אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי עכבר אופטי זול ורציתי לחבר לו 2 לדים UB אפשר בבקשה תרשים איך עושים את זה? זה בכלל אפשרי מבחינת מתח? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי שאלה.... האם יש אפשרות להפעיל קתודות עם סוללות?
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם אפשר לחבר לארדואינו UNO 4 מנועי סרבו + 6 לדים כאשר הוא מקבל מתח רק מה - USB?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש "תותח" אמיתי עם ניסיון בארדואינו, אפשרי גם סטודנט, לפרוייקט דחוף אם יש לך ניסיון בארדואינו בכלל ובשילוב מסכי LCD גרפיים בפרט ואתה רוצה להשתלב בפרוייקט (העבודה/בזמנך החופשי בביתך) אשמח אם תיצור קשר: ירון y.nemet@varcode.com
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, יש בידי 4 מעבדי P3 ללא שימוש,יש איזה שהוא מודינג שאני יכול לעשות איתם? (מחזיק מפתחות כבר עשיתי) בתודה, ושבת שלום.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מאווררים עם יציאה של 4 פינים (מולקס) והריואובאס בא עם כניסות של 3 פינים. איך אני מתאם ביניהם?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחים שלי אתם יכולים להביא לי איזה אתר עם שבלונות כגון ברק,אש :ylsuper:
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה מארז(לא למחשב), בעבר פרויקטים הרבה יותר קטנים ופשוטים הייתי לוקח את לוח האלומיניום שלי, מדביק עליו ניר דבק ומשרטט ישירות. הפעם עקב המורכבות ועקב הזיווד בתוך המארז עשיתי את כל השרטוט ב-sketchup. התוכנית שלי היא להדפיס את השרטוט בגודל אמיתי(בבית דפוס) על גבי דף אחד, להדביק עם דבק ישירות על גבי המשטח ולחוך לפי הקווים. אמור להיות הרבה יותק מדוייק משרטוט ידניו ויחסוך לי את העבודה הידנית. בינתיים כל הנסיונות שלי ליצא את השרטוט מהתוכנה בגודל אמיתי לא צלחו. שימוש ב-2 תוכנות שיוצרות מדפסת וירטואלית לא הועילו. התוכנה מתעקשת להתעלם מגודל הדף אותו אני מנסה לייצר באופן ידני , התוכנה כוללת בהדפסה מקומות ריקים מתחת לשרטוט ובאופן כללי אני לא מצליח להכניס את השרטוט לג…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכרטיס נקנה כיד שנייה מאחד חברי הפורום ונשלח אליי בדואר, שהגיע אליי הכרטיס בצהריים אספתי אותו מהדואר והגעתי הביתה והתקנתי אותו על לוח מחוץ למארז. והוא סירב להפעיל את הכרטיס, בהסתכלות דרך זכוכית מגדלת זה מה שמצאתי. 3 קבלים נתלשו מהתושבת שלהם ביחד עם התושבת בדיל שנמצאת בתוך ה PCB. הקבלים האלה זאת לא בעיה הם זהים בכל הכרטיסים, והתפקיד שלהם לסנן רעשים וקפיצות מתח כאלה ואחרות... הם 1 מיקרו פאראד. מילא הרכיב עצמו היה נתלש והקצות נשארים... חצי נחמה, 10 דקות ריקודים עם מלחם וכרטיס מסך ששוכב בארון והכל בסדר, אבל הבעיה שלא נשאר מקום לאן להלחים... התקשרתי לבחור שממנו קניתי, הוא אמר שבשבוע הקרוב צריך להגיע עליו עוד כרטיס מסך כזה והוא ישלח לי אחד תקין ואני יחזיר לו את זה,מכיבן שזה …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני שחר בן 16 מחדרה דיי הרבה זמן אני מסתקל פה בפורום מודינג ואלקטרוניקה ורציתי גם אני לעשות איזה פרויקט מה שחשבתי לעשות בפרויקט זה ככה: הכנת פרספקר עם לדים ירוקיםX4 - שיוכנסו לתוך המארז לתאורה ירוקה צביעת המארז כולו בשחור(איזה ספרי אני צריך ספרי מיוחד???) בצד המארז להכין דלת נפתחת שהדלת תהיה חתוכה בצד האחורי שלה במעין קוצים גדולים כאלה בחצי עיגול בכל שאר המסגרת החתוכה אני ישים פרספקר עם גומי U (אני ממש ממש ישמח אם מישהו יוכל לצייר לי ציור של הדלת עם הרעיון של החתיכה) בדלת המארז אני רוצה לעשות מאורר ואני לא יודע להחליט אם מאורר לבן או כתום? אני ישמח אם תוכלו להביע חוות דעת על הרעיון
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, לכבוד יום ההולדת האחרון החלטתי להתחדש באיפוד טאצ' דור רביעי מיד 2. שמתי לב שהסוללה יורדת בצורה ניכרת מאוד, כמעט מתרוקנת, במצב שינה והחלטתי לבדוק את העניין. קודם כל ניסיתי לראות כמה זמן הוא יחזיק בכללי ואחרי הבדיקה שבה השירות מיקום היה מכובה ואני גם חושב שהWIFI היה מכובה הוא הגיע לי לזמן נגינה של 17-18 שעות. לאחר מכן הטענתי אותו לגמרי או קרוב לזה וכיביתי אותו (לא שינה), היום שפתחתי אותו ראיתי שהסוללה שוב על 20%. האם הבטרייה ישנה, זה בעיה במשהו אחר או שזה אמור להיות ככה. האייפוד היה כבוי במשך יום יומיים והתרוקן. אני רוצה לציין שהאיפוד אסטתית מאחורה לא נראה הכי חדש, הוא שרוט ויש מכה קטנה, האם זה מעיד?? תודה אם זה לא המקום וזה שייך יותר לגאדג'טים אני אשמח אם יוכלו להעבי…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מן מיני מקרר, מיני בר קטן. בקיצור צידנית קטנה עם אמצעי קירור משהו שיגיע ללפחות 6 מעלות. אני מעוניין לקרר פחיות שתייה. יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה למישהו יש מדריך?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום האם משהו יכול להמליץ על צורב ל IC AT27C512R-70PU ובאיזה אתר ניתן לקנות? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, הגיע לידיי מפסק מואר (עם לד מסביב למתג) אבל יש לו יותר מידי חיבורים מוזרים שאני לא מצליח להבין. 2 הגיוניים והם ה + וה - ביניהם יש את ה: NC1,NO1 ו-C1. מישהו יודע מה מחברים אליהם? אני מניח שה + וה - הם כדי לקבל מתח תמידי ללד מסביב למפסק אך מה השימוש לכל השאר? הכוונה היא לחבר אליהם פס לדים ועוד קופסא עם 4 לדים שלכל אחד מהם חוטי + ו - נפרדים. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עבדתי לפי המעגל הזה אבל הוא עובד רק עם לד של עכבר וגם הלד של העכבר לא דולק בעוצמה אלא ממש ממש חלש ולא מהבהב לפי המוזיקה ואם אני מחבר לד UB הוא לא דולק בכלל ולא בגלל ה+ וה- כי גם שאני הופך אותו זה לא עוזר ניסיתי גם להפוך את החיבורים שיוצאים מהבננה אבל זה גם לא עוזר בבקשה אם תוכלו לעזור לי פשוט אני לא מצליח לתקן אותו שיפעל טוב ??? :s05: החלקים שאיתם בניתי 2 טרנזיסטורים BC548C והשני BC547C 2 של 10 קילואום אחד של 100 קילואום ואחד של 510 אוהם שני קבלים קרמים של 0.1uF (סימון 104) יש לי גם רב מודד אם זה יעזור לבדוק את המעגל תודה רבה רבה רבה מראש לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכנן פרויקט גדול לחופש הגדול, ואני צריך אומדן מחירים לכמה כל הסיפור יעלה קודם רציתי לדעת, מה יותר יקר? פרספקט או אלומיניום? עכשיו זה המארז אלומיניום שחשבתי עליו,במידה והפרספקט יהיה יקר יותר אני אביא את הפרויקט המתאים (כבר פירסמתי אותו פה) אני צריך אומדן לשילדה כל המארז הולך להיות מהחומר ששומש בפרויקט (dragon) הרוחב 14 ס"מ והאורך כמה שיותר קצר, תלוי ברוחב הלוח אם גם הגובה,אני הולך לנסות לעשות מארז כמה שיותר מינייטורי. http://img502.imageshack.us/img502/4724/consolepcqd5.jpg http://img526.imageshack.us/img526/9489/62375439qn3.jpg בינתיים עשיתי חשבון של תאורה ואיוורר אם אפשר גם מידע לכמה יעלה לי הפנציומטר (אני מחפש כפתורים עגולים כאלו שישלטו על המאוורר ויש אפשרות גם לכ…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם אפשרי לקנות נגיד קורא דיוידי רגיל של מחשב ולהחליף את הקורא שיש ברדיו של רכב שהתקלקל\התיישן ? לא חייב דיוידי כן אבל זה מעניין, אני רוצה לנסות. מה אתם אומרים? עריכה: אני רוצה לעשות את זה בגלל שהקורא אצלי (Buffer?) ממש איטי, נגיד שמתי בדיסק הרבה שירים יקח לו איזה חצי שעה למצוא\לחפש את כולם. (עוד לפני הרצה של שיר אחד )
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איזה חנויחות מודינג יש בחו"ל ששולחות לארץ ? אני צריך שהם יהו מגוונים מאוד ודי זוליםן (יחסית לחנויות אחרות) תןדה רבה שקד
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מעונין לבנות מטען לסוללת Li-ion 3.7 אחת , ושיהיה קטן ככל שניתן. יש כל מיני צ'יפים יעודיים כמו MAX1555 של MAXIM או MCP73831 של MICROCHIP ולפי מה שראיתי ברשת , המעגל הנדרש הוא מאד פשוט ( 3 נגדים במקרה אחד). אני מאמין שאוכל לבקש דוגמה (: . ואם יהיה לי מזל אז להשיג רכיבי IC קטנטנים . איפה ? אבל הבעיה היא אמינות מוכחת כמובן . לא משהו שעובד, אלא עבד יפה כמה חדשים. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לומד אלקטרוניקה בביה"ס כך שידע באלקטרוניקה יש פחות או יותר. אני מעוניין להתייעץ איתכם בקשר למה אפשר לבנות. אני רוצה לבנות משהו מגניב ופשוט יחסית על לוח בנייה, רצוי שהמשהו הזה ישמש למחשב אך לא חייב, עם רכיבים פשוטים ולא יקרים. חשבתי על לדים שנדלקים לפי המוזיקה, אשמח לשמוע עוד רעיונות.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב הגיעו לידיי שני מסכי LCD האחד הוא של חברת LG ומסך נוסך של חברה סינית לא מוכרת. הבעיות הן ככה : ה LG לא מגיב כלל להדלקה , לחיצה על הכפתור לא עושה כלום . המסך השני הסיני הלא מוכר בלחיצה על כפתור ההדלקה נראה שיש סימני חיים קלים- הנורה מהבהבת קלות ואז נכבת . פתחתי את הLG לבדוק שאולי אחד הכבלים בספק שלו נשרפו אבל הכל נראה תקין . אשמח לשמוע לדעתכם מה ניתןו לעשות בעניין- תודה ושבת שלום
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מחפש כבר כמה זמן מחבר לפס לד בלי הלחמה שבקצה השני יש לו כבל שני גידים מישהו יודע אולי איפה אפשר להשיג מומלץ ברשת תןדה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום ... יש לי מסך lcd עם בקר שונה מסוג- cm1610 s1lyc803 02.13w p0203148 רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר מסך LCD 1X16 לחיבור הcom ? או כל חיבור אפשרי .. שאפשר לחברו למחשב.. אם כן , ישנו איזה מדריך כל שהוא .. ?! אשמח לקבל עזרה .. תודה , שי !!
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מישהו יכול להסביר לי מה מיוחד ב UV ומה הוא עושה? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-