אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי פוטנציומטר של 750 אום בערך ואני רוצה לעשות איתו פאן באס. הבעיה היא שאני מחבר אותו בטור למאוורר לאחר סיבוב קל של הפוטנציומטר המאוורר נעצר. אני רוצה להגדיל את הסיבוב, כלומר שההתנגדות שתהיה בטור על המאוורר תהיה יותר נמוכה. אודה לכם אם תוכלו לשים או להסביר מעגל עם צורת החיבורים וערכי הנגדים ( או הנגד הבודד ) הדרושים לצורך העשיה. תודה לכל העונים.
-
- 15 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
מארז Full Tower ג'נרי,שנצבע לצהוב והשלדה לשחור. הצבע השחור של השלדה נדפק בכמה מקומות,הצבע יוסר ויצבע מחדש באיכות יותר טובה. הצבע הצהוב הולך ,ובמקומו בא ירוק ליים,כמו המכונית בתמונות. הצבע של המגש של הלוח אם הולך לרדת לגמרי,הולך לעבור פוליש שיבריק בלינג בלינג. הפאנל הקידמי ,עבר שכבת בונדו,שסתם את המפרצים של הכונן דיסקטים,תבוא בקרוב עוד אחת. חור מאוורר 80 mm בחלקו האחורי של המארז נחתך ל120 mm,זקוק לשיוף. דלת עם חלון,הולך לבוא פרספקט שקוף עם מדבקת Tint של רכב,וברגע שהמארז מואר מבפנים החלון הופך לשקוף. מבפנים תבוא קטודה סגולה(מחפש) ואם לא אמצא אז תבוא אחת UV. יש קובץ זיפ עם כל התמונות,מה שנעשה בנתיים,וחלקית. http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=14AE8…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בס"ד שלום רב, אני מחפש משהו שמכיר את סביבת ארדואינו ויכול לעזור בתכנות הבקר וחיווטים של רכיבים פשוטים כגון חיישנים פשוטים. בנוסף אני מנסה להבין האם יש תכנה בשוק שמאפשרת לתכנת את הארדואינו בצורה פשוטה ללא צורך בהקלדת פקודות , אלא באמצעות גרירה של סמלים .. כך שתוכל להתאים לילדים. baruch.next@gmail.com
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
case badge = המדבקות שיש על המארז הקטנות שרשום עליהן amd intel וכו' תמונה של חבריה ופשוט זה אומר מה שמקבלים שקונים מעבדים באריזת box וכו'
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב P3 "מסכן" כבר 4 שנים והוא עוד לא עבר מודינג ( :'( בושה) לפני הפרויקט הענק שלי על המחשב החדש החלטתי לעשות מוד לישן ב 0 עלות יש לי כבר כמה רעיונות ותוכניות אבל העיקר הוא: * בגלל החום אני מחליף את הסינק של הP3 השאלה היא האם הסינק סטוק של AMD יתאים , מכיוון שיש לי אחד רזרווה. אני יודע שהרבה סינקים של AMD מתאימים לP3 השאלה היא האם הסטוק יתאים. *אני אגלגל את כל (!!!) הכבלים שיש לי במארז (IDE פלופי ספק ) בצינור סיליקון כחולף בקוטר 1 ס"מ אמרו שהוא אמור להתאים, השאלה היא כמה צינור לקחת? מטר שניים ? תנו עצות וטיפים ורעיונות, יש לי עוד מעט שבוע שלם לעבוד עליו. בתכנון: -בניית תאורה זולה = 4 UB LED מחוברים ל 12V -בניית חלון + איוורור -ריפוד מסיליקון להשקטה של כ…
-
