עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by thedag,

מה השם של הכפתורי הפעלה והריסט וכל זה... כאילו הכפתור עצמו והכבלים, ומאיזה חנויות ניתן לרכוש את זה?

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  2. אז הרעיון הוא לקחת את המעגל הקטנטן של השלט (מודינג פרק 6 או משהו כזה) ולפתח אותו קצת.. הידע שלי באלקטרוניקה מצומצם.. והייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי נראה לי שהדרך לעשות את זה דרך התוכנה שתשלח החוצה פקודה לכבות/להפעיל את המחשב או להפעיל מחדש.. ומהמעגל אולי לחבר לג'מפרים? אשמח לכל רעיון.. עצה.. כל דבר שיעזור

• 3 תגובות
    • 885 צפיות
  3. היי פה. אני צריך איזה מומחה שיעזור לי (או יעשה את הפרוייקט עבורי) בחיתוך דלת של מארז קוסמוס 2. יש כל מיני גרסאות של חיתוך ברשת, אני בחרתי דווקא בהכי קלה (ופרקטית) להכנה מהם, איפה שצריך לחתוך רק שכבה אחת. כמובן שאני מוכן לשלם בהתאם על הטרחה + כלים בשביל העבודה הזו. להלן העבודה שהייתי רוצה לעשות - תמונה מצורפת.

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  4. שלום, אני רוצה לעשות סליבינג במחשב שלי עם הערכה של ונטק, עכשיו קראתי את המדריך שיש בפיסיטיפ והבנתי אותו חוץ מחלק אחד, שאני מנתק את ה-ATX איך לעזעזל אני אזכור לאן כל חוט חוזר? הרי יש כמה חוטים שהם בעלי אותו צבע ככה שאני לא יכול לעשות סרטוט! למישהו יש הצעות? אני אשמחח מאוד! זה מאוד חשוב (הערכה מוזמנת מחר) - תודה מראש. עדכון: אני רוצה להזמין קתודה "קרה" של חברת ונטק מפנדה, עכשיו הם אומרים שזה מגיע ללא בקר, מה זה אומר? שאני לא אוכל לחבר את הקתודה ישר לספק (מחינת חשמל)? אם היא ללא בקר זה אומר שלא יוצאים ממנה חוטים? או שההפך הוא הנכון, כלומר יוצאים ממנה חוטים כמתואר בתרשימים במדריך הבא: http://www.pctip.co.il/guides/ccflpanel2.php אני ממש מיואש, אני מת להזמין את החבילה אבל אין …

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. איפה אפשר להשיג מוקלס צבעוני באזור ירושלים? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  6. Started by srulikg,

יש לי גלקסי 3. בעבודה אני תולה אותו למשך מספר שעות ליד המקרר שנמצא מאחור. כשאני מחזיק את הטלפון כולו קר. זה יכול לגרום נזק? כדאי להימנע מזה?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. Started by nimrods,

משהו יודע אולי בעוד כמה זמן יתחילו למכור PlayStation 3 בארץ?? בארך כמה זמן

• 4 תגובות
    • 642 צפיות
  8. Started by miki26,

צבעתי בספריי מבריק שחור את המארז, ויצא צבע מדוייק , יפה ואחיד. החלטתי להוסיף עוד שכבה וחתיכת נייר טואלט נתפסה בין שתי שכבות הצבע.. הוספתי עוד שכבות, שייפתי, ובקיצור יצא זוועה! איך אני מוריד צבע בלי לפגוע בשכבת הצבע המקורית של המארז (לבן) ? אולי טרפנטין?

• 3 תגובות
    • 725 צפיות
  9. Started by ag43,

הגיע אלי שואב אבק נטען מארה"ב שעובד על 110V. על המטען שלו כתוב שהוא מקבל 120V ו0.3A. זה אומר שאני צריך ממיר שיתאים ל36W?

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by MuGi,

אני צריך המלצות לגבי חלון. באינטרנט רצות המון גרסאות של חלון מרובע רגיל וזה מכוער ברמות על. אני מחפש חלון בצורה פחות קונבציונאלית. (מקבילית נחשב פחות קונבנציונאלי לא צריך לרוץ רחוק מידי) http://www.virtual-hideout.net/reviews/CoolerMaster_CM690/images/main.jpg הינה תמונה של הדלת אתם יכלים לסמן ולהלעות או לכתוב מה לדעתכם כדי. בקשר למאוררים. לא אכפת לי שתורידו את שניהם תורידו אחד תשאירו שניהם.

• 2 תגובות
    • 857 צפיות
  11. שלום לכולם, אני מוסיף כמה מכשירי חשמל לאחד החדרים בבית (בית חדש יחסית מ-10 השנים אחרונות) ואני רוצה לוודא שתצורת החיבורים שאני מתכנן נכונה ואינה בעייתית באופן מסוים ואם כן מה לשנות בה. הצרכנים העדכניים יהיו (השאיפה לחברם לשקע אחד שמחובר ל- GPT SC9L): 4 מחשבים בעלי ספק כוח 550W. 1 שרת 1000W 2 מחשבים ניידים 1 מסך מחשב 1 רמקולים סטנדרטיים למחשב 1 מדפסת הזרקת דיו/ לייזר 1 טלויזיה 1 נתב 3 דיסקים קשיחים 3 מטענים לפלאפון (במידה ומטעינים ומחברים אותם) לא סתם רשמתי את הכמויות, גם אם זה נראה מוזר זה הציוד. לא כולם בהכרח יפעלו תמיד, למשל 4 המחשבים יהיו כבויים רוב הזמן, ולא בהכרח יעבדו במאמץ כשהם דולקים. אני בטוח שזה המו…

12. אני מתכוון להזמין סוללת NiMH עם 29 תאים, כל תא במתח של 1.2V והתנגדות פנימית של 0.004 אוהם(סה"כ 0.116 אוהם לכל התאים). החנות שממנה אני מזמין תצמיד את התאים אחד לשני ותוסיף יציאות, בסופו של דבר זה יראה ככה(עם הרבה יותר תאים): כדי שיהיה קל יותר לטעון את הסוללה חשבתי לפצל את הסוללה לשניים, אחת של 14 תאים ואחת של 15 תאים ולחבר בינהם. בתצורה הזו יש 5 חיבורים לעומת 2 עם סוללה אחת, 4 חיבורים בסוללות עצמן ועוד חיבור בין הסוללות(אני לא אלחים אותן, אלא אחבר את הפלוס והמינוס בחיבורים כמו בתמונה). מה בערך תהיה תוספת ההתנגדות? הולך לעבור זרם של 20 אמפר ותוספת של אפילו עשירית אוהם היא משמעותית.

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. יש לי את הכבל יש לו 4 חוטים בצבעים חום,אדום,כתום ושחור. אני כבר יודע שהאדום וכתום=מתח. בדקתי עם לד. מה קורה עם החוט החום והשחור ? "2 חוטים למתח 1 ל-TX 1 ל-RX" איך אני יודע אם החום הוא TX או RX ואותו דבר לשחור..?

14. שלומות, קיץ - יש זמן, לקראת גיוס ואני חושב לעשות משהו מעניין. מוד מקיף למארז. מה בתכנון? 1). חיתוך חלון בצורה מקורית והלבשת פרספקט. 2). חיתוך בדלת המארז באיזור הכרטיס מסך והקנת מאוררר וגריל. 3). קטודות ואפקט אורות (פלצני אבל אני רוצה ) מפנים המארז. 4). חיתוך למאורר עיליי בראש המארז שיוציא את האוויר החם שעולה. 5). שיבצור הכבלים, עיגול + הצפנה איכותית. 6). צביעה עם אייר בראש ככל הנראה, או ציור אוטנתי (ציור שלי) נתחיל בזה, זה המארז : כולם מכירים, מדובר במארז של HEC, נוח מאוד לשימוש ומאוד איכותי, הבעיה שהוא קצת משעמם, והייתי רוצה לעשות משהו יותר מעניין: זו הסקיצה שהכנתי למוד המתוכנן: כפי שאתם יכולים לראות המאוור העליון, המאורר בצד הדלת, חיתוך פרסקפט ככל הנר…

• 25 תגובות
    • 3.8k צפיות
  15. Started by SpiritCRusheR,

שלום פורום HWzone הסתכלתי בגלרייה של המודינג וממש קינאתי אמרתי לעצמי אם הם יכולים גם אני יכול! אני מקווה להשתלב בפורום וכמובן להראות לכם את המודינג שלי (אני מתחיל את הפרוייקט היום!)

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by taotao,

חבר שלי מתקין/רוצה להתקין מחשב ברכב (אל תשאלו למה מסובך). עכשיו הבעיה היא כמו שאתם יודעים שמצבר של רכב הוא 12V וספק של מחשב הוא בכניסה>>220V יציאה>>12V/5V/3.3V עכשיו הוא רוצה לקנות ממיר מתח מ12V ל220V וככה לחבר תספק והקטע שזה יקר בטרוף ממיר מתח של 150W עולה200 שקל+- ממיר מתח של 350W עולה 500 שקל+- ונזכרתי באתר שהיה מישהו שגם שם מחשב באוטו שלו ואני לא מוצא את התרד הזה (עשיתי חיפוש).. ושתי שאלות לכם 1>>הוא (חבר שלי) אומר שאין ספק שנכנס אילו 12V והוא מוציא 12V ואני שואל אם יש חיה כזאת?? 2>>יש לכם רעין איך להסתדר אם החשמל בלי ממירי מתח יקרים?? ;D

• 58 תגובות
    • 7.7k צפיות
  17. אני חדש ואני רוצה מדריך בעברית איך לעשות לדים רצים לפי המוזיקה בוינאמפ. תודה רבה! (:

• 22 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. Started by ZiggyMan,

מדי פעם יש לי צורך לבדוק רכיבי SMD מחוץ למעגל. אין בעיה לשלוף אותם, הבעיה הגדולה זה שלפעמים בתהליך הבדיקה הם פשוט עפים ונעלמים. אני לא מדבר על רכיבים עם 8 רגליים ומעלה שהם כבר גדולים, אלא בעיקר על דיודות, נגדים ורכיבים באריזת SOT23 הזערורית. אני מעדיף להמנע מלהלחים אותם שוב למקום אחר, גם ככה הם עלולים להשרף בשליפה. ניסיתי להדביק אותם לשולחן באמצעים מגוונים - לא עליתי על משהו מנצח. יש למישהו רעיון?

19. Started by shmekel,

שלום רב, יש ברשותי כיום מארז של TT XASER V7000A השחור עם חלון. משעמם אותי הוא עד מוות והוא לא אידיאלי עבור כל הדברים שיש לי. אני מעוניין לשדרגו למארז ששמתי עליו עין בטירוף. או זה: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/armor_lcs/ve2000bws.asp או זה: http://thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/Kandalf_lcs/vd4000_index.asp# כמובן שהצבע לא חשוב-יכול להיות גם כסוף אלומיניום. מה דעתכם על המארזים הנ"ל? מה יותר מומלץ ולמה? אני מודע לזה שהמערכת קירור מים לא רצחנית אבל לא כל כך איכפת לי,יותר מעניין אותי המארז עצמו. תודה!

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. קניתי אתמול בהום סנטר דרמל של וולף בא עם הדרמל חוברת אבל בקושי כתוב שם משהו קראתי פה בפורום ובאתר של דרמל על שימושים של ראשים אבל הייתי רוצה לקבל טיפים או קישור לטיפים תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אמ לאבא שלי יש מין מכשיר שהוא דומה לדרמל רק יותר גדול אני רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש איתו במקום דרמל . ואיזה דיסקית אני אצטרך לפרספקס? ולדלת של המחשב?

• 9 תגובות
    • 958 צפיות
  22. Started by pc student,

אתמול קנו לי דרמל מבית היודאי האם הוא טוב וגם סוף סוף צבעתי את המחשב בזהב אחרי לטוש חול

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. נגיד משהו כמו זה: http://www.dealextreme.com/p/auto-range-digital-multimeter-9636 עוד לא עשיתי חיפוש מעמיק, השאלה אם בעקרון המכשירים שלהם סבירים ואפשר לסמוך עליהם.

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by aviram20,

שלום יש לי עכבר שקוף וחמודי ואני רוצה לקנות לד RGB ולשים לו אחת בגולה מה אני צריך לקנות חוץ מהלד הזה ? הוא מחליף צבעים ישירות שמקבל מתח או שמא אני צריך ג'וק מיתנדנד או משהו ? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Anonymics,

שלום לכולם, בניתי סוגשל מעיים לרובה סלילים.. זאת אומרת מעגל טעינה קבל וסליל.. קודם כל מי שלא מכיר רובה סלילים זה רובה שעובד ע״י סליל שמסובב על קנה.. הסליל מחובר לקבל שברגע שהוא פורק את המתח שלו הסליל מתמגנט ודוחף את ה״קליע״ החוצה. הצלחתי לטעון קבל של 400 וולט ( 470uf) ע״י מעגל של מצלמה חד פעמית. הצלחתי לירות! אבל לא קרוב לעוצמה שאני רוצה בה.. הייתי שמח אם תתנו לי המלצות כמו באיזה קבל ממליצים להשתמש ואיך אני מחזק את המהירות של יציאה של הקליע.. אולי קבלים אחרים? אולי הסליל? אולי בכלל המעגל טעינה הוא זה שמגביל אותי? צירפתי לכם 2 תמונות.. 1 זה הכל מורכב ועובד עם הסליל הישן והתמונה השניה זה הסליל החדש שהכנתי.. מחכה לתגובות חברים! תודה!

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.