אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קניתי כבלים עגולים לדיסק קשיח ולכונן 1.44 שמתי אותם אבל משהו נראה לי קצת מוזר.. בכבל של הדיסק הקשיח: חלק אחד חיברתי ללוח אם, חלק אחד לדיסק קשיח ועוד כניסה שלו נשארה חשופה במארז, זה בסדר?? (אותו דבר עם הכבל של הכונן 1.44) ראיתי שלכונן הדיסקים שלי יש גם כבל מסורבל כזה כמו שהיה בדיסק קשיח, אני אמור להחליף אותו באחד מהכבלים שקניתי???
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רציתי דבר ראשון להגיד שזו פעם ראשונה שלי באתר ושעד עכשיו אני המום מהיכולות המדהימות שאנשים מציגים פה! אני לעומת זאת פחות כישרוני וגם פוחד לסכן את המחשב שלי!!! רציתי לדעת אם יש חברות שונות לכבלים עגולים, ואם כן מי עדיפה ולמה. מקווה שתוכלו לעזור לי
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום לכולם! חדש בפורום, אז מצטער אם אני פותח שאלה על משהו קיים... אבל לא מצאתי את הנושא והיה נראה לי שאובקלוניג ומודינג הם ההכי רלוונטיים. רציתי להתעניין לגבי כבלים "SLEEVED" למחשב (אין לי מושג מה המונח המקביל). יש מקום בארץ שמתעסק בזה ? מותג מומלץ? דעה לגבי כבלים להארכה? תודה מראש וסליחה אם זה דיון קיים . נ.ב - חדש בכל עניין הפורומים אז בעדינות עליי... אני שביר מבפנים ;-)
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז ככה חיפשתי בפורום, חיפשתי בגוגל, ולא מצאתי שום תשובה עדכנית ומדוייקת. נמאס לי מהמחירים המופקעים של כבלים, במיוחד בתחום האודיו, ונמאס לי מהאיכות החרא שלהם, ומהעובדה שהם יצוקים וברגע שהם נדפקים, אי אפשר לתקן אותם. אני בקרוב אצטרך כמות עצומה של כבלים, מדובר על סטודיו מוזיקלי, עשרות כבלים, ובנוסף גם כבלים לציוד תקליטנות, לי ולחבר. שאלות: 1) מהיכן מזמינים ראשים ומתאמים, רצוי בארץ, סבבה גם מחול. 2) איך יודעים את האיכות של הראשים? חוץ ממשקל וציפוי אין לי מושג 3) איך יודעים איכות של כבל? 4) מאיפה מזמינים כבל, זה כבר רצוי בארץ. 5) שיטות מומלצות להרכבת כבלים (אם יש כאלה) זהו בערך, נקווה שיצא דיון מעניין, נראה לי שזה נוגע להרבה אנשים! יום טוב לכולם!
-
- 5 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם! בעיקבות כל התותחים פה בפורום החלטתי לפתוח דיון על צביעת המארז שלי. כבר כשקניתי את המחשב לפני שנה וחצי בערך רציתי לעשות לו מודינג חמוד אבל לא היה לי זמן וכוח לעשות זאת. גם עכשיו אין לי ממש זמן אבל אני חושב שצביעת מארז זה לא עסק מסובך. לכן החלטתי שצריך לצבוע את המארז 8). בשביל זה אני צריך את עזרתכם. הנה כמה תמונות של המארז: תודה רבה מראש ל-כ-ו-ל-ם מקווה לרעיונות טובים.
-
- 29 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, קראתי המון מדריכים והסברים כאן, קודם כל תודה - עזרתם לי מאוד במידע הראשוני בנוגע לפרויקט שאני רוצה להרים. ועכשיו לעניינים. אני חובב אקווריומים מושבע, וכבר הרבה זמן אני מסתובב עם מחשבה להרים מערכת ניטור ומעקב אחר פרמטרים במים (בפרט טמפרטורה ו-pH, אם אפשר אז גם פרמטרים אחרים כמו קשיות וכו' יהיו מעולים). אני רוצה שבשלב א' הנתונים יוצגו על מסך / אמצעי פלט כלשהו, ובשלב ב' אולי ישודרו לתוכנת מעקב. אני מגיע מתחום התוכנה ורחוק מלהבין בחומרה / אלקטרוניקה וכו'. לכן השאלות שלי אולי יישמעו מטופשות אבל אנסה בכל זאת: א. איזה לוח כדאי לקנות? אני רוצה להשקיע סכום מינימלי ויש לי סבלנות לחכות למשלוח מחו"ל. אשמח לרפרנסים ללוחות ב. עד כמה זה נראה לכם מסובך לאסוף נתונים כאלו? למי…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה השם של הדבר הזה כמה הוא עולה ומאיפה אפשר להסיג אותו? http://hwzone.co.il/reviews-files/dan/modcon/Image024.jpg זה של מחשב בכלל? זה שייך לפרויקט הWINAMP של Yonchi ראיתי את זה לראשונה פה: http://hwzone.co.il/articles/modcon/4/
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך שהלדים יהיו שקועים בתוך הפלאקסיגלאס, שיהיה צמודים לפלקסיגלאס במקביל אליו, או שזה לא משנה?
-
- 7 תגובות
- 702 צפיות
-
-
כי אני רוצה להוריד את הצבע מהדלת של המארז ואין לי כוח לשפייף אז חשבתי על מלטשת ציר,כמה שאלות העם זה משתלם? אני אוכל ללטש עם זה את הדלתות\גג מה שלא יהיה נכון?
-
- 0 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאבא של חבר שלי יש סנוקר ויש לו כוורת עם הרבה בקבוקים (בר) זה ניראה ככה: http://img822.imageshack.us/img822/3453/img2012120800376.jpg בתוך התאים של הכוורת, בגב הכוורת יש מראות.. ככה שזה יכל להשתלב עם לדים או ניאונים מצויין ! אני רוצה לעשות תאורה לכל תא ותא .. לפני כמה זמן קניתי 20חתיכות של 9 לדים על כל חתיכה מחוברים 9 לדים (אפשר לראות כאן). דבר כזה יכל לעשות את העבודה ? כמובן עם ספק כוח מתאים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקי אז חשבתי לפתוח נושא חדש כי באמת חסר פה הסבר מרוכז על כל המושגים שאתם מעלים כאן. אז תסלחו לי על הכותרת. אז פה כל אחד יעלה את המושגים שהוא מכיר וככה לא ישאלו יותר מדי שאלות נוביות. אני אערוך כאן בתגובה הראשונה את המושגים ואסדר אותם ואכתוב תאריך עדכון אז אז יאללה תתחילו לרשום!.
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
למה כ"כ קשה להשיג מנורת לד?! רציתי היום לקנות זוג מנורות לד כחולות למארז שלי חיפשתי בחמש חנויות בחולון ואיןןןןןןןןןןןןן איפה אתם קונים?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה בא לי רעיון לראש. זה הולך ככה, כל אחד רושם חלקים שהוא צריך, חלקים מיותרים ודברים שהוא לא משתמש בהם יותר. כל דבר נכלל: הארדיסקים ישנים, היטסינקים, מאווררים, סטריפים, סרינקים - כל דבר שרלוונטי למודר בנוסף לכך הוא רושם את מקום מגוריו, את גילו, והאם יש ברשותו רכב. הנה שלי: רשימת ציוד Big-Dog מקום מגורים: בני עי"ש (קצת אחרי גדרה) ציוד מיותר: 2 היטסינקים למעבד, רשת של פלסטיק לרמקול, הרבה ברגים, מאוורר 120מ"מ, הרבה סטריפים,ספקים(הרבה)...זהו בנתיים נחפש אולי יש לי עוד משו שאני לא צריך... גיל: 17 רכב: אין [NOS] מקום מגורים:ת"א גיל:20 ציוד מיותר: היטסינקים, מאווררים, אולטרות,ספק, דלת מארז שחורה עם חלון, מודם ADSL, כבל EL WIRE ועוד כמה דברים, מ…
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לכולנו יש את הכונן דיסקטים הקטן החמוד והשימושי הזה. לכולם הוא תקועה נמוך במארז ובשביל להגיע אליו צריך להיתכופף יש גם מארזים כאלה אן חור עמוק וברגע שהדיסקט יוצא הוא נתקע בחור ואז צאיך לדפוס אותו ולהוציא אותו. מעצבן . מה שאנ רוצה לעשות זה להישתמש באחד מהחורים מאחורי המארז (המיועדים ליציות של כרטיסים וכו') להדביק לשם חיבור מולקס וכבל IDE של הכונן. אליהם לחבר מין כבלים מעריכים המגיעים עד השולחן ומתחברים לכונן דיסקטים. להעריך את מולקס לא בעיה מלחימים עוד 4 חוטים אדום לאדום שחור לשחור צהוב לצהוב. מה אם IDE יש שמה 40 או 80 חיבורים (לא זוכר לא ספרתי) איך להעריך כזה דבר?!? מה לחבר לאן?! עזרו לי! אני לא מתכוון לקנות מפצל או משו כזה אני רוצה לעשות זאת לבד מחר או בשבת יש לי מלא כב…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה כונן דיסקים כמו זה, איך אפשר להשיג.לבנות או משהו? http://www.die-reinigungsfirma.com/_mdpc-murderbox-mk2/murderbox-mk2-01b.jpg
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום, יש לי כונן חיצוני של Cavalry בלינק הבא: (לפי מה שהבנתי Cavalry זה רק המפעל ש"מלביש" על ההארד דיסק עצמו את המעטפת הכוללת ולמעשה ההארד דיסק עצמו הוא של Hitachi) http://www.buy.com/prod/cavalry-storage-caum-series-1-tb-usb-2-0-external-hard-drive-pre/q/loc/101/206746682.html חזרתי מנופש ופרקתי את התיק של המחשב נייד והכונן, בטעות חיברתי את הכבל חשמל של המחשב (הכבל עם השנאי זה שמטעין את הלפטופ) לכונן החיצוני, לא יודע איזה זה התאים ונכנס אבל זה התאים - הדלקתי את הכונן ובמקום אור כחול שבדרך כלל נדלק - התחיל להבהב אור בצבע אדום, אחרי נסיונות של הבנה, עליתי על הטעות הטיפשית, כהשחלפתי לכבל המקורי של הכונן והדלקתי אותו עדיין נדלק אור אדום שנראה מהבהב טיפה יותר מהר. ספק כוח? נש…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב מצאתי 2 רכיבים נוספים בבית שלי. האחד הוא כונן קשיח של SEAGATE 75GB תמונה: וראם של מובן מה כתוב אז הנה מה שרשום-PAM6416YL-66CL2 9807/1863 תמונה:
-
- 6 תגובות
- 793 צפיות
-
-
יש לי מארז חדש של קופיוקייס ובדלת של המארז יש חור של מאוור גשפתחתי ראיתי שיש גם קוסנס אוויר מפקסטיק אבל מה הקונס אוויר בכלל לא מעל המעבדככה שאין טעם בחור איך אני יכין קונס אוויר זויתי שיגיע מחור אל מעל המעבד. עריכה: זה כונס אוויר ולא קונס אוויר. הוא לא נותן קנס אלא מכניס אוויר
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אני יודע שהנושא ממש עתיק אבל יש לי עדכון.. עריכת המודר: הודעה זו פורסמה במקור בת'רד הזה, ופוצלה לת'רד חדש. היום הכנתי כונס מבקבוק פלסטיק קשיח שהיה לי בבית, חתכתי אותו בזווית יענו (__) -> /__/ עכשיו הכונס יושב נכון מילימטר מעל המאורר של המעבד.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה שאלה ראשונה מה לדעתכם אפשר לעשות לפאנל כדי שלא יהיה כזה ריק ומכוער תמונה של הפאנל צמורפת שאלה שניה: אילתרתי תוך רבע שעה כונס אויר להיטסינק בשביל מאוור שיותר גדול ממנו .. עם מסקיןטייפ, התוצאה של הקירור מעולה מכמה ניסויים שונים אך מפחיד אותי האי יציבות שלו אין אפשר להכין כונס יותר יציב ועמיד עם חומרים שיש בבית ? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 738 צפיות
-
-
היי, יש לי מסך JHD 162A שאי מחבר אותו לארדואינו ושם תוכנית שהמסך יראה לי טמפ' או מרחק אז לאחר כמה זמן של פעולה (נגיד אני בודק טמפרטורה במשך שעה) אז לאחר כמה זמן על המסך נהיה גיבריש ואז צריך לנתק את המתח מהארדואינו ולחבר אותו שוב הינה דוגמא לתוכנית שבודקת טמפרטורה: #include <LiquidCrystal.h> LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2); int sensorPin = 0; void setup() { Serial.begin(9600); lcd.begin(16, 2); } void loop() { int reading = analogRead(sensorPin); float voltage = reading * 5.0; voltage /= 1024.0; float temperatureC = (voltage - 0.5) * 100 ; float tempC = (5.0 * reading * 100.0)/1024.0; lcd.print(tempC); Serial.print…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי 3D אורורה חדש והמחשב נמצא בחדר השינה, ועם כמה שהלדים יפים , הם מאוד מציקים ומפריעים בשינה. לכן אני מחפש דרך פשוטה (מבלי לנתק מהלוח אם) לכבות את הלדים תודה.
-
- 6 תגובות
- 943 צפיות
-
-
יש לי glowpad וחשבתי שאולי יש אפשרות לעשות שהוא יכבה אוטומטית אם העכבר לא זז 3 דקות. למישהו יש רעיונות?
-
- 14 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי את בקר המאווררים Sunbeam Chromatic Windmill http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Chromatic%20Windmill/Chromatic%20Windmill.htm בכל פעם שהוא מזהה "שיבוש בקשר" עם אחד המאווררים, הוא מפעיל את מנגנון ההזעקה שלו שכוללת צפצוף ממש מעצבן כנראה שהבקר השתגע קצת, והחליט שבכל כמה שניות מאוורר אחר לא תקין, ומצפצף. יש איזושהי דרך לכבות את מנגנון ההזעקה הזה?? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 730 צפיות
-
-
כיבסתי בטעות סוללה נטענת AAA (כמו דקות של שלטי טלויזיה) - האם היא בטוחה לשימוש? היא הייתה בכיס ואחרי הכביסה מצאתי אותה. היא לא נראית פגומה בכלל. תודה,
-
- 19 תגובות
- 3.9k צפיות
-