אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מצתער שאני פותח שירשור חדש אבל נראה לי שהישן פשוט מת כי אין לו תגובות יותר, בכל אופן אני רוצה לקנות לדים ולחבר אותם לספק הכוח אבל יש בעיה קודם כל אני לא מבין את השורות הנ"ל: Supply Voltage Voltage Drop Across LED Desired LED Current מה לרשום שם כדי לחשב את נגדים שאני צריך? והפרטים של הלדים אני לא מבין אותם לדוגמה: CIE2,500=8000mCD 3.1-3.2V 20mA 25DEG 465-475nM מה שאני מבין מפה זה רק שהלד הוא מ 2 עד 3 וואלט ואת כל השאר אני לא מבין אנה עזרו לי
-
- 6 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, חבר ואני זקוקים לכמות גדולה יחסית של לדים לפרוייקט קרוב שלנו, וישנה גם חשיבות שהלדים יהיו עם אפשרות FADE ושליטה ידנית ואוטומטית. קיבלו הצעה ממספר מקומות למעין סרט שעל כל כמה סנטימטרים ישנו לד RGB ואתה בעצם חותך את הסרט הזה באיזה נקודה שאתה רוצה, ומחבר שנאי ובקר שליטה לאותה נקודה, כל הלדים מחוברים במקביל מן הסתם, ומקבל בעצם רצועה עם תאורה ופייד לפי צריך. עכשיו, בגלל שההיצע נמוך מאד בתחום הזה, ברמה כזו מתקדמת, הגנבים רוצים בין 180ל200 שקל לפאקינג מטר!!! ועוד 200 לכל שנאי שהוא גם בקר. וזה ממש ממש, ממש, לא נראה לי, עם כל הכבוד, כי יש שם 20 לדים במטר, ועשרה שקלים ללד בשיקלול לא נראה לי הגיוני. בבקשה, מי שיכול להמליץ לי, היכן להשיג דבר דומה, אודה לו מאד. והשאלה השני…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת את המתחים שלי ואם הם טובים... איך אני יכול לדעת?
-
- 6 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום הנכבדים, המסך של הלפטופ שלי (HP Pavilion G6, בן 5.5 שנים) שבק חיים - אבל זה לא אומר שאני מוכן לוותר עליו! החיבור החיצוני (VGA) עובד וקראתי איפשהו שכדי לבדוק אם הנורה הלכה אפשר להאיר על המסך עם פנס... אמנם הייתי סקפטי אבל מסתבר שהטריק הזה עובד(!) ובעזרת פנס אני מצליח לראות מה קורה על המסך. השאלות הן: האם בוודאות זו בעיה בנורה או שאולי זו בעיה באינוורטר? (שאלת תם, אין לי מושג מה זה אינוורטר...) האם כדאי להחליף את הנורה/אינוורטר בעצמי או שזה מסובך מדי? יש לי ניסיון בפירוק המחשב הזה עד למעבד, אבל אף פעם לא פירקתי את המסך. איזו נורה אני צריך בדיוק ואיפה קונים כזו? תודה מראש לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן! אחרי שראיתי את הצביעה האולטרה מקצועית שנעשתה באמצעות איירבראש בפרוייקט של SSR, הייתי רוצה להתנסות בנושא גם. לא מדובר על "קעקועים" דקדקניים כמו שנראה בפרוייקטים גדולים אלא בעיקר צביעת משטחים בלי צורך להסתבך עם הספריי- צביעה שלא תמיד מצליחה. כיוון שאחנו מבצעים הזמנה גדולה מ-amazon.com (בלי שום קשר), הייתי שמח לשמוע על מדריכים (ספרים) המסבירים לנושא ועל קיט (הם מוכרים שם קיטים ) מתאים למתחילים, אולי, והסבר כללי על הנושא מפי המבינים הגדולים. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.macmod.com/content/view/166/2/ מישהו פירק את ה IBOOK שלו והפך אותו ל ITABLET, סטייל ה TABLET PC, כולל תמונות...
-
- 6 תגובות
- 911 צפיות
-
-
אני רוצה מדריכים למודינג למארז אבל כאלה שלא עולךים יותר מ-40 שח אין לי שום את הדבר הזה שחותך(ניראלי קוראים לו מדרל) אני רוצה גם לשים מנורות ולא רק לדים יש כאלה אחרים רק לא לדים? ויש חנויות בנתניה לכאלה דברים? אם כן איפה ובבקשה תענו כי אני רוצה כבר יום ראשון לקבוע ללכת
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש הנחיות לגבי חיבור LCD צבעוני שיש על חלק מהמדפסות החדשות ללוח אם. אם כן, אשמח לקבל הפניה לת'רד. הואיל וצריך גם תוכנה, האם התוכנות שהומלצו במדריך ה-LCD מסוגלות לשלוט בלוח כזה. כמו כן הייתי רוצה לדעת אם התוכנות האלו מתאימות ללינוקס, אם לא, אשמח לקבל הפניה לתוכנת לינוקס המסוגלת לשלוט במסכי LCD.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרגע קיבלתי קתודה בצבע סגול שנשלטת גם ע"י קול היא ממש חלשה גם אם אני מגביר את הפוטנציומטר זה לא משנה אז חשבתי שהיא אולטרא סגול אבל היא לא מאירה שום דבר כגון חולצה לבנה ,דברים לבנים אחרי.. בנתיים אין לי תמונות.. תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 838 צפיות
-
-
יש לי 3 לדים אדומים עכשיו איך אני מחבר אותם למחשב יותר נכון לספק כוח ושהם ידלקו עם המחשב בבקשה הסבר מפורט כי אני חדש בעסק הזה ראיתי תמדריך שיש פה והוא פשוט לא מסביר איך לחבר את זה למחשב........ואני גם מחפש דרך יותר פשוטה.
-
- 6 תגובות
- 969 צפיות
-
-
טוב אני לא יודע מה קרה איך מו מה ומי הייתי באמצע פרויקט וסביבת העבודה שלי לא הייתה מסודרת בכלל ואיבדתי את צייר 402 חיפשתי חיפוש של כ 5 שעות ופשוט לא מצאתי אותו עכשיו השאלה שלי היא מאיפה אפשר לירכוש את הציר וכמה הוא עולה? ועוד שאלה אני צריך קיט/סט/ערכה של דרמל שיש בא במיוחד דיסקיות וראשי שיוף עד 50 שקל וכמובן של חברת דרמל בלבד ועם אני יקנה ערכה אז הציר יגיע לי בערכה אז בעצם או שתמליצו לי על ערכה ב 50 שקל או על ציר ומאיפה אפשר ליקנות ובכמה ???
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום.. יש לי שלט של אקס בוקס 360 אלחוטי.. השלט עובד על זוג סוללות aa.. הבעיה בזה שיש לשלט שני מנועי רטט שיוצרים תחושה "אמיתית" והם אוכלים סוללות בקצב.! חשבתי לקחת פאק סוללות של 6v לגודמה: http://cgi.ebay.com/6V-1300mAh-HUMP-PACK-Charger-fits-Traxxas-Revo-/120687000269?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item1c19817acd ולשים לו נגד או משהו שיוריד לו את המתח ל 3v ואז אולי הפאק הזה יחזיק יותר זמן בין טעינה לטעינה וגם לא יעלה לי הרבה בטווח הארוך.. חשבתי לקנות ישר פאק 3v אבל לא מצאתי .. לסיכום איך אני מוריד לו מתח מ 6 ל 3?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני ראיתי במודינג מחול שחיברו וולטמטר למחשב והוא מראה לדוגמא cpu ואודיו וכ'ו והמחט זזה בהתאם לרמת הcpu לדוגמא.. יש לי קישור לפרויקט אבל לא הבנתי משם איך הוא חיבר את זה (גם לא נראה לי שהוא כותב בידיוק איך אלא בכללי) ואני ממש רוצה לחבר גם למחשב שלי ווטמטר שיראה את רמת הcpu אצלי או כל דבר אחר כגון רמת האודיו או הטמפ'.. אם מישהו יודע איך לעשות את זה או שיש לו רעיון אני ממש אודה לו אם הוא יכתוב את זה בפירוט פה! (תנסו לכתוב את זה כמה שיותר פשוט כי זה המודינג הראשון שלי ואני לא כל כך יבין...) תודה רבה! קישור לפרויקט: http://www.bit-tech.net/modding/2006/07/10/Silent_ContexYZ_by_MisterKholl/1.html (יש שם תמונות שמראים למה הוא מחבר וממש את כל הלוח חשוף כשהו בונה אותו וכ'ו! …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איפה אני יכולה להשיג לוח נחושת או לוח אלומיניום בעובי של 0.8 - 1 מ"מ ענבר.
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&ftype=&p_serial=ALD-V02&other_title=0 חברה אם מישו קנה את המוצר הזה מפה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=958 האם הוא מגיע עם החיישן טמפ' שרשום שם כאופציונלי? התשובה שלכם תעשה את ההחלטה אם לקנות או לא...!! ואם יש עוד משהו באותו מחיר+\- ויותר נחמד תגידו! תודה
-
- 6 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקבות ההתפתחות המשימה של אמולטור דולפין לגיימקיוב וWII התחלתי לחשוב על בניית סנסורבר כדוגמת: למרות בירורים,לא הצלחתי למצוא איפה אפשר להשיג לדים אינפרא אדומים בארץ,ומה אמורה להיות העלות שלהם? חשבתי על בניית מעגל שישתמש בUSB כמקור כוח. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
"Just some old school modding for ya' all!" לעבודה עצמה: זה מחשבון ישן שירשתי מאחי. משהו מאיזור אמצע שנות ה 80, עתיק (ועדיין בשימוש). יום אחד סתם פירקתי אותו וגיליתי שאפשר להפוך את המסנן המקטב של המסך. הנה כמה תמונות מהפירוק והמוד עצמו. המסנן המקטב: התוצאה הסופית: בעצם, המחשבון היה כבר אחרי המוד, אבל בדיוק קנינו מצלמה חדשה והייתי חייב לנסות אותה על משהו. אז החזרתי את המצב לקדמותו ועשיתי הכל מהתחלה עם תמונות. נ.ב. 1 אני יודע שבחלק מהתמונות יש קצת יותר מדי פלאש, מה לעשות. נ.ב. 2 לפני שמישהו ישאל, לא ערכתי את התמונה האחרונה, המחשבון באמת נראה ככה עכשיו.
-
- 6 תגובות
- 981 צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות מחברי מולקס מוארים, יש לי את כל המצרכים (לדים ונגדים) ויש לי שאלה: מחברים את הלד למולקס והוא לוקח כוח מהמולקס אז אם אני יחבר את המולקס נגיד להארדיסק אז להארדסיק עלול להיות מחסור בכוח והוא עלול לא לפעול כי אין לו מספיק חשמל לא?
-
- 6 תגובות
- 825 צפיות
-
-
כי עשיתי לפיו וחיברתי מסך LCD לכבל מדפסת וזה לא עובד :\ הוא לא נדלק במצב אתחול והלחמתי כמו שכתוב שם בדיוק זה יכול להיות אולי בגלל נגיעה קטנה בין החיבורים בLCD עצמו או בגלל שכמה פעמים בטעות פגעתי עם המלחם בנקודות להלחמה על הLCD?
-
- 6 תגובות
- 839 צפיות
-
-
יש לי רדיו קטן שקניתי מאיביי בזמנו המפסק שלו נשבר, צילמתי אותו (זה בפלאפון אז כרגע לא נוח להעלות תמונה), אבל נראה לי שהמפסק הזה: http://www.aliexpress.com/item/SMD-toggle-switch-the-seven-feet-toggle-switch-MP3-switch-MP4-switch-original-Taping/875437130.html מישהו יודע מאיפה ניתן להשיג כזה דבר בארץ?
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי פרוייק באלקטרוניקה עכשיו הורדתי את תוכנת השירטוט ORCAD ואני צריך כמה רכיבים והרכיבים מסודרים שמה במיליון סיפריות מצאתי את הג'וק שאני צריך בסיפריה TTL . עכשיו מישהו יודע איפה הרכיב של חיבור LPT למחשב? או הנגדים? וזמזמים?
-
- 6 תגובות
- 875 צפיות
-
-
-
מצאתי את המתאם הזה בחיפוש באיביי, אבל ממה שראיתי בפירוט הוא לא עובד על כל המוצרים שיש להם חיבור HDMI. http://cgi.ebay.com/Gold-HDTV-HDMI-VGA-HD15-3-RCA-Adapter-Cable-5ft-1-5M-/170577240659?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27b7322253 איך אני יודע אם הכבל יעבוד עם המחשב הנייד שלי? (HP Pavilion DV5)
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן =) אני צריך לדעת היכן אוכל לקנות נגד משתנה (פוטנציומטר) בסביבות 120KOhm שיכול לעשות כעשרה סיבובים, וכמה זה יעלה לי. תודה, איתמר.
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן, ראיתי את הכתבות על ארדואינו באתר והחלטתי שאני רוצה להתחיל להתעסק עם זה. יש לי רעיון די נחמד ויש לי כמה שאלות לגביו: 1. אפשר לחבר כמות גדולה מאוד של מנורות לד לארדואינו ולשלוט על כולן? הידע שלי באלקטרוניקה דל ביותר, אז תגידו גם במה זה כרוך 2. כמה מנורות לד (בקבוצות של אדום, ירוק, כחול ולבן) יתנו תאורה שמשתווה לזו של 3 מנורות ספירליות? ומה תהיה העלות? בנושא אחר, מבחינת התפקוד של המקלדת, זה אפשרי לחתוך חלק ממנה? זאת אומרת, אם אני מפרק מקלדת וחותך את כל החלק של הנאמפד, היא תמשיך לעבוד?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-