אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני לא יודע איפה לחבר אותם בלוח EPOX 8RDA+ REV 2.2 בבקשה עזרה@!@! ואני מדבר על הלדים של האור הכחול וגם של האור האדום שדולק כאשר ההארד דיסק עובד. ****עידכון**** הנה הגלריה photos.walla.co.il/shloosh11
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני זוכר שהיה דיון ממזמן שהוזכר בו מקדח כזה.. הוא נראה ככה: הוא יעיל בחיתןך פלסטיק (פרספקס).. איפה אפשר למצוא אותו? (הום סנטר/אייס?)
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כרגע יש לי ת'כרטיס מסך הנ"ל ואני מעוניין לחבר לו מאורר בגודל של 80MM אני רוצה קודם להוריד ת'מאורר המעפן הקטן שיושב בהיטסינק ואז לשים ת'מאורר ה-80 על ההיטסינק כדי שייעשה ת'עבודה טוב יותר הנה תמונה: עכשיו כפי שאתם רואים החיבור הוא 2 פינים אבל יש לי מאורר שהוא רק 3 פינים השאלה שלי איך אני אחבר אותו בצורה טובה כדי שיעבוד? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי קבל שוכב שלא רשום עליו פלוס ומינוס רק צד אחד צבע בשחור וצד שני לא צבוע הצד השחור הוא המינוס ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש מס' מושגים שמשתמשים בהם הרבה באלקטרוניקה והם מתח, זרם, הספק. את ההתנגדות, אני אעזוב בצד כרגע. בשל ההגדרות המופשטות שלהם, קשה לי להבדיל או להבין באמת מה כל אחד מהם. ונעבור לתכלס. מה מגיע אל כל אחד לשקע החשמל בבית? זרם? הספק? מתח? אני זוכר שפעם הסבירו לי שזרם זורם ומתח שורר בין 2 נקודות. אני לא מבין איך מכל המושגים האלו מכשירים יכולים לעבוד.... כמו כן, ואולי זה לא קשור, איך רב-שקע לא גורם לירידה בעוצמה של מה שהוא מעביר (מתח או זרם?) וניתן לחבר מפצל של 8 שקעים בלי להרגיש בהבדל, בניגוד לחיבור מפצל USB שנותן ביצועים נמוכים יותר מחיבור בודד? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , יש את הצילצול של הבית ספר, אז יוצא מהרמקול שם 2 חוטים . אפשר לעשות משהוא (כאילו לחבר איזה משהוא לחוטים) , ונגיד לשים כפתור ואז שאני ילחץ על הכפתור זה יצלצל ? או שזה מערכת סגורה כזאת שאפשר להפעיל רק ע"י המרכזיה שלו? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום שמי יאיר. אני מחפש תמונות של חריטה בפרספקס והארה של זה עם נורית לד מהצד כך שזה מדגיש את החריטה באור יפה. אני יודע שקיימים המון דוגמאות ועבודות מדהימות שאנשים עשו וזה נראה מעולה, אני סך הכל מחפש אתר כל שהוא שיש לו איזו שהיא גלריה אם תמונות של עבודות מסוג זה על מנת להראות את זה ולהציג מה ניתן לעשות באופן כללי ע"י שימוש בשיטה זו. בתודה מראש יאיר.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כי המדריך בפורום לא ממש מפרט איזה פין זה VSS,VDD,RST וכו... תודה לעוזרים וזה מסך Dot Matrix עם תאורה אחורית כחולה וטקסט לבן 128x64. כל המידע שיש לי עליו: תודה לכול העוזרים. ליאור.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים... יש ברשותי SE T630 מושבת אך המסך תקין לחלוטין.... האם יש אפשרות להנציל אותו למוד של מסך מידע על המארז? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני די חדש בנושא, ננסה להסביר מפורט. קודם כל, הדרישות: שקט ויופי. מה אני רוצה לעשות? א.חתיכת דלת המארז ולשים חלון שקוף(מלבן\מרובע גדול עם פינות עגולות, חלון רגיל), את החתיכה אני אעשה במקום מקצועי, העניין שאני רוצה שיהיה שקט מהמארז ואני חושב על לשים זכוכית כפולה, האם זה אפשרי? ב.אני מחפש המלצה למאוררים בגדלים של 120 ו140, עם לדים ירוקים זוהרים, שיהיו איכותיים ושקטים מאוד מאוד. ג.בקר לכל המערכת, פאנל מקדימה שייתן לי לשלוט בעוצמת המאוררים ועצמת האור(דימר), עד הפסקה של האורות + המאוררים לגמרי, כיבוי מלא + המלצה לקתודות ירוקות זוהרות. ד.חתיכת המארז מקדימה למסך שיציג לי את כל הפרטים על המחשב, מעלות, אחוזי שימוש וכו', 7 אינץ' נשמע לי גודל סבבה, אשמח לקבל המלצה על מסך ואיך …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מאוורר 40 מ"מ (חחח) ונקרע ממנו 2 החוטים שמתחברים אל המולקס איך אני מחבר אותם חזרה? פתוח תמאוורר ומלחים או מה? אני לא יודע איך לפתוח אותו גם..
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בפרוייקט זה אני צבעתי את המחשב שלי בכסף אני אוסיף מסך lcd וגוף קירור לכרטיס מסך תמונות בקרוב
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה קשורה ללדים טוב נתחיל סירטטתי מערכת אורת לדים למחשב אבל אני רוצה לישאול אותכם אם היה לי בלגן בעיות נזק משהו אני מעלה תמונות תודה מראש לעוזרים...!!!!
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לכול אחד יש איזה אתר או איזה מוד שהוא ראה ונדלק עליו חושב שזאת עבודה יפה וגם מנסה, עושה , או רוצה לעשות, משהו בסיגנון , או בדיוק אותו הדבר.. אז ייאלה להפציץ בקישורים למודים הכי מעניינים שניתקלתם בהם ברשת בבקשה בלי תמונות ענקיות כדאי קישורים שיהיה מסודר אם מישהו נתן מוד ובא לו להוסיף תערכו אל תקפיצו ;D נקווה שיהיה תראד מעניין..
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, לעיתים קרובות אני מעוניין ללמוד על רכיבים ותופעות באלקטרוניקה (למשל מהתקופה האחרונה, relay, crosstalk, analog & digital grounds), ואני לא מרוצה מהמידע שויקיפדיה מספקת מאחר והם מתארים באופן מתמצת מידי לטעמי את הנושא מבלי לרדת לעומק הבעיה ולהציע דרכים שונות לפתרון. אשמח לקבל מכם אתרים (באנגלית) שניתן למצוא בהם מאמרים מקצועיים על נושאים שונים באלקטרוניקה. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ... הרכבתי צג Lcd 1X16 פעלתי לפי המדריך ... הבעיה היא ש... זה נישאר על המסך איתחול ! ולא פועל על שום תוכנה ... רק בCrystalControl רואים שיש תגובה ... כי גובה התאורה מישתנה ... אבל עדיין רואים מרובעים .. אשמח לקבל עזרה .. תודה רבה ..
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב,אז ככה - אני כעת בתחילת ביצוע מוד שבו אני בונה מערכת קירור מים (את רוב החלקים),בהזמנת לקוח (הלקוח הראשון שלי! - חבר טוב! ;D) נכון לעכשיו,יש לי מערכת TT Bigwater 745 . למערכת הזאת עתידים להיות מחוברים CPU,קירור southbridge , קירור HDD , קירור כרטיס מסך,קירור זכרונות. עכשיו אנחנו מגיעים לשאלה העקירית. זהו הזיכרון שיש - OCZ DDR2 PC2-9200 FlexXLC Edition (הבחור עובד בחברת סטרט-אפ ומתעסק במודלים תלת-מימדיים,לכן הוא צריך את זה). הבעייה היא שלזיכרון הזה יש חיבורי 1/4" . ולכל מערכת הקירור יש חיבורי 3/8" . האם קיים איזשהו מנגנון שמסוגל לחבר בין צינור 1/4" לצינור 3/8"? בבקשה תעזרו לי... ;D
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום וברכה, אני מנסה ליצור מערכת הקלדה חד-ידנית באמצעות מקלדת אקורדית. האם מישהו יודע כיצד למפות במקלדת QWERTY רגילה (מערכת הפעלה חלונות - אך בלית ברירה, גם לינוקס יעבוד) יותר ממקש אחד לאות אחת. נאמר קומבינציה של "אבג" במקלדת הסטנדרטית שתניב את האות "ז"? לחלופין, מאחר ואין לי מושג ירוק באלקטרוניקה. האם מישהו יכול לבנות את המקלדת בלינק שלהלן? http://chorder.cs.vassar.edu/spiffchorder/2010-03-leather בתודה מראש שחר
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני חדש בפורום ובנושא האמבילייט בכללי, אם טעיתי בפורום, מצטער אשמח לקבל עזרתכם בנושא האמבילייט לטלויזיה שרכשתי בגודל 40 אינץ. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם היום אפשר להשיג אמבילייט לטלויזיה עצמה שלא דרך המחשב? 2. במידה ולא האם קיימת דרך שבא ניתן לגרום לאמבילייט לפענח את התמונה של הטלוויזיה דרך המחשב? (חשבתי אולי אפשר לחבר את הממיר למחשב עם כרטיס טלוויזיה ובחזרה לטלויזיה, פה נכנסת האלה אם זה עלול לפגוע באיכות שידור ערוצי HD, כמובן עם כרטיס טלויזיה שארכוש בהתאם.) 3. יש דרך לעשות זאת עצמאית? הבנתי גם קיימים ערוצים (צדדים של הטלויזיה) וסטריפים של לדים מהם המחירים של ה30 ו60? במידה וקיים אופציה להרכבה עצמית ישירות לטלויזיה אשמח אם תספקו לי את הלינקים לרכישה של החלקי…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
מה כל אחד מן החיבורים בפלאג USB מייצגים? מהם החוטים המעבירים מידע? ואילו מעבירים מתח? תמונה תועיל
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני בונה כרגע מעגל לדים שמתחברים לספר בחיבור מקבילי הלדים בצבעים כתום וירוק מתחבר ל12V אני צריך עזרה בבחירת נגד
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות איזה מוד HTPC קטן ויש לי מארז ממש קומפקטי, הלוח אם שאני מעוניין לקחת לשימוש הוא ה780G ורציתי לדעת על איזה ספק כוח אתם ממליצים שיענה ל3 הקרטריונים הבאים: 1) שיהיה קטן (כמה יותר קטן , יותר קטן מספק סטנדרטי, לא צריך להסחף...) 2) שיחזיק את הלוח 3) שלא יהיה יקר תודה לכל העונים gov_x3
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני סקרן לדעת מה העובי של 3 החוטים הבאים: התמונה הנ"ל מוגדלת מאד, לכן על פי התמונה יהיה קשה להעריך את העובי שלהם, אז אני אתן מידע נוסף: החוט הימני ביותר הוא חוט שפורק מכבל טלפון - כבל שנמצא בתוך הקיר בד"כ, עם ציפוי לבן. שני החוטים השמאליים הם חוטים שנקנו באריסטוק בהר-ציון, כאשר השמאלי הוא חוט Solid Core, והאמצעי הוא חוט שהוא גמיש כמו רב-גידי, אבל בפנים הוא בעצם כסוף מסולסל כזה. (תסתכלו בקצה העליון שלו שם רואים ברור. זה לא בדיל שהוספתי, ככה החוט בא. אגב יש לזה שם?). למרות שהשמאלי והאמצעי נראים מאד דומים, העובי שלהם לא דומה, והאמצעי טיפטיפה יותר דק. (גם מבחינה חיצונית כשכוללים את הבידוד, וגם מבחינת התוכן של החוט) מקווה שהמידע הנ"ל עוזר כדי לדעת את ה-AWG שלה…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
נמאס לי מהאבק...החלפתי משחות טרמיות לAS 5 ועשיתי מאוורר עם תעלה במארז...+מאוורר שיקרר את הזכרונות (שמתחממים מאוד..) תגובות?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-