אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
לצורך החלפת ספק מעניין אותי לדעת: לדוגמא אם במערכת מחשב שצורכת 250W במאמץ ו100W במנוחה, הצריכת חשמל בפועל תיהיה זהה עם ספק 300W ועם ספק700W? ומה לגבי פליטת חום, היא תהיה גבוהה בכל מקרה עם ספק 700W?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המודינג הראשון שלי נימצע עכשיו בהכנות ורציתי לדעת איך אפשר ליקדוח במארז חור בגודל מדויק ולפי מה שהבנתי מאיפה שקניתי תמאוררים הם 80mm אז תעזרו לי בבקשה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא יודע אם קיים כזה רכיב... אבל ננסה בכל זאת אני מחפש רכיב שהוא כמו טרנזיסטור רגיל אבל שאופן הפעולה שלו הפוך... זתומרת שכשעובר זרם בשער אז זה מנתק את המעגל במקום לסגור אותו. ואם קיים כזה רכיב האם יש רכיב שמשלב את הרכיב הזה וטרנזיסטור רגיל? ככה שכשלא עובר זרם צד אחד פתוח ואחד סגור וכשעובר זרם מה שהיה סגור נפתח והפתוח נסגר? אם אין כזה רכיב אז איך אני יכול לבנות מעגל שיתן תוצאה דומה?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
מדובר בוולף. הוא תיאר את זה ככה: המנוע מסתובב באיטיות (מוגזמת) וכשאני מסתכל מהחורי איורור אני רואה ניצוצות (לא יודע אם היו גם לפני שהאיטיות החלה, לא הסתכלתי כ"כ אז) זה התחיל פתאום.. הוא לא נפל והוא לא נרטב. על 1 הוא לא עובד בכלל על 2 הוא עושה חצי סיבוב עם קונטרה ומפסיק על 3 מסתובב כמו על חצי על 4 מסתובב כמו על 1 על 5 עדיין מסתובב כמו על 1 על 6 עדיין מסובב כמו על 1 על MAX זזה כמו על 2 יש הצעות מה לעשות?
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכל המבינים והמבינות, אני צריך קצת את עזרתכם, יש לי מתח רשת שמחובר לשנאי ומהשנאי הולך לגשר דיודות. הגשר דיודות יוצר לי מתח פועם, והוא מחובר לטרנזיסטור PNP ונגדים, אני אצרף לך סרטוט כדי שתוכלו לראות. הקולקטור של הטרנזיטור מחובר לרגל INT0 של מעבד p89v51rd2 למכירים. רציתי לדעת לשם מה הטרנזיסטור נמצא? מה תפקיד הנגד בכל מקום מקום, ותתקנו אותי אם אני טועה 510k - תפקידו להכניס לרוויה את הטרנזיסטור כבר בזרמים ומתחים נמוכים מאוד. 1k - אותו התפקיד. 10k - תפקידו למשוך זרם מהגשר כך שהגשר דיודות יעבוד כבר במתח הכי נמוך שאפשר. רוב הזמן הטרנזיסטור נמצא ברוויה נכון? מתי יוצא '0' לוגי לרגל int0 של המעבד? הרי הרגל זו פועלת ב'0' לוגי בלבד אשמח לתשובות ויותר לפירוט…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כפי שנכתב בנושא, האם זה אפשרי? עד כמה זה מסובך? עד כמה זה שווה את זה? אני רוצה לעשות מוד למארז ולהכניס לתוכו כמה וכמה מאווררים ולחבר את כולם לבקר שאני מעוניין לייצר. עד כמה שידוע לי, הם לא מאווררי PWM.
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעונין לחבר ספק חדש עם יציאה ללוח של 24 פינים ללוח-אם ישן עם כניסה של 20 פינים. ראיתי מתאמים הפוכים, מ-20 פינים ל-24 פינים (לאנשים שמשדרגים את הלוח אני משער) אבל לא מצאתי מה שאני צריך. אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג מתאם כזה, או אם יש למישהו רעיון יצירתי אחר - אשמח לשמוע. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם, הכלבים שלי נובחים יותר מידי בזמן האחרון כשאני לא בבית, ואני מעוניין לקבל התראה על כך כאשר אני מרוחק. ארצה לחבר חיישן קול למחשב אשר ישלח הודעה לאייפון שלי המחובר גם הוא תמיד לרשת. האם יש לכם רעיונות בנושא? לא בהכרח לבנות מאפס. אפשר להפנות אותי לחנות שמוכרת חיישנים וכו'. או פשוט יותר: שהמחשב יפעיל הקלטה שלי שצועקת 'שקט!' לכלבים.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בונה מכונת ארקייד , איזה יופי חשבתי לא להתפשר ולשים PS2 אבל אני רוצה מקשים כמו במכונת ארקייד. אם מישהו יודע אם יש מקשים כאלה או אפשרות לפרק איזה ג'וייסטיק באיזה שיטה אני אשמח. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש כבר המון זמן בחיפה ולא מצאתי אנשים שיודעים איפה אפשר לקנות בחיפה וקריות אני אשמח אם ישאירו פה הודעה או ישלחו אלי את הטלפון\כתובת במסרים\איסי וכו... אנשים פרטיים שיש להם כמויות מכובדות של גומי יו במצב טוב (לא מטונפים\קרועים וכו...) גם הם מוזמנים ליצור איתי קשר באותם הדרכים תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לצבוע את המאוורים במארז שלי לצבע אחר. איך לצבוע? בספריי? באקרילי? יש דברים שאני צריך לכסות? תודה.
-
- 7 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום, בשיטוטי בסייבר(איך אני נשמע כמו סבא ככה LOL...)מצאתי ת'מודר המוזר הבא:http://www.lionetwork.net/modules.php?&name=Edonkey&d_op=viewdownloaddetails&lid=13661&ttitle=%F1%E9%EE%F0%E8%F7:_%F0%E5%F8%E8%E5%EF_%EE%E7%E9%F6%E4_%F7%F1%E5%EE%E4_{%E2%E9%F8%F1%E4_8.5_*%E7%E3%F9%E4_%E1%E9%E5%FA%F8*}_/_Symantec:_Norton_Partition_Magic_8.5&archive= לא כל כך אהבתי את דרך הפעולה שלו,זה די ערבי הקטע עם המתג. חשבתי שבמקום אמצא ת'יוצורון שאחראי לכך שהכונן יודע שיש דיסקט בפנים ואעשה קשר בינו לבין המתג של המארז,מישהו עלה כאן פעם עם רעיון דומה רק עם כרטיסים ושטויות... אני די מתקשה למצוא אותו אבל...חוץ מזה שאני לא בבטוח במאת האחוזים שזה בר עשייה. בגלל זה אני פונה לכאן כ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך מתבצע התשלום שמה? בכרטיס אשראי? או שיש דרכים אחרות? אלה שקנו משם כבר איך הלדים טובים?
-
- 7 תגובות
- 935 צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות ארדואינו כזה: http://www.ebay.com/itm/mini-USB-Nano-size-V3-ATmega328P-MCU-board-Arduino-compatible-/281037889653 איזה שנאי אני צריך בשבילו?(לא לשקע) תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף עוד 4-5 מאווררים למארז (עדיין לא יודע כמה מאווררים), אבל הבעיה היא שנגמרו לי המקומות בשביל המאווררים בספק כוח. אני יודע שאפשר לעשות רישרוש של חיבורי המאווררים (לחבר אותם ביחד) אבל אני מעדיף לא לעשות את זה. אני חיפשתי מפצל מולקס (אם כך קוראים לו) בחנויות ברשת ולא מצאתי, אז בבקשה תביאו לי לינק כדי שאני אוכל לקנות.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היום קניתי דרמל מ ACE הדגם הוא מולטי פרו +15 אביזרים הוא עלה לי בערך 400 שקל קצת פחות עכשיו יש לי שאלה מה זה ציר גמיש ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, משעמם לי ובא לי להיות CHEAP במיוחד. מה הייתם ממליצים לי לעשות עם מאוורר 80מ"מ ישן ומרעיש למדי שיש בו לדים כחולים, כדי להשתמש בו רק לתאורה (כמובן שהמאוורר לא יסתובב)? להוציא את הלדים/הלהבים של המאוורר או משהו בסגנון? שלפו רעיונות ;D
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני חדש ומעוניין להתחיל להכיר את הרכיב הפרוייקט הראשון שאני רוצה לבנות זה שלט למזגן שיכבה וידליק בשעות קבועות (כמו השעון שיש בשלטים הרגילים אבל עם יותר אפשרויות, בשלט אפשר מקסימום שתי שעונים) השאלה שלי היא יש איזה זכרון משתנה שאני אוכל לשמור עליו את השעות הדלקה וכיבוי? הכיוון שלי הוא: 1. ליצור תוכנית שתדליק ותכבה את המזגן 2. התוכנית תקרא מקובץ חיצוני את שעות ההדלקה והכיבוי ותפעל לפי זה 3. כשארצה לשנות את זמני ההפעלה והכיבוי אחבר מחשב (לבנתיים, התכנון הוא שינוי ע"י אפליקציה בפלאפון), וזה ירשום את הזמנים בקובץ 4. המכשיר יעבוד בלי חיבור קבוע למחשב או פלאפון השאלה היא אם יש זכרון כזה במכשיר? או שאני יכול רק לבנות תוכנה כל פעם? (ואז לסנכרן את המכשיר למחשב) תודה רבה על הע…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
האם תוכלו להמליץ לי על מארז למחשב, לא משנה איך הוא נראה, העיקר שיהיה שקט ויקרר טוב.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב ככה, לקחתי פונטציומטר מרמקולים ישנים שלא עבדו (המד של הווליום כאילו) כי היה לי משעמם אז רציתי לפרק את הרמקולים בכל מקרה, הוצאתי את הפונטציומטר בריא ושלם (לקח הרבה זמן!) ואני לא מצליח להבין לאיפה לחבר את הכבלים עכשיו ככה הוא נראה: http://www.megatronics.lk/products/resistors/variable/stereo.jpg ניסיתי למדוד עם רב-מודד ולנסות לחבר מאורר, וזה פשוט לא עובד! מישהו אולי יודע איפה כל כבל אמור להתחבר?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
I am planning on making a water block for intel 478 CPU with 0.5 inch barbs. I want to design a multiple jet inlet for the block made of 3 layers: the base, middle plate and top to be used with a danger den pump. 1. The intel heat sink is 30 by 30 m"m - should i make sure my honeycombed jets cover the whole heat sink? 2. What diameter would you suggest for of the jets? Inlet and outlet? 3. How thick should the base plate be? - if i want to add cups on the base would this change the thickness of the plate i need? Help would be appreciated. Thanks in advance Nim
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, למישהו יצא לחבר אי פעם עכבר אופטי לארדואינו שלו? אשמח להבין איך עושים את זה (איך קוראים ממנו נתונים וכדומה)? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-