עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by KL-xXx,

היי לכולם. אני צריך עזרה בשינוי חיבור של מאוורר יש לי מאוורר של 12V אשר חיבורו מתאים לחיבור שעל הלוח אם, כלומר המאוורר עם 3 חוטים ומתחבר ללוח אם עם חיבור קטן ברצוני לשנות לו חיבור כך שאוכל לחבר אותו לספק ולא להעמיס על הלוח אם

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Moshiko-N,

שלום לכולם אני חדש פה, זוהי הודעתי הראשונה. מאוד מעניין אותי כל התחום הזה של אלקטרוניקה ומודינג, אם כי אני עדיין לא ממש חזק בזה. (למרות שעשיתי קצת מודינג אצלי במחשב) טוב אז ככה, יש לי דיבורית של סאמסונג. פירקתי ממנה את הרמקול ואת המיקרופון. כעת אני רוצה לחבר אותם ביחד, כאשר אני אדבר במיקרופון ישמעו מה אני אומר דרך הרמקול. אני יודע שהרמקול (ואולי גם המיקרופון) צריכים להיות מחוברים למקור מתח כלשהו כדי לעבוד. אז איך אני מחבר את הכל כדי שיעבוד? יש איזה לוח אלקטרוני שאפשר לקנות/לבנות? ולאחר מכן איך אני מחבר את הרכיבים? תודה על עזרתכם.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. הינה המארז (תאריכים לא מעודכנים): http://img47.imageshack.us/img47/5387/0013tl.jpg http://img95.imageshack.us/img95/8349/0026iy.jpg http://img47.imageshack.us/img47/3291/0066yn.jpg רציתי לחתוך את חלון הפרספקס באמצע ולהוסיף מאוורר 120 מ"מ שקט, כי המבנה של המאווררים שלי הוא אחד 120 מ"מ למעלה מכניס אוויר, ו2 של 80 מ"מ (או יותר קטן, לא יודע) שאחד מכניס ואחד מוציא.. אני רוצה לעשות שלמטה שניהם יוציאו ולהוסיף אחד גדול באמצע.. מה דעתכם?

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  4. אני ריך שתעזרו לי לבחור לדים,דבר ראשון, 4 לדים של 3000MCD יכולים להאיר מארז בצורה סבירה? דבר שני,מה זה זרם קידמי וזרם אחורי(כנ"ל לגבי מתח),ולמה אני צריך להתייחס? דבר שלישי,איזה גודל לדים זה גודל סביר ונפוץ,3MM 5MM? דבר רביעי,האם החנות הזאת:http://www.lsdiodes.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=2&products_id=24 ,זאת חנות טובה שכדאי להזמין משם לדים?אם לא ,בבקשה תמליצו לי על מקום אחר. תודה רבה רבה לעונים!!!!

• 6 תגובות
    • 800 צפיות
  5. Started by ilay22,

נא למחוק

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  6. Started by surfface,

לפני שבוע נשרפו לי באופן מוזר כל המאוררים במחשב מקפיצת מתח . קניתי גוף קירור חדש ומאורר למעבד , לאחר מכן התחשק להתחיל במוד כולל למחשב. לפני ההחלפה אחרי ההחלפה כרגע הכנתי לדים לפי מוזיקה וחסר לי רק רכיב אחד. הלדים ימוקמו במפרץ הדיסקים (הרכיב בתמונה שניתן להחלפה הוא נשרף) קניתי כבר שתי קטודות ואני חושב אייך למקם,ואיזה צורה לעשות לחלון גם צריך לקבן איזה קירור לצפסט ולמערכת בכללי ] סלבינג וראובס כנראה בהמשך מטרות המוד הם בעיקר קירור ותאורה מינורית לא שהמארז יהיה יפה אולי אחר כך.

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. שלום וערב טוב אני נורא רוצה קירור מים, ואני עכשיו יותר בשלב של הבדיקות והתכנונים.. אני רוצה כבר להזמין חלקים תוך חודש חודשיים הקטע שאני רוצה לשים רדיאטור כפול בגג - וכמובן בשביל זה צריך לחתוך קצת. קודם כל אני רוצה לציין שהמארז שלי מאלומיניום, ולא מפלדה/פח. מה יהיה בשבילי הכי טוב? אני לא איזה מודר שכל הזמן חותך ומשפצר ומשייף ועושה דברים.. סה"כ אני רוצה לחתוך מקום לרדיאטור שיהיה בערך בגודל הזה - http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=290&products_id=3697 ואני בספק אם אשתמש בכלי עוד פעם.. לכן אני לא צריך את הדבר הכי טוב שקיים - אבל אני גם לא רוצה לקנות משהו זבל.. Jigsaw - ראיתי שהמחירים זולים יחסית (אפשר אפילו להשיג ב-2…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. היי, אני רוצה לעשות את הדבר הבא: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ רק שבמקום שאני אחבר לספק, אני אחבר לבית סוללות רגיל, האם אני צריך לעשות שינוי כלשהו במעגל??? תודה מראש, יובל

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. ראיתי שיש באתר המון מדריכים לפאןבאס ואני רוצה לדעת איזה להכין או שאם יש אחד יותר טוב שאין באתר זה גם רעיון טוב.

10. מקווה שהכותרת מספיק טובה. אני מחפש סכימה טובה לבניית מגבר לאוזניות אם יש למגבר מנורות זה מעולה אבל כל מגבר לאוזניות יהיה לי טוב רצוי בעברית אבל אנגלית יתקבל גם כן, רצוי עם רכיבים שניתן וקל להשיג תודה רבה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  11. http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ אם תוכלו להסביר לי את זה: 1)לאן לחבר את ה12V ? 2)לאן לחבר את את החיבור הזה שנראה כמו חיבור של אוזניות לאן לחבר מהTIP31 ?ולאיפה לחבר? 3)מה זה המלבן הזה שיש לו חיבור של שלוש פינים? 4)לאן לחבר את הקו השחור שיוצא מהP2? בקיצור אני די צריך שתסבירו לי הכול אם תוכלו בבקשה..... תודה רבה!!! [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 971 צפיות
  12. Started by yossik17,

הייי רציתי לבנות מין מאריך usb מצאתי אצלי זרוק חח תקע usb האלו שיש בפאנל המארז מקדימה ועוד כבל usb זכר עכשיו פירוט החוטים: זכר:אדום,כחול,חום,צהוב תקע נקבה :אדום,שחור,כחול,לבן מישהו יכול לי לעזור להתאים את הצבעים?

• 6 תגובות
    • 897 צפיות
  13. יש לי תמארז הזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13507&catid=878 אני רוצה לשים לו מאורר 120 בצד,זה אפשרי?

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by psycotix,

סוף כל סוף הפרוייקט שאני מתכנן כבר חודשיים. כפי שהראיתי בפרוייקט "משטח לעכבר" , הפרוייקט מושפע מאוד מאוד מהעבודה של sleepstreamer , ולכן התמונות שאביא עד כה הן תמונות מאתר bit-tech . זה מה שקיבל sleepstreamer בסוף הפרוייקט שלו - התכנון שלי במוד שלי - 1. התקנת לוח אלומיניום במקום פנל הצד , עם חלון פרספקס עם חריטה עדינה של CrossFire שתואר בלדים כחולים. 2. התקנת מערכת קירור מים מתוצרת עצמית (ייתכן כי אקנה רכיבים כלשהם,אך התכנון הוא ללכת על תוצרת עצמית). הקירור יהיה קירור קומפלקט של מעבד,זיכרון,CHIPSET,הארד דיסק (עוד לא החלטתי אם יהיה רק HDD אחד או שניים). הוזמנה מערכת מ-Danger Den . המערכת שהוזמנה כוללת: * TDX - CPU Block with Universal Top and High Flow Chrom…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by psycotix,

טוב,אז ככה : אציג את עצמי קודם,למרות שאני כמעט בטוח שיש אנשים שמכירים אותי פה. שמי psycotix , בן 22, והתעניינתי במודינג הודות לאתר שלכם,בזמנו. כבר כמעט שנתיים שמודינג הפך לתחביב שלי, ואני מנצל כל הזדמנות של זמן חופשי שיש לי (ואין הרבה,עם לימודים ועבודה) . החלטתי לחלוק איתכם כמה המצאה ( פרי עטי) של מודינג מקיף ויפה (לדעתי) למחשב,ויותר ספציפית - לעכבר. המדריך שאפרסם פה פורסם גם לפני הרבה זמן באתר מודינג רוסי בשם modding.ru. כיוון שאני לא בדיוק אדם שמסוגל להסביר איך הוא עשה מה בשפה מאוד מקצועית,אבקש את סליחתכם מראש,ומונחים מסויימים ארשום באנגלית, או שאפילו ארשום אותם בשפת דיבור רגילה. אז ככה - קשה לי לתת שם ספיציפי לפרוייקט הזה. המטרה הייתה לבצע משטח עבודה נוח וגדול מס…

• 12 תגובות
    • 4.7k צפיות
  16. בדיוק עכשיו סיימתי לעבוד על פרוייקט של ספק כוח עם מספר כבלים שאני צריך,כולו מפרספקס עם תאורה כתומה . השתמשתי בספק כוח גנרי רגיל,עם שני מאווררי 80 מ"מ . להלן תמונה - ניתן לנתק את הכבלים הלא-נחוצים ללא פגיעה בספק הכוח. בנוסף,כל המלוקסים הם UV,וגם יש סליבינג לכל כבל. לדעתי,ספק כוח כזה לא ניתן למצוא בחנויות. מקווה להעלות הסבר לאיך עשיתי מחר או במהלך השבוע. אשמח לתגובות.

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. יש לי לד של 3V ובספק יש יציאה של 5V ,איך אפשר להוריד מתח?

• 18 תגובות
    • 3k צפיות
  18. Started by Big_Guy7,

יש לי זוג קתודות UV של טרמלטייק. לפי מה שראיתי באתר של טרמלטייק, לקתודות יש תכונה שהן מופעלות בקצב של מוסיקה או משהו כזה.. איך מפעילים את זה?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אני בא מרקע של תכנות.. אז את התפיסה של 1 = כן, אמת, true, ושל 0 = לא, שקר, false וכו' אני מבין, אבל אני לא מבין איך מגיע המידע, באיזה ערך מתחיל המעגל, ומה אני עושה עם המידע הזה? עוד משהו, זה הדבר היחידי שאפשר להעביר בעזרת האלקטרוניקה? אין נתוני STRING (מחרוזות), INT (מספרים שלמים) וכדומה שמועברים גם כן?

• 4 תגובות
    • 830 צפיות
  20. Started by eegg,

בכל לוח אם יש חיבור ל power led שמראה שהמחשב דלוק. רציתי לדעת כמה מתח יוצא ממנו?

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  21. Started by Moty_p,

תמיד זה קורה, הכפתור של העוצמה בשלט לא עובד כמו שצריך ותמיד אתה צריך ללחוץ כל כך חזק כדי שזה יעבוד עד שאתה כמעט שובר את השלט לגמרי מישהוא יודע איך אפשר לעשות תיקון לכפטור ספציפי אחד בשלט?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by JHONLEV,

השאלה בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by assafovadia,

שלום אני קונה עוד חודש-חודשיים מחשב חדש ורציתי לבקש עצות מה כדאי לי לעשות נחמד עם המחשב הישן שלי: מעבד:p4 1.6 478 לוח אם:Asus P4T כרטיס מסך:Albatron Geforce 5900xtv זכרון:256 RDRAM PC800-אבל 400MHZ אפקטיבים בגלל שהלוח אם שלי צוואר בקבוק לזכרון...... ולא יודע איזה ספק..רגיל לא משהו מיוחד... אז אני מתכוון כאילו אם שווה לי לעשות איזה פרוייקט מודינג או לנסות לעשות לו אוברקלוק..אני יהיה אולי מוכן להשקיע בזה עד 200 שקל... מה אתם אומרים?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  24. איפה אפשר למצוא צבעים שזוהרים בחושך או רגישים לUV?

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  25. Started by bluz,

שלום.. לא התעסקתי אף פעם בתחום המודינג, יש לי מארז נחמד, עם צד אחד שקוף ו2 מאווררים, קצת אורות.. משהו נחמד. אני רוצה להתחיל להתעסק בזה.. קראתי את המדריך של האלקטרוניקה, ואני בא עם קצת ידע בזה, אז יהיה לי יותר קל להרכיב מעגלים וכאלה. השאלה היא, מאיפה להתחיל? יש לי הרבה שאלות, כמו לאן מחברים דברים שעשיתי? נניח שיצרתי מערך של לדים, עטפתי באיזה משהו ואני רוצה לחבר למחשב. לאן אני מכניס את זה? קשור לספק או מה? ועוד משהו, באיזה שלב כדאי להתחיל לחתוך ולהתעסק עם המארז?.. צריך להשתמש בספק יותר חזק בשביל דברים כאלה (בגלל שזה חשמל)? והכי חשוב.. ממה אני מתחיל? באיזה סדר גודל להתחיל? מערכת לדים פשוטה? משהו יותר מתקדם? אני אפילו לא יודע איך עובדים עם הלוחות האלה.. תודה לעונים

• 69 תגובות
    • 4.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים