עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ktbnus,

כחלק ממודינג למארז אני רוצה ללחבר מאוורר נוסף מקדימה, אבל יש רק מקום אחד לחבר. הפתרון היחיד שאני רואה זה להזיז את הCD השני למעלה כך שיהיה שני מקומות ריקים למטה, לחתוך לחבר את המאוורר, אבל אני לא ממש בטוח איך לחבר אותו

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אני פרקתי מסך LCD של מצלמת וידיאו סוני. ושאלתי האם אני יכול לחבר את המסך הזה למחשב? הנה כמה תמונות שלו: http://photos.walla.co.il/mor593 כנסו שם לLCD

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by yakirsh4,

שלום, התחלתי ללמוד מהספר make:electronics ובאחד מהניסויים הראשונים (ניסוי 4 למי שיש את הספר) מחשבים את הזרם במעגל הזה: סוללות 6V-מולטימטר-נגד משתנה 2K-נגד 1K ומראים שברגע שמסובבים את הנגד המשתנה התוצאה במולטימטר משתנה בהתאם עכשיו השאלה שלי היא כזאת אם המולטימטר מתחבר ישר אחרי הסוללות ולפני הכניסה לנגד המשתנה למה התוצאה משתנה לפי הנגד המשתנה? אני יתן דוגמא אם יש צינור מים ברוחב 2 מטר שאחרי מטר הוא מתחבר לצינור שאפשר לשנות את הקוטר שלו מחצי מטר למטר ומחשבים את הזרימה של המים בתוך הצינור של ה2 מטר התוצאה לא אמורה להשתנות לפי שינוי הקוטר של הצינור השני שמשתנה בין חצי מטר למטר אז למה פה התוצאה במולטימטר משתנה? מקווה שהבנתם את הדוגמא למרות שהיא קצת מסובכת להבנה תודה

4. Started by CyberBot,

הבנתי שזה הצ'יפ עכשיו יש לי תיאוריה אני צריך שמישהו יעזור לי לאמת אותה אם אני יפתח את הווי ינתק את הצ'יפ ידליק את הווי,הווי ידלק? ואם כן הוא ידלק בלי הצ'יפ? אז זה אומר שהווי יפעל ואז אני יעשה downgrade ויחזיר את המתח לצ'יפ ואז הווי יפעל עם הצ'יפ? אני טועה או צודק או צודק חלקית?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by lior_n,

היי חיברתי מסך LCD שתי שורות לארדואינו והכל טוב ויפה. אני מצליח לכתוב למסך אבל הכתב מאוד לא ברור, בהיר חלש על רקע שחור. חיברתי את הדק VO של התצוגה לפוטנציומטר ואני מצליח לשחק בתאורה אבל זו לא תצוגת LCD נורמלית, חשובה מידיי. למישהו יש רעיון? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. במקום לעשות את כל העבודה (הרי חלק מכם עושים את זה רק כדי להשוויץ מול החברים והכל) אז במקום להכין את כל הפאן קונטרול תכינו כמו פאן קונטרול אבל שלא ישלוט במאווררים תעשות את זה עם נורות LED (כרגיל כמו שבונים פאן באס) אבל אל תחברו את המאווררים חברים שלכם לא ידעו שזה באמת לא פוע הם יחשבו שזה כן פועל ויתלהבו אני אישית מעדיף עם מאווררים

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום. יש לי שתי מברגות האחת 12 וולט והשניה 18 וולט המטען( שמורכב משנאי לשקע וקופסת פסטיק שלתוכה נכנסת הסוללה) של ה 18 עובד בסדר לעומת המטען של ה 12 שנאבד כולו הנתונים של המטען 18 הם : השנאי 24 ישר 200 מ"א והקופסה לפי מדידות שעשיתי בעומס מורידה את המתח ל כ 19 וולט. עכשיו על מנת להטעין את הסוללה של ה 12 חשבתי לקחת שני שנאים (ADAPTOR) עם אפשרות לשינוי מתח( 1.5 3 4.5 6 7.5 9 12) בכל אחד של 300 מ"א (סטנדרתי שניתן לקנות בכל חנות) שיש לי אותם .לחברם בתור שיוציאו כ 19 וולט ולחבר את היציאה המשותפת שלהם לקופסה שאמורה להוריד את המתח לכ 14 ובכך להטעין את הסוללה. הבעיה שאני לא יודע בכמה מ"א המטען שאבד הטעין את הסוללה של ה 12, אני אטעין ב 300 מ"א ואולי זה שאבד הטעין ב 200 מ"א?! {נתוני…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by carman6,

אני רוצה לסיים את החיתוך שלי ואחרי שהשתמשתי בגקסון אני רוצה לשמוע בעצתכם ולהשתמש בדרמל- האם זה המוצר שאני צריך- http://www.homecenter.co.il/142-he-p1891-v1892/HomeCenter.aspx ? מומלץ? (אני מתחיל)

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. אני לא יודע אם זה המקום המתאים..אבל יש לי הרגשה שזה קשור ללוח אם כי הכל מחובר אליו . יש תוכנה או משהו כזה שאוכל לבדוק ? יש לי ep43-ds3l

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by jackhammer,

האם יש אפשרות לחבר את נורת החיווי של הHDD למנורות של המקלדת? חשבתי לעצמי הרי יש 3 נורות במקלדת אחד זה ה NUM תמיד דלוקה אחת זה הCAPS שלפעמים דלוקה ואחת זה ה SCROLL שבחיים היא לא דלוקה איך אני יכול לחבר את נורת הHDD שמארז לנורה של ה SCROLL? זה יהיה מגניב שבמקום להסתכל על המארז כדי לראות אם המחשב חושב המקלדת תהבהב

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום, חבר שלי לא מאמין שיש דבר כזה מודינג, ורציתי להראות לו כמה פרוייקטים. אודה לכם אם תשלחו לי קישורים לפרוייקטים שאהבתם. אני גם אראה לו את הגלריה כאן, לכן תשתדלו לשלוח לי קישורים לפרוייקטים לא ישראלים. תודה רבה רבה, אופיר.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by common,

מחפש לקנות לדים UB באיזור חיפה. מישהו יכול לעזור ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. OK שלום לכם זו הודעה ראשונה שלי בפורום מודינג אז ככה אחרי שקניתי את הטוניק טוואר וגיליתי שהוא לא מתאים לתושבת AM2 אלא רק עם קליפס שלא נמצא בארץ אלה בגרמניה החלטנו [אני ואבא שלי] לעשות משהו פיראטי. ם הטוניק מקבלים פלטתH האמורה להתאים בגודל לחורים של K8 שבכלל לא קיימים בלוח שלי הנה כדי שתבינו על מה אני מדבר: הנה: והנה: בקיצור החלטנו לעשות H משל עצמינו הנה כמה תמונות: חלק קדמי: חלק אחורי: מהצד: בעיקרון נשאר לנו רק דבר 1, לקדוח חור מדוייק ומזערי באמצע של ה H - הוא יחזיק את הטוניק שלא יזיז - לא שמאלה ולא ימינה [יש פין שיכנס לחור הזה על הסינק] מה דעתכם? מה להוסיף \ לתקן ? ד"א הוא מתאים בידיוק בידוק לחורים שקיימים אצלי על הלוח אתם יכולים לראות את ז…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. http://www.heatseekerz.net/index.php?page=articles&id=4&pagenum=2 ??? ברצוני לבנות את השלט שנמצא הנ"ל, אך לא אל חוטי אלא עם מתגים פשוטים. יש אפשרות?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לחברי הפורום הנכבדים, יש לי מערכת עם מספר סולונואידים שאני מעוניין לתת להם פיקוד דרך המחשב כמובן בעזרת ממסרים. הסולונואידים צריכים לקבל 24V. אשמח אם תוכלו לעזור לי ב: 1. איזה סוג של ממסרים, רכיבים, והאם יש מעגל כזה באינטרנט מוכן? 2. האם אפשרי לעשות זאת באמצעות יציאת תקשורת (COM) או יציאת המדפסת (LPT). 3. את התוכנה שתנהל את העסק אני אבנה ב-VB.NET, יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת? יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה, ידע בתכנות. אם אתם זקוקים לעוד מידע רק תבקשו. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by adielfr,

שלום, ראיתי את הסרטון הבא באינטרנט: http://vimeo.com/96738184 האם לדעתכם האב טיפוס המודגם נראה לכם אמיתי או שזה תעלול? אם כן, האם אתם מצליחים לזהות את הרכיבים (ואת היצרן)? כמובן שאני לא מדבר על המתנד, הקבלים והנגדים שרואים שם אלא על הרכיבים המאסיביים יותר. תודה

17. Started by Kriz,

קצת תעוזה.. קצת פלייר.. התוצאות לפניכם :

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by infer73,

טוב ככה, היום מצאתי בבית שלי משהו סטייל סמן לייזר כזה אבל הוא היה ירוק (אור ירוק) והאור היה מפוזר יחסית,לא כמו סמן לייזר אלא יותר כמו פנס ירוק חלש בכל מקרה, אני יודע שהLED שיש בפנים פועל על 3 בטריות כפתור (הקטנות האלה) בטריה כמו זאת: http://www.unbeatable.co.uk/resources/images/products/medium/300119.jpg בעקרון הוא פועל גם כשיש רק 2 בטריות אבל האור שהוא עושה חלש יותר וכשיש בטריה אחת הוא בכלל לא פועל עכשיו השאלה שלי היא, לאיפה במחשב אני אמור לחבר את הנורה ואיזה (אם בכלל) נגד אני אמור לשים? (כמה התנגדות כאילו?)

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Sarlula,

התחלתי לפני שבוע בעניין של המודינג ומאוד התבאסתי כשראיתי שהמארז שלי (שחור של DELL) נפתח בצורה אחרת כמו רב המארזים (הוא נפתח כמו מגירת נעליים חח..). אבל החלטתי ללכת בעניין של ה-LCD. ואולי לקנות מארז חדש, להעביר את כל הרכיבים אליו, ואיתו לעשות עוד מודים. בכל אופן: רציתי להשתמש במסך חיצוני, שלא יתחבר למארז אלא ישב במסגרת כלשהיא מבחוץ. ואז חשבתי ש-USB יכול להיות מעולה כי גם ה-USB נותן 5V. אז קניתי הכל חיברתי והנה התמונות לפני המסגרת (שתבוא עוד כמה ימים): המסך עצמו לפני חיבור. המסך אחרי החיבור עם הקונקטור (בשביל לנתק ולחבר מתי שבא את המסך). החוטים מבולגנים ויש בלאגן אבל ככה זה יוצא בד"כ. המסך מחובר דרך USB! המסך מחובר למחשב ועובד! עוד תמונות עם מסגרת בהמשך. …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by shmekel,

שלום רב, יש ברשותי כיום מארז של TT XASER V7000A השחור עם חלון. משעמם אותי הוא עד מוות והוא לא אידיאלי עבור כל הדברים שיש לי. אני מעוניין לשדרגו למארז ששמתי עליו עין בטירוף. או זה: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/armor_lcs/ve2000bws.asp או זה: http://thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/Kandalf_lcs/vd4000_index.asp# כמובן שהצבע לא חשוב-יכול להיות גם כסוף אלומיניום. מה דעתכם על המארזים הנ"ל? מה יותר מומלץ ולמה? אני מודע לזה שהמערכת קירור מים לא רצחנית אבל לא כל כך איכפת לי,יותר מעניין אותי המארז עצמו. תודה!

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by yossi555555,

שתי שאלות א. קניתי דרך EBAY שני פסי לד עם חיבור מולקס שמעתי הרבה דעות על התחממות וכאלה ואני קצת מפחד להתקין אותם בטוח או לו מתחמם או... מה עושים? ב. חשבתי לצבוע את הרגלים של המארז יש למעלה ולמטה ממתכת כאלה(אשמח שמישהו יגיד לי איך קוראים לזה באנגלית דרך אגב ...) יש פה בחור שעשה את זה בYOUYTUBEויצא לו מדהים יש לי מוסך ליד העבודה זה צריך להיות עבודה בתנור או לא הבעיה שאני סוג של פדנט ולא בא לי שיתקלף אז הייתי שמח לשמוע עצות מנסיון קודם של חברי הפורום איך לעשות ואיפה תודה שבוע טוב

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. לכולנו יש את הכונן דיסקטים הקטן החמוד והשימושי הזה. לכולם הוא תקועה נמוך במארז ובשביל להגיע אליו צריך להיתכופף יש גם מארזים כאלה אן חור עמוק וברגע שהדיסקט יוצא הוא נתקע בחור ואז צאיך לדפוס אותו ולהוציא אותו. מעצבן . מה שאנ רוצה לעשות זה להישתמש באחד מהחורים מאחורי המארז (המיועדים ליציות של כרטיסים וכו') להדביק לשם חיבור מולקס וכבל IDE של הכונן. אליהם לחבר מין כבלים מעריכים המגיעים עד השולחן ומתחברים לכונן דיסקטים. להעריך את מולקס לא בעיה מלחימים עוד 4 חוטים אדום לאדום שחור לשחור צהוב לצהוב. מה אם IDE יש שמה 40 או 80 חיבורים (לא זוכר לא ספרתי) איך להעריך כזה דבר?!? מה לחבר לאן?! עזרו לי! אני לא מתכוון לקנות מפצל או משו כזה אני רוצה לעשות זאת לבד מחר או בשבת יש לי מלא כב…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by night-fire,

/

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Kitt0s,

אני זוכר שהיה דיון ממזמן שהוזכר בו מקדח כזה.. הוא נראה ככה: הוא יעיל בחיתןך פלסטיק (פרספקס).. איפה אפשר למצוא אותו? (הום סנטר/אייס?)

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Gonk,

בוידאו הזה: http://vimeo.com/8481771 לינק חלופי: http://www.thebestcasescenario.com/?q=node/446

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.