עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אממ אז ככה יש לי אוזניות בבית שבאות ללא הנגד המשתנה הקובע את הווליום לכן במחשב השני שלי כשאני מחבר אותן אני שומע רעשי רקע מעצבנים למדי עכשיו אני מחפש סירטוט למעגל שבעצם יהיה לי מצד אחד חיבור נקבה לחבר אליו את האוזניות וחיבור זכר לחבר למחשב עכשיו אני מחפש מינימום של פגיעה באיכות.. אז פחות או יותר איזה נגד אני צריך וכאלה ואם הורדת המתח באמת תעזור להפגת רעשי הרקע אם מישהו מכיר משהו קנוי לקחת השראה זה יעזור מאוד

• 2 תגובות
    • 796 צפיות
  2. Started by אלעד6,

יש לי לדים UB 3V... ואני לא ממש מבין באלקטרוניקה.... יש לי בבית נגדים 470 אום ורציתי לדעת אם שני המעגלים הבאים זהים... ואם לא אז למה?.... פשוט יש לי בניה שאני צריך לעשות ואני לא יכול יכול לבנות אז זה שעל כל לד יהיה נגד ואני לא יכול לבנות מעגל בטור. אני צריך להגיע למצב כזה.... אם זה אפשרי....

• 3 תגובות
    • 739 צפיות
  3. Started by D@rk3y,

אני רוצה להוציא את הגג של המארז כדי לקדוח למאוורר, והבנתי שצריך לקדוח את הניטים ואז זה יוצא. עכשיו רציתי לדעת האם אני צריך להוציא את הHD בזמן שאני עושה את זה כדי למנוע ויברציות מיותרות, והאם צריך לכסות את הלוח אם כי עפים שבבים

• 5 תגובות
    • 844 צפיות
  4. Started by bluz,

ביציאה עצמה יש 25.. אבל בתוך יש 19 :-X מה אני עושה? אני צריך להחזיר 0 ב18-25, פשוט לא לשים כלום? (עוד לא סיימתי לבדוק תפינים כי אין לי מולטיטסטר, אבל עוד לא נתקלתי ב19-25..)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by XxsaarxX,

איפו יש חנות שאפשר להשיג דברים למדינג ניאונים וכזה באזור הקריות

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  6. Started by 104952,

מישהו יודע אם יש גרסה חינמית לEWB? נגיד "גרסת סטודנטים " או משהו בסגנון? ואם כן מאיפה ניתן להוריד? תודה

• 5 תגובות
    • 775 צפיות
  7. יצא יופי. הטמפ ירדו בכ 3 עד 4 מעלות וזה לקח לי 10 דקות להכין. ראו תמונה. לקחתי פוליגל וחתחתי לפי הגודל המתאים ועשיתי עוד אחד וצרפתי אותם כדי שיהיה חזק. וזה יצא חזק מאוד. [attachment deleted by admin]

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by eegg,

אני רוצה לבנות לוח למאוורים כזה אז אולי מישהו יכול להגיד לי את החלקים ואיך הם מחוברים בכזה: scythe kama panel http://www.scythe-usa.com/product/acc/015/images/conpane4-300fancon2.jpg

• 3 תגובות
    • 778 צפיות
  9. אני רוצה ליבנות מטען USB לנגן שיעבוד על סוללה של 9V ואין לי מושג איך לבנות אותו. האם מעגל עם נגד 1 יספיק? אם כן מה ההתנגדות שלו אמורה להיות? אם אפשר לקבל גם משהו קל לבניה עזרה בבקשה! מצאתי לינק אבל אני לא מבין מה הרכיבים שצריך http://www.instructables.com/id/E1BUJ53JXNEP286ZX3/ בתודה מראש, Deyv

• 0 תגובות
    • 578 צפיות
  10. היי לכולם. אני לא רואה צורך להשקיע כ500 ש"ח במארז, וגם אין לי כרגע את הזמן לבצע מוד מקיף וארוך. אני בתהליכי הרכבת מחשב חדש, שנכון לעכשיו יתלבש על שילדת המארז הבאה, שחתכתי ממחשב קודם: http://hwzone.co.il/newspics/RnGKay/CIMG0124.jpg אני מנסה לחשוב כיצד אפשר לאטום את המארז בצורה היעילה ביותר והזולה ביותר. כרגע אני לוקח בחשבון - קרטון או פרספקס, אבל אשמח לשמוע רעיונות מקוריים אחרים. היתרון בקרטון - קל וזמין. החסרון - מכוער וחלש. היתרון בפרספקס - חזק ואלגנטי. החסרון - קצת פחות זמין, אך בעיקר ידרוש מודינג מקיף שאין לי זמן אליו.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. רציתי פעם לקנות מארז כזה אבל עכשיו חשבתי שאפשר לבנות לבד רק את הדלת, אז אני צריך מאוורר 25-20CM בשביל זה (כמובן שייתחבר למולקס מהספק) מישהו מכיר מקום שאפשר להשיג מאוורר כזה ?

