עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by hck,

לחבר שלי יש רכב שטח על שלט (T-MAXX מי שמכיר). בשביל להפעיל אותו נדרשות הרבה סוללות: 10(12V) סוללות לשלט, 6(7.2V) בכדי לתת מתח לסטרטר ועוד 1(1.2V) לבוסטר (ועוד כמה ברכב עצמו). מידי פעם הוא שוכח להטעין אחד מהפריטים שהוזכרו לעיל (בעיקר הבטריות שנותנות מתח לסטרטר), ואז כשמגיעים לשטח להסיע פתאום... הסוללות ריקות. הצעתי לו פתרון פשוט: לחבר שני תנינים למצבר של הרכב שלו, ועל ידי קופסת פיקוד קטנה להפיל את המתח ל7.2V ול1.2V, כך שזה יחסוך לו הרבה בלאגן. השאלה היא איך אני מווסת את המתח, עם נגדים? ואם כן החיבור הוא כזה פשוט: מתח ראשי-->נגד (או שניים) ל7.2V לסטרטר, ועוד נגד(או כמה) מהמתח הראשי ל1.2V לבוסטר? או שצריך להוסיף עוד כמה חלקים ל"מערכת" כמו פיוזים וכ"ו?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by MIDMAN,

:s05:ניסיתי לצבוע את המארז קניתי צבע אבל הוא יצא כמו צבע גואש חסר השתקפות וחיים. מה לעשות כדיי לעשות לצבע השתקפות טיפה?... 2.בטעות ריססתי קצת על הסידירומים וזה לא יורד...אולי כבר לצבוע את כל הסידירומים ? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 749 צפיות
  3. Started by Demp,

יש לי כמה כבלים USB מיותרים (מעכברים ישנים וסורק) ורציתי לדעת איך אפשר לחבר 2+ לדים לUSB ושיעבוד ישר שמחברים אותו, אין לי מושג באלקטרוניקה אז אני צריך מדריך כמה שיותר מפורט עם הדגש על החיבורים כי במדריכים של החיבור דרך המולקס ממש לא מראים איזה קצה מתחבר לאן וקשה לי להבין איך כל זה הולך תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by shimiger,

נושא חם הא? קיצר הנה הסקטצ' שלי [attachment deleted by admin - 90 dayss]

5. הדף הראשון: http://up3 53.s iz.co.il /u p2/4zxtmyc tmi zg.jpg הדף השני: http://up3 53.s iz.co.il /up1/mmy 1zyryldmu.jpg תורידו רווחים ! בבקשה תעזרו לי לפתור את התרגילים חברים : )

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. http://www.unixmonkey.net/articles/clearhd/ תוצאה סופית (והוא עובד):

• 5 תגובות
    • 938 צפיות
  7. Started by icebreak,

http://www.xfalcon.atmotect.com/index_files/Page1404.htm זה היה פעם XBOX...

• 5 תגובות
    • 856 צפיות
  8. Started by chenrp,

ישנם הרבה מארזים אבל אני נדלקתי על אלה עם המאוורר הענקי בדלת. מאוורר בגודל 25ס"מ! נראה טוב. מסתובב 600 RPM ככה שהוא לא עושה הרבה רעש ועושה המון רוח (בסביבות 90 CFM). האם כדאי לקנות ב 250 שח? או שעדיף לקבל מהחנות סתם אחד עם ידית נשיאה. או שעדיף סתם לשים 12ס"מ בדלת? תודה. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by idan1836,

אני רוצה לקנות גומי למארז ואני רוצה לקנות מחנות ולא באינטרנט. הקטע הוא שאני לא יודע מה השם של זה. מה לבקש בחנות ? שיביאו לי ישר! כי בדרך כלל שאני נכנס לחנות אני לא יודע להסביר להם מה בדיוק אני רוצה כי אז שואלים אותי למה זה ובשביל מה אני עושה את הדבר הזה ?!@!#! אז מה השם המדוייק בבקשה ?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by adi518,

יש את החומר הזה שנראה נחמד: אבל כמובן אין בארץ. אני מניח שכן יש אלטרנטיבות. יאללה שוט....

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. היי לאחרונה המסך של הנייד שלי (THINKPAD T400) החל לרצד בשורות התחתונות http://youtu.be/ny4XPLGtE24 יש דרך לדעת האם זה כבל או בעיה במסך? אציין שמדי כמה שניות יש ריצוד נוסף (ראו סרטון) והבעיה הולכת ומתפשטת. תודה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by martinb2,

היי , בניתי פרויקט להפעלת דוד חשמלי ,תאורה , ותריסים חשמליים. הכל עובד פיקס בעזרת WEB SERVER בארדואינו רציתי לשדרג את המערכת בשם משתמש וסיסמה לפני הכניסה לWEB SERVER למישהו יש מושג כיצד ניתן לשלב מערכת הגנה בסיסית ל WEB SERCER תודה רבה לעוזרים , ושתיהיה לכם שנה אזרחית טובה ומוצלחת P:.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by liranss,

שלום יש לי מחשב חדש. ואני רוצה לשפר אותו אבל אני לא יודע איך ... יש לי כאן תמונה שלו תציעו הצעות בבקשה.. תודה מראש לירן http://www.geocities.com/liranss/ תודה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by inverminx,

שלום לכולם אני לא בטוח שיש כזה דבר, אבל אולי כן הזמנתי מחול מיקרו מעבד של חברת MICROCHIP שנקרא PIC24, זהו רכיב SMT קטן בעל 64 רגליים, 16 בכל פינה . אני מעוניין בסוקט, וכמובן שעדיף שיהיה כמה שיותר גדול, שיקלוט את הרכיב, ואת הסוקט אוכל להלחים בקלות לתוך מעגל שקולט רכיבי THROUGH HALL, שבהם הרגליים עוברות דרך הלוח, מולחמות, ומקוצצות בהתאם, או סוקט לWIRE WRAP, שהוא בעל אותו רעיון, רק עם רגליים הרבה יותר ארוכות. איפה, אם בכלל אפשר להשיג סוקט כזה, חבל לי להרוס את הרכיב בנסיון להלחים את הרגליים הקטנטנות, אין לי ציוד מתאים בבית כמובן להלחים רכיב שכזה, וגם אין לי על מה להלחים אותו תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by omerhuri,

יש ליי שתייי רמקולים של 5~3 W , ועוד 9 ואז סימן של פרסה כזה.. זה מה שהיה רשום על הרמקולים מאחורה יותר מזה אני לא יודע.. אז לקחתי את הרמקולים וכמה כבליים ואבא שלי חיבר אותם לחיבור אוזניות רגיל 3.5 וחיברתי לפלא שליי והוא עשה צליל אבל חלש.. כנראה שזה לא אותו כוח אז זה לא שה את הצליל המקסימלי ויש לי אייפון אם צריך לדעת מה הפלאפון.. אז לעניין איך אני מכין מגבר ? שיהיה משו פשוט מה שצרייך אני יקנה אם יש מדריך ווידאו או משו אני ישמח.. תודה מראש !!

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. אני צריך לדים באורך גל של 660 nm ו840 nm איפה אני יכול להשיג את זה אם למישהו פה יש מושג?

• 5 תגובות
    • 948 צפיות
  17. Started by zxor,

נכון יש את המסור הזה, שזה כמו מכשיר שבסופו יש מין דיסק קטן כזה שאיתו אתם חותכים פלסטיק ומארזים וכאלה? איך הוא נקרא?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by dmanbuhnik,

אוקיי נכון שאני חדש מאוד בכול העניין של המודים אבל צריך להתחיל במשהו והחלטתי להתחיל במסך LCD למחשב ולא בחלון או משהו דומה מצאתי באיזו מגירה מכשיר אלקטרוני ישן (הדבר שהיה לפני מחשבי כף יד) זה B.O.S.S. SF-4600 של CASIO (הלוואי שהיה לי מצלמה דיגטלית שתראו על מה אני מדבר) יש לו מסך LCDאם אני זוכר טוב של 4*16 אבל יש לו חיבור של 25 פינים ולא כמו שכתוב במדריכים של האתר הזה ואחרים 16/15 פינים מה אני עושה מפה? דרך אגב כמה עולה בכלל מסך LCD רגיל עדיף 4*16 MATRIX (אני מקווה שאני צודק במונחים)?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. יש לי סוללות של סמארטפונים , איך אפשר לבדוק אותם עם רב מודד ?

20. Started by 104952,

מישהו יודע אם יש גרסה חינמית לEWB? נגיד "גרסת סטודנטים " או משהו בסגנון? ואם כן מאיפה ניתן להוריד? תודה

• 5 תגובות
    • 794 צפיות
  21. Started by musari,

לגבי יצור מעבדים למה הם מיוצרים ב WAFER מזה נותן ואיך מחלקים את כל זה מה חותכים? ולמה זה נוצר בעיגול הרי הם מפסידים חלקים ממנו מאשר מרובע . ואיך חורטים על זה? למישהו יש תמונה של יצור אחד כזה או תמונה ממיקרוסקופ מה יש בזה האם זה ניקרא "פיסת סיליקון"? תודה לעוזרים! [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Cereal Killer,

אהלן חברים... יש ברשותי SE T630 מושבת אך המסך תקין לחלוטין.... האם יש אפשרות להנציל אותו למוד של מסך מידע על המארז? תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום אני עושה למשהו פרויקט עם תצוגת 7 SEG גדול עכשיו אני רוצה לבנות לו את זה עם אפשרות שהוא יוכל לקבוע את אורך הכבל ככה שהוא רק צריך לקנות כבל מתאים/כבל +מחברים מתאימים ויוכל לקבוע לאיזה אורך שהוא רק רוצה... האם אתם מכירים משהו בסגנון של מחברים של 10 פינים? מקווה שאני מובן אם לא אני יוסף סרטוט תודה מראש

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  24. שעת לילה מאוחרת גשם זלעפות וקר, אנוכי תקוע ללא עומס דמי בעל תקע BNC לבדיקת משדר של 2 וואט שנמצא בתהליכי בנייה, מה עושים ? הוצאתי את המגירה של הג'אנק ומצאתי מחבר BNC זכר מחובר לכבל RG58 וכמה נגדים של 100 אוהם וחיש קל ניגשתי לעבודת ההלחמה.מכיוון שהייתי זקוק לעומס דמי של 2 וואט החלטתי להלחים 2 נגדים של 100 אוהם בעלי הספק של 2 וואט במקביל בכדי לקבל הספק מקסימלי של 4 וואט ב-50 אוהם והספק רצוף של 2 וואט ללא התחממות של הנגדים בצורה משמעותית. עלות החלקים -0 שקלים. זמן עבודה -10 דקות. התמונות מדברות בעד עצמן.

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. Started by aviram20,

אני חדש פה ורק היום הצלחתי להיתחבר לאתר אחרי נסיונות אין סופיים אבל בסוף הצלחתי בכול מקרה הנה המדריך מספר 1 מבית אבירם מדריכים ;D מצרכים חיבור מולקס איזולירבד לדים (רצוי אולטרה ברייט) אני בחרתי באולטרה ברייט אדומים חוטי חשמל דקים מספריים צינור שקוף אזיקונים (רצוי) ונגד ייאלה מתחיחלים 1לוקחים את החיבור מולקס וחושפים את שני החוטים שיוצאים ממנו אלה שבתמונה לאחד מהם מחברים נגד לצד אחד ואת הצד השני מאריכים עם חוט ועוטפים עם איזולירבנד 2 לוקחים את הלדים ומחברים לכול רגל חוט באורך הרצוי בשתי צבעים שונים ועוטפים עם איזולירבנד 3 מחברים את הלדים (כמה שרוצים) לחיבור מולקס ועוטפים את החיבור עם איזולירבנד מכול לד יוצא שתי חוטים ומהאדום והשחור של המולקס גם יוצא…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.