אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה שגג המארז יוגבהה בשתי אזורים בגג המארז (מארז שוכב , אז החלק השיוצא החוצה) אני רוצה לפתוח שתי פתחים בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ ואז לסגור את הפתחים בעזרת מתכת שחורה מחוררת ככה שגובהם של שתי החורים יהיה 3 ס"מ יותר גבוהה מגג המארז. יש לי המון כלים בבית מה אני צריך לעשות ? ומאיפה אני משיג את המתכות ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יכול לחשב לי איזה נגד אני צריך בשביל מעגל שמחובר לUSB עם 6 לדים 3 מקבילים ל3 שכל אחד צורך3V 20mA תודה מראש, Deyv
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, קניתי לוח אם A7N8X-VM400 ומאוורר Thermalright 947U להפתעתי גיליתי שעל לוח-האם הזה מסומנים בצבע כסף הנקודות בהן אמורים לעבור הברגים שמצמידים את גוף הקירור למעבד, אבל אין חורים!. למיטב הבנתי - צריך לקדוח את החורים... (נכון? נכון?) טוב, קדחתי את החורים - והצלחתי להרוס את הלוח.. (חיברתי לספק - וחוץ מאיזה טרנזיסטור שהתפחם לא קורה כלום..) ועכשיו אני עם לוח מס' 2 (מאותו סוג) - שמאד לא בא לי להרוס גם כן.. מישהו יודע: 1. אם אכן מותר לקדוח את הלוח בנקודות הללו? 2. אם התשובה ל-(1) שכן - טיפים על איך לקדוח? יש לי מקדח של דרמל, הוא מומלץ לעבודה כזו? 3. אם פתק בכותל יעזור? תודה מראש.. אסף.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי דראמל אתמול ב - 300 שקל של סקייל והוא אחלה דבר אבל... קניתי אותו בשביל לעשות חלון למארז שלי, חלון ענק על כל הגודל של הפח כמעט אז מין הסתם אני צריך לחתוח איתו פח בגודל 2 מילימטר בערך קיבלתי איתו 5 דיסקיות חיתוך ולא האמנתי כמה מהר הם נגמרים מזה בקושי עשיתי פאנס וכבר נגמרו לי כל הדיסקיות איזה באסה מזה איזה מהר זה נגמר אני יהיה צריך לפחות 100 דיסקיות כדי לעשות את החלון מאיפה אפשר ליקנות דיסקיות חיתוך של דראמל?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום היום המורה שלי באלקטרוניקה הסבירה על התנגדות נראה לי ואמרה שמסמנים בסימן כזה של חצי עיגול כאשר החצי הריק נוטה למטה ויש 2 קוים משתי הצדדים למטה. והיא אמרה שזה נקרא אום, ואני תמיד חשבתי שלא כותבים אום אלא כותבים אוהם, האם צדקתי? תודה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נשמע קצת עלוב, אז קצת התביישתי לפרסם את זה :-[... אבל אני יחיה עם זה בתקווה שאף-אחד פה לא מכיר אותי אישית... פירקתי כמנהגי כמה דברים היום ובניהם את המחשבון הישן שלי... ראיתי את המסך וחשבתי אולי אםשר לעשות איתו משהו... ??? אז אני נותן פה את הדגם בתקווה למצוא משהוא מעניין לעשות איתו... (אין בעיה להלחים ולחבר דברים....) מחשבון: CASIO V.P.A.M fx-82w --- אפילו סתם לכתוב כמה מספרים... להפעים לדים מסוימים מהתצוגות... משהו... =\
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי חלום לעשות מחשב HTPC ממארז של ווידיוא מה זה יפה שמצאתי.... הבעיה היא המארז הוא די קטן ומחשב רגיל לא יכול להיכנס שם, אז ראיתי בטלוויזיה שיש כאלה לוחות אם שכוללים בתוכם את הכרטיס קול, רשת וגרפיקה והם והם ממש קטנים, וגם ראיתי שיש ספקי כוח כאלה שטוחים וארוכים, אני לא רוצה מחשב חזק כך שלא חשוב לי הקטע עם הגרפיקה העיקר שהיה קטן, הבעיה שראיתי את זה רק בטלוויזיה. השאלה אם מישהוא מכיר איזה חנות שמוכרת לוחות אם וספקי כוח קטנים?
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך להגדיר לחצן מומנטור שבזמן לחיצה לד 1 עובד קבוע והלד השני מהבהב לשני שניות אני עשיתי תוכנית אני לא יודע בדיוק מה לא בסדר איתה משהוא יכול לעזור לי ? int swich = 7 ; int momntor = 8; int ledPin = 13; int ledPin1= 9; boolean lastButton = LOW; boolean currentButton = LOW; boolean ledOn = false; void setup() { pinMode(swich, INPUT); pinMode(momntor, INPUT); pinMode(ledPin, OUTPUT); pinMode(ledPin1, OUTPUT); } boolean debounce(boolean last) { boolean current = digitalRead(momntor); if (last != current) { delay(5); current = digitalRead(momntor); } return current; } void loop() { currentButton = debounce(lastButton); if (lastButton == LOW &&a…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נתקלתי בכתבה וראיתי שם מארז פשוט מדהים! - בקיצור אני רוצה כזה! אם מישהו יודע אולי של איזו חברה או איפה אפשר לקנות כזה? אחרת אני הולך לבנות אותו בעצמי.. http://www.guru3d.com/article/guru3d-rig-of-the-month--july-2008/
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חשבתי להתחדש ברב מודד חדש, ה-ANENG שברשותי מתחיל להתפרק. אלו המתמודדים הרלוונטים לדעתי: FLUKE 15B+ בעלות של 72.46$ עכשיו ב-AliExpress איכות של Fluke, יקר יותר, כבלים לא משהו. UNI-T UT15B PRO דיי דומה בהגנות שלו לפלוק. פרובים עם ציפוי זהב. עלות 54$ ב-AliExpress. UNI-T UT61E+ רב מודד עם רזולוציה 22,000. יש עליו כמה ביקורות ביוטיוב. נראה דיי High-end ... https://www.aliexpress.com/item/1005001632283855.html גם מגיע עם פרובים טובים. לפי ביקורת של EEVBLOG הגנות פחות טובות. מה אתם חושבים? איזה כדאי?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי , אני בונה מגבר בעזרת TDA2005 . לאן לחבר את הפונציומטר ? מישהו רשם לי ככה: חיבור 1: לleft או right חיבור 2: להמשך של המעגל חיבור 3: לאדמה לא הבנתי איפה זה להמשך של המעגל. תודה לכם.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב כמובן שבזמן האחרון הטמפ' עולות, אבל בשביל כרטיס כזה זה לא ממש משנה... בכל זאת, בשביל הניסיון שבעניין לקחתי צלעות קירור של סלרון שנשרף לי, חתכתי אותם לגודל המתאים, קדחתי בהם חורים בשביל הקיבוע, והוצאתי את הצלעות שהפריעו ל"ברגים". תמונות מכל התהליך אין לי, רק של התוצאה, ותמונה שמצאתי בגוגל של הכרטיס שלי... תמונה ראשונה- הכרטיס במקור, התמונה מגוגל, לא מצאתי משהו ברור יותר... http://www.gnt.se/productimages/CGN-348ATVD.jpg בתמונה הראשונה הכרטיס אחרי "מוד", בתמונה השניה הצלעות המקוריות. [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים. עוד לא יצא לי ללמוד את השפה [לא לימדו אותה בתקופת ההנדסאי שלי] אבל שאלתי היא האם אתם יכולים לכתוב לי איזושהי תוכנית קטנה עם הערות בצד תוכנית שמייצרת גל סינוסואדלי ע"י זיכרון של 1024 הדוגם כל פעם תא אחר תא [תדר נמוך] עד FFFF וחוזר חזרה ל FFFE וככה הלאה על מנת שיווצר איזשהו גל סינוס וע"י הזנה של נתון למשל +5 הדגימה תקפוץ בין כל נניח 5 תאים [משמע תדר גבוה יותר] האם ניתן לכתוב תוכנית מסוג זה?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פשוט לוקחים ת'ספריי וצובעים או שצריך להכין את המאוורר לזה לפני זה ? אה ויש לי מאוורר 80 מ"מ והבסיס שלו לא רוצה לצאת (לא הלהבים , השלב שאחרי זה, הPCB ) איך אפשר להוציא את הבסיס שלו?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, הגעתי למצב שיש לי כבר על הרצפה איזה ארבעה שנאים, מסך, כרטיס קול, מיקסר, מודם וכו' דבר ראשון נמאס לי שהם על הרצפה, ואני רוצה לבנות להם מדף\תאים כאלה, ואשמח מאד על הדרך להוריד את השדה שהם פולטים מהסיבה שאני מקליט מוזיקה, ושומע זימזומים והיסים, האפשרויות העומדות בפניי הן עץ, אלומיניום, פלדה ופרקספקס, רק שבעניין הפרספקס אני מפחד שיהיה מצב של חשמל סטטי ופריצה תהיה לא נעימה, אשמח לתגובות, תודה מראש, גיא
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבצע מודינג קטן וברצוני לצבוע את המאווררים שבמארז (רק הרוטור) בצבע כתום. אשמח לקבל המלצה לאיזה צבע או ספריי לקנות ומחיר משוער. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מנסה לתקן טלויזיית LCD גדולה שלא נדלקת (יש מתח באיזה שהוא מעגל בקרה פנימי של הספק, אין מתח באף אחת מהמסילות העיקריות) פתחתי - יש Active PFC, המתח למעגל בקרה שעובד מגיע לפניוץ ביציאה של ה PFC יש פיוז F3.15A (שרוף), קבל אלקטרוליטי גדול של 400V (נוזל), ומעגל המיתוג הראשי שכולל את השנאי של הספק ו 2 מוספטים החלפתי את הקבל והפיוז של 3.15A, חיברתי לחמל, נשמע "תק" והפיוז נשרף שוב (הפיוז הראשי בכניסת המתח לא נשרף) מדדתי את המוספטים, הם מקוצרים לגמרי בין כל 3 הרגליים 1. האם הם הבעיה הנוספת היחידה ? כלומר אם אני מחלי אותם זה יעבוד ? 2. אני רוצה לנסות לחבר את המעגל לחשמל כשהמוספטים בחוץ (לא מחוברים למעגל) כדיי לראות אם הוא יקצר בצב כזה - האם אני יכול לדפוק ככה משהוא ? 3. המוספטים…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב יש ברשותי את כרטיס הרשת האלחוטית ביואסבי : http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260833410302&ssPageName=ADME:L:OC:GB:1123 עכשיו אני בונה איזה משהו להגדלת הטווח קליטה ואני רוצה לקנות לו מעריך....האם לפי החיבורים של האנטנה של הכרטיס יהיה מתאים לחיבורים האלה של הכבל: http://www.ebay.com/itm/3M-Antenna-RP-SMA-Extension-Cable-Wi-Fi-WiFi-Router-10-/230471601849?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35a92d8eb9 ??? האנטנה מתפרקת בסיבוב מהכרטיס רשת האלחוטית של היואסבי.... אני רוצה להזמין את הכבל ולהיות בטוח שזה יהיה מתאים. תודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים מדובר במארז CORSAIR 570X (התמונה לא שלי אלא רק להמחשה) הרדיאטור אמור לשבת באותה הקונפיגורציה כמו זה שבתמונה רק שהוא 360MM. בגדול הברגים אמורים להכנס דרך פלטת מתכת שיושבת בחצים האדומים, דרך המאווררים לתוך הרדיאטור. הבעיה היא שהבגרים שלי קצרים מידי ולא מגיעים לרדיאטור בגלל תוספת ה2-3MM של הפלטה. אז התחלתי לחשוב על דרך לחבר\לחבוק את הרדיאטור ע"ג המאוורים עד לפלטה שמחזיקה את המאווררים שנראית כך: (בחצים האדומים יושבים הברגים של המאוררים, הכחולים פנויים) הבעיה היא שהרדיאטור ברוחב המאוררים בדיוק ולא בולט עד לחצים הכחולים, מה שמקשה לחבוק אותו יחד. אם למישהו יש רעיון כיצד…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני מעונין להרכיב מעגל חשמלי פשוט המורכב מלד רגיל אחד(צורך 3.2 וולט ו 20 מילי אמפר) מנגד ומשנאי כמקור כח. פרטי השנאי הם: 9וולט ו 300ma. מה אומר בעצם ה 300ma, והאם אני יכול לחבר נגד שיוריד ל 5.8 וולט ממקור הכח? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
how i can do me cabel in the copmuter look like that?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי , השגתי ספק כוח נוסף למחשב. עכשיו הספק כוח הראשון שמחובר ללוח אם בעצם נדלק שאני מדליק את המחשב. והספק השני שהבאתי ממחשב אחר , הוא מחובר רק לחשמל ומצד שני לכוננים ולא ללוח אם , ככה שהוא בעצם לא "יודע" שאני מדליק את המחשב. איך אני גורם לו שברגע שאני מפעיל את המחשב הוא יעבוד גם ? פשוט יש לי ספק קצת חלש במחשב , אז חשבתי לחלק את העומס בין שני ספקים. תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותי מחשב כף יד Palm Zire 72 עם סוללת ליתיום מתה בפנים... וחבל לי עליו, הוא כמו משקולת נייר כבר איזה שנה :s05: חשבתי לחבר סוללה של מכשיר סלולרי... אבל שמתי לב שיש בהם 3-4 הדקים כשבסוללה המקורית שלו יש רק 2. אחרי יותר מדי חיפושים מצאו לי סוללה כזו, ונדהמתי במחיר... 250 ש"ח... זו כולה סוללה, לא שווה את הכסף הזה. לכן הגעתי למסקנה שצריך לעשות Mod ופשוט לחבר סוללה רעננה במקבל לישנה והדביק אותה על גב המכשיר. למזלי, הדרישה שלו זהה, 3.7 וולט. לכן סוללה עם 1000mAh פלוס מינוס תספיק לי (המקורית 960mAh) הנה דוגמה ל-3 פינים: וזו דוגמה ל-4 פינים: הבעיה שאני לא יודע מה לעשות עם החיבורים הנוספים, בסוללה של 3 חיבורים, שמתי לב שבין פין הראשון ולשני היה 3.7 וגם בין הראשון לשלי…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איך אני יכול לדעת אם החום של הנגד הוא בסדר זאת אומרת שאני יכול להשתמש בנגד בלי חשש שהוא ישרף כי יש לי נגדים שהם מתחממים אחרי שני מהפעלתם ומתקררים שניה אחרי שאני מחבה אותם ממש ממש בצורה רצינית נכון שהיה על זה הסבר במדריך אבל לא הבנתי ממנו כלום ואני לא יכול לדעת מה מו מי על הנגד מצפה למידע
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז אני מרכיב HTPC והחלטתי לחבר לו שלט רחוק כדי שיהיה מקצועי נתקלתי בבעיה של הדלקת המחשב (כיבוי זה פשוט) ולאחר חיפוש בגוגל הדבר שהכי מצא חן בעיני היה המוצר שלהם www.SIMEREC.com הזמנתי את הרכיבPCS 1 החיבור היה פשוט מאוד יש הוראות באתר למי שמעוניין מקבלים איתו גם שני פלסטיקים נוחים לחיבור לספק מבלי לחתוך את הכבלים של הספק אלא רק לחרוץ אותם קצת עובד מצויין הכיול של איזה כפתור שאתה רוצה מתבצע על ידי כפתור שנמצא ברכיב ואז לחיצה על השלט יש לד שמראה לך שאתה מצליח מומלץ בחום! מצורף תמונות [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-