עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by sticKyMan,

ערב טוב, אני צופה כאן די הרבה בפורום ונושא המודינג מאוד מעניין. מכיוון שיש לי זמן פנוי החלטתי להתחיל עם משהו קטן (ממש קטן ), להוסיף מאוורר על הדלת של המארז (או שתיים ). עכשיו, יש לי את כל הכלים חוץ מכוס בשביל לקדוח את החור למאוורר. חשבתי לעשות עם המקדחה הרבה חורים קטנים/גדולים ומשם יעבור האוויר או שכבר עדיף לקנות את הכוס? עוד שאלה - קראתי במדריך באתר שמומלץ לעשות חור 3 מ"מ בשביל הברגים, זה מדויק או שיש מידה אחרת מומלצת יותר? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ אוקיי, עכשיו נתקעתי בבעיה קטנה - איזה מקדח/ה להשתמש? הינה מה שהצלחתי למצוא (יש לי עוד מלא, בעיקר לבטון אבל אין לי מושג איפה הם): סט 1: http://img263.imageshack.us/i/dsc00397p.jpg/ http://img577.imageshack.us/i/dsc0040…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by urinka,

הי בהשראת המדריך שבאתר החלתי שהעכבר של המחשב בבסיס צריך להיות יותר זוהר כן גם משעמום נוראי אבל..... קיצר ישבתי עם חבר ועשינו חורים ממש יפים וגם צבענו את החלק העליון של העכבר בככחול מטאלי יצא פיצוץ עכשיו חיברתי לדים אבללל לא לדים פשוטים את הלדים הכחולים נראה לי "אולטא ברייט" הם עבדו ממש יפה חצי שעה ונשרפו זה לא היה מקרי גם שהחלפתי אותם הם נשרפו יש למישהוא פתרון ??

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by captaincaveman,

מסתבר שיש איזו בעיית תאימות בין ה-AQUAERO ל-D5 PWM. כדי לסדר את זה צריך לעשות מוד קטן לכבל מהמשאבות לבקר: For the capable DIY'er . . . While not as optimal a solution as the active component based solutions, this is a workable solution to the issue of having a PWM D5. I've tried it on a single and a dual D5 setup and it works satisfactorily with pullups optimized for each case, and it's dead nuts simple, though not exactly elegant. At issue is that the D5 needs a fairly "strong" pullup, (lower resistance) . . . while the A6 works best with weaker pullups, (higher resistance). This setup uses the 12V available from the first 2 of the 4 PWM fan pins on each cha…

4. Started by dj shay 30010,

יש לי מסך LCD 20X4 1) יש מצב להחליף את התאורה הירוקה במסך שלי לכחול 2) אך אני עושה שעון גדול על כל המסך

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. סתם נגיד למה אני לא יכול לחתוך צורה במארז עם דיסק? הרי אני יכול לשים דיסק משייף וחותך ברזלים, אלומיניום במקרה שלנו מה באמת ההבדל בין השניים?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by db9,

מצאתי לנכון לפרסם את זה בפורום של אלקטרוניקה ומודינג לאור הרעיונות והכישרונות הנמצאים כאן אם אחד המנהלים רואה לנכון להזיז זאת אקבל בהבנה. ניגש לעניין... לפני קצת יותר מחצי שנה נולד אצלי הרעיון לשים מחשב מדיה בחדר השינה לטובת משיכת סרטים/סדרות/מוסיקה וכו'. המטרה היתה לעשות זאת בכמה שפחות כסף ובמכשיר כמה שיותר קטן. הפיתרון האולטימטיבי היה לקנות סטרימר ולפתור את הבעיה - אבל משום מה לא נמשכתי לרעיון הזה. ידוע לכולנו שרוב הכסף במדיה סנטר הולך על המארז המעוצב ועל האיוורור שלו = אז למה לא לבנות מחשב בשידה שנמצאת בחדר?? נעזרתי בחברי הפורום שפה על מנת שיבנו לי מפרט למחשב לפי הדרישות שציינתי ללא המארז. הסתכם באיזור ה- 1,500 שקל לפניכם כמה תמונות של הפרוייקט שכלל גם חציבה בקי…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by shoonra,

המבחר בזאפ עלוב, גם המבחר באיביי דיי עלוב, ולגרילים שכן שווים יש דמי משלוח הזויים ממש... מישהו מכיר חנות עם מבחר יפה?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. אם אני קונה מסך lcd תווים...והוא בא עם תאורה פנימית...יש מצבשאני משנה את צבע התאורה לכחול או משהו בעזרת לד?? אפשרי??

• 7 תגובות
    • 925 צפיות
  9. שלום החלטתי לבנות ריאובאס (סתם כי זה נראה מגניב ומשעמם לי) לאחר עיון במדריך שיש פה באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 ובמעגל עצמו בפרט (עבור מאוורר בודד) http://img684.imageshack.us/img684/505/indexyz.jpg (עבור 4 מאווררים) http://img684.imageshack.us/img684/6181/index3q.jpg יש לי כמה שאלות: מדוע צריך קבלים, נגדים (לא הנגדים שמחוברים בטור עם הלד) ומייצבי מתח ? ולא מספיק להתשמש בנגד משתנה יחיד (פוטנציומטר ) הרי הגדלת הנגד, ושמירת הפרש הפוטנציאלים ע"י הספק תגרום לזרם נמוך יותר שיסובב לאט יותר את המאוורר v=ri מה ההסבר ל 5k שליד הפוטנציומטר שנדרש שם ? ברצוני להוסיף פוטנציומטר ראשי במקום מפסק ראשי, שיתפקד בתור מסטר... אם אני מסתכל לפי השרטוט של ה4 מאוו…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by ArcLite,

שלום,קיבלתי היום את הקתודה שלי ואין לי מושג איך להתקין אותה...עזרה מישהו ???

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  11. Started by igendel,

חיברתי סנסור כלשהו לפין אנלוגי בארדואינו ושידרתי את הקלט בלולאה ל-Serial Monitor. הערכים הגולמיים נעים בין 100 ל-500, פלוס מינוס, כלומר 0.5 עד 2.4 וולט, נכון? כדי לשפר את הרזולוציה, חיברתי את פלט 3.3V של הארדואינו דרך נגד 10K אל פין AREF. המולטימטר הראה לי מתח של 2.8V לערך בקצה החוט הזה (כבר מוזר, לא?). בפונקציה Setup הגדרתי analogReference(EXTERNAL) והפעלתי שוב את התוכנית. עכשיו הערכים נעו בין משהו כמו 300 ל-1023, ואם היו יכולים היו עולים עוד יותר. איך זה יכול להיות? הרי המתח המקסימלי שמגיע מהסנסור הוא 2.4! מדדתי במולטימטר, במנותק מהארדואינו, את הפרש המתחים בין החוט שיוצא מהסנסור לחוט שנכנס ל-AREF, וקיבלתי ערכים הגיוניים לגמרי של 0.4-2.4. אז מה קורה פה? יכול להיות שהכתיב…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by IG,

אני רוצה לעשות מגן למסך של המחשב הנייד שלי (14.1') חשבתי על להדביק חתיכת פרספקס בעובי של אחד- 1.5 מ"מ . מוכרים בכלל פרספקס בעובי כזה? איפה אני יכול לקנות פרספקס (באיזור טבריה או בבאר שבע)? יש דרך אחרת שאני יכול להגן על המסך? מגן בעובי הזה לא ילחץ על המקשים (ויהרוס אותם...)? תודה מראש על העזרה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by SupaPlex,

שלום לכולם. יש לי שאלה לגבי הכפתור הנ"ל. http://www.sharkacomputers.com/buststriilva.html אין לי את הכפתור הזה מהאתר, אלא אחד שדי זהה לו. השגתי אותו מצד אחד בחינם, אבל מצד שאני אני לא יודע איך הוא עובד.... 1. מבחינת האלקטרוניקה, אני לא בטוח אם הוא מיועד לעבודה ממושכת עם המחשב מכיוון שייתכן והמתחים של המחשב ייקצרו את הled איך אני יכול לברר את זה עם רב מודד למשל ? 2. יש בו שש קונקטורים מאחור. שתיים מהקונקטורים מסומנים בפלוס ומינוס. והם ממוקמים במרכז הכפתור. הארבע האחרים מסומנים מ1 - 4 ואני לא בטוח למה אני צריך בכלל ארבע. איזה מהם מתייחס לled ? ולמה בעצם אני צריך עוד 2 קונקטורים ? הרי זוג אחד הוא למתח, זוג שני הוא ל led, זוג שלישי ל.... ? (הקונקטורים מפרדים לזוגות 1,3 ו -…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by domri,

שלום יש לי בעיה יש לי מצלמה שנתקעת מידי פעם וכל פעם מחדש צריך להוציא אותה מהחשמל על מנת לאתחל אותה. עכשיו ככה בהתחלה חשבתי לבנות לה כרטיס קטן שיכיל נגד וקבל שייצור מין איזה השהייה אוטומטית למשך כל 4 שעות בערך (בהתאם לנגם והקבל שאני ישים) אבל הבעיה היא שאני לא יודע עם זה יעבוד כל כך ואפילו גם חשבתי לחבר שעון שבת אבל בכל פעם שהוא עושה ריסט הוא נח 15 דקות וזה לא טוב אני צריך שהמצלמה תתכבה רק לשניה או שתיים. מישהו יודע איך אני יכול לבנות למצלמה שלי מעגל שיכבה אותה כל 3 או 4 שעות למשך שניות אחדות וידליק אותה בחזרה? תודההה המצלמה עובדת על 24 וולט

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by yossi555555,

שלום בא לי תאורה ירוקה במחשב אז חשבתי לקנות 6 מאוורים עם לדים בצבע ירוק אז אמרו לי שחבל ועדיף פשוט לקנות שתי קטודות (לדים ירוקים) בחבור ישיר לספק השאלה שלי ראתי שזה בא עם איזה שנאי כזה בריא לחבר את זה לספק? לא מסוכן ? פעם ראשונה פשוט, תודה אם יש לכם רעיונות אשמח לשמוע ! דרך אגב זה מאיר הרבה ?המוכר בחנות אמר שזה מאיר מצוין תודה

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. תודה מראש,אנוכי.

• 7 תגובות
    • 886 צפיות
  17. Started by emordohwe,

שלום חברים, רכשתי את המוצר הזה מאמזון בחצי מהמחיר שלו עכשיו ואז אמרו לי שצריך לקנות בשבילו שנאי מוריד מתח כדי שיתאים למתח 220V שבארץ. https://www.amazon.com/Greenworks-Brushless-Cordless-Batteries-Charger/dp/B09J1WTS7M/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&th=1 הבעיה היא שאין לו מושג איזה הספק צריך להיות השנאי- לפי מה מחשבים. הזמנתי שנאי עד 65watt, אבל באתר שקניתי אמרו לי שאני צריך את הגדול של עד 205watt. לפי מה מחשבים את ההספק?, על פי הסוללות או על פי המטען? בבקשה עזרה. המון תודה.

18. Started by nimrods,

שלום לכולם קניתי מצלמת סמסונג sid-450 למעגל סגור ואני רוצה לחבר אותו לכרטיס טלויזיה שלי במחשב ואי לא מצלח אני צריך עזרה תודה מראש לכול העוזרים..! (למצלמה יש חיבורים של אנטנה ולשקה לחשמל +12v) תמונות אם יעזור לכם המצלמה: המשדר: עוד תמונות: תודה רבה..!

• 7 תגובות
    • 926 צפיות
  19. Started by HumanFly,

אוקי, לא מזמן סיימתי את הקידוח בדלת המארז שבנויה משני חלקים, זה היה קצת מרגיז אבל בסופו של דבר השתלם התקנתי מאוורר שסיבסדתי מספק שרוף של חבר שלי, וגם התגנתי לו את הגריל. בסופו של דבר המוד יצא חמוד, אני מקווה במשך להוסיף עוד קידוחים ומאוררים ואלי גם צביעה קטנה הנה כמה תמונות , מצטער על האיכות זה צולם ב WEBCAM מסריחה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by יוספי,

הבנתי שצריך קיט עם לדים כמה חוטים ונגדים המליצו על ה UNO מצאתי כזה http://www.ebay.com/itm/Starter-Kit-UNO-R3-mini-Breadboard-LED-jumper-wire-button-for-Arduino-Compatible-/330917632724?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d0c3a5ad4 האם זה טוב להתחלה ? המטרה שלי היא לבנות רובוט שנוסע...וללמוד תוך כדי

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  21. Started by bil88,

ברשותי מחרטת מתכת ואני רוצה להשתמש בה לפרוייקט מודינג אבל אני לא מצליח למצוא סכינים במחיר נורמלי. יש המצלה לחנות או אדם פרטי שמוכר סוגים שונים של סכינים למחרטה?

• 7 תגובות
    • 5.1k צפיות
  22. אוקיי! D: אז הערב שקדתי על אחד הפרוייקטים הדי כיפיים שיצא לי לעשות לאחרונה. ריטוש העכבר שלי. או,כן. המצרכים: 1 עכבר אלחוטי של TEAC. 1 סט מברגים בין 0.5 עד 4 מ"מ. 1 פטיש 1 ספריי נוגד חלודה/ממיס חומרים "לא רצוניים" 1 קאטר העכבר והסט מברגים הספריי והתחלתי לפרק אותו. פירקתי,פירקתי,עד שהגעתי למצב הזה,והייתי חייב לתעד את זה לדורות הבאים. מישהו ביקש עכבר Transformer? פירקתי את הפאנל העליון,ונוצר המצב הזה: הוצאתי ממנו את הפלטה,וריססתי אותה בנוגד חלודה.ו...זה הכל,בערך.כן. וכאן היא בחושך D: אני חייב להודות שגם התמונה הזאתי נראית לא רע D: מה למדנו כאן היום? 1.איך העכבר נראה!(מבפנים,כמובן) 2.איך לפרק אותו!(כנראה שע"י פטיש,לצערי...) מכאן יצאנו עם: …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by pc student,

חברה אני רוצה לבנות מסך כזה יש לי את כל החומרים חוץ מהפונציומתר אני חייב אותו? ומסך ה lcd הוא מפקס של sharp יש לו 14 חיברים ושני חיבורים לתאורה האם זה מספיק?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by OnlyOne,

(אני חושב שזה מתאים לפה) בכול מקרה יש לי את הVISA הנטען שפשוט הוא כמו כול כרטיס אשראי והוא גם בינלאומי אז אני חשבתי לעשות שני פרוייקטים באלקטרוניקה אורגן אורות על פי המוזיקה ומקלט אינפרה אדום כדי להלוט על דברים בעזרת שלט ישן שיש לי פה שעדיין עובד אז יש לי אפשרת להזמין מאריהב כי אפשר בכרטיס אשראי ויש אפשרות מחו''ל בגלל שהחלקים קטנים אז אני לא חושב שיהיה מכס אז איפו יוצא יותר זול ואיכותי גם ואם בחו''ל באיזה חנות יש אתר?

• 7 תגובות
    • 913 צפיות
  25. Started by aviran_n,

עברנו לפני כמה חודשים לבית חדש אבא רוצה להזמין בחור שעובד באלומיניום לגימורים אחרונים פה של מה שנשאר.. אז זאת ההזדמנות שלי כבר לקנות אלומיניום למארז.. אני מתכוון לקחת ממנו הצעה כמה הוא יקח לי על כמות אלומיניום שתספיק לי למארז.. אם זה לא יהיה סכום גדול מידיי (אני חוסך עכשיו לרישיון לאופנוע =\) אז אני אקנה ואבנה מארז נחמד בהתאמה אישית. עכשיו החלק שאני צריך אתכם! התחלתי לעבוד על כל מיני שרטוטים של מארזים, כל מיני רעיונות ודברים נחמדים. אני רוצה שהחבר'ה היצירתיים פה יתנו רעיונות ואפילו ישרטטו דוגמאות למארזים עם רעיונות נחמדים.. נוראה התלהבתי מהפרוייקט של אריק שיש פה.. תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 843 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.