אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לבקר על שלוש רכיבים חשמליים בעלי 3 מצבי פעולה (עבודה במצב 1, עבודה במצב 2, OFF). ניתן לשלוט ברכיבים אלו באמצעות מתן VCC קבוע ופעם חיבור לפין 1 (GND1) שמפעיל את הרכיב במצב עבודה 1 ופעם להפעיל פין 2 (GND2) שמפעיל אותו במצב עבודה 2, מצב נוסף הוא מצב OFF בו אף אחת מהאדמות לא מחוברת. (הVCC כל הזמן מחובר, המשחק הוא בין הGND1, GND2, OFF). כעת, קיימים שלושה רכיבים כאלו. השאלה שלי היא כזאת: איך אני יכול לשלוח מילה בינארית דרך הCOM ולקבל אותה במיקרו-בקר ולפי הגדרות קודמות של מילים, הבקר ידע באיזה פין להוציא "1" לוגי או "0" לוגי"? המיקרו הוא או AT162 או AT328. בתודה מראש, עמי.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אממ.... אז ככה.. יש לי 2 כוננים קשיחים במחשב ובשניהם מותקנת מערכת הפעלה. רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש במפסק שבניתי .... בעיקרון מה שהמפסק עושה זה להפסיק את החשמל לכונן אחד ולחבר חשמל לשני וככה ההפך. אז רציתי לדעת . האם יכול להיווצר נזק לדיסק בגלל שהוא מחובר לצמה של המידע בלי חשמל בזמן שהמחשב עובד עם הכונן השני או שזה בסדר גמור להשאיר אותו ככה. אם לא הבנתם בדיוק את הרעיון אני אנסה להסביר אותו שוב תודה רבה רבה רבה לעוזרים.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מכשיר שמודד קבלים הוספתי תמונה מי שיכול שיראה אותה השאלה שלי כזאת: יש לי ברב מודד כל מיני אופציות (בחירה) אני סך הכל רוצה לדעת ממש בפשטות איך אני בודק קבל אם למשל לצורך העניין יש לי בבית קבל מסוג 10V 2200UF איך לפי הרב מודד שיש לי בבית אני יכול לדעת אם הקבל תקין? תודה לכל העוזרים ואנא מימכם מי שלא רוצה או לא יודע להסביר שלא יתן הערות למה אני מחפש בגוגול ובפורם הזה מידע קרוב לחודש ימים ולא מוצא!אני דיי מייואש!!!אז תעזרו לי! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך כמה מארזים לפרוייקטים שנמצאים בתהליך, וזהו החלק הגדול ביותר שחסר לי. למגבר שבניתי עד היום השתמשתי במארזים של Hammond, אבל הם לא זולים ולא לגמרי מתאימים לי לפרוייקט הזה. אני צריך מארזים ממתכת (לא בהכרח אלומיניום, אבל בהחלט עדיף) שיהיו בסיסיים ללא כל צורך בעיצוב מיוחד, מארז תעשייתי יתאים לחלוטין. אני צריך אך ורק שהמארזים יהיו בעלי פאנלים בעובי של 2מ"מ או יותר, כי מתחת לזה אין שום יכולת או משמעות להברזה של החורים ולא אוכל להבריג את הרכיבים אל הקייס. למישהו יש רעיונות? עדיפות לארץ כמובן בכדי לחסוך עלויות שילוח. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא מצליח להבין מהם שני המודים האלה, ומה ההבדל ביניהם. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם תודה רבה קודם כל וסליחה אם אני שואל לא במקום.. (אני מנסה לסדר מעגל של מדפסת בחיפוש מצאתי עליה במקרה דיודה אחת שרופה לחלוטין ומעבירה לכל צד ב0 התנגדות. הפרדתי את החלק מהמעגל כדי להיות בטוח ובאמת זה מקצר כנ''ל.) רציתי לשאול אם מישהו יכול לומר לי עם איזה דיודה אני יכול להחליף אותה, (עם סדרה/שם /מספר/תמונה וכדו' או עוד פרט שיראה לי את הדרך..). המידות של הדיודה הם 4.5mm x 2mm העליתי תמונות על מה מדובר אבל הפורום לא נותן לי לשים את הלינקים.. . תודה רבה .
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי ראוטר אלחוטי של tp link עם 3 אנטנות ויש לי 4 קומות בבית. בקומה של הראוטר ובקומה שמעליה עובד מעולה. בקומה הרביעית {הראוטר בשנייה} זה עובד רק בחדר אחד מבין השניים שבקומה הזאת והם צמודים , אבל כנראה בגלל שהחדר הזה מעל לחדר שנמצא בו הראוטר {הבית שלי בנוי באלכסון 4 מעל חדר בקומה 2} אז שם קולטים את האינטרנט ממש טוב ובחדר השני לא קולטים כמעט ואי אפשר להשתמש שם כמעט באינטרנט. בקומה 1 הירידה מקומה 2 וזה קולט רק בהתחלה של הירידה, וזהו. אפשר לבנות משהו שיגביר את העוצמה ? {אפשר גם לקנות אם יהיה יותר שווה} ועוד שאלה , האם יש משהו כמו כרטיס רשת כזה ששמחברים עם usb למחשב שמחובר למודם ישירות והוא מפיץ אינטרנט דרך המחשב ? אני יודע שיש כזה אבל אני לא יודע איך קוראים לזה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מצאתי מדריך קל לבניית מקלט אינפרא אדום למחשב על ידי USB. אך יש את החלקים הנ"ל ורציתי לדעת כמה בערך הם יעלו בחנות פשוטה בישראל http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/modding/usb_ir_receiver/solder_usb_ir_receiver.html (בשרטוט של ההלחמה יש את שמות הרכיבים)
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכנן למרוח משחה טרמית על המעבד וההיטסינק וקראתי מדריך אחד שכתבו באזור המדריכים על איך לעשות את זה. הכותב רשם שהוא מכין משטח אנטי סטטי או משהו בסגנון השאלה שלי בפירוט איך אילו אמצעים עלי לנקוט כדי לא לגרום לנזק בעת מריחת המשחה (האם יש אביזר הארקה או משהו בסגנון, האם הוא חיוני) כל דבר שיש לכם לומר על הנושא יתקבל בברכה תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עוד פרויקט של לדים אולטרה בריט הנה תמונות: [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נאבד לי החלק המפריד בין הפלטה התחתית בביג טייפון לבין הלוח אם אני חייב רצועת פיויסי מאיפה אפשר להשיג?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם רציתי לבקש ממי שיכול לעזור לי להכין שרטוט מעגל חשמלי אני רוצה לחבר כ30-40 לדים לנתונים הבאים: מקור המתח זה חיבור USB 5V . זרם אני לא יודע כמה.. נתוני הדיודות מתח 3.2-3.8V בערך זרם כ20mA חשבתי לחבר אותן במקביל כמו שמראים במדריך פה. השאלה אם אני צריך בכלל נגדים כי אני מחבר פה הרבה לדים ואם זה בכלל יחזיק אם יהיה פה מספיק זרם ...
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
החלטתי לעשות וולט מוד ל 9700 שקשיש שלי, קראתי כמה מדריכים והחלטתי לנסות. במדריך רשום שצריך להוריד את הלוחית אלומיניום שיושת על הבקרי מתח. אז לקחתי להב של סכין יפני וניסית להכניס אותה בין הלוחית לבקרי מתח כדי לפתוח את ההדבקה. לא ידעתי כמה בקרי מתח יש שם ואחרי שהפרדתי שלושה מהם הלוחית לא יצא אז כופפתי אותה טיפה פתאום הלוחית יצאף אך שמתי לב שהיה עליה ג'וק קטן . חשבתי לא בעיה, נלחים אותו חזרה. אבל אז ראיתי שכל הרגליים שלו נשארו על הלוח. אז לקחתי גידים של חוט חשמל והתחלתי להלחים. למזלי הכל עובד עכשיו אבל נגיעה קטנה במקום הזה והכל יתלש. אז על תנסו דברים לפני שאתם בטוחים ב100000% מה אתם עושים. [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מארז Enermax Laguna עם לוח אם מיקרו, כי המארז דק. התקנתי לאחרונה כרטיס רשת WIFI אבל הבעיה היא שאני לא יכול לחזק אותו עם הבורג בגלל שהפס מתכת הזה ארוך מדי למארז, לכן, הייתי צריך לפרק אותו ולהתקין את הכרטיס בלי הפלאח (עם שווא בפ') מתכת הזה. הבעיה נוצרה בגלל שלכרטיס יש חיבור לאנטנה חיצונית, וטיפה אני משחק עם האנטנה וזה מושך את הכרטיס החוצה מהסלוט. אני מחפש איזשהו פיתרון כדי לקבע את הכרטיס במקום. חשבתי לקנות פלאח חליפי כזה אבל אני לא יודע איך קוראים בכלל לחלק הזה. הפס מתכת שמחזיק את הכרטיס על המארז מישהו יודע איפה אני יכול לקנות חלק כזה או איך הוא נקרא?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מסך lcd שאני רוצה להפעיל בבקשה תנסו אני חייב את המסך הזה [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לא יודע אם זה הפורום המתאים אך אנסה את מזלי בכל מקרה, נפל לידי המנוע שבתמונה אני מעוניין לקנות לו בקר מתאים, אשמח לעזרה במציאת אחד כזה. תודה רבה ויום טוב.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות בארץ דברים מהסוג הזה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=44_80&products_id=3207 http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=44_80&products_id=20613 לא דווקא את המוצרים האלא אבל משהו בסגנון הזה משהו שמחזיק את הכבלים לרצפה (או למתכת של המארז במקרה של המחשב) תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה יש לי את הסט הזה של TT ואני רוצה לעשות לו אפשרות כזאת שאני יוכל לסובב את המתג עד לרמה שהוא מכבה לי את המאוורר לחלוטין. איך אני יכול לעשות דבר כזה כי כרגע הוא מגיע עד לרמה המינימילית ואני חושש שפתיחת החסימה של המתג תהרוס אותו.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני חדש בכל המודינג...עשיתי חלון בעצמי ואני רוצה לשים תאורה במחשב.. מישהו יודע איפה אני יכול לקנות קטודה כולל מתאם שתעלה בסביבות 50 שקל? או שמישהו יודע אם יש חנות שמוכרת כאלה דברים באזור ירושלים... תודה מראש... הינה החלון שעשיתי יצא נחמד לפעם ראשונה... וגם עשיתי סמל מקדימה כזה... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מנסה לחבר כבל מהמחשב לtv, עכשיו יש לי כבל s video שקיבלתי, ועוד כבל rca שמצאתי אצלי, מה שאני צריך זה לשלב ביניהם איכזהו ככה שצד אחד יהיה חיבור של svideo, ובצד האחר rca שיתחבר לtv. מה שקורה עכשיו זה חתכתי את הקצוות של ה rca והs video , ועכשיו מה שנשאר זה לחבר בינהם , ב rca יש 2 חוטים, אדום ולבן, ובs video יש ארבעה חוטים אדום שחור כתום וחום, משהו יודע איך זה הולך מתחבר בדיוק? לאן לחבר מה?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש גומי u שחור, ואני לא מצאתי אותו בace... מישהו יודע מאיפה ניתן לקנות? תודה ,נדב
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום כולם בגלל החום הטמפ של הלוח אם עולה עד ל52 מעלות, בנתיים שמתי שם מאוור (רגיל, של בית) מול המחשב אבל זה לא פיתרון רציני, הסידור מאוררים נכון לעכשיו הוא 2 מאחורה: 120 שמוצאים, עוד 1 מקדימה, גם הוא 120 מכניס, ו80 מלמעלה מוציא. חשבתי על כמה פתרונות לבעית החום: יש בדלת הצידית מקום למאורר 80 שאני רוצה להפוך ל120 ומקרוב יותר חשבתי להוציא את התושבת פלסטיק, לקדוח חורים ל120 ואז לחבר אותו NEXT עכשיו לחלק הקידמי: בתא הראשון יש צורב DVD, השני ריק, חשבתי להכניס שם פאן באס, השלישי, רביעי וחמישי תפוסים ע"י הכלוב של הHD (כלוב נפרד שנימצא בתוך הכלובים של הCD, ואפשר להזיז אותו לאיפה שרוצים) ויש שם מאוור של 120. מדדתי ויש מקום לעוד 2 מאוררים של 120, השאלה שלי, איך לחבר…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני פרקתי מסך LCD של מצלמת וידיאו סוני. ושאלתי האם אני יכול לחבר את המסך הזה למחשב? הנה כמה תמונות שלו: http://photos.walla.co.il/mor593 כנסו שם לLCD
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל פרויקט הסלבת הספק בקרוב ואהי רוצה לקנות לוחץ חדש ראיתי את הךוחץ הזה http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=60_143_272&products_id=1277 אני מתאר לעצמי לפי המחיר ששיא האיכות הוא לא אבל בגלל שיש הסלבה אז לא יראו איך באמת נראית הלחיצה ככה שהשאלה היא רק אם יש חשש שהלחימה תיהיה חלשה מידי ותשתחרר אלרי כמה זמן או להפך חזקה מידי ותקרע את החוט? תודהש
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה אני חדש פה בפורומים אבל כבר רכשתי ידע בנושא המודינג וביצעתי קצת ניסויים כאלה ואחרים בקרוב אני יעלה תמונות של המוד קצת על המוד: בעיקרון זהו המוד הרציני הראשון שלי - רכשתי מארז חדש ואני רוכש לאט לאט עוד ועוד דברים אני הולך לעשות אותו בצבעים של שחור(צבע המארז) ואדום עם תקווה ללהבות כפי שראיתם בכותרת המארז הוא antec 200 v2 דברים בהזמנה: יעודכן http://www.mnpctech.com/spdprtToggle.html מתג הפעלה http://www.mnpctech.com/CaseFeetMachined.html רגליים http://www.mnpctech.com/Computer_Fan_Grills_Laser_PC_Fan_Grills.html גריל אחד כרגע - להבות שחור http://www.mnpctech.com/MnpctechBillethandleGrooved.html ידיות אחד מהדברים שאני הולך להזמין הוא מתג חדש להפעלה של המחשב המתג הוא …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-