עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. טוב,אז ככה - אני כעת בתחילת ביצוע מוד שבו אני בונה מערכת קירור מים (את רוב החלקים),בהזמנת לקוח (הלקוח הראשון שלי! - חבר טוב! ;D) נכון לעכשיו,יש לי מערכת TT Bigwater 745 . למערכת הזאת עתידים להיות מחוברים CPU,קירור southbridge , קירור HDD , קירור כרטיס מסך,קירור זכרונות. עכשיו אנחנו מגיעים לשאלה העקירית. זהו הזיכרון שיש - OCZ DDR2 PC2-9200 FlexXLC Edition (הבחור עובד בחברת סטרט-אפ ומתעסק במודלים תלת-מימדיים,לכן הוא צריך את זה). הבעייה היא שלזיכרון הזה יש חיבורי 1/4" . ולכל מערכת הקירור יש חיבורי 3/8" . האם קיים איזשהו מנגנון שמסוגל לחבר בין צינור 1/4" לצינור 3/8"? בבקשה תעזרו לי... ;D

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. performance-pcs עושה משלוחים לארץ?

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  3. Started by dany_tab,

אפשר לקחת מקדחה רגילה ולחבר לה ראש של דרמל? ולעשות מודינג איתה: כגון חימתוך המארז יישור פינות שנחתכו לא ישר וכו' ? תודה על העזרה, דני

• 7 תגובות
    • 869 צפיות
  4. Started by מאפיונר,

יש כזה איפה שהו בארץ שאפשר להזמין איזהו חנות או אתר http://img353.imageshack.us/img353/1782/sensor19lg.jpg תודה מראש!!

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. לאור בקשות רבות,וכיוון שראיתי שאין מדריך טוב ומפורט בעברית ל"איך-לעשות-את זה", החלטתי לרשום מוד קטן ונחמד שעשוי להוות בסיס יעיל למודים עתידיים. מדובר בתאורת לדים שמהבהבת בסינכרוניזציה מלאה לשירים המתנגנים ב-winamp. המדריך יורכב משני חלקים,שניהם מתורגמים (יש לי נסיון בבנייתם,ולכן אני מפרסם תרגום משלי) - אחד להרכבת לדים ללא שימוש ב- pcb, ואחד,במיוחד בשביל aviko שביקש , עם pcb. מדריך א' - ללא שימוש ב-pcb מה צריך? 1. כבל 25 פינים ממדפסת 2. נגדים - 8 יחידות של 470 אום. 3. לדים - 8 (רצוי שיהיו שלושה צבעים שונים,אבל כל אחד והוריאציות שלו-אפשר אפילו מעין "אורגן אורות" לעשות) 4. חוטי חשמל 5. איזולירבנד,למרות שאפשר גם בלעדיו. 6. מלחם זוהי הסכימה - לפי הסכימה-החיבורים…

• 10 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. Started by BneXt,

אני רוצה ששתי המחשבים שלי יגיבו בו-זמנית למקלדת אחת כלומר שהמקלדת תשפיע על 2 המחשבים... איך אני יכול לחבר מקלדת אחת ל2? אני יודע שאפשר בעזרת מפצל ואין לי כסף לקנות וחשבתי יותר בכיוון של להכין בבית... מישהו יודע איך? תודה.

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  7. Started by Oranili,

אני יכול לעשות חורים במארז עם מקדחה .? לא יהיה נזק או משהו נכון ? .. אני רוצה שיתאוררר יותר ..

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  8. היי, אני לא מבין משהו: אם הסימון (החץ) הוא לכיוון מסויים, הכיוון הזה הוא הפלוס של הדיודה / הלד? כלומר, אם יש לי את הסימן , זה אומר שהרגל הארוכה של הלד / הצד שבו הסימון על הדיודה הוא על ימין מתחבר לצד ימין, או ההיפך? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by dany_tab,

איך לומדים אלקטרוניקה בתור תחביב? יש ספרים לזה תמליצו לי!!! יש מדריכים באינטרנט? אני מעדיף ספרים אבל בבקשה- שמות. תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 4.8k צפיות
  10. Started by idan17,

יש לי שולחן רגיל לגמרי עם 2 רגליים מצידו האחד ומקום לקופסא בצידו השני בינהם יש דיי ויותר מקום להכניס מקלדת , כרגע יש לי את המסילות המעפנות עם המדף ההוא מפלסטיק למי שמכיר בקיצור זה לא מחזיק הרבה זמן וגם לא הכי נוח , כי אין שם מקום לעכבר... אני רוצה להרכיב מדף מעץ ולעשות אותו נשלף מתחת לשולחן שיהיה מספיק מקום למקלדת ... מישהו יכול לתת לי רשימה של חלקים שאני זקוק להם וכמובן היכן משיגים ? ואם אפשר לתת כיוון ודגשים בהרכבה מה טוב ומה נעים כמו כן מודינג חמוד למדף המקלדת יוערך ! ( כן , כן תתפלאו גם לזה אפשר לעשות מודינג !!! ) תודה !!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by SendaRider,

אני צריך עזרה ממכם.... אני רוצה להכניס עוד מאוורר בחלק העליון של המארז ואמרו לי שאם אין לי שם חור אז צריך לקדוח, עכשיו איך בדיוק אני קודח ? אם יש לכם איזשהם מדריכים אז תתנו לי בבקשה

• 2 תגובות
    • 578 צפיות
  12. אני עושה פרוייקט גמר שלי לכיתה י'ד ואני צריך לצייר את המעגל של הפרוייקט שלי בתוכנה orcad ואין לי מושג איך אני אודה לכם עם מישהו יכול להביא לי איזה מדריך שיוכל לעזור לי בזה דחוף בבקשה בתודה אורן!!!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. יש לי יציאה של 5V ולד של 5V,איזה נגד אני צריך?אני חושב שהלד הוא בערך 30Ma ,איך אני מחשב את זה?

• 28 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. היי חחח יש לי ת'פלוג -אין של וינאמפ שהאורות של המקלדת יהיהבו לפי המוזיקה אז רציתי לשאול אם אפשר במקום שה"מידע" ילך למקלדת אז זה ילך לעכבר (יש לי עכבר עם לד אדום חזק)כי אני חושב שזה יהיה מזה יפה באמת אז אולי החכמים בניכים היודעים קצת לתכנת יעשו בישבילי ;D אם אתם רוצים אני יעלה לפה את ההתקנה\קבצים תודה מראש למי שעוזר...

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by bigblue,

התקנתי מאוורר של sunbeam עם לדים 80ממ בגג של המארז עכשיו כל פעם שאני מחבר אותו לחשמל המחשב לא נדלק אני די בטוח שהבעיה היא במאוורר עצמו אבל לא בטוח... מה עושים ???

• 5 תגובות
    • 732 צפיות
  16. הייי מה שלומכם כבר מזמן שרציתי לבנות מחשב לסלון או סתם ורק עכשיו יש לי הזדמנות! בקיצר כפי שכמה יודעים פה מצאתי מארז ובתוכו 3 לוחות אם ,כולם היו ישנים ומעפנים והכי טוב מבנהם היה לוח asus p4r800-vm המארז די יפה בקיצר תמונות מהמצלמת אינטרנט חחח(אין לי מצלמה דיגיטלית ) ;D צילמתי בלילה בגלל זה זה לא משהו.... לאלו שמתלוננים על הגרפיקה על דאגה אני משיג עוד כמה ימים מצלמה דיגיטלית מהשותף לפרויקט DIMA243 המארז מקדימה.... המארז מהצד.... הלוח אם החביב בתוך המארז..... המחשב מקדימה שוכב כפי שיעמוד מתחת לטלוויזיה המחשב מאחורה במצב שכיבה.... החיבורים שלו(לוח אם) עכשיו הבעיה העיקרית שאין לי ת'חלקים החשובים: אני צריך הארד דיסק,כונן רגיל\דיוידי,מעבד כמובן וזיכרון d…

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by ELiA,

רציתי לבנות תיבה שיהיו ממוקמים בה סוללות שיצא ממנה 2 מולקסים נקבה כדאי שאני יוכל להפעיל באופן נייד את התאורה שיש לי במארז מישהו ניסה פעם לעשות את זה? למישהו יש רעיון איך? תודה על התשובות :]

• 6 תגובות
    • 793 צפיות
  18. Started by dor_eli,

יש לי מחשבון של CASIO והוא די ישן רציתי לדעם אם אפשר להשתמש בוא בתור צג טמפ

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by mironbre,

אוקיי,מדריך שלישי (שמתם לב שאני מתחיל לצבור תאוצה בתרגומים בימים האחרונים? ;D) מתורגם מאתר modding.ru מעמד HDD מפרספקס מה צריך? 1. לוח פרספקס גדול של 300*300 מ"מ (את השאריות תשמרו למודים עתידיים... ) בעובי 5 מ"מ. 2. ניירות שיוף 3. ברגים. 4. דבק אפוקסי להדבקת המעמד למארז, או כל רעיון שעולה לכם לראש להדבקת המעמד לדפנות המארז. 5. סבלנות 6. דרמל אוקיי,כמו במדריך הקודם,להלן שרטוט שפותחים ב-photoimpact או פוטושופ ומדפיסים אותו. שימו לב שכל משבצת מייצגת ס"מ אחד - כמו במדריך עם הגריל שתרגמתי,מכניסים את כל הרכיבים של המעמד לתעלות שחתכנו בשבילם , ומדביקים! להלן תמונות של איך זה אמור להיראות - כעת כל אחד יכול לתכנן את התאורה של המעמד כמו שהוא רוצה. אני השתמשתי ב…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by TaMiRn2,

אם אני רוצה לעשות מארז שחלקו יהיה מתכת וחלקו אקווריום והאקווריום יהיה חלק ממערכת קירור מים א. האם לדעתכם זה יעבוד? ב.יש מצב גם שאני יוכל לשים גדים בפנים בלי(!) שהם ימותו (קחו בחשבון שדגיי זהב ימות כבר ב35 מעלות אבל דגים טורפים יחזיקו הרבה יותר) ואני יודה לאלה שיהיו להם רעיונות יצירתיים ... אמצעים זאת לא בעיה באמת רצינית...

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. שלום לכולם פעם ראשונה שלי באתר והתלהבתי מאוד מההשקעות והמדריכים המדהימים. ראיתי שיש הרבה אנשים שבונים מרכזי מולטימדיה ומכניסים את המחשב לכל מיני מארזים שונים. היום קיבלתי מחבר מחשב שהבנתי שהוא מסוף של מחשב מרכזי. הייתי רוצה לדעת אם יש מצב לעשות איתו איזה משהו כמו מרכז מולטימדיה. חסר לו כמה דברים כמו דיסק קשיח ומעבד שהם בעצם כל המערכת לפי מה שאני יודע. יש לי פה כמה תמונות אולי זה יעזור אשמח אם מישהו יגיד לי מה חסר ואיך אני עושה את זה תודה מראש. קדימה: אחורה: זה מבפנים: אולי גם זה יעזור זה מלמטה: טוב זהו אשמח אם מישהו יעזור לי.

• 35 תגובות
    • 3.6k צפיות
  22. Started by tmpusr,

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=5&ArticleID=512

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by אלעד6,

אחרי ניסיון כושל שלי להכניס מחשב לתוך DVD למרות שעם עוד טיפה מחשבה הייתי מצליח..... החלתתי לעבור לשלב הבא =] והוא בניית מארז מ0. אז לקחתי לי דף ועט והתחלתי לצייר עד שקפץ לי לראש הרעיון של בניית מחשב עם רמקולים מובנים=] עוד אין לי ממש מפרט למחשב... אבל יהיה טוב =] הנה כמה תמונות מתכנון המארז במודל קטן מקרטון.. אני עוד לא עושה מודל 1:1 כי אין לי את המידות של הלוח... שיהיו אז יהיה טוב =]

• 44 תגובות
    • 6.9k צפיות
  24. היי, קניתי מחנות בתל אביב כמה מוצרים: 3 * 5 לדים צבע אחד 5 לדים דו צבעוניים 2 מפסקים on off שלוש רגליים 5 מפסקים on off on שלוש רגליים 4 מפסקי PUSH כבלים חיבורי MOLEX - שלא דומים בכלל לחיבורי מולקס שבמחשב.. נגדים של 1000Ohms ושל 33Ohms דיודות קופסת 5.25" כל אלה אמורים להספיק לבניית הדברים הבאים: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ קודם כל.. זה אבא שלי קנה את זה לא הייתי איתו.. אז היו כמה בעיות: 1. הוא לא ידע מה זה חיבור SERIAL. הוא לא מצא ולא הביא לו.. 2. הוא הביא לי פלאג P2 מאוד מוזר! נראה לי שהוא התבלבל בחלק. במדריך…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by segevgabay,

איך אני מסיר מולקסים נקבות?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים