עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. מחר אני מקבל את מחשבי החדש ודי נמשכתי לכיוון המודינג ולOC בכללי. עכשיו הדבר הראשוני והפשוט ביותר לדעתי שאני צריך לעשות זה להכין תאורת לדים למארז. עברתי על המדריך באתר, וגם חיפשתי בפורום ורוב הנושאים שאיךשהוא היו קשורים הפנו לחיפוש בפורום :-\ בקיצור רציתי לדעת מה בתכלס צריך? כמה לדים ואיזה, איזה נגדים בדיוק? איזה כלים צריך אם צריך, איזה חוטים, בקיצור מה צריך בהתחשב בזה שאין לי כלום! (טוב יש לי מברג D: ) וגם איפה אפשר להשיג אותם.... ואם יש לכם איזה מדריך מפורט לבנייה של התאורה, קראתי את המדריך באתר, לא הכי מפורט לדעתי :\ ואם זה עוזר יש לי ידע בכללי בנושא, הייתי שלוש שנים בחוג אלקטורניקה (האלה שמביאים לך כל פעם חלק ואומרים לך להלחים אותו עם בדיל), אז אני ידוע בגדול מה מי מו,…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. שלום, לאחרונה הופיע בטלוויזיה שלי (ללא אחריות) פס לבן - מצורפת תמונה. החלטתי לפרק את המסך בכדי לנסות להשמישו. גיליתי שחסרים מספר פסי נחושת על הPCB, נראה שהם ממש נמסו. מצרף תמונות גם של צד ימין התקול וגם של צד שמאל השמיש להשוואה. אשמח לרעיונות כיצד לפתור זאת. תודה!

• 0 תגובות
    • 3.4k צפיות
  3. אהלן קודם כל לא מצאתי כותרת יותר מתאימה אבל אם תחשבו על משהו תיגדו לי בבקשה עכשיו...... נכון חברת החשמל מחשבת כמה חשמל אנחנו צורכים ולפי זה גובה כסף לפי כמה קילו וואט לשעה אנחנו לוקחים? יופי...... וואט זה אמפר כפול וולט נכון כל השקעים בבית וגם המשולשים מחוברים במקביל....... כלומר כל הבית מקבל 220 וולט וכל השקעים מחוברים למקור במקביל לכן כל שקע מקבל 220 וולט... עכשיו כמו שכולנו (רובנו לפחות) יודעים...... אם כמה דברים מחוברים במקביל המתח שלהם שווה אבל הזרם לא.......... וככה חברת החשמל יודעת כמה חשמל לוקחים..... לפי מה אמפר אנחנו צורכים..... אבל אם נגיד אני אחבר לשקע אחד (של 220 וולט מן הסתם).... שני מכשירים שכל אחד דורש 15 וולט...... בטור אז הם יקחו אותו זרם כי כמו שכולנו י…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Liran.D,

שלום רב, יש ברשותי דיסק און קי שעבד בעבר ועכשיו הוא לא עובד... לאחר כמה בדיקות שערכתי לו ראיתי ששורה[צד של הchip]יצא ממקומו....סביר להניח שזה נגרם מכמה מכות קטנות שהוא קיבל. איך אני יכול להלחים בחזרה את השורה של השבב תוך כדי שלא יהיה קצר ביןשורות של קווים שאינם צריכים להיות מחוברים? ניסיתי כמה פעמים ע"י מלחם רגיל ושמתי לב שישקצרים כי זה ממש קטן. השבב השמאלי זה שבב הזיכרון ויש צד אחד שאינו מולחם : http://www.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.secure-usb-drives.com/images/inside-sandisk-USB_flash_drive.jpg&imgrefurl=http://www.secure-usb-drives.com/protecting-usb-drives.html&usg=__5WAr2FZzIOfMmnf7PA6i4m0Jzw0=&h=243&w=324&sz=35&hl=iw&start=16&a…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by Shane McMahon,

ואם יש גם פאן באס עם תצוגה של מהירות מאוורר יותר טוב .. תקציב:עד 150 שקל

6. ראיתי שיש באתר המון מדריכים לפאןבאס ואני רוצה לדעת איזה להכין או שאם יש אחד יותר טוב שאין באתר זה גם רעיון טוב.

7. Started by tehnodrom,

יש לי מאוורר שמכניס אוויר מקדימה של המחשב וראיתי שקצת חסום לו האוויר אז רציתי לחתוך את הפאנל שמקדימה בקיצור חתכתי והמקדח כוס ברח לי וניסיתי לתקן ושמתי רשת של רמקול זה מה שיצא תנו הצעות לשיפור אם צריך כמובן... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  8. וסתם עוד שאלה: כמה עולה בערך נגד 470 אוהם?

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  9. אני קורא על כל מיני רכיבים ובדרך כלל רואה תיאורים כמו: SOIC 8-lead DFN 20-lead ברור לי שזה לא עופרת במקרה הזה, אז מה הכוונה ב-lead? איך קוראים להם בעברית? תודה!

10. Started by zaq1,

מישהו מכיר את ה- hakko fx888 ? אני שוקל לקנות אותו ורציתי אם אפשר חוות דעת. ובאופן יותר כללי איך ה- hakko vs. weller ?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. מחפש שותף או שותפה ( ) מאזור ראשל"צ לפרוייקט לכל המעוניין : imdjx@mail.co.il בעיקרון זה ככה... חברה מסויימת הציע לי סכום נכבד בתמורה למארז מעוצב אני מחפש שותף כדי לעשות מוד רציני ביותר והרווח הייה 50-50 המארז הייה למחשבי פנטיום 4 וצריך שהייה בו לפחות 4 מאווררים. ספק של לפחות 400 והוא צריך להיות בצבע כסף או כל צבע בהיר מי שחושב שהוא מודר טוב ומי אזור ראשל"צ מוזמן להיצטרף אלי אבל אני כבר אומר שההוצעות היו עלינו ולבקשת אחראי הפורום אני לא יכול להוסיף בקשר לכסף בקיצור שלחו לי מייל מי שרוצה זמן העבודה המוקצב הוא עד 25-01-05

• 2 תגובות
    • 881 צפיות
  12. אוקי, בעיקרון אני מנסה לעשות עמדה בעזרת המסך מגע+OS של הIPOD TOUCH בערך ישמש כמו MEDIA CENTER בלי הרבה התברברות של הכנת HTPC שלם בעיקרון זה יראה כך לבן=הבסיס עצמו שחור=איפה שהמסך צריך להיכנס (והפינות אמורות להיות עגולות יותר... אני פשוט נוב לחלוטין בכל תוכנה גרפית ביקום) אז חשבתי בהתחלה לעשות את הבסיס מפלסטיק כלשהו אבל לדעתי גם מתכת יעבוד השאלה שלי היא מאיפה לעזאזל אני משיג משהו כזה/איך לבנות משהו כזה? אני clueless לחלוטין... או אולי אם מישהו מכיר מוצר שנראה כך ואני אוכל לקנות ולפרק אותו לשימושים שלי זה גם יעזור

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. איפה אפשר להשיג מולקסים של מחשב + כבלים אליהם ופינים המרכז ת"א? הייתי בכל החנויות באזור התחנה החדשה והשינה וחוץ מ א.אבן.אלקטרוינקה שאין לו יכול להיות שיהיו אף חנות אחרת לא יודעת מה זה מולקס!! נ.ב. מה השם הנרדף למולקס? אולי החנויות יבינו את זה

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. ועוד כמה שאלות: 1.מה טווח המחירים שלו? 2.עד כמה הוא אפקטיבי? 3.איך קוראים לחומר הזה?

• 44 תגובות
    • 3.9k צפיות
  15. Started by asmon,

שלום. התחלתי להתעניין קצת באלקטרוניקה בעקבות כך שבחרתי במגמת אלק'\מחשבים בתיכון. אבל כמובן שעד שמסיימים לבנות משהו בבית הספר לוקח שבועות והעובודות לא תמיד כאלו מדהימות. כך שברצוני לבקש ממכם שתביאו לי כמה אתרים נחמדים שאני יוכל ללמוד מהם קצת יותר על אלקטרוניקה אך אני לא מתכוון אתרים עם פירוט על כל רכיב כי יש לי הרבה כאלו אלא אתרים קצת יותר רציניים. בנוסף אני צריך גם אתרים עם פרוייקטונים למתחילים שאני יוכל לבנות. האתרים כמובן יכולים להיות באנגלית. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Aviko,

אני צריך הסבר איך לפענח את ההתנגדות של הנגד לפי הפסים הצבעוניים שמצוירים עליו. תודה, Aviko ;D

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  17. Started by ballerum,

מישהו מכיר איזשהי חנות אלקטרוניקה באינטרנט בארץ שמוכרת טרנזיסטורים קבלים וכל מיני דברים דומים

• 2 תגובות
    • 739 צפיות
  18. Started by Moty_p,

מה ההבדל בין TIP31 ל TIP41?

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by TaMiRn2,

המכשיר ניתקע ואז הבעלים שלו הוציא את הבטריה ומאז הוא לא עובד... פתחתי את המכשיר ובדקתי איפה אפשר לסגור מעגל והגעתי למשהו שניראה כמו פיוז או משהו כזה ואחריו לא עובר חשמל ולפניו כן... יש מצב שהרכיב הזה הוא הבעיתי? אני יעלה תמונות של הכלים שבדקתי איתם ושל המכשיר ושל הרכיב הדפוק אולי מחר...

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by mzlbat,

היי בקיצור יש לי מקלדת עם חיבור USB ואני מעוניין להחליף את החיבור ל 5 פינים הישן ולא יודע איך ( סידור הכבלים ) אני מתכוון לעשות את זה בגלל שתי סיבות 1. אצלי במחשב שאני עושה פורמט מקלדת עם חיבור USB לא מזוהה ,מקלדת מהסוג הישן כן 2. יש אצלי שקע כזה מאריך עם חמישה שקעים ויש אחד דפוק קצת , ובכל שמישהו נוגע בכבל אני מאבד את המקלדת ( כנראה שעושה קצר )

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. יש לי מחשב ישן שהעברתי אותו מארז והוא לא נדלק רציתי לדעת האם הבעיה בספק או בלוח אם. רציתי לדעת האם יש דרך להפעיל את הספק שהמאורר ידלוק ואז אני אדע שהבעיה היא לא בו (ד.א דוד שלי בדק הכל והכל מבודד ותקין)

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by BIGBENG5,

אני בונה VU METER עכשיו ראיתי את המעגל הבא http://img23.exs.cx/img23/4650/LM3916schematics.jpg ואני רוצה לדעת אים הוא יעבוד כי כבר יש לי את כל החלקים ואים יש חכם עוד מעגלים לתת לי עם הגוק הזה(LM3916N) ומישו בנה את זה?? ועוד שאלה קניתי קבל עכשיו אני לא יודע מה הפלוס ומה המינוס שלו אין רגל קצרה וארוכה אז יש דרך ליבדוק את זה עם רב מודד ככה הוא ניראה בדיוק https://www.photonage.com.au/images/images/prod/R/R2620.gif אבל לא רשום עליו כלום תודה לעוזרים עריכה רשום עליו 225

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by madix,

היי חבר'ה אני רוצה לבנות מערכת כמו שיש במשחקי שעשועונים, כלומר כאלו שיש בהם 3 כפתורים כאשר הראשון שלוחץ על כפתור אז שומעים קול, ונדלק אור ליד הכפתור, ואם לוחצים על כפתור אחר שניה אחרי זה אז שומעים קול, אבל לא נדלק האור של הכפתור (נשמע קצת מסובך שמנסים להסביר, אבל אני מאמין שכולם כאן יודעים על מה אני מדבר). יש למישהו רעיונות של איך לבנות מערכת כזאת? (אני לא רוצה שיהיו בה בקרים בתוכנה, אלה רק רכיבים אלקטרוניים בסיסיים)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום אם תלכו להום-סנטר, תראו שמוכרים שם את הוקופסאות הבאות: אלה קופסאות שבגדול מיועדות לרכז כל מיני דברים וחיבורים של חשמל, אבל, אפשר להשתמש בהם גם למיקרו-בקר. למעשה בגלל המקום שיש בהם, אפשר אפילו להכניס בפנים עוד כמה מודולים, ואפילו ספק. הן לא קופסאות יפות, כך שזה לא משהו שתרצו לשים על השולחן ליד המחשב, אבל בשביל מיקרו-בר שיושב במקום נסתר, הן דיי טובות. אפילו הפלסטיק שלהן רך, מה שמאפשר לחתוך אותו בעזרת סכין יפני, ובלי הצורך להרוס ראש של מלחם רציתי לשאול אם מוכרים את הקופסאות האלה גם באתרים הסיניים הזולים? איך קוראים לזה באנגלית? תודה card

• 14 תגובות
    • 5.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.