אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי! אני מעוניין לקנות מכשיר הבודק תקינות לוח-אם אשמח באם תסייעו לי בעניין ! (סוג מכשיר+מקום הרכישה) המון תודה!
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראיתי דיונים שסבו סביב שאלת מתח שונה בין שנאי ורכיב אבל רציתי לשאול בנוגע לפלוס\מינוס. יש לי רכיב שעקרונית מחובר לסוללה 9V. אני רוצה לחבר אותו לחשמל ומצאתי שנאי מתאים במתח רק שהוא מסומן כ-פלוס. אני משער שאף רכיב לא ינזק כי המתח\זרם תואמים אבל מה בכל זאת מה עשוי לקרות? ??? תודה.
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
מישהוא יודעה איפה אני יכול ליקנות פרספקט לחלון שלי
-
- 5 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אני מנסה לסדר רמקול PA (שמכיל מגבר מובנה) ב crossover יש קבל מנופח שמחובר במקביל לרמקול הגדול, ויש פיוז שרוף בכניסת ה 240V העפתי את הקבל לגמרי (כך שנשאר הרמקול הגדול מחובר בטור לסליל ללא הקבל, והטויטר נשאר בטור לקבל אחר ללא שינוי), החלפתי פיוז, כרגע הרמקול עובד מה זה הקבל הזה ? הוא של 400V ו 10uF ונראה כמו קבל אלקטרוליטי, אבל אין לו קוטביות ניתן להחליף אותו אם קבל פוליאסטר רגיל (של 400V ו 10uF) של מזגן ? כלומר האם הקבל ה "אלקטרוליטי ללא קוטביות" הזה מיוחד במשהוא ? איך הם הגיעו ל 400V ? המקס' שיש בתוך הרמקול זה 80V AC (אם יציאה באמצע הסליל כלומר נראה לי שהם בכלל מנצלים את זה כ 40 ו 40 במקביל דרך 2 דיודות), למה בכלל צריך קבל של 400V ? האם הקבל הזה (שאוליי נפרץ ?) יכול לגרום…
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מצלמת רווס של רכב, איך אני יכול לחבר אותה למחשב שתיהיה מצלמת אינטרנט? מה שידוע לי שהיא צורכת 5V יש תמונה תודה
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
איזה ארדואינו הכי קטן(וזול) יכול לשמש אותי כמקלדת?(HID) וללא צורך ב shield ראיתי בUNO ברגע שאני עושה אותו HID אני צריך לתכנת אותו עם ISP יש לכם אחד מומלץ?(וזול) אני סה"כ רוצה שכפתור ידמה מקש מסויים
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
איפה אני יכל לקנות את הלדים ub האלו ופרספקס במחיר הכי זול שיש ורצוי באשקלון?כי אני לא רוצה לשלם דמי משלוח של 45 שקל על הזמנה של 50?.
-
- 5 תגובות
- 893 צפיות
-
-
המראה המשעמם של המקלדת והעכבר נמאס אז התחלתי לעבוד על מוד למקלדת ולעכבר שהוא!.... מוד למקלדת!!!!!! *פרוק כל המקלדת ! *הכנת מבנה למקלדת מפרספקס ! *החלפת הלדים של המקלדת ע"י לדים אחרים חשבתי על כחול...וגם חשבתי לעשות תאורה לכל המקלדת בצבע כחול או שכל קבוצת מקשים תיהיה בצבע שונה וגם להוסיף כפתור ON ו OFF כדי שאני יוכל להדליק תתאורה מתיי שמתחשק לי בעיקר בלילה...!!!! *בניית כפתורים שטוחים מפרספקס לפחות אני ינסה לעשות את זה במקרה הכי גרוע אני ישים תכפתורים המקוררייים של המקלדת....! **על זה אני עוד לא סגור אבל אני רוצה להוסיף 2-3 מאווררים קטנים זוהרים למקלדת לאיוורור של האצבעות ...***עוד חושב על זה*** *** והשלב הסופי אחרי שאני יעשה בהצלחה מה שאני רוצה לעשות חיבור המלקדת והפעלתה…
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אהלן ישלי במארז כפתור של לד שאינו בשימוש (הוא היה שולט בלד של מאוורר סטוק שהורדתי) החיבור הוא כזה יש אופציה להוסיף לדים למארז ולהשמיש את הכפתור הזה ? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מהו הפלוס והמינוס בקבל ובסרטוט של קבל? וגם מה הפלוס והמינוס של לד ומיקרפון קטן?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה הסיכוי שהדבר הזה: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1329913 אמיתי כמו שזה נראה? כנ"ל לגבי זה: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1312874 זה אפילו לא מעגל סגור תכנסו לקישורים ותבינו לבד אותו הדבר בקשר לזה: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=899877 (רק שזה לא קשור לאלקטרוניקה)
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא בטוח אם עד עכשיו שאלו פה שאלות בנושא אופניים חשמליים, אבל מרגיש לי שכל מי שמתעסק בתחום לא באמת יודע חשמל וזורק מלא מידע באוויר שלא בהכרח מבוסס ואני לא יודע למי להאמין. מצרף פה דיון מפורום אחר שכתבתי בו, אני לא בטוח שאני מבין את המשמעות של וולט ואמפר שזה מתבטא בסוללה. ואני לא בטוח כמה אני סומך על התשובות שם במיוחד שהם באו מאנשי מכירות. בדיון בפורום שם, נאמר לי שולט כפול אמפר נותן ואט לשעה.. אבל גם ואט לשעה לא כזה ברור לי מה זה. דגם של אופניים בישראל לפי התקן זה 250 וואט למנוע. אז מה ההבדל בין ה250 ואט מנוע לבין ואט לשעה שיוצא כתוצאה מולט כפול אמפר? מקוהו שהבנתם אותי.. מצרף לכם את הדיון שנעשה שם שאולי תעשו לי סדר ותבינו מה שאלתי פה http:…
-
- 5 תגובות
- 4.8k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני שכולם יגידו "שאלת את זה בדיון אחר, למה פתחת חדש", גם המנהל עצמו שאל מה הקשר לדיון והמליצו לי בכלל לפתוח ת'רד חדש. אז הנה. רק שעכשיו אל תגידו שמה שאני עושה לא בסדר =\. 1) איפה בדיוק אפשר להשיג לד בשני צבעים? למישהו יש תמונה של זה? אני רוצה לראות את זה. 2) יש לי מאוורר אחד על המעבד ושני מתחת לHDD, אף אחד מהם לא ממש באיזור פתוח ויש לי מארז של E-Star. כדאי לי להוסיף עוד מאוורר מאחורה ואולי אחד בצד? האם אחרי שאני יעשה את זה יש סיכוי להרגשה של שיפור בביצועים? 3) המעבד שלי מאוד מאוד מרעיש, וזה כנראה המאוורר של המעבד (למרות שאחרי שניקיתי אותו מאבק הוא פעל קצת יותר בקשט). האם כדאי לי לעשות פאן באס ולכלול בתוכו את המאוורר של המעבד, או שעם דברים כאלה כבר לא כדאי להתעסק? ויש דרך…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אז ככה יש לי מקלט איפרא מוכן בחיבור USB של המיקלדת ועכבר האלחוטי שלי שהם לא בשימוש כרגע וגם לא מתוכננים להיות בשימוש אז השאלה שלי היא כזאת..: האם אני יכול להשתמש במקלט הזה במקום לבנות לבד?? כי אין לי גישה לחלקים שצריך ואין לי מאיפה לקנות ואם אפשר אז איך?? ונגיד והצלחתי יהיה אפשר בעתיד להחזיר את המקלט למצב של המקלדת ועכבר?? תודה מראש!!!!!!
-
- 5 תגובות
- 660 צפיות
-
-
-
יש לי 2 שאלות: 1) אני ישמח מאוד אם מישהו יכין לי שירטוט למעגל שיש בו 6 לדים שצורכים 3.3V ו20MA כל אחד וכל פעם ידלקו 2 זוגות לדים ואני יקבע את הקצב עם נגד משתנה... 2)יש את המיני מיקרו כפתורים האלא עם 4 רגליים, אפשר להשתמש בהם בתור מפסק\לחצן רגיל?? תודה רבה איתן
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו עשה אולי איזה שינוי חיצוני למודם הכבלים המכוער ביותר של מוטורולה?
-
- 5 תגובות
- 749 צפיות
-
-
צריך את זה דחוף (לפני הסילבסטר). הכנתי את השלט הזה למסיבה: http://pix.aquacut.co.il/ny2008.jpg כן זה דלת של מארז שחתכנו בווטרג'ט הוא הולך להתלות על הדלת, כשישאר מרווח של בערך 2 ס"מ בינו לבין הדלת. יש לי קתודות אולטרה קטנות שאני רוצה להכניס שם, וחשבתי לצבוע איזה דיקט מאחורי השלט בצבע אולטרה כך שהאותיות יזרחו. יש איפה להשיג בארץ במהרה? רצוי בת"א. אם לא אז אני יארגן קתודות רגילות במקום. אגב, האם יש בעיה לחבר את הקתודות לשנאי 12V?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני כמה חודשים נשרף לי מעבד של המחשב שלי (פנטיום 4 1700 מגההרץ). אתמול מצאתי אותו והחלטתי להפוך אותו למחזיק מפתחות!. ;D הנה תמונות של אחרי העבודה!. כל העבודה הייתה עניין של שעתיים וחצי! (פירוק של כל הרגליים זה הקטע הכי מעפן נדקרתי הרבה פעמים! : ) נ.ב. מצטער על האיכות תמונה פשוט נגמרו לי הבטריות במצלמה שלי אז צילמתי עם הפלאפון
-
- 5 תגובות
- 817 צפיות
-
-
קראתי איפשהו שניתן לחבר מספר חלקים על מנת לקבל מחשב חזק יותר מישהו יודע אולי על מה אני מדבר? מישהו ניסה? למידהו יש מדריך? תודה רבה רבה רבה
-
- 5 תגובות
- 750 צפיות
-
-
פעם ידעתי את הסכמה עכשיו שכחתי את כל החישובים בהכל אני צריך לדעת איז נגדים אני צריך ללדים כחולים UB 5 לדים במספרם... כולם יחוברו למתח מן הספק כוח שבמחשב מסילת ה5VOLT... תודה לזה שיתן מענה, Aviko
-
- 5 תגובות
- 729 צפיות
-
-
טוב היום קניתי ספריי צבע דמוי ניקל של יעקובי הספריי כל כך גרוע, אני מניח את מה שצבעתי על השולחן והכל מתמלא שריטות למזלי ניסיתי את הצבע על פלופי ישן אז אני צריך שתמליצו לי על חברה טובה שמייצרת ספריים ושיש לה ספריי דמוי ניקל, אני לא רוצה לראות שוב שריטות תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז ככה אני צריך להפעיל מנוע ז"י לשני הכיוונים בעזרת רכיב H-BRIDGE מהסוג L298 אז ככה אני יפרט למי שלא יודע מה זה : L298 כאן תמצאו את דפי הנתונים: http://www.disam.upm.es/~cybertech/Nacional/Documentos/Componentes/L298.pdf (בדפי הנתונים נתון כי ברכיב יש 2 גשרי H מאותו סוג [2 מנועים\זרם גבוה יותר בחיבור מקבילי] זה לא הקטע החשוב. טוב הטבלת אמת של המערכת שאני צריך מתואר כך: כתבתי תוכנית בבקשה: הקומפיילר שלי עושה שיש בעיה ואני לא יכול לקמפל את זה ... [Error node ':10.IN' missing source ככה עם עוד 14 רגליים אחרות] מישהו יכול להציע דרך אחרת ?שעובדת או איך לתקן את שלי?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום 1.שקניתי את המחשב שלי בחרתי במאוורר יותר גדול וחזק למעבד ולכן קיבלתי עם כל המחשב והקופסאות גם את המאוורר למעבד המקורי של אינטל שבא עם פנטיום 4 חוץ מהמאוורר שבחרתי שהורכב כבר. עכשיו אני מעוניין ליצור תועלת במאוורר הזה אז הייתי רוצה לקבל ממכם רעיונות מה אני יכול לעשות איתו כדי לקרר את המארז 2.התחלתי היום לכין כבל IDE מעוגל,הייתי מעוניין לדעת איזה גודל של צינורית אני צריך כדי שכל הגידים שהפרדתי יכנסו יפה ומסודר בתוכו 3.המארז שלי בה בצידו עם חור למאוורר 80 מ"מ אך הוא בה עם מן תעלה שמובילה למאוורר של המעבד ומוציא את האוויר החם החוצה,רציתי לדעת האם עדיף לי להשאיר שם את התעלה או להוסיף מאוורר במקום?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-