עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by liorgadidi,

עשיתי סליבינג למחשב שלי ואני רוצה עכשיו לשים אורות של uv... מאיפה אני מביא כאלה ועל איזה מחירים מדובר פה?

• 61 תגובות
    • 5.1k צפיות
  2. Started by harry,

חיברתי פנטיום 2 שהיה לי מחשב טלוויזיה, וחיברתי לו גם מקלדת אלחוטית ועכבר, אבל יש בעיה! שאני רוצה לכבות אותו מרחוק אני יכול (עם המקלדת) אבל אני רוצה גם להדליק אותו מרחוק. למישהוא יש רעיון איך לעשות איזה מעגל שידליק את המחשב מרחוק עם שלט של רכב נגיד?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by eladh16,

שלום, איכשהו מצאתי אצלי בבית את המכשיר הזא - רשום אליו pro ject board. מי ידע כללי, אני יודע שהמכשיר הזא משמש לבדיקה של רכיבים אלקטרונים. כאילו אם שמים בחור מסוים שם נורה, ובחור אחר סוללה , אז הנורה פעולת. וגם רכיבים אחרים כמו נגדים ועוד. אבל מישהו יכול להסביר לי, איך זה בדיוק עובד? כאילו מה כל החורים מסמלים, ואם אני רוצה לבדוק אם הנורה תקינה, אז איפה אני בדיוק שם את הנורה ואיפה את הסוללה? אני רוצה לדעת את העיקרון של המספרים והאותיות שם, ואיך בדיוק משתמשים בזה תודה רבה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by nimrods,

alianyn אחי אתה יכול לירשום לי פה בבקשה את המצרחים של המדריך שלך של תאורת הלדים במארז?? תודה...!

• 2 תגובות
    • 792 צפיות
  5. שלום. אני בשלבי סיום של תכנון מערכת קירור מים ביתית. ידוע שבעיות במשאבה יכולות לגרום לנזק רציני במערכת ולכן חשבתי על רעיון שיכול לצמצם את הבעיות והוא הכנת מתג, שיכבה את המחשב כשהמשאבה של מערכת קירור המים מפסיקה את העבודה. אם יש צורך לציין זאת, המשאבה היא לא משאבה של 12V, היא מתחברת לחשמל ביתי. הייתי רוצה גם לדעת איך להכין מערכת ריליי (אאל"ט קוראים לזה כך), זו מערכת שברגע שאני אדליק את המחשב המשאבה, באופן אוטומטי, תתחיל לעבוד גם. זה לא נראה לי מסובך מידי ולכן חשבתי שמי שמבין (בלי לזלזל באף אחד) יוכל לעזור לי. תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 788 צפיות
  6. בעוד כ 20 יום אני מתחיל לשפץ את הפטיפונים שלי... ( על דרך צובעים גם את הנגנים) צריך שילוב של עוד צבע ל וורוד בייבי יותר בהיר מזה.... קצת יותר בהיר... עכשיו... אני צריך עוד צבע נוסף (יותר נכון 2) שאיתו אני יצבע את הרווחים בין הנקודות שיש על הג'וג של הפטיפון... ואת בית הטון ארם (שאותו אני לא צובע) ועוד צבע אחד אני צריך בשביל התאורה של הפטיפון שאני יחליף את הלדים... ועוד שילוב שאני צריך זה כתום ועוד 2 צבעים... אחד לבית הטון ארמ והשני לתאורה... בעיקרון אני מת לעשות אותו כסוף (ניקל כרום) אבל אני לא יודע איפה עושים וכמה זה יעלה לי... אם מישהו מכיר מחירים תגידו לי בבקשה תודה.

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שאלה בכותרת תודה ואם יש לי לד שצריך 1.5 וואט והוא מקבל מבטריה של שלט הוא יעבוד?

• 4 תגובות
    • 3.7k צפיות
  8. Started by hnona,

http://img190.exs.cx/img190/6388/lcdscreen29yj.jpg מצטער שאני מציק פשוט אני חדש בזה!

• 1 תגובה
    • 828 צפיות
  9. Started by Dr.Narco,

רציתי לבקשר אם אתם יכולים להביא לי מדריך איך אני יכול לחבר לדים למחשב..שיעבדו קבוע או שאם אפשר בכלל שיעבדו מתי שאני רוצה ... תודה רבה לעוזרים... וחשבתי אולי מישהו יכול להציע לי בקר טוב שאפשר לחבר אליו לפחוט 3 מאווררים ושיהיה זול

• 3 תגובות
    • 707 צפיות
  10. בית הסוללות המקורי שאמור לאכלס 3 סוללות אלקליין נישבר ולכן רכשתי בית סוללות של ארבע. הפנס עובד היטב עם 3 אלקליין וגם עם 4 ניקל מטל ניטענות . השאלה אם אורך החיים של פנס לד יתקצר באופן משמעותי אם אני אמשיך להפעיל אותו עם 4 סוללות ניטענות , שהרי המתח של 4 ניטענות, גדול יותר ב- 0.8 וולט לעומת המתח המתוכנן שהוא אמור לקבל ,כי 4 סוללות ניטענות AA בחיבור טורי, נותנות תכלס את הערך -5.3 וולט ואילו 3 של אלקליין , נותנות 4.5 וולט.

11. ברשותי מחשב כף יד Palm Zire 72 עם סוללת ליתיום מתה בפנים... וחבל לי עליו, הוא כמו משקולת נייר כבר איזה שנה :s05: חשבתי לחבר סוללה של מכשיר סלולרי... אבל שמתי לב שיש בהם 3-4 הדקים כשבסוללה המקורית שלו יש רק 2. אחרי יותר מדי חיפושים מצאו לי סוללה כזו, ונדהמתי במחיר... 250 ש"ח... זו כולה סוללה, לא שווה את הכסף הזה. לכן הגעתי למסקנה שצריך לעשות Mod ופשוט לחבר סוללה רעננה במקבל לישנה והדביק אותה על גב המכשיר. למזלי, הדרישה שלו זהה, 3.7 וולט. לכן סוללה עם 1000mAh פלוס מינוס תספיק לי (המקורית 960mAh) הנה דוגמה ל-3 פינים: וזו דוגמה ל-4 פינים: הבעיה שאני לא יודע מה לעשות עם החיבורים הנוספים, בסוללה של 3 חיבורים, שמתי לב שבין פין הראשון ולשני היה 3.7 וגם בין הראשון לשלי…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by MrTwig,

היי, אני צריך כדי לחווט פרוייקט חוטי חשמל דקים ומבודדים ( יעבור דרכו כנראה 5V 50mA) נתקלתי בבעיה בלמצוא בEBAY חוטי חשמל. . . אם מישהו יכול להביא לי קישור מתאים אני אשמח! תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by Moty_p,

בניתי מעגל IR לפי המדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg635087#msg635087 בפעם החמישית אולי.. רציתי לשאול איך אני יכול לבדוק עם המעגל בנוי טוב עשיתי אותו במדויק כמו שבמדריך (שאגב מבלבל מאוד האיור שם)

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by liorka,

מישהו יכול בבקשה להגיד לי איפה אני יכול לרכוש נגדי הספק 25 אוהם 50 ווט?

• 0 תגובות
    • 971 צפיות
  15. תמונות תוקנו שלום לכולם יש לי מחשב מאוד ישן P4 1.4 וחשבתי לעשות לו מודינג : זה המודינג הראשון שלי אז לא לצחוק על התוצאות למרות שאני מאוד מתאמץ ויש לי קצת ניסיון. אז הינה המארז : החומרה שהיתה בתוך : הציוד שיש לי : + מחסן עם רבבות של כילים של אבא שלי :-X תיכנון : תיכננתי עיצוב בתוכנה Google SketchUp 7 למי שרוצה ליראות http://www.f2h.co.il/6676911953837 דברים מיוחדים שאני רוצה לעשות : * פנל שליטה במאווררים * מוד מסך למחשב (אם היה לי כסף ) * דלת למארז (מיכסה כוננים ) * רגליות עם לדים לעבודה ! פתחתי חורים למאווררים (כמו בתיכנון ) בגג בריצפה מיקדימה ומאחורה ואני עם המזל שלי שברתי את המקדח כוס אז עוברים לדרך הישנה הDREMEL , חת…

• 5 תגובות
    • 3.6k צפיות
  16. שלום לכולם, אני עובד כבר לא מעט זמן על פרוייקט כלשהו (לא קשור למודינג למחשב או משהו כזה), ואומנם הוא עוד לא גמור, אבל הוא כבר בשלב מתקדם והחלטתי שאפשר כבר לחלוק אותו עם חברי הפורום. רק בשביל הכיף, אני אתחיל בלפרסם תמונה בודדת ונראה אם זה יספיק כדי לנחש מה הפרוייקט (אגב, אילו שכבר יודעים מהו, לכם אסור להשתתף ). נתחיל מהתמונה הראשונה של אחד החלקים האחרונים שיצרתי (למעשה החלפתי את החלק הקודם שהיה קצת יותר מוגבל). במידה וזה לא יתקדם אני אפרסם עוד משהו עם רמז יותר עבה, אבל נראה לי שהתמונה הזו כבר אומרת לא מעט. עריכה: מסתבר שתמונה אחת מספיקה לניחוש, עדכונים בתגובה #7. עדכונים: תמונות ווידאו כולל מידע בתגובה #7: http://hwzone.co.il/community/threads/516757-%D7%A4%D7%A8%D…

• 34 תגובות
    • 40.2k צפיות
  17. Started by yotam.m,

מה קורה אנשים... יש לי 2 שאלות. 1)האם יש ממיר 12V DC ל220AC? אם כן איפה אפשר לקנות וכמה הוא אמור לעלות בערך? 2) רציתי לדעת עוד משהו קטן לא יודע אם יש לו תשובה אבל שווה לנסות. רציתי לדעת מה בתוך הפלאפון גורם לו לרשום סוללה חלשה...הכוונה מה "מודד" את כמות הסוללה ואיך? מקווה שיש לשאלה הזאת תשובה למרות שלכל שאלה יש תשובה אבל נקווה שמישהו יודע.. תודה רבה לכל העוזרים!

• 4 תגובות
    • 945 צפיות
  18. התמונה אומרת הכל: הרעיון המקורי הופיע בבלוג ironic sans, ונראה כך http://www.ironicsans.com/2008/03/idea_the_bulbdial_clock.html אבל הביצוע עם הלדים מעולה פי כמה, כי אין בו חלקים נעים כמו בתוכנית המקורית. בבלוג evil mad יש הסברים על הבניה ותמונות: http://www.evilmadscientist.com/article.php/bulbdial ממש בא לי לבנות אחד כזה, הבעיה שלי זה בעיקר עם החיתוך של הטבעות וחלקי השעון. האלקטרוניקה דווקא לא מסובכת.

• 18 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. Started by Axel Foley,

אני מחפש תוכנות לשליטה על מסך LCD שמחובר דרך USB. תודה לעוזרים

20. Started by arkadur,

לאחר חיפוש מתיש לא מצאתי את הרשימה שפורסמה בעבר עם כל האתרים שניתן להזמין דרכם ציוד מחו"ל אשמח אם מישהו יפרסם אותה\יעלה כמה אתרים (חוץ מפרוזן או וויאג'יר מודס)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by pMor,

אני צריך לקנות דרמל דחוף!! איפה אפשר להשיג, בכמה ואיזה דגם\חברה????? תודה!!!!!!!!

• 3 תגובות
    • 970 צפיות
  22. Started by STXi,

אני מחפש מקום לקנות בידד קול למחשב אני לא ממש מעוניין לקנות מחול אני רוצה להשתיק את המאורר שלי : FFB0812EHE 4800 RPM 80 CFM 59 DB את לא יודעים איזה רעש זה :-[ זה נוראי! אני באמת זקוק לזה תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by card,

שלום יש כבלים של USB שלפעמים באים עם התוספת הקטנה הזו לקראת סוף הכבל: מה היא עושה? ומשהו נוסף: מכירים את הכבלי USB הנמתחים? http://www.buyincoins.com/new_en/details/usb-to-mini-usb-5-pin-male-retractable-data-cable-mp3-product-5762.html המבנה הפנימי של הכבלים האלה שונה מהרגילים: 4 החוטים בפנים מסודרים בשורה, במקום להיות צמודים, אין סביבם ליפוף של חוט מתכת, ובכלליות הכבל דק יותר.. (לא בדקתי אם כל חוט בתוכו גם דק יותר, אולי החוטים בפנים הם בעובי זהה לחוטים שבכל USB רגיל) השאלה - האם לכבל מהסוג הזה יש חסרון? למשל יכול להעביר פחות זרם? או יותר חשוף לרעשים? תודה רבה card

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. טוב אז ככה אני רוצה לעשות תאורה , ע"י לדים , לחדר שלי. יש לי ספק ישן שמספק כ250 וואט (אני לא בטוח אולי זה 350 , אבל נניח שזה 250) אני רוצה לעשות 5 יח' פוטנציומטרים , בכל יחידה כזו יש 4 לדים. זאת אומרת שכל פוטנציומטר מחליט את חוזק התאורה של 4 לדים. סה"כ 20 לדים , מסוג UB כחולים , אין לי מושג כמה הם לוקחים. איך כדאי לחבר את הלדים? תוכלו להביא לי שירטוט כי אני לא מבין מזה מקביל וזה בטור חח... האם יש משהו שאני יכול לבנות מפרספקס שיהיה כזה כמו מעמדים לנורות שאני יוכל לכוון אותם ע"פ רצוני כמו ספוטים כאלה? אפשר מעגל לזה שהלדים מאירים לפי קצב המוזיקה? האם מישהו בנה פרויקט כזה ע"י לדים ויש תמונות? (קישור בבקשה ) אוי ברחו לי השאלות שחכתי את כל מה שהיה לי אחר כך אני יו…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by AmitDanan,

הנושא הקודם קצת גלש, הנושא העיקרי שאני צריך להבין UF ו ESR. האים UF חזק מהמקורי יהיה טוב יותר? האים ESR גבוה או נמוך יותר? מה יותר טוב? החשיבות העיקרית היא הUF? צריך לשים לב לESR?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.