עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by itayalter,

האם זה יעזור ? והאם לפתוח 120 או מספיק 80 ? ו... איך עושים את זה בדרך מקצועית ? עם כוס או דרמל ? מבקש עזרה והמלצות

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אחד המסכים שלי התחיל הגיע למצב שהוא מהבהב ללא הפסקה לאחר קריאה באינטרנט הבנתי שזאת בעיה ידועה עם המסך לאחר מספר שנים מצאתי שני קישורים שמסבירים לי מה לעשות : http://blog.biernacki.ca/2011/09/repairing-your-samsung-syncmaster-226bw-bad-capacitors-and-flickering/ אז רציתי לדעת האם להלחים ולנתק את שלושת הקבלים אמור להיות משהו בעייתי במיוחד (יש לי מלחם ובדיל) למישהו שבחיים לא הלחים משהו? והאם יש באיזור הרצליה חנות שתמכור לי שלושה קבלים ואם לא איפה אני יכול להזמין ברשת? תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by amor,

ב LED FTF איך אפשר לשנות את הגופן ???

4. Started by aviram20,

היי כולם אני צריך מאורר מיוחד למחשב בקוטר של 80 רגיל אבל שהעובי שלו לא יעלה על 12 מ''מ זאת אומרת סנטים וקצת וזאת מאחר שבין הלוח לדלת אין הרבה מקום ממש 13-12 מ'ממ הנה התמונה אני רוצה מאורר רגיל שחור שקט וחזק יש מישהו שיודע איפה אוכל למצוא כזה??? [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by electricity86,

היי. מישהו יכול בבקשה להסביר את הרעיון מאחורי 2 המושגים האלה? קראתי בויקי, ואיני מצליח להבין מה זה אומר ש- pull-up resistor שומר את מתח הקו להיות ב-High (בד"כ 5V). הנה למשל תמונה R1 - pull down resistor, R2 - pull up resistor.

• 5 תגובות
    • 13.8k צפיות
  6. Started by Alexkmr,

אני צריך אקח דבק חם. וראיתי סוגים החל מ15 שקל עד ל150 שקל... מה ההבדל בינהם איזה עדיף לרכוש?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. האם ניתן לעשות את זה ? עבדתי לפי המדריך הנ"ל http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/4/ - אבל אין לי מקום כל כך נוח לשים את הפוטנציומטר -האם אפשר לוותר על זה ? תודה (מקווה בקרוב לפרסם את פרוייקט המודינג שלי באתר)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by omerbr,

אם נגיד אני רוצה לבנות שוקר חשמלי ברמה גבוהה מאוד בעצם איך שוקר חשמלי עובד? ואיך אפשר לבצע דבר שכזה? ניסיתי לבנות שוקר חשמלי ממצלמה חד פעמית עם המדריכים שיש באינטרנט אבל זה פשוט לא הצליך כי כנראה המצלמות שיש בארץ לא מתאימות לדבר הזה בכל מקרה כשאני אומר שוקר חשמלי אני רוצה לבנות שוקר שכזה: http://www.kal-v.co.il/data/products/power-200.jpg כעיקרון יש לי את השוקר דומה קצת לזה אבל הוא לא פועל ביכלל זה של אבא שלי והשוקר עצמו לא פועל ויש בטריות חדשות וזה עדיין לא פועל אני בטוח שוהא לא יתן לי לפתוח אותו ולנסות לסדר אותו אז אולי אני יוכל לבנות אחד חדש ולהשתמש במעטפת של השוקר הישן שלא עובד?

• 5 תגובות
    • 8.7k צפיות
  9. Started by שמואלל,

איך עושים מוד 7 וולט ?

• 5 תגובות
    • 970 צפיות
  10. ל-IR LED שקניתי יש רק 2 פינים בניגוד למדריך שמראה IR LED בעל 3 פינים איך אני מחבר אותו? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by 114508534,

אהלן הסתבכתי קצת בהרכבה של המכונה , על ציר ה A ישנם שני מנועים, בכל מקום שראיתי אמורים להיות מחוברים שני מיקרו סוייצים שמחזירים את הבסיס למרכז שלו (מרכז הצירים) ברגע שהם מגיעים לקצה התחום. אשמח אם מישהו יוכל להעלות לי סרטוט עם הסבר איך לחבר את הסויצים כמו שצריך, כרגע הם מחוברים בטור למחבר 9 פין במתחבר ללוח בקרה של ה CNC תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Ac-Boy,

שלום כבר פתחתי את הדיון ועדיין לא הבנתי שאלתי 3 אנשים שונים וזה עדיין לא מובן לי.. לתוהים ביניכם, אני לא אוטיסט. מהו מתח? מה ההבדל בין מתח לוואט?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by CheNit89,

שלום, ישלי את המארז HEC Compucase CI-6A21 עם שני מאווררים של 120 מ"מ, אחד מקדימה ואחד מאחורה. אני רוצה להוסיף לו עוד מאווררים אבל אני לא יודע אם אפשר, פתחתי אותו לא מזמן ולא ראיתי מקום אבל אולי אני סתם עיוור. זה המארז: תודה. ד.א: למי שיש את המארז הזה, איך אני פותח את הפאנל הקדמי שלו? אני לוחץ על שני הכפתורים בצדדים אבל אני לא יודע כמה למשוך אותו כי הוא תפוס חזק.

14. תמיד מסבירים לי על נגדים אבל זה מסבך אותי אז עכשיו יש לי את הרצון ונמאס לי ולכן באתי אליכם מישהו יכול להסביר לי למה יש את הצבעים על הנגדים? ומה זה משנה הסדר שלהם? ומה קובע כל צבע? וגם איך מחשבים איזה נגד אני צריך נגיד ללד 5 V ? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. Started by IlanF,

פתחתי את המחשב של אמא שלי (נשרף לו הספק..), הוצאתי את הכרטיס מסך שהפריע לי להוציא את הספק, וגיליתי מראה מדהים! המפגר שקנינו ממנו את המחשב הזה, עשה "מוד" לקירור שעל הכרטיס מסך... הוא הדביק עם דבק חם קירור סטוק של מעבד אינטל על ההיט סינק של הכרטיס מסך! :lol: קצת תמונות: זה יכול לעשות משהו רע לכרטיס מסך? אני מניח שכדאי שאני אקנה מאוורר נורמלי לשים עליו...

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. לכבוד החגים קנו לאבא שלי מקדחה חדשה ורציתי לדעת אם אפשר להשתמש בה בתור דרמל??

• 5 תגובות
    • 935 צפיות
  17. המוכר אמר שזה ספריי שמיתבש מהר אז סבבה נתתי לו שעה וחצי להתיבש בחוץ (זה פאנל פלסטיק של המארז, פלסטיק חלקלק שכזה) בקיצור הרכבתי אותו חזרה במארז וכל פעם שאני טיפה נוגע בו אז נשארים סימני אצבעות, ופשוט הוא כבר לא מבריק כמו קודם כולו נראה מטונף מה אתם מציעים לעשות, לא רק שזה ממש מכוער זה גם לא נעים למגע..

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by nehmia,

או קי אז אני ממש ממש רוצה לעשות מודינג למחשב יש לי שתי בעיות... אחד אין לי מושג מה לעשות.... ויש לי מלא חוטים מפוזרים במארז כמה שסידרתי עדיין הם ממש מפריעים

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  19. Started by PzD,

אוקיי שלום =] יש לי מארז.. לא זוכר את הדגם, עכשיו יש לי מיקדימה חור למאוורר.. ובצד כזה גם חור למאוורר אבל מקומו יש שם מין משפך כזה לתוך המעבד.. שהמאוור של המעבד כיאילו לוקח אוויא מבחוץ ולא מן המארז... אני רוצה לעשות בצד עוד חור אחד למאוורר, עכשיו איך אני עושה את זה?יש שם חלון פלסטיק, ואחרי שאני עושה את החור איך אני מחר לשם מאוורר ואז מחבר את זה לספק?

• 5 תגובות
    • 599 צפיות
  20. Started by zAuRuS,

אני צריך מדריך איך לחבר לדים למחשב את המצרכים במידה ואין לי אני אקנה אבל זה לא חשוב החשוב הוא איך אני מחבר המדריך שבלינקיה סבבה (המדריך הראשון הפשוט) רק שלא מראים איפה מחברים את הלדים אשמח שתענו לי במהרה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Barsl,

שלום למישהו יש מושג איך אני יכול להפעיל ספק מחשב בלי לחבר אותו ללוח אם? אני אשמח למדריך קצרצר אם זה אפשרי בכלל ודבר נוסף, איך אני יכול לחבר לספק אחרי זה מאוורר של מחשב? אם זה לא אפשרי אז שמישהו יגיד לי כי כבר עשיתי אלף ניסיונות חח

• 5 תגובות
    • 3.5k צפיות
  22. יש לי את הרשימה הזאת ומוזכרים שם 2 רכיבים. כיאילו 2 סוגים של דיודות. אני לא יודע אם אפשר להישתמש בשנייהם או מה כי אני לא מבין את האות הזאת שבאמצע אני מניח שזה או אבל אני מעדיף להיות בטוח http://www.emulatronia.com/reportajes/directpad/psxeng/list.htm

• 5 תגובות
    • 697 צפיות
  23. Started by nehmia,

בעיקרון אני רק רוצה לקחת ממנו חשמל מה המתח שיוצא?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Ancient1,

יש לי מארז מידי גדול של מחשב שמישהו בסביבה זרק ... כן .. זה היה מחשב דור פנטיום .. המארז אינו סטנדרטי כל כך , אולם יש הרבה (!) מקום ואיכות הבניה טובה מאד. הגודל של מגש הלוח הוא קטן , ובכלל לא נראה לי שאפשר לסדר את המארז לשימוש ללא דרמל . הפנלים הם למעשה פנל מתכת אחד (!) שיותר כדאי פשוט לזרוק ולשים פרספקס .. ויש עוד פיצ'רים.. בתכלס . מארז מענין מאד , עם הרבה אפשרויות . ממש חבל לזרוק . אני נמצא בחיפה ממש . רק ליצור איתי קשר ולבוא לקחת . [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 937 צפיות
  25. Started by ziv124,

אבא שלי החליט לעשות פרוייקט ובנה מכונת CNC והוא אמר שאני יכול להשתמש בה. עכשיו הידע שלי באלקטרוניקה בסיסי אני לא יודע עכשיו ממש לייצר מעגל כאילו להמציא מהראש.. אבל בא לי לחרוט כמה דברים יש אולי איזה אתר שאני יכול לקחת תוכנית נגיד של שלט של מכונית, מחשבון ופשוט לחרוט אותם או שלא קיים דבר כזה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.