עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by nogi85,

שלום יש לי בעיה במחשב הוא הפך לאיטי מאד הן בגלישה והן בדפדפוף בישומים אציין שזו לא בעיה במערכת ההפעלה מאחר וכבר בצענו לו כמה פעמים פרמוט מלא פתחנו את המארז ראיתי קבל 313 נפוח וכל השאר בסדר ממש טיפה נפוח למעלה לא יותר הוא אמור לפתור את הבעיה אם זה רק קבל אחד? ואם לא מה אני אמור לעשות? תודה

• 39 תגובות
    • 6.9k צפיות
  2. שלום, לאחרונה הופיע בטלוויזיה שלי (ללא אחריות) פס לבן - מצורפת תמונה. החלטתי לפרק את המסך בכדי לנסות להשמישו. גיליתי שחסרים מספר פסי נחושת על הPCB, נראה שהם ממש נמסו. מצרף תמונות גם של צד ימין התקול וגם של צד שמאל השמיש להשוואה. אשמח לרעיונות כיצד לפתור זאת. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by tamos,

יש לי פה בבית פרספקס ואני מרגיש שיש לו פונטנציאל אבל אני לא יודע מה זה מרגיז, אני יודע שיש לי משהו לעשות איתו אבל אנהי לא יודע מה, זה מה זה מעצבן בקיצור הצעות אני מיואש

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by bad boy,

תתנו לי אולי איזה מעגל פשוט וזול משהו עם לדים או משהו מעניין כזה כדי להעסיק את עצמי לא יקר וקצת שימושי תנו פרוט של רכיבים וסכמה

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  5. Started by idan1836,

מה דעתכם על המוד שלי : חתכתי חלון בצורת X (ומכאן שמו של הפרוייקט), והוספתי קתודה צבעונית (ירוק,כחול ואדום) היכולה לפעול גם על פי קול. כל תגובה תתקבל בברכה :] [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 28 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. שלום, מקווה שאני בפורום הנכון. השאלה בקיצור: איך מאפשרים ברספברי פי4 קישוריות Wifi בזמן שלEthernet port מחוברת מצלמת IP? האם ניתן במקביל? ובפירוט: אני עוסק בפרוייקט הקשור בעיבוד תמונה על גבי רספברי פי4 (מריץ ראספביאן). בגדול, פיד ממצלמה (ספריית opencv בפיית'ון) עובר עיבוד ראשוני לוקאלי על הרספברי (קוד פיית'ון) והדאטה המתקבל מכל פריים נשלח לשרת בענן להמשך הפייפליין. עד כה עבדנו עם מצלמות web שונות ומודול הPiCamera, והתקשורת לענן הן דרך תקשורת קווית והן אלחוטית (לראוטר) עבדה ללא דופי. לאחרונה עלתה דרישה עסקית לאפשר גם חיבור מצלמות IP באמצעות כבל ethernet עם תקשורת אלחוטית לראוטר. לצורך העניין הגדרתי כתובת static ip לרספברי כך ש…

7. שלום, להפתעתי מצאתי היום ברחוב מסך lcd כמתואר למעלה. אמרתי לעצמי שכנראה שהוא לא עובד אבל אמרתי שיש אולי מצב שבגלל שהוא כזה ישן הבעלים לא טרחו אפילו לבדוק מה הבעיה וזרקו אותו... ואכן כשחיברתי את המסך התגובה היחידה שהוא עשה היתה השמעת תיקתוקים מהקמקולים המובנים וזהו זה... פתחתי את הברגים והכל נראה שלם בגדול,אבל איזור סביב שני רכיבים ,שאני מניח שהם מיצבי מתח, שאליהם מחוברים צלעות קרור קטנות מושחרים(הpcb). רכיב שאני לא מזהה ועליו כתוב:"HD H4;1000;16V" נראה עם מעט נוזל בצבע חלודה עליו,אבל אני לא בטוח אם זה אומר שהוא גמור.... כל הרכיבים האחרים בגדול נראים בבדיקה ויזואלית בסדר.... לצערי אין לי מצלמה טובה לצלם איתה.... אולי צילום מסלולרי שכרגע אני לא יכול להעלות.... יש למישהו השג…

8. יש לי מארז CM-690 II Advanced וקניתי דלת צד מקורית עם חלון אני רוצה להוסיף לדים ו\או נאונים (מה ההבדל בגדול?) יש לי אותם כבר אצלי בבית הם מגיעים עם חיבור מולקס (ישירות לספק הכח) רציתי לדעת איך אפשר להוסיף סוויטץ לכיבוי והדלקתם (איפה רוכשים?) האם ניתן איכשהו להתחבר לסוויטץ שבקידמת המארז שאחראי על כיבוי והדלקת הלד הקידמי במאוורר? תודה

• 1 תגובה
    • 988 צפיות
  9. Started by z999,

היי, יש לי ANTEC 900 ועשיתי טעותוקניתי לו מאוורר THUNDERBLADE של THERMALTAKE (זה מאוורר שעושה הרבה רעש....), עכשיו אני רוצה לבנות לו פאנבאס (בכללי רציתי, אבל זה נתן לי תירוץ P:). חשבתי על לקחת את את מהפאנלים של המחשב (ה5.25) ולהכניס לתוכו את הפוטנציומטרים (מקדימה להוסיף ידיות). מה שרציתי לשאול זה אם מישהו עשה דבר כזה, או אם יש למישהו ANTEC 900 ויכול לבדוק אם נכנס לו פוטנציומטר בחורים? אלה חורים של 3 מ"מ... ואם לא אז מה הפוטנציומטר הכי קטן שיש (מבחינת עובי של הידית) שיוכל להחליש מאווררים כאלה. אני מתכוון לשים 5-6 כאלה, ואז להשתמש במדריך שמצאתי שמציע להשתמש בLM317 כדי להעביר את המתח למאווררים. תודה…

• 7 תגובות
    • 990 צפיות
  10. Started by X-TeNDeR,

שלום לכולכם, אני מעונין להוסיף קצת חיים למארז היבש משהו שלי, ע"י הוספת תאורה פנימית כגון קתודה קרה או מאווררים עם לד. בנתיים חשבתי על הוספת שני מאוווררי 80 מ"מ עם לדים, אחד מקדימה והשני מאחורה. לאחר חיפוש קצר צימצמתי את האפשרויות למאוורר לדים טרמלטייק ת'אנדרבלייד 80 מ"מ, או סאנבים 80 מ"מ CCFL עם קתודה קרה (שמאיר הרבה יותר חזק). מה דעתכם על שני המאווררים הללו? היבט הביצועים (קירור) חשוב לי בנוסף למראה בעניין הזה. כמו-כן, מהם שילובי הצבעים היפים לדעתכם? אחד מהמאווררים בטוח יהיה כחול, ואני רוצה לשלב אותו עם עוד צבע. אשמח אם תביעו דעה בעניין, ואולי תציעו אלטרנטיבות אחרות.

• 3 תגובות
    • 639 צפיות
  11. אז ככה מחפש פאנל שליטה למארז antec P182 se אבל עכשיו יש פה קצת קטע למארז אני הולך להוסיף 2 מאוררים [ s flex ] ואני רוצה לשיטה בכל המואררים שאאני יכול אבל מה יש לאחורי ולעליון כבר שליטה בנפרד ... אז אני לא יודע על כמה מאוררים זה יכול לשלוט לא צריך צג כי זה סתם מייקר את העסק [ לא? ] וגם שלא יראה טמפ רק שיתן לי שליטה במאוררים ושאני באמת יוכל לשלוט בעוצמה שלהם בשביל שאינ יוכל להחליש אותה בלילה .. לא יודע כל כך מה התקציב המדיוק אבל לא מתכנן להפתרע אאשמח לקבל המלצות ולפי זה אני ינסה להתחום יותר או פחות את התקציב בתודה מראש junior_mg ליאור

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  12. Started by SkyroX,

לא מזמן קניתי מחשב חדש משהו פגז, אבל נורא התאכזבתי מהמארז עצמו אז חשבתי לעצמי אולי אני יעשה לו כמה שינויים שיראה פצצה.. בכל מקרה זה המארז עכשיו כל הקטע של הפרפר הזה בצד ממש אבל ממש לא מתאים לי עכשיו השאלה שלי היא: האם אני יוכל לקנות משהו שיחליף את הפרפר המסכן הזה ואם כן אז מאיפה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by card,

שלום בניתי את המעגל הבא, כי לבדוק OptoIsolator מסוג 6N137 בצד שמאל, המודול הקטן הוא מחולל גלים שעולה 10$ ( ניתן לראות את המעגל בהגדלה כאן: http://s27.postimg.org/8tl2m9u2r/image.jpg ) הערה קטנה: כרגע שני הצדדים של ה-Isolator מקבלים מתח מאותו מקור (Rechargable USB PowerBank), אבל מן הסתם בסיום אלה יהיו שני מקורות מתח שונים ונפרדים.. חיברתי את הכל לסקופ, וב-screenshot הבא, ניתן לראות את הגל הנכנס והגל היוצא: משום מה הגל היוצא הוא לא 5v, אלא משהו כמו 0.6v... למה זה כך? דרך אגב, יש למטה PC817 קטן, שלא מחובר כרגע לסקופ, אבל גם כשבדקתי בעזרתו, אותו סיפור קרה.. נכנס 5v, אבל הגל היוצא, הוא בגובה 0.6v בערך.. כנראה אני מחמיץ פה משהו בסיסי לגבי optoisolators.. תו…

14. Started by ofeky1,

אני יודע שהם פועלות על 3V אבל מה קורה אם אני מחבר לה 9V? פירקתי אחת מצורב DVD שהפעלתי אותה על 9V היא נתנה אור חזר ואחרי כמה זמן נחלש ועכשיו היא עובדת על אור חלש באופן קבוע

• 1 תגובה
    • 978 צפיות
  15. הכוונה לבן אדם פשוט שלא מבין הרבה באלקטרוניקה? בכלל שווה להתחיל להעתסק עם RFIDים? כי זה נראה לי יהיה קצת יקר...

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. ^,הצעות מישהו?שירטטי משהו עם מייצב מתח LM,שיוריד ל6V,עוד LED שייקח 3V, נגד שאני לא יודע איך לחשב את הערך הרצוי,וקבל שימנע קפיצות במתח.ואז נזכרתי שאני צריך בכלל 5 וולט :\ .צריך שיהיה זרם יציאה של , 500MAומתח של5V.תודה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by IlanF,

אני רוצה ליצור רמקול לנגן שלי. יש לי כמה רמקולים זרוקים בבית אבל כשחיברתי אותם הווליום היה מאוד נמוך, אז כנראה שצריך מגבר. איך בונים מגבר? איזה חלקים אני צריך לקנות? ואני צריך אותו שיפעל על סוללות, הוא אמור ליהיות נייד... תודה לכל מי שיעזור.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. כיאילו מה שאני שואל בעצם זה איזה היתנגדות הוא נותן עד כמה וכמה

• 0 תגובות
    • 637 צפיות
  19. שלום!!!!! אני חייב פאן באס! התקציב שלי עד 350 שח וחייב שיהיה לפחות 4 מאווריים לשליטה(אם יש יותר מעולה!) ובנוגע למקום לא איכפט לי שיכח אפילו 2 כוננים ... ואם אפשר שיהיה בו טמפרטורות וכל זה יותר טוב! אני מתלבט בין שני אלו: eroCool GateWatch BlacK http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=7756 CoolerMate 7 channel fan controller Commander7 http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=10406 עכשיו לא מאצתי משהו יותר טוב מזה...ובנוגע לאלו... אין במלאי כבר חודש + מישהו יכול לעזור לי אני כבר שבועיים מחפש פאן באס איכותי! תודה!

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שלום לכולם, חשבתי לאיזה פורום להצמיד את התמונות האלה והכללי לא ממש נראה לי מתאים. אז הנה זה פה כי הרבה פעמים אני שומע כמה קשה לכם להשיג כל מיני מאווררים, גרילים, כבלים וקירורים למינהם. אז הכרטיס אמנם קצת יקר אבל, למי שמזדמן לטוקיו יש חנות ענקית (8 קומות גדולות) של אלקטרוניקה. חצי קומה בערך למחשבים. העושר על המדפים בלתי נתפס ותחשבו על כמות המלאי. פשוט לקחת ולשלם. יש שם כמות אדירה של ציוד, צילמתי רק כמה מדפים שפשוט אין אפשרות לראות בשום מקום בארץ עושר ומגוון כזה. החנות Yodobashi Akiba נקראת רשמית חנות האלקטרוניקה הגדולה בטוקיו. ככה נראים המעברים. אזניות. כבלי מתח ומתאמים כבלים לציוד היקפי מחלקת קירור ספקים עוד ספקים מארזים כרטיסי מסך לוחות אם …

• 44 תגובות
    • 13.2k צפיות
  21. שלום לכולם, אני תוהה האם יש צורך להפריד את האדמות במקרה הבא: אות אנלוגי נכנס מיציאת כרטיס הקול של המחשב, עובר דרך מגבר שרת ויוצא למעגלים דיגיטאלים (משווה לצורך העניין). קו היחוס של השמע הוא אינו עומד על 0v קבוע אלא יש לו איזה היסט של כמה עשרות מיליוולט (עד 200mv). האם זה חכם לחבר את נקודת היחוס של אות השמע לאדמה ישירות ? האם חיבור האדמות יחדיו דרך נגד יכול לשבש את פעולת המעגל ? אין לי הרבה חשיבות לדיוק האותות האנלוגים.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום אני רוצה לעשות תאורה לחריטה שעשיתי אני רוצה לשים 6 לדים UB 2 X אדום 2 X ירוק 2 X כחול איזה שנאי אני צריך כדי לחבר את הכל ל 220V? איך עדיף לי לחבר את זה? טורי או מקבילי? ואיזה נגדים אני צריך.. אם בכלל? ואם כבר.. למישהו יש המלצות איפה לקנות לדים UB באיזור הקריות / חיפה? תודה

• 9 תגובות
    • 945 צפיות
  23. כותרת.. כי אין לי דרמל\גיג'סו או כל זה..

• 6 תגובות
    • 850 צפיות
  24. http://overhauledpc.com/guides.php?guide=5

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by IG,

יש לי (או יותר נכון לאבא שלי) דראמל ישן, שאף אחד לא זוכר איפה הוא נקנה, מי היצרן ומה הנתונים הטכניים שלו. אם מישהו מזהה את הדראמל, תגידו לי בבקשה מי היצרן שלו (ואם אפשר אז גם מה הדגם...) תודה.

• 0 תגובות
    • 667 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.