עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. היי חברה.. (סוף סוף אני מצליח להעלות את המדריך.. היה הרבה עומס באתר.. הרבה אנשים פונים אלי בזמן האחרון ושואלים איך לבנות מארז פרספקס.. מידות וכו'. אז הינה מדריך שיסביר לכם בפשוטות את העיקרון. המדריך הוא למידות Full Tower. (כל הפרספקס שאתם קונים חייב להיות בעובי 5מ"מ.) את כל החורים שאתם הולכים לקדוח רצוי לעשות בעזרת מקדח 3מ"מ כדי שלא יסדוק את הפרספקס ורק אחר כך להרחיב אותם לגודל הרצוי.. תעשו הכל בדיוק לפי המידות, אפילו שחלקם לא מספרים עגולים.. הכל מדוייק. בשביל שהכוננים יישבו טוב אתם צריכים להכין שתי קירות שבינהם יכנסו מדפים. (את הקירות יש לחבר לרציפה בעזרת ברגים..) הגובה של הקירות הוא 3.5 סמ פחות מהגובה של קירות המארז. ואורך הקיר הוא 15 ס"מ, קצת…

• 28 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by MoRtZkInG,

בוקר טוב. הכל התחיל בכתב חדשות שהבטיח לכתוב חדשות אם אעזור לו בבעיה. אותו כתב, כשרצה לדבר בסקייפ, היה צריך להתכופף אל מאחורי המחשב, לשלוף את חיבור הרמקולים שלו ולחבר את האוזניות. כמובן שהכל היה נפתר אם היה לכתב מערכת קידמית לחיבור סאונד ומיקרופון אבל הוא לא רצה לחבר רק אוזניות, אלא מספר רב של דברים. את הרמקולים הרגילים של המחשב, את הטלויזיה כדי שיוכל לראות סרטים מהמחשב, את המערכת סטריאו האימתנית שלו וכמובן את האוזניות המדוברות. הוא ביקש שאני אבנה לו מפצל שיחובר למפסק בצידו הקידמי של המחשב והוא יוכל לבחור כל פעם את מה שהוא רוצה. לפני הכל, חשוב להזכיר לכולם את כללי הבטיחות - בהלחמות, שימוש בדבק חם וקדיחות מומלץ ללבוש בגדים ארוכים ולהיזהר בכל שימוש בכלים כאן התחילו התי…

• 19 תגובות
    • 7.2k צפיות
  3. חיפשתי כבר כמה שעות ואני לא מוצא. בבקשה אם אפשר לינקים למדריכים. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 850 צפיות
  4. Started by DOGMA,

מאוד נחמד למודרים שרוצים להשקיע קצת יותר ולא רוצים לעבוד עם לוחות PCB ג'נריים מוכנים. המדריך לא מסובך במיוחד, החומרים לא קשים להשגה, והותצאות מדהימות. http://members.lycos.nl/anthonyvh/index.php?page=pcb

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by albert13,

אני קונה השבוע לדים והייתי רוצה מדריך לאיך לחבר אותם ואיך הם עובדים בכללי תודה עוזרים

• 1 תגובה
    • 838 צפיות
  6. http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עשיתי הכל. מה שמוזר הוא שהמתג פועל, כלומר כשאני מזיז אותו האור נכבה / נדלק. אבל זה לא מאיר לפי הקצב. תסתכלו רגע בסכמה הזאת: לפי ההבנה שלי, חיברתי את כל הסכמה גם לMOLEX, וגם לP2.. פשוט לא הבנתי איך אחרת..

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by mr.bigglesworth,

טוב הזמנתי ספק חדש לאחר ששלי מת ובאותו זמן הזמנתי איזה סליבינג נחמד (אדום UV) אז הצלחתי בנתיים לפרק את כל החיבורים על איזה ספק ישן חוץ מה ATX אז אם מישהו יכול לעזור לי בזה זה יהיה נחמד ושאלה שניה יש לכם יזה מדריך עם תמונות שיהיה לי ממש ברור על איך להרכיב את זה על הספק? (כדי שאני אהיה בטוח במה שאני עושה) תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by O.G.D 2k5,

היה פה פעם באתר פורום מדריך לצביעת מאוורר ועכשיו אחרי שעושים חיפוש לא מוצאים אותו מישהו יכול להגיד איך לעשות את זה או להביא את המדריך???? תודות מראש

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  9. מדריך לריאובאס ל-4 מאווררים עם אינדיקצית עצמה! המדריך הבא יסביר לכם כיצד לבנות ראובאס לארבעה מאווררים כולל מפסק שמדליק ומכבה את כולם. מהו ריאובאס? ריאובאס הוא כונן בגודל של סידירום אשר נכנס לאותו מקום במחשב. הריאובאס שולט בעוצמת המאווררים שבמחב על ידי פוטנציומטרים (נגד משתנה). למה בכלל צריך ריאובאס? 1. לצורך למידה ותהנסות 2. להורדת רעש המאוורררים בעת שינה ליד המחשב 3. כדי להשוויץ הרכיבים הדרושים: x4 קבל 0.1uf x4 מייצב מתח LM317 x4 נגד 560ohm x4 פוטנציומטר 5K x4 נגד 1K x4 קבל 10uf x4 נגד 460ohm x4 לד אדום פשוט x4 כפתור לפוטנציומטר x4 מחזיק ללד x4 מחבר מולקס נקבה x1 מחבר מולקס זכר x1 מפסק 2 מצבים עם 3 רגליים x1 נגד 500ohm x1 לד ירוק פשו…

• 13 תגובות
    • 4.6k צפיות
  10. יש לי hp pavilion zt3447ea. אני קולט ליד הבית רשת אלחוטית עם גישה לאינטרנט מהירות של 400mbps. ככל שאני מתרחק לכיוון הבית הקליטה והמהירות יורדים ויוצא שעד שאני מגיע לאמצע חדר המדרגות אני לא קולט יותר. איפה אני יכול למצוא מדריך לאיזה מוד או קומבינה אחרת לשיפור הקליטה ?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. לשלטים של הלווין והכבלים יש נטיה מעצבנת להתקלקל. במיוחד כפתור הכיבוי וההדלקה. במקום להחליף את השלט כולו ולשלם כמה עשרות שקלים לחברת YES אפשר באמצעים פשוטים לסדר את הבעיה. המדריך מתאר תיקון שלב של YES אך אני מניח שהשלט של הכבלים הוט בנוי באותה צורה. שלב 1: הוציאו מהשלט את הבטריות והבריגו החוצה את הבורג הקטן שמאחוריהם. [br]פורסם בתאריך: 16.07.2010 בשעה 13:12:37 כדי לפתוח את השלט צריך להפריד בין המכסה העליון לתחתון. המכסים מחוברים בעזרת 9 מגרעות. 4 בכל צד ו-1 מאחורה (ראו את החצים האדומים)פשוט צריך לדחוף מברג באיזור של המגרעת ולהפריד בכוח את המכסים. [br]פורסם בתאריך: 16.07.2010 בשעה 13:13:29 החלק השמאלי הוא הצד התחתון של הכפתורים שימו לב שמתחת לכל כפתור יש חומר מוליך …

• 8 תגובות
    • 10.9k צפיות
  12. חברה זה המדריך הראשון שלי בכלל.. וגם הקדמה למודינג הראשון שאני מבצע..אז להיות סלחניים ואני מקווה שאני אצליח להאיר כמה פינות חשוכות... טוב אז ככה.. זה התחיל בהמון חפירות ברשת..מה זה מודינג?!.. איזה חומרים...איזה כלים...איך לתכנן...וכו.... אז ככה: מודינג למי שעוד לא יודע, בצורה יבשה מאוד, זה תהליך שינוי מראה המחשב בכלל, ורכיבי המחשב בפרט, ע"י המשתמש. (בשונה מחלקים מעוצבים וגמורים שאנחנו בד"כ קונים). בדרך כלל רוכ המודינג שמבצעים משתמשים הוא מוד למארז. (שינוי מראה המארז). כמה דוגמאות מעוררות תאבון: וזה אחד ממש חמוד, הוסיפו מסך לעכבר זהו לבנתיים. [br]פורסם בתאריך: 30.06.2009 בשעה 22:23:21 בואו נדבר על תכנון ,כלים חומרים:תכנון: ------ השלב החשוב ביותר, ללא שלב …

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. Started by ETB,

נתקלתי במדריך מעולה שיעזור מאוד לבין המודרים הכבדים ביניכם. יש גם באתר עוד כמה מדריכים ותמונות שלפרויקטים מדהימים. http://www.mnpctech.com/Dremel2.html ניראה לי שבין המודרים יש כמה נאונאצים כיוון שחלק מהחלונות בצורה של סמלים של הרייך שלישי. אבל בכול זאת אתר מעולה.

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. Started by mironbre,

אוקיי... המדריך השני, תרגום בלעדי... :-) היום אני אסביר כיצד אתם יכולים לבנות את זה: מדריך א' - רשת מאורר תלת-מימדית מפרספקס מה צריך? 1. חתיכת פרספקס בעובי 3-5 מ"מ , במידות של 12*12 ס"מ. 2. סקוטץ' 3. דבק שיהיה מספיק חזק להדביק פרספקס לפרספקס - לא ניסיתי אפוקסי,אבא של חבר השיג לי דיכלוראתן מהעבודה שלו (שיהיה עד כמה שיותר דומה למפורט במדריך המקורי) . אני מניח שאפשר גם אפוקסי,אבל שוב,לא ניסיתי. 4. דרמל. אפשר גם מסור ידני,לא אוטומטי,למי שיש. אני קניתי לעצמי אחד בשוק שמארגנים בעיר עולים מברה"מ שמוכרים כל מיני דברים. 5. מקדחה. 6. נייר שיוף,מומלץ כמה סוגים : גס,בינוני ו-2000 לשיוף עדין. 7. משחת פוליש 8. המון סבלנות. אוקיי,לעבודה. קודם כל,בוחרים את הגודל הרצוי של…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. לאור בקשות רבות,וכיוון שראיתי שאין מדריך טוב ומפורט בעברית ל"איך-לעשות-את זה", החלטתי לרשום מוד קטן ונחמד שעשוי להוות בסיס יעיל למודים עתידיים. מדובר בתאורת לדים שמהבהבת בסינכרוניזציה מלאה לשירים המתנגנים ב-winamp. המדריך יורכב משני חלקים,שניהם מתורגמים (יש לי נסיון בבנייתם,ולכן אני מפרסם תרגום משלי) - אחד להרכבת לדים ללא שימוש ב- pcb, ואחד,במיוחד בשביל aviko שביקש , עם pcb. מדריך א' - ללא שימוש ב-pcb מה צריך? 1. כבל 25 פינים ממדפסת 2. נגדים - 8 יחידות של 470 אום. 3. לדים - 8 (רצוי שיהיו שלושה צבעים שונים,אבל כל אחד והוריאציות שלו-אפשר אפילו מעין "אורגן אורות" לעשות) 4. חוטי חשמל 5. איזולירבנד,למרות שאפשר גם בלעדיו. 6. מלחם זוהי הסכימה - לפי הסכימה-החיבורים…

• 25 תגובות
    • 4.3k צפיות
  16. לאור בקשות רבות,וכיוון שראיתי שאין מדריך טוב ומפורט בעברית ל"איך-לעשות-את זה", החלטתי לרשום מוד קטן ונחמד שעשוי להוות בסיס יעיל למודים עתידיים. מדובר בתאורת לדים שמהבהבת בסינכרוניזציה מלאה לשירים המתנגנים ב-winamp. המדריך יורכב משני חלקים,שניהם מתורגמים (יש לי נסיון בבנייתם,ולכן אני מפרסם תרגום משלי) - אחד להרכבת לדים ללא שימוש ב- pcb, ואחד,במיוחד בשביל aviko שביקש , עם pcb. מדריך א' - ללא שימוש ב-pcb מה צריך? 1. כבל 25 פינים ממדפסת 2. נגדים - 8 יחידות של 470 אום. 3. לדים - 8 (רצוי שיהיו שלושה צבעים שונים,אבל כל אחד והוריאציות שלו-אפשר אפילו מעין "אורגן אורות" לעשות) 4. חוטי חשמל 5. איזולירבנד,למרות שאפשר גם בלעדיו. 6. מלחם זוהי הסכימה - לפי הסכימה-החיבורים…

• 10 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. היי, אחרי ביצוע הפרוייקט החלטתי לתרגם אותו, כי זה פרוייקט טוב מאוד, ושימושי בעיקר במשחקים שצריך לצאת ולהחליף שיר / להנמיך או להגביר / לעצור את המוזיקה. המדריך מתורגם מפה. http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ אני אעלה תמונות שלי בהמשך (יום שבת כנראה). הערות שלי יופיעו בסוגריים מרובעים ([]). כלים וחומרים: 4 כפתורי PUSH [לחצנים] חיבור SERIAL [חיבור COM - חשוב, כי המוכר לא הביא לי בהתחלה כשאמרתי לו SERIAL] קופסת חיבורים כבלים [והרבה. לפחות המרחק שאתם רוצים שתהיה הקופסא כפול 5.. הייתי ממליץ על 5 מטר חוט מינימום] מלחם ובדיל אתם יכולים לשים את הלחצנים איפה שאתם רוצים, אני החלטתי לשים את שלי בקופסת דיסקים ישנה. [אני (המתרגם) שמתי…

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. קודם כל תודה ל ASAFY על מקום האיחסון לכל התמונות אז הכל התחיל כשקיבלתי NF7-S חדש.... אחרי מספק משחקים איתו, גיליתי שהוא לא נותן לי פוסט ב 230, 220, 210 וכו.... אחרי זה ניסיתי עוד כמה ביוסים ונתקעתי בבאסים שונים ומשונים.. וכמובן עם כל הביוסים(תודות ל SUBX 8) ) בבאסים שונים ומשונים ובמתחים לא מהעולם הזה קיבלתי תקיעות(יעני אין POST) על ימין ועל שמאל... וכל פעם פתחתי את המארז, הוצאתי את הג'מפר של ה CMOS, שמתי אותו במקום ליד, אחרי מספר שניות החזרתי וכו'... עד שבסוף נמאס לי !! החלטתי שאני בונה: מתג ל CMOS אז זה מה שנצטרך: מלחם בדיל משחת הלחמה(מומלץ, אפשר גם בלי) שלושה חוטי חשמל היט שרינק איזולירבנד(מומלץ, אפשר בלי) קונקטור 3 פינים(שטוח, לא כזה של מאוורר עם בליט…

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. מדריך להכנת חלון לארדיסק. הכלים שנצטרך: 1.מברג 2.סכין יפני 3. מקדחה 4.גקסון/דרמל 5.טוש סימון 6.מתנדב(ארדיסק) 7.סילקון 8.טיפה סבלנות רמת קושי: קל ביותר נתחיל: יש לבחור ארדיסק אשר אינכם פוחדים להרוס במקרה שמשהו יתפקשש לכם במהלך הכנת החלון יש לפתוח בזהירות את הברגים שמחזיקים את המכסה לאחר שפתחנו את ההרדיסק גילנו משהו בסגנון הבא. בזמן שאנו נעבוד על המכסה של הארדיסק ליצירת החלון מומלץ לשים את הארדיסק עצמו בתוך קופסא אטומה לאבק על מנת שלא יתיישב לנו אבק על הארדיסק ויגרום לנזק מיותר מכיוון שארדיסקים רגישים מאוד לאבק ולכל דבר אחר שנוגע ממנו כך שיש להימנע גם ממגע בידים בדיסקים הפנימיים. אוקי לאחר ששמנו בצד את הארדיסק ניקח את המכסה ונשרטט לנו עליה בעזרת לורד צו…

• 22 תגובות
    • 3.9k צפיות
  20. Started by eegg,

היה לי רעיון להשתמש במתכת שחתכתי את מגן של המאוור שחתכתי מהמארז והחלפתי בגריל. אז שמתי אותו על ה ציף ואז חתכתי אותו שיתאם מסביב לכל הקבלים וכו וחיברתי אותו עם ברגי קפיצים וזה משמש כהיטסינק פשוט וגם אפשר לחבר מאוור עם דבק חם וזה די עוזר.

• 7 תגובות
    • 775 צפיות
  21. Started by gor84,

שלום חברים... הבטחתי לפני כמה זמן לכתוב מדריך על התוכנה. כיוון שאני מתחיל בדיוק כמו כולם (השתמשתי בה פעם אחת בלבד - תוכלו לבקר בת'רד קודם בפורום) אני לא מתיימר להיות מקצוען..מי שמבין ויכול להוסיף, שתבוא עליו הברכה! שלב ראשון - התקנת התוכנה: איפה לעזזל מוצאים אות התוכנה?!?! - לא צריך לקלל, פשוט מחפשים בגוגל או שנכנסים ללינק: http://sketchup.google.com/download/ שלב שני - המדריך: עקרונות זהו, כמו שאמרתי תוכנה ידידותית מאוד. צריך פשוט סבלנות ע"מ לצבור ניסיון. תוכנה טובה מאוד ומומלצת לתכנון כל דבר שדורש סקיצה. בהצלחה!

• 10 תגובות
    • 8.3k צפיות
  22. באתר של הארדואינו יש מדריך לדימר :http://arduino.cc/en/Tutorial/Dimmer והוא כולל שימוש בתוכנה MAX הורדתי אותה ולא הבנתי מה לעשות כדי שזה יעבוד. יש גם מדריך ללד עם כפתור : http://arduino.cc/en/Tutorial/Button חיברתי את זה על המטריצה לפי הסרטוט לא לפי הציור של המטריצה וזה לא עובד , אני לוחץ על הכפתור ולא קורה כלום. ד"א אגב צריך לחבר את ה4 רגליים של הכפתור ? למה יש לו בכלל 4 רגליים ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. הקדמה: מדריך זה הוא פשוט למדי ואפשר לעשות את כולו ב 25 דקות. למה צריך לנקות? : מכיוון שמאוורר מלוכלך מרעיש ובחלק מהפעמים גם מסתובב יותר לאט למה צריך לשמן? : אם יש לכם מאוורר שמרעיש, שימון יפתור את הבעיה למה אני צריך פילטר?!? : כדי למנוע הכנסת אבק למחשב (כפי שאנו יודעים אבל הוא האוייב הכי גדול של המחשב) אז יאללה לעבודה 1. ניקוי הנה המאוורר בהתחלה מלוכלך אה? עכשיו פשוט לוקחים סמרטוט של מטבח מרטיבים אותו קצת ומתחילים לנקות וזאת התוצאה עכשיו שהמאוורר נקי אפשר לשמן ולהכין פילטר. 2. שימון לשמן זה החלק הכי קל, פשוט לוקחים שפרי שמן ( רצוי לאופניים ) ומשפריצים כמות קטנה לחריץ של המאוורר אחרי שהשפרצתם לחריץ (כן, אני יודע איך זה נשמע ) מסובבים את הלהבים …

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. מדריך זה לא לוקח שום אחריות לנזק שתעשו לעצמכם או לציוד שלכם* *יש להזהר מאוד במהלך העבודה* מדריך-בניית מערכת מפסקים למאווררי המחשב (או במילים יותר פשוטות פאן באס) מצרכים: 4 מפסקי ON-OFF 1 פאנל 5.25 (אפשר להשתמש באלה שפנויים אני אישית העדפתי לפרק את אחד מאלה של אח שלי) הרבה חוטי חשמל (לפחות חצי מטר) מקדחה,מלחם,קאטר,חוטי הלחמה(בדיל),איזולירבנד,עפרון וסרגל שלבי העבודה: קחו את פאנל 5.25 ושרטטו עליו את מיקומי המפסקים שאתם רוצים (אני הכנתי ל4 אבל עם יש לכם יותר או פחות תעשו כך),מומלץ להשתמש בסרגל כדי שהרווחים בינהם היו שווים. קחו מקדחה עם מקדח בערך בגודל 5-6,כדי שהמקדח היה קצת יותר גדול ממפסק ,קדחו את כל 4 החורים לפי הסרטוט ואחר מיכן סיגרו את המפסקים עם אומים. השחילו …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. עריכה: שיהיה, כבר נקרא לזה מדריך, הוא די מסביר איך לעשות את זה =) אז ככה, אותי לא מעניין לשלוט על כל מאוורר בנפרד, מה שעניין אותי זה שאני יוכל לבחור בין שני מצבים: 12V (רועש) 7V (שקט). לא רציתי נגדים לא רציתי סיבוך, רציתי שיהיה זול, ושיפעל. אז עשיתי משהו פשוט, ציירתי ציור של איך זה נראה=) מה שעשיתי זה בניתי תקע שמתחבר למולקסים נקבה שיוצאים מהספק, ושם יש מפסק 3 מצבים שבורר בין לחבר את השלילי של המאורר ל 5 V ואז יש מתח של 7V, לחבר את השלילי של המאורר לשלילי של הספק, ואז יש מתח 12V, או מכובה, שאני לא יודע למה עשיתי את זה, סתם מסוכן שהמנקה תכבה בטעות =\ בכל מקרה ואז יש שקע רגיל כאילו שיצא מהספק שלשם אפשר לחבר מאווררים. היתרונות של המוד הזה לעומת המדריכים באתר: א) אין שימוש בנ…

• 2 תגובות
    • 800 צפיות

דיונים חדשים בפורומים