עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם, יש לי מכשיר נוקיה 5800 שהרסתי לו את הלוח (...) ורציתי לדעת אם אני יכול להפוך את המסך שלו למסך משני על הפנל הקידמי של המחשב שלי בחריץ 5.25" איפה שיושב ה- CD. מישהו יכול לעזור לי עם זה? לגבי חלקים, איך עושים, ותוכנה שתציג לי את הנתונים שאני רוצה על המסך (גם נגיד טמפ' מארז, מעבד, כרטיס מסך וכו', וגם כל מיני גרפיקות שאני יבחר..) אחרי הכל זה מסך צבעוני וחבל לי לזרוק אותו לפח...

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. Started by nimrods,

שלום לכולם יש לי שאלה קשורה ללדים טוב נתחיל סירטטתי מערכת אורת לדים למחשב אבל אני רוצה לישאול אותכם אם היה לי בלגן בעיות נזק משהו אני מעלה תמונות תודה מראש לעוזרים...!!!!

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by HingedEmu2,

היי, קניתי כרטיס מסך gts450 לא משהו מיוחד, אבל העיצוב שלו מגניב ודווקא העיצוב פונה כלפי מטה.... איך אפשר לשנות את זה? בתודה, עידן.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by yakirsh4,

שלום, אני מתחיל פרויקט הסלבת הספק בקרוב ואהי רוצה לקנות לוחץ חדש ראיתי את הךוחץ הזה http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=60_143_272&products_id=1277 אני מתאר לעצמי לפי המחיר ששיא האיכות הוא לא אבל בגלל שיש הסלבה אז לא יראו איך באמת נראית הלחיצה ככה שהשאלה היא רק אם יש חשש שהלחימה תיהיה חלשה מידי ותשתחרר אלרי כמה זמן או להפך חזקה מידי ותקרע את החוט? תודהש

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. http://www.heatseekerz.net/index.php?page=articles&id=4&pagenum=2 ??? ברצוני לבנות את השלט שנמצא הנ"ל, אך לא אל חוטי אלא עם מתגים פשוטים. יש אפשרות?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by guy124,

רציתי לדעת אם אפשר לחבר ראוטר של 8 חיבורים ל-ראוטר של 4 חיבורים ככה שיהיו יותר חיבורים ברשת אחת ? זאת אומרת שבמקום 8 , 4 יהיו 12 !!! תודה לעונים בבקשה שיהיו תגובות מהירות זה חשוב עקב לאן פארטי מתוכנן !!!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אממ.... אז ככה.. יש לי 2 כוננים קשיחים במחשב ובשניהם מותקנת מערכת הפעלה. רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש במפסק שבניתי .... בעיקרון מה שהמפסק עושה זה להפסיק את החשמל לכונן אחד ולחבר חשמל לשני וככה ההפך. אז רציתי לדעת . האם יכול להיווצר נזק לדיסק בגלל שהוא מחובר לצמה של המידע בלי חשמל בזמן שהמחשב עובד עם הכונן השני או שזה בסדר גמור להשאיר אותו ככה. אם לא הבנתם בדיוק את הרעיון אני אנסה להסביר אותו שוב תודה רבה רבה רבה לעוזרים.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by ofirng,

כותרת... אפשרי..? אם כן איך..?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. מה המצב אנשים ?.. לאחרונה המאוורר (120 מ"מ שבא עם המארז 6A19) האחורי במארז שלי לא עובד וגם אם כן הוא עובד כל כך חלש שכשאני נוגע בו הוא נעצר לגמרי ... לפעמים קורה לי כשאני פותח את המחשב הוא עובד יותר חזק מאשר כשהוא עבד כמו שצריך כשרק קיבלתי את המארז ואז הוא מרעיש ... המאוורר תקין או לא ?.. איך אני מסדר את זה ?.. הנה מפרט המחשב אם זה יעזור לכם: Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHz 2Mb Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 ATI RADEON X1950PRO 512 mb Dual DVI PCI-E OCZ 1GB DDR2 800 PC2-6400 Platinum Dual Channel CL 4-5-4-15 GEIL 1GB DDR2 800 Dual Channel CL 4-5-4-15 Western Digital 160GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD1600JS Enermax Liberty 400W Active PFC LG GSA-H62 SATA…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום לכולם.. בעקבות הרעש המטורף שהמחשב שלי עושה החלטתי שאני חייב בקרה.. רציתי בקרה שתאפשר לי לשלוט מ 0V עד 12V ומצאתי שני בקרות כאלו שנראות טובות מאוד.. אבל בכל זאת אני מתלבט אז תעזרו לי להחליט.. מי שיש לו נסיון עם הבקרות האלו אני ישמח לשמוע כל פרט אפשרי עליהם.. אז ככה יש את זה: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa אחלה בקרה, 4 מאווררים, לדים, פשוט, ומאוד חשוב.. זול! 106 שח! מאוד מפתה ויש את זה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14484 גם אחלה בקרה, 3 מאווררים, אבל בנוסף היא מגיעה עם שני קתודות כחולות ובקרה של ON,OFF או SOUND SENSETIVE שזה די מגניב וגם המארז שלי פתוח אז יראו את זה.. אבל הבעיה היחידה היא שהברה הזו עולה 80 שקל יותר.. ואני לא יודע א…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Aviko,

עוד לא הבנתי אני מתחנן לדוגמאות ושירטוטים של מעגלים פשוטים(מאוד) בשביל להבין איך עובדים איתו שהכל יפעל... את העיקרון הבסיסי כאילו.. תודה AVIKO

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום וברכה, אני מנסה ליצור מערכת הקלדה חד-ידנית באמצעות מקלדת אקורדית. האם מישהו יודע כיצד למפות במקלדת QWERTY רגילה (מערכת הפעלה חלונות - אך בלית ברירה, גם לינוקס יעבוד) יותר ממקש אחד לאות אחת. נאמר קומבינציה של "אבג" במקלדת הסטנדרטית שתניב את האות "ז"? לחלופין, מאחר ואין לי מושג ירוק באלקטרוניקה. האם מישהו יכול לבנות את המקלדת בלינק שלהלן? http://chorder.cs.vassar.edu/spiffchorder/2010-03-leather בתודה מראש שחר

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  13. שלום,יש לי מין ג'יפ קטן כזה ויש לו תאורה בפנסים אשר מקדימה נדלקים שנוסעים קדימה ושנוסעים לאחור הפנסים מאחור נדלקים. אבל לג''יפ שלי יש מין סלון כזה ורציתי לחבר 2 לדים קטנים(לקחתי אותם ממארז ישן ואלה הם הלדים של הPOWER) אז רציתי לשאול לאן לחבר אותם במערכת שיפעלו ברגע שאני לוחץ על ON בג'יפ. המערכת אצלי בנויה כך. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by common,

מחפש לקנות לדים UB באיזור חיפה. מישהו יכול לעזור ?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by shay360,

שלום חברים... קודם כל יכול להיות שאני חי בסרט, אבל בכל מקרה זה עדיין ברמת רעיון שעלה לי לראש. פרוייקט חדש שאני בוחן אפשרות להקים אותו ואשמח למעט הכוונה. המטרה היא להשתמש במחשב לצורך ניתוח ועיבוד תמונה. וידאו קומפוסיט (ntsc שחור לבן) נכנס במבוא של כרטיס PCI או PCI-E (אני לא הכי מכיר את ההבדלים בנתיים) רכיב על הכרטיס ימיר את הוידאו לאות דיגיטלי ובעזרת תוכנה במחשב (אני מניח CPP) יתבצע ניתח ומיפוי של התמונה המתקבלת. החלק של ההמרה של הוידאו קיים כרגע על כרטיס אחר, השאלה היא ברמת העיבוד תמונה וכתיבת התוכנה אם זה אפשרי בכלל? כי בסופו של דבר מדובר במידע דיגיטלי... תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. לכולנו יש את הכונן דיסקטים הקטן החמוד והשימושי הזה. לכולם הוא תקועה נמוך במארז ובשביל להגיע אליו צריך להיתכופף יש גם מארזים כאלה אן חור עמוק וברגע שהדיסקט יוצא הוא נתקע בחור ואז צאיך לדפוס אותו ולהוציא אותו. מעצבן . מה שאנ רוצה לעשות זה להישתמש באחד מהחורים מאחורי המארז (המיועדים ליציות של כרטיסים וכו') להדביק לשם חיבור מולקס וכבל IDE של הכונן. אליהם לחבר מין כבלים מעריכים המגיעים עד השולחן ומתחברים לכונן דיסקטים. להעריך את מולקס לא בעיה מלחימים עוד 4 חוטים אדום לאדום שחור לשחור צהוב לצהוב. מה אם IDE יש שמה 40 או 80 חיבורים (לא זוכר לא ספרתי) איך להעריך כזה דבר?!? מה לחבר לאן?! עזרו לי! אני לא מתכוון לקנות מפצל או משו כזה אני רוצה לעשות זאת לבד מחר או בשבת יש לי מלא כב…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. יש לי צורב וסידירום בצבע בז'-לבן מסורתי ומגעיל.. אני קונה כנראה את המארז xpider השחור, ולכן אני רוצה לצבוע אותם בשחור, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת, והאם יש סיכוי לגרימת נזק?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by momi2004,

http://forum.modding.ru/viewtopic.php?t=31539

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by eladh16,

שלום אני מחפש כבר המון זמן איפה אני יכול לקנות את הלד איפרא אדום הזא - OSRAM SFH485P חיפשתי באתר הזא - http://lsdiodes.com/shop/ , ואין להם את הלד IR הזא. אחרי זה מצאתי את הלד הזא באתר של אריהב, http://www.arihav.com/indexheb.asp תרשמו בחיפוש SFH485P , ומצאו את הלד IR, אבל! זה לא בדיוק אותו הדגם, רשום שם SFH485 P-2, ואני מחפש SFH485P. יש הבדל בין הלדים IR האלו? או שהם אותו דבר מבחינה טכנית ואיפה אפשר בעוד מקומות למצוא את הלד הזא? תודה רבה לעונים, זה מאוד חשוב

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  20. Started by yakirsh4,

שלום, התחלתי ללמוד מהספר make:electronics ובאחד מהניסויים הראשונים (ניסוי 4 למי שיש את הספר) מחשבים את הזרם במעגל הזה: סוללות 6V-מולטימטר-נגד משתנה 2K-נגד 1K ומראים שברגע שמסובבים את הנגד המשתנה התוצאה במולטימטר משתנה בהתאם עכשיו השאלה שלי היא כזאת אם המולטימטר מתחבר ישר אחרי הסוללות ולפני הכניסה לנגד המשתנה למה התוצאה משתנה לפי הנגד המשתנה? אני יתן דוגמא אם יש צינור מים ברוחב 2 מטר שאחרי מטר הוא מתחבר לצינור שאפשר לשנות את הקוטר שלו מחצי מטר למטר ומחשבים את הזרימה של המים בתוך הצינור של ה2 מטר התוצאה לא אמורה להשתנות לפי שינוי הקוטר של הצינור השני שמשתנה בין חצי מטר למטר אז למה פה התוצאה במולטימטר משתנה? מקווה שהבנתם את הדוגמא למרות שהיא קצת מסובכת להבנה תודה

21. Started by jackhammer,

האם יש אפשרות לחבר את נורת החיווי של הHDD למנורות של המקלדת? חשבתי לעצמי הרי יש 3 נורות במקלדת אחד זה ה NUM תמיד דלוקה אחת זה הCAPS שלפעמים דלוקה ואחת זה ה SCROLL שבחיים היא לא דלוקה איך אני יכול לחבר את נורת הHDD שמארז לנורה של ה SCROLL? זה יהיה מגניב שבמקום להסתכל על המארז כדי לראות אם המחשב חושב המקלדת תהבהב

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. לילה טוב לכולם, אני חייב את התוכנה הנ"ל orcal (יש מצב שאני טועה בשם)קשה לי להשיג אותה וזה ממש דחוף אז מי שמכיר שיעזור בבקשה. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. Started by aviram20,

לכול אחד יש איזה אתר או איזה מוד שהוא ראה ונדלק עליו חושב שזאת עבודה יפה וגם מנסה, עושה , או רוצה לעשות, משהו בסיגנון , או בדיוק אותו הדבר.. אז ייאלה להפציץ בקישורים למודים הכי מעניינים שניתקלתם בהם ברשת בבקשה בלי תמונות ענקיות כדאי קישורים שיהיה מסודר אם מישהו נתן מוד ובא לו להוסיף תערכו אל תקפיצו ;D נקווה שיהיה תראד מעניין..

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by liornet,

כי המדריך בפורום לא ממש מפרט איזה פין זה VSS,VDD,RST וכו... תודה לעוזרים וזה מסך Dot Matrix עם תאורה אחורית כחולה וטקסט לבן 128x64. כל המידע שיש לי עליו: תודה לכול העוזרים. ליאור.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Ronenosh8,

האם שימוש באמפרמטר זול (ברמה של 2.9$ מאיביי) יכול להוות לי סכנה? אם כן, עד איזה מתח מומלץ להשתמש בו (כלומר עד איזה זרם אין סכנה לאדם)

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים