אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום, ראיתי את המדריך הזה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ כמה שאלות: 1.מה זה tip31? (אני יכול להגיד למוכר שיביא לי את זה והוא ידע שזה זה או שיש לזה שם אחר?) 2.p2 זה החיבור אוזניות\רמקולים כן? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם תודה רבה קודם כל וסליחה אם אני שואל לא במקום.. (אני מנסה לסדר מעגל של מדפסת בחיפוש מצאתי עליה במקרה דיודה אחת שרופה לחלוטין ומעבירה לכל צד ב0 התנגדות. הפרדתי את החלק מהמעגל כדי להיות בטוח ובאמת זה מקצר כנ''ל.) רציתי לשאול אם מישהו יכול לומר לי עם איזה דיודה אני יכול להחליף אותה, (עם סדרה/שם /מספר/תמונה וכדו' או עוד פרט שיראה לי את הדרך..). המידות של הדיודה הם 4.5mm x 2mm העליתי תמונות על מה מדובר אבל הפורום לא נותן לי לשים את הלינקים.. . תודה רבה .
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך מרכיבים את הערכת סילבינג? והאם צריך לפרק את המולקסים ועם כן אז איך?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי , שמתי לב שאם אני מחבר כל דבר את ה+ לפין 1 דיגיטלי ואת ה- לאדמה הוא דולק חזק ללא שום פקודה. וגם אותו דבר עם פין 0 דיגיטלי רק ששם הוא נדלק קצת יותר חלש, מה לעשות ?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת איך חותכים פרספקס? רציתי לדעת איך אני יכול לחתוך ולא מישהו מיקצועי תודה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לד פשוט בצבע כחול(בגודל 3MM אני חושב) אך אני מחבר אותו למולקסים במחשב? חיפשתי ואני לא מוצא שום דבר על זה אז תודה D: יש למישהו מדריך אם תמונות?? נ.ב אני צריך לחבר רק אחד כמה שנשמע דפוק רק כי יש מקום אחד שיראו אור כחול ואחד יספיק בשביל המקום הזה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למי שיש מאוורר של 120 מ"מ יכול בבקשה למדוד מה האורך שלו ומה הרוחב שלו? אני מתכוון לכל המאורר לא רק לחלק עם הכנפיים שמסתובבות, אלא לכל הריבוע עם הפלסטיק איפה שמחברים את המאוורר למארז. [זה צריך להיות 12X12 ס"מ?!] תמדדו בבקקשה ותגידו לי... תודה, טל
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זיכרונות Kingston hyper-x pc 3500 צ'יפים bh5... בלי תגובות מיותרות חשוב לציין- אני לא רוצה להרוס את הסינקים(צריך לעת הצורך למימוש אחריות) אהה כן כדי למנוע שאלות- הסינקים פשוט גורמים להתחממות הזיכרונות... נדב
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דרמל כזה http://www.homecenter.co.il/142-he-p1897-v1898/HomeCenter.aspx ורציתי לדעת אם הוא יוכל לעשות חלון במארז ואם לא אז אולי משהו אחר עד 200 שקל ואם אני יכול לחתוך איתו פרפקס ואם לא אז אם מה כן
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני עובד עם מיקרו בקר אשר לא מוציא מספיק זרם לMOC ולכן אני צריך להשתמש עם טרנזיסטור שיגביר לי את הזרם.. עכשיו השאלת מיליון הדולר היא באיזה טרנזיסטור אני צריך להשתמש שיעשה את הפעולה הזו בצורה ההכי איכותית וטובה? איזה טרנזיסטורים מגברי זרם טובים אפשר להמליץ עליהם?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בניתוח המעגל, כלומר מה קורה במעגל, מה הוא מבצע? עי מתחי צמתים ומשוואות פשוטות, מוכן גם לשלם לעוזרים. https://www.mathscinotes.com/2014/03/a-simple-frequency-to-voltage-converter/
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר ימים נרטבו לי באופן מאסיבי כמה מכשירים חשמליים: מגבר-כוח, פרה-אמפ, אל-פסק, ממיר של יס וטלויזיה. כל זאת בעקבות נזילה מהשכנים מלמעלה. כמות המים הייתה גדולה וחדרה באופן יסודי לכל המכשירים, כך שהייתי צריך להפוך את המכשירים בכדי שמים יצאו החוצה וליבשם בשמש. למרבה הפלא, כל המכשירים עובדים כעת. מאחר והאשמה היא של השכן, והנזק הוא עליו, שאלתי היא האם יש חשש לנזק לטווח הארוך עליו כדאי שאדע? חלודה וכדומה? אני לא יודע כעת מה לדרוש על הנזק משום שהכל עובד. האם כדאי לקחת את המכשירים לבדיקה? תודה,
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי את ה Antec Lanboy כידוע יש לו מנורה על הפרונט איפה שהמאורר ויש לי עוד מנורה בפנים. אין לי איזה כפתור שמכבה אותם מה אני צריך לעשות בשביל כפתור שמכבה את שניהם ? עם צריך לקנות משהו תכתבו מה והאם זה מסובך ?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות בארץ דברים מהסוג הזה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=44_80&products_id=3207 http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=44_80&products_id=20613 לא דווקא את המוצרים האלא אבל משהו בסגנון הזה משהו שמחזיק את הכבלים לרצפה (או למתכת של המארז במקרה של המחשב) תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי אז השלב הראשון מאוד פשוט למי שמבין באלק' אבל אני לא מבין כלום אז אני שואל פה... אני רוצה להדליק מנורת LED בודדת ע"י בטריה קטנה ודקה (בסגנון של הבטריות שיש בשעון) מישהו יכול להגיד לי מה אני צריך לקנות איזה סוג של LED איזה חוטים איזה נגדים (אני שואל כי אני לא מבין בזה) אחרי שתהיה לי מנורה פשוטה דולקת, אני מעוניין לעשות את זה משוכלל יותר ולחבר אותה ל"מתג מגנטי" בעיקרון אני רוצה לשים מגנט אחד על המשקוף של הדלת כניסה בבית ומגנט נוסף על הדלת עצמה וברגע שהם מתרחקים אחד מהשני שידלק האור יש למישהו דרך לעזור לי לתכנן את הפרויקט הנ"ל (אם לא את כולו, אז אני בטוח שכולם פה ידעו לעזור לי עם החלק הראשון שלו: פשוט להדליק לד)
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני חותך את גג המארז בצורה של שלושה עיגולים מוצלבים כמו הצורה 8 ועוד עיגול... ובזמן החיתוך של העיגול הראשון נהרסו לי איזה 5 ראשים וראשים יקרים... ויש לי דרמל ממש משמ חזק... זה נורמלי? המארז שלי הוא מתכת 0.7 של אנרמקס... תודה מראש, ניר.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עוד פרויקט של לדים אולטרה בריט הנה תמונות: [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם החלטתי להמשיך עם הפרוייקט אבל לקחת אותו לכיוון קצת אחר בכל מקרה אני מחפש בונדו המקורי עם התמונה של המכונית הישנה לפי מה שהבנתי יש באוטו דיפו ואין סניף שלהם שקרוב אליי אני מחפש אתר או חנות שאפשר להזמין משלוחים ותשלום דרך כרטיס אשראי האם יש בהום סנטר?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לוח אם matx והכרטיס מסך שלי חוסם סלוט אחד של PCI, וסלוט נוסף מאוד צמוד לכרטיס, כך שאני לא יכול להשתמש בהם, ואין לי סלוטים נוספים. האם אפשר לקחת את הפלסטיק של החיבור PCI מלוח אם במחשב ישן, לשים אותו על משטח שיהיה מחובר ללוח אם מלמטה ויאריך אותו, ולחבר אותו עם חוטים ל-PCI המוסתר?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם זה משנה באיזה כבל להשתמש מאלה? למרות שכולם ב250V על ימני כתוב 10/16A ועל שמאלי כתוב 10A. זה משנה? שאלה אחרת בנוגע לתקעי זכר ונקבה: הם נפוצים או נדירים במדינה? מה שאני צריך זה חיבור זכר. איך קוראים לחיבור זה שאוכל לשאול עליו בחנות? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, רציתי לשאול, בבעלותי מלצמת אבטחה הצורכת 3 וואט, ו"בנק כוח" (סוללה ניידת) לסלולר, בנפח של 20,000 mAh, כמובן שהחיבור הוא USB, השאלה שלי היא, לכמה זמן מספיקה הסוללה הניידת על מנת להפעיל את המצלמה? אין לי כל כך הבנה בחשמל לכן מקווה שלמישהו פה תיהיה התשובה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכנן למרוח משחה טרמית על המעבד וההיטסינק וקראתי מדריך אחד שכתבו באזור המדריכים על איך לעשות את זה. הכותב רשם שהוא מכין משטח אנטי סטטי או משהו בסגנון השאלה שלי בפירוט איך אילו אמצעים עלי לנקוט כדי לא לגרום לנזק בעת מריחת המשחה (האם יש אביזר הארקה או משהו בסגנון, האם הוא חיוני) כל דבר שיש לכם לומר על הנושא יתקבל בברכה תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך כמה מארזים לפרוייקטים שנמצאים בתהליך, וזהו החלק הגדול ביותר שחסר לי. למגבר שבניתי עד היום השתמשתי במארזים של Hammond, אבל הם לא זולים ולא לגמרי מתאימים לי לפרוייקט הזה. אני צריך מארזים ממתכת (לא בהכרח אלומיניום, אבל בהחלט עדיף) שיהיו בסיסיים ללא כל צורך בעיצוב מיוחד, מארז תעשייתי יתאים לחלוטין. אני צריך אך ורק שהמארזים יהיו בעלי פאנלים בעובי של 2מ"מ או יותר, כי מתחת לזה אין שום יכולת או משמעות להברזה של החורים ולא אוכל להבריג את הרכיבים אל הקייס. למישהו יש רעיונות? עדיפות לארץ כמובן בכדי לחסוך עלויות שילוח. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום החלפתי את המעבד שלי למעבד 64 ביט,ולכן התקנתי windows x64. ברשותי winlirc reciver שנבנה על פי המדריך באתר. הרסיבר עבד מצויין עם תוכנת UICE תחת winxp 32-bit. כעת אני לא מוצא תוכנה שתעבוד טוב עם מערכת ההפעלה חדשה... winlirc ה"מקורי" נטען עם שגיאות,מזהה את האותות אך לא מסוגל ללמוד מקשים... uice-לא עובד מראה הודעת שגיאה. ir assistant- מראה שגיאה ולא עובד אף הוא... היחיד שקצת עובד הוא PC REMOTE CONTROL http://www.pcremotecontrol.com/ אבל הוא מסורבל נתקע ומרשה רק מספר מצומצם שלפקודות. חיפשתי בפורום אך אין תשובה עדכנית(או שלא מצאתי אותה). ניתן לשלוח הודעות בפרטי :....
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש עכשיו. בקודם הייתי כל חודש צריך לפתוח ולנקות אבק עד שהוא שבק חיים. מישהו עשה מארז אטום לאבק? יש אפשרות לדבר כזה בכלל? אם אני אקח פילטרים של מזגן למשל, ואאטום את כל הפתחים של המחשב, לא יהיה טוב? יהיה חם מדי בפנים? עניין האבק פשוט מטריף אותי. תודה על העזרה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-