אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה לעשות סליבינג במחשב שלי עם הערכה של ונטק, עכשיו קראתי את המדריך שיש בפיסיטיפ והבנתי אותו חוץ מחלק אחד, שאני מנתק את ה-ATX איך לעזעזל אני אזכור לאן כל חוט חוזר? הרי יש כמה חוטים שהם בעלי אותו צבע ככה שאני לא יכול לעשות סרטוט! למישהו יש הצעות? אני אשמחח מאוד! זה מאוד חשוב (הערכה מוזמנת מחר) - תודה מראש. עדכון: אני רוצה להזמין קתודה "קרה" של חברת ונטק מפנדה, עכשיו הם אומרים שזה מגיע ללא בקר, מה זה אומר? שאני לא אוכל לחבר את הקתודה ישר לספק (מחינת חשמל)? אם היא ללא בקר זה אומר שלא יוצאים ממנה חוטים? או שההפך הוא הנכון, כלומר יוצאים ממנה חוטים כמתואר בתרשימים במדריך הבא: http://www.pctip.co.il/guides/ccflpanel2.php אני ממש מיואש, אני מת להזמין את החבילה אבל אין …
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה שגג המארז יוגבהה בשתי אזורים בגג המארז (מארז שוכב , אז החלק השיוצא החוצה) אני רוצה לפתוח שתי פתחים בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ ואז לסגור את הפתחים בעזרת מתכת שחורה מחוררת ככה שגובהם של שתי החורים יהיה 3 ס"מ יותר גבוהה מגג המארז. יש לי המון כלים בבית מה אני צריך לעשות ? ומאיפה אני משיג את המתכות ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מנסה לתקן טלויזיית LCD גדולה שלא נדלקת (יש מתח באיזה שהוא מעגל בקרה פנימי של הספק, אין מתח באף אחת מהמסילות העיקריות) פתחתי - יש Active PFC, המתח למעגל בקרה שעובד מגיע לפניוץ ביציאה של ה PFC יש פיוז F3.15A (שרוף), קבל אלקטרוליטי גדול של 400V (נוזל), ומעגל המיתוג הראשי שכולל את השנאי של הספק ו 2 מוספטים החלפתי את הקבל והפיוז של 3.15A, חיברתי לחמל, נשמע "תק" והפיוז נשרף שוב (הפיוז הראשי בכניסת המתח לא נשרף) מדדתי את המוספטים, הם מקוצרים לגמרי בין כל 3 הרגליים 1. האם הם הבעיה הנוספת היחידה ? כלומר אם אני מחלי אותם זה יעבוד ? 2. אני רוצה לנסות לחבר את המעגל לחשמל כשהמוספטים בחוץ (לא מחוברים למעגל) כדיי לראות אם הוא יקצר בצב כזה - האם אני יכול לדפוק ככה משהוא ? 3. המוספטים…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נתקלתי בכתבה וראיתי שם מארז פשוט מדהים! - בקיצור אני רוצה כזה! אם מישהו יודע אולי של איזו חברה או איפה אפשר לקנות כזה? אחרת אני הולך לבנות אותו בעצמי.. http://www.guru3d.com/article/guru3d-rig-of-the-month--july-2008/
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יכול לחשב לי איזה נגד אני צריך בשביל מעגל שמחובר לUSB עם 6 לדים 3 מקבילים ל3 שכל אחד צורך3V 20mA תודה מראש, Deyv
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פשוט לוקחים ת'ספריי וצובעים או שצריך להכין את המאוורר לזה לפני זה ? אה ויש לי מאוורר 80 מ"מ והבסיס שלו לא רוצה לצאת (לא הלהבים , השלב שאחרי זה, הPCB ) איך אפשר להוציא את הבסיס שלו?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לפורום, מה משמעות הסימול על טיימר : 16(8) A או בשעון אחר : 16(3) A ?. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, הגעתי למצב שיש לי כבר על הרצפה איזה ארבעה שנאים, מסך, כרטיס קול, מיקסר, מודם וכו' דבר ראשון נמאס לי שהם על הרצפה, ואני רוצה לבנות להם מדף\תאים כאלה, ואשמח מאד על הדרך להוריד את השדה שהם פולטים מהסיבה שאני מקליט מוזיקה, ושומע זימזומים והיסים, האפשרויות העומדות בפניי הן עץ, אלומיניום, פלדה ופרקספקס, רק שבעניין הפרספקס אני מפחד שיהיה מצב של חשמל סטטי ופריצה תהיה לא נעימה, אשמח לתגובות, תודה מראש, גיא
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הייי שלום אני רוצה לעשות תאורת לדים. איך לחבר את הלדים מבחינת כבלים. כלומר,איזה רגל לחבר לחוט שחור אדום,צהוב..וכנ"ל לגביי נגדים... אם אפשר אז תראו לי תרשים או משהו.... נ.ב. איזה הספק מגיע לכונן דיסקטים?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מכשיר שיבדוק כמה פעמים דלת נפתחה ונסגרה, כולל באיזה שעות איך אני מתחיל?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם לקראת החופש הגדול אני קונה מחשב חדש. עכשיו אני רוצה לקנות קטודות וכו'... שיהיו לי למחשב החדש. אני רוצה לקנות היום כי עם אני יקנה עם המחשב זה יוריד לי מהתקציב. אני מוכן להשקיע 100-200 שקל גג לא יותר מיזה. אני רוצה תאורה יפה למחשב בכמה צבאים אפילו. רוב הסיכוים שזה המארז שאני יקנה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_993&products_id=5508 אז איזה יתאים? קטודות? לדים? הצעות תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
how i can do me cabel in the copmuter look like that?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי , השגתי ספק כוח נוסף למחשב. עכשיו הספק כוח הראשון שמחובר ללוח אם בעצם נדלק שאני מדליק את המחשב. והספק השני שהבאתי ממחשב אחר , הוא מחובר רק לחשמל ומצד שני לכוננים ולא ללוח אם , ככה שהוא בעצם לא "יודע" שאני מדליק את המחשב. איך אני גורם לו שברגע שאני מפעיל את המחשב הוא יעבוד גם ? פשוט יש לי ספק קצת חלש במחשב , אז חשבתי לחלק את העומס בין שני ספקים. תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום כבר פתחתי את הדיון ועדיין לא הבנתי שאלתי 3 אנשים שונים וזה עדיין לא מובן לי.. לתוהים ביניכם, אני לא אוטיסט. מהו מתח? מה ההבדל בין מתח לוואט?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבצע מודינג קטן וברצוני לצבוע את המאווררים שבמארז (רק הרוטור) בצבע כתום. אשמח לקבל המלצה לאיזה צבע או ספריי לקנות ומחיר משוער. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותי מחשב כף יד Palm Zire 72 עם סוללת ליתיום מתה בפנים... וחבל לי עליו, הוא כמו משקולת נייר כבר איזה שנה :s05: חשבתי לחבר סוללה של מכשיר סלולרי... אבל שמתי לב שיש בהם 3-4 הדקים כשבסוללה המקורית שלו יש רק 2. אחרי יותר מדי חיפושים מצאו לי סוללה כזו, ונדהמתי במחיר... 250 ש"ח... זו כולה סוללה, לא שווה את הכסף הזה. לכן הגעתי למסקנה שצריך לעשות Mod ופשוט לחבר סוללה רעננה במקבל לישנה והדביק אותה על גב המכשיר. למזלי, הדרישה שלו זהה, 3.7 וולט. לכן סוללה עם 1000mAh פלוס מינוס תספיק לי (המקורית 960mAh) הנה דוגמה ל-3 פינים: וזו דוגמה ל-4 פינים: הבעיה שאני לא יודע מה לעשות עם החיבורים הנוספים, בסוללה של 3 חיבורים, שמתי לב שבין פין הראשון ולשני היה 3.7 וגם בין הראשון לשלי…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום היום המורה שלי באלקטרוניקה הסבירה על התנגדות נראה לי ואמרה שמסמנים בסימן כזה של חצי עיגול כאשר החצי הריק נוטה למטה ויש 2 קוים משתי הצדדים למטה. והיא אמרה שזה נקרא אום, ואני תמיד חשבתי שלא כותבים אום אלא כותבים אוהם, האם צדקתי? תודה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מעונין להרכיב מעגל חשמלי פשוט המורכב מלד רגיל אחד(צורך 3.2 וולט ו 20 מילי אמפר) מנגד ומשנאי כמקור כח. פרטי השנאי הם: 9וולט ו 300ma. מה אומר בעצם ה 300ma, והאם אני יכול לחבר נגד שיוריד ל 5.8 וולט ממקור הכח? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום קיבלתי מסך שלא נידלק דגם MAG גודל 19 החלפתי כבל ועדין לא עובד איך אני יכול לעלות על התקלה ומה צריך לבדוק ראשון והאם יש סדר מסויים של בדיקות ? אם כן אפשר מדריך תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי צורך בפוטנציומטר שיווסת לי את עוצמת הקול בכניסה של מגבר קטן (מבוסס TDA 2004). ניסיתי לחבר לי פוטנציומטר של 20K אום, הכל עובד טוב אבל לא כמו שאני רוצה. אני משתמש רק בחצי מהפוטנציומטר ואפילו פחות (כשאני מסובב יותר מזה הווליום פשוט יותר מידי חזק) הפונטנציומטר הוא כפול כמובן (שני ערוצים=סטריאו) השאלה שלי היא איזה ערך של פוטנציומטר אני צריך כדי שאוכל לסובב את הפוטנציומטר עד הסוף וכך לשלוט יותר טוב על הווליום? או האם בכלל כדאי לי לבנות פוטנציומטר דיגיטלי (עם שני לחצנים רגעיים - אחד להנמכה ואחד להגברה)? ומה היתרונות בכל אחד מהם? תודה רבה, ניב
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז אני מרכיב HTPC והחלטתי לחבר לו שלט רחוק כדי שיהיה מקצועי נתקלתי בבעיה של הדלקת המחשב (כיבוי זה פשוט) ולאחר חיפוש בגוגל הדבר שהכי מצא חן בעיני היה המוצר שלהם www.SIMEREC.com הזמנתי את הרכיבPCS 1 החיבור היה פשוט מאוד יש הוראות באתר למי שמעוניין מקבלים איתו גם שני פלסטיקים נוחים לחיבור לספק מבלי לחתוך את הכבלים של הספק אלא רק לחרוץ אותם קצת עובד מצויין הכיול של איזה כפתור שאתה רוצה מתבצע על ידי כפתור שנמצא ברכיב ואז לחיצה על השלט יש לד שמראה לך שאתה מצליח מומלץ בחום! מצורף תמונות [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אין לי רב מודד לצערי בבית ורציתי לדעת איפה הסוני מוציא 12 V על הלוח, אם משיהו במקרה יודע אשמח לדעת . תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי , אני בונה מגבר בעזרת TDA2005 . לאן לחבר את הפונציומטר ? מישהו רשם לי ככה: חיבור 1: לleft או right חיבור 2: להמשך של המעגל חיבור 3: לאדמה לא הבנתי איפה זה להמשך של המעגל. תודה לכם.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני אוהב לשחק בחושך אבל תמיד מתקשה לראות את האותיות של המקלדת , וחשבתי להחליף את הנורה הצהובה בלד פנס ולעשות לו הגבהה ( אני חושב לסדר את זה כמו באנטנה של הרדיו -לא טלסקופית אלה לשים מאחורי המקלדת וכשאני ישתמש יעשה לזה סיבוב שיהיה כלפי מעלה ) השאלה היא אם המתח יחזיק לד פנס ? אם עשו את זה אפשר לינק -מדריך
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי פלאפון מוטורולה עם מסך קטן ואני לא רוצה ממש ת'פלאפון! אז חשבתי להוציא את המסך ולשים באחד הפאנלים של שבקדמת המארז.. אפשרי? :
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-