עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Check_Point,

היום אחה"צ עשיתי ניסיון חיתוך עם הדרמל. לקחתי דלת של מארז לא בשימוש (עשוי ממתכת עבה), וחתכתי חתיכה קטנה באמצעות הראש 409. הראש התכלה מהר מדי, ואני לא מבין למה. אני יודע שזה אמור להתכלות, אבל כ"כ מהר?! אגב חוץ מהפאק הקטן הזה (שאני מקווה שתוכלו להסביר לי איך למנוע אותו בפעם הבאה) אני דווקא די מרוצה מהראשים האלה (#409). השבר הקטן בתחתית הראש קרה רק בשנייה האחרונה לפני שסיימתי לחתוך, בגלל שניסית לדחוף את הראש בכוח דרך המתכת.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by kosh3,

אני חייב עזרה נאי כבר שבוע מנסה לנשות שעון ב EWB מ 0 עד 23 ולא מצליח!! הצלחתי מ 0 עד 59 אבל את 0 עד 23 אני לא מצליח!! מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה!?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. באתר של הארדואינו יש מדריך לדימר :http://arduino.cc/en/Tutorial/Dimmer והוא כולל שימוש בתוכנה MAX הורדתי אותה ולא הבנתי מה לעשות כדי שזה יעבוד. יש גם מדריך ללד עם כפתור : http://arduino.cc/en/Tutorial/Button חיברתי את זה על המטריצה לפי הסרטוט לא לפי הציור של המטריצה וזה לא עובד , אני לוחץ על הכפתור ולא קורה כלום. ד"א אגב צריך לחבר את ה4 רגליים של הכפתור ? למה יש לו בכלל 4 רגליים ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by lazy-bones,

זה המארז שלי.... על איזה צבעים אתם ממליצים לצבוע אותו? אני חשבתי על את המארז ואיפה שיש אפור - כחול ממש כהה ואיפה שיש לבן שזה כולל גם את הפלופי, ואת הכיסויים של הסידירומים (אני הולך לעשות אותם STEALTH) - בזהב עדין אוד - שילוב של זהב וכסף וכשאתם נותנים רעיון, תייחסו אותו גם לצבע של הפס המבריק (זה שבין האפור ללבן), וללחצנים בצד המארז

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום לכולם, אני צריך המלצה שלכם (לאחר נסיונות בהזמנת מוצרים דרך JEB-TECH וכמובן מהארץ. OK, יש לי סליבינג למחשב שקניתי מזמן, ניסיתי להוציא את החוטים מהמולוקס של ה20 פינים (זה שמתחבר ללוח האם) לא הצלחתי עם שום מכשיר!ו לכן התיאשתי, עטפתי את כל הכבלים של המחשב באיזולירבנד, ועכשיו זה נראה כמו חירייה. כמו כן הוספתי לוח שליטה על מאווררים ויש לו חוטים קטנים כאלו שאותם אין לי מה לעטוף באיזולירבנד, אז כל המחשב שלי נראה רע! החלטתי לא להתייאש ולהתחיל מחדש. אני צריך המלצות. לקנות כבלים מעוגלים (האמת פה אני ממש לא מבין כמה סוגים ומה בדיוק אני צריך) אני יכול להגיד לכם שהמרחק למשל מלוח האם להארד דיסק ולCD הוא ממש קצר (אני יודע שהכבלים האלו הולכים לפי מידות מרחק באינצ'ים) ולכן אני צריך א…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. טוב כמובן שבזמן האחרון הטמפ' עולות, אבל בשביל כרטיס כזה זה לא ממש משנה... בכל זאת, בשביל הניסיון שבעניין לקחתי צלעות קירור של סלרון שנשרף לי, חתכתי אותם לגודל המתאים, קדחתי בהם חורים בשביל הקיבוע, והוצאתי את הצלעות שהפריעו ל"ברגים". תמונות מכל התהליך אין לי, רק של התוצאה, ותמונה שמצאתי בגוגל של הכרטיס שלי... תמונה ראשונה- הכרטיס במקור, התמונה מגוגל, לא מצאתי משהו ברור יותר... http://www.gnt.se/productimages/CGN-348ATVD.jpg בתמונה הראשונה הכרטיס אחרי "מוד", בתמונה השניה הצלעות המקוריות. [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. הMicro HDD שלי שאני משתמש בו בתור HD נייד(עם ממיר ATA-USB2) היום שבק את חיו, והייתי צריך להעביר דיי הרבה מידע מהלפטופ וממש לא היה לי כוח לצרוב. אז אמרתי נפרק את הHDD מהלפטופ כיוון שההרדיסקים הם אמורים להיות אותו דבר. אולם כאשר פירקתי את הHDD מהלפטופ שלי גיליתי חיבורים מוזרים, לאחר מספר שניות הבנתי שאלה הם חיבורי SATA רגילים, גם DATA וגם POWER כמו שיש בכל HD רגיל. המחיר של ההרדיסק הזה הוא כ400 שקל לגרסאות של 80-120GB לפחות לסדרה הספציפית שיש בנייד שלי Scorpio של WD. מי שמכיר הרדיסקים של ניידים יודע עד כמה קטנים הם, נראה שפרוייקטים של מחשבים לרכב או סתם "גאדג'טים" מגניבים תוצרת בית מעולם לא היו קלים כלכך. [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by card,

שלום סמארטפונים חדשים, מגיעים בד"כ עם NFC. ממה שהבנתי, NFC מבוסס בעצם על RFID, בתדר 13.56MHz, בניגוד ל-RFID רגיל שעובד בד"כ ב-125KHz. השאלה שלי, האם טלפון שכולל NFC, כולל RFID Tag, או RFID Reader? או את שניהם? ואם את שניהם, אז באיזה מקרים/שימושים הטלפון משתמש ב-Tag, ובאיזה ב-Reader? תודה רבה למי שיכול לחדד את הנושא card

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by se7en,

שלום אם אני רוצה לחבר כמה לדים ללוח כשההרדיסק פועל, איך אני עושה את זה? טורי או מקבילי? האם היציאה הרגילה מהלוח ללד של ההרדיסק תעמוד במתח של...נגיד 10 לדים?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by ofir060,

אני מתכנן לקנות את הקיט הזה: http://www2.buyincoins.com/details/arduino-component-basic-element-pack-set-kit-case-for-arduino-starter-beginners-product-11631.html שפרסם עידו מהבייט הלבן. שאלה כללית, יש שם כל מה שאני צריך מבחינת נגדים ג'אמפרים וכל זה? לא הבנתי מה זה הלוח Duemilanove ועל מה השלט שבא עם הקיט שולט... אשמח לעזרה...

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום קיבלתי מחבר לתקן ספק כוח של LITEON של 310W. מסתבר שהמאוורר היה תפוס. פתחתי הכל ושימנתי את המאוורר אבל הוא לא הסתובב פירקתי אותו והיה נראה שכנראה כל הסלילים התחממו מידי ולכן הוא לא מתפקד מכיוון שלא היה קונקטור מסודר, חתכתי את החוטים שלו והלחמתי במקומו מאוורר אחר שיש לי (בדקתי אותו מול ספק DC שהוא עובד, והוא באמת תקין). אחרי ההלחמה סגרתי הכל וחיברתי למחשב הספק פועל אבל המאוורר כאילו בהתחלה נותן תזוזה קטנה, אבל לא מסתובב. האם יתכן ובספקים כאלו המאוורר צריך לפעול רק אחרי טמפ' מסויימת? או שמשהו דפוק במעגל? (בדקתי שוב, המאוורר תקין). חשבתי שאולי אני יכול למשוך מתח במקביל מאחד המולקסים.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by מלאךשחור,

בפעם הראשונה ששמעתי את המילה הזאת לא ממש הבנתי מה זה התחלתי לחפש ברשת עוד ועוד ואז מצאתי את האתר הזה HWZONE ראיתי קצת תמונות למדתי והבנתי! התחלתי לעבוד על המארז של המחשב הישן שלי (פנטיום 2 שהלך לעולמו) צבעתי אותו בשחור (כמובן הצבע האהוב עלי) כפתורים בכחול (גם אהוב עלי אבל פחות) כמובן שהוצאתי מתוך המארז את הכל הכל!!! עשיתי לו קידוחים וחיתוכים עם כוסות ומקדחים במיוחד בשביל מאווררים כל אחד לגודל שלו לאחר מכן עבדתי על שיוף המארז מכל כיוון שהיה צריך בצד שמאל פתחתי לו חלון מרובע, וניקיתי אותו טוב! אחרי שסיימתי עם החיתוכים והשיופים התחלתי לצבוע את כל המארז בשחור! יצא פשוט סוף הדרך! לאחר שסימתי לצבוע, התחלתי להרכיב. הרכבתי את הלוח אם(שיפרתי אותו עכשיו מפנטיום 2 לפנטיום 3) וכל הכר…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by icebreak,

http://www.headwize.com/projects/noise_prj.htm

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. פירקתי עכבר אופטי והוצאתי ממנו לד מה אפשר לעשות עם זה? חשבתי לעשות פנס ממש חזק כמו האלה שיש במחזיקי מפתחות רק עם 2 לדים ואז זה יהיה משו מפציץ ומסנוור. יש עוד רעיונות?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by foty123,

אז ככה אני יתחיל : התעצבנתי שיש לי מארז מתפרק (משנת 2000 נראה לי) אז החלטתי שאני לא רוצה מארז בכללל חח המאוורר הגדול שבתמונה מקרר גם את המחשב וגם אותי חח אני מתכנן קירור מים.. חסר לי רק בלוק מים (יש לי כרגע בעיות תקציב..) את הארד דיסקים אני לא יכול להזיז כרגע בגלל שהכבלים של הIDE שיש לי בבית קצרים מידי.. צריך ללכת לקנות אחד יותר ארוך.. מתוכנן עוד מאווררים פשוט אין לי כח לחבר אותם כרגע מתוכנן לדים גם (יום ראשון או שני) הנה תמונות של ההתחלה : 1. http://img254.imageshack.us/img254/5076/005tz4.jpg 2. http://img208.imageshack.us/img208/4821/006fw3.jpg 3. http://img517.imageshack.us/img517/9156/007jv5.jpg 4. http://img517.imageshack.us/img517/1065/008um0.jpg אח…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Crazy Timmy,

שלום לכולם ברצוני לבנות מקלט אינפרא אדום למחשב מצאתי סירטוט מה שרצתילדעת האם מישהו כבר הרכיב לפי המעגל הזה וזה עבד לו .?... את העינית יש לי ממכשיר DVD ישן ככה שיש לי את כול הרכיבים תודה לעוזרים או שעדיף את המעגל השני ? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אוקי לפני שבוע וחצי התחלתי את המוד הראשון שלי בנתיים יצא לי יפה מאוד , נשאר לי לעשות שכבה אחת וכמה תיקונים (צידי המארז צבועים באדום,הגג צבוע בנתיים בכסף,הפאנל הקדמי צבוע גם הוא בכסף חוץ מפס אדום בצד ימין איפה שהלחצנים,הלחצנים צהובים) בנתיים יצא פצצה! נקווה שגם הציור יצא לי יפה קיצר הנה הציורים: (אם יש לכם רעיון יותר טוב אודה לכם) נ.ב : אם אתם רוצים לצייר ציור מסובך על המארז יש לי טיפ בשבילכם- הדפיסו את הציור המסובך שלכם,קחו נייר קופי ושימו אותו על המארז,שימו את הציור שהדפסתם על הנייר קופי ועברו עליו בעיפרון (עובד!בדוק ד"ר פישר) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. יש לי הארד דיסק מיני של נגן ארקוס. הגודל שלו הוא 5X7 ס"מ. אין לו חיבור פינים, זה מין חריץ כזה מה אפשר לעשות איתו? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. היום הגיע אלי לוח ארדואינו, שהזמנתי מאיביי. שני לדים אדומים להשמה משטחית דלקו כשחיברתי את הארדואינו למחשב- האחד של פין 13 והשני של ה-ON. אז אחרי כמה נסיונות, שהלדים דלקו יפה, הלד של פין 13 פתאום נהיה חלש נורא, נקודתי ממש. בדיקה נוספת העלתה שללד יש בליטונת בפלסטיק השקוף שלו, ממש מעל מקור האור, וללד התקין זה לא קרה. אני חושד שסיבה כלשהי (התחממות יתר, איכות בנייה נומכה, מתח לא יציב... אנא עארף?!) הפלסטיק ניתק ממקור האור בנקודה שבה הוא אמור להיות צמוד, וכך בגלל שבירת האור הוא לא מצליח לצאת. אני קורא את מה שכתבתי ואני רואה שזו שטות מוחלטת: האור לא יכול להישבר לא בזוויות האלו, ולא במעבר מתווך בעל מקדם שבירה נמוך לבעל מקדם גבוה, וחוץ מזה, בהחזרה גמורה לא הייתי רואה שום אור, ו…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Moty_p,

קניתי דראמל אתמול ב - 300 שקל של סקייל והוא אחלה דבר אבל... קניתי אותו בשביל לעשות חלון למארז שלי, חלון ענק על כל הגודל של הפח כמעט אז מין הסתם אני צריך לחתוח איתו פח בגודל 2 מילימטר בערך קיבלתי איתו 5 דיסקיות חיתוך ולא האמנתי כמה מהר הם נגמרים מזה בקושי עשיתי פאנס וכבר נגמרו לי כל הדיסקיות איזה באסה מזה איזה מהר זה נגמר אני יהיה צריך לפחות 100 דיסקיות כדי לעשות את החלון מאיפה אפשר ליקנות דיסקיות חיתוך של דראמל?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. איזי עובי של פרספקס יכול להחזיק מאוורר 120 מ"מ חזק יותר 3מ"מ או 5מ"מ ? ואיר אני יכול לחתור חור 120 מ"מ אין לי דרמל ולא מצאתי כוסית מתאימה תודה לכם

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Samnet,

אני רוצה שגג המארז יוגבהה בשתי אזורים בגג המארז (מארז שוכב , אז החלק השיוצא החוצה) אני רוצה לפתוח שתי פתחים בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ ואז לסגור את הפתחים בעזרת מתכת שחורה מחוררת ככה שגובהם של שתי החורים יהיה 3 ס"מ יותר גבוהה מגג המארז. יש לי המון כלים בבית מה אני צריך לעשות ? ומאיפה אני משיג את המתכות ?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by tomert85,

שלום רב האם ניתן לעשות שג'ויסטיק ישלוט בג'ויסטיק שבמחשב אחר. לדוגמא. במחשב א': מחובר ג'ויסטיק דרך USB במחשב ב': (הנמצא במקום אחר) מחובר ג'ויסטיק דרך USB כעת, אני מעוניין שהג'ויסטיק שבמחשב א' יוכל להזיז (פיזית) את הג'ויסטיק שבמחשב ב', בתנועות של ימינה, שמאלה, קדימה ואחורה בלבד. אני לא כל כך מתמצא באלקטרוניקה ולכן אני צריך עזרה. האם ניתן לעשות זאת? אם כן, מה השלבים? אשמח אם תעזרו לי.. מודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום יש לי מסך סמסונג בן 4 שנים + דגם 731bf שבע עשרה אינץ' אלסידי , בחודשים האחרונים מתי שאני מדליק את המחשב המסך מהבהב באוינדאוס 7 ואחרי כמה שניות בערך דקה 2 הוא מפסיק מה כדי לעשות ? אחריות נגמרה. לפני שבוע גם החלפתי ספק בגלל סיבה שהמחשב לא היה נדלק ב5 פעמים ניסיון ועכשיו הכול טוב חוץ מהמסך...

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by card,

שלום במשקף גלים, האם אנחנו צריכים לעבור ממצב x1 למצב x10 החל מתדר מסוים? אם כן, מהו התדר? תודה

דיונים חדשים בפורומים