עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by 114508534,

נשרף לי השנאי של הארקוס וכמה שניסיתי לתקן אותו לא הצלחתי, קבל התנפח והיה אומס על הזנר שהתפוצצה ושרפה את הלוח .......באסה . קיצר עכשיו אני מחפש לאלתר לי שנאי חלופי אולי מישהו יודע על שנאים של סלולר שעובדים על כזה מתח וזרם או שאולי אפשר לארגן טעינה דרך ה USB? מה המתח והזרם שם? 12 או 5 V ? תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by DOGMA,

מאוד נחמד למודרים שרוצים להשקיע קצת יותר ולא רוצים לעבוד עם לוחות PCB ג'נריים מוכנים. המדריך לא מסובך במיוחד, החומרים לא קשים להשגה, והותצאות מדהימות. http://members.lycos.nl/anthonyvh/index.php?page=pcb

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by or0126,

אז אחרי ששמעתי את כל מה שאמרתם הלכתי להום סנטר והמכיר של דרמל של סקיל הוא 200 ושל וולף הוא 130+- לא כלל צוואר גמיש אותו אני יקנה בנפרד בעד 50 שקל עכשיו אני מתלבט עם ליקנות את הוולף או את הסקיל מה אתם אומרים שכדי לי לקנות עם מתחשבים בהפרשי ביצועים ביחס למכיר? ד"א לא התייחסתי לדרמל של דרמל כי הוא יקר מידי!!!!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by artyom,

אוקיית אז לפני שכולם קופצים ואומרים תריץ חיפוש אז חיפשתי (פה) ולא מצאתי כלום בנושא. יש לי אפשרות לבנות מארז מזכוכית (סגנון מארז פרספקס) בחינם/עלות מינימלית. האם זה פרקטי? האם זה כדאי? מה אני צריך לקחת בחשבון לפני שאני ניגש לפרויקט כזה בכלל? עריכה: לא לדאוג לשבירות כי הזכוכית תהיה מחוסמת (בסגנון של שמשה של מכונית)

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by JediMaster,

שלום לכולם שוב! לאחר שביררתי את מה שרציתי וכבר באתי עם "ידע מוכן" אני פשוט פותח פה מחדש שאלות ישירות, כי מה שכתבתי בדיון שלי לא הגיבו לי וכנראה גם לא יגיבו (וחיכיתי בערך יום). אז קודם כל בפני המנהלים אני מבקש התנצלות שפתחתי עוד דיון, פשוט את המודינג הראשון שלי אני רוצה לעשות "על בטוח". 1) מהו החומר הזה שגורם לדברים לזהור בUV? איפה ניתן אולי להשיג באיזור ירושלים? (אפשר פשוט לשים אבקת כביסה לא =P)? זה בא בצורת ספריי או מה? בקיצור - אני רוצה מידע על החומר הזה כי אני חושב לעשות בראש ובראשונה - עיגול כבלים ואותם לצבוע בחומר. 2) איזה מנורה בדיוק צריך בשביל הUV? פשוט LED של UV שמחובר לבטריה? או שצריך ממש מנורה גדולה? כמה הLED עולה? 3) הייתי רוצה לעשות חלון במארז אבל אני לא רוצה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Moty_p,

כמה וולט יש במצת הסיגריות של האוטו? וכמה וואט ואמפר?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by NuXeR,

היי, יש לי ביגטייפון ישן, מימי ה-Athlon XP. בקרוב אני משדרג את המחשב ל-AM2, ורציתי לדעת האם יש דרך להרכיב את הקירור הנוכחי על המעבד החדש ? נראה לי מגוחך לקנות BigTyphoon חדש בשביל זה.. תודה, תומר.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by danielbr,

שלום לכולם. אני רוצה לבנות מערכת של 5 מסכי LCD קטנים 3.5-4 אינצ' שייתחברו למחשב כמו מסך כלומר שלכולם ביחד יתפקדו כמסך אחד. מצאתי את הממיר הזה שמצויין לי אני רק לא יודע איך לחבר אילו כמה מסכים שיעבדו ביחד. למישהו יש רעיון איך לממש את זה?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Yehazkel,

שלום אני רוצה לחבר את הצג 7segment שהוצאתי ממחשב ישן למחשב אחר עם אפשרויות קנפוג כמו frags ב CS. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? מצ"ב תמונות של ה 7seg. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by dalet11,

אני מחפש כבר הרבה זמן תאורה בהפעלה קולית.. מישהו מכיר משהו בארץ חוץ מperfectlight כי כבר אין אותו בארץ במלאי בשום מקום.. תודה!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by 1qaz2wsx,

לפני כמה ימים הוצאתי מהמחסן את המערכת מיני הישנה של המשפחה (מערכת בת בערך 8-10 שנים של SANYO) כדי לראות מה כל המהומה על מדפיים וכו'... כ"כ אהבתי שהחלטתי להשאיר אותם ולהעיף את "קופסאות הקוטג'" הקודמות (מערכת סראונד, וויתרתי על זה בשביל הצליל המדהים.) ;D יש למטה תמונות של הרמקולים עם הרשת ובלעדיה. בקרוב אני עובר לחדר חדש, והחדר יעוצב ככה: קירות צבועים באפור בהיר. שולחן מעץ לבן (לא בדיוק לבן, אבל מאוד קרוב לזה). מגירות באותו צבע של השולחן. כמו שמבינים, הלכתי על עיצוב סטייל APPLE.. בהיר\לבן, אני ממש אוהב את זה. כמו שרואים בתמונות, המערכת שחורה. חשבתי לצבוע את הרמקולים בלבן(כמובן בלי לגעת בדריבר\אלמנט, צביעה יסודית...) שיתאימו לשאר החדר, אני שונא שיש משהו ברקע ששובר את כל העיצ…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by X-Gamer,

רשום עליו Model: MPT-300 איזה ספק זה? זה ג'נרי?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by DirtySoap,

אני רוצה לחבר את שלט ה PS1 הישן שלי למחשב. אני רוצה לקחת כבל USB ולחבר בינו לבין השלט. ראיתי שיש כמה דרייברים באינטרנט, האם זה יעבוד? המחשב יזהה את הפקודות של השלט?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by tzolerguy,

האם ניתן להכין מתאם אשר אני אוכל לחבר לאחד מהUSB של המחשב ולחבר לו COM כי יש לי במחשב יציאת COM אחת ואיזה 10 יצאות USB

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by mzlbat,

היי יש לי מאוור של המעבד שמסתובב על 2200 וזה קצת מרעיש והטמפרטורה שלא המעבד רק 40 השאלה אם אני יכול לחתוך את החוט ולשים נגד שהמאוורר יסתובב על 2000-1900 ( מקסמום המעלות יעלו ל 45 שזה לא קריטי ) המאוור עובד על גב 12V 0.24A איזה נגד אני צריך והאם יש דרך עקיפה ( לחבר למשל עופרת של עיפרון או משהו בסגנון ולשחק בזה עד שאקבל את המהירות המתאימה ) ותודה והדבר הזה עושים אם איזה חוט האדום או השחור ?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום תשמעו אני עושה בבית הספר פרויקט באלקטרוניקה ואני צריך לסכם על מספר רכיבים ורציתי לדעת אם אתם מכירים ספרים שאני יכול למצוא בו חומר על הג'קים. זה די דחוף כדי שאני יוכל לצלם מחר בבית הספר כי הסיפריה בעיר די רחוקה מאפו שאני גר. נ.ב אם זה חשוב לכם הרכיבים הם A/D 0809 ג'וק 555 חוצץ 74244 מגבר 741 תודה מראש לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. ראית ברשת בעבר מן גומיה עבה שתומכת ב HD ובולמת את הזעזועים שהוא מייצר ומרכיבים את ה HD באיזור של הכונני CD בגלל עובי הגומייה . מישהו מכיר מקום שאפשר להשיג כאלה ? ( אם מבינים למה אני מתכוון , אני יודע שההסבר הוא לא כזה ברור) תודה.

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by RLM,

אני שוקל לקנות קתודה או שתיים להאיר קצת את המארז. המארז הוא Sagitta RaidMax, הוא Mid Tower. כרגע יש בו 3 מאווררים עם לדים כחולים שבאו איתו, ואת הלד הכחול של הV1. כיום נראה ככה: אני מתלבט בין כמה דברים, ויש לי כמה שאלות. נעשה רשימה שיהיה מסודר 1) קתודה אחת תאיר יפה את כל המארז? או שעדיף 2? 2) אם אני שם 2 קתודות בצבעים שונים, זה נורמאלי? או שזה נראה מוזר? (אם למישו יצא לראות...) 3) יש למישהו איזה אתר עם תמונות של מארזים עם כל מיני קתודות ותאורות? מצאתי כל מיני תמונות מפוזרות, בגוגל ובאתרים של מודינג, לא משהו ממש מרוכז על תאורה. 4) ראיתי שיש כל מיני סוגים ומחירים, יש הבדלים מהותיים בין הסוגים? בהירות/איכות וכו'? כמה בערך שווה להשקיע בקתודה טובה? 5) איך בדיוק…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. השולחן שלו הוא המחשב חייבים לראות מדהים והנה החלק השני

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  20. שלום לכולם, בזמן האחרון אני מאוד מתעצל מאוד לבנות\להתנסות\לשחק במיקרו בקר מכיוון שהדרך שאני עובד איתו מאוד לא נוחה ומציקה. עד היום הרכבתי את כל המעגלים על מטריצה, דבר קצת מעצבן במיוחד מבחינת הממשק למיקרו בקר, קווי התכנות וכו'. לכן בתור פרוייקט חשבתי לבנות לוח פיתוח לבקר, משהו קצת דומה לארדואינו מהבחינה שיש גישה לכל הפינים. הנה כמה פיצ'רים שחשבתי עליהם אשמח לדעה/הצעות לשיפור: לוח שבליבו ישב ATmega328P, לכל הכניסות שלו יתחברו Female Headers בדיוק כמו בארדואינו (הם יותר נוחים מHeader זכר לא ?) הזנת מתח תתבצע דרך מחבר DC 2 מ"מ סטנדרטי, אפשרות להזנה מUSB, אפשרות להזנה חיצונית, שני מייצבי מתח - 5v ו 3.3v עם ג'אמפר ואפשרות להזין את הבקר מכל אחד מהם. האם כדאי לשקול על אופציה מ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by shahar0592,

אני קונה מחשב חדש עם מאווררים ביינוניים (3 מאווררים + אחד אופטימלי של המארז) אני רוצה ליצור כפתור שיכבה 2 מאווררים חבל לי על הרעש בלילה. אני יעביר את זה דרך חורי קרור המים של המעבד וכך אני יוכל להעביר את זה למצב נגיש יותר ליד (מארז V3). (אני יכול להשיג כל צייד כולל עט חשמלי)

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by DarkSlide,

היי =] כמו שאתם יכולים לראות התחלתי פרויקט מודינג ראשון שלי - Panther Project (דרך אגב אשמח אם תוכלו לעזור לי בתהייעצות , פרטים בעמוד 2 בפת'רד של הפרויקט) אני רוצה להוסיף 2 מאווררים של 80/120 מ"מ, אחד מוציא אוויר אחד מכניס אוויר, ואני לא יודע איפה הכי כדאי לשים אותם אני רוצה שזה יהיה כמובן כמה שיותר אפקטיבי.. אבל גם חשוב שיראו אותם כי הם כנראה יהיו מוארים (אז כאילו מאחורה לא מתאים ) תודה מראש לעוזרים =]

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. טוב מי שלא זוכר אז קניתי לפני משהו כמו חצי שנה את הזלמן,7000B מנחושת,עלה לי 250 (יחסית זול לחנות שלא מהאינטרנט.......) וכמובן שהפעלתי אותו והוא היה עובד פיקס אך אחרי איזה יום ניסיתי לסדר איזה מאורר של הגשר הצפוני ובום נשברה לו כנף והוא התחיל לעשות שריקות ורעשים וובירציות מטורפות,עצוב וכועס שמתי אותו בצד ועברתי לקירור סטוק אך אתמול לקחתי על עצמי פרוייקט לחדש אותו בלי שהCFM של המאוורר ייפגע,לקחתי דבק שעולה משהו בסיבות ה300 שקל(אבא שלי קנה אז לקחתי,מה אסור?) קיצר התחלתי להדביק והדבק הזה מה שמיוחד בו שהוא הופך להיות כמו בטון אחרי שמדביקים אותו יענו אי אפשר לשבור אותו בשום צורה,ממש ממש חזק,הפעלתי את המאוורר והמהירות שלו נשארה כמעט אותו דבר (2413 כשלפני כן היה 2480) והנה התמונו…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Mike-,

היום נתקלתי בדבר הבא: אני תוהה איך זה עובד, זה ניראה כאילו זה מבוסס על הקיבול של הגוף.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. זאת השאלה...חח(בכותרת)... כי אני פשוט לא מוצא... בתודה אלעד...

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים