אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל החברה! לאחרונה רכשתי מערכת סטריאו ללא אנטנה ,החוט שבה איתה לא שווה גרוש. בתור אחד ששומע רדיו הרבה הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לבנות אנטנה שתסדר את קליטת הרדיו בFM. בבקשה תעזרו לי
-
- 3 תגובות
- 17.4k צפיות
-
-
שלום אז ככה. אני רוצה לבנות תאורת לדים מהבהבים לפי מוזיקה, עכשיו מה צריך לעשות מה המעגל וכו'. צריך הסברים . תודה לכל העוזרים מראש!!.
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש את התוכנה ב: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=245603.10 איך באמת שולטים על פורטים? לא רק של המדפסת אלא גם על יציאות של 9PIN. מישהו פה יודע איך משלבים את זה בשפת תכנות? לא כל כך הבנתי איך התוכנה עובדת. תודה מראש. דני
-
- 4 תגובות
- 740 צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי איך הוא עשה את זה?? http://www.hq-modding.de/phpBB2/viewtopic.php?t=33&postdays=0&postorder=asc&start=20 זה נירא כמו כונן רגיל של מחשב נייד שהוא פתח מלמעלה זה נכון?
-
- 25 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום חיברתי לCD שלי מולקס חתוך,ואני רוצה להפעיל אותו משנאי איזה חוט לחבר לאיזה צבע? ועל כמה לשים את הוולט?
-
- 4 תגובות
- 874 צפיות
-
-
כותרת.. כי אין לי דרמל\גיג'סו או כל זה..
-
- 6 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי ספק של TT שהתקלקל (מספק מתח נמוך מידי במסילת 5V, ויש שם משהו מפוחם...) בקיצור, אני רוצה להוציא מתוכו את המאווררים. יש סכנת התחשמלות ממשהו אם אני מפרק את הספק? הספק לא היה בשימוש כבר כמה חודשים.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כן כן אחרי הרבה זמן אני שב ומעדכן אותכם בקצת תמונות אני חושב שזה יותר מתאים ליומני פרויקטים אבל אני לא בטוח וגם הפרויקט עוד לא הושלם במלואו חיבורי החשמל מהמקלדת ללדים: לחץ על הקישור הבאה להגדלה: http://213.8.161.147/motyp.co.il/Moding2/7.jpg ככה זה נראה בצד השני: המפסק והלד: מחברים את זה ככה: שני החלקים מופרדים: ככה זה נראה מבחוץ: שימו לב מתי שהאור לא פועל הלד הרגיל האדום דולק מתי שזה כן פעיל אז הלדים האחרים פועלים איך זה? ואגב אני עדיין מחפש להזמין דרך האינטרנט לדים UV וטוש UV
-
- 8 תגובות
- 861 צפיות
-
-
יש לי מארז לבן ובהתחלה חשבתי לצבוע אותו בשחור ולעשות חלון, אבל עלה לי רעיון: איך ייראה מארז לבן עם חלון ושיהיה בו לדים UB והכל, מה אתם חושבים?
-
- 5 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום לכולם, עשיתי חיפוש קצר באתר ולא מצאתי מענה לשאלה שלי, טוב. אני בונה מארז מ-א' ועד-ת' !!!. השאלה שלי האם לבנות מחומר מוליך חום או לא?,ומאיזה חומר? (לא פרספקט).
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקיי אני צריך לדים ירוקים למחשב... יש לי 3 מאווררים כחולים ואני רוצה לד ירוק =] תמליצו לי מה טוב וזול ! ועל תשאלו על תקציב !!!!! שלא יהיה מוגזם... ראיתי בנעה מחשבים יש משהו לייזר אני יודע.. : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6201
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב לכולם! זמן רב שלא העליתי תרגומים,עקב לימודים אינטנסיביים ועבודות מודינג שהיו לי... מקווה שעכשיו אני אצליח לפצות על כך! מצלמה עדיין אין לי,לצערי , כי האתר שהזמנתי ממנו מצלמת אולימפוס מקצועית פשט את הרגל,ואני כבר גורר אותם למשפט ... ובכן,במהלך מוד שביצעתי בשבוע שעבר , בא אליי בחור רציני שרצה מארז עם תאורה איכותית , והוא אמר לי שהוא יישמח אם אני אצליח לספק לו מוד שיאיר לו גם את כל המולקסים שיש לו במארז... חשבתי,חיפשתי,ולהלן מדריך מתורגם מאתר metku mods : (הערה - כל מה שרשום ה"מ אלה הערות מתרגם/מודר) ;D מדריך - מולקסים מוארים מה צריך? - לביצוע מוד על מולקס אחד 1. לד בעובי של 3 מ"מ . (ה"מ : כאן יש שתי אופציות - או לקחת לד של 3.5V ו-20mA (ואז צריך נגד),…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
וויסות המאווררים פועל, הלדים הדו צבעיים לא. חיברתי מולקס יחיד לבדיקת המערכת וזה דווקא פועל לא רע. הבעיה היחידה היא שאין אינדיקציה של אדום / ירוק בפעילות. למה חששתי שזה מה שיקרה? כי בבדיקת הצבעים בלדים, החוט האמצעי היה +, חוט ימני היה GND או חוט ימני GND. אם חיברתי את ה(+) לאמצע, ואת ה(-) לאחד הצדדים, זה פעל לפי זה (אם חיברתי לירוק זה פעל לירוק ולהפך). חשבתי לשנות את הסכמה אבל זה מאלץ אותי להוסיף דוידות לכל יציאה בלד. מישהו יודע מאיפה באה הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 772 צפיות
-
-
היום יצא המיקוד במיתוג ואני קיבלתי אותו מהמורה שלי והכנתי לי סיכום של כל החומר שיהיה לי ומעכשיו אני יתחיל לשנן אותו ולעשות תרגילים בעזרתו עכשיו נישאר לי נושא אחד שאני רוצה לסכם אותו וזה המונים אז ככה רציתי לדעת עם מישהו יוכל לשלוח לי סיכום או לכתוב לי על הסוגים של המונים ועל הפעולה שלהם תודה רבה לכל מי שיעזור
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד אלקטרוניקה ויש לי כמה שאלות ואני ישמח אם תוכלו לענות לי עליהן: מהי אלקטרוניקה תקבילית? ומהי סיפרתית? מה ההבדל? ממה מתחילים ללמוד? ראיתי סידרה של 5 חוברקות של האוניברסיטה הפתוחה על אלקטרוניקה ספרתית בספרייה, נראה קצת מיושן אבל כדאי ללמוד מהם? יש הבדל בין אלקטרוניקה למיקרו-אלקטרוניקה? שמעתי גם שאפשר לתכנת צ'יפים, איך? באיזו שפה? אסמבלי? ואיך זה הולך? מאיזה אתרים אפשר ללמוד? ומאיזה ספרים? - שמות! ??? ??? ??? ??? ??? אני מחפש גם אתרים בעברית או באנגלית עם מעגלים לבנייה עצמית אני מאוד מאוד יודה למי שיענה לי, מצפה לתגובות.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מה אני אצטרך מהמאוורר כדי להפוך אותו למאוורר לדים.. קודם כל, צריך לבצוע בצבע מיוחד או שגם שחור רגיל יהיה בסדר? פשוט אין לי כוח לצביעות >< השאלה השניה והיותר חשובה היא באיזה לדים להשתמש? אני גם רוצה לדחוף לסליבים כחולים של ספק לדים, האם זה ישפיע? ואיזה לדים להשתמש? רצוי כחולים UB? (לא יכול להשיג כחולים רגילים)
-
- 10 תגובות
- 818 צפיות
-
-
אתמול אבא שלי לא היה בבית ,ואז לקחתי את המסור דיסק שלו וניסיתי לעשות במארז בצורת ריבוע כזה אבל בטעות בגלל שאני לא טוב אם הדיסק אז אני יודע שפגתי בכמה חוטים שם :bash: : וגם קצת אחרי הדלת זה המשיך לי כזה וזה פגע במיקדמה של המארז גם זה נכנס עמוק ויש בפנים כל מיני ברזלים וחותים ודברים כאלה על הרצפה של המארז אני מפחד לפתוח את הדלת כי אולי אני ישבור משו שמהל המארז :'( :'( :-X גם מהחור הזה רואים את המגדל של המאבד זה עם המאורר אז הוא קצת שבור כזה ועקום וגם המאוורר נפל ממנו :: אז ניסיתי להדליק זה עשה כזה רעשים מוזרים ממש חזקים :screwy: ומהר חיביתי כי גם יצא אני חושב עשן כזה אז ניתקתי אותו מהחשמל ואני לא יודע מה לעשות :-X!!!!! בבקשה תעזרו לי אני חייב לתקן את זה מהר!!!! :…
-
- 22 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום, רציתי להתחיל בפרוייקט חדש ואני צריך עוד לקנות כמה דברים כמו ספריי נייר שיוף וכו.. רציתי לדעת איזה מספר נייר צריך בשביל להוריד את הצבע מהמארז? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי Jigsaw בבית ותכננתי לי איזה מוד רק שאין לי דרמל ולא כלכך תקציב לאחד (קניתי מחשב אז..) האם הוא יתאים לחתיכה על המארז (צורה ריבועים לא איזה משהו מסובך..) קיבלתי עם הג'יגסו כמה מסוריות קטנות כאלה שמחברים אליו-אפשר לחתוך איתם את המארז או שצריך לקנות מיוחדות? תודה מראש :]
-
- 3 תגובות
- 657 צפיות
-
-
התחלתי פרויקט וריציתי לדעת אם תוכלו לעזור לי לחשוב על צורה של חלון למארז תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, חשבתי לעשות במארז הנ"ל בחלון שלו חור למיקום מאוורר אשר יכניס אוויר(יש לי אחד שמכניס ואחד שמוציא)ורציתי לשאול אם זה יועיל מאוד לסרקולציית האוויר במארז? דבר שני הוא איזה כלים אני צריך להתחיל עם המוד..מתוכנן מאורר 80ס"מ ולפניו רשת אשר תודבק/תמוסגר ע"י עשיית מסגרת עם 4 פינים להחזקת הרשת הצעות למישהו??תיקונים למינהם?
-
- 2 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מאכיל דגים.. לשם כך אני צריך לתחתנן טימר שיספור 12 שעות ויפתח פולס למשך זמן מסויים אפשר לבנות זאת בעזרת 555 וחד יציב... יש למישהו הצאות איך אפשר לבנות?
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש סכימה עם שמות של הנגדים שאני אגיד לדוד שלי שיביא לי. אני רוצה 3-4 נגדים חזקים שיתחברו למולקס.ויאירו בחוזקה חתיכת פרספקט של 15*2.5 ס"מ זה יספיק אתם חושבים? בנוסף,אם אני אהפוך את הכיוון של המאורר של הספק,כלומר שהוא יכניס אוויר,אבל מהצד יש חורי איוור,זה יזיק? או שאפשר? פשוט אני שם את הספק בתקרה ויותר קל שהוא יהיה בצורה שיכניס אוויר. איך זה? (הירוק זה האור) תודה
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
צהריים טובים, אני מכין כרגע פאן באס ונתקלתי בבעיה: במדריך הזה http://www.moddingzone.com/articles/fancontrol/?m=4 כתוב למטה להשתמש בנגדים של 33 אום, 3 וולט. יש לי את הנגדים האלה, הבעיה שלי היא שזה לא נראה לי הגיוני: הנגדים האלה נועדו לווסת את העוצמה ל9V. לעומת זאת בסכמה http://www.moddingzone.com/images/?img=/articles/fancontrol/images/diagramofconnections.gif&desc=The+diagram+of+connections רואים משהו אחר לגמרי: שימוש בנגדי 300 אום (נשמע הרבה יותר הגיוני). עכשיו אני בבעיה: מצד אחד יש לי נגדי 470 אום שאני יכול לקחת אם תגידו לי שהוא טעה עם ה33, אבל מצד שני.. איך לעזאזל מחשבים את זה? איך אני יודע מה הI (אמפרים) בנוסחא? יש לי נגד 470 אום ואני רוצה לדעת כמה וול…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי לא קצת פרוייקטים כאן שקונים בשביל עצמם מאווררים מוארים ב 50-90 ... אז החלטתי לנסות להכין מאוורר כזה לבד התוכנית שלי : לצבוע מאוורר קיים בצבע כסוף (עם חתימה קטנה שלי ) להוסיף לדים מסביב אני חושב לעשות 2 או 4 צבעים ואז עם יהיה לי כוח להכין מעגל שיחליף בין הצבעים אם יהיה לי כוח בכל מיקרה עידכונים כניראה מחר
-
- 19 תגובות
- 3.3k צפיות
-