עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by lirantal,

אז ככה אני חדש לעניין המודים והיום עשיתי צעד ראשון בדבר - הלכתי לחנות אלקטרוניקה לקנות LEDים. למוכר אין מושג מהו הזרם/התנגדות/מתח שלהם אז הגעתי הביתה חיברתי נורת LED אחת לסוללה - לא עובד. שישרתי שתי סוללות (AA כלומר 2*1.5) וחיברתי ל LED - לא עובד. כשהייתי בחנות בדקנו לראות אם זה עובד ואני זוכר שהוא כיוון את המתח שם ל 3.5וולט והנורה האירה. מה אני עושה לא בסדר? תודה רבה, לירן

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. עשיתי כבלים עגולים לפי המדריך באתר. ובמקומות מסויימים חשפתי קצת את הגידים (אני לא חושב שהלהב של הסכין שרטה את הגיד) אבל עטפתי את כל המקומות בהן חשפתי את הגיד. בכל מקרה השאלה שלי היא האם יכול לקרות משהו (רע) במקרה וחיברתי את הכבל והגיד כן נשרט או נפצע? [זה היה סתם כבל ניסיוני (ומזל) אבל בכל מקרה אני רוצה לבדוק אותו ואני לא רוצה להסתכן ולאבד משהו] פעמים הבאות אנ אדאג לשים לב למה שאני עושה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Aviko,

הייתי היום בהמון חנויות כמו הום סנטר, המספרים של הניירות שיוף היו עד 450 ויש פה אנשים שאני צריך לקנות 1200: האם זה נכון? מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה עם כל המספרים שלהם ניירות מים וזה... ואם מישהו יודע מאיפה משיגים ניירות שיוף וגם אם יודעים במקרה מאיפה אני מפליץ פריימר? :bash: , תודה לעוזרים!!

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by firelior,

תראו, אני מנסה לחבר מעגל חשמלי פשוט, אבל זה פשוט לא עובד. יש לי סוללה, 2 חוטים ונורה. הלחמתי את החוטים לנורה, ואז אני מחבר את החוטים ל+ ו- של הסוללה. הבעיה היא שהנורה לא נדלקת :s05: אני מרגיש שהחוטים חמים-ז"א שעובר זרם במעגל ז"א שהמעגל סגור. הבעיה היא שהמנורה פשוט לא נדלקת לא משנה כמה סוללות אני שם. ניסיתי את זה על כמה נורות שהמתח המקסימלי עליהם הוא 2.4V והזרם 0.5A.. הסוללות שלי הם 1.5V.. החלפתי חוטים, נורות, וסוללות..כלום לא עובד. יש הסבר? ???

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אם מישהו מכיר אותה.... אני מחפש כבר איזה שבוע רכיב מסויים. זה פשוט ג'וקים של שערים לוגים כגון (AND , NOT , OR) תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. תראו הנה המארז: בדלת נראה לי שאני יחתוך לפי הקו שכבר יש שם. זה דורש כזה. יש לכם הצעות אחרות לקדימה של המארז (חיתוך) לגג או עריון אחר לדלת? אשמח לשמוע

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by לד,

שלום יש לי הגה עם דוושות לפני כחצי שנה נקרע לי החוטים שמחברים בין ההגה לדוושות (כמו מין חיבור של מסך כזה זה נהרס לי) בקיצור אתמול חשפתי תחוטים והתחלתי לחבר כשאני מחבר את האדום והשחור בהגה לאדום והשחור בדוושות אז הגז פועל והברקס לא, ניסיתי כל מיני קומבינציות ולא הצלחתי להגיע למצב שבו שניהם עובדים יחד בבקשה אני חייב עזרה פירוט: בדוושות יש שלוש חוטים לבן שחור ואדום בהגה יש שבעה חוטים אדום שחור לבן צהוב כחול ירוק וורוד תמונה של החיבור של הדוושות http://img149.imageshack.us/img149/4480/019oz0.jpg של ההגה http://img136.imageshack.us/img136/1517/021hl1.jpg עכשיו שאלה איך לחבר את החוטים מי למי?? בבקשה אתם חייבים לעזור לי אל תתעלמו

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. קניתי מטען. הוא הרגיש לי קל מידי ומצורפת תמונה של מה שיש בפנים. נראה לי שמסוכן להשתמש בו. מה אתם אומרים?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by WiSe-Man,

אם זה כבר פורסם פה אז סורי ;D http://thehottestgadgets.com/2008/05/25-computer-case-mods-00432

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Blinker,

טוב אז הוצאתי מסך LCD עם בקר מתוך DVD נייד מסך 7" רחב (ממש סקסי כזה) למישו יש מדריך או משו להפנות אותי לאיך מחברים את זה ובאיזו תצורה לדעתי הוא עובד בחיבור COMPOSITE לאחר כמה ניסוי הצלחתי לחבר אותו בעזרת כבל RCA בודד (הצהוב הזה) אבל התצוגה דילגה כמו מטורפת כלפי מטה לפי מה שהבנתי זאת בעיית סנכרון השאלה היא מה אני עושה עם זה ? על הבקר לא כתוב ללא דגם ולא כלום רק WTC-10 E148151 בעת החיפוש בגוגל העלה דברים לא קשורים תודה לכולם תמונות : ושוב תודה לכולם

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by fuck off,

אני רוצה להכין משחט לעכבר והכל מוכן כל מה שנשאר זה להדביק את 2 חתיכות הפרספקס.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום אני מוכן לתרום את הכרטיס שלי למישהו שמבין או לאתר עצמו (כמובן לאנשים שמבינים ) שתוכלו לתעלל בו ולעשות לו הרדמוד... עם תירצו תוכלו גם לעשות על זה כתבה. אבל מי שיקח על עצמו את המשימה שיהיה בן אדם שיודע מה הוא עושה... ושאולי עשה זאת בעבר. ושנסכם על איזה משהו עם הוא הורס את הכרטיס))) ועם הוא לא הורס אני מוכן לשלם לו קצת הכרטיס הוא powercolor 9500 np 256bit 128mb L shape memory.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by lior12,

האם הלד המובנה בפין מספר 13 צריך נגד או שהנגד כבר מובנה ? ואם צריך נגד אז איזה נגד ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אז ככה יש לי איזה רדיו טייפ ישן, נכון לעכשיו הלוח שלו בחוץ. פירקתי את כל החיבורים של הטייפ עצמו (דאבל קאסט) והטיונר. אין לי צורך בהם. ביררתי איזה מגבר אודיו קיים מס' הרכיב הוא KA22062. http://www.datasheetarchive.com/datasheet.php?article=1881423 אני רוצה לנצל או את כניסות הטייפ או את כניסות הטיונר או את כניסת המיקרופון למגבר האודיו, שיתפקדו ככניסת LINE IN. דגם הרדיו SONY-CFS-W370S.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אני צריך דרמל וראשים כדי לחתוך אלומניום ופרספקס ופחיות צבע בצבעים אדום ושחור כדי לצבוע כונן CD ישן ואת המקדימה של מארז COBRA של RAIDMAX

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by אריאל 0.2,

שלום לכולם ותודה לעוזרים. יש לי שנאי 12v 1A, רגיל פשוט. רוצה להוריד את הזרם ל5V ולהשאר ב1A. האם ניתן לעשות את זה עם נגד פשוט? או שצריך להסתבך ועדיף לקנות שנאי חדש? ואם אני בכל מקרה משתמש בנגד, כמה הפסד יש לי האמפר? אם יש.

17. Started by poltergeits,

אני צריך לבנות מעגל שחלק מהרכיבים בו הם 4 טרנזיסטורים כאשר 2 PNP וה2 האחרים NPN אם לא הסברתי את עצמי נכון אז לפי התרשים שלהם בזוג הראשון אחת הרגליים מכוון עם חץ פנימה והזוג השני באחת הרגליים עם חץ החוצה השאלה שלי היא איך בעצם אני יכול להבדיל מבין שניי הזוגות כי הם נראים בדיוק אותו הדבר רק המספר הסידורי עליהם שונים ולפי הסרטוט שאני מרכיב אני חייב לחבר את מקור המתח קודם כל לזוג אחד ורק אחר כד לזוג השני זה מאוד חשוב חברה אני יודע שיש בעיה בניסוח השאלה אבל אני מקווה שאתם מבינים תודה מראש על העזרה ( שאלה מנחה : האם אני יכול לזהות את רגל הבייס של הטרנזיסטור רק על ידי מבט ?)

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by mr.bigglesworth,

טוב הזמנתי ספק חדש לאחר ששלי מת ובאותו זמן הזמנתי איזה סליבינג נחמד (אדום UV) אז הצלחתי בנתיים לפרק את כל החיבורים על איזה ספק ישן חוץ מה ATX אז אם מישהו יכול לעזור לי בזה זה יהיה נחמד ושאלה שניה יש לכם יזה מדריך עם תמונות שיהיה לי ממש ברור על איך להרכיב את זה על הספק? (כדי שאני אהיה בטוח במה שאני עושה) תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by LIDOR_13,

יש לחוק 3 דרכי הצבות: I=V/R V=IR R=V/I השאלה שלי היא:מהן שלושת הדרכים האלה? זה אומר שאם אני רוצה למצוא את המתח אז אני מכפיל את ההתנגדות בזרם? ואם אני רוצה למצוא את ההתנגדות אני מחלק את המתח בזרם? לא חושב שהבנתי את העניין...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by maor5,

שלום! היום באתי לסרטט חור למאוורר בגג.. אז הוצאתי את כל הברגים ומשום מה לא יודע איך פותחים תגג? ניסיתי בכל הצורות לא הצליח.. מישהו יודע?? תודה לעוזרים!!!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. למטרת פרוייקט שלי אני מנסה להשיג מאוורר 60x60x10 או 70x70x10 ושיהיה כמה שיותר שקט... ממש בסביבות ה 21-23 db הבעיה עם המאווררים האלה שחברות רציניות לא כל כך מיצרות אותם ואז מה שנישאר זה ג'נריים שאם כבר מוצאים מאוור כמו שאני צריך אז הוא מאד רועש... אני לא צריך אחד חזק במיוחד... העיקר שיהיה שקט... וכדי לא לפתוח אשכול חדש אז עוד שאלה לא קשורה פה... לקחתי שני מאווררי 40MM וחיברתי אותם לחיבור אחד... אם אני רוצה לחבר להם פוטנציומטר... איך אני מבצע לגביהם את החישוב? שניהם 0.8W...

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. Started by GRiM,

אין הרבה מה להסביר. הפאנל של ה-6230 שלי כבר נהרס, אז החלטתי לתת לו קצת רענון. השתמשתי בספריי - שכבה ראשונה של צבע זהב אדום, שכבה שניה של צבע שחור ושכבה שלישית של צבע אקרילי נקי (שקוף) למראה חלק ומבריק. לא יצא הכי אסטתי, אבל זאת הפעם הראשונה שאני צובע משהו ככה בספריי. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by netanelf,

שלום. אולי זה נשמע קצת טפשי אך אני צריך עזרה בחיבור של מפסק. יש לי כזה מפסק: נראה לי שהוא בא מדוד מים או משהו.. נסיתי לחבר לזוג התחתון - ורק האור נדלק - לא המחשיר. ניסיתי לעליון - ורק האור דלק (אך גם כשהמפסק מכובה). ניסיתי אחד כך ואחד כך .. יש למשהו רעיון ? תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by ScreameR,

אני רוצה להכין מארז לHTPC, למישהו יש שירטוטים וLOGים של אנשים שהכינו ? אין לי דרמל והכל הדברים האלה, אז תתחשבו אני רוצה שהוא יהיה מאוד סולידי, אפור עם אפקט מראה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by nuctornal wisdom,

אחרי שה8800GTX המזדקן שלי הגיע ל85 C במנוחה וכיבה את עצמו במאמץ, התלבטתי בין לקנות כרטיס מסך חדש, לבין להחליף קירור. בסוף החלטתי להיות cheap ולסדר את זה, במינימום עלות. החלפתי את המשחה לAS5: (התמונות צולמו עם הפלאפון, אני יודע שהאיכות לא הכי טובה) תמונת הלפני: פירקתי את ה"חופה" מפלסטיק, התמונות קשות: [ אחרי ניקוי רציני, שמתי מאוור 90 ששכב בסביבה: התוצאות לא רעות. מ85 במנוחה ומוות במאמץ, ל65 במנוחה ו102 במאמץ. לא רע, אבל לא מספיק. הבעיה: המאוור שמגיע עם הכרטיס מעיף את האוויר לכול הכיוונים, ורק חלק ממנו באמת מגיע לכרטיס, אבל לא רציתי להחזיר את הפלסטיק רק כדי שיצטבר שם עוד אבק. פיתרון: המאוור שבא עם הקירור של אינטל. תוצאות לא רעות: 60-63 במנוחה, 95 במאמץ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.