אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קניתי מלחם 220V אני מרוצה ממנו מאוד, הבעיה שהכבל שלו הוא לא גמיש בכלל, וקשה לעבוד איתו כי הוא לא גמיש. כמו להשוות פרובים של פלוק לפרובים של מכשיר זול כלשהו. מחפש בערך מטר של כבל גמיש, הספק המלחם הוא 100W. איפה ניתן להשיג כבלים כאלו, אני צריך רק פאזה ואפס, בלי אדמה. עדיף באינטרנט, איביי וחבריהם, תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
ממ אני יודע שקראתי על זה הרבה וראיתי איפה שהוא את מה שאני מחפש אבל עכשיו שאני צריך את זה אני לא מוצא בקיצור אני רוצה להוסיף מאוורר לעכבר וגם לדים השאלה שלי אם אני יכול להשתמש בכבלים של העכבר.. (לא עכבר אופטי - לא USB אלא עכבר רגיל) כלומר יש כבלים שנכנסים לעכבר אני חושב 4 אם אני יכול להשתמש באחד מהם לקבל מתח למאוורר וללדים תודה מראש לעוזרים נ.ב אם יש לינקים לכאלו שעשו זה יעזור מאוד
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
הכוונה למארז בסגנון הזה: חשבתי על תכנון: עכשיו, רציתי לדעת - איפה ניתן לקנות את המצרכים: -מוטות ברזל. -החלקים שמחברים בין המוטות ברזל. -לוחות ברזל שיחסו את המבנה המשורטט. -לוחות פרספקס חלון מלמעלה ומהצד. איפה אפשר לקנות את המצרכים וכמה כל הפרויקט הזה יעלה בערך?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום אני חדש פה ואני רוצה לעשות חריטה ואני לא יודע איזה תמונה כדי ומאיפה אני משיג תמונות כאלה. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 784 צפיות
-
-
יש לי בילבול קטן בנוגע לאטמורים. בחלק מהסרטוטים האטמור מקבל 2פאזות אבל בנתונים באתר כתוב שחייב חיבור תלת פאזי. מה הסיפור? הנה הנתונים- http://www.atmor.co.il/uploads/file/InLine-Heb-Manual202.pdf כרגע- יש לי צינור שרשורי 16 שבתוכו יש 3*4 קוורדט. יש לי לוח תלת פאזי בבית, והצינור שרשורי הנל מגיע ישירות מהלוח לאטמור. כמו שזה נראה אני צריך להוסיף פאזה שניה- שאותה אני מתכוון לממש באמצעות 2 גידים של 2.5 קוורדט שיחוברו יחד ליצירת פאזה אחת. 2. איזה גודל כבל צריך לאטמור של 9.5KW? וכמה חצי אוטומט? 3. ואיזה גודל כבל צריך לאטמור של 7.5KW? וכמה חצי אוטומט? אני לא רוצה להוציא את הגיד פאזה 4 קוורדט אלא להוסיף 2 גידים של 2.5 קוורדט שישמשו כפאזה שניה בתור הצינור שרשורי. אז ככה- אני מכוון…
-
- 14 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
אני מתחיל לחשוב שהספק שלי מתחיל לזייף במתחים... היית רוצה לבדוק אותם אך אני לא יודע כיצד לעשות זאת...
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם סקרנות טכנית, כיצד נראה המעגל האלקטרוני לבחירת הזנת ה USB HUB מהמחשב או מספק חיצוני. תודה ישראל
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה הפורום המתאים, אבל בכל זאת.. אני צריך לקנות פיוז/נתיך 10AMP שנשרף לי בספק. מישהו מכיר חנות כזו באזור בת-ים,חולון/ראשל"צ/ת"א. זה ממש מתסכל אותי שאני לא מוצא חנות כזו...
-
- 5 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
לפני הכל.. אבקש מכולם לעמוד דקת דומייה לזכר ה MX500 שנפטר עקב החלפת הלד מאדום לכחול. *דקת דומייה* אוקיי, שבו. הפעם אני מביא לכם את פרוייקט ה M.I.B (ראשי תיבות Man In Blue). עכבר הכי פשוט והכי זול ב60 שקל של מיקרוסופט ששמו Microsoft Optical Mouse. מה שבעצם עוללתי לו זה החלפת הלד (האור) מאדום חזק לכחול חזק. לצערי אין לי תמונות של שלב העבודה כי הייתי צריך את המצלמה..ובשביל לצלם דרך המחשב אני צריך את העכבר... הנה התוצאות:
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חשבתי לעשות משהו כזה, להחליף את הכפתור הרגיל של הPOWER במשהו כזה... http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=popup_image_scroll&products_id=1825&image_scroll_id=0 השאלה שלי היא... איך אני עושה את זה חחח ? יש שם power, acc, ground :iamstupid: אני יודע של power switch יש רק שני חוטים 0.0 תודה מראש
-
- 41 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
דוד חיבר לי מסך LCD גרפי, 2X16 אני חושב. אני משתמש בוינדוס אקס פי. כשאני מחבר אותו לחשמל של המחשב ולחיבור של המדפסת יש חיבורים על חצי מהמסך, ולאט לאט הם מתבהרים עד שהם נעלמים. ניסיתי להציג נתונים על המסך עם CrystalFonts PowerLCD LCD smartie ובאף אחת מהם זה לא עבד. התקנתי את הדריבר של I/o.. זה לא עזר. עכשיו אני נזכר, שאני בניתי את מסך ה LCD שלי, 2 שורות ולא גרפי, הייתה אותה בעיה אבל אני חשבתי שבניתי את המסך לא נכון! מישהו יכול לעזור?
-
- 2 תגובות
- 847 צפיות
-
-
כותרת מצאתי את זה: http://www.coolaler.com/forum/showthread.php?t=123334 אבל זה בשפה זרה,וראיתי שם שלא סתם חיברו את החוט הצהוב ממקום למקום אלא לעוד מכשיר, הייתי שמח לדעת מה זה. תודה רבה לכולם!
-
- 6 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום במברגים הנ"ל, הידית מפלסטיק, והראש קרמי. http://www.ebay.com/itm/2PCS-FM-Anti-jamming-034F-034G-Ceramic-Cross-SCREWDRIVER-Anti-static-Plastic-/130900239895 הראש שלהם לא יישבר בקלות?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, סוף סוף אני וחבר קנינו דרמל והחלטתי להתעלל קצת בSAMURAI שלי... קודם כל צבעתי את הספק בשחורת עשיתי בו חור ושמתי פלסטיק שקוף בגוון כחול, יצא נחמד (פרספקט כנראה היה עבה מדי אז השתמשתי בפלסטיק דק). העפתי את הכוורת (גריל) מדקימה ושמתי פילטר HOME-MADE (אין תמונות לצערי). התקנתי מגנט בדלת + כירסמתי את הפלסטיק שמחזיק אותה במקום כך שהיא נסגרת ונפתחת בקלות (גם אין תמונות) בעתיד מתכנן לקנות מאוורר EXHAUST + לעשות חור מעלמעלה ולשין מאוורר + גריל נחמד. נ.ב ותתעלמו מהפילטר על הביג טייפון, שמתי אותו כי הוא עושה את העבודה, בינתיים. נ.ב2 הזלמן NBF47 נראה סקסי למדיי + עושה את העבודה.
-
- 5 תגובות
- 953 צפיות
-
-
אחרי כמה וכמה דיונים שהיו בעבר על "איזה דרמל לקנות" שבהם דיברו על מכשירים זולים, החלטתי שלא יזיק לשתף בניסיון הזה. אתחיל ואומר שיש לי לא מעט שנים Dremel מקורי מהדגם הותיק 300JD עם ציר גמיש. "לצערי" באיזשהו שלב בניתי מכונת CNC ביתית (ראה קישור בחתימה), והדרמל משמש אותי במכונה הזו. מאחר וזה לוקח כמה דקות לפרק את הדרמל מה-CNC, כשאני צריך את הדרמל אני בדר"כ פשוט מלביש את הציר הגמיש ועובד ליד ה-CNC. כמובן שזה לא תמיד נח ומעט מגביל, לכן התחלתי בשלב מסוים לשקול קנייה של מכשיר נוסף. מאחר והשימוש שלי במכשיר הזה יחסית מועט בימינו (לא מעט מהדברים שהייתי עושה עם הדרמל בעבר יש לי היום כלים אחרים שיודעים לעשות), החלטתי שאני לא קונה Dremel, אלא משהו שונה. האופציות שעלו הן או מכשיר עם mi…
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות פאן באס... עכשיו אני לא רוצה פאן באס רגיל שרק מדליק ומכבה אלא אני רוצה פאן באס שאפשר לבחור בין-פועל על 12V לבין-פועל על 7V לבין-כבוי... ושגם יהיה לד אדום שהמאוורר פועל על 7V ושיהיה לד ירוק שהמאוורר פועל על 12V וכמובן שהלדים יתכבו שאני מעביר את המאוורר למצב-כבוי...! אם אפשר בבקשה להראות את זה בסירטוט כי אני לא כל כך מבין באלקטרוניקה אז אני לא יבין אם תסבירו לי במילים אז בבקשה תעלו סירטוט של מה שאני צריך..!! תודה מראש!!
-
- 13 תגובות
- 789 צפיות
-
-
קבלו : [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ובכן לא קשור ישירות לפורום זה, אך חשבתי לעצמי שאין מקום טוב יותר מכאן לבקש עזרה. אז ככה, סטודנט לאדריכלות ועיצוב פנים (שנה א') ובמסגרת שיעורי עיצוב קיבלנו משימה לעצב תיבת דואר לאישיות נבחרת. מכיוון שאיש חובב מחשבים אנוכי, החלטתי לבחור בביל גייטס (מתוך מחשבה שיהיו לי חיים קלים בהתאמת תיבת דואר לאישיות). אז ככה, היו לי כמה וכמה רעיונות שהמנחה שללה במחי יד. לי אישית התחבר מאוד ביל גייטס וטכנולוגיה מתקדמת, מה שהביא אותי לנושא התיבה: "התיבה החכמה". כפי שציינתי, המנחה לא אהבה את הקו ואמרה שנעשה הבה ונתחכמה, במקום התיבה החכמה בעלת טכנולוגיות מתקדמות, נלך על הכיוון ההפוך, אנטי טכנולוגיה או טכנולוגיה ישנה. ובכן, הטכנולוגיה הישנה היחידה שעלתה בראשי ויכולה להשתלב עם התיבה היא …
-
- 1 תגובה
- 855 צפיות
-
-
טוב אז ככה רציתי לקנות מחשב חדש החלטתי (כמו כולם) לבדוק מה הולך באינטרנט לגבי מפרטים והגעתי לפורום הזה ראיתי את המודינג ונדלקתי על זה אז קניתי מארז את המארז הכי פשוט של אייבורי והתחלתי לעבוד עליו חתכתי לו את כל הקדימה חוץ מהחלק של הכונן דיסקטים (מצטער אין לי תמונה) שמתי לו מבפנים קלקר ומיליתי את כל החלק התחתון בשכבה עבה של בונדו הכנתי לו מקלט IR והיום שמתי שכבה של איפוקסי דבק שפכטל עם פיברגלס השבוע אני ישייף את האיפוקסי אחרי שהוא יתיבש ויעשה לו קצת פינישים ושוב קצת שיוף רציתם תמונות....הנה לכם קצת אם יש עוד משהו ספציפי שאתם רוצים שאני יצלם רק תגידו פנים המארז (סליחה על הצילום הגרוע) http://img252.imageshack.us/img252/451/img0502zb6.jpg קדמת המארז…
-
- 88 תגובות
- 17k צפיות
-
-
אני מחפש חנות באיזור נתניה קדימה שמוכרת דיסקיות לדרמל וראשים וכמה שיותר דברים לדרמל שיהיה מבחר מישהוא מכיר יכול להמליץ?
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום אני חדש פו בכל נושא המודינג ושידרוג המחשב קראתי פו את כל המדריכים וני לא מבין משהו אחרי שחיברתי מאורר חדש לאן אני מחבר אותו אני מתכוון לאיזה מקור כח (ספק כח וכדומה) בקיצור לאן אני מחבר אותו בשביל שיעבוד תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 606 צפיות
-
-
האם קיים מכשיר זול לבדיקת קיבול של קבלים? כדי לבדוק את תקינותם. תודה! עריכה: האם המכשיר הזה יעבוד? http://www.ebay.com/itm/Latest-12864-LCD-Transistor-Tester-Capacitance-ESR-Meter-LCR-GM328A-Test-Clip-/321879480070?hash=item4af1831706
-
- 9 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
לאחר המון זמן של תכנונים, שרטוטים, דפיקות ראש בקיר ושאר מחלות נפש, זנחתי פרוייקט ראוותי למארז למען כניסה חלקה יותר לעולם המודינג. הבעיה העקרית היתה תקציבית כמובן, אחרי הכל, חיילים מקבלים משכורת של ילד קמבודי במפעל נעליים. הפרוייקט החדש נולד מהעובדה שבכל זאת רציתי "לנקות" את הקופסה המגעילה שישבה אצלי מתחת לשולחן והעלתה אבק, ולהפוך אותה למשהו טיפה יותר מושך את העין (וגם להעלות אותה לשולחן כמוצג מוזיאוני). כל מה שהפרוייקט הישן היה אמור להיות (חיתוכי לייזר, קירור מים עם בלוקים עבודת יד וכו'), הבנייה הזאת היא ההפך. המטרה, לבנות מארז נקי, מסודר ואלגנטי בעזרת כלים מצויים ובלי פאנסי שמנסי. אם כך, עם מה אני עובד: המערכת: Compucase 6A19 Spire Jewel 550W שקניתי כי התקמצנתי וא…
-
- 8 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
שלום. יש לי 2 זוגות רמקולים כאלה: http://www.techtop.co.il/index.php?action=showitem&item_id=369 ה-B-6. איזה רסיבר אני צריך? אני מחפש משהו זול שיתן מענה. אני צריך גם בורר אזורים, משהו כזה: http://www.ebay.com/itm/181882327499?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT האם זה מספיק? תודה.
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-