עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by bluz,

כרגע סיימתי פאן באס נחמד והוספתי אותו לתאורה לפי קצב המוזיקה ולשלט ווינאמפ שלי אני הולך ליצור מקלט IR עוד מעט אין לי דרמל 1. האם שווה להשקיע בדרמל כדי לעשות מודינג? או שזה לא הכרחי בנתיים (כלומר, יש עוד דברים לעשות בלי זה)? 2. מה עוד אפשר להכין בלי דרמל? פרוייקטים באלקטרוניקה. תודה לעונים ;D[br]פורסם בתאריך: 25.03.2007 בשעה 18:47:38 אין שום דבר?תהיו יצירתיים :

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. היי, אני מעוניין לבדוק את תקינותם של הרכיבים החשמליים על לוח האם של המחשב שלי ללא פירוקם של הרכיבים וזאת לאחר שבדקתי את תקינותם של המעבד זיכרון וכו ועשיתי BIOS FLASH'... אז שמתי לב שיש על לוח האם צ'יפים קטנים וגדולים,טרנספורמטורים,וקבלים... השאלה היא אילו כלים אני אמור לקנות בכדי למדוד ומהיא העלות הזולה ביותר של כלים כאלה... לגבי קבלים הבנתי שאפשר באמצעות esr meter כשהם עדיין נמצאים בתוך המעגל(ללא פירוק)... אז לסיכום אני צריך מחיר זול ביותר של הכלים+הוראות בדיקה ביי ושבוע טוב לכולם

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום לכולם, לצורך פרוייקט אני צריך ספק עם מתח גבוה, חשבתי לעצמי האם אפשר להשתמש בספק של מחשב ולחבר כמה מחיבורי ה12v בתור ולקבל 24\48 וולט ?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. טוב במקרה שלי זה יותר שיתחבר לפורט גימקיוב בWII בכל מקרה אם מישהו מאזור השרון מעונין לנסות דבר כזה אני מוכן להקריב גימפאד 360 חוטי תקין לחלוטין ועוד גימפאד גימקיוב חצי מקולקל לנסות את זה איך שהגימפאד של ה360 בנוי אפילו אולי לא צריך לפתוח אותו כי יש לו חיבור USB מתנתק

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  5. Started by RedEyez,

רציתי לדעת אם יש איפשהו שאפשר להשיג חומרי גלם עם יכולות אקוסטיות? חיפשתי ומצאתי קצף אקוסטי אבל הוא נורא יקר יש משהו זול יותר?

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. יש לי את הרשימה הזאת ומוזכרים שם 2 רכיבים. כיאילו 2 סוגים של דיודות. אני לא יודע אם אפשר להישתמש בשנייהם או מה כי אני לא מבין את האות הזאת שבאמצע אני מניח שזה או אבל אני מעדיף להיות בטוח http://www.emulatronia.com/reportajes/directpad/psxeng/list.htm

• 5 תגובות
    • 697 צפיות
  7. פריקה אלקטרוסטטית פוגעת ברכיבי המחשב, איך להזהר? אני יודע כשאתה נוגע בחלק אתה יכול להרוס אותו על ידי פריקה אלקטרוסטטית, יש אפשרות לגעת עם הגב של היד במארז עם היד השנייה, כאשר אתה נוגע ברכיב כלשהו בשביל לא להרוס אותו, אפשר לחוש בזרם קטן, אבל עדיף משחלק מהמחשב יהיה שרוף. יאללה המלצות איך להזהר! :jump1: וגם ניקוי נכון של הרכיבים!

• 24 תגובות
    • 3.4k צפיות
  8. Started by nehmia,

בעיקרון אני רק רוצה לקחת ממנו חשמל מה המתח שיוצא?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by shay360,

שלום חברים. יש לי בעיה עם מיקרו בקר שיש לי. התצורה היא פשוטה פחות או יותר, 1 לוגי (3.3V) שיוצא מאחד הפורטים מחובר להדק + של מגבר שרת (LM124) להדק המינוס מחובר מתח קבוע של 1.65V (מחלק מתח של ה 3.3V). והמגבר שרת מוזן ב- 30V. מה שאני משיג בזה הוא שברגע שיש 1 לוגי באותה הרגל של הפורט אני מקבל במוצא המגבר שרת 30V ואם לא אז אדמה. במילים אחרות זה מימוש למגבר DC. ככה יש לי כמעט לכל הפורטים של המיקרו. הבעיה מתחילה בזה שלאט לאט התחלתי לגלות שפה ושם יש פורטים שמפסיקים לתפקד. אז איך אני מגן על המיקרו? קיבלתי הצעה לשים נגד pull-down בין המיקרו למגבר שרת וחשבתי להוסיף עוד דיודה פשוטה שתמנע כניסת זרם לפורט. השאלה שלי היא אם לפי דעתכם זה יעזור? ואם כן איזה נגד בדיוק? או איזה דיודה? (אם…

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by card,

שלום באחת הפעמים שקניתי חוט solid core, החלק הפנימי שלו, נראה שונה חוטי solid core רגילים. במקום שהתוכן יהיה "חלק", הפעם זה נראה כאילו מסובב לאורכו משהו. (יש לציין שזה עדיין חתיכה אחת - מקשה אחת, ולא תוספת שאפשר לנתק) מישהו יודע למה זה כך והאם יש לזה שימוש מסוים? תודה card

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שלום חברים ברשותי לוח סולארי 20w רציתי להשמיש אותו לטיולי שטח דברים שחשבתי לעשות איתו ואשמח לעזרתכם 1. טעינת סלולארים. האם אני יכול לחבר לו ישירות מטען של רכב נניח? אם קיימת אופציה לכמה טלפונים במקביל זה יהיה מעולה! 2. לחבר לו ממיר מתח ל 220 ולהפעיל איתו דברים חשמליים האם זה אפשרי במתח הזה או שאזדקק לעוד לוח? תודה חברים.

12. יש לי נגן mp4 (404 archos ) בין הטובים ביותר. באמת אחלה נגן, ולשמיעת מוסיקה הסוללה מספיקה בהחלט . הבעיה היא שבכל מה שקשור לוידיאו הוא שותה חשמל כמו מטורף והסוללה המובנית נגמרת כמו כלום. המכשיר דורש לטעינתו מתח USB , כלומר 5.2 וולט . עלה לי הרעיון לרכוש סוללה 6 וולט נטענת מבוססת חומצה עופרת- lead acid נפוצה וזולה שניתן להשיג כמעט בכל חנות חשמל ולהשתמש בה לצורך אספקת מתח לנגן במצבים בהם אין קירבה לרשת החשמל הביתית. השאלה היא האם עלול להיגרם נזק למכשיר אם הוא יקבל 6 וולט במקום המתח שלו הוא מתוכנן -5 וולט ? מדובר ב-16 אחוז יותר מהמתח הרצוי . האם הפער הזה במתח עלול להרוס את המכשיר ? שימו לב שמדובר בנגן יקר למדי . אם המתח הזה מוגזם , האם ישנו בשוק איזה מתאם\שנאי\ טרנספורמטור שמ…

• 28 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. Started by oorlevi,

שלום אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי אבל לא יודע מאיפה להתחיל ומה לעשות.. אתה המפרט אתם יכולים לראות בצד, אני רוצה OC קטן שלא יצריך קניית קירור וכו'.. יש אפשרות שתעזרו לי? תודה

• 7 תגובות
    • 825 צפיות
  14. אני מתכוון לצבע שיש למכוניות . האם זה בטוח לפגום בצבע ? איני רוצה שיתחיל ל"התפוצץ" מסביב . האם יש דרך נכונה לעשות זאת ?

• 3 תגובות
    • 913 צפיות
  15. Started by shai11,

היי, סוף סוף אחרי חיפושים רבים מצאתי את הקורבן הראשון שלי זהו וידאו 3V6 עתיק של שארפ שנמצא ליד הפח... בפרויקט אני יכניס לתוך המארז של הוידאו מחשב פנטיום 3 שישרת את אחותי הרוצחת דברים אלקטרונים.. (היא הרסה הרבה מוצרי אלקטרוניקה בחיים שלה) המחשב בעיקר ישמש להצגת סרטים ושמיעת מוזיקה כמובן שהוא יחובר לטבלויזיה שיש לה בחדר. טוב חלאס דיבורים נתחיל בעבודה ! תמונות של הקורבנות: והחלקים של המחשבים.. בכל מקרה אני ממשיך לעבוד נעדכן תמונות בערב...

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by LockOn,

היי, יש לי מחשב נייד של acer מסדרת ה aspire one. הסוללה המקורית שקיבלתי עם המחשב נהרסה כנראה בגלל מתאם שהתקלקל. ראיתי בחו"ל בטרייה של 5200 מילי אמפר (6 תאים) במחיר 43$ (סביר ואפילו דיי זול). כשרציתי להזמין ראיתי שהבטריה המקורית היא LI-ION וזאת שבאתי לקנות היא LITHIOM .. מה זה אומר מבחינתי? שווה או לא? תודה מראש =]

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. Started by ras81,

שלום כאשר ניסיתי להחליף את המולקס נקרע לי אחד מהחברים (נקבה) של החוטים של הספק, והחוט נשרק ביד והפין בתוך נשאר תקוע במולקס. לקחתי חיבור ממאוור ישן וחברתי ע"י ליפוף חוטים ואז סגרתי ע"י שרוול חום ואיזולירבנד מעל. האם זה יספיק או שעלי לעשות משהו אחר. הפחד שלי הוא שבגלל שמדובר בחשמל השרוול חום הזה(שרק מתכווף בעצם) או משהו אחר במערכת יתלקח ויגרום לשריפה כאשר אינני בבית והמחשב דלוק או במקרה שני ייגרום לקצר במערכת שלי. אשמח לדעתכם ועצתכם תודה

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by avihy_1989,

המאוורר מיועד למארז haf932 אני רוצה לשים אותו בצד (כבר מקדימה יש לי ואת העליון עם לד השגתי מחבר בפורום) הייתי מעוניין להשיג/לרכוש מאוורר נוסף 230mm לצד בכדי להשיג יופי של תאורה אדומה לכל המארז . יש הצעות לחנויות בארץ ? כי ב ebay יש רק את ה BitFenix והוא די יקר תודה אביחי

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. שלום. רציתי ליידע אותכם לגבי מודעה שראיתי בעיתון, שבה מפורסם מערכת ניסור (משור אנכי - ג'יגסו) של WolF ב-125 ש"ח. שמתי לכם פה קישור למבצע כדי שתוכלו לבדוק זאת בעצמכם: http://www.homecenter.co.il/pics-83/yom83.jpg אני אישית לא מכיר את המוצר אבל ידוע לי שמוצרים של חברת WolF הם די איכותיים, אז זהו רק רציתי ליידע אותכם ותעשו אתם את השיקולים אבל קחו בחשבון שהמבצע תקף ליום אחד בלבד וזה יום חמישי!

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by Ancient1,

יש לי מארז מידי גדול של מחשב שמישהו בסביבה זרק ... כן .. זה היה מחשב דור פנטיום .. המארז אינו סטנדרטי כל כך , אולם יש הרבה (!) מקום ואיכות הבניה טובה מאד. הגודל של מגש הלוח הוא קטן , ובכלל לא נראה לי שאפשר לסדר את המארז לשימוש ללא דרמל . הפנלים הם למעשה פנל מתכת אחד (!) שיותר כדאי פשוט לזרוק ולשים פרספקס .. ויש עוד פיצ'רים.. בתכלס . מארז מענין מאד , עם הרבה אפשרויות . ממש חבל לזרוק . אני נמצא בחיפה ממש . רק ליצור איתי קשר ולבוא לקחת . [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 937 צפיות
  21. Started by ilu_xa,

עברתי היום באינספור חנוית\נגריות למיניהם ולא מצאתי שום זכר לחומר הזה... בעצם אף אחד לא ידע אפילו על מה אני מדבר. מישהו יודע היכן ניתן לקנות חתיכה לא גדולה (50X50) באיזור אשקלון? ברצוני לייפות קצת את המארז שלי (CM335) - להוסיף חלון, אולי קצת תאורה + צביעה חלקית מבפנים בשחור. תודה

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by a2-power,

אני רוצה לעשות מארז שקוף.... מה אני צריך בשביל זה? איזה זכוכית פלסטיק או במה להשתמש כדי שזה יהיה טוב....... ואני צריך גם בערך את המחירים על החומרים ...... ועוד שאלה איפה ומתי יש בארץ תחרויות מודינג

• 6 תגובות
    • 809 צפיות
  23. Started by Philip,

בלוח אם שקניתי, albatron km18g pro 2 היציאת spdif אופציונלית ולצערי לא רכשתי אותה בנפרד [לא נראה לי בכלל שאפשר לרכוש אותה]... עיינתי בחוברת של הלוח, ומצויינים שם החיבורים על הלוח מה כל פין, האם בעזרת זה אני יכול להכין חיבור ביתי? פשוט לקנות חיבור RCA נקבה איכותי, ולחבר בהתאם? אם כן, איך בדיוק החיבורים הולכים? אני חייב לחבר גם IN וגם OUT? כי אני צריך רק יציאה.... בקשר לחיבור IR, על הלוח יש לי חיבור IR, ויש אדמה, 5 וולט, חיבור RX וחיבור TX, לפי המדריך שמופיע בתחרות שלכם הרגל היא TX, האם מספיק לחבר את המקלט לאדמה, 5 וולט ול TX בהתאם? או שעדיף לבנות את המקלט קומפלט ולחבר ל COM? המחשב יריץ לינוקס, ועדיין לא בדקתי אם ה lirc יודע לזהות את החיבור IR של הלוח... במידה וכן, מה עדי…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום, יש לי מחשב פנטיום שלוש 800 ישן עכשיו כעיקרון עכשיו הוא מחובר לTV והוא סוג של מכונת סרטים בחדר שלי אני מעביר עליו סרטים ורואה בTV דרכו, עכשיו אני רוצה להכניס אותו לאיזה DVD ישן או רסיביר ויש לי כמה שאלות: 1. ממה אני צריך ליזהר שאני מעביר את זה למכשיר? ואיזה כלים אני צריך להשתמש ומאיפה אפשר לקנות אותם? 2. אני חושב שהספק שלי גדול ואם אני לא הצליח להכניס אותו כמו שהוא למכשיר אז מה אפשר לעשות בנידון? 3. איפה באזור המרכז אני יכול למצוא חנות מודינג טובה ואמינה שאני יכול לקנות שם לדים, מאוורים ועוד? 4. האם יש פה מישהו שיכול לעזור לי טיפה באיזה תוכנת מסרים? כי אני די חדש בעניין המודינג וזה הפרויקט החדש שלי. 5. איזה רעיונות יש לכם לתת לי ? וטיפים? בתודה, טימור. עריכה: אפשר לע…

• 23 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. Started by eliil1,

אני צריך לבנות שעון בתוכנה EWB, כמה שעונים ,יותר נכון : 0:9 ------ 00:99 ----------- 00:59 ---------- 00:23 ---------- 00:00-23:59 ------------- 00:00-11:59 --AM 12:00-23:59 -- PM --------------- 00:00-11:59 -- AM 12:00...1:00 - 11:59 -- PM **תצוגה : 7-SEG השאלה שלי היא האם ניתן לבנות את אלה רק באמצעות דלגלגי T? ומהי הכמות המקסימלית של הדלגלגים שצריך לשים? כמו כן..האם חיבור AM ו PM ללד, יהיה פתרון טוב לתצוגת השניים? או שגם אותם עדיף להציג בתצוגת 7-SEG? תודה.

• 0 תגובות
    • 806 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.