עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לחברי הפורום, בעקבות מספר דיונים שהיו בפורום בעבר הלא רחוק החלטתי לרשום מדריך בסיסי לנושא של ספקי כח מיוצבים. המטרה היא להקנות לאנשים שלא ממש מתמצאים בתחום מעט הבנה בסיסית ויכולת לנתח\לתכנן מעגלים שכאלה ברמה לא פחות טובה (ולעיתים יותר טובה) מרוב הדברים שנמכרים באיביי על ידי כל מניי מוכרים סיניים למיניהם. לצערי הרבה דברים שרציתי לכלול אינם נכללים כיוון שהבנתי שהם לא יתאימו לרמה של הטקסט וידרשו יותר מדיי יידע מוקדם, לכן הזכרתי חלק מהם אך לא התעמקתי בהם. כמו כן, באורך של כ-30 עמודים, לא מדובר על קריאה זריזה של כמה דקות. תוכן העניינים הוא: הקובץ מצורף בפורמט PDF. אני מקווה שהמידע הזה יועיל לכמה שיותר אנשים. אשמח לקבל פידבק בין אם הוא חיובי, ובין אם הוא בנוגע לדברים שיש …

• 17 תגובות
    • 9.1k צפיות
  2. http://www.i-hacked.com/content/view/125/44 בכתובת הזו תמצאו כתבה די בסיסית על כל הבסיס של חלקי מערכות ספרתיות (בדומה לסטיקי בעברית באתר). הכתבה לקוחה מתוך ספר בשם Apple I Replica Creation: Back To The Garage שמלמד 1 לאחד 1 איך להרכיב מחשב APPLE 1: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/193183640X/ref=ase_ihackedcom-20/103-7707703-8790210?v=glance&s=books

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  3. Started by zivM,

אני כבר זמן מה מסתכל בפנדס ורואה כמו שטיח ששמים בריצפת המארז שהוא אמור לבודד רעש... השאלה שלי,אם זה באמת נחוץ?? יש רגליות לכל מארז היום,והוא לא מרעיש ברמות כאלו ששטיח כזה ישתיק אותו... אם שמים את זה בריצפת המארז,האם זה לא גורם לחימום של המארז? יניקת אוויר וכל הקשור לקירור?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%94%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%94%d7%95%d7%a4%d7%9a-%d7%9c%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%a4%d7%a7%d7%98%d7%99-%d7%95%d7%96%d7%95%d7%9c/

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%a9%d7%91%d7%91-%d7%94%d7%96%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%a9%d7%a0%d7%95%d7%aa%d7%9f-%d7%a7%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-wi-fi-%d7%9c%d7%9b%d7%9c-%d7%93%d7%91%d7%a8-%d7%aa%d7%9e%d7%95/

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by tmpusr,

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=5&ArticleID=512

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. איפה ינתן להשיג ומה טווח המחירים של דברים כאלה? תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 6.2k צפיות
  8. Started by PhP dUdE,

היתי אתמול וראיתי שדרמל מקורי עולה רק 370 שקל אם צינור גמיש וחלקים,עסקה דיי טובה.

• 3 תגובות
    • 967 צפיות
  9. שלום. נחתו בזרועותיי שני ספקים ישנים ובכל אחד מהם יש מאוורר די שמור שעובד מצויין! שאלתי היא איך אני יכול להפוך את המאוורר של הספק למאוורר רגיל שאוכל לחברו ללוח אם או דרך הספק שלי כדי שיאוורר את המארז שלי. *לפי המדריך באתר (שקראתי, אגב.) אומרים לחתוך את שני הכבלים (אדום שחור) מהלוח של הספק ואז לחתוך את חיבור המולקס (חשמל) של הכונן דיסקטים וממנו להשאיר רק את החוט האדום והשחור ואז לחבר את שני הקצוות ביחד ולחבר ללוח אם. עכשיו חשבתי למה לא לקחת חיבור מולקס רגיל (HD, סידירום וכו") ובו מתוך החוטים צהוב-שחור-שחור-אדום לחבר את החוטים שחור ואדום למאוורר וזהו זה, כך גם יהיה לי חיבור ארוך יותר ואני גם יוכל לחבר אותו ישר מהספק שלי (דרך חיבור מולקס תואם כלשהוא) האם זה אפשרי? דרך א…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by asaf_a,

שלום אני צריך אתרים של מדריכים למודינג בבקשה (חוץ מ metku.net) תודה רבה

11. שלום לכולם אני מחפש מדריכים ברשת לאלקטרוניקה שיתחילו מאפס ויסבירו חוק אום קבל נגד קירכהוף וכולי עד ל TROUBLE SHOOTING לטכנאי אלקטרוניקה הממוצע . אפשר גם באנגלית אבל גם בעברית לא יזיק . תודה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. אני מחפש בנרות חנות שמוכרת Scotch Blue, זה טייפ איכותי ביותר לצביעה. ראיתי גם שהמון מודרים משתמשים ספציפית במוצר הזה וכידוע, 3M אכן יצרן איכותי. בכל מקרה, אני מתקשה למצוא את זה בארץ... בהום-סנטר יש מוצרים של 3M אבל אין להם את הטייפים האלה, סביר להניח גם שאם היה, אז במחיר מופקע. אני סבור שיש חלופות איכותיות לא פחות, ולכן פתחתי אשכול, אז שוט.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by dd7,

מבקש המלצה לקתודות ופאנל שליטה

• 9 תגובות
    • 931 צפיות
  14. Started by mzn,

שלום אני מתכנן לרכוש מחשב חדש, בדגש על הצבעים לבן ושחור. אשתמש בלוח אם Z170 SYBERTOOTH S , זכרונות BALISTIX של CRUCIAL, ספק מודולרי 650 של אנטק, SSD EVO 750 של סמסונג, כרטיס מסך 1060 של ASUS בגירסת DUAL FAN OC, מעבד i5 6600K לקירור אני מזמין מחול את הDEEP COOL CAPITAN, מאוד יפה לדעתי, אני עוד מתלבט אם לקחת 120 או 240. המארז יהיה ככל הנראה H440 של NZXT למרות שאני מתלבט לגבי הדגם הזול יותר ה340. בכל מקרה, אני לא כלכך יודע איזה כבלים לקנות, ומאיפה משתלם? ראיתי שאמאזון שולחים חלק, אבל לא יודע מה האיכות שלהם. אני מבין שצריך 24PIN אחד ללוח אם, עוד אחד של SATA עבור הSSD, ולגבי הכרטיס מסך אני באמת לא יודע איזה כבל צריך, האם עדיף לי לרכוש אחד א…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  15. יוצא לי להתעסק קצת עם מגברי סטיראו ישנים . הקבלים הגדולים של השנאי הראשי . מחוברים בטור כאשר מהקבלים יוצא מתח DC פלוס ומינוס . והחיבור בין הקבלים הוא האדמה ולאדמה הזה מתחבר כל חלקי המגבר מהמנורות המעגלים השונים וגם הסיגנל עצמו וגם יציאת הרמקולים ולעיתים השאסי של המגבר גם מחובר לאדמה . מישהו יכול להסביר קצת בתמציתיות את העקרון של מסלול האדמה הזה ? הן במגברים ובכלל במוצרי חשמל . תודה לעונים , ושבוע טוב .

• 16 תגובות
    • 7.9k צפיות
  16. Started by Asaf.Y,

תמונות של המארז מצורפות.. תודה מראש, אסף. עריכה.. לא משנה..גם ככה אף אחד לא הגיב..

17. Started by Master-Chipsets,

יש לי דרמל, אבא שלי טכנאי שיינים יש לי ראשים אליו, יש לי פרפקס, זמן ... מבקש הצעות למודינג שיתאים למארז שלי בתודה, גיל

18. שלום, את המארז שלי תוכלו למצוא בגלריה או בלינק ישיר בחתימה, אני מעוניין לעושת משהו מעניין זה יכול לכלול שינוי צורת הפרונט לגמרי, זה יכול להיות צביעה בקיצור כל דבר, אזלו לי הרעיונות אז אני מבקש עזרה, תודה מראש, אלי.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. מארז Full Tower הדרישות הן כאלה: - קודם כל שיאפשר זרימת אוויר טובה וקירור טוב, הרי לשם מטרה זו הבאתי אותו - לא צעקני- שיהיה מעניין, אך שקט, לא משהו שיפחיד אותי בכל פעם שאני אסתכל - הצעות מה לעשות עם הפאנל... רצוי שיהיה שחור כולו או חלקו (הכוננים שחורים) - מי שיוכל להכין לי סקיצות של זרימת האוויר או מראה כללי- אני אודה לו מכל הלב - מי שירצה לעזור בצביעה מקצועית (אם יש תנור או צביעת לחץ, משהו כזה) בתשלום כמובן- יהיה זה מבורך רוב תודות לכולכם, שבת שלום ובהצלחה למכבי בגמר נדב

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by Moty_p,

אני מחפש מפסק עם כמה מצבים לדוגמה OFF ON ON ON ON ON ON כאשר כל ON מעביר את המתח ליציאה אחרת (מין הסתם) אחרי חיפוש ממושך הגעתי לזה: http://www.taydaelectronics.com/3pdt-stomp-foot-pedal-switch.html האם זה מה שאני מחפש? אם לא אז מה זה?

• 4 תגובות
    • 981 צפיות
  21. שלום לכולם בשעה טובה סימתי את המודינג שלי שאני יעלה עוד היום מבטיח לכם !!! עכשיו ככה יש לי ונטה 120 שהיא קצת מרעישה לי !!! ויש לי ולקנו 11+,אתם בטח שואלים מה הקשר אז כככהה בולקנו 11+ יש 2בקרי טמפ" ואחד מהם שייך למעבד והשני אין לי מה לעשות בו אז החלתתי לשים אותו לונטה שלי עכשיו עישתי איזה קומבינה שאני יחבר את זה לונטה וחלק שני לספק ואז המחשב עבד לי שניה ואז יצא לי עשן מאיפה שהוא ואזז הלבב שלי דפקקקקקק אבל אחרי כמה דקות הדלקתי שוב את המחשב וכמובן הוצאתי את הקומבינה והכול עבד ברוך השם!!! עכשיו מה שאני מבקש ממכם חברה בבקשה עיזרו ליפתור את הבעיה של השליטה למאורר אה ומישהו יודע למה יצא לי עשן והמחשב נכבה???

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  22. שלום ושבוע טוב. רכשתי את המארז ביום חמישי. סידור הכבלים לא כל כך הלך לי. החבאתי את כל הכבלים מאחורה אבל כתוצאה מכך לא הצלחתי לסגור את הפנל האחורי ונאלצתי להעביר את כל הכבלים מקדימה מה שיצר ברוך מאוד גדול. הצעות לשיפור/עזרה יתקבלו בברכה.

• 3 תגובות
    • 989 צפיות
  23. יש לי מכשיר שנקנה בחו"ל, אתמול השולחן בו הוא היה מונח נרטב קצת, וכשראיתי את המכשיר, כיבית אותו, פירקתי את הסוללה וכרטיסי הסים והזיכרון (היה מעט רטיבות שם באיזור)/ הנחתי אותו באורז למספר שעות. אחר כך כשהוצאתי אותו וידאתי שהוא יבש, והפעלתי, הוא עבד יופי לכמה זמן. אחרי כמה זמן מששמתי אותו להטען, ניסיתי להשתמש בו, אבל מאז הוא מת, אין תצוגה אין תגובה אין כלום גם המחשב לא מזהה אותו כUSB. ברור שיש כאן בעיה חשמלית, השאלה מה זה יכול להיות. מכיוון שהמכשיר נקנה בחו"ל מצד אחד, האפשרות של שליחתו לתיקון היא מורכבת יותר, מצד שני, הם הדביקו מדבקה על הבורג, השאלה אם יכול להיות שתיקון כזה יהיה אפשרי ויצדיק הסרת המדבקה

24. אני זקוק לעזרה מעשית בקידוח פתח למאוורר 80 מ"מ מאחר ואין לי את הכלים המתאימים. אם אתם מכירים בית מלאכה באיזור ת"א שיכול לעזור אודה מאד.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום לכם רציתי לבקש ממי שיכול לעזור לי להכין שרטוט מעגל חשמלי אני רוצה לחבר כ30-40 לדים לנתונים הבאים: מקור המתח זה חיבור USB 5V . זרם אני לא יודע כמה.. נתוני הדיודות מתח 3.2-3.8V בערך זרם כ20mA חשבתי לחבר אותן במקביל כמו שמראים במדריך פה. השאלה אם אני צריך בכלל נגדים כי אני מחבר פה הרבה לדים ואם זה בכלל יחזיק אם יהיה פה מספיק זרם ...

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים