עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by JHONLEV,

השאלה בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Drek Boy,

שלום... אני קונה מערכת מחשב חדשה בקרוב ואני עדיין לא סגור על רכיבי המערכת אבל התקציב שלה יהיה בסביבות 5.5 K עם ציוד הקפי חשבתי להכין אותה גם לOC אם זה יצא משתלם מבחינה כספית ולא לעשות את הOC כתחביב אלה באמת לשפר את המערכת במחיר נמוך ממה שהיה עולה לשפר אותה ברכיבים טובים יותר. לפני כמה שנים כשקניתי תמחשב הנוכחי חשבתי גם לעשות לו קירור מים וקניתי רדיאטור יחסית גדול של אוטו והכנתי לו קופסא יפה עם 8 מאווררים (בהגזמה, כי השגתי אותם בזול מאוד אז) של 80 מ"מ 4 בכל צד ויש מקום לעוד בעקרון חחח. קניתי גם משאבת מים של אקווריום אבל היא דיי מעפנה לא חושב שהיא שימושית. חשבתי להתשמש ברדיאטור הזה אם זה כדאי ולקנות בלוקים למעבד, כרטיס מסך, משאבה נוזל וצינורות. מה העלות של כל הדברים האלה בע…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. יש לי מארז CM690, ומי שמקיר יש למעלה כניסת SATA. אבל זה בכלל לא שימושי. אז הוצאתי אותו ויש לי שם חור. החור לא מפריע לי אבל חשבתי לסים שם משהו. ראיתי אצל משהו שיש לו שם בפתור on/off למאוורר, אבל מה זה נותן לי לכבות להדליק מאוורר בודד. לכן חשבתי: האם אני יכול לחבר כמה לדים לכפתור אחד ? אני יודע שככה אני לא אוכל לשלוט בכל אחד בנפרד - אני לא צריך את זה. כל מה שאני רוצה זה שהם יהיו מחוברים ללחצן שליטה אחד בעל 3 מצבים on/off/on - כבוי/דלוק/לפי מוזיקה. אז 2 שאלות: 1. עכשיו אני בדיוק בכיתה י' אבל לא בחרתי את מגמת האלקטרוניכה (אם הייתי מגלה את המודינג לפני, הייתי לוקח את המגמה), כך שאין לי שום ידע בזה, אבל האם בעזרת תרשים אני אוכל פשוט להכין את זה כמו תוכי ? פשוט לעשות את מה שכתוב…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by kkffiirr,

אני די חדש לארדואינו. מעבודה שלי על בקרים אחרים אני רגיל לדיבגר (כמו KEIL, או כלים ייעודיים של TI לStellaris) ראיתי שהקומפיילר הרשמי של ארדואינו לא כולל דיבגר, חיפשתי קצת ברשת וראיתי שניתן להשתמש בAtmel Studio אבל כאן מתחיל הבלבול, ראיתי שיש צורך להתקין תוספים כדי לאפשר לו לעבוד עם הארדואינו (במקרה שלי, PRO R3) האם מישהו מכיר את זה מנסיון כדי להסביר לי מה צריך להוסיף לATMEL STUDIO?

5. Started by ndv,

זה מסך של DVD נייד הדגם הוא at070tn07. אני רוצה לחבר אותו למחשב, מה אני צריך בשביל זה? ואיפה אני משיג את זה? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by idofr,

אנשים תראו מזה יש להם פשוט הכול אולי במחירים לא הכי טובים אבל ממש ממש הכול פשוט תענוג http://www.xoxide.com עריכה : מעניין אם הם שולחים גם לארץ ???

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by singera,

מכירים את הTV של פיליפס עם המנורות שמקרינות על הקיר אז נכון ששם התאורה משתנה אבל זה מה שעשיתי ב66 ש"ח בעזרת קטודות ובד סקוטש המסכים הינם DELL E228

8. בהמשך לפרויקט מודינג בשעה שפורסם על אינפרא אדום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0 רציתי לשאול אם הרסיבר IR שברשותי מתאים דגם OPT601 כמדומני, פירקתי אותו מטלויזיה ישנה, מצורף לינק לפרטי רכיב: http://www.americanmicrosemi.com/information/spec/?ss_pn=OPT601 ועוד משו, אני לא מצליח לראות את התמונה של השרטוט באותו פורום, אם זה בעיה רק אצלי אשמח לקבל קישור חדש לתמונה או לינק לשרטוט ממקום אחר תודה :)

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by CyberBot,

איך אני בודק את התקינות של המטען?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Moty_p,

אני רוצה לדעת איזה מייצבי מתח יש כמה הם מספקים כדי לקנות אני רוצה מייצב של 2V,1.5V,3V,5V, תודה לכל העונים מראש...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by yotam.m,

אהלן יש לי מכונה של מוזר מדגם 1871 בהחלט מכונה ראויה וטובה שנמצאת איתי כבר כמה שנים. הספקתי לפתוח אותה בעבר ולהלחים לה סוללות חדשות החלפתי את הקיימות שהיו לדעתי 1000ב 2700 של gp מה שהפך אותה לכבדה אבל איפשר לי מרווח של חודשיים בין טעינות בכל מקרה הבעיה היא כזאת שכבר לא ניתן להשתמש בה בתצורת סוללות רק הפעם אני לא בטוח שהסוללות הן הבעיה המכונה נטענת למצב מלא אך מתפרקת תוך בקושי 2 שניות למרות שמראה טעינה מלאה. השאלה היא האם יש חיישן\מעגל שמווסת או יודע להגיד לי כמה טעינה נותרה במערכת מהסוג הזה? האם יכול להיות שהוא נדפק ולכן החיווי שלו שגוי תמידית? איך נראה רכיב כזה על מנת שאוכל לאתר אותו ואולי להחליף אם יהיה צורך? המכונה נהדרת ורגע לפני החלפתה החלטתי…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by yakirsh4,

שלום לגולשי פורום HWzone, אחרי הרבה שנים של הזנחה של המחשב שלי החלטתי לעשות לו מודינג, הבעיה היא שאני לא יודע איך לעבוד עם בונדו ובמצב של הפאנל שלי אני כנראה יהיה חייב. זה הפאנל: http://imageshack.us/f/9/img0979ly.jpg/ חשבתי לשים לו מאוורר למטה (בדיוק איפה שהכפתורים) ואת הכפתוןרים להעביר לאנשהו. אך נתקלתי בבעיה: כמו שאתם רואים בתמונה בצד ימין ושמאל יש מין בליטות ומעל ומתחת לכפתור יש ירידות כאלא ואם אני יוסיף מאוורר באמצע כל הצורה של הפאנל תראה מוזרה. השאלה שלי היא אם אפשר לחתוך את הבליטות האלא ואת החלקים שמעל ומתחת לכפתור כמו בסרטוט הבא: http://imageshack.us/photo/my-images/18/img09791t.jpg/ ובמקומם לשים בונדו בצורה ישרה וככה המארז יראה ישר מישהו יודע אם זה אפשרי בכלל?…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. היי אנשים. לא ידעתי איפה לפתוח את הטופיק, אז יצאתי מנקודת הנחה שהוא קשור למודינג.. בכל אופן, עד כה, תכננתי להשתמש כקירור למעבד בטרו בלאק עם 2 מאווררי 120mm שקטים יחסית עם בקר מאווררים כדי לשלוט עליהם כשהמעבד לא תחת עומס. לפתע, ראיתי ב-SkyPC את המוצר "משתק למארז" מבית Nexus. עשיתי "שיעורי בית" ומסתבר שהמשתק הזה הוא חתיכת דבר מדהים. (לינק למוצר: http://skypc.co.il/pl_product~DampTek~18~0.htm, ממליץ להסתכל על הסרטון שהם מצרפים לפרטים הטכניים) השאלה היא כזו: האם עדיף להשתמש במשתק למארז ולצייד את כל המחשב שאני מתכנן לקנות במאווררים סופר חזקים או להשתמש במאווררים בינוניים עם בקר מאווררים? אני לא יודע עד כמה המשתק באמת אפקטיבי, אבל אשמח לשמוע. הוא עולה אותו דבר כמו בקר המאווררים…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by ariel1k1,

שלום לכולם לפני מספר ימים קניתי קניתי לוח ארדואינו לא מקורי שאני מנסה לעבוד איתו התוכנה של הארדואינו נותנת לי שגיאה " avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 " למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות ? תודה אריאל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by EC,

אני לא יודע אם דובר פה על זה או מישהו הציע וגם לא יצא לי לראות פה שמישהו הסיר לחלוטין את הצבע מהמארז אבל בכל מקרה החלטתי לספר על החומר הזה יש חומר שקוראים לו דלסול 436 החומר מיועד להסיר צבעי שמן,פוליאורטן,אפוקסי,אטמים,צבעי לטקס וקליה בתנור ממשטחי עץ,מתכת וזכוכית ראיתי את החומר הזה באינטרסול(אבא שלי כנראה לא רצה לספר לי עליו ) מריחת החומר ותוצאה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by moshe55501,

ואיך אפשר להפעיל אותו? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. ראשית אני מתנצל על השם משתמש, אני לא מצליח להיכנס דרך השם משתמש שלי, ובהזמדנות זו, מנהלים, עם מי אפשר לדבר בנוגע לזה? ראיתי המון חיבורים כאלה של קבלים, ואני יודע שסיבה אחת היא כדי שבמידה ומתח הכניסה לרכיב יורד מעט, אז הקבל ישמור על המתח גבוה. אך במידה ומתח הכניסה עולה מעט, אין הקבל יכול לעזור נכון? כלומר הוא לא יכול להאט את העלייה (?) כמו כן, האם יש סיבה שבקבלים כאלה נרצה להשתמש בקבלים LOW ESR, מלבד לדרוש צריכת הספק נמוכה? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Pure-Gold,

אני מעוניין להכין המעגל המקציב זמן למספר לדים ולאחר מכן מחליף אותם כמו בתמונה: זמן ההחלפה ישלט ע"י פוטנציומטר. אשמח אם תעזרו לי ( במידע / שרטוט ) כיצד לבנות מעגל כזה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. האם אפשר לחבר מאוורר עם יציאת MOLEX של 4 פינים, ללוח אם - לחיבור 3 פינים הקטן של המאוררים ( כמו מאורר מעבד ) ואם כן אז האם אני אוכל לשלוט על ה RPM של המאורר? יוגב

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by MasterDK,

שלום לכולם. אני רוצה לבנות מכשיר שמשנה קול בזמן שיחה בטלפון לא שאני צריך אחד כזה פשוט בא להיתנסות.. חשבתי אולי תוכלו לתת לי המלצות ואולי אפילו סירטוט של מכשיר כזה.. תודה רבה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by sroolik,

כחלק מפרוייקט שאני מקווה להתחיל אני רוצה להחליף את המולקסים הלבנים של הספק המולקסים ירוקים השאלה שלי היא: איך אני מוציא את החוטים מהראש של המולקס ואיך אני מחבר בחזרה לראשים החדשים ? תודה !!!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. יש לי לוח אם של גיגה בייט ללא יציאת SPDIF . אבל יש לו אפשרות של BRACKET SPDIF COAX&OPTIC עכשיו אני רוצה לברר אולי אני יכול לעשות לבד את היציאה הזאת מבלי לקנות את הבראקט . יש בלוח שלוש פינים של SPDIF\OUT אחד 5 V שני סיגנל שלישי אדמה . האם אני יכול לעשות יציאת קווקאס לבד כאשר ה 0 ל 0 (אדמה לאדמה ) והסיגנל לחוט הפנימי של הקוואקס ? ולא להשתמש כלל ב 5 וולט ? תודה לעונים

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Demp,

יש לי כמה כבלים USB מיותרים (מעכברים ישנים וסורק) ורציתי לדעת איך אפשר לחבר 2+ לדים לUSB ושיעבוד ישר שמחברים אותו, אין לי מושג באלקטרוניקה אז אני צריך מדריך כמה שיותר מפורט עם הדגש על החיבורים כי במדריכים של החיבור דרך המולקס ממש לא מראים איזה קצה מתחבר לאן וקשה לי להבין איך כל זה הולך תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by יעקבש,

שלום יש לי כננת להרמת משא לבית- אני גר בקומה רביעית ללא מעלית... כעת התקלקל לי השלט החוטי היחיד שיש לי- כפתור DOWN בלבד לא עובד. מצורף פה הדיאגרמה של השלט שלקחתי מאתר החברה השאלה שלי, האם אפשר לייצר קומבינציה של כפתורים תחליף לשלט? האם יש מקום שאוכל לרכוש שלט המתאים לכננת שלי ? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by nehmia,

איך זה נראה מה זה עושה איך זה עובד וכמה זה עולה בערך?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.