עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by shani_yakov,

יצרתי לוח תוצאות (עם פלוס מינוס וריסט) 2 ספרות מלדים בעזרת שימוש בארדואינו https://123d.circuits.io/circuits/1466432-arduino-scoreboard-0-99-up-down-reset מה שאני רוצה לדעת זה למה כשאני עושה פלוס או מינוס (לחצנים במעגל) יש דיליי במעבר בין ספרה לספרה, נוצר מין פייד בלד האם זה בגלל שזה סימולציה, בגלל הקוד או המעגל שלי? או שככה זה יהיה במציאות? תודה מראש לעוזרים

• 21 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. Started by idb1,

ערב טוב אנשים .. טוב ככה יש לי בעיה קטנה בנוגע לאלקטרוניקה. קניתי השבוע 6 שקעים ו6 מפסקים לכל תקע כדי שאני יוכל ליצור לוח מיתוג שבו אני יוכל לשלוט על כל תקע אם אני רוצה שהוא ידלק או יכבה בהתאם לצרכים שלי. הבעיה שנוצרה לי היא כזאת (ניתן לראות תמונה) : המפסק (התחתון) עובר בו רק חוט אחד בעוד שלשקע עצמו צריכים להגיע 3 חוטים (כחול, צהוב וחום). מכיוון שאינני גאון בחשמל (אך יש הבנה מוטב לציין) אינני יודע איזה חוט אחד אמור לעבור (אחד או יותר..) דרך המפסק כדי שהמפסק בעצם יסגור ויפתח מעגל. בתמונה שמתי בעצם את המפסק ואת השקע כדי שתוכלו להבחין איך זה נראה. רואים שם שיש מקום רק לחוט אחד לעבור דרך המפסק בעוד לשקע עצמו נכנסים 3 חוטים. הריסוס הצהוב אלו בעצם הברגים. את עזרתכם הדחופ…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום לכם סקרנות טכנית, כיצד נראה המעגל האלקטרוני לבחירת הזנת ה USB HUB מהמחשב או מספק חיצוני. תודה ישראל

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. אם אני רוצה לעשות מודינג למחשב שלי , מארז Antec Nine Hundred איזה נאונים אני צריך וחוטי חשמל ? כאלה ? : http://www.goldtop.co.il/show_detail...1340&catid=904 http://www.goldtop.co.il/show_detail...1344&catid=904 http://www.goldtop.co.il/show_detail...1330&catid=904 אבל הכבלים בשתיים הראשונים שונים =\ מה לקחת SATA - EL או SATA - UV ואיך הנאון ? ואם זה לא זה אתם יכולים להביא לי חנות טובה וזולה למודינג שאתם ממליצים ? תודה. __________________

• 21 תגובות
    • 9.5k צפיות
  5. Started by mzlbat,

היי היום הייתי משחק במצלמה וחשבתי לעצמי למה אין פנסים עם מנורות קסנון ? והאם אפשר לבנות אחד כזה ? למשל עם איזה 10 מנורה אחת נדלקת ונותנת את הפלאש ונכבית ,והשנייה נדלקת , וכך הלאה אחת נותנת מנוחה לשנייה כדי שלא תשרף , האם הדבר הזה אפשרי ?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. לטמפרטורה של המעבד עצמו או של הליבות וגם רציתי לדעת כמה דברים יש לי את התוכנה speedfan ומעבד e8400 התוכנה הזאת מראה טמפרטורת אמת אני לא יכול להתקין ריל טמפ בגלל שיש לי VISTA 64 הטמפרטורה של המעבד במאמץ היא 56 אבל של הליבות זה 60 ולפעמים זה 61 או 62 אבל אז אני רואה שהמהירות של המאוורר עולה וזה יורד ישר אז רציתי לדעת אם זה סביר או לא עד איזה טמפרטורה אני יכול למשוך את זה? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 711 צפיות
  7. Started by harry,

למה תמיד עושים את החלון מארז מפרספקט?? למה אי אפשר לעשות אותו מזכוכית?? אני יודע שעם הגומיות זה בעיה כי היא עלולה להישבר אבל, לדעתכם אפשר לעשות מין מדף קטן כזה שיחזיק את החלון זכוכית? בקיצור יש לכם רעיון איך לעשות חלון מארז מזכוכית??

• 6 תגובות
    • 921 צפיות
  8. Started by card,

שלום באחת הפעמים שקניתי חוט solid core, החלק הפנימי שלו, נראה שונה חוטי solid core רגילים. במקום שהתוכן יהיה "חלק", הפעם זה נראה כאילו מסובב לאורכו משהו. (יש לציין שזה עדיין חתיכה אחת - מקשה אחת, ולא תוספת שאפשר לנתק) מישהו יודע למה זה כך והאם יש לזה שימוש מסוים? תודה card

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by עומר8,

חיברתי נגד של 150 אום ללד אדום וחיברתי ל-5V וזה לא עובד מה יכולה להיות הסיבה לכך? אני אוסיף שעשיתי את זה ל3 לדים אדומים והם לא עבדו והלדים הכחולים שחוברו עם נגד של 47 אום עבדו תודה לעוזרים עומר8

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. תראו יש לי מחשב לפני 2+ שנים עכשיו יש לי מאוור אחד שהוא בקדימה של המחשב נגיד איפה שמפעילים את המחשב אז שם הוא יושב והוא לא פועל אבל שמתי לב שהארתי עליו עם מנורה הוא התחיל לזוז מעט אז מה תפקידו? תמונות(מצטער על האיכות צולם במצלמת מחשב)

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. המכשיר הזה יכול לעזור לי למשהו במודים או בחיתוך או בשיוף? אם בכלל .... קוראים לו PROXXON ככה הוא ניראה : תודה..

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  12. Started by zxor,

אהלן, בניתי תאורה למארז שלי בעזרת לדים ונגים מתאימים, השתמשתי בנגד 470ohm 1/4W 5%, חיברתי למולקס ליציאה של ה12v, והנגדים מתחממים. כמובן שניתקתי את זה מיד כדי לא לגרום נזק ועכשיו אני שואל: מה עשיתי לא נכון? אגב חיברתי שם 4 לדים במקביל (זתומרת 4 נגדים) וכולם מתחממים... זה יכול להיות קשור לעובי החוט גם?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by roeesnir,

מצאתי כאן כמה המלצות טובות... (אני מקווה שלא הצחקתי רק את עצמי) שבוע טוב!!!

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  14. Started by card,

שלום בין מגוון הדברים שהזמנתי מ-tayda, ניסיתי גם את ה-Socket הבא: http://www.taydaelectronics.com/connectors-sockets/30-pin-dip-sip-ic-sockets-adaptor-solder-type.html ניסיתי לראות מה יכול להכנס לתוכו, ואחרי הניסויים אני יכול להגיד ש: pin headers רגילים, לא נכנסים לתוכו. אפילו לא קצת. solid core wires בעובי רגיל(22), לא נכנסים לתוכו. אז השאלה, מה כן נכנס? תודה card

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. אני אישית חושב שלדים אדומים\ירוקים\לבנים יפים בדיוק כמו לדים כחולים, אבל הרבה אנשים מתעקשים להחליף את כולם לכחולים. זה קשור לצריכת כוח או משהו? ???

• 6 תגובות
    • 835 צפיות
  16. שלום מה מיוחד בממסר הבא? http://www.ebay.com/itm/5V-30A-Optocoupler-Isolated-Relay-Module-with-Diode-over-current-protection-/150997811429 יש לו צורה מיוחדת שמזכירה "T". האם הוא Latching במקרה? או אם לא, מה הייחוד של ממסרים עם צורה כזו? תודה card

17. אז ככה בימים אלו אני קונה את החלקים של המחשב החדש שלי: לוח אם ASUS P5LD2 945P מעבד Pentium D 930 3.0GHz 2 x 2 MB כרטיס מסך ATi Radeon X1800XL זיכרון 1024*2 667MHZ דיסק קשיח Seagate 300GB 7200 rpm 16MB Buffer NCQ S-ATA II ספק Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply ואז חשבתי לעצמי שלאחר שראיתי כאן הרבה פרויקטים לא הבנתי למה אתם קונים מארז ואחר כך משפצים אותו ולא בונים מראש אחד לפי המידות, הצורה והחיבור שאתם רוצים. בכל מקרה נחזור לפרויקט שלי: אז ככה, קודם כל הייתי צריך לפרק את הספק מכיוון שרוחב המחשב הוא 14.5 ס"מ פנימי ו 16.2 ס"מ חיצוני, וכמו כן בשביל שיראו את המעגל שלו, ואין לי צורך במאווררים שלו. את כל המחשב מקררת וונטה אחת של שרת בינוני שפרקתי בעבר משרתים שנזרקו…

• 26 תגובות
    • 3.2k צפיות
  18. אני מדבר על זה: המוכר בחנות חשמל אמר שלא נמכר דבר זה יותר והציעה לי זה: מישהו יודע למה הקודם לא נמכר יותר במדינה?

• 17 תגובות
    • 12.9k צפיות
  19. Started by ZiggyMan,

כבר מכונת צילום שלישית שאני נתקל בה שעל מחסנית הטונר בצד החיצוני יש פיוז. הפיוז לא מחובר לכלום במחסנית, הוא רק מתחבר למגעים בתוך המכונה עצמה. הקטע היותר מוזר זה שבכל פעם שאני נתקל בו הוא כבר שרוף. והמכונה עובדת כרגיל. לפיוז ערך קטן מאוד. באחרון זה היה 68mA, מה שאומר שאם הוא אמור להגן על משהו, זה לא משהו שצורך יותר מ5W. חשבתי שזה כנראה אמור להשרף כשמכניסים אותו, וכך המכונה יודעת שמחליפים טונר, אבל זה מטופש. אפשר לעקוף את זה/לעשות את זה בדרכים חכמות יותר. למישהו יש מושג?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שמעתי שזה מוריד את החום אבל איך היא בנויה? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 913 צפיות
  21. Started by ohadico,

שלום, יש לי מעגל ואני לא מבין לאן אני צריך לחבר את החיבורים של האדמה...או שמע אני צריך לחבר אותו למקום ריק על גבי הלוח הלחמה... אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. תודה מראש, אוהד כהן.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. שלום ב-Arduino Pro Mini, יש לנו 2 רגלי Reset - הרגל הרביעית מלמעלה, בכל צד: בנוסף, בפינה השמאלית העליונה יש לנו את רגל ה-DTR, שמחוברת ל-רגלי ה-Reset, אבל לא ישירות אלא בעזרת קבל. למה? תודה רבה card

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. למה שאני שם במודד זרם שלי אפשרות למדוד אמפר -(במודד שלי זה ככה - dca), המודד לא מראה כלום, ולעומת זאת מתח הוא מראה רגיל.

• 4 תגובות
    • 765 צפיות
  24. אני לא יודע אם זה מעניין מישהו, אבל קיבלתי עכשיו מייל מ-tequipment שהם מוכרים את ה-u1272a של אג'ילנט ב-55% הנחה עד גמר המלאי (עוד בערך 20 יחידות נראה לי). למי שמחפש DMM נורמאלי במחיר טוב זה פשוט מחיר שאי אפשר להתחרות בו. אין לי מושג מה הולך מבחינת שילוח ואופן תשלום, אבל אני בטוח שכל אחד יכול לבדוק בעצמו http://www.tequipment.net/AgilentU1272A.html?idevd=f1d73e45a4554c07b60e7fe457a66e0b&idevm=1082e17a30ba4e528df2a491ad99a510&idevmid=377418 אני חייב לומר שאני בעצמי מתפתה להזמין אחד כזה. אומנם יש לי כבר את ה-u1253A ויש לי גם את ה-ut61-e בתור מכשיר מישני, אבל כזה מכשיר בכזה מחיר זה בהחלט לא משהו שנתקלים בו כל יום ולא, אני לא קשור לחנות, אני לא מרוויח כלום מזה שאנ…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by EITAN4,

יש מדריכים באנגלית אבל לא הבנתי אותם מישהו היתנסה בזה? ויכול להסביר בפשטות כיצד

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים