עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by smoothi199,

אני יכול לחבר חוט שחור של מאוור לחוט צהוב של מולקס? כאילו לא לחור שבמולקס אלא לחבר את החוטים עצמם או את האדום לצהוב וכו...

• 7 תגובות
    • 631 צפיות
  2. Started by darkman,

אז ככה אני רוצה לעשות אחד שיהיה ל 4 מאווררים וגם להוסיף לו שני מתגים לקטודות אני רוצה שלכל מאוורר יהיה פטינציומטר(לא בעיה) אבל אני לא רוצה עם מפסקים(on/off) אז מה עוד אפשר להוסיף? זה נראה לי שיהיה משעמם מידי בלי אורות אבל אני לא רוצה אורות ללא מטרה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. עשיתי חור למאוור בגג המארז שלי... הבעייה היא שעשיתי את החור עם ג'קסון :-\ (מה לעשות כשאין דרמל ???) בכל מקרה הצלחתי גם לשרוט קצת את המארז... המארז בצבע שחור מבריק ולי יש ספרי שחור רגיל נראה לי. בכל מקרה אני לא מבין בגרוש בצביעה אז אני צריך את העזרה שלכם... האם אני צריך ישר לרסס על המארז או שאני צריך לשייף את כל האזור של השריטה ואז לשייף? איך השחור הרגיל הזה יראה ביחד עם המבריק? ומה בעצם אני צריך לעשות כדי לקבל תוצאה סופית מוצלחת? תודההה

• 7 תגובות
    • 998 צפיות
  4. אז ככה יש לי מארז Soprano DX כמו זה בדיוק - http://www.tweaknews.net/reviews/thermaltake_soprano_dx_case/img/1.jpg אז ככה יש 2 סוגי מארזים כאלה פלסיט ומברזל או נחשות אנערף.... רציתי לשנות את החלון שלו לחלון פרספקס ולחרוט עליו סמל שרציתי + לדים כדי שיהיה זוהר.... אז ככה מה אתם מציעים זה אפשרי לשנות את החלון במארז הזה? ואיך? וזה מסוגל להרוס לי את המארז אם אני רק מוציא את החלון ~_~ ? הנה 2 הסמלים שאחד מהם אני יעשה מה מהם יפה לדעתכם? או שיש לכם אחד יותר יפה.... 1: http://img29.picoodle.com/img/img29/5/12/23/f_TRAVELER59m_71130c3.jpg 2: http://www.cncu.de/data/Image/gdi_logo.jpg תודה רבה לכל העוזרים!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by nehmia,

קראתי את ההסבר אבל עדיין לא הבנתי בדיוק מה ההבדל....אשמח אם תעזרו לי

• 7 תגובות
    • 16.5k צפיות
  6. Started by xgamer,

שלום. אני רוצה להחליף את הכבלים בלוח שלי epox 8rda+ הם נפוחים ויוצא מהם החומר שיש בהם. זה משפיע על המתחים של המעבד , אני לא מצליח למצוא לוח יד שנייה בעל יכולות ל OC לכן החלטתי להחליף את הקבלים. הייתי באריהב ואין להם קבלים בטמפ' של 105 יש לך משהו כמו 75 אם אני זוכר. איפה יש מקום ששם יש קבלים מחברות טובות, קניתם או שמעתם. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 839 צפיות
  7. אני מתכוון להזמין סוללת NiMH עם 29 תאים, כל תא במתח של 1.2V והתנגדות פנימית של 0.004 אוהם(סה"כ 0.116 אוהם לכל התאים). החנות שממנה אני מזמין תצמיד את התאים אחד לשני ותוסיף יציאות, בסופו של דבר זה יראה ככה(עם הרבה יותר תאים): כדי שיהיה קל יותר לטעון את הסוללה חשבתי לפצל את הסוללה לשניים, אחת של 14 תאים ואחת של 15 תאים ולחבר בינהם. בתצורה הזו יש 5 חיבורים לעומת 2 עם סוללה אחת, 4 חיבורים בסוללות עצמן ועוד חיבור בין הסוללות(אני לא אלחים אותן, אלא אחבר את הפלוס והמינוס בחיבורים כמו בתמונה). מה בערך תהיה תוספת ההתנגדות? הולך לעבור זרם של 20 אמפר ותוספת של אפילו עשירית אוהם היא משמעותית.

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by glik2,

שלום . ברצוני לשאול איך בונים מגבר .יש למי שהוא מדריך . אני רוצה לבנות לאוטו .

• 7 תגובות
    • 3.6k צפיות
  9. אני עוד כמה זמן קונה לדים ונגדים ואני רוצה הסבר הכי פשוט איך אני יכול לעשות להם מעגר עם מפסק OFF/ON יש לי כבר לדים במארז(זה בא ככה מהחברה משהו יפה אני יצלם לכם תמונות),אני רוצה הצעות לקירור המארז,ועם אפשר הסברים מחירים חנויות שמוכרים דרמלים(יש לי מקדחה ואולי יש לאבא שלי במחסן גם דיסק) סליחה על החפירה תודה ליאור הרוש...!!!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by רומן גרוס,

למישהו יש תמונות שמראות איך מחליפים קבל על הלוח אם ? יש לי לוח ישן P3 ויש לו כבל שפוך .

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by willwall,

היי אני בונה מעגל חשמלי שבתוכו יש רכיב LM324 ( בתוכו מובנים ארבעה שערים לוגים ) ביציאה מהרכיב אני מקבל מתח יציאה בתלות בכניסות של הרכיב, הבעיה שהזרם שיכול לעבור דרכו הוא נמוך. אני רוצה לחבר טרנזיסטור בכל יציאה מארבעת היציאות של הLM324 כך שאוכל ע"י הרכיב לשלוט על זרם גבוהה יותר. חשבתי על מיתוג עם SCR או TRAIC אבל בעיה היא שלאחר שהם מוצתים הדרכים לכבות אותם מאוד מגבילות עקב כך שאני משתמש במתח DC . אשמח אם מישהו יכול לעזור כיצד לחבר טרנזיסטור כי אין לי הרבה מושג

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. Started by arkadur,

אז ככה לבעלי הניסיון, אם יש לכם טיפים שמקצרים את זמן המריחה של החומר טיפים לשיוף מהיר וחלק וכו' אשמח לשמוע..

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by 114508534,

ערב טוב והיום בפינתנו תיקון אייפון 4 שהגיע לידיי בטענה שכפתור ה HOME עושה בעיות. אבחון קצר שלי מגלה שהכפתור מידי פעם עובד ומידי פעם לא עובד - שאלה שאלתית לפני שאני מזמין כבל חדש ופותח את האמאמא של האייפון ומחליף כפתור אולי ניתן לקבל דיאגנוזה אחרת - אני כמעט בטוח שיש בעיה במגעים . תודה

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by bezangeloo,

בתודה...

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by israelm,

שלום לכולם, יש לי כמה מודולים של שלישיות לדים הצורכים מתח של 12V וזרם של 140 מיליאמפר שעה, אני מעוניין לחבר אותם לסוללה שיחזיקו כמה שיותר זמן, מבחינתי גם שבוע/שבועיים (כמה שיותר יותר טוב.... ;D ) הסוללות שהשגתי בתקציב שלי נותנות 12v עם 2300 מיליאמפר שעה, וזה כמובן מספיק בחישוב זריז למשהו כמו 15-17 שעות, אז חשבתי לעצמי, אם אני אחבר בין הסוללה ללדים מייצב מתח 7805 מ-12 וולט ל-5 וולט (או ל-9 וולט 7809 אם 5 יהיה נמוך מידי בשביל להדליק את הלדים) האם זה יגרום לכך שהלדים יפעלו יותר זמן, כי צריכת המתח שלהם תפחת משמעותית? ז"א אם אני מוריד את המתח, גם הזרם יורד בהתאם? ואם כן, מה הנוסחה שתתן לי חישוב הזמן המשוער? בנוסף, האם אני עלול להזיק ללדים בגלל הספקת המתח הנמוך? חשוב לי …

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. אהלן, אני קורא הרבה על ארדואינו בזמן האחרון וככה התחשק לי איזה פרוייקט קטן ונחמד והחלטתי שאני הולך על זה עד הסוף. הרעיון הכללי הוא כזה: מעיל בעל כפתור הפעלה בודד עם חיווי לד משתנה צבע בהתאם לעוצמת החימום למשל:10 מעלות - כחול 20- ירוק 30- אדום ולחיצה ארוכה- כיבוי ראיתי פרוייקט אחר בInstructables דומה בבסיס לרעיון שחשבתי עליו(עוד פרוייקט דומה) וקיבלתי השראה מהמעילים המחוממים של Columbia(והיקרים להחריד...) מיותר לציין שאין לי שמן של מוסך בתיכנות/שפת C ואלקטרוניקה ממש קצה הקרחון(נעזר בהנדסאי אלק' במהלך הפרוייקט) הייתי שמח לשמוע הצעות לרכיבים, חשבתי להתשתמש בארדואינו נאנו(אני רוצה למזער את הבקרה כמה שניתן) בשביל כפתור הפעלה חשבתי להשתמש ברכיב דק במיוחד על מנת לשמו…

