עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by arkadur,

כמו שאתם כבר יודעים, אני לקחתי הפסקה מניהול הפורום באתר, עקב סיבות אישיות (צבא, לימודים ועוד כל מיני על הראש) אני לא מתלהב לעשות זאת, אך אני חייב אני מקווה שאני אצליח לעשות "קאמבק" בעתיד, אני רוצה לציין - שממש לא עזבתי את נושא המודינג, אלא רק לקחתי הפסקה מניהול הפורום, ואני אשתדל להמשיך להיות כמה שיותר פעיל בכל זאת המודרייטור שמחליף אותי הוא גולש וותיק בפורום , רביד אני רוצה לאחל לו בהצלחה, ומקווה שהוא יהנה בניהול הפורום, יקדם ויפתח דברים שטרם נראו כאן. לכן, אל תקשו עליו , השמעו לחוקי הפורום, ונסו לתרום ולהחכים כמה שיותר במהלך השנים בהם הייתי בתפקיד זה - לא נתתי ולו אזהרה אחת רביד, הבמה שלך :

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by idan17,

יש לי שולחן רגיל לגמרי עם 2 רגליים מצידו האחד ומקום לקופסא בצידו השני בינהם יש דיי ויותר מקום להכניס מקלדת , כרגע יש לי את המסילות המעפנות עם המדף ההוא מפלסטיק למי שמכיר בקיצור זה לא מחזיק הרבה זמן וגם לא הכי נוח , כי אין שם מקום לעכבר... אני רוצה להרכיב מדף מעץ ולעשות אותו נשלף מתחת לשולחן שיהיה מספיק מקום למקלדת ... מישהו יכול לתת לי רשימה של חלקים שאני זקוק להם וכמובן היכן משיגים ? ואם אפשר לתת כיוון ודגשים בהרכבה מה טוב ומה נעים כמו כן מודינג חמוד למדף המקלדת יוערך ! ( כן , כן תתפלאו גם לזה אפשר לעשות מודינג !!! ) תודה !!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Sarlula,

עברתי קצת על מדריכים בפורום ונתקלתי במשתמשת שפרסמה מדריכים תחת הנושא: "מודינג בשעה". ערכתי חיפוש ולא מצאתי את התארד. מישהו יודע משהו על זה?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by nevo122,

שלום, פתחתי פה כמה פעמים אשכולות עזרה לגבי הספק שאני מנסה לבנות, וכל הזמן קיבלתי תשובות טובות, שאכן עזרו לי. זהו המעגל: קובץ מצורף "ספק" עכשיו, חיברתי את הכל ככה על המטריצה (השתדלתי כמה שיותר ברור בכל התמונות): קבצים מצורפים: "מטריצה 1" - "מטריצה 3" ופשוט שום מתח לא יוצא!!! אשמח אם תעזרו לי. עריכה: הLM317 תקין, בבקשה, אשמח אם תצלמו לי איך לחבר את המעגל על המטריצה, אני ממש נואש כבר! בתודה. בתודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by DJPOWER,

אני צריך שמות וכתובות של חנויות מודינג בגרמניה דחוף!!! ואני צריך לדעת מחירים של קטודות בערך תודה מראש לכל מי שעוזר DJ POWER

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by idofr,

אנשים תראו מזה יש להם פשוט הכול אולי במחירים לא הכי טובים אבל ממש ממש הכול פשוט תענוג http://www.xoxide.com עריכה : מעניין אם הם שולחים גם לארץ ???

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. נכון ב- ABIT יש את המערת OTES הזאת? יש שם לדים חזקים + מגעילים ירוקים חשבתי להחליף אותם ל- UV מה אתם אומרים אפשר? :-\

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by nehmia,

יש לי מאורר שקניתי מחבר בחיבור של 3 פינים יוצאים מהמאורר 3 חוטים צהוב(של הסל"ד)אדום ושחור(חיובי ושלילי)אם אני יחתוח את החיובי או שלילי ויוסיף נגד משתנה הוא ישפע על המהירות של המאורר? או שאני צריך לשים אותו במקום אחר?

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום לכולם, קניתי כרטיס מסך GTX 970 - הוא ממש ארוך ולא נכנס למארז שלי (אנטק קולר מסטר) כי יש שם מין פאנל פנימי. אני מניח שהפאנל עשוי מאלומיניום אבל לא בטוח. כל מה שצריך לעשות זה לחתוך קטע של 2-3 סנטימטרים אורך על 1 ס"מ עומק מהפאנל, והכרטיס יכנס. איזה כלי אני צריך (מישהו אמר לי "דרמל" - זה מכשיר שעולה מאות שקלים...)? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by KingYog,

אהלן חבר'ה. לאחרונה הזמנתי מ dealExtream 3 מאווררים של 8 ס"מ. זאת מכוון שמהאווררים בP4 המזדקן שלי הפסיקו לעבוד. P4 + 2 HD + קיץ => חום והרבה ממנו. 4 דולר למתעניינים כולל משלוח. הבעיה: 1. המאווררים (אני יודע הם זבל ג'נרי) רועשים, אבל עובדים מצויין. 2. כל המאווררים באים עם חיבור מולקס רגיל שלא מאפשר שליטה על המהירות. הייתי רוצה לפתור את הבעיה הזו. האמצעים: 1. מפצל מולקס ישן. 2. פנציומטר של TT גם כן ישן. 3. חברי הפורום. מה אני צריך לחבר ולאן כדי להיות מסוגל לשלוט בבעית המהירות? (לא צילמתי את המאווררים כי הם בתוך המארז - אבל אני בטוח שכל אחד פה מכיר את הסוג) תודה מראש, KingYog.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום, אני מתכנן לקנות מארז CM-690 ולשים בו בין 6-7 מאווררים לפי הסדר הבא (כולם 120 ממ) 2 בקידמת המארז להכנסת אוויר 1 בתחתית המארז להכנסת אוויר 1 בדלת המארז להכנסת אוויר על כרטיס המסך 1 בגג המארז להוצאת אוויר (לא בחור שנמצא מול המאוורר שמכניס מלמטה בכדי לא ליצור קיר אוויר) 1 באחורי המארז 1 בדלת המארז להכנסת אוויר על המאוורר (אולי). בכל אופן זה מסתכם בכ- 7 מאווררים. יש לי 2 שאלות: 1) אם אני קונה מאווררים של SCYTHE זה משנה אם אני קונה את הדגם של 1200RPM או של 2000RPM מבחינת הרעש (בהנחה שיש לי בקר מאווררים, האם המאווררים של ה 2000 יהיו יותר רועשים כשאוריד אותם ל 1200 מאשר המאווררים המוגדרים מהמפעל לפעול ל 1200? 2) מה דעתכם על הבקר הבא, הוא בקר ל - 7 מאווררים, מציג 3 טמפ' (מע…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Lirux,

יש אפשרות לבנות מקלט IR למחשב שיעבוד עם שלט של HOT (האדום החדש, אם זה חשוב) ? אין לי חיבור com אבל יש לי parallel.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by freefall,

אני רוצה להתקין שני מאווררי Papst 200mm במארז, הבעיה היא שהם מושכים 72Watts, ועובדים על 24VDC. גם הייתי רוצה אפשרות לווסת את מהירות הפעולה שלהם. איך עושים את זה? תודה על העזרה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Drek Boy,

שלום... אני קונה מערכת מחשב חדשה בקרוב ואני עדיין לא סגור על רכיבי המערכת אבל התקציב שלה יהיה בסביבות 5.5 K עם ציוד הקפי חשבתי להכין אותה גם לOC אם זה יצא משתלם מבחינה כספית ולא לעשות את הOC כתחביב אלה באמת לשפר את המערכת במחיר נמוך ממה שהיה עולה לשפר אותה ברכיבים טובים יותר. לפני כמה שנים כשקניתי תמחשב הנוכחי חשבתי גם לעשות לו קירור מים וקניתי רדיאטור יחסית גדול של אוטו והכנתי לו קופסא יפה עם 8 מאווררים (בהגזמה, כי השגתי אותם בזול מאוד אז) של 80 מ"מ 4 בכל צד ויש מקום לעוד בעקרון חחח. קניתי גם משאבת מים של אקווריום אבל היא דיי מעפנה לא חושב שהיא שימושית. חשבתי להתשמש ברדיאטור הזה אם זה כדאי ולקנות בלוקים למעבד, כרטיס מסך, משאבה נוזל וצינורות. מה העלות של כל הדברים האלה בע…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by XTFriends,

http://www.xtfriends.net/cgi-bin/forums/dcboard.cgi?az=show_thread&om=24&forum=hard הוא אומר שהוא עושה את זה עם דרמל, מה זה? ואיך אני יכול בהסבר פשוט לעשות צורה כזאת על המארז?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. יש רעיונות ? זה מסך של DELL עם כניסות SVIDEO ו RGB. יש איזה רכיב מוכר שמעביר בין חיבור כבל כבלים לאחד מהאפשרויות? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by -CosmicFire-,

שבוע הבא אני הולך להזמין מ JAB-TECH את הפריטים האלה: UV Green cable sleeving kit ConnectorZ Power Supply Changeover Kit - UV Green ועוד 10מולקסים זכר זוהרים באולטרה עבור הפרוייקט שלי עכשיו יש לי שאלה איך אני מפרק את המולקס... הרצתי חיפוש ומצאתי מדריך עם מקל של סוכריה אבל לא ממש הולך לי יש עוד אפשרות חוץ מלקנות את שני הקיטים לפירוק?! ואם פירקתי והרכבתי את המולקס (כמובן שהלבשתי על הכבל סליב + שרינק בקצה) יש סקנה שמשהו ישרף?!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אהלן יש לי שני רמקולי סראונד של 8ohm, שני פרונט גדולים (אני לא סגור על הערך ohm שלהם כי אין להם מדבקה אבל דיי בטוח שזה 8 אוהם לפי מה שהבנתי ממי שהביא לי אותם) וסנטר אחד של 4ohm. אני מעוניין לחבר אותם לרסיבר שקיבלתי שדורש 8ohm. האם לדעתכם זה יהווה בעיה? או האם העובדה שהסנטר בלבד הוא ב4ohm לא תעמיס יותר מדיי על הרסיבר? מצורפות תמונות של הדברים למטה (משום מה המערכת לא איפשרה לי להעלות חלק מהתמונות אז עשיתי קולאז' שיהיה ברור ). תודה רבה לעוזרים ולעונים!

19. Started by Moty_p,

אני רוצה לדעת איזה מייצבי מתח יש כמה הם מספקים כדי לקנות אני רוצה מייצב של 2V,1.5V,3V,5V, תודה לכל העונים מראש...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by matan007,

שלום, אני מעוניין לרכוש מאוורר תקרה מארה"ב שנועד כביכול ל- 110V/60HZ אבל המנוע שלו הוא DC לפי מה שהבנתי. האם קיים חשש שמה לא יעבוד או יעשה תופעות מוזרות לחיבור 220V/50HZ בארץ? זה המאוורר: http://www.ebay.com/itm/Quorum-International-81725-8-Vector-72-Ceiling-Fan-With-Light-In-Studio-White-/201401648797?hash=item2ee479469d:g:JaAAAOSw9N1VwlO3&autorefresh=true אודה לתשובה מקצועית..

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. שלום. אני רוצה לבנות משדר IR שמתחבר לLPT וישלוט על המכשיריים החשמליים אצלי בחדר. בניתי לפני כמה זמן מקלט, אבל אני לא משתמש בו, ולכן רציתי להפוך אותו למשדר. אבל איך עושים דבר כזה? האם משדר הוא גם מקלט? יש תוכנה שיכולה לעבוד עם משדרים או שצריך לתכנת אחת? מצורפת תמונה של המקלט שיש לי תודה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by eladh16,

שלום יש לי את המכשיר הזה על השמשה בצד ימין באוטו. רכשתי את האוטו מסוכנות לפני כמה חודשים והמכשיר הנ"ל הגיע עם האוטו ואין לא מושג מהו. הכבל נכנס למעלה לאנטנה קטנה בגג באוטו. מזה ואיך משתמשים בו בדיוק?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. היי, אני רוצה לקנות מקלט אינפרה אדום למחשב כדי להעביר שירים בווינאמפ מרחוק ולהנמיך\להגביר את הווליום או משו בסיגנון. אני יודע שיש מדריכים מפורטים על איך להכין אבל אני מעדיף כבר לקנות מקלט מוכן כזה שמתחבר ללוח אם (יש לי את החיבור על הלוח). בכל אופן, רק להבהיר לכם שאני לא מדבר על irda שמשתמשים כדי להעביר מידע לפלאפונים וכאלה, אלא על ir בשביל שלט כמו שיש לטלוויזיה... מישהו יכול לומר לי איפה אני קונה את הדבר הזה? אני צריך אתר ישראלי להזמין ממנו או חנות באיזור תל אביב לקנות ממנה. (זה בשביל חבר שלי, תודה)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by SUB-ZIRO,

חבר'ה אמא שלי טסה לחו"ל ורציתי לדעת איזה חלקים כדאי להביא (שקשורים למודינג) אבל כמובן שלא יהיה כמו המחיר בארץ אחרת אני אקנה בארץ כבר יותר עדיף חשבתי לקנות דרמל מקורי (אומנם יש לי דרמל של חברת יונדאי) אז חבר'ה מה אתם ממליצים???

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום לחברי פורום מודינג ואלקטרוניקה!אני רוצה לקנות סליבינג דחוף,ואני רוצה לדעת כמה כדי לי,אני צריך לארד דיסק לסידירום וצורב גם לספק בקיצור לכל החויטים והכבלים במחשב אבל אני רוצה שהסליבים היו רגישים ל-UV .כמה זה יעלה לי?אני גם זקוק למדריכים איך לשים את הסליבים וגם אני רוצה את ל-IDE כמו שקונים מוכנים יש להם בסוף מן כיסוי כזה לחיבור עצמו אני לא זוכר איך קוראים לזה וגם את התופסנים האלו שצריך כדי לסגור את זה,אני זוכר ראיתי מדריך מוקלט אז מי שראה אותו יודע למה אני מתכוון.אני רוצה לקנות לדים uv חזקים ונגדים כמה זה יעלה לי הלדים?,בערך. תודה מראש!!.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים