אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לעשות סידור טוב יותר לכבלים במארז שלי. אני יכול לקנות סליבינג, אבל שמעתי שמאוד מסובך לפרק את חיבורי המולקס מהכבלים של הספק ואין לי כוח לזה. אבל אם אני אעטוף את הכבלים של הספק כוח ב-HEATSHRINK (שאותו אני אקנה מאריהב) זה גם יהיה יותר קל וזה גם יהיה די יפה (אני אקנה HEATSHRUNK צהוב או אדום אם יש בצבעים או שאני אצבע אותו בעצמי בספריי UV). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אעטוף את הכבלים של הספק/מאוורר/חיבורי USB וכל החוטים השונים במארז, ב-HRATSHRINK זה יכול לפגום בכבלים? כי כך הם לא יוכלו "לנשום" אוויר או משהו. ואני יכול גם לעטוף איתו את כבלי ה-IDE של הצורב והכונן קשיח? ועוד משהו: כמה עולה ספריי UV? אני יכול למצוא אותו בהום סנטר/ACE? ואיך אני צובע איתו?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה לעוזרים. יש לי שנאי 12v 1A, רגיל פשוט. רוצה להוריד את הזרם ל5V ולהשאר ב1A. האם ניתן לעשות את זה עם נגד פשוט? או שצריך להסתבך ועדיף לקנות שנאי חדש? ואם אני בכל מקרה משתמש בנגד, כמה הפסד יש לי האמפר? אם יש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, הרבה זמן שאני כבר חושב לעשות חור בגג המארז שלי ולהשים שם מאברר הבעיה היא שאני לא בטוח מזה נותן ולעשות שהרוח תיהיה כלפי חוץ או כלפי פנים והבעיה הנוספת היא האבק אם אני עושה חור במארז כדי להשים מאברר עלי לדעוג שהחור לא יהיה ענק מפלצתי כזה כדי שלא יכנב אבק עלי להשתמש עם איזה שהוא גריל ואין לי אני לא סם הרבה מאבררים במארז רק בגלל הבעיה הזאת של האבק זה לא להאמין פשוט כל איזה חצי שנה צריך לפרק את המחשב ולנקות טונה של אבק (עם הפאן (על קר כמובן)) יש לי רק מאברר אחד שהוא כלפי חוץ שנמצא בגב המארז עוד אחד על הכרטיס מסך (מודבק בסיליקון (מין מודינג שכזה)) וחוץ מזה יש את המאברר של הספק כוח וזהוא דאגתי לכך שהמאבררים האלו היו שקטים כל האפשר גם אם זה יעלה יקר מהרגיל ועכשיו אני …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היה לי חם ואני לבד בבית בבית גדול אם מיני מרכזי והיה לי חבל על הכסף אז בניתי לי ממאוררים מיותרים וממכסה של ספק מקולקל............ ממש לא היה לי קוח להשקיע בחיתוכים ובעיצוב [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התחדשתי במארז הנ"ל לא מזמן,והוא מגיע ביחד אם מאוור 120 מאחורה . המאוור מגיע עם חיישן טמ"פ ,וחיבור שלוש פין ללוח ,אני יודע שאני יכול לחבר לו ווסט כדי לווסט את המהירות שלו ,איך ניתן לעשות זאת ללא הווסת הנל . יש איזשהם אופציות בלוח אם ?האם ניתן לעשות מודינג כלומר לנתק את ה 12 V ולחבר אותו ל5 :s05: קיצר תמליצו אני רוצה להוריד לו את המהירות -מסתובב ב 3000+ -האמת די שקט לעומת ה 120 שלי שעובדים ב 3000 סלדחח
-
- 2 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שלום לכם! עשיתי במארז שלי חור בחלקו העליון על מנת לחבר מאוור בגודל 120 MM שיוציא אוויר..רציתי לדעת מאיפה אני יכול להשיג רשת חזקה שתתאים לו על מנת לשמור עליו מדברים לא רצוניים / פציעות עדיף שהרשת תיהיה מעוצבת.. תודה רבה מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חיברתי את המאוורר והוא פשוט לא עובד.... בהתחלה ראיתי שמשהו מפריע שם ואז הוצאתי ואין שום סיבה שהז לא עיבוד וניסיתי בשני מחשבים והוא לא עובד... בדקתי את החיבורים והם מחובירם מה יכול לגרום לזה?? מאוורר 80MM שקיבלתי בבאנדל עובד מצוין וגם הספק עובד חיה... מולץ מאוד דרך אגב זה הPOLO12... תדוה מראש, ניר.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, הרכבתי מאוורר לראוטר שלי ורציתי לדעת עם המאוורר יכול להישרף בשלבים מאוחרים יותר? המאוורר עובד 24 שעות no stop. האם אפשר לפרסם את תהליך ההרכבה של המאוורר לראוטר ב"יומני פרויקטים"? תודה רבה.
-
- 41 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שמעתי שאפשר להשיג מאוורר למארז שפועל במתח של 220V. יש לזה יתרון מאוד גבוה - מכיון שהוא חיצוני מהספק אתה חוסך רעש חשמלי משאר חלקי המחשב. הוא יותר אמין (תחושת בטן). אם הספק שלך חלש אתה חוסך כמה גרושים. ככל שיש פחות רעש אלקטרוני בסביבת המחשב, הזכרונות, והמעבד (AMD בעיקר) עובדים בצורה מהירה יותר, במיוחד בOC. השאלה היא איפה אפשר להשיג? כמה זה עולה? תודה לכולם.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום קיבלתי מחבר לתקן ספק כוח של LITEON של 310W. מסתבר שהמאוורר היה תפוס. פתחתי הכל ושימנתי את המאוורר אבל הוא לא הסתובב פירקתי אותו והיה נראה שכנראה כל הסלילים התחממו מידי ולכן הוא לא מתפקד מכיוון שלא היה קונקטור מסודר, חתכתי את החוטים שלו והלחמתי במקומו מאוורר אחר שיש לי (בדקתי אותו מול ספק DC שהוא עובד, והוא באמת תקין). אחרי ההלחמה סגרתי הכל וחיברתי למחשב הספק פועל אבל המאוורר כאילו בהתחלה נותן תזוזה קטנה, אבל לא מסתובב. האם יתכן ובספקים כאלו המאוורר צריך לפעול רק אחרי טמפ' מסויימת? או שמשהו דפוק במעגל? (בדקתי שוב, המאוורר תקין). חשבתי שאולי אני יכול למשוך מתח במקביל מאחד המולקסים.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
גלשתי באינטרנט , פתאום המחשב נתקע , העכבר נתקע ו.. קיצר עשיתי רסטרט , ואז המחשב לא נדלק לי , הוא עשה ציפצופים מוזרים , וזהו..חיכיתי בערך 20 דקות , ואז ניסיתי להדליק והוא עבד , נדלק והכל היה בסדר , אבל בזמן ה-20 דקות האלה אני חשבתי מה יכולה להיות הבעיה לזה , והבחנתי שהמאורר מאחורה , של הספק בכלל לא זז , וחשבתי שכנראה בגלל זה הוא נכבה לי . זה מסוכן שהמאוורר של הספק לא עובד? צריך לקנות חדש? לתקן אותו בעצמי?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מאוור 40ממ שיושב על הכרטיס מסך אבל אין חיבור של 5V, כמו שיש בדרך כלל על כרטיסי מסך לאן אפשר לחבר??? (כל החיבורים על הלוח אם הם 12V)
-
- 3 תגובות
- 708 צפיות
-
-
-
היי לכולם! יש לי בעיה וגם שאלה... אני באמצע בניית בקר שליטה על מאווררים לבקר יהיו 2 מצבים מצב אחד, השליטה תיעשה על ידי פונציומטרים מצב שני, המאווררים יעברו לשליטת תוכנה דרך הלוח הבעיה-חיברתי מאוורר 3 חוטים ללוח (לא מאוורר מעבד) תוכנת SPEEDFAN מזהה אותו ומציגה את ה RPM אבל כשאני מוריד את האחוזים ב PMW המאוורר לא מוריד מהירות וגם בבדיקה על ידי מכשיר מתח, המתח נשאר קבוע על 11-12V יש לציין שמאוורר המעבד כן נשלט בהצלחה על ידי תוכנה ובביוס האופציה Q-FAN על מצב מאופשר... למישהו יש מושג מה הבעיה? ועכשיו השאלה-האם בחיבור ללוח, בעת שינוי רמת ה PMW מצב החוט השלילי נשאר קבוע ורק מצב חוט החיובי משתנה? אני שואל כי בבקר מאווררים שאני בונה אני רוצה שהמאווררים יחוברו קבוע …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי שיש מאוורר PCI שמוציא חום מהמחשב.. זה באמת עובד?? שווה להשקיע על זה?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום,יש דרך להוציא את המאוורר מהמחשב?אני מתכוון עם כבל הארכה או משהו כזה? אפשר שירטוט או הסבר איך לעשות בלי קצרים וכו'.. ואם אני שם אותו לסוני,אז הוא צריך להוציא אויר או להכניס???
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה ההבדל בין מאוורר שמכניס אוויר לבין מאוורר שמוציא אוויר? זה קשור בכיוון של המאוורר זווית וצדדים...? וכמה עולה כזה שמכניס וכמה עולה כזה שמוציא
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. קיבלתי את המאוורר הזה ואני מעוניין לחבר אותו לדופן המארז. חיתוך ריתוך והגנות זאת לא הבעיה. הבעיה היא שהוא צורך 12 וולט DC. לאן אני מחבר אותו בדיוק והאם יכולה להיות בעיה במידה וספק הכח ישן (בן 4). הנה 2 תמונות שימחישו קצת ויתנו קצת פרטים. תודה תודה! עוד שאלה קטנה, אם אני רוצה להוסיף נורות לד, אני צריך לחבר אותן במקביל או בטור?
-
- 9 תגובות
- 924 צפיות
-
-
תודה לכל מי שנכנס להציץ חח לעניינינו, יש לי מאוורר סטוק 120 mm נשרף לו בכרטיס איזה רכיב עם 4 רגליים, כתוב עליו 277 משו, הלחמתי רכיב כזה ממאוורר אחר בגודל 80 mm, והמאוורר עובד אבל באופן קבוע שורף לי דיודה בבקר מאווררים אחרי כמה זמן של שימוש, פתחתי את המאוורר שוב, ראיתי שיש סיב חשוף קטן שנוגע/לא נוגע בין החוטים של הפלוס והמינוס, תיקנתי את הנושא חיברתי שוב לבקר והמאוורר עובד אבל הלד של הבקר מהבהב קלות (בערוץ של מאוורר אחר הלד לא מהבהב), נגעתי במרכז של המאוורר והוא חם בצורה מטורפת... אני מפחד שהתקלה לא נפתרה והוא שוב ישרוף לי דיודה שורה תחתונה, מאוורר שמתחמם בצורה חריגה, על איזה תקלה זה מעיד אם בכלל? אולי הרכיב מהמאוורר של ה80mm לא מתאים למאוורר של 120mm? אולי פשוט…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! המאוורר ספק שלי מרעיש, פתחתי תספק ניקתי כל קמצוץ של אבק, בדקתי גם שהמאוורר לא מתחכך - לא עוזר, חשבתי לנסות את המוד של ה5 וולט עם חיבור מולקס, ולפני שאני מנסה רציתי לשאול - במקרה של תקלה כלשהי יכול להגרם נזק לספק כתוצאה מאי קירור ? הספק של OCZ, המאוורר 120 מ"מ עם 3 חיבורים, למי שיש רעיון אחר אני אשמח לשמוע ובקשר לחיבורים הבנתי שיש פלוס,מינוס ומה שנשאר כנראה קשור לסל"ד או אולי לטמפ', חשבתי אולי אפשר לנתק את החוט השלישי ולהשאיר רק את הפלוס והמינוס, יעזור במשהו?
-
- 14 תגובות
- 9.8k צפיות
-
-
יש לי את המאוורר הזה. כמו שאתם רואים יש לו כבל לבן עם חיישן חום ירוק בקצה. אם אני אחתוך אותו ואחבר במקומו את זה: זה יעבוד?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מאוורר של CM, גודל לא כזה חשוב, אבל יש בו לדים וכל זה.. אני קונה כזה דבר: http://www.xoxide.com/cocasoackit.html ואני רוצה כאילו גם לחבר את זה ללדים שיש במאוורר, אז איזה כבל אני צריך לשלב שרק הלדים פעלו כמו המוזיקה ולא המאוורר עצמו .. אפשרי ?
-
- 3 תגובות
- 809 צפיות
-
-
האם כדאי לקנות מאוורר עם קתודה קרה ? כי הרבה אנשים אומרים שקתודה מתחממת מהצדדים ונשרפת לאחר זמן קצר יחסית. גם אומרים שזה יכול לשרוף בדרך חלקים של המחשב אז עשו טובה עזרו לי... האם כדאי לי לקנות את זה ? ד"א המאוור של sunbeam http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cfk08-g
-
- 5 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מאוורר רצפה כשנה בערך,מאוורר באמת טוב,ואפשר לשרוד אתו בימי הקיץ החמים. ועכשיו לבעיה: אתמול ניסיתי להפעיל אותו ואז ראיתי שלוקח זמן למאוורר להידלק,זאת אומרת הוא מסתובב "לאט" "לאט" ולוקח לו כ5 דקות להידלק,לא התייחסתי לזה,ואכן לאחר כ5 דקות הוא נדלק לגמרי והחל להסתובב כמו שצריך. היום שוב באתי להשתמש בו,וכשהדלקתי אותו שוב שמתי לב שלוקח למאוורר "זמן" להסתובב,ולאחר כ5 דקות שמתי לב שפתאום המאוורר לא מסתובב בכלל. וכשבאתי לכבות אותו מהחשמל שמתי לב שהמנוע שלו היה ממש רותח ! זה הדגם של המאוורר שלי (אני כמעט בטוח ב99% שזה המאוורר שלי) http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=731300 אשמח ממש לעזרה,כי המאוורר עלה לי 300 שקל,ואין לי אחריות או משהו כזה. בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 4.6k צפיות
-
-
יש לי מאוורר של 220v ומזרים זרם של 0.14A אני רוצה לחבר אותו לנגד משתנה על מנת להישטלת לו על המהירות אני יודע לחבר נגד משתנה למאורר של 120 מ"מ שמיתחבר יש ל-12V זה לא בעיה הבעיה פה שהמאורר מתחבר ישר ל-220v ואני צריך עזרה בהרכבת נגד משתנה
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-