אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
ראשית אני מתנצל על השם משתמש, אני לא מצליח להיכנס דרך השם משתמש שלי, ובהזמדנות זו, מנהלים, עם מי אפשר לדבר בנוגע לזה? ראיתי המון חיבורים כאלה של קבלים, ואני יודע שסיבה אחת היא כדי שבמידה ומתח הכניסה לרכיב יורד מעט, אז הקבל ישמור על המתח גבוה. אך במידה ומתח הכניסה עולה מעט, אין הקבל יכול לעזור נכון? כלומר הוא לא יכול להאט את העלייה (?) כמו כן, האם יש סיבה שבקבלים כאלה נרצה להשתמש בקבלים LOW ESR, מלבד לדרוש צריכת הספק נמוכה? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שני מסכי LCD 22 אינץ מקולקלים 1. התצוגה מרצדת בשני החיבורים שיש לו. 2. מראה רק מסך לבן את הראשון יש מולי כרגע- איך ניתן לתקן אותו? ניסיתי לעשות לו כיול דרך ההגדרות של המסך- זה לא עבד. התצוגה קצת קופצת ולפעמים היא בסדר לכמה שניות. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אממ, אני צריך מאורר למארז 120 MM שקט עם לד, אני מעדיף ירוק.. כי זה לפרויקט שאני עושה.. שיהיה משהו טוב! תודה,
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך אתר שמוסבר בו איך להרכיב כבל סינכרון לPalm III הישן שלי, אפילו אתר עם תמונות או כל דבר שיכול לעזור לי איך שהוא להרכיב את הכבל שיעבוד. הרכבתי את הקונקטור לפאלם ע"פ האתר הזה: http://soggie.soti.org/linux/palm יצא לי משהו כזה בערך: ניסיתי לחבר את הכבלים כפי שרשום באתר הנ"ל אבל זה לא עובד! ניסיתי לחבר לפי כמה דברים שראיתי באינטרנט, נאדה, לא עובד. עשיתי את מה שרשום באתר הזה: http://www.bpesolutions.com/gadgets.ws/gtechpalm.html חיברתי כל פין מהכבל הסיריאלי לפין באותו מספר לפאלם, כפי שרשום וזה לא עובד. בתמונה רשום GPi1 וGPi2, מה זה? כל מי שיש לו קצת ידע באלקטרוניקה אולי יוכל קצת לעזור לי כי אני לא מבין שום כלום באלקטרוניקה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך זה נראה מה זה עושה איך זה עובד וכמה זה עולה בערך?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים. לא ידעתי איפה לפתוח את הטופיק, אז יצאתי מנקודת הנחה שהוא קשור למודינג.. בכל אופן, עד כה, תכננתי להשתמש כקירור למעבד בטרו בלאק עם 2 מאווררי 120mm שקטים יחסית עם בקר מאווררים כדי לשלוט עליהם כשהמעבד לא תחת עומס. לפתע, ראיתי ב-SkyPC את המוצר "משתק למארז" מבית Nexus. עשיתי "שיעורי בית" ומסתבר שהמשתק הזה הוא חתיכת דבר מדהים. (לינק למוצר: http://skypc.co.il/pl_product~DampTek~18~0.htm, ממליץ להסתכל על הסרטון שהם מצרפים לפרטים הטכניים) השאלה היא כזו: האם עדיף להשתמש במשתק למארז ולצייד את כל המחשב שאני מתכנן לקנות במאווררים סופר חזקים או להשתמש במאווררים בינוניים עם בקר מאווררים? אני לא יודע עד כמה המשתק באמת אפקטיבי, אבל אשמח לשמוע. הוא עולה אותו דבר כמו בקר המאווררים…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לבנות מכשיר שמשנה קול בזמן שיחה בטלפון לא שאני צריך אחד כזה פשוט בא להיתנסות.. חשבתי אולי תוכלו לתת לי המלצות ואולי אפילו סירטוט של מכשיר כזה.. תודה רבה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, רציתי להתייעץ אתכם לגבי רעיון כלשהו לחיבור מסוים של לדים ללחצנים. אני מעוניין לבצע חיבור של לחצנים (PUSH BUTTONS) למיקרו בקר, כך שבכל לחיצה עליהם המיקרו יבצע פעולה, וידליק את אחד הלדים בהתאמה. השאלה שלי היא מה הדרך הטובה ביותר לבצע חיבור זה. סתם לדוגמא: לחיצה על PUSH BUTTON 1 תדליק את לד 1, 2 ידליק את 2 וכן הלאה. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעגל ואני לא מבין לאן אני צריך לחבר את החיבורים של האדמה...או שמע אני צריך לחבר אותו למקום ריק על גבי הלוח הלחמה... אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. תודה מראש, אוהד כהן.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים... אפשר להתפשר בקיבוליות של קבלים מנופחים בכרטיס ספק של מסכי LCD? התנפחו לי 4 קבלים של 680uF 25V האם חובה להחליף אותם באותם קבלים בדיוק או שאפשר להתפשר? ואם כן אז עד כמה? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שאלה, ה12V של הספק במחשב זהה ל12V שמגיע באוטו? כאילו אם אני רוצה לחבר את הנאונים שבמחשב שלי באוטו אני יכול?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פרספקס באיזור חיפה: אוקריפלסט בע"מ שד' ההסתדרות 84 מפרץ חיפה http://www.okriplast.ybay.co.il/
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין שני מאווררי Papst 200mm במארז, הבעיה היא שהם מושכים 72Watts, ועובדים על 24VDC. גם הייתי רוצה אפשרות לווסת את מהירות הפעולה שלהם. איך עושים את זה? תודה על העזרה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אין לי ממש בעיה עם ההלחמות הראשונות, הבעיה היא שזה לא מחזיק (חוט נחושת רגיל, יש כמה חוטים מלופפים ביחד) וזה נקרע 1. איך להלחים את זה? 2. יש כמה חוטים שנקרעו והבדיל נשאר על החיבור.. איך אני מוציא את זה? זה 70 שקל, לא רכיב של 2 שקל..
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם מישהו מכיר אותה.... אני מחפש כבר איזה שבוע רכיב מסויים. זה פשוט ג'וקים של שערים לוגים כגון (AND , NOT , OR) תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לתקן את המסך שלי http://www.overclock.net/12714355-post9.html לפי זה אבל אני לא מוצא איפה אפשר לקנות את החלקים הנ"ל בארץ,בסה"כ אני צריך(ואני מצטט) You'll need : two of 820uF or 1000uF /105° / around 25V one of 330uF /105° / around 25V
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו מכיר את הבנאדם יודע מה עלה בגרולו של המשך הפרוייקט? אנשים מישהו יודע משהו ? הפרוייקט היה מדהים והוא נעלם....
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכל בכותרת תודה !!!
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להפוך את המעבד שלי ממעבד axp 2600+ למובייל על ידי קיצור שני פינים בגשרים של המעבד,בגלל שזה חיתוך לייזר מוד עיפרון לא יעזור ואני צריך מלאות אותם בחומר מוליך כלשהו,יש לי ביית משחה שמשמשת להולכה טובה יותר והיא עשויה מנחושת אבל היא לא מתייבשת ולמרות שהיא לא נוזלית אני לא רוצה להסתכן מה גם שקשה לשים אותה במקום. בקשר לדבק טרמי אולי תגידו לי איזה סוגים יש וני יבדוק אם לאבא שלי יש אותו (יש לו ממש המון סוגים של חומרים לא ידועים) ובקשר ללק מעוניין לקנות אולי אותו אבל הבעיה היא -איך אני יכל לדעת שהוא מבוסס כסף או שסתם יש בו חלקיקי פלסטיק כסופים??אולי מישהו מכיר חח דגם או חברה מסויימת שמוכרת לק מבוסס כסף?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לחבר 3 נורות כאלה דרך שנאי מהחשמל http://www.dealextreme.com/p/mr16-3w-rgb-multicolored-ir-remote-control-light-bulb-12v-42284 עכשיו לפי מיטב הבנתי עדיף לחבר אותם במקביל משנאי 12V בעל זרם 1A (אם חישבתי נכון כל אחד צורך 0.25A, במקביל ביחד 0.75A אז 1A יהיה טוב). מה אתם אומרים זה בסדר או לא?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש ממיר מתח זול שיספק לי 12V. ראיתי באיביי את הממיר הנ"ל ולא הבנתי מה הכוונה בDC output 6-20V. מישהו יכול אולי להסביר או לתת כיוון? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, פרויקט הגמר שלי בתואר הוא ג'ויסטיק רגיש לחולי שבץ מוחי. המבנה הוא ארדואינו שמחובר לג'ויסטיק. בהמשך אחבר סוללה ובלוטוס אבל כרגע החיבור הוא בכבל USB למחשב. אני צריכה ליצור gui שבו יש מסך למשתמש - המטופל צריך לצייר בעזרת הג'ויסטיק קו, עיגול ומשולש. לאחר מכן יהיה עיבוד נתונים שמשווה בין מה שרציתי שהמטופל יעשה לבין מה שעשה בפועל וירשום לו כמה התקדם לעומת פעם קודמת. כרגע הג'ויסטיק מחובר ומראה פלט של נקודות איקס וואי ומכאן אני צריכה לגרום לכך שכשאני מזיזה את הג'ויסטיק יהיה על המסך מה שציירתי - עיגול קו או משולש. אולי צריך להכניס את הנתונים למטריצה , יכול להיות שזה הכיוון. מחפשת מישהו שיכול לעזור בחינם( סטודנטית לא עובדת...) או בתשלום אם אין ברירה או גם לשלוח …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים כבר במשך כמה שנים שאני רוצה לעבור לשולחן בעל יכולת לכוון את הגובה ובמידת הרצון להפוך אותו לשולחן עמידה. כמובן שראיתי את כל השולחנות "המוכנים" אבל רציתי לדעת האם מישהו מכיר או יודע על שולחן שאני יכול להרכיב בעצמי? אני אסביר את הבעיה, נכון לעכשיו אני גר בדירה קטנה עם מקום מועט לשולחן מחשב (108 ס"מ) אבל בעתיד אני כניראה אעבור לדירה עם מקום לשולחן גדול יותר. לכן אני מחפש סט שאני יכול לשים עליו עכשיו פלטה (משטח שולחן?) בגודל שמתאים לי ובעתיד אני אוכל להחליף את הפלטה הזאת לגדולה יותר אבל להשתמש באותה "תשתית". אני מקווה שזה היה מספיק מובן ואשמח לשמוע הצעות ועזרה :)
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
Hi My Name Is Barel I'm An Israeli Guy But Don't Have hebrew on My PC OK ....a Few Days Ago I Downloaded a Sticker's Diagramas From This Website But I Don't Know How I Can Make a Stickers of Them So Plz Response And Send Me a Messege About How To Make a Stickers of That Diagramas Thanks Barel :s05: :s05: :s05: :nixweiss:
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-