עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אוקי לפני שבוע וחצי התחלתי את המוד הראשון שלי בנתיים יצא לי יפה מאוד , נשאר לי לעשות שכבה אחת וכמה תיקונים (צידי המארז צבועים באדום,הגג צבוע בנתיים בכסף,הפאנל הקדמי צבוע גם הוא בכסף חוץ מפס אדום בצד ימין איפה שהלחצנים,הלחצנים צהובים) בנתיים יצא פצצה! נקווה שגם הציור יצא לי יפה קיצר הנה הציורים: (אם יש לכם רעיון יותר טוב אודה לכם) נ.ב : אם אתם רוצים לצייר ציור מסובך על המארז יש לי טיפ בשבילכם- הדפיסו את הציור המסובך שלכם,קחו נייר קופי ושימו אותו על המארז,שימו את הציור שהדפסתם על הנייר קופי ועברו עליו בעיפרון (עובד!בדוק ד"ר פישר) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. פירקתי עכבר אופטי והוצאתי ממנו לד מה אפשר לעשות עם זה? חשבתי לעשות פנס ממש חזק כמו האלה שיש במחזיקי מפתחות רק עם 2 לדים ואז זה יהיה משו מפציץ ומסנוור. יש עוד רעיונות?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by וזאנה,

שלום קיבלתי מסך שלא נידלק דגם MAG גודל 19 החלפתי כבל ועדין לא עובד איך אני יכול לעלות על התקלה ומה צריך לבדוק ראשון והאם יש סדר מסויים של בדיקות ? אם כן אפשר מדריך תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. איזי עובי של פרספקס יכול להחזיק מאוורר 120 מ"מ חזק יותר 3מ"מ או 5מ"מ ? ואיר אני יכול לחתור חור 120 מ"מ אין לי דרמל ולא מצאתי כוסית מתאימה תודה לכם

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by urinka,

הי אני מעונין לבנות משדר FM כדי לשמוע מסיקה מהנגן שלי באוטו חפישתי בפורום ולא מצאתי תשובה מפורטת חיפשתי גם ברשת אך המעגלים שנתקלתי בהם כללו רכיב שלא מצאתי בחנויות (stereo transmitters BA1404) אשמח אם מישהו יוכל לעזור בנושא נ.ב חשוב שאיכות השמע תהיה טובה תודה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Crazy Timmy,

שלום לכולם ברצוני לבנות מקלט אינפרא אדום למחשב מצאתי סירטוט מה שרצתילדעת האם מישהו כבר הרכיב לפי המעגל הזה וזה עבד לו .?... את העינית יש לי ממכשיר DVD ישן ככה שיש לי את כול הרכיבים תודה לעוזרים או שעדיף את המעגל השני ? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. יש לי הארד דיסק מיני של נגן ארקוס. הגודל שלו הוא 5X7 ס"מ. אין לו חיבור פינים, זה מין חריץ כזה מה אפשר לעשות איתו? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by sgeva2001,

רוצה להשתמש בכונן פנימי ככונן גיבוי אבל שיהיה מוגן מפני תקלה בספק הכוח שעלולה להרוס את הכונן. וכמובן כך נוח לבצע גיבויים . לכן ברצוני לשים מפסק חיצוני על המארז אשר יחבר או ינתק את מתח האספקה לכונן. האם יש במקרה התקן מסחרי מוכן לסידור זה , עם הפלגים המתאימים? או המלצות לגבי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. בתודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by deyv,

מישהו יכול לחשב לי איזה נגד אני צריך בשביל מעגל שמחובר לUSB עם 6 לדים 3 מקבילים ל3 שכל אחד צורך3V 20mA תודה מראש, Deyv

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by פרוך,

קניתי את הפס לדים מאיבי מפה: http://www.ebay.com/itm/121033064309?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 עכשיו יש לי בעיה אני לא יודע איך לחבר אותו קיבלתי את הפס לדים אם שלט מין קופסא לבנה כזאת מה שמתחבר לפס לדים ועוד כבל שחור קטן כזה חתוך יש את התמונה באיבי אבל אני לא יודע איך לחבר אותו כי לא מוצא שום דבר בבית של 12V

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by lazy-bones,

זה המארז שלי.... על איזה צבעים אתם ממליצים לצבוע אותו? אני חשבתי על את המארז ואיפה שיש אפור - כחול ממש כהה ואיפה שיש לבן שזה כולל גם את הפלופי, ואת הכיסויים של הסידירומים (אני הולך לעשות אותם STEALTH) - בזהב עדין אוד - שילוב של זהב וכסף וכשאתם נותנים רעיון, תייחסו אותו גם לצבע של הפס המבריק (זה שבין האפור ללבן), וללחצנים בצד המארז

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. היום הגיע אלי לוח ארדואינו, שהזמנתי מאיביי. שני לדים אדומים להשמה משטחית דלקו כשחיברתי את הארדואינו למחשב- האחד של פין 13 והשני של ה-ON. אז אחרי כמה נסיונות, שהלדים דלקו יפה, הלד של פין 13 פתאום נהיה חלש נורא, נקודתי ממש. בדיקה נוספת העלתה שללד יש בליטונת בפלסטיק השקוף שלו, ממש מעל מקור האור, וללד התקין זה לא קרה. אני חושד שסיבה כלשהי (התחממות יתר, איכות בנייה נומכה, מתח לא יציב... אנא עארף?!) הפלסטיק ניתק ממקור האור בנקודה שבה הוא אמור להיות צמוד, וכך בגלל שבירת האור הוא לא מצליח לצאת. אני קורא את מה שכתבתי ואני רואה שזו שטות מוחלטת: האור לא יכול להישבר לא בזוויות האלו, ולא במעבר מתווך בעל מקדם שבירה נמוך לבעל מקדם גבוה, וחוץ מזה, בהחזרה גמורה לא הייתי רואה שום אור, ו…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by eyalgp,

לצורך החלפת ספק מעניין אותי לדעת: לדוגמא אם במערכת מחשב שצורכת 250W במאמץ ו100W במנוחה, הצריכת חשמל בפועל תיהיה זהה עם ספק 300W ועם ספק700W? ומה לגבי פליטת חום, היא תהיה גבוהה בכל מקרה עם ספק 700W?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by tomert85,

שלום רב האם ניתן לעשות שג'ויסטיק ישלוט בג'ויסטיק שבמחשב אחר. לדוגמא. במחשב א': מחובר ג'ויסטיק דרך USB במחשב ב': (הנמצא במקום אחר) מחובר ג'ויסטיק דרך USB כעת, אני מעוניין שהג'ויסטיק שבמחשב א' יוכל להזיז (פיזית) את הג'ויסטיק שבמחשב ב', בתנועות של ימינה, שמאלה, קדימה ואחורה בלבד. אני לא כל כך מתמצא באלקטרוניקה ולכן אני צריך עזרה. האם ניתן לעשות זאת? אם כן, מה השלבים? אשמח אם תעזרו לי.. מודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by se7en,

שלום אם אני רוצה לחבר כמה לדים ללוח כשההרדיסק פועל, איך אני עושה את זה? טורי או מקבילי? האם היציאה הרגילה מהלוח ללד של ההרדיסק תעמוד במתח של...נגיד 10 לדים?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by card,

שלום במשקף גלים, האם אנחנו צריכים לעבור ממצב x1 למצב x10 החל מתדר מסוים? אם כן, מהו התדר? תודה

17. Started by IL200,

שלום לכולם ראיתי שכמה אנשים מחפשים איך להאיר את המארז/מחשב, ובכן הכנתי מדריך קצרצר שמסביר איך להאיר ובזול ע"י רצועת לדים מאביי. תאורה למחשב ב 1$ + מ ebay [glow=red,2,300]נ.ב (נא לא לראות בשבת)[/glow] [glow=red,2,300]אני לא אחראי על כל נזק שיגרם, נא לפעול בזהירות.[/glow]

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by esaly,

אנשים! אתמול עשיתי איזה מודינג קטן לאחר ההתיעצות איתכם... הנה התוצאות... קודם כל קדחתי חורים בגג של המארז ושמתי שם מאוורר THERMALTAKE SMART FAN 120MM לאחר מכן החלפתי זוג מאווררי 80מ"מ ג'נרי לזוג THERMALTAKE THUNDERBLADE 120MM והכי חשוב - החלפתי את הTHERMALTAKE SILENT של המעבד לTHERMALTAKE BIG TYPHOON והתוצאות מדהימות!!! הבדל של 30 מעלות (לא פחות) בטמפ' של המעבד!! והבדל של 3 מעלות בטמפ' של ההרד דיסק... שימו לב לסיבוב של הBT - ממש חרישי....עד 1000 סיבובים לדקה...(והוא מגביר את עצמו לפי העומס עד 1300 סיבובים מקסימום) הכל שקט וקריר... צילמתי תמונות אבל אני לא יכול לעלות אותן כי כל אחת שוקלת יותר מחצי מגה...

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. טוב כמובן שבזמן האחרון הטמפ' עולות, אבל בשביל כרטיס כזה זה לא ממש משנה... בכל זאת, בשביל הניסיון שבעניין לקחתי צלעות קירור של סלרון שנשרף לי, חתכתי אותם לגודל המתאים, קדחתי בהם חורים בשביל הקיבוע, והוצאתי את הצלעות שהפריעו ל"ברגים". תמונות מכל התהליך אין לי, רק של התוצאה, ותמונה שמצאתי בגוגל של הכרטיס שלי... תמונה ראשונה- הכרטיס במקור, התמונה מגוגל, לא מצאתי משהו ברור יותר... http://www.gnt.se/productimages/CGN-348ATVD.jpg בתמונה הראשונה הכרטיס אחרי "מוד", בתמונה השניה הצלעות המקוריות. [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. חשבתי לנסות לבנות משהו כזה מישהו ניסה פעם? אני יודע שאפשר לקנות בכמה עשרות שקלים אבל מה כיף בזה...(?)

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by YogiBear,

לקראת שתי מודים שאני עובד עליהם רציתי להעמיק את הידע הלאקטרוני שלי וללמוד קצת על המושג- "קצר" שנפוץ במיוחד במחשבים. רציתי לדעת איך נוצר קצר ואיך אפשר למנוע אותו. הבנתי שכאשר נוצר קצר לפעמים הוא שורף רכיבים כל שהם. השאלה העיקרית שלי היא איך אני מונע מהלוח אם שלי כאשר אני מתקין אותו במארז שאני בונה שהוא לא יקוצר וישרף.(הוא יחסית חדש וכסף לנסות ודברים כאלה לא הכי קיים ). אם יש דברים להקפיד עליהם בהרכבה וכאלה. זה דבר שיחסית חשוב לי לדעת כי יש לי נסיון בהרכבת מחשבים/פירוק וכאלה אבל לא תמיד ידעתי בדיוק איך זה עובד כשהרבה אנשים אומרים שנוצר קצר במערכת. הרבה תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  22. הי, קניתי לוח אם A7N8X-VM400 ומאוורר Thermalright 947U להפתעתי גיליתי שעל לוח-האם הזה מסומנים בצבע כסף הנקודות בהן אמורים לעבור הברגים שמצמידים את גוף הקירור למעבד, אבל אין חורים!. למיטב הבנתי - צריך לקדוח את החורים... (נכון? נכון?) טוב, קדחתי את החורים - והצלחתי להרוס את הלוח.. (חיברתי לספק - וחוץ מאיזה טרנזיסטור שהתפחם לא קורה כלום..) ועכשיו אני עם לוח מס' 2 (מאותו סוג) - שמאד לא בא לי להרוס גם כן.. מישהו יודע: 1. אם אכן מותר לקדוח את הלוח בנקודות הללו? 2. אם התשובה ל-(1) שכן - טיפים על איך לקדוח? יש לי מקדח של דרמל, הוא מומלץ לעבודה כזו? 3. אם פתק בכותל יעזור? תודה מראש.. אסף.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום רב! נסעתי לא.אבן אלקטרוניקה וקניתי את כל המצריכים והם ניראים בידיוק אותו דבר כמו במדריך אלה כשהגעתי הביתה גילית שהרכיב אחד קצת שונה ממה שצויין במדריך וזהוא הקולט IR לצערי רק כשהגעתי הביתה שמת לב לבעיה כי יש לו רק 2 רגליים וככל הניראה זהו דגם אחר ממה שצריך :s05: ועוד משהו רציתי לדעת לפני שאני מלחים שהכול מחובר כראוי במקום: תודה רבה לכל העוזרים והמנסים האם זה מחובר טוב? מה לעשות בקשר לIR? חייבים להחליף או שגם זה מתאים?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום יש לי מסך סמסונג בן 4 שנים + דגם 731bf שבע עשרה אינץ' אלסידי , בחודשים האחרונים מתי שאני מדליק את המחשב המסך מהבהב באוינדאוס 7 ואחרי כמה שניות בערך דקה 2 הוא מפסיק מה כדי לעשות ? אחריות נגמרה. לפני שבוע גם החלפתי ספק בגלל סיבה שהמחשב לא היה נדלק ב5 פעמים ניסיון ועכשיו הכול טוב חוץ מהמסך...

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Ash Binary,

אני מנסה לתקן טלויזיית LCD גדולה שלא נדלקת (יש מתח באיזה שהוא מעגל בקרה פנימי של הספק, אין מתח באף אחת מהמסילות העיקריות) פתחתי - יש Active PFC, המתח למעגל בקרה שעובד מגיע לפניוץ ביציאה של ה PFC יש פיוז F3.15A (שרוף), קבל אלקטרוליטי גדול של 400V (נוזל), ומעגל המיתוג הראשי שכולל את השנאי של הספק ו 2 מוספטים החלפתי את הקבל והפיוז של 3.15A, חיברתי לחמל, נשמע "תק" והפיוז נשרף שוב (הפיוז הראשי בכניסת המתח לא נשרף) מדדתי את המוספטים, הם מקוצרים לגמרי בין כל 3 הרגליים 1. האם הם הבעיה הנוספת היחידה ? כלומר אם אני מחלי אותם זה יעבוד ? 2. אני רוצה לנסות לחבר את המעגל לחשמל כשהמוספטים בחוץ (לא מחוברים למעגל) כדיי לראות אם הוא יקצר בצב כזה - האם אני יכול לדפוק ככה משהוא ? 3. המוספטים…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים