אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
לדעתי - חובה לראות ולהתענג (או לפחות להתפעל). [מקווה שזה כשר לפרסם את זה כאן, ואם לא - התנצלות מראש]
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מהספק יוצא כבל שבקצהו יש 4 פינים שלא מתחבר לכלום. 2 צהוב. 2 שחור. יש לי 2 מאווררים שאני מעוניין לחבר לחיבור הזה. מאוורר אחד לחבר צהוב לצהוב ושחור לשחור. ומאוורר שני לחבר אותו דבר רק לשני החוטים האחרים. זה יהיה בסדר נכון? אם זה חשוב יש לי מאווררים כאלה: (ולא נשאר מקום לחבר על הלוח).
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
רציתי לשאול מה זה ריסיט עושה בדיוק?! חוץ מזה שהוא מאתחל תמחשב מה הוא גורם למחשב ? האם הוא גורם נזק כלשהוא ? והאם זה פוגע בחומרה? בקיצור מה הוא עושה מבחינה טכנית .. מעניין אותי לדעת! תודה.
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לחתוך חלון במארז שלי...... איך אני עושה את זה? עם איזה כילים? למישהו יש מדריך???
-
- 2 תגובות
- 687 צפיות
-
-
הסתובבתי בeBay ומצאתי את הפריט הזה: http://cgi.ebay.com/808nm-300mW-High-Power-Burning-IR-Laser-Diode-DIY-Lab-/180627805569?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0e419581#ht_2057wt_1140 זה הדיודה של הלייזר, של 300mW, חדש, קטן, ועולה דולר אחד (פחות מ5 שקל). השאלה שלי, האם ניתן ליצור מזה אשכרה לייזר, ואם זה כלכך פשוט, למה אנשים קונים לייזר של 5mW ב12$, שאני יכול להכין ב1$ לייזר של 300mW? האם הבנתי לא נכון? האם זה מסובך? תודה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! אני בזמן האחרון מתעניין מאד בתחום האלקטרוניקה אז אני מעוניין להתחיל ללמוד את זה אבל הבעיה שאני לא יודע מאיפה להתחיל. אשמח לייעוץ על מדריך או ספר עם הסברים . תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התחום הזה נורא מעניין אותי (ראיתי פה כמה פרוייקטים ודיי נדלקתי). ויש לי כבר יידע בינוני בכל הנושא של החומרה של המחשב (מה כל דבר עושה, איך לתקן בעיות וכו' אבל לא לעומק), אבל אני רוצה לקחת את הידע שלי שלב קדימה. אני מחפש איזה מדריך או מספר מדריכים שיסבירו לעומק על החלקים השונים במחשב(אני מדבר ממש על החלקים הקטנים, כל הדברים האלה שיש על הלוח אם למשל), ויסביר את המושגים השונים. איך אני יודע גם שחלק מסויים מתאים לחלק אחר(מעבד מסויים ללוח אם מסויים) וכו יש למישהו פה המלצות?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
יש מקבילה לקורס הפופולרי טכנאי פי סי רק בתחום האלקטרוניקה חשמל ?
-
- 1 תגובה
- 589 צפיות
-
-
אז אחרי הרבה שנים בהתעסקות בחומרת מחשב, וידע מצומצם ותאורטי בלבד על אלקטרוניקה וחשמל באופן כללי, הייתי רוצה להתרחב מעט, מטעמי תחביב בלבד ללימוד אלקטרוניקה מעשית (חשמל בכללי, מבנה וניתוח לוחות מודפסים, הלחמות וכדומה) - משהו שיתן לי ידע ויכולת להתחבר יותר למכשירי חשמל ולתקן אותם אם אפשר. מכיוון שזה כתחביב בלבד, ובגלל שאני רשום כרגע ללימודים למקצוע אחר שבו אני רוצה לעסוק, הייתי רוצה לדעת באיזו צורה מומלץ עבורי ללמוד את כל זה, ללא צורך בהסמכה וכמובן בצורה שמשאירה זמן ללימודים הרגילים. בעיקרון - אני מעדיף לימוד במסגרת כלשהי, כי חלק גדול מהמקצוע הזה הוא מעשי ופחות תאורטי. האם אתם מכירים קורס כלשהו? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
היי קניתי את המסך וחיברתי למדפסת ואני רוצה לעשות למסך תוכנית בשפת אסמבלי ואני מבין באסמבלי אני לא יודע מה הפורט של המדפסת בhex ואם מישהו יכול לעשות לי תוכנית פשוטה שאני אוכל ללמוד ממנה תודה מראש נ.ב אני מכיר את הקודים של הlcd כמו נקה מסך וכו ???
-
- 4 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אז ככה, בשבוע שעבר התחלתי לקנות את כל החלקים החדשים למחשב החדש שבין היתר כוללים את המארז היחסית פשוט, זול ויעיל של COMPUCASE שלצערנו או שבעצם לא לצערנו מגיע בצבע לבן משעמם. החלטתי לצבוע אותו... הסתכלתי מעט באינטרנט ... מדריכים לצביעת המארז ויצירת אפקט מראה. נסעתי לאייס, קניתי שלוש פחיות צבע וארבע פיסות נייר שיוף. 2 פיסות מספר 220 ושתי פיסות 1200. פירקתי את המארז, והתחלתי לעבוד. המארז עבר שיוף ראשוני עם נייר 220, לצערי שייפתי טיפה יותר מדי אבל הכל הסתדר לטובה. לאחר מכן צבעתי אותו בשכבה דקה ראשונית. לאחר מכן שייפתי אותו עם מים עם נייר ה-1200 בעדינות וצבעתי שכבה שנייה עבה יותר. לאחר יומיים של ייבוש בשנית שייפתי עם מים עם ה-1200 לסיום שכבת צבע שלישית ואחרונה. אכן קיבלתי א…
-
- 33 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
האם יש הבדל גדול בין הביצועים של הדרמל המקורי לבין וולף?
-
- 2 תגובות
- 867 צפיות
-
-
בניתי מארז ואני מתכנן להוציא את התוכנית לאור.. עכשיו אני צריך מימכם כמה דעות.. -האם הוא יפה? -מה ההיתם משפרים? [ אל תיסתכלו על הגרילים מאחורה כי זה עדיין לא מסויים אבל יהיו גרילים ] -האם זה אפשרי להוציא את התוכנית לפועל? -כמה זה יעולה בערך? הורדה של ה PSD [ ככה קוראים לזה?! ] http://www.f2h.co.il/7006167620420 תודה לעוזרים..
-
- 2 תגובות
- 764 צפיות
-
-
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=98641 הנה ההוכחה שפרספקס כזה חיי וקיים ועדיין מיצרים אותו . אז הוא חייב להיות גם בארץ, אני לא מאמין שבשום מקום בארץ לא מוכרים אותו . מה אתם אומרים ?
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
האם ישנה דרך בה ניתן להפוך מסך LED LCD רגיל לכזה שיפלוט תאורה אולטרה סגולית UV LED? תודה, אורי.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות רובוט לתחרות הרובונר לאלה מכם שמבינים ולאחר שיטוט ברשת ראיתי שכולם משתמשים בסרבואים בתור מנועים אבל הבעיה היא שהם די יקרים הסרבואים שבהם הם משתמשים אז אני יודע לכם אם תביאו לי דגמים של סרבואים במחיר נורמלי שבהם אני יכול להשתמש או מנוע מתאים
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Buy an MSP430™ bundle for $10 only, including a LaunchPad plus Capacitive Touch BoosterPack. Use the coupon code SEABUNM during check out Buy a C2000™ LaunchPad and LED BoosterPack and get a $5 discount. Use the coupon code SEABUNC during check out. קידום מכירות של לוחות ותוספים מתאר לעצמי שבדיון ידונו בכדאיות
-
- 2 תגובות
- 999 צפיות
-
-
במקום לעשות את כל העבודה (הרי חלק מכם עושים את זה רק כדי להשוויץ מול החברים והכל) אז במקום להכין את כל הפאן קונטרול תכינו כמו פאן קונטרול אבל שלא ישלוט במאווררים תעשות את זה עם נורות LED (כרגיל כמו שבונים פאן באס) אבל אל תחברו את המאווררים חברים שלכם לא ידעו שזה באמת לא פוע הם יחשבו שזה כן פועל ויתלהבו אני אישית מעדיף עם מאווררים
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני גאה להציג את הפרויקט הראשון שלי למחשב אשר יכלול קירור גז + נגיעות קלות בmodding . המחשב יתבסס על ה4400+ שהגיע אלי אתמול עם המערכת גז שצפויה להגיע אלי תוך שבוע+- ואז נתחיל במודינג בנתיים הנה המפרט של המחשב: Amd 4400+ Vapochill PE שיעבור מילוי מחדש לXE SilverStone ST65F -660W קרושיל בליסטיק 2 ג'יגה כל אלה נקנו כבר ובעזרת השם עוד שבוע שבועיים נקנה גם את הDFI lanparty expert sli-dr + 7800GTX 512MBפשוט אני מחכה שיופיעו בEbay. בקרוב אני יעלה תמונות של ה4400+ וה Viewsonic VX924 שהגיעו אלי אתמול.
-
- 67 תגובות
- 9.1k צפיות
-
-
כבר הרבה זמן יושב לי בראש הרעיון הזה. הרעיון מטורף.וידרוש הרבה השקעה. לכן יעזור מעוד תמיכה וכמה מילים טובות.למען המורל.כרגע אני מאוד מאוד מתלבט עם להתחיל הכל התחיל בכך שהיתי צריך לפנות מחסן ישן שלי.שלא פתחתי אותו לפחות 10 שנים ומצאתי את השילדה הזאת ששיך לאופנוע SUZUKI GSX750R שנת -1986 העלתי כמה תמונות: ככה נראת השילדה עם כל החלקים שנישארו לאחר הורדה של כל מה שאפשר ולאחר חיתוך הזנב. מחכה לתגובות... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
-
- 10 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
איך לומדים אלקטרוניקה בתור תחביב? יש ספרים לזה תמליצו לי!!! יש מדריכים באינטרנט? אני מעדיף ספרים אבל בבקשה- שמות. תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד קצת אלקטרוניקה, לקרוא סרוטוטים ולהבין איך לבנות מעגלים פשוטים, מישהו מכיר אתר / ספר טוב בנושא? תודה יואב
-
- 1 תגובה
- 980 צפיות
-
-
שלום לכולם! מקווה שתוכלו לעזור לי. סיימתי לא מזמן כיתה יג' אלקטרוניקה ויצא לי להתעסק קצת עם כל הקטע של וידאו... אני מתכנן לבנות מעגל שממיר את יציאת הוידאו של המחשב VGA ליציאת CVBS או בקיצר בננה... מצאתי את הרכיב שיכול לעשות משהו דומה...הוא ממיר ל S-video אני פשוט צריך ממיר מ אס וידאו ליציאת הבננה. אני פשוט לא בטוח... אם מה שאני חושב נכון אז יציאת ה C של האס וידאו והאדמה שלה היא בעצם האות וידאו שאפשר לחבר לבננה...לא? אשמח אם תוכלו לעזור לי. בתודה מראש! ד"א אני יודע שאפשר פשוט לקנות כרטיס משך חדש עם היציאות האלה ויותר...אבל מה כיף בזה?
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
רציתי לשאול מה בד"כ הבעייה של מסכי LCD (במקרה שלי LG FLATRON WIDE 19 ) שלא נדלקים, אפילו לא האור הירוק של הPOWER.. ברור לי שכנראה משהו נשרף, האם זה מקרה אבוד או שפשוט יש שם איזה פיוז POWER כלשהו שצריך להחליף ואז כן שווה לתת אותו שבוע למעבדה ? אני שואל כאן כי פה יש יותר מקצוענים מהרמאים סגנון אמנון לוי שומר מסך שיש בשוק... שיגידו לי שאפשר לתקן ואז אחרי שבוע יגידו מצטערים-אי אפשר וזה סתם יעצבן תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-