עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by kaplanshaked,

אני רוצה להתחיל להתעסק קצת בארדואינו ראיתי קצת סרטונים וקראתי קצת מאמרים יש לי כמה שאלות השמח לקבל תשובה. 1. איזה לוח הכי מתאים למתחילים או שזה לא ממש משנה (חשבתי להתחיל עם mega 256). 2. איזה עוד לוחות כדי לקנות? (הבנתי הבנתי שיש לוחות שמתיישבים על הלוח הראשי). 3. איזה מדריך מומלץ לאנשים ללא רקע בכלל בתחום?. (מומלץ בעיברית). 4. האם יש קורס של כמה ימים של ארדואינו בארץ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. זאת השאלה...חח(בכותרת)... כי אני פשוט לא מוצא... בתודה אלעד...

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. זה נכון שככל שאני מוסיף נגדים ללד הוא יעבוד כרגיל? שהאור שלו לא יפחת

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום לכולם, בזמן האחרון אני מאוד מתעצל מאוד לבנות\להתנסות\לשחק במיקרו בקר מכיוון שהדרך שאני עובד איתו מאוד לא נוחה ומציקה. עד היום הרכבתי את כל המעגלים על מטריצה, דבר קצת מעצבן במיוחד מבחינת הממשק למיקרו בקר, קווי התכנות וכו'. לכן בתור פרוייקט חשבתי לבנות לוח פיתוח לבקר, משהו קצת דומה לארדואינו מהבחינה שיש גישה לכל הפינים. הנה כמה פיצ'רים שחשבתי עליהם אשמח לדעה/הצעות לשיפור: לוח שבליבו ישב ATmega328P, לכל הכניסות שלו יתחברו Female Headers בדיוק כמו בארדואינו (הם יותר נוחים מHeader זכר לא ?) הזנת מתח תתבצע דרך מחבר DC 2 מ"מ סטנדרטי, אפשרות להזנה מUSB, אפשרות להזנה חיצונית, שני מייצבי מתח - 5v ו 3.3v עם ג'אמפר ואפשרות להזין את הבקר מכל אחד מהם. האם כדאי לשקול על אופציה מ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום תשמעו אני עושה בבית הספר פרויקט באלקטרוניקה ואני צריך לסכם על מספר רכיבים ורציתי לדעת אם אתם מכירים ספרים שאני יכול למצוא בו חומר על הג'קים. זה די דחוף כדי שאני יוכל לצלם מחר בבית הספר כי הסיפריה בעיר די רחוקה מאפו שאני גר. נ.ב אם זה חשוב לכם הרכיבים הם A/D 0809 ג'וק 555 חוצץ 74244 מגבר 741 תודה מראש לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. יש לי מטען של 500mA ומצבר עם 8.5 אמפר אבל אני רוצה מטען שיטעין אותו מהר מאוד אז עם למשל אני יקנה שנאי של 220V<12V ושימיר ל5 אמפר אז יטעין יותר מהר לא? ואם אפשר ,ראיתי פעם מעגל עם 2 לדים וכמה נגדים שמחברים בין המטען למצבר ושמסיים להטעין הנורה נדלקת תודה לעוזרים אתם ממש עוזרים

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by AsD[eyal],

אני יודע חרא איכות אבל אפשר להבין האם ניתן לחבר כזה חיבור למאוור ואז לחיבור מאוור בלוח?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. איפה אפשר לקנות לוח PCB בהזמנה אישית? והאם מוכרים ביחידים?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Refaelo,

שלום לכולם ! אני לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול הממיר שלי (yes max ) נמצא במקום כזה שממקום הצפיה שלי קשה לשלט לקלוט אותו , רציתי לדעת אם יש איזהשהוא עינית שאפשר לחבר , או אם מישהו יודע איך בונים דבר כזה . תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום לפני כמה זמן קראתי שכדאי לחבר מיקרו-בקר למחשב, דרך USB Hub, כך המחשב מוגן במקרה של "בעיה" שמתרחשת לנו במיקרו-בקר. האם באמת צריך לדאוג בקטע הזה? תודה card

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. המחשב הישן שלי PIII 1000 MHZ 128 sdram (i think so) riva TNT 32 mg כרטיס קול זול (נראה לי 5.1 הכי פשוט שיש) וכרטיס רשת (חיבור לרשת דרך הראוטר). הקטע שיש יותר מחשבים בבית מאשר אנשים (טסו התגיסו וכו') וממש אין טעם במחשב הזה שהוא הכי ישן. אז חשבתי אולי לעשות פרויקט נחמד. הבעיה שאין לי מושג מה לעשות. וגם אם הייתי יודע לא יודע איך לעשות. אני לומד טוב ומהר כל דבר, אין לי בעיה עם מדריכים. אין לי שום ציוד למודינג, כל ציוד שאני אקנה למודינג נכנס לתקציב בנוסף אין לי בעיה לקנות חומרה, וציוד. התקציב הוא 800 ש"ח הבעיה היחידה זה שאני בצבא, אז אני מקווה שיהיה לי זמן לקנות את החומרים (למזלי שבוע הבא אני יוצא, מקסימום אני אעשה קניות בקניון באר שבע בדרכי לבית ביום שישי) משום מה נראה לי שהל…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. אני מדיי פעם רואה שמפרסמים פה אתרים המוכרים מודים למינהם בעולם דבר רשון תוכלו להכין רשימה של האתרים האלה כדי שנוכל כולם להחליט איזה יותר טובים/זולים (כל אחד יתרום את מה שהוא יודע) ומנסיון שהיה לכם עם האתרים האלה , מבחינת אמינות מהירות משלוח, מחירים וכו ?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by alfa100,

בניתי את לדים לפי המוזיקה והם לא ובדים לי במחשב ניסתי כלחיבור במחשב חיברתי לאייפודים וזה כן עבד תודה לעורים עריכה הם עובדים אבל ממש חלש

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. היי חבר'ה, מישהו מכיר אפשרות כזו? אני רוצה להוריד נתוני מיקום GPS ולהזין לתוכנה בארדואינו. תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. קניתי דרמל של וולף וגם קניתי סט כזה מ-ACE גדול עם ראשים נוספים ומלא דיסקיות וכו' (גם מחוזקות). עכשיו: אני רוצה לחתוך שם על הדלת בפונט גוטיק... לא כל כך מסובך אבל קשה\בלתי אפשרי לעשות עם דיסקית, אם איזה ראש אני יכול לחתוך דלת שיהיה הכי קל ומדוייק? בנוסף אשמח לדעת האם יש מקום שמסביר על כל ראש והשימוש שלו..... ואם אתם יכולים לתת טיפים אז בכלללללללל

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by gal_il50,

http://www.mnpctech.com/mal1.html

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by X-Gamer,

רשום עליו Model: MPT-300 איזה ספק זה? זה ג'נרי?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by the kingx,

שכתוב לי על הקבל 104 כמה הוא שווה? ואיך מחשבים ערך של קבלים? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by iakovl,

אני רוצה לעשות סליבינג בקרוב אבל כמו תמיד השאלה הגדולה שיש היא (לא איך) כמה סליב צריך ומאיזה גודל. אנא עזרו 8)

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by high5,

שלום, אני צריך את הכבל הזה. אשמח לדעת איפה אפשר לקנות אותו באיזור ר"ג ומה שמו? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Snirs69,

שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מסך LCD קטן למארז המחשב. עקבתי אחרי המדריכים ושמתי לב שישנם שני סוגים פשוטים ובסיסיים. הנומרי שהוא הזול, והגרפי שהוא קצת יותר יקר. השאלה שלי היא איזה מידע יכול מסך נומרי להציג? {האם זה רק מידע של טמפ' או שאפשר להציג גם מידע על סרטים וקבצי מוזיקה.} בתודה מראש, שניר =]

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אני חושב אולי לשים שעון כזה למערכת שליטה על מאווררים שאני מתכנן לעשות אז: 1. מה השם של רכיב כזה. 2. כמה הוא עולה 3. איפה אני יכול להשיג אחד כזה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by JediMaster,

שלום לכולם שוב! לאחר שביררתי את מה שרציתי וכבר באתי עם "ידע מוכן" אני פשוט פותח פה מחדש שאלות ישירות, כי מה שכתבתי בדיון שלי לא הגיבו לי וכנראה גם לא יגיבו (וחיכיתי בערך יום). אז קודם כל בפני המנהלים אני מבקש התנצלות שפתחתי עוד דיון, פשוט את המודינג הראשון שלי אני רוצה לעשות "על בטוח". 1) מהו החומר הזה שגורם לדברים לזהור בUV? איפה ניתן אולי להשיג באיזור ירושלים? (אפשר פשוט לשים אבקת כביסה לא =P)? זה בא בצורת ספריי או מה? בקיצור - אני רוצה מידע על החומר הזה כי אני חושב לעשות בראש ובראשונה - עיגול כבלים ואותם לצבוע בחומר. 2) איזה מנורה בדיוק צריך בשביל הUV? פשוט LED של UV שמחובר לבטריה? או שצריך ממש מנורה גדולה? כמה הLED עולה? 3) הייתי רוצה לעשות חלון במארז אבל אני לא רוצה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by yakir8,

שלום אני עכשיו בונה פרויקט על גבי לוח Wire warp למי שמכיר, עכשיו אני רוצה לחבר בין 40 פינים שהכנתי על הלוח לבין 40 פינים של מסך גרפי שיש לי בהתחלה חשבתי על כבל IDE היה נראה אופטימלי בשבילי אבל אז גיליתי שרגל 32 שלא לא מחוברת בכלל ועכשיו אני בחיפושים אחרי כבל אחר שיעזור לי לגשר בינהם יש המלצות? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. במכשירי קשר בצבא יש חיבור שנקרא "5 נקודות" לפחות ככה אני הבנתי שזה השם שלו, זה חיבור עגול שיש לו פשוט 5 פינים, האוזניות הגדולים של הצבא מתחברים לזה ואני רוצה להביא פשוט אוזניות רגילות מהבית, השאלה שלי היא איך אני יכול להמיר את החיבור של ה5 נק' לחיבור רגיל שאני יכול לחבר את האוזניות הרגילות שלי, תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.