אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום וברכה, אני מנסה ליצור מערכת הקלדה חד-ידנית באמצעות מקלדת אקורדית. האם מישהו יודע כיצד למפות במקלדת QWERTY רגילה (מערכת הפעלה חלונות - אך בלית ברירה, גם לינוקס יעבוד) יותר ממקש אחד לאות אחת. נאמר קומבינציה של "אבג" במקלדת הסטנדרטית שתניב את האות "ז"? לחלופין, מאחר ואין לי מושג ירוק באלקטרוניקה. האם מישהו יכול לבנות את המקלדת בלינק שלהלן? http://chorder.cs.vassar.edu/spiffchorder/2010-03-leather בתודה מראש שחר
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי שתי מברגות האחת 12 וולט והשניה 18 וולט המטען( שמורכב משנאי לשקע וקופסת פסטיק שלתוכה נכנסת הסוללה) של ה 18 עובד בסדר לעומת המטען של ה 12 שנאבד כולו הנתונים של המטען 18 הם : השנאי 24 ישר 200 מ"א והקופסה לפי מדידות שעשיתי בעומס מורידה את המתח ל כ 19 וולט. עכשיו על מנת להטעין את הסוללה של ה 12 חשבתי לקחת שני שנאים (ADAPTOR) עם אפשרות לשינוי מתח( 1.5 3 4.5 6 7.5 9 12) בכל אחד של 300 מ"א (סטנדרתי שניתן לקנות בכל חנות) שיש לי אותם .לחברם בתור שיוציאו כ 19 וולט ולחבר את היציאה המשותפת שלהם לקופסה שאמורה להוריד את המתח לכ 14 ובכך להטעין את הסוללה. הבעיה שאני לא יודע בכמה מ"א המטען שאבד הטעין את הסוללה של ה 12, אני אטעין ב 300 מ"א ואולי זה שאבד הטעין ב 200 מ"א?! {נתוני…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אז ככה יש לי יומים פנויים וחשבתי להתחיל בפרוייקט לבניית מארז כעיקרון הבסיס שבו אני משתמש הוא מסגרת של מארז ישן שהורדתי ממנו את כל הפלסטיקה ומה שנשאר זוהי מסגרת אלומיניום עכשיו מתחיל השלב הקשה אני מתכנן שבמארז יהיו 4 מאווררים 3 של 120 ואחד של 80מ"מ 120 בגג בחזית ובדופן ו80 מאחור בכוונתי לבנות לו מסגרת מעץ וחלון שקוף בדופן כאשר הדופן עם החלון תשב על ציר שנפתח כמו דלת עכשיו הבעיות איזה סוג עץ ממומלץ חשבתי על סיבית אבל הוא נראה לי בעייתי כי הוא עלול להתפורר בדפנות כתוצאה מבלי של פרוק והרכבה במשך השנים וגם תהיה בעיה במקרה של שידרוגים קידוחים וכו' לכן נראה לי שעדיף עץ מלא אך השאלה היא איך תהיה האטימות שלו לרעשים אני מעוניין ליצור מערכת שקטה ככל האפשר???? דב…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רכשתי לוח UNO3 עם מגן רשת, סנסור לטמפ' וממתג ל 220V מה שקבלתי (ומן הסתם מה שהזמנתי) זה רק הלוח ללא שום מחברים. מצאתי אצלי כבל USB מתאים וכל סוף השבוע השתעשעתי בחיבור לרשת וזה עובד מעולה אך כדי להתקדם אני צריך מחברים כמו שיש בסטרטר קיט ואני רוצה גם מנורת לד וכפתור חיצוני ועוד האם יש חנות מומלצת באיזור המרכז?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי יש לי את הראווטר הזה של בזק ויש לי כמה שאלות השידור האלחוטי שלו קצת חלש וחשבתי לעשות לו מודינג קטן חשבתי לקחת את האנטנה מהראוטר הזה ולעשות לה הלחמה , כי היא יותר גדולה 1. זה יעשה לי בעיה שכל אנטנה תהיה בגודל וורה שונה ? 2. זה מסוכן מבחינה קרינה לשחק בראווטר ? 3. אני יכול להביא כבל של אנטנה טלוויזה RF ולחבר אותה במקום האנטנה ? 4. איך מפרקים את הראווטר שבתמונה הראשונה ? 5. הראווטר משתמש בשתי האנטינות בגלישה רגילה או רק בזמן שיתוף וסטרימינג והעברת קבצים ? תודות לעונים
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חלון במארז בצורה מסויימת ויש לי בעייה שאין לי דרמל ~עם דרמל זה היה הרבהההה יותר קל~ יש לי מסור ברזל ומסור ג'קסון. בצורה של החלון שאני רוצה לעשות יש קצת מקומות עגולים. איך אני יכול לעשות את זה??? יש לכם רעיונות או טיפים?... אני חשבתי לנסר קרוב לקו העגול ואז לשייף לקבלת הקטע העגול... איך עוד אני יכול לעשות את זה??? ועם איזה נייר שיוף או עם מה להשתמש כדי שייף? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לאייפונים מגני מסך שהם מראה עד שמדליקים את התאורה של המסך ואז זה שקוף.. אני צריך להשיג איזה חתיכה כזאת של 30X30ס"מ למארז לשים על הפרספקס.. איך קוראים לדבר הזה.. (יעזור גם קישור לeBay). תודה. טל.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש אפשרות לחבר מצלמת אינטרנט ישירות למסך איכשהו? שיציג לי ישר את התמונה בלי מחשב? דרך מעגל כלשהו? תודה. טל.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני שם כ-6 לדים, יש לי מספיק נגדים.. השאלה מה עדיף בטור? או במקביל? ולמה? מה ההבדל?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לרכוש קבלים של Sanyo או Nichicon (קיבולים של בין 330 ל-1500 מיקרופרד ומתחי עבודה של בין 6.3 ל-16 וולט). יש לי כוונה להשתמש בהם על מנת לתקן מספר לוחות אם ישנים.. האם למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג קבלים של החברות האלו בארץ? אם אין זמין בארץ אשמח להצעות לגבי ספק טוב מחו"ל, והצעות איך ניתן למזער עלויות של מכס, דמי משלוח וכו' (אין לי כוונה לבזבז יותר ממאה דולר כולל הכל). תודה רבה מראש לכל העונים.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איך אפשר לבנות ווליום קונטרול ותוך כדי לשמור על ה Stero. יש לי כאן נגד משתנה 47K, הבעיה שיש לו 3 רגליים ואם אני אחבר את ה L וה R אליו כרגיל יהרס לי ה Stero.. אפשר לחבור אותו תוך כדי שמירה על ה stero או שנצריך נגד משתנה אחר? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! איך כדאי לסדר את זה???? ואיפה להכניס מאוורר שמכניס אוויר http://www.pbase.com/image/31437240 *המאוורר המסומן באדום משמש ב-"אגזוז" ;) ;)
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי 2 לדים כחולים + לד צהוב + לד אדום יש לי פרספקס גודל 31*32 אני חותך את זה ... זה יהיה יותר קטן ... והעובי שלו הוא 6 ממ תמליצו לי עיצובים + טיפים לחריטה ... אבל שהיה קל ...
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב ככה, היום מצאתי בבית שלי משהו סטייל סמן לייזר כזה אבל הוא היה ירוק (אור ירוק) והאור היה מפוזר יחסית,לא כמו סמן לייזר אלא יותר כמו פנס ירוק חלש בכל מקרה, אני יודע שהLED שיש בפנים פועל על 3 בטריות כפתור (הקטנות האלה) בטריה כמו זאת: http://www.unbeatable.co.uk/resources/images/products/medium/300119.jpg בעקרון הוא פועל גם כשיש רק 2 בטריות אבל האור שהוא עושה חלש יותר וכשיש בטריה אחת הוא בכלל לא פועל עכשיו השאלה שלי היא, לאיפה במחשב אני אמור לחבר את הנורה ואיזה (אם בכלל) נגד אני אמור לשים? (כמה התנגדות כאילו?)
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה קשורה ללדים טוב נתחיל סירטטתי מערכת אורת לדים למחשב אבל אני רוצה לישאול אותכם אם היה לי בלגן בעיות נזק משהו אני מעלה תמונות תודה מראש לעוזרים...!!!!
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, קניתי כרטיס מסך gts450 לא משהו מיוחד, אבל העיצוב שלו מגניב ודווקא העיצוב פונה כלפי מטה.... איך אפשר לשנות את זה? בתודה, עידן.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא יודע איפה לחבר אותם בלוח EPOX 8RDA+ REV 2.2 בבקשה עזרה@!@! ואני מדבר על הלדים של האור הכחול וגם של האור האדום שדולק כאשר ההארד דיסק עובד. ****עידכון**** הנה הגלריה photos.walla.co.il/shloosh11
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות ארדואינו כזה: http://www.ebay.com/itm/mini-USB-Nano-size-V3-ATmega328P-MCU-board-Arduino-compatible-/281037889653 איזה שנאי אני צריך בשבילו?(לא לשקע) תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להכין משחט לעכבר והכל מוכן כל מה שנשאר זה להדביק את 2 חתיכות הפרספקס.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כי המדריך בפורום לא ממש מפרט איזה פין זה VSS,VDD,RST וכו... תודה לעוזרים וזה מסך Dot Matrix עם תאורה אחורית כחולה וטקסט לבן 128x64. כל המידע שיש לי עליו: תודה לכול העוזרים. ליאור.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היום לקחתי את המארז הישן שלי והתחלתי לשייף את הדלת התחלתי עם 150 [להוריד את הצבע] עשיתי את זה כמובן עם נייר יבש אחרי זה עברתי לנייר 320 רטוב ואז 600 רטוב ופה סיימתי מבחינה מראה הכול שרוט וניסיתי חצי שעה עם נייר 600 לא עזר עכשיו השאלה שלי מה לעשות כדי להעלים את השריטות ? ועם אני רוצה שזה יהיה יותר מראה [כאילו שיראו יותר את מה שקורה מולו] להעלות עוד ל 800 1000 ואפילו 1200?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.kevinrose.com/index.php/weblog/comments/191/
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אבא שלי היה קבלן ואין לו דרמל היה לו הוא מת (הדרמל) יש לו מסור דיסק עים דיסקים יהלום או רגיל שחור כזה יש ג'קסון יש הכל וחשבתי לקחת מסור דיסק עים דיסק יהלום שזה חד ומדוייק ולחתוך אפשרי לא?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לבקש את עזרתם בבניית המודול הבא: מודול שמקבל מתח של 220V ומתחבר למחשב בכניסת RS232. המודול שולח הודעה ברגע שאין לו אספקת מתח (סוגר מעגל) דרך ה-RS232 ואז תהיה תוכנה שתדגום את זה כל רגע ותבדוק אם יש מתח או לא.\ אשמח לעזרה, תודה!!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי לאחרונה קניתי שני מאווררים 120mm של Thermaltake, הם הגיעו היום. הרעיון זה לשים אותם על הדלת של המארז, כבר דאגתי שיעשו לי חורים במארז (כלומר כבר יש שני חורים מוכנים במארז למאוורים - את המיקומים אתם עזרתם לי לבחור לפני איזה שבוע-שבועיים) עכשיו בהתחלה חשבתי לי שאני פשוט יאלץ לפרק את הדלת כל פעם בזהירות ולנתק את הכבל חשמל, אבל שראיתי את הודעת החדשות האחרונה (שבירת שיא הHTT) ראיתי שיש לו דלת על צירים וחשבתי לעצמי שאני גם יכול לעשות זאת. עכשיו אני ראיתי שתי אפשרויות: 1) אפשרות יותר נוחה אבל יותר קשה לעשייה, הציר יהיה בצד האחורי של המארז. 2) אפשרות פחות נוחה אבל יחסית פשוטה - הציר יהיה בצד הקידמי של המארז. דלת המארז סטנדרטית - שני ברגים גדולים (כאלה שאפשר לפתוח עם היד) מאחור…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-