• 7 תגובות
    • 4.3k צפיות
  17. Started by card,

שלום בקריאה בוויקיפדיה, כתוב שם על משהו שקיוויתי מאד שקיים - מתברר שקיים: Resistive OptoIsolator זה נראה כמו דבר שאין לו את הבעיות של OptoIsolator שמבוסס טרנזיסטור ביציאה.. איפה אפשר לקנות אחד כזה? והאם יש לו חסרונות לעומת המבודדים האופטיים מבוססי הטרנזיסטור? תודה card

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by gman22,

שלום! אני מחפש לקנות רכיבים אלקטרוניים (דיודות, נגדים, לדים.. דברים כאלה..) ואני תוהה היכן הכי טוב לקנות.. בתקציבים לא גדולים כמובן.. אני רק מתחיל ואני לא מחפש עדיין לקנות דברים יקרים מידי... אני גר בראשון לציון.. מישהו מכיר חנויות טובות באזור הזה? ועוד שאלה.. האם עדיף לקנות באיביי את הרכיבים? או שבחנות יותר זול? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by oor,

לחבר שלי היה רעיון כלשהוא בקשר לסורק ...(אני כבר לא זוכר מה) ואז חשבתי על זה שיש שם מנורה ממש מגניבה !! פירקתי חיברתי ביחד עם התרנספורמתור שלה ל12V של הספק וזה יוצה ממש ממש מגניב !! כמובן שסמתי נייר צלופן מיוחד של תאורה (עמיד בחום). וזה ממש יפה ! כחה שעם יש לכם סורק ישן שלא עובד אנה נצלו את המנורה שלו !! אני מצתער על החוסר בתמונות אבל אין לי מצלמה דיגיתלית היו לי 4 סורקים ישנים ולא תקינים אז עכשו בתוך המחשב שלי זרוקות 2 מנורות עוד 1 חבר שלי חיבר לאופנוע שלו ואת הרביעית הוא שבר ... זהוא !

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by idoleff,

שלום, אני מעוניין להכין מטען USB שיתחבר לאופנוע שלי. ממה שאני יודע, המתח שיוצא מהמצבר הוא 12V, והמתח שצורך חיבור USB הוא 5V (כמובן שיש צורך רק במתח, לא נתונים) איפה אני יכול למצוא שנאי כזה (קטן ככל האפשר)? כמה מסובך אמורה להיות התקנה שלו? (חיבור למצבר וחיבור של פלאג USB) תודה.

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by card,

http://module.blog.com/recycling-and-repurposing-art-for-ic-components-parts/

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by T-N-T,

המודינג הישן התחיל להיתקפר אז התחלתי עם החדש לקחתי כמה חלקים של מגבר גדול והתחלתי לחבר לאחרי יומיים סיימתי והמחשב עובד! הוספתי גופי קירור ואל תגידו לי למה עשיתי את זה כי זה חשוב לקירור טוב של המחשב והרכיבים. כמה תמונות: תגובות בבקשה לשיפורים...

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by aviran_n,

יש לי מקלט IR למחשב (בניתי לפי המדריך) והוא עובד והכל.. עכשיו רציתי לשאול מה הסיכויים שאני אצליח לבנות שלט.. אני רוצה לבנות שלט מותאם אישית בדיוק איך שאני רוצה! מה הסיכויים שאצליח לעשות דבר כזה?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by psycotix,

שלום רב, אני מחפש צג LCD למארז (עבור פרוייקט מודינג שאני מתחיל לעשות). הגודל -צריך שיתפוס שני ''5.25 במחשב. מצאתי באתר של CrystalFontz צג שנראה לי סביר - http://www.crystalfontz.com/products/634bracket/index.html השאלה - היכן ניתן להציג בארץ צג כזה או דומה? אשמח לעזרתכם.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by miki26,

אני רוצא להשיג מס' לוחות פיירפקס למודינג מישהו יודע מהיכן,? איפה אפשר לחתוך אותם למי שאין כלים או האם ניתן לקנות כלים לחיתוך וניסור במחירים סבירים? האם בכל נגריה מוכנים לבצע חיתוך? האם מסור חשמלי רגיל מתאים? תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 791 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.