עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום נא להעביר לפורום אחר אם זה לא המקום הנכון כשמכשיר שעובד על בטריות מפסיק לעבוד כי הבטריות גמורות אבל חלקן יותר חדשות מאחרות. לחדשות יותר יהיה עוד קצת מה לתת או שלמעשה הן גם גמורות כמו הישנות כי כל האנגריה שלהם מוצתה כי זה על אותו מעגל חשמלי? מקווה שהסברתי טוב את השאלה

2. Started by RnG,

אנחנו באתר מעונינים לעשות כתבה על פרויקט מודינג, ולשם כך אנחנו זקוקים לפרויקט מודינג מרשים. אם אתם בעל פרויקט מודינג שכזה ומעונינים לפרסם אותו בעמוד הראשי, או אפילו לכתוב עליו (תמורת תשלום) אני אשמח לקבל מכם הודעה או אימייל ל-ronen@hwzone.co.il. נא לפנות רק עם פרויקטים גמורים. תודה

• 4 תגובות
    • 3.5k צפיות
  3. void int max(int a,int b) { if (a>b){ return(a); else return (b); } void setup() { Serial.begin(9600); int x=5; int y=10; int z; } void main(){ void loop() { int x=0, y=0, z=0; z=max (x,y); Serial.print(z); return 0; delay(300); } }

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. היי חבר'ס, אני מנגן על גיטרה, ויש תוכנה הנקראת GUITAR PRO, היא בעצם מעין תוכנת תווים שמתמחה בתווים לגיטרות, ניתן למצוא לאלפי שירים תווים שיתאימו לתוכנה הזאתי. ומה שטוב בה, שהיא גם משמיעה לך את התווים, כך שאתה יודע בדיוק את הקצב. בכל מקרה היא מאוד שימושית, הבעייה שלי שיוצא לי להיות הרבה מחוץ לבית עם הגיטרה, וכשאני עובר בין הבית של אמא שלי והבית של אבא שלי, ואין לי אפשרות לקחת מחשב לכל מקום נכון? אני מעוניין לעשות מעין צג נייד שכזה, עם יציאה לאוזניות, שייתן לי להשתמש בתוכנה, וגם יציאה לעכבר כדי לשלוט על התוכנה, היא קלה (8-9 MB) ולא דורשת הרבה משאבים בכלל. למישהו יש איזה רעיון? מאיפה כדי לי להתחיל וכו' ?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. האם אפשר להדליק נורת LED בעזרת RF ו\או בעזרת EMF, ואם כן איזה מעגל חשמלי נדרש?אני אפרט: למיטב הבנתי (והיא מועטה ביותר) בקרבת אנטנות רדיו וסלולאר עוצמת גלי הרדיו היא חזקה מספיק על מנת להאיר נורת LED פשוטה, שאלתי היא איזה מעגל חשמלי יכול להמיר גלי רדיו לחשמל (אם מישהו יכול להפנות אותי לסרטוט אני אשמח) איזה סוג\אורך אנטנה אני אצטרך על מנת לעשות דבר שכזה?כמו כן עמודי חשמל עם שנאים מייצרים קרינה אלקטרומגנית חזקה מספיק בקרבתם על מנת לעשות את אותו הדבר (להדליק נורת LED), איזה מעגל חשמלי נדרש על מנת להמיר EMF לחשמל ביעילות שתספיק להאיר נורה זו?האם ניתן להאיר יותר מנורה אחת בעזרת אותו מעגל (כלומר האם בקרבת אנטנות ועמודי חשמל עוצמת הRF\EMF חזקה מספיק לייצר את המתח והזרם שידרשו כמה …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. איך היא בעצם עובדת,איך מתקבל הצבע הסגול? צבעו את המנורה חחחח... תודה.

• 4 תגובות
    • 936 צפיות
  7. Started by Stanly,

לא הבנתי מה תפקידם של כל קבל ונגד במעגל זה... מה זה ה-LM317? אני יודע, זה מתחרות המדריכים אבל אין לי מושג מה כל קבל ונגד עושה ומה תפקידו?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. יש ברשותי מארז TT XASER V7000A שמתי ביגטייפון ועוד 4 מאווררים שונים במארז. עשיתי דבר כזה: החלפתי את המאוורר של הביגטייפון במאוורר טרמלטייק שקט מאוד 120 כחול לד,ושמתי למעלה 2 מאווררים אדומים ליציאת אוויר טובה יותר. המאוורר של הביגטייפון עומד על 2100 סל"ד קבוע. והמאורר האחורי של טרמלטייק גם כן מאותו סוג,בפול מהירות. החלפתי גם כן ספק עם סליבינג של טרמלטייק 460 וואט עם מאוורר כחול 120 מ"מ,ספק מעולה. ביחד,שילוב מנצח,מ44 מעלות בעבודה קשה של הורדות ,שמיעת מוזיקה המון תוכנות ברקע וכו',צנח ל28 מעלות גג!!! פשוט לא יאומן!! המארז קפוא,והמאווררים לא מרעישים כמו שחשבתי! יחסית מאוד שקטים! האם יש המלצות לעוד דברים מעניינים לעשות?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. אני רוצה לעשות חור במארז עכשיו אין לי שום כלים בשביל זה... ואין לי כסף להשקיע עכשיו בשביל לקנות תכלים המיוחדים לזה. אני רוצה לדעת לאיזה בעל מלאכה ללכת בשביל שיעשה לי את החתך במארז תודה רבה לעוזרים. אני לא הרבה זמן בקטע אז אל תצחקו עליי

• 9 תגובות
    • 774 צפיות
  10. Started by max74,

אני מחפש את הרכיב הזה מה שאני מבקש ממכם זה שתעזרו לי לדעת לפי הצבעים מסביב את הערך שלו .. אצלי הצבעים שתי עיגולים בצבע ירוק <>ואחד בצבע אדום <>והרכיב בצבע נחושת מקס. http://www.2send.us/view-6979/ [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 954 צפיות
  11. Started by extreme3,

שאלה קצת מטומטמת: מישהו יודע מאיפה אני יכול לקנות זוג קתודות אדומות באזור חולון - ראשון הזמנתי מנועה קומפ והם הביאו לי קופסה שרשום עליה קתודות אדומות והם בכלל כחולות

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  12. אז ככה אני הולך לקנות מחשב בעתיד המאוד מאוד קרוב ואני מחליף מחשב קומפאק מלפני איזה שש שבע שנים ואז חשבתי לעצמי למה לא לקחת את המארז והספק של הקומפאק ולחסוף כמעט אלף שקל אז תכלס לשאלה כמה קשה או קל זה להרכיב מחשב יענו אני מדבר על הכל - להתחיל מאפס אינלי בזה הרבה ניסיון חוץ מהחלפת כוננים קשיחית מדי פעם ואני יודע שזה לא כל כך קשה אבל האם אתם חושבים שכדאי לי לקנות רק חלקים ולהרכיב מחשב על מארז ישן? עמית

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אף שזה נושא המתקשר לאוברקלוק, הוא גם מתקשר למודינג... אני חושב שאעשה וולט מוד לכרטיס המסך שלי (מפרט בצד), למעשה אני חייב וולט מוד כי לקנות כרטיס ב3000 שקל עד שאמכור את הישן זה סרט. אני חושב לעשות זאת בעצמי (כמובן רק לאחר שאצפה בסרטים המדגימים זאת ואקרא על הנושא). הייתי רוצה לדעת אם יש כאן מישהו שכבר ביצע וולט מוד לכרטיס מסך בעבר ואם יוכל לתת לי כמה לינקים (רצוי בעברית) שבהם אוכל לראות איך עושים את זה. ממש חשוב לי! תודה לכולם!

• 0 תגובות
    • 653 צפיות
  14. Started by lion03,

אני לא יודע מה לעשות על גג המארז אז יש לי שתי אפשרויות דגל או שם הפרוייקט אגב יש כבר חריטה של דגל הצעות נוספות יתקבלו בשימחה

• 4 תגובות
    • 782 צפיות
  15. Started by ClubCaliber,

אף מהחנויות בסטיקי לא מוכרות גומי U גם לא H ממש צריך את זה עזרה בבקשה

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. אהלן ווסאהלן. כרגע אני מכין פרויקט קטן של רמקול נייד. בפרויקט הנ"ל אני אשתמש במצבר עופרת ולשם כך קניתי מטען מהובי קינג (B6 למי שמכיר, הגרסא שלהם), שהוא מטען חכם שיודע להטעין לפי נתונים שמזינים לו וכו'.. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15379__IMAX_B6_Charger_Discharger_1_6_Cells_COPY_.html] (סוללת PB = מצבר עופרת). באופן כללי אני רוצה שתיהיה לי האופציה שהמגבר יעבוד או על הסוללה או על ספק כח חיצוני (במקרה שלי ספק מחשב), ובנוסף שניתן יהיה להטעין את המצבר תוך כדי שימוש במגבר. להלן המעגל : מפסק S1 בורר בין מצב הטענת מצבר \ הפעלה מספק, לבין הפעלה ממצבר (מצב ניידות). מפסק S2 מקוצר מבחינתי כיוון שיש לי OFF ש S1 (אלא אם חייב אותו ופה הבעיה..) כאשר אני מחבר את המ…

• 68 תגובות
    • 12.3k צפיות
  17. שלום לכולם. לא מזמן גיסי הביא לי קופסא עם המון נגדים ועוד כמה רכיבים אלקטרוניים שאני לא מצליח לזהות, המצלמה שלי לא בשיא אז בנוסף הכנתי גם שירטוט: http://photos.walla.co.il/ilshishos (הרכיב עצמו מוקף בעיגול אדום). יש לי כמה נגדים משומשים (שהיו מולחמים ללוח הלחמה אבל הוצאו) הם עדיין יכולים להיות בשימוש?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום, המפסק גם ידוע בשם "מפסק ארדוינו" ואמרו לי שניתן למצוא אותו בכל מחשב כי זה מפסק שמכבה ומפעיל מחשב. צירפתי תמונה. בחנויות מקומיות עברתי ולא מצאתי. גם לא מצאתי ב-ZAP. מצאתי ב-איביי כאן שנשלח מאוסטרליה וכאן שנשלח מאיטליה ומצאתי גם ב-DX כאן שנשלח מסין. אני צריך 7X7 מ"מ ומעניין גם אם 8.5X8.5 מ"מ יתאים... לפי צורה יתאים אבל מרווח בין פינים יכול להיות יותר גדול ואז שאלה אם אוכל להלחים. מאיזו מדינה לוקח למשלוח פחות זמן להגיע לארץ? משלוח רגיל ורשום כמובן. תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום לכולם, אני מנסה לתכנת בקר atmega328p-pu נקי ללא בוטלואדר בעזרת ארדואינו אונו, סביבת פיתוח 1.0.1 attiny 2313 הצלחתי לתכנת. אלה הצעדים שעשיתי: הורדתי תוכנת arduino isp לאונו שמתי קבל 10uf בין הריסט לגראונד הוספתי לוח של atmega328p on breadboard בחרתי אותו. programmer: arduino as isp חיברתי מיסו מוסי קלוק ריסט ומתח ניסיתי להעלות את תוכנת בלינק ואני מקבל את השגיאה הבאה avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding כנל לגבי burn bootloader עזרתכם בבקשה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום קניתי מסך LCD שניי שורות אם תאורה אחורית ואני לא רוצה לקחת סיכון ולחבר כי מסך אחד כבר דפקתי אז כניתי עוד אחד מאותו הדגם המסך הוא סתנדרטי עם 16 פינים כולל 2 פנים לתאורה הפנים אצלי פשוט ממוקמים אחרת אני מבין קצת באלקטרוניקה אבל אני מעדיף לקבל הסבר ממישהו שמבין יותר ממני ואם אפשר לקבל גם סירטוט להרכבת הדאטה מהLPT למסך תודה לכול העוזרים . pixelsight מצורפת דיאגרמת פינים בפורמט zip ואני לא מצליח להפעיל את התוכנות שיש לכם באתר [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by PhP dUdE,

כבר חשבתי על זה לבד.

• 0 תגובות
    • 682 צפיות
  22. Started by gfdvchgjrgtoh8r6f,

הסתדרתי, לנעול בבקשה.

23. Started by thedag,

לנעולל

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  24. Started by ad1l,

היי אני מבצע צריבה גם של תוכנה חדשה וגם של תוכנות שפעלו בעבר, נראה שהצריבה בוצעה והכל תקין אבל בפועל כשאני נכנס ל serial monitor אני לא רואה את השינויים בתוכנה והוא לא מגיב לקבלת נתונים מהמקלדת. ללחצנים הוא מגיב כמו שצריך והשעון שרץ בתוכנית עובד בסדר. האם יש איך לתקן? איפוס יותר רציני מהריסט הרגיל?

25. שלום... קניתי מכונית על שלט וכמה חוטים יצאו מהמעגל החשמלי מרוב שניסיתי להלחים ולא הצלחתי הרסתי את החיבור שאליו מתחברים החוטים... האם יש מישהו שמבין מה לעשות ויכול לעזור לי? אם כן אני יעלה תמונה של הלוח... אולי אפשרי לעשות מעקפים? אני יודע שזה לא הפורום המתאים אבל זה המקום היחיד שאני מכיר שיש אנשים רציניים... תודה מקווה שתוכלו לעזור לי...

• 9 תגובות
    • 944 צפיות

דיונים חדשים בפורומים