אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לנו להגיש פורייקט בגרות השנה קיצור אני צריך לשרטט מעגל שמעתי על התוכנה ewb 5 אבל לא מצאתי אותה בשום אתר מישהו יודע? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ברצוני לקדוח חור בקוטר 12 ס"מ במארז שלי ולהוסיף מאורר 12 ס"מ שישמש כ"ארובה" . חפשתי בנרות אחר מקדח כוס בקוטר 12 ס"מ, אך חיפושי עלו בתוהו, הייתי בערך ב-12 חנויות "חומרי בניין" . שאלתי אליכם, מאיפה אני יכול להשיג מקדח כוס בקוטר 12 ס"מ באיזור בת-ים ? או שאולי אפשר עם כלי אחר ? (שיצא מדוייק)
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בלוח-האם הישן שלי אין אפשרות לשלוט במהירות מאוורר המעבד (cpu_fan) ולכן המאוורר של הקירור AC Freezer 64 Pro עובד על מהירות מקסימלית ומרעיש מאוד. נאמר לי שאפשר לבנות מערכת פשוטה שתעלה לא יותר מ 10 ש"ח על מנת לשלוט על מהירות המאוורר הזה אבל אני לא יודע איך. האם אפשר לקבל הסבר פה? ללוח-אם יש 3 פינים ולמאוורר יש 4 חורים. יש לי מעט ידע באלק' ואם צריך משהו מתוחכם אני יכול לפנות לחברים שהם טכניים אלקטרוניקה.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, נניח ויש לי רובוט שאני מעוניין למדוד את המרחק בינו לרובוט אחר. (בטווח מינימלי של כ 10cm ומקסימלי של כ 3 מטרים לפחות) באילו חיישנים אני יכול להשתמש בשביל זה? או לחילופין, אם זה לא אפשרי, אז לייצר "לינק" בין שני רובוטים וכאשר הם מתרחקים אחד מהשני (מעבר לכ 3 מטרים) אז שהלינק ישבר ושני הרובוטים ידעו את זה. הסתכלתי על ultrasonic sensors אבל לפי מה שראיתי הם מודדים מרחק בינם לבין עצמים ואני צריך בין שני חיישנים. תודה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
יש לי שתי מאווררים במארז ויש כניסה רק לאחד מהם בלוח אם אז הבנתי שאני צריך לחבר את המאוורר ישירות למולקס אני מתחיל בכל התחום של המודינג אז אם משהו מוכן להסביר לי בדיוק מה לחבר למה ואיך אני יודה לו מאוד
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עזרה...! שהייתי תמיד לחוץ על ההתחיל של ה xp שלי היה לי תמיד תמונה למלה ולידה רשום מה שרציתי תמיד לרשום ליד התמונה והיום אין לי תמונה רק רשום לי בלי תמונה משהו יכול לעזור לי בבקשה בקשר לזה.?? תודה מראש......!!!
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כן, אני יודע שזה רעיון גרוע, אבל אני סקרן: אם במקום לחבר את חיבור ה6PIN לספק הכוח לוקחים זוג שנאים פשוטים של 12V ו5V, חותכים את הפלאגים ומחברים את החוטים למקומות הנכונים, העסק יעבוד? כמובן בהנחה שהשנאים מסוגלים לספק את הזרם הדרוש... ואגב, ה5V נדרש בכלל או שהכרטיס ניזון ממסילת ה12V בלבד?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
יש לי סרטוט כזה: http://img47.imageshack.us/img47/3535/47025363pd7.jpg אז לפי הסרטוט אני צריך לחבר חוט בין הנגד לקבל, ואז לחבר את רגל 6 של הגו'ק או לנגד או לקבל? ובסוף הנגד מתחבר לפלוס והקבל למינוס? תודה למי שעוזר.
-
- 6 תגובות
- 911 צפיות
-
-
היכן ניתן לקנות כבל שיחבר לי בין הקירור של הכ.מ עם 2 פינים לfanmate 2 של zalman עם 3 pin? יש לי מארז NZXT HUSH, איתו קבלתי 2 מאווורים אשר מחוברים עם חיבור מולקס ישן (כמו של ההארד דיסקים של פעם). אני רוצה לחבר את המאוורים לחיבור שיש לי על לוח האם על מנת שאוכל לנטר ולשנות את המהירות שלהם. יש לי ep35-ds3r שיש לו כמה חיבורים למאוררים על הלוח אבל זה חיבור קטן עם 3 פינים, כיצד אני יכול לחבר בינהם? תודה
-
- 0 תגובות
- 888 צפיות
-
-
-
יש לי מחשב על עגלת X על הרצפה. הבעיה שהבת שלי בתור טכנאית מחשבים קטנה, אוהבת לגשת לכבלים מאחור ולבדוק אם הם מחוברים נכון. אני מחפש פתרון פשוט להגנה על הכבלים תוך השארת המחשב במקומו (אין לי כרגע מקום אחר)
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום נא להעביר לפורום אחר אם זה לא המקום הנכון כשמכשיר שעובד על בטריות מפסיק לעבוד כי הבטריות גמורות אבל חלקן יותר חדשות מאחרות. לחדשות יותר יהיה עוד קצת מה לתת או שלמעשה הן גם גמורות כמו הישנות כי כל האנגריה שלהם מוצתה כי זה על אותו מעגל חשמלי? מקווה שהסברתי טוב את השאלה
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מה אתם חושבים יותר חשוב/יפה? עבודת כפיים והשקעה או שבסוף יהיה יפה? אני רוצה לדעת מה הגישה הכללית בפורום. אני אישית לא אוהב לראות עוד ועוד מארז שבא עם חלון ודחפו בוא שתי קטודות ומאוורר לדים. לדעתי מודינג צריך להעשות לבד או עם חברים, אבל לא בבית חרושת למארזים. כל פעם שאני רואה איזה מוד חדש, כמו החלון העילי עם החריטה ההוא שמאוד מצא חן בעיניי, אני נהיה מכור יותר. זה גם מה שמניב תוצאות הכי יפות בסוף, כי אתה לא מוגבל ע"י מה שיש במלאי. שלא תבינו אותי לא נכון, פרוייקטים כמו של עידו נגיד זה אחלה, כי הוא ישב ועבד על הסליבים שלו לדוגמא. אבל כשמישהו הולך לחנות וקונה מארז פרספקס, קטודות, מאווררי לדים וקירור מים, כמה שזה יפה זה לא הפרוייקט שלו, זה הפרוייקט של sunbeam ו EMP. קיצר, זה רק…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כן כן סיימתי את המודינג הראשון שלי אז הנה תמונות: )) נו מה אתם אומרים? ובהמשך אני יקנה נאון כל זה נעשה בעזרת ג'קסון , מקדחה , ספריי צבע שחור , ואיזה סוג של פלסטיק שקוף אבא של חבר שלי עזר לי כי שברתי לו להב בג'קסון :-X אז כבר עשינו את הכל אצלו בבית עריכה: אני הזמנתי לד כחול ומאורר 80 מ"מ גם כחול )))) והנה הוספתי מאורר קטן : וכאן זה החיתוך הראשוני:
-
- 22 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
אני צריך לעשות מפסק לספק כוח שברגע שאני מדליק אותו הספק כוח נדלק. הספק כוח לא יתחבר למחשב בכלל. זה לאיזה לקוח שלי שרוצה לחבר איזה משהו לספק כוח. זה לא הולך להתחבר בכלל למחשב. איך אני עושה את זה מישהוא יודע אולי?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חיברתי ארדואינו ללד אינפרא אדום דרך טרנזיסטור עם מקור כח של 5 volt ונגד של 33 אוהם המקלט מצליח לקלוט את השידור רק עד מרחק של חצי מטר. לא יותר. ושלט טלויזיה רגיל הוא מצליח לקלוט מכמה מטרים איך ניתן להגדיל את טווח השידור ? איזה נגד אופטימלי עבורי ? מה הנוסחה ? 5 וולט כניסה ~1.2 וולט ללד ~ 0.7 וולט לטרנזיסטור
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה ההבדל בין המייצב מתח L78L00 To-92 לבין המייצב מתח שבמדריך למקלט IR? שניסיתי לשים את המייצב מתח הזה הוא גם עבד.. האם זה יכול להרוס? האם אפשר לשים אותו במקום המייצב מתח? תודה.
-
- 7 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מדריך לעשות אורות במקדלת (ולא עליה) אני מעדיף אבל אין לי בעיה באנגלית האם תוכלו בבקשה לעזור לי? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לקנות את המארז הזה: COMPUCASE CI-6CN1 הוא עולה אצל הדובים 232 ש"ח. אני ניגשתי לאתר של היצרן כדי לבדוק פרטים על המארז וגיליתי שיש גם מקדימה מקום למאוורר נוסף: http://www.hec-group.com.tw/product/product_b.asp?id=8 לא ידוע לי מה הגודל של המאוורר שניתן להוסיף אותו מקדימה, כי לא היה כתוב. אבל רציתי לדעת מאיפה בדיוק המאוורר שמקדימה יכניס אוויר? הרי אין מקדימה שום חור (כפי שניתן לראות בתמונה שהבאתי). אז יש פנל מקדימה שאני מוציא ומאחוריו נמצא החור?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ובכן שלום וברוכים הבאים לעוד לוג מודינג כושל .. חח סתם נתחיל ברקע - מחשב HTPC בסלון שהולך להחליף את הוידאו את הDVD ואת המקלט הלוייני החסר תועלת שעומד שם רעיון נהדר נקנו החלקים ונקנה מארז יעודי .. הכל פשוט ורוד עכשיו יש קופסא ענקית ושחורה על המזנון שצריכה להיעלם התכנון הוא מארז מאין עם הכלים : פרופילי אלומיניום שונים פרספקס מושחר 3 ממ (מטר על מטר) ברגים שונים דרמל Jigsaw מברגה + מקדחה פן תעשייתי (אקדח חום) מלחם גז של Dremel בשביל Flame Polishing ועוד כלים בסיסיים והגובה של הדבר הזה לא יכול לעלות על 13 ס"מ הבעיה : החומרים: סתם ניסוי של קדחים והברזה של האלומיניום הרי לכם בערך של מה אני רוצה .. הדבר שאני הכי מפחד ממנו הוא כיפוף הפרספקס…
-
- 23 תגובות
- 13.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות בקר מאוורים מינימום שלוש מאוורים עד כ200 שח חשבתי על הvantec nexus שעולה 180 ולפי הביקורת באתר הוא דיי טוב וגם בא עם שתי קטודות או חשבתי גם על הzalman שעולה 150 ויש לו 4 מאוורים ו2 מפסקים מה לדעתכם יותר טוב
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
איך אני מרכיב? איך אני בונה? איך אני עושה את זה ?
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
אני רוצה גריל/מסנן אבק שכמה שפחות יפריע למאוורר ושלא יגרום למאוורר להרעיש ושיחסום אבק (בקטנה לא חוסק אבק רציני) אז חשבתי על הרשת שיש בחלונות שחרקים ויתושים לא יכנסו (ליתר דיוק ראיתי בפרוייקט אחד פה באתר) האם זה רעיון טוב?? יש לדעתכם משהו שאני צריך לדעת לפני שאני אכין את הגריל הזה?? האם זה באמת יהיה יחסית יעיל נגד אבק ולא ירעיש ויפריע למאוורר?? למי שעוד לא הבין אני מדבר על רשת שבנויה ממלבנים של מילימטר על 2 מילימטר עם חוטים דקים אבל חזקים.
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. שאלה מעניינת שנשאלתי - ואין לי מושג מה התשובה. מדובר בספק כוח של Corsair TX750, אשר בעליו רוצה לעשות לו Cable Sleeving לאדום-שחור. האם יש צורך בפירוק הספק? ז"א, כדי לבצע סליבינג מלא, האם יש צורך לפרק את הספק (ובכח לבטל את האחריות של הספק), או שיש דרך "לעקוף" מגבלה זאת? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-