אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, החלטתי לעשות פאנל חדש למארז המחשב שלי. בכדי לעשות זאת, אני צריך לוח אלומינום בגודל הפאנל. השאלה היא מאיפה בחיפה אפשר לקנות לוח אלומיניום וכמה זה בערך יעלה לי? בתודה מראש, דני ליסיאנסקי.
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי לוח אם שאני מחבר עליו את הכל, זיכרונות מעבד כרטיס מסך והארד דיסק.. אבל ברגע שאני מחבר את הספק ומנסה להדליק את המחשב אז המחשב לא נידלק אבל אם אני מקצר את החוט הירוק שבספק אם המינוס אז פתאום המחשב נידלק ניראה שהכל בסדר אבל המחשב לא עולה מה יכולה ליהיות הבעיה ?? אממ.. אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה ספציפית אני חדש אז אם יוכלו להעביר את זה אז תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני בונה מערכת HTPC אז מה שעשיתי זה: לקחתי מארז שוכב ישן בצבע לבן שיפצתי אותו ממש עשיתי לו מהפך ממכוער ליפה עשיתי לו כל מיני דברים הוספתי למשל מאווררים צבע ועוד כמה שיפורים.. עכשיו הבעיה היא שניתקעתי ביגלל טיפשותי! אני סיימתי את כל השיפוצים במארז פיתאום אני ניזכר "אוליי הלוח לא יתאים לי למארז!!!" אז מדדתי את השטח של המארז כאילו את המקום של הלוח אם ויש ככה המידות גובה:27 עומק 32 בערך המידות האלה עכשיו הלוח אם שאני יביא הוא יתאים לי כאילו אני לא יודע איזה לוח אם אני יביא כאילו דגם ומידות השאלה היא אם בדרך כלל הלוחות אם היחסית חדישים ניכנסים למארזים ענתיקות כמו השוכבים... מה שאני יודע זה שבמארז ששיפצתי אין בו מאחור את החורים של היציאות של כל הלוח למשל יציאת מדפסת וכל זה…
-
- 2 תגובות
- 710 צפיות
-
-
קיבלתי לפני כמה זמן לוח אם תקול, כשמפעילים אותו המאוורר נדלק, אך אין צפצוף ואין תגובה לכלום. המעבד נשאר קר, ולא מפריע ללוח אם מחובר מעבד או זיכרון. במבט ראשוני זיהיתי שני קבלים נוזלים, החלפתי אותם, אך הוא עדיין בסורו. כל הרכיבים נראים בסדר, איפה ומה אני יכול לחפש כדי למצוא את התקלה?
-
- 28 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות בקרוב לוח בקרה כזה למאווררים.. לא משהו יקר מדי אבל משהו טוב. אז מצאתי ת'אחד הזה: http://www.com4u.co.il/Product.asp?Pid=X-controler&Cat2Cat1ID=23&Cat2ID=140 ורציתי לדעת כמה דברים: 1) איפה הוא מתחבר? 2) הוא יכול לשלוט גם על המאווררים הכי פשוטים (אלה שיש להם רק חיבור לספק ואין להם חיבור לבקרת מאוורר)? תודה על העזרה, גיא!
-
- 6 תגובות
- 715 צפיות
-
-
יש לי לוח קטן כזה שמציג 2 ספרות בלבד (מי שמכיר זה כמו במחשבים הישנים כמו ב486 שהיה כמו טורבו כזה מעפאן ) מה אני יכול לעשות איתו (אולי שיראה את הטמפ במארז?) ואיך אני יכול לחבר אותו ? תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי לוח הלחמות חורים עגולים ואני לא מבין איך אפשר להלחים לדבר הזה משהוא בקושי הצלחתי וגם זה לא כל כך חזק אם זה אפילו נופל בטעות הבדיל יכול ליפול משם ומה הלוח השני הזה שיש משבצות?
-
- 5 תגובות
- 997 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות לוח מכוונים למארז של ווליום, טמפרטורה וכו' יש מדריך משו? אולי מישו פה יודע איך איזה חומרים צריך וכו'..
-
- 4 תגובות
- 676 צפיות
-
-
מצאתי לוח MSI K9N NEO שנזרק ממעבדת מחשבים. החלפתי כמה קבלים מנופחים (של 6.3V 1000uF ברחבי הלוח - כנראה מסילת 5V), חיברתי אותו, הוא עבד אחריי כמה ימים הוא לא עבד - נדלק ולא קורה כלום, ואז כן חזר לעבוד וכו בסוף מצאתי את הבעיה - אם אני לוחץ על ה south bridge, הלוח עובד. אם אני לא, הלוח לא עובד. מסקנה - הלחמה שבורה מתחת ל south bridge עשיתי ל south bridge היתוך אם בלאוור - מה שמסדר הרבה בעיות מגעים של ציפים בלפטופים, ואמור לעבוד גם כאן.... עכשו הלוח מקצר באחת מהמסילות ה "ראשיות" : הלוח מקבל 5VS תקין אם אני לוחץ על המפסק הפעלה לא קורה כלום בכלל אם אני מקצר ירוק אם שחור בספק (תוך כדיי שהספק מחובר ללוח), הספק נדלק ומתכבה במהירות (כלומר - נדלק, רואה קצר, מתכבה) והמאווררים מספיקים…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום כולם, אני רוצה להאריך את החיבורי אודיו שיש מאחורה במארז לקדמת המארז. מצאתי לוח כזה שעליו יש חיבור אודיו וחיבור למיקרופון והוא מתחבר ללוח אם. השאלה איך אני מחבר אותו ללוח אם? הלוח אם שלי הוא MSI 945PL מקווה שהבנתם אם לא אני אעלה תמונה.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
"עקצתי" לוח תצוגה מוידאו ואני רוצה לחבר אותו למחשב בתור בקר על טמפ' של גורמים (הארד דיסק.כרטיס גרפי.מעבד) איך אני עושה את זה ואיך אני ידע מה לחבר למה :nixweiss:
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום האם כל לוחות ה-PCB שאפשר לקנות, תמיד עשויים מ-Fiberglass, או שיש חומרים אחרים גם? אני מתייחס במיוחד ללוחות Prototype, כאלה שבאים עם חורים, בלי הדפסה custom או משהו כזה.. אני שואל כי פיברגלאס הוא לא חומר שהכי בריא להתעסק איתו.. תודה card
-
- 63 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
לחובבי המודינג - לאחר הפסקה ארוכה (למיטב ידיעתי) - לוחות VIA שוב נמכרים בארץ. למי שלא מכיר, חברת VIA מייצרת לוחות בתקן miniITX בגודל 17cmx17cm שפופולריים בהרבה מאד מודים (www.mini-itx.com). חלק מהלוחות נמכרים עם קרור פסיבי ללא מעבד, וחלקם עם מאוורר קטנטן. הביצועים לא מי יודע מה, אבל הגודל ממש קטן. המחירים לא ממש זולים (בערך 20% יותר ממה שעלו אותם הלוחות בלמיר לפני חצי שנה עד שנה!) הלוחות נמכרים בפלונטר http://www.plonter.co.il/stores/main.tmpl?store=VIA
-
- 1 תגובה
- 866 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני ביגי משתמש חדש ומודר מתחיל. חרשתי על הארכיון לאורכו ולרוחבו (בערך) ולא מצאתי תשובה לשאלתי. אקיצר לוחות אלומיניום. איך זה בא ? איזה גדלים? עם מה הכי נוח לעבוד? ואיפה אני משיג בצפון הרחוק אודה לכם מאוד אם תעזרו לי.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מקום שמוכר קופסאות מפרספקט בשביל מודינג למחשב , הכוונה לקופסא בגודל של מארז MATX ממוצע שבאה כבר מודבקת אין צורך בהכנה מעבר לזה (מסילות חורים לברגים וכו ) , מצאתי ב 144 מקומות שמוכרים אבל הם לא מתעסקים עם גדלים כאלו למישהו יש ניסיון עם חנות שמוכרת דברים כאלה ? תודה .
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצא להשיג מס' לוחות פיירפקס למודינג מישהו יודע מהיכן,? איפה אפשר לחתוך אותם למי שאין כלים או האם ניתן לקנות כלים לחיתוך וניסור במחירים סבירים? האם בכל נגריה מוכנים לבצע חיתוך? האם מסור חשמלי רגיל מתאים? תודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום תראו, מוכרים באלקטרו-דראגון לוחית פלטייה: http://www.electrodragon.com/?product=tec1-12706-thermoelectric-peltier-cooler-12v-60w הם כותבים שם בפירוט: "Get ice cold in minutes or heat to boiling by simply reversing the polarity" והשאלה שלי, Ice cold??? ממה שזכור לי, לוחיות פלטייה יכולות לייצר קור, אבל עושות את זה בעוצמה דיי חלשה. מה שהם טוענים באתר, זה אחרת.. עוצמה חזקה.. מה דעתכם? למישהו יש נסיון איתן? תודה card
-
- 7 תגובות
- 7k צפיות
-
-
הי, לא בטוח שזה הפורום המתאים אבל...: יש לי שכן רועש שמפעיל מוזיקה בווליום גבוה בכל שעות היממה. רציתי לדעת אם יש למשהוא רעיון איך לייצר איזשהו פולס אלקטרו מגנתי או שידור בתדר מסויים שיכול פשוט להשתיק או לנטרל (לתמיד?) מערכת סאונד ? סיון
-
- 39 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל פרויקט הסלבת הספק בקרוב ואהי רוצה לקנות לוחץ חדש ראיתי את הךוחץ הזה http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=60_143_272&products_id=1277 אני מתאר לעצמי לפי המחיר ששיא האיכות הוא לא אבל בגלל שיש הסלבה אז לא יראו איך באמת נראית הלחיצה ככה שהשאלה היא רק אם יש חשש שהלחימה תיהיה חלשה מידי ותשתחרר אלרי כמה זמן או להפך חזקה מידי ותקרע את החוט? תודהש
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.casemodgod.com/cmg/Worklog-story--9.html פשוט מדהים!
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הייי רציתי לבנות מין מאריך usb מצאתי אצלי זרוק חח תקע usb האלו שיש בפאנל המארז מקדימה ועוד כבל usb זכר עכשיו פירוט החוטים: זכר:אדום,כחול,חום,צהוב תקע נקבה :אדום,שחור,כחול,לבן מישהו יכול לי לעזור להתאים את הצבעים?
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
לחבר לפטופ לחשמל של הרכב- הכיצד? האם זה אפשרי בכלל? תצאו מנקודת הנחה שאני לא מבין מהחיים שלי באלקטרוניקה ודברים כאלה (אבל אבא שלי כן ויש לי מלא חברים שכן... אבל אין מצב שהוא יתן להם להתעסק באוטו אלא אם זה ממש ברור איך לעשות). יש מתאמים למצת של הרכב אולי או משהו כזה?
-
- 2 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אז אני רוצה לחבר לכ.מ מאורר אבל אין לי מקום כי מתחת יש לי כרטיס רשת איך אפשר לחבר את המאורר לכרטיס {תמונות} [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי לפטופ 486 ישן.. יש אפשרות לשפצר אותו להיתחבר למחשב? אפילו דרך D-SUB?
-
- 1 תגובה
- 939 צפיות
-
-
חבר הביא לי נגן שהוא לא צריך ואמר שראה כבר מישהו שחיבר את המסך של הנגן למחשב... עכשיו, אני לא מבין בדברים האלה, זה נשמע לי קצת לא הגיוני השאלה שלי היא אם אפשר לעשות איתו בכלל משהו או שאין טעם לשמור אותו
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-