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by aladin_7,

לכל המודרים פה ולמי שמעוניין היום גיליתי שבאריהב מוכרים pci riser עבור 3 כרטיסים (מאפשר לחבר כרטיסי PCI במקביל ללוח אם)

• 5 תגובות
    • 963 צפיות
  13. חברה אני בתהליכי דיבור עם חברה אחת לגבי משלוח של מסכים לארץ מה שאני כרגע מתעניין בו זה מסכים גרפיים 240*64 עם בקר T6963C כרגע יש 3 אופציות צבע: יש גם מסכים רגילים אבל ההפרשי מחיר לא מצדיקים לקנות מסך רגיל כשיש גרפי למרות זה אם יש בקשות אני אבדוק את זה אם מישהו רוצה שישלח לי מייל (iakovl@gmail.com) או יגיב פה אני כרגע לא יודע מה יהיו המחירים במיוחד שכנראה המכס לא יעזוב אותי עם זה אבל.... אני מעריך שהמסכים יעלו לבסוף בסביבות ה150~200 ש"ח ( רגיל הכי זול, כחול הכי יקר)

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Crash5,

שלום רב, ברשותי מארז Chieftec Dragon DX-01BLD Tower וכמו שתוכלו מיד לראות בתמונות המצורפות הוא מאוד לא מסודר מבחינת חוטים. ניסיתי כבר מספר פעמים לסדר את כל החוטים בצורה כזו שהם לא ייראו לעין ושזרימת האוויר בתוך המארז תיהיה טובה, אבל לצערי לא הצלחתי. אני סקרן לדעה מה בעצם הסוד בסידור נכון ויעיל של המארז? אשמח לשמוע עצות וטיפים בנוגע לסידור של המארז. בכל מקרה, אם יש מישהו מאיזור ראשל"צ שיהיה מוכן להירתם ולעזור לי בסידור המארז אני אודה לו מאוד! תודה רבה! [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. לא אני ולא אף אחד מהפורום ומהאתר לא אחריים לנזקים שעלולים לקרות לכם ולמחשבכם כתוצאה מרשלנות וטעויות בהלחמה לבשו משקפי מגן הכל התחיל מזה שכשהרכבתי את המעגל לא נהנתי מהתוצאה במיוחד .. הלדים מהבהבים רק בבאסים או בווליום גבוה אני רציתי שהמעגל יגיב גם לצלילים הגבוהים ולקולות וכאלה ולא רק לבאסים מצאתי את המיני מגבר הזה http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/amp1.htm ושילבתי אותו עם המעגל המקורי http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ חומרים: 2 טרנזיסטורים (אחד להגברה והשני לתגובה של הלד) בשביל הראשון אפשר לקחת את אלא: 2N3392 BC168B BC168C BC183LB BC183LC BC238C BC548A BC548C (<--- אני השתמשתי בזה) PBC109 KT373A NTE199 בש…

• 19 תגובות
    • 3.7k צפיות
  16. Started by iakovl,

שלום חברים מזמן לא התראנו אחרי MK2 ו MK1 בא לנו לטובה MK3 מה ההבדל? שלא כמו 2 הפרויקטים האחרים שנדפקו אצלי - ראה מלחמת לבנון השניה והגיוס לצה"ל עכשיו אני עליתי באיכות חיים שלי בצה"ל, ולא עושה שבת כן שבת לא משמע -> יש לי זמן לעבוד סוף סוף ובכן מה לעזזל אני רוצה לעשות בMK3? מארז עץ בסגנון P180 מארז ב2 חלקים חלק ראשון/עליון = לוח אם + DVD חלק שני/תחתון = ספק + HDD כל הדבר הזה נועד לשקט ולכן אני גם מביא מאווררי YATE LOON (יש לי חבילה בדרך אז תמתינו) אבל... לא סתם מאווררים (כל מי שמכיר אותי מכיר אותי) אני אשתמש במאווררי 140 מ"מ בחלק העליון (כי אפשר להכניס את זה לשם) ובחלק התחתון אשתמש במאוורר 120 אחד. אנשים, כמו תמיד איתי, הפרויקט הזה יקח זמן, אני לא ממהר יו…

• 54 תגובות
    • 9k צפיות
  17. יש לי מתאם IrDA המתחבר לUSB שמעביר מידע מהפלאפון למחשב. אני רוצה להפוך אותו למקלט IR שיגיב לשלט רחוק. טכנית, יש אפשרות לעשות את זה? יש תוכנות מתאימות?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  18. Started by carls,

ברצוני להתקין 3 מאווררים למארז atx 400w פשוט השאלה איך אני אדע אילו מאוורים יש להתקין (מבחינת הספק כדי לא להכביד על הספק) ובכלל אילו מאווררים מומלצים יש בשוק יש לציין שהמארז יושב במישרד כך שלא ממש משנה כמות הרעש תודה

• 2 תגובות
    • 669 צפיות
  19. שלום, יש לי עוד 11 יום מתכונת באלקטרוניקה אני מתכוון לשאלון אלקטרוניקה ומחשבים ג' זה שעושים בכיתה י'א. אני צריך את הפתרונות של הבגרויות משנת 2003 עד 2006(האחרונה). לדוגמא השאלון של קיץ 2006 http://meyda.education.gov.il/sheeloney%5Fbagrut/2006/6/HEB/815201.PDF אם מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איפה יש את הפתרונות עם דרך. זה ממש יעזור לי להתכונן טוב לבחינה. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 8.2k צפיות
  20. העליתי סכמה חדשה אני רק צריך שתגידו לי אם זה נכון כעיקרון אני עשיתי שהלדים לא יתחלקו ל4 (אני צריך ל6) אלא חיברתי עם נגד ל12V אם היא לא נכונה בבקשה לתקן / לתת חדש עם 6 לדים אבל.. תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 756 צפיות
  21. המעגל יכלול: מאורר לד כחול נגד ללד מפסק ON=OFF ושיתחבר לMOLEX מישהו מוכן בבקשה לסרטט לי את זה מובן ונכון בבקשה? אני מודה לכול העוזר!

• 3 תגובות
    • 774 צפיות
  22. Started by tamos,

יש לי לד רגיל ונורמלי אני רוצה לחבר את הלד לחיבור שיוצא מהספק(הכבל כוח הזה, זה שלבן והוא נכנס לכל הכוננים: דיסקטים וכל אלה, אלה שמביא להם מתח) עכשיו איזה נגד אני צריך בשביל לד כי ניסיתי בלי נגד והוא נשרף תוך שניה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. טוב, אז בשעה טובה סיימתי את המקלט IR.. קניתי את הדיודה החדשה (הקודמת נשברה לי) וסיימתי את זה. עכשיו.. התוכנה קולטת את הדברים (PLAY PAUSE וכו') אבל זה נעשה בשלבים, ואחרי שעברתי את האמצע צריך ללחוץ ממש מהר, לעזוב לכמה שניות וללחוץ שוב. ה"LED" הירוק שבצד מהבהב בטירוף כשאני לוחץ על כפתור. אבל מה שחשוב מהחלק של הקליטה, זה שזה קולט (מהבהב מהר) גם ממרחק, וגם מכיוונים שונים. הבעיה היא, שאחרי שאני מסיים לכוון את הפעולה זה לא ככה: למשל, PLAY בווינאמפ. זה אמנם עושה את זה, אבל רק בזווית מאוד מסויימת שקשה מאוד לתפוס. אני לא מבין, זה קורה בגלל שהשלט מאוד ישן או מה? כי זה בכל זאת קולט את זה מצויין באתחול.

• 2 תגובות
    • 926 צפיות
  24. Started by tamos,

אני הולך לבנות את זה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עכשיו איזה TIP31 לקחת: NPN power transistor,TIP31A 3A NPN power transistor,TIP31A 3A 50pcs NPN power transistor,TIP31A 3A TO-220 NPN power transistor,TIP31C 3A 50pcs NPN power transistor,TIP31C 3A TO-220 איזה לקחת מבין כל אלה?

• 5 תגובות
    • 691 צפיות
  25. Started by novice,

מישהו מכיר את המודר המפורסם BenHeck ? http://www.benheck.com

• 2 תגובות
    • 693 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.