עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ***לקרוא עד הסוף...*** אני חובב תעופה מושבע ואוהב משחקי סימולציה. חיפשתי דרך להציג את נתוני הטיסה בצורה טובה ומשלא מצאתי - יצרתי אחת... מדובר בפאנל LCD נומרי (מציג אותיות ומספרים) עם תאורה אחורית שמתאים לא רק לסימולציה בלבד אלא כפריט מודינג בעל אפשרויות רבות ומגוונות. מתחבר למחשב ב USB ואינו דורש מקור כח חיצוני כל שהוא. הנה לינק לדיון הרלוונטי (פורום של אתר שנקרא PREFLIGHT) http://www.preflight.us/HE/ftopic-13909-days0-orderasc-0.html הסיבה שזה יכול או צריך לעניין אתכם היא שהפאנל הזה מתאים למודינג באשר הוא. אם למחשב שולחני, ל HTPC או כל שטות שתעלה על רוחכם. אני חושב להזמין כמות מסויימת של חלקים לייצור ולמכור פה או בכלל.- לרווחת אלו שאוהבים את הבנייה והמודינג ולא ממש יודעי…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by NuXeR,

היי, יש לי ביגטייפון ישן, מימי ה-Athlon XP. בקרוב אני משדרג את המחשב ל-AM2, ורציתי לדעת האם יש דרך להרכיב את הקירור הנוכחי על המעבד החדש ? נראה לי מגוחך לקנות BigTyphoon חדש בשביל זה.. תודה, תומר.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by TPack,

שלום לכולם, לאחרונה חיפשתי נמרצות דרך לשנות את מהירות המאווררים במארז עקב בעיית התחממות קשה ובסופו של דבר פשוט הוספתי עוד מאוורים במיקומים שונים.. בנעוץ "הודעות נבחרות - FAQ " ישנו הסבר על חיבור מאוורר למולקס: " המוד הכי נפוץ וגם הכי יעיל מוד ל7V.. " נסיתי לפי התרשים לחבר את הכבל האדום היוצא מהמאורר לכבל הצהוב ובאותה שנייה היה קצר והמחשב כבה.. אשמח להסבר איך אני אמור לעשות זאת, נראה לי שעם ספק ישן יותר הייתי מבלה עכשיו במעבדה (דומני שהספק החדש ספג את הקצר) אני מדבר כמובן על חיבור ידני של החוטים ללא connector (אין לי connector למאוורר). תודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by daviditzhaky,

אין ברשותי זמן ויכולת לעשות מודינג למארז שלי אם מישהו יוכל לעשות לו מודינג ואני אשלם לו ככה 100-300 שקל אוקיי?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. הכרטיס מסך שלי מרעיש כי יש לו מאוורר של 2 חוטים (אין שליטה על מהירות) וגם לא בא לי להוציא 150 שקל על קירור פסיבי בשביל כרטיס מסך ש99% מהזמן בidle. ראיתי את הפתרון של פוטנציומטר, אני לא מבין באומים, התנגדויות וולטים וכל המושגים האלה, ואני מעדיף לחבר את הפוטמנציומטר בטור בצורה הכי פשוטה שיש. אז מישהו יכול בבקשה לכתוב לי איזה ערכים צריך שיהיו לפוטנציומטר? ואם יש סכנה כלשהיא במוד הקטן הזה? וגם 2 מתוך ה3 רגליים של הפוטנציומטר הולכים לחוט של המאוורר עצמו (אני מתאר לעצמי), מאיפה אני מביא את החוט השלישי? תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. איפה אפשר לקנות לוח PCB בהזמנה אישית? והאם מוכרים ביחידים?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. בניתי את מקלט האינפרא אדום שמתואר בדיון הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0 תודה על המדריך עזר לי מאוד, הסתבר שהלחמתי את ה vcc וה tx הפוך. עכשיו זה עובד יופי. אז כמו שאומרים, עם האוכל בא התאבון, חשבתי למה לא לעשות מוד לעכבר רגיל (PS2 לא אופטי) ולהפוך אותו לאלחוטי באמצעות אינפרא אדום. לפני שמישהו יקפוץ וישאל, למה? אז התשובה היא כי בא לי, אני לא משתגע על אלחוטי בגלי רדיו וגם יש לי איזה שלושה עכברים ספייר בבית אז זה יהיה מעניין. מישהו יכול לעזור? כמו כן, מצאתי דרך google את זה: http://jap.hu/electronic/infrared.html ואני מאוד מקווה שזה רלבנטי... יותר מדי טכני בשבילי. גם הרעיון של להוסיף לד למקלט נשמע מעניין: http://www.hwzone.co.il/community/index.…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  8. Started by RLM,

אני שוקל לקנות קתודה או שתיים להאיר קצת את המארז. המארז הוא Sagitta RaidMax, הוא Mid Tower. כרגע יש בו 3 מאווררים עם לדים כחולים שבאו איתו, ואת הלד הכחול של הV1. כיום נראה ככה: אני מתלבט בין כמה דברים, ויש לי כמה שאלות. נעשה רשימה שיהיה מסודר 1) קתודה אחת תאיר יפה את כל המארז? או שעדיף 2? 2) אם אני שם 2 קתודות בצבעים שונים, זה נורמאלי? או שזה נראה מוזר? (אם למישו יצא לראות...) 3) יש למישהו איזה אתר עם תמונות של מארזים עם כל מיני קתודות ותאורות? מצאתי כל מיני תמונות מפוזרות, בגוגל ובאתרים של מודינג, לא משהו ממש מרוכז על תאורה. 4) ראיתי שיש כל מיני סוגים ומחירים, יש הבדלים מהותיים בין הסוגים? בהירות/איכות וכו'? כמה בערך שווה להשקיע בקתודה טובה? 5) איך בדיוק…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by tal.hwzone,

שלום יש לי רסיבר SANSUI, דגם RZ5700 שנקנה בדיוטי פרי לפני 3 שנים. הרסיבר הפסיק לעבוד לפני חודש וחצי בצורה פתאומית ולא ברורה. מבחינת הרכיבים שלו לא נראה שיש בעיה כלשהיא (נשרף או משהו כזה) - חבר טכנאי בדק מהבחינה הזאת לעומק ולא מצא בעיה. הועלתה אפשרות שצריך לעשות reset למגבר, אך אין כפתור כזה במגבר. האם ישנן דרכים נוספות לבצע reset (באמצעות קומבינציית כפתורים או משהו כזה)? אולי הצעות אחרות לתיקון הבעיה? בתודה מראש טל

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by eran898,

שלום. הזמנתי רכיב שהייתי בטוח שהוא IR ועכשיו אני רואה שמרוב שרציתי שהוא יהיה IR לא קראתי שהוא RF אז שאלתי היא האם ניתן לפתוח אותו ולחבר שם משהו ולהפוך את זה לאינפרא רד (או "תת אדום" לפי ויקופדיה חח) בגדול זה נשמע לי לא מסובך כי זה כולה לחבר לד ומפסק וכל שאר החיבורים כבר מחוברים אבל מחיפוש בגוגל ויוטיוב ראיתי שזה יותר מסובך מזה ורציתי לשאול אותכם האם זה בר ביצוע, דרך אגב אני שוקל קניית לוג'יטק הרמוני 900 מEBAY ואומנם קראתי במפורש באתר שלמרות שהוא משתמש בRF להגביר את עוצמתו הוא לא יכול לשלוט במכשירי RF וראיתי בכמה פורומים אמריקאים שיש אפשרות לעשות כמה קומבינות עם זה אז האם מישהו מכיר את זה? אשמח לכל עזרה תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by DOGMA,

מאוד נחמד למודרים שרוצים להשקיע קצת יותר ולא רוצים לעבוד עם לוחות PCB ג'נריים מוכנים. המדריך לא מסובך במיוחד, החומרים לא קשים להשגה, והותצאות מדהימות. http://members.lycos.nl/anthonyvh/index.php?page=pcb

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by LIDOR_13,

ראיתי פעם סרטון שמישהו יצא מין מפסק כזה לתאורה על ידי כפיים הדבר שזיהה לו את הכפיים זה מין רכיב אלקטרוני כזה [אני חושב שהוא מזהה תנודות אני ממש לא זוכר] אני לא זוכר איך קוראים לו אבל אני זוכר שהוא נראה כמו מטבע כזה מוזהב... איך קוראים לזה? אם לא הסברתי טוב תגידו לי לא שמנה מצאתי בסוף וסליחה על הספאם... זה זה http://www.4project.co.il/product/1118?sectid=1

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by gal_il50,

http://www.mnpctech.com/mal1.html

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by nir_ofer,

אני רוצה לעשות חלון בחלק העליון של הDVDROM שלי... עכשיו השאלה שלי היא כזאת: קודם כל האם יראו משו מעניין (את הדיסק מתסתובב וכו.) ושאלה השנייה האם זה לא מסוכן??? הכי יש קטע של קרינה, לייזר וכל הבולשיט הזה... שוקרן ניר

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by danielbr,

שלום לכולם. אני רוצה לבנות מערכת של 5 מסכי LCD קטנים 3.5-4 אינצ' שייתחברו למחשב כמו מסך כלומר שלכולם ביחד יתפקדו כמסך אחד. מצאתי את הממיר הזה שמצויין לי אני רק לא יודע איך לחבר אילו כמה מסכים שיעבדו ביחד. למישהו יש רעיון איך לממש את זה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by JediMaster,

שלום לכולם שוב! לאחר שביררתי את מה שרציתי וכבר באתי עם "ידע מוכן" אני פשוט פותח פה מחדש שאלות ישירות, כי מה שכתבתי בדיון שלי לא הגיבו לי וכנראה גם לא יגיבו (וחיכיתי בערך יום). אז קודם כל בפני המנהלים אני מבקש התנצלות שפתחתי עוד דיון, פשוט את המודינג הראשון שלי אני רוצה לעשות "על בטוח". 1) מהו החומר הזה שגורם לדברים לזהור בUV? איפה ניתן אולי להשיג באיזור ירושלים? (אפשר פשוט לשים אבקת כביסה לא =P)? זה בא בצורת ספריי או מה? בקיצור - אני רוצה מידע על החומר הזה כי אני חושב לעשות בראש ובראשונה - עיגול כבלים ואותם לצבוע בחומר. 2) איזה מנורה בדיוק צריך בשביל הUV? פשוט LED של UV שמחובר לבטריה? או שצריך ממש מנורה גדולה? כמה הLED עולה? 3) הייתי רוצה לעשות חלון במארז אבל אני לא רוצה…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by YK24,

מישהו מכיר חנויות אלק'באיזור פ"ת-ת"א שאפשר לקנות את הרכיבים שאתם מדברים אליהם פה?? תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by LIDOR_13,

אז ככה: יש לי רמקולים דיי רגילים בלי שלט ששמתי עכשיו בטלוויזיה לרמקולים יש מגבר ומשם שולטים על הווליום הרעיון הוא ליצור שלט לגלגל של הווליום השאלה היא אי לעשות את זה בעצם אם יש איזשהו מדריך אני אשמח.. אם לא,תביאו רעיונות זה בעצם מודינג למגבר ככה שפה זה הפורום הכי נכון לדעתי

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. השאלות ממש קלות, רציתי לדעת אם זה הכיוון? ואני צריך עזרה בשאלה חמש..התחלתי אותה אבל אני לא יודע אם אני בכיוון.. הנה השאלות: http://sizmedia.com/my.php?i=ncndiz2vdyen.jpg והנה התשובות שלי. http://sizmedia.com/my.php?i=3mz32kmewmnt.jpg תודה רבה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Yehazkel,

שלום אני רוצה לחבר את הצג 7segment שהוצאתי ממחשב ישן למחשב אחר עם אפשרויות קנפוג כמו frags ב CS. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? מצ"ב תמונות של ה 7seg. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום לכולם, בזמן האחרון אני מאוד מתעצל מאוד לבנות\להתנסות\לשחק במיקרו בקר מכיוון שהדרך שאני עובד איתו מאוד לא נוחה ומציקה. עד היום הרכבתי את כל המעגלים על מטריצה, דבר קצת מעצבן במיוחד מבחינת הממשק למיקרו בקר, קווי התכנות וכו'. לכן בתור פרוייקט חשבתי לבנות לוח פיתוח לבקר, משהו קצת דומה לארדואינו מהבחינה שיש גישה לכל הפינים. הנה כמה פיצ'רים שחשבתי עליהם אשמח לדעה/הצעות לשיפור: לוח שבליבו ישב ATmega328P, לכל הכניסות שלו יתחברו Female Headers בדיוק כמו בארדואינו (הם יותר נוחים מHeader זכר לא ?) הזנת מתח תתבצע דרך מחבר DC 2 מ"מ סטנדרטי, אפשרות להזנה מUSB, אפשרות להזנה חיצונית, שני מייצבי מתח - 5v ו 3.3v עם ג'אמפר ואפשרות להזין את הבקר מכל אחד מהם. האם כדאי לשקול על אופציה מ…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by artyom,

אוקיית אז לפני שכולם קופצים ואומרים תריץ חיפוש אז חיפשתי (פה) ולא מצאתי כלום בנושא. יש לי אפשרות לבנות מארז מזכוכית (סגנון מארז פרספקס) בחינם/עלות מינימלית. האם זה פרקטי? האם זה כדאי? מה אני צריך לקחת בחשבון לפני שאני ניגש לפרויקט כזה בכלל? עריכה: לא לדאוג לשבירות כי הזכוכית תהיה מחוסמת (בסגנון של שמשה של מכונית)

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by davidss20,

אשמח באם מישהו יכתוב מדריך המפרט את סוגי הלוחות שיש ואת סוגי התוספים כמו משדרים סנסורים אם הסבר קצר לכל אחד ושימושים אפשריים בנוסף לאלא החדשים בתחום איך משלבים סנסורים וכו בלוח(שליטה כתיבת קוד וכו) ולסיום אני שמח שמישהו הרים כפפה ואני מקווה שבאמת תיהיה פו קהילה לתפארת מדינת ישראל בהצלחה !!!!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  24. שלום תשמעו אני עושה בבית הספר פרויקט באלקטרוניקה ואני צריך לסכם על מספר רכיבים ורציתי לדעת אם אתם מכירים ספרים שאני יכול למצוא בו חומר על הג'קים. זה די דחוף כדי שאני יוכל לצלם מחר בבית הספר כי הסיפריה בעיר די רחוקה מאפו שאני גר. נ.ב אם זה חשוב לכם הרכיבים הם A/D 0809 ג'וק 555 חוצץ 74244 מגבר 741 תודה מראש לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. קיבלתי תארדואינו uno r3 ושתיכנתי אותו לפי האתר שלהם להבהוב אז אין לי בתוכנה לעשות הרצה ואני לא יודע איך להריץ אחרת. מה לעשות?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים