עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by N N C,

שלום, בתקופה האחרונה החלטתי שאני רוצה לעשות שיפוץ "קל" ללפטופ שלי, כאשר שני התכנונים הראשיים הם צביעת הלפטופ [על זה כבר דיברתי כאן, אבל עדיין לא יצא לפועל] והשני הוא תיקון הסוללה. נתחיל מהשני כי זה קצת יותר חשוב. אני מחפש מקום שמוכר סוללות ליתיום, לא סוללות של לפטופים, אלא ממש את התאי ליתיום [מצורפת תמונה] : בנוסף מצורף מדריך למי שמעוניין גם לשפר את הסוללה שלו במינימום עלות: http://www.summet.com/blog/2007/02/17/laptop-battery-refill/ אוקיי ועכשיו לחלק של המודינג שכולם אוהבים פה. כמו שציינתי בכמה פוסטים אחורה אני מתכנן לצבוע את הלפטופ שלי ונראה שהקיץ סוף סוף יהיה לי זמן לזה, מן הסתם אני לא מתכנן לצבוע ישירות על הפלסטיקה המקורית אלא לקנות אחת חלופית ולצבוע עליה, ולכ…

• 0 תגובות
    • 846 צפיות
  2. Started by enemia design,

שלום לכם, אני שוקל עם להוסיף למארז בעל החלון השקוף קתודות למען הארה ויופי שאלה מספר 1- המארז יכלול שני מאווררים בעלי לדים כחולים. אני שוקל להוסיף 2 מנורות קתודות, אילו צבעים אתם ממליצים לשלב \לשים? אני יודע שזה שאלה של טעם וריח, אבל על פי נסיונכם, ועל פי תוצאות שונות שראיתם, מה השילוב הכי יפה? והאם בכלל לשלב צבעים או צבע אחד? שאלה מספר 2- האם אפשר בבקשה תמונות בהן רואים מארז עם קתודה ירוקה+כחולה, וקתודה אדומה+כחולה ? שאלה מספר 3- הקתודה\קתודות שאני אקח הן: http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=18&Cat2ID=0&pid=TT-D0013 שמתי לב כי יש SOUND CONTROL ושזה יכול להאיר לפי שמע. ניתן לשנות את זה שיאיר תמיד, על פי צליל או מכובה על ידי "שלט" שמגיע עם הקתודה ומחובר אל…

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  3. Started by AFIK10000,

יש לי רמקולים בלי מגבר למחשב שאני רוצה להפוך אותם לניידים אני ויש לי גם בטרייה של 12.0 V איך אני עושה את זה

• 3 תגובות
    • 730 צפיות
  4. Started by arikam,

בעקבות הסידור מאווררים החדש שלי: והרצון שלי להפעיל את המחשב ובו-זמנית לישון , אני רוצה להכין לי מפסק שיתן לי אפשרות לקבוע אם המאווררים יקבלו מתח של 7v או 12v, הכנתי סקיצה : אני רוצה לדעת האם הדרך שתכננתי בסדר? מה שיש לי לקנות זה רק מפסק SPDT ON/ON, כל שאר החומרים הם ממה שיש(מיחזור).

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. נתחיל מההתחלה ..... יש לי שני מאווררים 24 V שמקבלים מת מהחשמל בבית (חיבור לשנאי פשוט מאוד ..... ) הבעיה מתחילה בגלל הרעש ... הם דולקים 24 שעות מאותה הסיבה שהם מחוברים ישירות לחשמל בבית ולא לספק הכח של המחשב. אני מעוניין לחבר אליהם שני מפסקים שיהיו בפאנל הקדמי ( זה לא משנה כעקרון ) השאלה שלי היא איך אני מחבר מפסק דו מצבי ? אם אפשר גם בציור וגם במילים .. מה לחבר למה ? לדוגמא יש לי את המפסק הזה של הדוד שמש .. נשמע לי נחמד .. תנו לי רעיונות ....

• 10 תגובות
    • 859 צפיות
  6. Started by IlanF,

יש לי 2 סרטוטים, אני צריך שתעזרו לי לבחור איזה מהם יעבוד טוב יותר ויביא לי לשלוט על המחשב עם שלט. '>http://www.ocinside.de/html/modding/usb_ultra_ir_receiver/usb_ultra_ir_receiver_circuit.html] '>http://www.ocinside.de/html/modding/usb_ir_receiver/solder_usb_ir_receiver.html]

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. שלום לכולם, אני רוצה לבנות משדר IR (חיפשתי פה בפורום ומצאתי רק מקלטים)... חיפשתי בגוגל ומצאתי מעגל לבניית משדר IR: שאלה I: לפי השרטוט צריך רזיסטור של 22 הום... חיפשתי ולא מצאתי כזה (מצאתי את כל שאל הרזיסטורים חוץ ממנו)... אני יודע שאפשר לחבר כמה רזיסטורים בכדי להגיע ל22 הום, אבל אני לא יודע איזה רזיסטורים לחבר... אשמח לקבל הסבר. שאלה II: באתר כתוב שאני יכול להשתש בכל טרנזיסטור NPN. השאלה שלי האם באמת אפשר להשתמש בכל טרנזיסטור NPN (נשמע קצת מופרך), מצוינת דוגמא לטרנזיסטור: BC548 (מישהו מכיר?), חיפשתי ומצאתי בבית טרנזיסטור: BC546 יש הבדל בינהם? שאלהIII: לפני השרטוט אפשר לראות שהמעגל הוא גם משדר וגם קולט (לפי הIR RECEIVER)... ואני רוצה שהוא יהיה רק משדר... השאלה …

• 6 תגובות
    • 3.7k צפיות
  8. Started by genia,

.

• 9 תגובות
    • 912 צפיות
  9. Started by Moty_p,

שלום לכולם אני מחפש תרשים של מעגל שאיתו אני יהיה יכול לשמוע יותר חזק באוזניות ל-מה הכוונה? פשוט מאוד, נסביר את זה כך: יש לי MP3 שעליו אני מחבר אוזניות ושומעים הכל טוב ויפה אבל שומעים חלש מאוד כמובן שהנגן MP3 הוא על העוצמה המירבית ביותר והאוזניות במצב טוב מאוד פשוט ה - MP3 הוא משמיע את השירים חלש ואין גם בעיה של בטריה או משהוא כזה אז חשבתי להכין מעגל שבעזרת בטריה 9 וולט אני יהיה יכול להגביר ולהמניח את העוצמה באוזניות ואז ישמעו יותר חזק באוזניות השמח מאוד אם משהוא יעזור לי זה ממש ממש חשוב..

• 25 תגובות
    • 3.6k צפיות
  10. למה צריך את זה? ע"י כבל רשת מוצלב ניתן לחבר בין 2 מחשבים ולבנות רשת ביתית בין 2 המחשבים. אז אם יש לכם כבל רשת מיותר והמחשב לכם מחובר לאינטרנט בעזרת כבל USB אתם יכולים לעשות את זה. לוקחים כבל רשת: חותכים וחושפים את החוטים: מחברים את החוטים החשופים כך: כתום לבן---ירוק לבן כתום---ירוק ירוק לבן---כתום לבן כחול---חום כחול לבן---חום לבן ירוק---כתום חום לבן---כחול לבן חום---כחול ואז תבודדו את החוטים עם סלוטייפ בהצלחה. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by eliran-f,

שלום אני חדש ומקווה שאני לא טועה בפורום אני די "מתחיל" בקטע של המודינג, 1-האם ה"לדים"מכבידים על המחשב\ספק הכח? 2-האם קשה לחברם ועד כמה מורכב\מסוכן החיבור? 3-האם יש הגבלה במקומות חיבור לספק [מהלדים]ואיך? 4-וזה נכון שיש קתודות שלא מחממות? מקווה שיעזרו לי נ.ב-ממש אתר תותח אבל סליחה אם טעיתי בפורום

• 7 תגובות
    • 786 צפיות
  12. אני מעוניין לבנות פנל עם כפתור הדלקה וכפתור של ריסטרט למחשב! והשאלה שלי היא איזה סוג לחצן אני צריך לכל אחד מהם? N.open או N.close?? ואיפה כדאי למקם אותו? חשבתי בכניסה לחדר ככה שאני מדליק את האור אני יוכל גם להדליק את המחשב מה אתם אומרים?! תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 854 צפיות
  13. Started by LazyBurger,

אוקיי, אז פירקתי את הספק, ניתקתי את המאוורר, עכשיו אני מחפש את הכבל של הדיסקט ואני לא מוצא כלום שדומה לתמונה. הכל עם 4 חורים ומרווחים גדולים חוץ מאחד שקצת דומה אבל הוא רחב פי 2 ויש בו 4 כבלים. והוא גם לבן מישהו יכול לעזור? נ.ב זה מחשב ישן מאוד (קניתי אתו לפני 6 שנים) עריכה: גם מצאתי כבל שחור-אדום-כלום-לבן, אני אוכל להשתמש בזה? הוא באותו הגודל כמו הראשון רק בלי סלוט שלישי וארוך יותר

• 2 תגובות
    • 587 צפיות
  14. Started by eegg,

רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש בזה כמו בונדו על מתכת ופלסטיק?

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  15. Started by Anonymous1,

שלום רב, התפרק לי מלוח האם חלק שתמונתו מצורפת, הוא היה מחובר בשורה של שלושה כאלו ליד זה שנפל כתוב EC29 . ברצוני לדעת מה תפקידו של חלק זה. בתודה, הכותב. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 759 צפיות
  16. Started by sa_ka,

שלום יש לי במחשב ויסטה ואני לא מצליח להפעיל את הLCD אולי מישהו יודע איך? המסך כבר עבד הרבה זמן על XP והוא תקין לחלוטין שזה רק הויסטה שעושה המון בעיות נראה לי בסוף אני יחזור לXP

• 2 תגובות
    • 599 צפיות
  17. איך אפשר להדביק סינקים לזכרונות בגב הכרטיס http://img224.imageshack.us/img224/2393/dsc051817ngrc5.jpg אני לא רוצה להשתמש בדבק טרמי מפחד שהוא לא יצא אחר כך ויהרוס את הזכרונות (ואז האחריות תלך) מדבקות טרמיות אני לא מוצא בשום מקום משחה טרמית עם דבק חם יכול להיות טוב ? והאם אפשר למרוח משחה טרמית על ההלחמות של הזכרונות ?

• 8 תגובות
    • 989 צפיות
  18. אורח mikicita
    Started by אורח mikicita,

אני רוצה להחליף בין שתי מנורות עם מפסק ON/OFF. האם זה אפשרי ואיך ניתן לעשות זאת.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. סליחה אם שאלו את זה כבר אבל חיטטתי באתר ולא מצאתי תשובה. יש לי מארז coolermaster אלומניום ואני רוצה לעשות חור למאוורר 120 מ"מ בדופן. אני קצת ידיים שמאליות והמארז עלה לא מעט כך שאני מעדיף לתת את המארז למישהו מקצועי. מישהו מכיר בעלי מקצוע באיזור ת"א שיכולים לעשות את העבודה?

• 1 תגובה
    • 952 צפיות
  20. Started by Goldlm,

שלום, יש ברשותי את הספריי הזה ורציתי לדעת מה אתם אומרים עליו? האם הוא טוב לצביעת ברזל? מארז? פלסטיק? האם הוא צובע טוב? האם מישהו מכיר אותו בכלל וניסה אותו והשתמש בו? תודה רבה מראש.

• 0 תגובות
    • 857 צפיות
  21. Started by ranran,

שלום אני מתכוון לקנות HD חדש ואין לי כבר מקום בכלוב כל ה3 תפוסים אז מה שמצאתי זה כזה שהופך את זה למקום של 5.25 וגם מונע רעשים http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7582 בנוסף רציתי גם איזה פאנל עם שליטוה על מאווררים כי יש לי חור אחד פתוח ובמחשב ואני חייב להכניס משהו כי ראיתי פעם זבוב נכנס ויוצא (כמובן שאני יכול פשוט עם חתיכת דף אבל רציתי משהו יפה) אז זה זה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7584 ראיתי עליו ביקורות הוא נראה מעולה שולט על 4 מאווררים ו4 טמפ' וגם דציבל (לא נראה כזה חשוב) מה שכן הוא יפה עם כמה פאנלים וכמה צבעים לתאורה

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by arik89,

מארז Full Tower ג'נרי,שנצבע לצהוב והשלדה לשחור. הצבע השחור של השלדה נדפק בכמה מקומות,הצבע יוסר ויצבע מחדש באיכות יותר טובה. הצבע הצהוב הולך ,ובמקומו בא ירוק ליים,כמו המכונית בתמונות. הצבע של המגש של הלוח אם הולך לרדת לגמרי,הולך לעבור פוליש שיבריק בלינג בלינג. הפאנל הקידמי ,עבר שכבת בונדו,שסתם את המפרצים של הכונן דיסקטים,תבוא בקרוב עוד אחת. חור מאוורר 80 mm בחלקו האחורי של המארז נחתך ל120 mm,זקוק לשיוף. דלת עם חלון,הולך לבוא פרספקט שקוף עם מדבקת Tint של רכב,וברגע שהמארז מואר מבפנים החלון הופך לשקוף. מבפנים תבוא קטודה סגולה(מחפש) ואם לא אמצא אז תבוא אחת UV. יש קובץ זיפ עם כל התמונות,מה שנעשה בנתיים,וחלקית. http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=14AE8…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. אני מתכנן לקנות את כרטיס המסך X1950XT של ספיר. (Sapphire) ולהחליף לו את המאוורר ל Accelero X2 של Arctic Cooling. מישהו כאן בפורום אי פעם עשה את זה ויכול לתת לי איזושהיא הדרכה בקשר לתהליך? עדיף עם תמונות... תודה מראש

• 1 תגובה
    • 614 צפיות
  24. Started by dany_tab,

איפה המדריך לבניית IR RECIVER?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by omrishalev,

כמו שאתם רואים אני כותב ומגיב כאן בשעות לא סבירות... התחלתי לעבוד במגרש של דוד שלי - איסוף ברזלים, אלומיניום וכו'. אחד הבחורים שהגיע למגרש ורצה למכור ברזלים הגיע עם מוניטורים ישנים אבל עם מארזים ממש ממש יפים - כמובן אם משקיעים עליהם אז הם יהיו יותר יפים בכל מקרה לקחתי אחד - תמונות בקרוב. השאלה שלי היא כזו: מהו מחשב HTPC. איזה סוג מחשב / פנטיום עדיף לפרוייקט כזה? איזה כרטיסים צריך בשביל זה? כרטיס TV וכו'. תודה על התשובות

• 6 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים