עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by moshe55501,

ואיך אפשר להפעיל אותו? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by ndv,

זה מסך של DVD נייד הדגם הוא at070tn07. אני רוצה לחבר אותו למחשב, מה אני צריך בשביל זה? ואיפה אני משיג את זה? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by SUB-ZIRO,

חבר'ה אמא שלי טסה לחו"ל ורציתי לדעת איזה חלקים כדאי להביא (שקשורים למודינג) אבל כמובן שלא יהיה כמו המחיר בארץ אחרת אני אקנה בארץ כבר יותר עדיף חשבתי לקנות דרמל מקורי (אומנם יש לי דרמל של חברת יונדאי) אז חבר'ה מה אתם ממליצים???

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אז ככה יש לי מארז Soprano DX כמו זה בדיוק - http://www.tweaknews.net/reviews/thermaltake_soprano_dx_case/img/1.jpg אז ככה יש 2 סוגי מארזים כאלה פלסיט ומברזל או נחשות אנערף.... רציתי לשנות את החלון שלו לחלון פרספקס ולחרוט עליו סמל שרציתי + לדים כדי שיהיה זוהר.... אז ככה מה אתם מציעים זה אפשרי לשנות את החלון במארז הזה? ואיך? וזה מסוגל להרוס לי את המארז אם אני רק מוציא את החלון ~_~ ? הנה 2 הסמלים שאחד מהם אני יעשה מה מהם יפה לדעתכם? או שיש לכם אחד יותר יפה.... 1: http://img29.picoodle.com/img/img29/5/12/23/f_TRAVELER59m_71130c3.jpg 2: http://www.cncu.de/data/Image/gdi_logo.jpg תודה רבה לכל העוזרים!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Drek Boy,

שלום... אני קונה מערכת מחשב חדשה בקרוב ואני עדיין לא סגור על רכיבי המערכת אבל התקציב שלה יהיה בסביבות 5.5 K עם ציוד הקפי חשבתי להכין אותה גם לOC אם זה יצא משתלם מבחינה כספית ולא לעשות את הOC כתחביב אלה באמת לשפר את המערכת במחיר נמוך ממה שהיה עולה לשפר אותה ברכיבים טובים יותר. לפני כמה שנים כשקניתי תמחשב הנוכחי חשבתי גם לעשות לו קירור מים וקניתי רדיאטור יחסית גדול של אוטו והכנתי לו קופסא יפה עם 8 מאווררים (בהגזמה, כי השגתי אותם בזול מאוד אז) של 80 מ"מ 4 בכל צד ויש מקום לעוד בעקרון חחח. קניתי גם משאבת מים של אקווריום אבל היא דיי מעפנה לא חושב שהיא שימושית. חשבתי להתשמש ברדיאטור הזה אם זה כדאי ולקנות בלוקים למעבד, כרטיס מסך, משאבה נוזל וצינורות. מה העלות של כל הדברים האלה בע…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by XTFriends,

http://www.xtfriends.net/cgi-bin/forums/dcboard.cgi?az=show_thread&om=24&forum=hard הוא אומר שהוא עושה את זה עם דרמל, מה זה? ואיך אני יכול בהסבר פשוט לעשות צורה כזאת על המארז?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by kkffiirr,

אני די חדש לארדואינו. מעבודה שלי על בקרים אחרים אני רגיל לדיבגר (כמו KEIL, או כלים ייעודיים של TI לStellaris) ראיתי שהקומפיילר הרשמי של ארדואינו לא כולל דיבגר, חיפשתי קצת ברשת וראיתי שניתן להשתמש בAtmel Studio אבל כאן מתחיל הבלבול, ראיתי שיש צורך להתקין תוספים כדי לאפשר לו לעבוד עם הארדואינו (במקרה שלי, PRO R3) האם מישהו מכיר את זה מנסיון כדי להסביר לי מה צריך להוסיף לATMEL STUDIO?

8. Started by Moty_p,

אני רוצה לדעת איזה מייצבי מתח יש כמה הם מספקים כדי לקנות אני רוצה מייצב של 2V,1.5V,3V,5V, תודה לכל העונים מראש...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. היי, אני רוצה לקנות מקלט אינפרה אדום למחשב כדי להעביר שירים בווינאמפ מרחוק ולהנמיך\להגביר את הווליום או משו בסיגנון. אני יודע שיש מדריכים מפורטים על איך להכין אבל אני מעדיף כבר לקנות מקלט מוכן כזה שמתחבר ללוח אם (יש לי את החיבור על הלוח). בכל אופן, רק להבהיר לכם שאני לא מדבר על irda שמשתמשים כדי להעביר מידע לפלאפונים וכאלה, אלא על ir בשביל שלט כמו שיש לטלוויזיה... מישהו יכול לומר לי איפה אני קונה את הדבר הזה? אני צריך אתר ישראלי להזמין ממנו או חנות באיזור תל אביב לקנות ממנה. (זה בשביל חבר שלי, תודה)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by yakirsh4,

שלום לגולשי פורום HWzone, אחרי הרבה שנים של הזנחה של המחשב שלי החלטתי לעשות לו מודינג, הבעיה היא שאני לא יודע איך לעבוד עם בונדו ובמצב של הפאנל שלי אני כנראה יהיה חייב. זה הפאנל: http://imageshack.us/f/9/img0979ly.jpg/ חשבתי לשים לו מאוורר למטה (בדיוק איפה שהכפתורים) ואת הכפתוןרים להעביר לאנשהו. אך נתקלתי בבעיה: כמו שאתם רואים בתמונה בצד ימין ושמאל יש מין בליטות ומעל ומתחת לכפתור יש ירידות כאלא ואם אני יוסיף מאוורר באמצע כל הצורה של הפאנל תראה מוזרה. השאלה שלי היא אם אפשר לחתוך את הבליטות האלא ואת החלקים שמעל ומתחת לכפתור כמו בסרטוט הבא: http://imageshack.us/photo/my-images/18/img09791t.jpg/ ובמקומם לשים בונדו בצורה ישרה וככה המארז יראה ישר מישהו יודע אם זה אפשרי בכלל?…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by JHONLEV,

השאלה בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. יש לי מארז CM690, ומי שמקיר יש למעלה כניסת SATA. אבל זה בכלל לא שימושי. אז הוצאתי אותו ויש לי שם חור. החור לא מפריע לי אבל חשבתי לסים שם משהו. ראיתי אצל משהו שיש לו שם בפתור on/off למאוורר, אבל מה זה נותן לי לכבות להדליק מאוורר בודד. לכן חשבתי: האם אני יכול לחבר כמה לדים לכפתור אחד ? אני יודע שככה אני לא אוכל לשלוט בכל אחד בנפרד - אני לא צריך את זה. כל מה שאני רוצה זה שהם יהיו מחוברים ללחצן שליטה אחד בעל 3 מצבים on/off/on - כבוי/דלוק/לפי מוזיקה. אז 2 שאלות: 1. עכשיו אני בדיוק בכיתה י' אבל לא בחרתי את מגמת האלקטרוניכה (אם הייתי מגלה את המודינג לפני, הייתי לוקח את המגמה), כך שאין לי שום ידע בזה, אבל האם בעזרת תרשים אני אוכל פשוט להכין את זה כמו תוכי ? פשוט לעשות את מה שכתוב…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. בהמשך לפרויקט מודינג בשעה שפורסם על אינפרא אדום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0 רציתי לשאול אם הרסיבר IR שברשותי מתאים דגם OPT601 כמדומני, פירקתי אותו מטלויזיה ישנה, מצורף לינק לפרטי רכיב: http://www.americanmicrosemi.com/information/spec/?ss_pn=OPT601 ועוד משו, אני לא מצליח לראות את התמונה של השרטוט באותו פורום, אם זה בעיה רק אצלי אשמח לקבל קישור חדש לתמונה או לינק לשרטוט ממקום אחר תודה :)

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אהלן כולם יש לי מגבר ישן של ימאה Yamaha Twentyfive 112 amp model G25-112 מגבר נחמד מאוד, חזק ושירת אותי נאמנה עד ש.. באזים בכפתורים היו ממזמן, הייתי בטוח שזה עניין של מגעים ותכלס זה גם לא הפריע. כרגע המצב הוא שאם אין איפקט מהגיטרה (זאת אומרת בפריטות חלשות או מתי שמשתמשים בסינגלים קדמיים וכו) אז הצליל (עוצמה) דועך בצורה משמעותית מאוד ומהר. אני לא מבין גדול באלקטרוניקה אבל אם הייתי צריך לנחש, האות שיוצא מהגיטרה, ככל שהוא חלש יותר (כגון שימוש בפיקאפים קדמיים (גשר) ואי שימוש באחוריים או בקדם מגברים וכו) הוא דועך משמעותית, הייתי אומר אפילו אקפוננציאלית (חננה שכמותי). פתחתי את המגבר לראות אולי יש שמה איזה קבל נפוח או משהו כזה שנראה לא טוב אבל לא מצאתי כלום. מה אפשר לעשות??הממי…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אנשים יקרים... לא מזמן פורסם כאן כיצא להתקין את הקטודה (אולטרא) בקדמת המארז. המארז בדוגמא היה chieftec סגול מטאלי.... והמנורה כחולה... היה צריך להוציא אותה מתוך המסילה שלה. ולהדביק אותה באמצע על הפלסטיק. בכל מקרה אני רוצה לעשות את זה שלב אחרי שלב בעזרת המדריך ואני לא מוצא אותו..... מישהו יכול לתת לי קישור? מישהו יכול למצוא אותו?????? מנהלי הפורום... עזרתכם....... בתודה מראש!!! ??? ??? ???

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by DJPOWER,

אני צריך שמות וכתובות של חנויות מודינג בגרמניה דחוף!!! ואני צריך לדעת מחירים של קטודות בערך תודה מראש לכל מי שעוזר DJ POWER

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by ariel1k1,

שלום לכולם לפני מספר ימים קניתי קניתי לוח ארדואינו לא מקורי שאני מנסה לעבוד איתו התוכנה של הארדואינו נותנת לי שגיאה " avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 " למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות ? תודה אריאל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by sroolik,

כחלק מפרוייקט שאני מקווה להתחיל אני רוצה להחליף את המולקסים הלבנים של הספק המולקסים ירוקים השאלה שלי היא: איך אני מוציא את החוטים מהראש של המולקס ואיך אני מחבר בחזרה לראשים החדשים ? תודה !!!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by yakirsh4,

שלום, יש לי שני שאלות שממש לא קשורות אחת לשניה אז תסלחו לי על זה 1. האם יש פה למישהו רעיון איך לסדק הגדים בצורה חכמה ונוחה? הגיעו אלי היום 600 גדים שמחולקים ל30 סוגים שונים ולצערי זה אפילו לא הגיע בשקיות נפרדות אלא פשוט בגוש של נגדים וזה ממש לא צורה מסודרת וזה מתבלגן אני ישמח אם למישהו פה יהיה רעיון איך אפשר לסדר את זה בצורה שזה גם יהיה נוח למצוא את הנגד שצריך וגם שהם לא יתבלגנו ויסתבכו אחד בשני כרגע עלה לי רק הרעיון הפשוט של לקנות 30 שקיות קטנות שאפשר לסגור ולשים כל שוג בשקית 2.דוד שלי רוצה לקנות סורק תלת מימד לסריקת אפים (של בני אדם כמובן) את רמת הדיוק אני לא יודע אבל אם זה חשוב אני יכול לברר התקציב שלו עומד על 100 דולר אבל מבדיקה מהירה באיבי הבנתי שזה בלתי אפשרי למצוא …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. יש לי רדיו דיסק ישן שאין בו חיבורים חיצוניים ברצוני לחבר לו כבל אוקס אך לשם כך צריך להלחים אותו בכרטיס הירוק מישהו יכול להצביע לי היכן בדיוק צריך להלחים ?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אתם מכירים את הסמל הזה של פצצה גרעינית (המשולש הזה)... כזה אני רוצה... יש למשהו מושג איפה אפשר להשיגגג??

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. היי אנשים. לא ידעתי איפה לפתוח את הטופיק, אז יצאתי מנקודת הנחה שהוא קשור למודינג.. בכל אופן, עד כה, תכננתי להשתמש כקירור למעבד בטרו בלאק עם 2 מאווררי 120mm שקטים יחסית עם בקר מאווררים כדי לשלוט עליהם כשהמעבד לא תחת עומס. לפתע, ראיתי ב-SkyPC את המוצר "משתק למארז" מבית Nexus. עשיתי "שיעורי בית" ומסתבר שהמשתק הזה הוא חתיכת דבר מדהים. (לינק למוצר: http://skypc.co.il/pl_product~DampTek~18~0.htm, ממליץ להסתכל על הסרטון שהם מצרפים לפרטים הטכניים) השאלה היא כזו: האם עדיף להשתמש במשתק למארז ולצייד את כל המחשב שאני מתכנן לקנות במאווררים סופר חזקים או להשתמש במאווררים בינוניים עם בקר מאווררים? אני לא יודע עד כמה המשתק באמת אפקטיבי, אבל אשמח לשמוע. הוא עולה אותו דבר כמו בקר המאווררים…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום לכולם. אני מצרף תמונה של הפינאווט של הספק כח שלי (asus thor 1200w) אני מדבר ספציפית על החלק של הGPU/PCIE עם 8 פינים (פינה שמאלית למטה) בצד של הספק יש 5 גראונד (שתופסים 4 פינים - יש חוט אחד כפול) + 4 של 12וולט בצד של הGPU יש 5 גראונד (שתופסים 5 פינים) + 3 של 12וולט (ללא חוטים כפולים) לאן בGPU אמור ללכת החוט הנוסף של ה12וולט שיוצא מהצד של הספק? אני מפספס פה משהו? יש פה טעות? תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by GeforceFX,

נמאס עלי הרעש שעושים המאווררים הרועשים האלה,אי אפשר לישון,אז החלטתי לעשות פאן באס,שכל לילה כשאני ילך לישון אני יכבה 3 מאווררים וישאיר 2 פתוחים,ככה אני יוכל לישון טוב. הכל ביחד עלה לי 30 שקל. לדים-10 שקל נגדים-10 שקל מפסקים-10 שקל כל שאר המצרכים היו לי בית את הפאן באס שלי עשיתי על פאנל בגודל של פלופי,שמתי בו 5 לדים ו5 מפסקים,מפסק ולד לכל מאוורר. כשהמפסק למטה הלד והמאוורר כבויים,שכשהמפסק למעלה הלד והמאוורר דולקים. השארתי כמעט חצי מהפאנל ריק בשביל שאם אני ירצה בעתיד להוסיף עוד מתגים ולדים או ווסתים אני יוכל. מהפאן באס הוצאתי 4 כבלי חשמל למאווררים+1 לחשמל של הפאן באס עצמו. באותה הזדמנות חיברתי חיבור מולקס למאוורר מספק,במקום סתם חוטים,ולעוד מאוורר אחד כזה חיברת…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אני בונה מערכת קירור מים, איך אני יכול לקרר את המים ללא רדיאטור? תציעו רעיונות.[br]פורסם בתאריך: 18.04.2007 בשעה 18:48:20 מה אתם אומרים? אני ישים אקווריום קטן, מלא במים, ובתכו תהיה משאבת מים ומעליו יהיו 2 מאווררים של 120 סנטימטר ובצד תאורת UB. ככה החום של המעבד לא ישפיעה כלל על הטמפ של המים ביחס לכמות, וגם ומאווררים יקררו את המים.אגב שתיתי קפה חם ונשפתי עליו כדי לקרר אותו מה שנתן לי את הרעיון. האקווריום יהיה כמובן מחוץ למארז ודי רחוק ממנו ככה שגם בזמן שהמים עוברים בצינורות הם יתקררו. אני יודע שעדיף רדיאטור, אבל מה לעשות? אין.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים