עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם, אני רוצה לבנות משהו יחסית פשוט, לוח (הבנתי ש - Arduino Mega מתאים לדרישות שלי אבל יכול להיות שתהיה לכם הצעה יותר טובה), שעליו יהיו המודולים הבאים : 1. GPRS - עם תמיכה בשיחות, הודעות SMS ושליחת נתונים דרך האינטרנט (HTTP Request). 2. GPS. 3. Accelerometer. אין לי רקע באלקטרוניקה בכלל, אם צריך עשות דברים ממש פשוטים אין לי בעיה לקרוא ולהבין לבד אבל אם יש אופציה לשיטת הלגו (לקנות ולהרכיב אחד מעל השני) - עדיף. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  2. Started by Milk-Inc,

אוקיי , אז זה הפרוייקט שלי: אם יש לכם שאלות , אני אשמח לענות. מצפה לתגובות נ.ב - אסף , פירסמתי רק בגלל שביקשת

• 32 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. אני ממש חדש באלקטרוניקה, ומנסה לבנות מד טמפרטורה (שישלוט בתנור) עם ארדואינו. יש לי ארדואינו אונו שיש בו יציאת מתח של 3.3v (גם 5v), ויש לי מד טמפרטורה למים שכתוב עליו "300V". האם 300V הכוונה 3V? אם כן, האם כדי להוריד את המתח מ3.3 ל3 משתמשים בריזיסטור, או שאני מבלבל בין דברים?

• 11 תגובות
    • 5.8k צפיות
  4. שלום ושבוע טוב. רכשתי את המארז ביום חמישי. סידור הכבלים לא כל כך הלך לי. החבאתי את כל הכבלים מאחורה אבל כתוצאה מכך לא הצלחתי לסגור את הפנל האחורי ונאלצתי להעביר את כל הכבלים מקדימה מה שיצר ברוך מאוד גדול. הצעות לשיפור/עזרה יתקבלו בברכה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by AMD 64,

בקצרה,בעיברית,מישהו יכול לתת לי כמה מילים על זה? עוד שאלות קצרות: מה זה רב רטט חופשי? מגבר עוקב(LM324)-מרתק.מה זה? ואגב,מישהו מכם פעם שמע על פרוייקט גמר של י"ב בנושא "בודק אופייני טרנזיסטור"?ואם כן,אז הוא יוכל לפרט על זה קצת? תודה רבה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 4.4k צפיות
  6. Started by eladh16,

שלום מאיפה אני יכול לקנות מסנן IR ?? אני רוצה חתיכה קטנה של מסנן IR כדי לשים על עינית מצלמת הרשת שלי, בשביל איזה משהו שאני בונה. כמו שמוצג כאן בתמונה של מישהו שהוא קנה מסנן IR ושם אותה על המצלמה

• 1 תגובה
    • 993 צפיות
  7. Started by avielsh3,

תמיד לרכבי ביטחון יש את האורות המהבהבים. רציתי לדעת איך קוראים לרכיב/משהו דומה. תודה לעוזרים! :

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. אני רוצה להכין מעגל של לדים שיפעלו לפי המוזיקה ויש לי בעיה עם מציאת לדים מתאימים יש לי שנאי של 12V . ואני רוצה להדפיק את הלדים על החלק האחורי של המסך שאני לא אראה אותם שאני רק את האור ואני לא רוצה להדביק על כל המסך אלא רק בצורה כזו ________ | | | | | | | | בלי החלק התחתון אז הפס לדים הזה יתאים להדבקה על החלק האחורי של המסך מחשב ?http://www.ebay.com/itm/New-Led-Lamp-String-Waterproof-Flexible-Car-Strip-Light-30CM-Blue-Z-/260986010799?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1089594566648897594%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26 ושנאי של 12V מתאים לו ? הפס הזה כולל נגדים ? ואני רוצה לה…

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by JonyPony,

טוב, אז למרות שאני יודע את התשובה, מעניין אותי לראות מה הרוב חושב\יודע! בהצלחה!

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by spooky,

הרצתי חיפוש אבל לא מצאתי ואני זוכר שהיה פה פעם איזה מדריך מישהו מוכן להביא לי קישור אליו בבקשה

• 3 תגובות
    • 961 צפיות
  11. אי רוצה לבנות מכשיר כזה שיהיה בו איקוליזר ושאני יוכל לשלוט על העוצמה של כל הרמקולים(front,rear,center,sub,afe) ובכלל על הוליום הכללי של המחשב...איך אפשר לבנות כזה דבר? זה יקר?מסובך?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by ModChiP,

יש לשכן שלי כלב קטן, שכמעט אין לא שיער, ובחורף הוא רועד מקור. רציתי להכין לו משהו כדי שיהיה לו קצת יותר חם. הכלב יושב בגינה. חשבתי על שמיכה חשמלית(יש לי אחת). אבל הבעיה זה שאם הכלב ילך בגשם, אני אל רוצה שהוא יתחמשל אחרי שהוא יחזור לשמיכה. יש למישהו רעיון?

• 70 תגובות
    • 11.3k צפיות
  13. Started by Iko89,

שלום, ברשותי גוף קירור למעבד (+מאוורר) של AVC מהמידע שיש באתר שלהם כתוב שהמאורר הספציפי הזה עושה 4400RPM אך בביאוס ובספיד פאן כתוב שהוא עושה רק 22XX .. איך מעלים את המהירות שלו ? זה מה שיש לי http://www.avc.com.tw/products/Z9U740P001.htm יש לי לוח M P35 של MSI אם זה משנה עריכה: מיצטער לא ראיתי שאני בפורום מודינג אפשר להעביר לפורום קירור ?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by J.a.C.k,

שלום , לאחר התרשמות מהאתר של 3 שנים אני מראה לכם את התוצאות של הפרויישק שלי שכמובן הכל בזכותכם אנ אתן למונות לדבר אבל רק להזכירכם זה היה פעם SIMBADDA C650 מעפן.... PS איזה שם יכול להתאים לפרוייקט ...... חשבתי על משהו בסגנון XXXX MACHINE [attachment deleted by admin]

• 52 תגובות
    • 7.6k צפיות
  15. Started by HFDO5,

נשרף לי פיוז של מערכת יש עליו צבעים למישהו יש אתר שיגיד לפי הצבעים איזה פיוז זה? זה הולך ככה: כחול אדום שחור אדום מישהו יודע מה זה אומר?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. שלום לכולם. כבר הרבה זמן שהיה לי הרעיון להכניס את שני המיי-בוקים שלי פנימה.. ובכך: לחסוך בכניסות חשמל בקיר, לפנות קצת מקום על השולחן, ביצועים טובים יותר בזכות חיבור SATA (במקום USB).. ו-HELL, יהיו לי מארזים בשביל כוננים אחרים או שאוכל להשתמש בהם לפרויקטים אחרים. מה יעבור טיפול: שני MyBook-ים. שניהם 500GB, האחד Essential גרסה ראשונה והשני גרסה שניה Essential. ההבדל הוא בסה"כ עיצוב חיצוני, ע"פ דפי המוצרים באתר החברה (WesternDigital). לפני כשבוע נתקלתי במדריך הבא, ואתמול בלילה החלטתי לבצע אותו, ולכן ישבתי כמה שעות טובות על שני הMyBook-ים. http://rebootdaily.blogspot.com/2007/03/how-to-open-western-digital-my-book.html מדריכים נוספים שנתקלתי בהם אך כלל לא עזרו לי (פרטים …

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  17. אז ככה, אני בונה פאן-באס למחשב החדש שלי, הפא באס ישב במפרץ של ה 5.25". רציתי לגעת אם יש דרך להוסיף לו חיבור אודיו קדמיים לאוזניות ומיקרופון. אני אשתמש בכרטיס קול שעל לוח האם. הכבלים לדבר כזה מגיעים עם המארז או הלוח-אם? ואיפה אפשר לקנות כאלה? עוד משהו - אם אני מחבר לדים של 3V ו 20mA לחיבור 12V - כמה אני אוכל לחבר ואם אילו נגדים?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Lirux,

קיבלתי את המסך שהזמנתי מפה: http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd ITM-2004 יש לי כבר הכל חוץ מנגדים, אז איזה נגדים אני צריך לקנות לקונטרסט ולתאורה או בכלל?

• 0 תגובות
    • 605 צפיות
  19. Started by R9547655G,

שלום לכולם אני מחפש את החלקים הבאים: אני צריך מישהו שיסביר לי איך לעשות כבל איכותי. -=| עריכה |=- בבת-ים.

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  20. Started by eladhor7,

יש לי מכשיר- מסז לרגלים שרוצה 3 dc v(שתי סוללות שמנות של 1.5 v). אני רוצה לחבר אותו ל- usb שבמחשב שלי. אז מדדתי עם הסוללות כמה אמפר המכשיר זקוק, אבל סוללה אחת ממש נגמרה ומתה לחלוטין ונשארה לי רק סוללה אחת, ואין לי עוד כזאת סוללה. אז מדדתי את האמפר עם סוללה אחת והאמפר היה 120 אמפר. ודאי שצריכים למדוד את האמפר עם שתי הסוללות. אז השאלה שלי היא כזאת : אפשרי פשוט להכפיל את האמפר של הסוללה האחת במעגל(מסז הרגלים) כפול 2(כאילו שתי סוללות)?אפשרי? או שחייב שתי סוללות מלאות, חדשות כדי לדעת את האמפר במדויק? ועוד שאלה קטנה : האם זה נכון שככל שהסוללה מתרוקנת כך האמפר יורד?

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by gilibong,

מה אתם אומרים על המארז והמשב שלי? יפה שלחו תגובות בבקשה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by arkadur,

טוב אז ככה מי שראה בפרוייקט שלי יש לי את הקירור לזכרונות של TT עכשיו העסק מבוסס על מיקרו פרוססור ויש לי 5 יציאות ללדים - שבמקומם אני אלחים יציאות לקונטטורים - ויחבר כמה לדים במקביל לכל ערוץ מן הסתם העסק הזה לא יוציא מספיק זרם, ואולי לא מספיק מתח לכל ערוץ עכשיו איך בדיוק אני עושה את העסק הזה? : איזה רכיב אני צריך? ועל מה אני צריך להקפיד? אגב אני מעדיף שהיציאה שלי תהיה 12 V ולא 5V.

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  23. Started by AviranGrisaro,

שלום, אני חדש בעולם הארדואינו וברצוני לעשות פרויקט של מכונית חשמלית שהילדים נוהגים בהן על שלט. אני רוצה שהמכונית הזו תיסע על החול. היא לא מיועדת לסחיבת ילד רק לצידנית ורמקולים. אלו חלקים אני צריך בשביל להתחיל פרויקט כזה? למכונית הזו יש הגה כוח שעוזר לה בסיבובים, איך אני שולט עליו? אני יכול להטעין את המצבר עם פאנל סולרי? איזה לוח הכי טוב בשבילי ? arduino mega טוב? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 4.8k צפיות
  24. שלום לכולם יש לי שאלה: האם יש אפשרות להפוך הארד דיסק רגיל (חיבור IDE) להארד דיסק חיצוני, שיתחבר למחשב בחיבור USB? אם כן, אשמח לקבל הסבר או הפניה למדריך בנושא. אם לא, אז אשמח לקבל פתרונות אחרים לאותה הבעיה. תודה רבה ושבת שלום

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by MightYaad,

לאחר כמה מקרים שבהם נשרפו לי רכיבים במחשב עלה לי רעיון שאולי אפשר לשים פיוז במחשב (בכל דרך שהיא) ככה שהוא יגן על הרכיב... נגיד בתור התחלה על ההארד דיסק... מה אתם אומרים? יכול לעבוד?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.