אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם! יש לי בעיה וגם שאלה... אני באמצע בניית בקר שליטה על מאווררים לבקר יהיו 2 מצבים מצב אחד, השליטה תיעשה על ידי פונציומטרים מצב שני, המאווררים יעברו לשליטת תוכנה דרך הלוח הבעיה-חיברתי מאוורר 3 חוטים ללוח (לא מאוורר מעבד) תוכנת SPEEDFAN מזהה אותו ומציגה את ה RPM אבל כשאני מוריד את האחוזים ב PMW המאוורר לא מוריד מהירות וגם בבדיקה על ידי מכשיר מתח, המתח נשאר קבוע על 11-12V יש לציין שמאוורר המעבד כן נשלט בהצלחה על ידי תוכנה ובביוס האופציה Q-FAN על מצב מאופשר... למישהו יש מושג מה הבעיה? ועכשיו השאלה-האם בחיבור ללוח, בעת שינוי רמת ה PMW מצב החוט השלילי נשאר קבוע ורק מצב חוט החיובי משתנה? אני שואל כי בבקר מאווררים שאני בונה אני רוצה שהמאווררים יחוברו קבוע …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כדי לחבר מסך חייב להשתמש בRibbon Cable או שאפשר לחבר את זה עם החוטים של הכבל של המספסת ? ועם כן אז צריך לחבר את זה ישירות לפינים ? והאם יש הגבלה לאורך הכבל ? לא הסברתי את עצמי נכון אני מדבר על חיבור של מסך lcd קטן ועם כבר מדברים על זה שאלתי שאלה על חיבור מסך של מכשיר roland canvas sc-8850 על המסך כתוב hd 66206te ונראה לי שהוא מדגם pwb51026a-vo של חברת optrex
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, לאחר שדרוג המערכת שלי, אני רוצה להתחיל "לעצב" את המארז מחדש כדי שיראה טוב יותר וגם לקבל סירקולציית אוויר טובה יותר . כרגע במארז אני יכול לשים: מאורר 80~120 מ"מ קדמי. מאורר 80 מ"מ אחורי. מאורר 80~120 מ"מ בדלת המארז. נתחיל עם הקדימה של המארז: תיכנונים לקדימה: במפרץ מתחת לצורב לשים שלושה כאלו: 2pcs,12V ON/OFF MARKING ROUND ROCKER SWITCH TOGGLE RED LED,2138 | eBay ועוד מפסק ראשי אחד מצד ימין להם: eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices את רוב החלק האפור למטה להוציא ולשים במקומו רשת (יושב שם המאורר). החלק העליון: זה התכנון בגדול ( אין לי יותר מדיי אפשרויות כי הספק יושב למעלה. Imageshack …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מצאתי בבית מין כבל עם יציאת בננה זכר רגילה (כמו של מיקרופון) שיוצא ממנו 4 לדים כחולים קטנים מחוברים ביחד.. מה זה אמור להיות?|: אני רק שואל כי משעמם לי ואני לא אוהב לזרוק דברים שאני לא יודע מהם הנה תמונות להמחשה: היציאה והלדים (בתוך קופסאות שחורות קטנות) הלד עצמו:
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר קטודה קרה או לדים לרמקולים של מחשב כך שהאורות יהבהבו בקצב של השירים מהמחשב. איך עושים את זה ? משהו כזה, אבל רק שיהיה מחובר לרמקולים של המחשב.. יש לי רמקולים 2.1 של לג'וטק עם מגבר, אם זה משנה משהו. נראה לי שחשוב לציין שהכל יופעל דרך מחשב נייד!!!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה מארז(לא למחשב), בעבר פרויקטים הרבה יותר קטנים ופשוטים הייתי לוקח את לוח האלומיניום שלי, מדביק עליו ניר דבק ומשרטט ישירות. הפעם עקב המורכבות ועקב הזיווד בתוך המארז עשיתי את כל השרטוט ב-sketchup. התוכנית שלי היא להדפיס את השרטוט בגודל אמיתי(בבית דפוס) על גבי דף אחד, להדביק עם דבק ישירות על גבי המשטח ולחוך לפי הקווים. אמור להיות הרבה יותק מדוייק משרטוט ידניו ויחסוך לי את העבודה הידנית. בינתיים כל הנסיונות שלי ליצא את השרטוט מהתוכנה בגודל אמיתי לא צלחו. שימוש ב-2 תוכנות שיוצרות מדפסת וירטואלית לא הועילו. התוכנה מתעקשת להתעלם מגודל הדף אותו אני מנסה לייצר באופן ידני , התוכנה כוללת בהדפסה מקומות ריקים מתחת לשרטוט ובאופן כללי אני לא מצליח להכניס את השרטוט לג…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי עכבר של מיקרוסופט החדש הוא אלחוטי הקיצר הוא מעוצב יפה והכל והוא נוח אבל.....כל איזה 3 ימים בערך צריך להחליף לו בטריות עכשיו מצידי להישאר איתו אבל שיהיה חוטי רגיל לא אכפת לי אז המודינג הבא זה מה שאני מתכנן לעשות רק רציתי לדעת אם זה אפשרי מבחינה אלקטרונית שלא סתם ילך לי עכבר של 400 ש"ח
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, החלטתי לנסות לבצע פרוייקט עם פרספקס (חריטה חדשה,בסגנון ה-High Couple שעשיתי). אני רוצה שהיא תואר גם ע"י לדים UB. היום הלכתי לחנות וקניתי 8 לדים UB - ארבעה כחולים וארבעה לבנים. יש לי אצלי בבית נגדים של 75 אום. מקור המתח למוד שיבוצע יהיה חיבור דרך USB,שנותן 5V . שאלתי - האם נגד של 75 אום יספיק למעגל של 4 לדים UB שיחוברו זה לזה,ושמקור המתח יהיה של 5V? אם בלבלתי במושגים,אני מתנצל - אני כותב אחרי משמרת לילה בביה"ח.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם כבר התחלתי אז אני ימשיך לקבל המלצות מחברי הפורום ...לפני שבוע anatoli המליץ לי על רב מודד טוב Uni T UT61E וכבר הזמנתי מאיביי לפני כמה ימים כי בארץ זה לפחות 150 שקל יותר עכשיו אני רוצה לקנות בדיל איכותי ודק וגם פלאקס טוב נוזל או שפורפרת ( לא יודע מה עדיף ) ובכלל אני מעוניין לדעת מאיפה אפשר לשיג דברים טובים בזול בארץ אני מתכוון לדברים כמו חוטים להלחמות, מחברים עדינים למתח, ושרינקים... פערי המחיר בין קניה בארץ לקניה בחו"ל של כל הג'אנק הזה זה הבדל רציני?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אנשים דוד שלי סיפר לי על "חיישן מצב מצערת", זהו פוטנציומטר שפועל ע"פ מצב הציר שאליו הוא מחובר... רציתי לדעת אם שמעתם על זה, ואם כן, אשמח לקבל מידע איפה ניתן לקנות את זה ומידע כליי על הרכיב... אני בונה משהו למחבש, ופוטנציומטר זה יקל עליי מאוד לכן אני מודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכרטיס נקנה כיד שנייה מאחד חברי הפורום ונשלח אליי בדואר, שהגיע אליי הכרטיס בצהריים אספתי אותו מהדואר והגעתי הביתה והתקנתי אותו על לוח מחוץ למארז. והוא סירב להפעיל את הכרטיס, בהסתכלות דרך זכוכית מגדלת זה מה שמצאתי. 3 קבלים נתלשו מהתושבת שלהם ביחד עם התושבת בדיל שנמצאת בתוך ה PCB. הקבלים האלה זאת לא בעיה הם זהים בכל הכרטיסים, והתפקיד שלהם לסנן רעשים וקפיצות מתח כאלה ואחרות... הם 1 מיקרו פאראד. מילא הרכיב עצמו היה נתלש והקצות נשארים... חצי נחמה, 10 דקות ריקודים עם מלחם וכרטיס מסך ששוכב בארון והכל בסדר, אבל הבעיה שלא נשאר מקום לאן להלחים... התקשרתי לבחור שממנו קניתי, הוא אמר שבשבוע הקרוב צריך להגיע עליו עוד כרטיס מסך כזה והוא ישלח לי אחד תקין ואני יחזיר לו את זה,מכיבן שזה …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש דרך להפוך מכשיר לקולט ומשדר בלוטוס. לדוגמא - נגן MP3 בלי אופציית בלוטוס ישדר לאוזניות רגילות שיהיו מחוברות (לדוגמא - בחיבור 3.5) למתאם בלוטוס. כלומר מתאם שבנוי משתי חלקים - חלק אחד משדר וחלק אחר קולט. מליון אחוז שקיים כזה מוצר- אבל לא מצליח למצוא אותו.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
^,הצעות מישהו?שירטטי משהו עם מייצב מתח LM,שיוריד ל6V,עוד LED שייקח 3V, נגד שאני לא יודע איך לחשב את הערך הרצוי,וקבל שימנע קפיצות במתח.ואז נזכרתי שאני צריך בכלל 5 וולט :\ .צריך שיהיה זרם יציאה של , 500MAומתח של5V.תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי עכבר אופטי זול ורציתי לחבר לו 2 לדים UB אפשר בבקשה תרשים איך עושים את זה? זה בכלל אפשרי מבחינת מתח? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש אתר (או גם אולי ספר) טוב ללימוד יסודות התקני מוליכים למחצה. זה כולל בין היתר אילוחים, זרמי דיפוזיה וסחיפה, נושאי רוב/מיעוט, איזורי מחסור, טרנזיסטורים BJT/JFET/MOSFET ושאר ירקות. יש המלצות ? אני לומד כרגע קורס כזה באוניברסיטה והמרצה לא מסביר כלל.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה בקשר לנגד, חיברתי נגד ללד, הנגד הוא 560 אוהם מ - 12 ל 2V בצורה שכזאת: עכשיו השאלה היא האם אני יכול לחבר עוד נגד, לנגד הקיים שיהיה נגד כפול מאותו הסוג כדי שיהיה ניתן לחבר את הלד ל 24V ראו תרשים: האם זה אפשרי? או שצריך לקנות נגד חזק יותר אם יש בכלל אחד מתאים
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכננן לקנות קטודות למארז שלי (טרנספורמר) רציתי לדעת אם אלה טובים אם למישהו יש אותם אז יכול להגיד לי. VIZO Starlet Cold Cathode Light UV Dual http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_2170&products_id=14302
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחליף מארז ועל הדרך רוצה מעט סליבינג יפה ,כרגע יש לי GX300 ועובר אל S340 לבן ,כל המערכת הולכת להיות בצבעים לבן אדום שחור המפרט שלי : i5 6600 + Freezer 7 Pro Rev.2 Msi H170A Gaming Pro ATX Msi GTX 97 Gaming 4G OC Antec HCG 520W בעצם כל הרכיבים הם בצבעים שחור אדום ,מתוכננת גם קניית 2 מאווררים עם לד אדום ככל הנראה של קורסאייר ,עכשיו נשאר לי העזרה שלכם - ראיתי בכמה מקומות ערכות הארכה לכבלים של הכ.מסך והלוח אם שזה בעצם החלקים היחידים שאני יראה בS340 הכוונה ל24 פינים ובנוסף 8+6 פינים לכ.מסך,מקום מומלץ להזמין דרכו ? זה מה שראיתי ונראה לי סך הכל שווה. https://store.cablemod.com/product/cablemod-basic-cable-extension-kit-86-pin-ser…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מאווררים עם יציאה של 4 פינים (מולקס) והריואובאס בא עם כניסות של 3 פינים. איך אני מתאם ביניהם?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, הגיע לידיי מפסק מואר (עם לד מסביב למתג) אבל יש לו יותר מידי חיבורים מוזרים שאני לא מצליח להבין. 2 הגיוניים והם ה + וה - ביניהם יש את ה: NC1,NO1 ו-C1. מישהו יודע מה מחברים אליהם? אני מניח שה + וה - הם כדי לקבל מתח תמידי ללד מסביב למפסק אך מה השימוש לכל השאר? הכוונה היא לחבר אליהם פס לדים ועוד קופסא עם 4 לדים שלכל אחד מהם חוטי + ו - נפרדים. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי , רציתי להמליץ לכם על ערכה של ראשי יהלככום לדרמל. הערכה מכילה 25 ראשים בציפוי אבקת יהלום . הדיסקיות בערכה הם רב פעמיות {לא יכולות להישבר} והם חותכות כל דבר אבל כל דבר. הערכה נקנתה מאייבי במחיר של 50 ש"ח בערך והיא הגיעה מאנגליה בשבוע בערך התשלום הוא בפאונדים הינה הקישור: http://www.ebay.com/itm/190556999619?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, לכבוד יום ההולדת האחרון החלטתי להתחדש באיפוד טאצ' דור רביעי מיד 2. שמתי לב שהסוללה יורדת בצורה ניכרת מאוד, כמעט מתרוקנת, במצב שינה והחלטתי לבדוק את העניין. קודם כל ניסיתי לראות כמה זמן הוא יחזיק בכללי ואחרי הבדיקה שבה השירות מיקום היה מכובה ואני גם חושב שהWIFI היה מכובה הוא הגיע לי לזמן נגינה של 17-18 שעות. לאחר מכן הטענתי אותו לגמרי או קרוב לזה וכיביתי אותו (לא שינה), היום שפתחתי אותו ראיתי שהסוללה שוב על 20%. האם הבטרייה ישנה, זה בעיה במשהו אחר או שזה אמור להיות ככה. האייפוד היה כבוי במשך יום יומיים והתרוקן. אני רוצה לציין שהאיפוד אסטתית מאחורה לא נראה הכי חדש, הוא שרוט ויש מכה קטנה, האם זה מעיד?? תודה אם זה לא המקום וזה שייך יותר לגאדג'טים אני אשמח אם יוכלו להעבי…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני שחר בן 16 מחדרה דיי הרבה זמן אני מסתקל פה בפורום מודינג ואלקטרוניקה ורציתי גם אני לעשות איזה פרויקט מה שחשבתי לעשות בפרויקט זה ככה: הכנת פרספקר עם לדים ירוקיםX4 - שיוכנסו לתוך המארז לתאורה ירוקה צביעת המארז כולו בשחור(איזה ספרי אני צריך ספרי מיוחד???) בצד המארז להכין דלת נפתחת שהדלת תהיה חתוכה בצד האחורי שלה במעין קוצים גדולים כאלה בחצי עיגול בכל שאר המסגרת החתוכה אני ישים פרספקר עם גומי U (אני ממש ממש ישמח אם מישהו יוכל לצייר לי ציור של הדלת עם הרעיון של החתיכה) בדלת המארז אני רוצה לעשות מאורר ואני לא יודע להחליט אם מאורר לבן או כתום? אני ישמח אם תוכלו להביע חוות דעת על הרעיון
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לדעת אם יש להפסיק את הלדים במאווררי הThunderblade של Tt? כלומר אם אני מחבר מפסק למעגל החשמלי של הלדים, אז לא אמור לקרות כלום למאוורר, נכון? תודה מראש install
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא יודע אם לכאן זה מתאים, אבל זה למטרות מודינג אז רשמתי כאן. אני צריך להוציא מהמחשב בקרה של 5V ע"י תוכנה. חשבתי להוציא מהLPT (יש לי גם תוכנה שעושה את זה) אבל היות ואני מרכיב LCD האופציה הזאת יורדת לצערי. על המחבר הסריאלי בפינים 1 7 5 יש לי מקלט IR. יש דרך להוציא בקרה מאחד הפינים שנשארו לי אחרי החיבור של הLCD והמקלט IR? יש דרך להוציא בקרה של 5V (שתישלט ע"י תוכנה) בדרך אחרת מהמחשב?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-