אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מחפש מדריך לבנייה של אינטרקום קטן (בין חדרים) ומתקשה בלמצוא
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
איך מרכיבים את הערכת סילבינג? והאם צריך לפרק את המולקסים ועם כן אז איך?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני חותך את גג המארז בצורה של שלושה עיגולים מוצלבים כמו הצורה 8 ועוד עיגול... ובזמן החיתוך של העיגול הראשון נהרסו לי איזה 5 ראשים וראשים יקרים... ויש לי דרמל ממש משמ חזק... זה נורמלי? המארז שלי הוא מתכת 0.7 של אנרמקס... תודה מראש, ניר.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי את המאמר הזה http://www.ledametrix.com/oscope/index.html על מחשב אוסציליסקופ , שמשתמש בכניסת LINE IN כדי לנתח תדרים\מתחים בגלל שהכרטיס קול לא מיועד למתחים גדולים מחברים לכבל הכניסה כמה נגדים בתור מחלק מתחים מישהו ניסה את זה פעם ? הוא המליץ על תוכנה שהיא TRIAL יש למישהו תוכנה חינמית להמליץ ? תודה לעונים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן.. יש לי בעיה של חיבורים.. (חוסר בכניסות) רציתי לדעת האם ניתן לבצע רעיון זה...: (אני יודע שתיאורטית זה אפשרי אבל אני לא יודע אם כל כבל כזה מכיל חוט אחד בפנים או כמה...) כמובן שכשאני ירצה להחליף בין השניים אני מוריד את שלושת המפסקים... **עריכה** בעקרון אני רוצה לדעת האם בכל חוט RCA ישנו חוט "מידע" אחד. (או אחד וארקה זה לא משנה...)
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ראיתי את הסרטון הבא באינטרנט: http://vimeo.com/96738184 האם לדעתכם האב טיפוס המודגם נראה לכם אמיתי או שזה תעלול? אם כן, האם אתם מצליחים לזהות את הרכיבים (ואת היצרן)? כמובן שאני לא מדבר על המתנד, הקבלים והנגדים שרואים שם אלא על הרכיבים המאסיביים יותר. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לבנות מסוק על שלט. הדבר היחידי שאני מסתבך איתו הוא השידור והקליטה, כלומר השלט והמקלט. אני מעוניין לקנות לוח משדר מקלט FM עם 4 או 6 או 8 ערוצים. אבל בפי שאלה והיא: איך כל הטיסנים למיניהם בעלי מנועי סרוו על הטיסן זזים בצורה סינכרונית לשלט? אני אסביר את עצמי- אם אני מזיז את הג'ויסטיק בשלט מעט קדימה הסרוו ינוע לדוגמא 20 מעלות, אם אוזיז את הג'ויסטיק בשלט יותר קדימה הסרוו יזוז עוד 20 מעלות, כלומר סה"כ 40 מעלות ועל כן הדרך. אז איך זה מתבצע- והרי אני יודע שעל ערוץ אחד ניתן לשדר או 1 לוגי או 0 לוגי. תודה לכול העוזרים!!!
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה, זוהי הודעתי הראשונה. מאוד מעניין אותי כל התחום הזה של אלקטרוניקה ומודינג, אם כי אני עדיין לא ממש חזק בזה. (למרות שעשיתי קצת מודינג אצלי במחשב) טוב אז ככה, יש לי דיבורית של סאמסונג. פירקתי ממנה את הרמקול ואת המיקרופון. כעת אני רוצה לחבר אותם ביחד, כאשר אני אדבר במיקרופון ישמעו מה אני אומר דרך הרמקול. אני יודע שהרמקול (ואולי גם המיקרופון) צריכים להיות מחוברים למקור מתח כלשהו כדי לעבוד. אז איך אני מחבר את הכל כדי שיעבוד? יש איזה לוח אלקטרוני שאפשר לקנות/לבנות? ולאחר מכן איך אני מחבר את הרכיבים? תודה על עזרתכם.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, התחלתי ללמוד מהספר make:electronics ובאחד מהניסויים הראשונים (ניסוי 4 למי שיש את הספר) מחשבים את הזרם במעגל הזה: סוללות 6V-מולטימטר-נגד משתנה 2K-נגד 1K ומראים שברגע שמסובבים את הנגד המשתנה התוצאה במולטימטר משתנה בהתאם עכשיו השאלה שלי היא כזאת אם המולטימטר מתחבר ישר אחרי הסוללות ולפני הכניסה לנגד המשתנה למה התוצאה משתנה לפי הנגד המשתנה? אני יתן דוגמא אם יש צינור מים ברוחב 2 מטר שאחרי מטר הוא מתחבר לצינור שאפשר לשנות את הקוטר שלו מחצי מטר למטר ומחשבים את הזרימה של המים בתוך הצינור של ה2 מטר התוצאה לא אמורה להשתנות לפי שינוי הקוטר של הצינור השני שמשתנה בין חצי מטר למטר אז למה פה התוצאה במולטימטר משתנה? מקווה שהבנתם את הדוגמא למרות שהיא קצת מסובכת להבנה תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! מצאתי מדריך לדרמל נחמד וטוב! אז רציתי לשתף אותכם אז בלי הרבה דיבורים קחו את המדריך: http://www.virtual-hideout.net/guides/dremel/index.shtml תהנו!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום החלפתי את המעבד שלי למעבד 64 ביט,ולכן התקנתי windows x64. ברשותי winlirc reciver שנבנה על פי המדריך באתר. הרסיבר עבד מצויין עם תוכנת UICE תחת winxp 32-bit. כעת אני לא מוצא תוכנה שתעבוד טוב עם מערכת ההפעלה חדשה... winlirc ה"מקורי" נטען עם שגיאות,מזהה את האותות אך לא מסוגל ללמוד מקשים... uice-לא עובד מראה הודעת שגיאה. ir assistant- מראה שגיאה ולא עובד אף הוא... היחיד שקצת עובד הוא PC REMOTE CONTROL http://www.pcremotecontrol.com/ אבל הוא מסורבל נתקע ומרשה רק מספר מצומצם שלפקודות. חיפשתי בפורום אך אין תשובה עדכנית(או שלא מצאתי אותה). ניתן לשלוח הודעות בפרטי :....
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן, פנטיום 3, כמה מאות מגה של זיכרון, HD של 40GB מחשב ניסויים כזה. חשבתי להשתמש בו במרכז בקרה לחשמל בחדר. שאוכל בעזרתו לשלוט על מערכת החשמל, מהורדת החשמל לגמרי, וכולל לכבות את האור, מחשב מרכזי... וכדומה. אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לאתר שדרכו אוכל לבנות\לקנות את הממסרים והמעגלים הדרושים לבניה של מוצר כזה. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה הסיכוי שהדבר הזה: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1329913 אמיתי כמו שזה נראה? כנ"ל לגבי זה: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1312874 זה אפילו לא מעגל סגור תכנסו לקישורים ותבינו לבד אותו הדבר בקשר לזה: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=899877 (רק שזה לא קשור לאלקטרוניקה)
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מדבר על MESH כמו שיש במסננת של אמא במטבח P= רק יותר עבה ז"א משהו כזה http://www.jhone.com/stamps/all-bg-mesh.jpg בדיוק באותו עובי(אולי אפילו טיפה יותר מרוחים בין לבין) והכל ממתכת / אלומיניום / כל דבר מתכתי העיקר שיהיה שחור או אפור למרות שתמיד אפשר לצבוע ושלא יהיה יקר מדי o_O למישהו יש רעיון?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני לא בטוח שיש כזה דבר, אבל אולי כן הזמנתי מחול מיקרו מעבד של חברת MICROCHIP שנקרא PIC24, זהו רכיב SMT קטן בעל 64 רגליים, 16 בכל פינה . אני מעוניין בסוקט, וכמובן שעדיף שיהיה כמה שיותר גדול, שיקלוט את הרכיב, ואת הסוקט אוכל להלחים בקלות לתוך מעגל שקולט רכיבי THROUGH HALL, שבהם הרגליים עוברות דרך הלוח, מולחמות, ומקוצצות בהתאם, או סוקט לWIRE WRAP, שהוא בעל אותו רעיון, רק עם רגליים הרבה יותר ארוכות. איפה, אם בכלל אפשר להשיג סוקט כזה, חבל לי להרוס את הרכיב בנסיון להלחים את הרגליים הקטנטנות, אין לי ציוד מתאים בבית כמובן להלחים רכיב שכזה, וגם אין לי על מה להלחים אותו תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אנו שני סטודנטים שעוסקים בתיכנות מיקרו בקר PIC18 אשר עובד בשיטוף עם חיישן מרחק ומנוע סרבו (לצורכי פרויקט) אנו מחפסים מישהו שמתמחה בתחום זה ותמורת תשלום מוכן לעשות שיעורים פרטיים. אנו מ אזור הדרום(באר שבע) . מעוניים יכולים לפנות במאיל: rahalfred@walla.com תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
וונטק נקסוס 201 בצבע כסף עכשיו בפנדה במחיר 109ש"ח ושני מאוררי קולר מסטר אחד אם לד ניאון כחול ואחד אם אדום מוצרים טובים?? :) :)
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לוח אם matx והכרטיס מסך שלי חוסם סלוט אחד של PCI, וסלוט נוסף מאוד צמוד לכרטיס, כך שאני לא יכול להשתמש בהם, ואין לי סלוטים נוספים. האם אפשר לקחת את הפלסטיק של החיבור PCI מלוח אם במחשב ישן, לשים אותו על משטח שיהיה מחובר ללוח אם מלמטה ויאריך אותו, ולחבר אותו עם חוטים ל-PCI המוסתר?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי , שמתי לב שאם אני מחבר כל דבר את ה+ לפין 1 דיגיטלי ואת ה- לאדמה הוא דולק חזק ללא שום פקודה. וגם אותו דבר עם פין 0 דיגיטלי רק ששם הוא נדלק קצת יותר חלש, מה לעשות ?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלדוגמא שאני לוחץ אליו הוא יהיה כמו enter או משהו דומה(משהו שאני מגדיר) אני צריך גם את הצד החומרתי וגם את התוכנתי (הסברים או מדריך). תודה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אממ חיברתי את המאוורר למחשב והוא פעל ממש לאט ואז הסתכלתי וראיתי שחיברתי אותו על חוט מהספק שמחובר גם לדיסק קשיח גם לכונן תקליטונים וגם לצורב די וי די ואחרי זה חיברתי אותו על חוט אחר שמחובר רק לצורב ולדי וי די ויש לי עוד חוט שמחובר רק לדיסק קשיח ומאז שחיברתי אותו היו לי בעיות למחשב... והייתי צריך לעשות פירמוט אבל זה לא נראה לי בגללו אלא אני חושב שהיה לי וירוס מאיפה שהו אממ אז השאלה שלי היא לאיפה לחבר את המאוורר? כאילו לאיזה חוט? שיפעל נורמלי
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כחלק ממודינג למארז אני רוצה ללחבר מאוורר נוסף מקדימה, אבל יש רק מקום אחד לחבר. הפתרון היחיד שאני רואה זה להזיז את הCD השני למעלה כך שיהיה שני מקומות ריקים למטה, לחתוך לחבר את המאוורר, אבל אני לא ממש בטוח איך לחבר אותו
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
למי שיש מאוורר של 120 מ"מ יכול בבקשה למדוד מה האורך שלו ומה הרוחב שלו? אני מתכוון לכל המאורר לא רק לחלק עם הכנפיים שמסתובבות, אלא לכל הריבוע עם הפלסטיק איפה שמחברים את המאוורר למארז. [זה צריך להיות 12X12 ס"מ?!] תמדדו בבקקשה ותגידו לי... תודה, טל
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לא הבנתי מהמדריך איך עושים את זה כי לא רשום שם מה עושים אחרי שממקמים את השבלונה בבקשה תעזרו לי
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-