- 24 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני מאמין שחלקכם נתקלתם בכל הפרויקטים של pov עם לדים בצורות כאלו או אחרות. אני רוצה להשים שני מוטות עם לדים על גלגל אופניים, והם ידלקו בפרקי זמן קבועים. הבעיה שנתקלתי בה עכשיו היא כזו, אני רוצה לצרוב את התוכנה (הסקצ' של הארדואינו) לattiny85, הבעיה היא שאני משתמש בשבב tlc5940 על מנת לשלוט ב16 לדים עם אות pwm, אני יודע שיש ספריה לארדואינו לTLC, השאלה היא אם אני צורב את הסקצ' לattiny אז גם הספריה נצרבת עם התכנה? ואם לא, אז איך אני יכול לשלוט בtlc בעזרת פקודות "בסיסיות" של הארדואינו? למי שיש קצת ידע או הכוונה בנושא, אני אשמח. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם מישהו יודע\מכיר מדריך איך להמיר אקדח של מגאסון שיעבוד עם המחשב? אני יודע שיש לגויסטיקים של PS אז אולי גם לזה יש פתרון. אם למישהו יש מדריך אפילו לגויסטיק של מגאסון זה גם טוב. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 726 צפיות
-
-
היי, שאלה קטנה - אני רוצה לקחת כבל rca (משני הצדדים) וכבל של aux (משני הצדדים) ולחבר ביניהם. הrca מפוצל ל2 - בכל אחד יש אדום/לבן וחוטים מסביב), ובaux יש אדום לבן וחוטים מסביב. החוטים מסביב זה האדמה (אני חושב) - אני צריך לחבר את שני האדמה של הrca לאחד של הaux?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
החלתתי סוף סוף לעשות פרוייקט ראשון במודינג. כבר הרבה זמן שאני מתעניין במודינג וקורא אבל עכשיו זו פעם ראשונה שאני אתחיל לעשות את זה בעצמי. אז אתמול קניתי דרימל של יונדאי 210 WATT עם 60 חלקים ב150 שקל (קניתי בהום סנטר במבצע למי שמעוניין במקום 200) וגם קניתי לדים כחולים שחלק מהם כבר הרכבתי [בעזרתו של aviram20 שעזר לי כמה ימים טובים עם הלדים ועם הדרמל (ועדיין עוזר חח)] אז כבר שבוע אני תיכננתי לעשות את מחשב בסגנון של באטמן ואני רוצה להתחיל בכך שעל דלת אחת בצד יהיה את הסמל של באטמן בערך כזה: - אבל עכשיו הגיע הזמן לחשב כל פרט - כי אחרי זה אין דרך חזרה אז קודם כל הנה תמונה של המחשב שלי : (כן כן אני יודע שהוא מאובק - אבל אל דאגה , אני אנקה אותו טוב טוב בימים הקרובים …
-
- 19 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
זה מה שבערך אני רוצה לעשות בתור התחלה איך זה נראה לכם? ועם איזה כלים אני יצתרך דרמל ו..?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בבקשה עם מישהוא יודע ,באיזו נוסחה משתמשים בישביל להפוך אנרגיה(E)למתח(ׂׂU/Vׂ)???.
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
ברצוני לשים במחשב מד טורים שיראה את CPULOAD יש פה למישהו איזה מדריך איך אני מחבר מד טורים למחשב?? תודה
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום כמו בכותרת יש לי מסגרת תמונות דיגיטלית של 7" אינטש (נראלי).. עכשיו רציתי לדעת האם אפשר לחבר אותה למחשב איכשהו שתתפקד לי כמסך נוסף.. כרגע יש לי כרטיס מסך hd5850 עם שתי יציאות dvi ואחת hdmi ה dvi תפוסות אך לא תהיה בעיה לפנות אחת מהן למרות שאני מעדיף שזה ייתבצע על ה hdmi.. המסך הוא של חברת pixel... תמונות: https://picasaweb.google.com/lh/webUpload?uname=dvirper&aid=5621160845474050785 מתחת לחלק בצבע "זהב" יש את כל הלוח קצת בעיה להגיע אליו כי יש הלחמות בנחושת אבל לא יהיה בעיה לפרק אותם.. רציתי לדעת אם מישהו עשה את זה בעבר / יש מדריך לזה..? לאיזה חיבור אפשר לחבר את זה? אולי דרך ה usb או החיבור של ה sd/mmc/ms איכשהו? המסך אומנם קטן אך הוא אמור להראות דברים קטנים כגון w…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן קודם כל לאדעתי איזה כותרת לשים אז שתראו את התראד תגידו לי אני מחפש כל מיני תמונות כאלו שאפשר בעזרתן לחרוט על מארזים........ אפשר לקבל כמה?
-
- 7 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אני עובד על פרוייקט חדש עם המון קידוחים קטנים וגדולים. לקנות מקדח עמוד או מעמד לא מתאפשר לי ממש כרגע מישהו יודע איפה יש סדנא שאולי אני יכול להשתמש בכלים שלהם או אפילו להשכיר לשעה בשביל לסיים את כל הקידוחים ?
-
- 9 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
אני מכין עבודה כרגע ויש פה בשרטוט מגבר בלי מתחי הזנה... למישהו יש מושג מה התפקיד של מגבר כזה ו/או איזה סוגים של מגבר כזה קיימים? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
אני צריך מעגל שידליק מכשיר הפועל ב 220 וולט בשעה מסויימת ויכבה אותו אחרי X שעות, ושוב למחרת וחוזר חלילה. או מעגל שידליק מכשיר למשך X שעות מהרגע ההפעלה הראשוני, ושוב באותה השעה למחרת (ז"א מבוסס על טיימר ולא על שעון). מקווה שהבנתם... תודה לעוזרים :-*
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום..רציתי לדעת עם אתם מכירם מקום שאני יכול לקנות בו פלסטיק שקוף לפי המידות שליי..ועם כן מה המחירים של זה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני קונה עוד חודש-חודשיים מחשב חדש ורציתי לבקש עצות מה כדאי לי לעשות נחמד עם המחשב הישן שלי: מעבד:p4 1.6 478 לוח אם:Asus P4T כרטיס מסך:Albatron Geforce 5900xtv זכרון:256 RDRAM PC800-אבל 400MHZ אפקטיבים בגלל שהלוח אם שלי צוואר בקבוק לזכרון...... ולא יודע איזה ספק..רגיל לא משהו מיוחד... אז אני מתכוון כאילו אם שווה לי לעשות איזה פרוייקט מודינג או לנסות לעשות לו אוברקלוק..אני יהיה אולי מוכן להשקיע בזה עד 200 שקל... מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום למישהו יש מושג איך אני יכול להפעיל ספק מחשב בלי לחבר אותו ללוח אם? אני אשמח למדריך קצרצר אם זה אפשרי בכלל ודבר נוסף, איך אני יכול לחבר לספק אחרי זה מאוורר של מחשב? אם זה לא אפשרי אז שמישהו יגיד לי כי כבר עשיתי אלף ניסיונות חח
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני רוצים להחליש את הלדים(הם מסנוורים) אז חשבתי לכניס נגד בין החיבור לספק לחיבור ללדים רק אני לא יודע איזה נגד תודה, אלכס
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך דרמל שיקדח לי חורים של 1MM בפלסטיק דק . עכשיו אני צריך משהו עדין שלא יפגע לי בסביבה מחוץ לחור המבוקש . איזה דרמל אני צריך לקנות ? וכמה הוא יעלה לי ? {אני צריך משהו זול כי זה ל6 חורים . עבודה חד פעמית } . - הבעיה שאני לא מבין בזה כלום . תודה מראש !
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני לא יודע איזה נגד אני צריך אני צריך לדעת כמה ohm אני צריך אני יודע שR=I/V איך אני מגלה את I איך אני מגלה את V אם זה עוזר אני מחבר דרך מולקס ואני משתמש ב 3 לדים של 3 וולט תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
שלום. התחלתי פרוייקט וכשבאתי להלחים גיליתי שהמלחם שלי סיים את הקריירה ! המלחם היה 30W-130W (עם בוסתר) והוא היה בצורת אגדח המלחם עלה לי כ 142 ש'ח הייתי מגדיר זאת כך . אני רוצה ליקנות מלחם טוב אך לא במחיר מופקע .!! תודה למשיבים !!!
-
- 12 תגובות
- 3.6k צפיות
-