אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אני סטודנט לאריאל לתוכנה מתכנת בc c++ מטלב בעל ניסיון רב בכתיבת פרויקטים Arduino pic עוזר בכתיבת פרויקטים תוכנה + חומרה במחירים נמוכים 0523952337 אורי הדר orihadar3@gmail.com
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, קניתי באייבי נורות לד לבית נורה רגיל, 220V בארצנו. לאחר שבוע כמו כל דבר סיני, נהרסו... קניתי כמות לבתי הנורות בבית ואני לא רוצה סתם לזרוק מאות שקלים לפח. ככל הנראה עלות התיקון היא כמה שקלים, בתיקון המעגל. שאני מחבר את הנורה, היא עובדת חלש מאוד ומרצדת, כאילו המתח שמגיע אליה לא תקין/לא מסונן טוב. אין לי ידע רב באלקטרוניקה לכן פניתי לפורום. בדקתי בעזרת מולטימטר מה מתחבר למה, צירפתי שרטוט לא מקצועי למדי ותמונה של המעגל. אשמח אם תעזרו לי לתקן ואפילו יותר מזה, לשפר את המעגל שזה לא יחזור שנית. יש 3 רכיבים מרכזיים: קבל 4.7uF 400V נראה לי עוד סוג של קבל cbb22 125j 400v ועוד כנראה טרניזסטור B6s הלינקים הם לנתונים הטכניים באינטרנט. יש עוד נקד SMB באמצע שרשום עליו 0.…
-
- 15 תגובות
- 13.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני חייב פרספקס ו אין לי שמץ של מושג איפו להשיג פעם האיתי ב הום סנטר ולא היה להם ו עכשו אני מחפש . בקיצור תיתנו לי חנות קרובה אזור נתניה שמוחרים בה פרספקס בעובי 3 מ"מ ומה המחיר ? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
למי שפה PRO שיכנס לאתר מושקע עם הרבה דברים חינמי http://www.ourmicro.com/ תעשו סטיקי לא? MuTaTiOn לא יודע אולי משהוא ישתמש :-[
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
-
אני חושב על להפעיל חלק מאוורר עם LED של מחשב בלי המחשב אבל האספקת חשמל לא פועלת מחוץ למחשב מישהו יכול לתת לי מדריך או משהו איך להפעיל אספקת חשמל בלי המחשב? ??? ???
-
- 3 תגובות
- 744 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין ליצור פאנל מפרספקט למחשב שלי איפה שמחוברים הסידירומים. כידוע לכולכם יש שם מעין מכסים כאלה מפלסטיק, חשבתי לאחד אותם למכסה אחד מפרספקס אשר עליו אני אוכל לשים כל מה שאני רוצה. בכל אופן אני צריך ליצור משהו כמו בתמונה, השאלה היא איך אני יוצר את זה מפרספקט. כל עזרה תתקבל בברכה. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 761 צפיות
-
-
לפני כמה זמן הביאו לכאן קישור לכתבה על ארדואינו ב-ynet. ובכן, זו היתה הכתבה שלי, ואני שמח לראות שאני לא היחיד שמתלהב מהלוח הכחול והמרתק הזה! אמנם אינני מומחה לאלקטרוניקה או למיקרו-בקרים, אבל אשמח לחלוק ממעט הידע שלי וכמובן ללמוד מכם. מעבר לפורום, אתם מוזמנים גם לבלוג "הבייט הלבן" שלי שעוסק בתוכנה, חומרה והרבה ארדואינו: http://www.idogendel.com/whitebyte להתראות, עידו
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. הפורום מאוד מאוד יפה 2. המדריכים שלכם חמודים אבל אין כמו מערכת מודל פלטיה לקרר את המחשב יש לי שאלה על חיבור בין התקן USB ל PS/2 איך אני מחבר בניהם והשאלה השנייה איך אני מחבר התקן PS/2 ל RS232 תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לתכנת בקר atmega328p-pu נקי ללא בוטלואדר בעזרת ארדואינו אונו, סביבת פיתוח 1.0.1 attiny 2313 הצלחתי לתכנת. אלה הצעדים שעשיתי: הורדתי תוכנת arduino isp לאונו שמתי קבל 10uf בין הריסט לגראונד הוספתי לוח של atmega328p on breadboard בחרתי אותו. programmer: arduino as isp חיברתי מיסו מוסי קלוק ריסט ומתח ניסיתי להעלות את תוכנת בלינק ואני מקבל את השגיאה הבאה avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding כנל לגבי burn bootloader עזרתכם בבקשה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחרונה המאורר של המעבד שלי (שכנראה היה מאיכות די ירודה) הפסיק להסתובב כראוי ורכשתי מאורר חדש (רק מאוורר, ללא גוף קירור). המאורר החדש הגיע כשמתוכו יוצאים כבל אדום וכבל שחור, וללא המחבר ללוח אם בקצה. יש לי את המחבר של המאורר הקודם, כך שזו לא בעיה, רק שממנו יוצא גם צהוב, שהבנתי שהוא הכבל שאחרי על בקרת מהירות הסיבוב. מהמאורר החדש לא יוצא כבל צהוב, ועכשיו אני לא כל כך יודע מה לעשות. עצות?
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
יש לי Smartq V5 שזה בגדול PDA עם יכולות של streamer (כמו 1080p דרך HDMI) אבל הבעיה היא שיש לו סוללה של 1900mah~ שלא ממש מספיקה. אז חשבתי אולי לקנות לו סוללת usb חיצונית ולחבר אליו עם מתאם מusb ל2.5mm הבעיה היא שרוב בסוללות האילו מוציאות לרוב 350mA -500 mA . לפי מה שקראתי זה אפשרי להטעין את ה V5 עם סוללה חיצונית אבל הוא לא יכול לרוץ ממנה . יש איזה פתרון שאני יכול לעשות? אני יודע שאפשר למשוך מ LI-ION אפילו פי שניים מהקיבולת שלה אבל רצוי שלא (בכלל להתעסק איתם זה מסוכן). האם אפשר לקחת כמה מטעני USB מDX או משה ולחבר אותם במקביל ?!. הקטע הוא איך לחבר את כולם ביחד?! אפשר פשוט לקחת כבל Y?
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
שלום אני בונה פאן באס ל 4 מאווררים 120 או 250 מ"מ ואני צריך לדעת איזה פוטנציומטר לבחור ראיתי כאן דרך לחשב את ה ohm שצריך שמחלקים את הוולט באמפר של המאוורר רק אני רוצה לוודא שזה זה. המאוורר 250 מוציא 0.9 אמפר ו12v וזה יוצא לי 13 אז אני צריך לקנות פוטנציומטר 13 ohm??? המאוורר 120 מוציא 0.12 ו12 וזה יוצא 100 זה אומר שזה 100 ohm? זה נראה לי הגיוני שמאוורר 120 צריך יותר התנגדות ממאוורר 250 עוד שאלה יש לי חיבור אוזניות 3.5 mm סטריאו מקדימה במארז ואני רוצה להוסיף לו פוטנציומטר של ווליום אמרו לי כאן שזה אולי 47k ohm אבל אני צריך להיות בטוח כי אני רוצה לקנות? עידו
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המטרה להשתמש במסך מסוג TFT כמסך מחשב עם חיבור VGA או RCA הדגם של הדיוידי הוא artech dtv2795' אין לו "video in" אבל מפירוק ראיתי שיש מהמסך מס' חוטים צבעוניים. אפשר לחבר אותם למתאם?
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי מקדח כוס עם כוסות בגדלים 75 ו-85. והם, לפי מה שהבנתי, מתאימים רק למאווררים בגדלים 80 ו-92 מ"מ. אבל אני מעוניין לעשות חור בגודל של 120 מ"מ ו-60 מ"מ. אז תגידו לי בבקשה כמה עולות הכוסות לגדלים כאלה? שוב, כבר יש לי את המקדח, אני מעוניין בכוס עצמה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מכשיר שמתקשרים אליו והוא מחזיר לך SMS על המצב הקיים,אני מחפש כרטיס סים זול. חשבתי על פריפייד אבל אחרי כחודש היתרה מתאפסת לפי הבנתי, וזה ממש לא עוזר לי.אשמח לכל עזרה, תודה!
-
- 9 תגובות
- 7.2k צפיות
- 2 followers
-
-
זה הולך להיות מודינג דיי קנוי, אז ככה: כבלי SATA, FDD, ATA מעוגלים ו UV Green. סליבינג ב UV Green לספק. אני חשבתי על שלושה מאוררי 80mm, שזוהרים בכתום UV, שניים מאחורה ואחד בחלון. את השניים שמגיעים עם המארז שאני קונה (Antec 1000AMG Plusview) אני מעביר לאיזור של ה HDDים. מה אתם חושבים בקשר לצבע של המאוררים? ללכת על צבע אחר אולי? אני כנראה אזמין מגאב-טק, משהו יודע כמה מכס ומיסים יש?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להפוך את הספק שלי למודולרי אבל הבעיה שלא הצלחתי למצוא קונקטורס שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק הפכתי את איבי ולא מצאתי כלום ופה אני מבקש את עזרתכם אני צריך חיבורים שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק עדיפות מאיבי החיבורים הם: חיבור 4 פין חיבור 5 פין חיבור 6 פין חיבור 8 פין חיבור 24 פין (אני עדיין לא סגור על אם אני יעשה גם את החיבור 24 פין מודולורי או לא כי בתכלס זה חיבור שחובה לחבר בכל מחשב ככה שזה אופציונלי כרגע) עוד שאלה קטנה אני זוכר שהיה פה איזה מדריך להפיכת הספק למודולרי אבל אני לא מוצא אותו כרגע ככה שבעיקרון לא צריך להוסיף דברים מיוחדים אלא רק לחתוך את הברזל של הספק בשביל להבריג עליו את הקונקטורס ולחתוך את הכבל ולהחלים מצד אחד חיבור נקבע שיוברג לספק ומצד ש…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. אני שוקל רכישת דרמל זול (100 ש"ח מינוס) לפרויקט שלי. אני לא אשתמש בו הרבה (פעם-פעמיים בשנה למשך יום). העיקר שיהיה זול מאוד ומוכן לשימוש. קניה בי-ם או באינטרנט. תודה, Zzzz
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום, הבדל מחיר של מ ~400 ל-150 שקלים בין הגירסה הרשמית לבין תואם סיני כגון זה המבוסס על sim900 נשמע מפתה למדי. שאֵלתי אם למישהו התנסה עם התואם ומוכן לחלוק את תובנותיו. רוב תודות מראש
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכנן את המודינג שלי כבר כמה ימים וקראתי בכמה מדריכים ליצירת אפקט בוהק (כמו מראה) וכתוב שם שצריך ספריי Premier. במדריך שקראתי צבעו את המארז בפריי שחור וה-Premier שהוא השתמש בו היה אפור. אני רוצה לצבוע את המארז באדום - איזה Premier אני צריך? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 752 צפיות
-
-
הנה התמונה של הלד : http://forums.ort.org.il/files/30/2056277/7285657.jpg עכשיו האם זה הלדים החזקים? כלמור ULTRA BRIGHT ? הוא בצבע ירוק... לפי הצבע שלו (לבן שקוף) אני חושב שזה UB ... הוצאתי 10 לדים כאלה מאיזו פלטה, השאלה שלי היא איזה נגד אני צריך בשביל לא לשרוף את הלד? המתח שאני רוצה להביא ללד הוא 5V . ויש גם את הלדים האלה שאני רוצה לשים במולקסים : http://forums.ort.org.il/files/30/2056290/6872983.jpg שוב איזה נגדים אני צריך ללדים האלה? ועוד שאלה לא קשורה... איך אני מזמין מהאתר Arihav.com ?
-
- 13 תגובות
- 979 צפיות
-
-
הי, אני רוצה לבנות מגבר אוזניות נייד כמו כאן: http://www.make-digital.com/make/vol04/?pg=133 ואני לא מבין מה הסימן של שלושה מינוסים שלא הולכים לשום מקום, כמו זה שיוצא למטה בצד שמאל מה386. ודרך אגב, איך קוראים ללוח הזה שמלחימים עליו? לא הבנתי גם למה מחובר שם רמקול.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה סיפור עצוב היה פעם מחשב שהזניחו אותו ולא ניקו אותו אף פעם קראו לו "המחשב של טל" ואני זה טל קיצור תראו מה גיליתי בפנים... פה ראיתי את שיכבת האבק אז נגעתי והבנתי שאני יכול לעשות משהו אומנותי (אז רשמתי תשם שלי) קיצור פירקתי אותו עד שלא נשאר עליו כלום רק לוח אם תפסתי קומפרסור ונכנסתי באבי אביו של המארז עכשיו הוא מבריק וירד שתיי מעלות מהמעבד ומשאר הדברים (הארד דיסק כרטיס מסך וכו..) גם ירד אבל לא בדקתי כמה קיצור פירקתי אותו עד שלא נשאר עליו כלום רק לוח אם תפסתי קומפרסור ונכנסתי באבי אביו של המארז עכשיו הוא מבריק וירד שתיי מעלות מהמעבד ומשאר הדברים (הארד דיסק כרטיס מסך וכו..) גם ירד אבל לא בדקתי כמה
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-