אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני עובד לפי המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ ולפני שאני מתחיל בעבודה אני רוצה לשאול מספר שאלות אם תוכלו לומר לי אם אני צודק מה שכתוב במדריך נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. הכוונה היא 11 נגדים של אחד קילו אוהם ? 5 נגדים של שלוש וואט עם 33 אוהם ? 10 דיודות רגילות? (בשני השורות למעלה אני לא כל כך הבנתי לכן אני שואל אם הכוונה היא למה שכתבתי בגלל שהכתב יוצא הפוך שמוסיפים אנגלית לכן רציתי להיות בטוח) במדריך כתוב שקשה למצוא לדים דו צבעיים אני מצאתי באת החנויות שליד הבית שלי לדים כאלה והמוכר אומר שכל אחד יעלה לי 10 ש"ח זה המחיר או שהוא קצת מגזים? ועוד דבר אחרון יש למשהוא רעיון מקורי איך אני יכול ל…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים מישהו יכול להסביר לי מה עשו כאן בעצם? http://bit-tech.net/article/56/ כלומר מה תפקידו של החוט הצהוב? בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
לאחרונה שמתי לב להרבה פרוייקטים חדשים שפורסמו באתר ותהיתי למה לא עושים יותר בארץ תחרויות מודינג.... לדעתי תחרות מודינג ותשולב עם עוד משהו יכולה גם לעלות את המודעות שלנו לגבי המודינג בארץ וגם לעלות את הרמה ע"י הצגה של הפרוייקטים שלנו למודרים מתחילים שיבינו כמה שזה פשוט וככה יהיו לנו יותר פרוייקטים גם חדשים וגם איכותיים
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי HP mini 1000 אין לו חיבור VGA לפי מה שהבנתי ברשת יש לו חיבור של mini-VGA בגלל המחיר הלא הגיוני של פתאם חשבתי אולי אני יכול לעשות בעצמי סוג של מתאם כזה.. רציתי לדעת איפה אני יכול למצוא סכימה של מתאם כזה כדי שאוכל לחבר VGA תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני מדבר על שנאי מתח עם מדדים בערך של 12 V 3 4.5 7 בערך... כמה אמור לעלות אחד כזה? עכשיו עוד שאלה אחרי שאני קונה יש קצה שהוא מגיע איתו אני אמור לחתוך את הקצה לקבל שני חוטים + ו- נכון? ואז נגיד לחבר למטריצה בהספק הרצוי ולראות עם המעגל פועל נכון? ממ יש סיכוי שזה יעשה לי קצר בבית? כי היה לי אחד הוא היה קצת תקול נראה לי ועשה לי הפסקות חשמל... ממ אם ה+ וה- נוגעים ביחד שזה מחובר לשקע יש סיכוי להתחשמל?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לשלוט על כמה מאוררים שיש אצלי במארז. על אחד אני חייב לשלוט ועל השאר אם תהיה אפשרות לשלוט זה יהיה טוב. סך הכל יש לי 4 מאוררים במארז. מצאתי את זה. לפי מה שהבנתי אני יכול בעזרתו לשלוט על 2 מאוררים. האם יש אפשרות להחליף את החיבור של ה 3 פינים(חיבור של לוח אם) לחיבור פשוט של ספק כוח? וראיתי גם את זה האם יש אפשרות גם בו להמיר את החיבורים לחיבור של ספק כוח רגיל? האם קיים בקר שכזה שאפשר לחבר אותו לקדימה של המארז במקום לאחורה? תודה! האם אחד מהכבלים הבאים יעזור 1 2?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה מה שבנתיים שבוע הבא אני קונה דרמל ואז אני יתחיל להיתעלל בו ברצינות העכברוש עבר שיפצור קל הספתי לד לבן בנוסף לאדום והכחול הצעות יעול שיפור יתקבלו בברכה [br]פורסם בתאריך: 8.08.2008 בשעה 22:15:32 והנה ההמשך ;Dשימו לב שגם לי כמו לכולם יש סידירום של לאקי גולדסטאר LG לצורך העניין אבל הוא מוחבא [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשבתי להתחיל עם לד לבקר של PS3. אני קונה חומרים ומכין את זה, פשוט וקל לא ? ואז במחשבה שנייה אמרתי שאם אני יהרוס את זה, זה יעלה לי דיי הרבה כסף (400 שקל בארץ) לקנות חדש ואמרתי אולי יש לכם משהו להתחיל איתו. ראיתי בנעוץ את המדריך לעשות שהבקר של ה-PS1 יתאים למחשב. אבל, לאן היציאה שהוא הרכיב מתחברת ? לא ראיתי במחשב שלי יציאה לזה. בקיצור חפרתי, אם תוכלו להגיד לי ולהביא לי מדריך, אני אשמח.
-
- 6 תגובות
- 936 צפיות
-
-
ישנה חנות ברשת שנקראת pccool ויש להם כמה דברים שאני רוצה לקנות במחיר סביר ויחסוך לי הזמנה מחו"ל. השאלה היא: האם מישהו שמע עליהם? אין להם כתובת פיזית, אלא רק כתובת מייל, מישהו עבד איתם פעם?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברה יש לי שאלה יש לי את הקירור הזה VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD זה הנתונים של המאורר: Model: VA4-C7040 CPU Socket: 370/7/A (462) Rated Voltage:12 V Rated Current:0.30 A Power Consumption:3.84 W Bearing Type:TMD (Tip-Magnetic Driving) Fan Speed:TMD (Tip-Magnetic Driving) 5600 RPM Airflow:35.5 CFM Noise Level:38 dB(A) Outline Dimension:74.5 x 74.5 x 60.0 mm Weight384 gm Life Time:80,000 hrs תמונה: שאלתי היא האם אפשר לחבר לו פוטנציומטר כדי להפחית את הרעש מהמאוורר כי ברגע שהמחשב לא בעבודה אז אני לא צריך 5600 RPM ו35 CFM וכמו שאת רואים רעש של 38 DB שזה הרבה....אם זה אפשרי איזה נגד משתנה (פוטנציומטר)אני צריך לחבר...בעל איזה התנגד…
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אני יכול לעשות תאורה דרך יואסבי? מצאתי ביואסבי מתח של 5.7 וולט ואני רוצה לעשות כמה לדים ביחד איך אני עושה את זה?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לצבע את המארז שלי בצבע שחור כמו כן אני רוצה חלקים מסויימים לצבוע בצע מטאלי כך שיראה כמו סוג של מראה.. תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מסך LCD קטן לדוגמא משהו בסגנון 2,3 מקסימום 4 אינץ למשב שאני עושה לו מודינג אם מישהו יכול להגיד לי איפה אשפר לקנות בזול מסכים כאלו, וגם אם למישהו יש איזה שרטוט לבנות מתאם מכרטיס מסך לחיבור למסך כזה. תודה! *אני מדבר על מסך בסגנון כמו שבתמונה.
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני בקרוב חותך חלון לגבי החיתוך אין מה לדאוג אני עושה את זה במפעל לאלומיניום(של דוד של אמא שלי) יש למישהו רעיון לצורה של חיתוך?
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני שמח לחלוק איתכם את יומן הפרויקט הראשון שלי. רקע: קודם כל קצת רקע עליי על מנת להסביר את השם הלא רגיל של הפרויקט, קוראים לי לאון רוזנגרטן אני סטודנט למדעי המחשב ומהנדס מחקר ופיתוח בשתי חברות סטארטאפ קטנות וגיימר כבד. למזלי הרבה עיקר העבודה שלי היא בתחומים שקשורים בטכנולוגיות מעולם הגיימינג כמו עבודה עם Opengl, Direct X ושימוש מאסיבי ב(GPGPU (general purpose graphics processing כמו CUDA של Nvidia או OpenCL של AMD. ככה שכל מחשב גיימינג טוב הוא גם מחשב עבודה מצויין ולהפך. החומרה: מעבד: היות ואחת הדרישות שלי היכולות Multitasking מצויינות הבחירה הייתה ממש קלה ומעבד שנבחר הוא AMD FX 8350. להבדיל מIntel המעבד הנ"ל הינו Oct core אמיתי ולא נרובע ליבות שבו כ…
-
- 6 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורום זה ובכלל באתר בגעתי לכאן כי אני רוצה לבתחיל ללמוד מודינג ובכלל כל בבתעסקות הזאת עם המחשב אז יש לי כמה בקשות : 1.אני צריך מדריכים למתחילים בסיס במודינג בעברית או באנגלית אבל אם באנגלית אז רק וידאו. 2.אני צריך קצת הסבר ממכם על כל זה והתעסקות אם המחשב והחלקים בו אם יש מדריך אז גם טוב. ואם עברתי על החוקים או משו בפורום תודיעו לי ואני ישנה. ותודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שימו לב יש לי פרספקס בצורה הבא: תמונה למעטה השאלה היא: נכון שהאור של הלד אכן יגיע בכיוון של הצים הירוקים ויגיע 100% לכיוון הפסים הירוקים השאלה היא האם האור יתפשט גם על כל שאר הפרספקס לפי החצים המסומנים באדום? מקרא: הדבר הכחול אם החוט השחור והחוט האדום זה לד הכחול זה פרספקס (שימו לב! זה לא פרספרס מלא זה מין מלבן אם חור באמצע!!) חצים כיוון התפשטות האור [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני לדעת עד כמה אני יכול להתעלל בו מבחינת מודינג :lol:
-
- 6 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מכשיר ג'יפיאס מקולקל והדבר היחידי שאני חושב שאפשר לשמור ולהשתמש בו זה המסך שלו (מסך מגע), בדקתי אותו על מכשיר ג'יפיאס אחר והוא עובד. השאלה שלי היא אם אפשר לחבר אותו לחלק כלשהו במחשב ושיציג לי תמונה או כל דבר אחר, לא משנה לי מה. זאת כדי להרכיב אותו לפאנל מקדימה ליופי. לא אכפת לי לוותר על המגע שלו, כמו שאמרתי ,הכי חשוב לי שיוצג בו משהו. האמת שניסיתי לקרוא מדריכים פה באתר ולא מצאתי הסברים על מסכים עם חיבור כמו שלי, בנוסף ניסיתי לחפש דברים שיוכלו לעזור לי באתרים באנגלית (למרות שאני לא ממש מבין אנגלית) וגם, לא מצאתי שום דבר. אז אני אשאל פה, אולי אתם תדעו, מספיק לי לדעת אפילו אם זה בכלל אפשרי או לא, אם התשובה חיובית זו כבר התקדמות מבחינתי. זה המסך זה…
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני הורדתי מהאתר כמה תמונות, מצאתי תמונה שאהבתי ואני רוצה לעשות את הסמל שיש בתמונה על דלת המארז שלי. יש לי דלת מפרספקס, אני אדביק את התמונה על הדלת ולפי התמונה אני אכין את הסמל. אבל הבעיה היא שאני לא יודע במה לכסות את הסמל אחרי זה? הרי זאת דלת מפרספקס, אני אמור לכסות את הסמל בכך שאני אשים עוד פרספקס מעליו? ועוד דבר: זה קשה להכין סמל על דלת מפרספקס? הסמל הוא די קל להכנה, אים בו עיגולים או משהו כז, רק ריבועים ומלבנים ובגלל זה הוא די קל להכנה. רק רציתי לדעת אם ידוע לכם על קושי שקיים כשמכינים כזה דבר על דלת מפרספקס?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כותרת.. כי אין לי דרמל\גיג'סו או כל זה..
-
- 6 תגובות
- 850 צפיות
-
-
יש לי סרטוט כזה: http://img47.imageshack.us/img47/3535/47025363pd7.jpg אז לפי הסרטוט אני צריך לחבר חוט בין הנגד לקבל, ואז לחבר את רגל 6 של הגו'ק או לנגד או לקבל? ובסוף הנגד מתחבר לפלוס והקבל למינוס? תודה למי שעוזר.
-
- 6 תגובות
- 911 צפיות
-
-
אהלן קודם כל לא מצאתי כותרת יותר מתאימה אבל אם תחשבו על משהו תיגדו לי בבקשה עכשיו...... נכון חברת החשמל מחשבת כמה חשמל אנחנו צורכים ולפי זה גובה כסף לפי כמה קילו וואט לשעה אנחנו לוקחים? יופי...... וואט זה אמפר כפול וולט נכון כל השקעים בבית וגם המשולשים מחוברים במקביל....... כלומר כל הבית מקבל 220 וולט וכל השקעים מחוברים למקור במקביל לכן כל שקע מקבל 220 וולט... עכשיו כמו שכולנו (רובנו לפחות) יודעים...... אם כמה דברים מחוברים במקביל המתח שלהם שווה אבל הזרם לא.......... וככה חברת החשמל יודעת כמה חשמל לוקחים..... לפי מה אמפר אנחנו צורכים..... אבל אם נגיד אני אחבר לשקע אחד (של 220 וולט מן הסתם).... שני מכשירים שכל אחד דורש 15 וולט...... בטור אז הם יקחו אותו זרם כי כמו שכולנו י…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני בונה VU METER עכשיו ראיתי את המעגל הבא http://img23.exs.cx/img23/4650/LM3916schematics.jpg ואני רוצה לדעת אים הוא יעבוד כי כבר יש לי את כל החלקים ואים יש חכם עוד מעגלים לתת לי עם הגוק הזה(LM3916N) ומישו בנה את זה?? ועוד שאלה קניתי קבל עכשיו אני לא יודע מה הפלוס ומה המינוס שלו אין רגל קצרה וארוכה אז יש דרך ליבדוק את זה עם רב מודד ככה הוא ניראה בדיוק https://www.photonage.com.au/images/images/prod/R/R2620.gif אבל לא רשום עליו כלום תודה לעוזרים עריכה רשום עליו 225
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רכשתי LCD גרפי מהסוג הזה : http://www.rehivim.com/PVG240602AYN.html עכשיו בהתחשב במה ש holy אמר : שאלתי היא כזו האם קיים ספק חיצוני שיכול לספק את שלושת המתחים הנדרשים שהם : +5 , -7.5 , gnd במידה וקיים האם הוא יפעיל את הבקר ? g0vner
-
- 6 תגובות
- 943 צפיות
-