אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אוקיי אז ככה יש לי את הלוח הבא http://img409.imageshack.us/my.php?image=ts808ce8dj1.jpg] דבר ראשון יש לי סוללת 9 וולט עם מתאם שיוצא ממנו 2 חוטים אחד אדום אחד שחור איפה בדיוק אני מחבר אותם? דבר שני איפה שיש קבלים אלקטרוליטים איפה שיש את ה + שם שמים את הרגל הארוכה יותר או להפך? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חשבתי לבנות בעצמי מארז פתוח למחשב, משהו בסגנון "test bench" שיש במעבדות תיקונים וכאלה... לדוגמא: http://www.coolermaster.com/product/...-bench-v1.html אני כנראה יתלה אותו מעל השולחן מחשב (גבוה). מה שאני "פוחד" ממנו הוא אבק שיצטבר שמה אחרי תקופה מכיוון שהמארז פתוח לגמרי, כמה זה יכול לפגוע אחרי תקופה ברכיבים? בקירור? או בכל דבר אחר? אציין שזה מחשב מבוסס i7 3770k עם OC ו-GTX670. תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
R1_____________10K 1/4W Resistor R2____________100K 1/4W Resistor R3_____________68K 1/4W Resistor (see notes) R4______________1K5 1/4W Resistor R5______________3K3 1/4W Resistor R6____________330R 1/4W Resistor R7______________4K7 1/4W Resistor R8______________2R2 1/4W Resistor C1______________1µF 63V Polyester Capacitor C2____________100µF 25V Electrolytic Capacitor C3____________470µF 25V Electrolytic Capacitor Q1____________BC239C 25V 100mA NPN High-gain Low-noise Transistor Q2____________BC337 45V 800mA NPN Transistor Q3____________BC327 45V 800mA PNP Transistor
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן התבקשתי להחליף סוללה למכשיר הנ"ל , חיפשתי ב EBAY ויש מלא סוללות אבל יש כל מיני דור שני דור שלישי רביעי חמישי ואין לי מושג איזה דור זה וגם לבעל המכשיר , אשמח לדעת אם מישה יודע האם יש הבדל בין הסוללות, המכשיר נראה אותו הדבר בכל הדגמים . חבל לי להזמין סוללה שלא תתאים בסופו של דבר למכשיר . תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
מבדיקה קצרה עולה כי הדרך הכי טובה להשיג 7.5 וולט מ12 ב3A זה להשתמש ב LM350 http://www.national.com/ds/LM/LM150.pdf האם אני טועה?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי מדבקת חלון "H2O Cooled" ב JAB . אבל היא הפוכה למה שאני צריך ! אני אמור להדביק אותה בתוך החלון מופנית כלפי חוץ , כלומר יש דבק על החלק שאמורים לראות מבחוץ. אבל מה שאני צריך זה להדביק אותה על הצד החיצוני של המארז ! . אין לי חלון. כלומר הדבק חשוף לאויר ואין דבק היכן ש"צריך" . מה עושים ? צריך להדביק (מריחת איזשהו דבק ? יש דבק דו צדדי ? ) וגם לבטל את הדבק הקיים ( למרוח משהו שיסתור את הדבק ? להדביק ניילון שקוף ? ) מישהו עם נסיון ? הצעות ?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כאשר מחברים פלוס (+) ופלוס זה עובד, הלד נדלק, לא יודע למה אבל זה אכן עובד. לדוגמה חיברתי לפלוס ה - 5V של הספק הכוח את המינוס של הלד וזה עבד, אומנם יותר חלש בטיפה אבל אכן עבד ללא קצר למה? ועוד משהוא, זה מפחיד, אבל נראה כי בגוף האדם יש חשמל מינוס והגוף הוא מוליך! חיברתי לד ביצאת הפלוס שלו לנגד 470 אוהם ול 12V של הספק הכוח ואני נגעתי במינוס (-) של הלד, והלד נדלק! אומנם יותר חלש אבל נדלק, הורדתי את הנגד הוא עדיין נדלק באותו העוצמה אבל חשוב לציין שהיתי יחף ורגלי נגעו בריצפה, מתי שהרמתי את הרגלים שלי מהרצפה אז הלד לא עבד זה מהווה על סכנות כל שהם בחשמל אבל מה, הריצפה זה לא מוליך חשמלי או משהוא, אם אני יחבר את המינוס של הלד לריצפה זה לא יעבוד! ברור שלא אז למה שאני נוגע בריצפה ובמ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני כחובב אלקטרוניקה מחפש כבר כמה זמן אתרים בנושאי אלקטרוניקה שכוליים בין השער שרטוטים ומעגלים וכדומה... כמו שהיה פעם אלקטרוניקה בקלי קלות... אתם מכירים אתרים כאלו??? תעזרו בבקשה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האמת התלבטתי אם לשים בקירור או במודינג, החלטתי בסוף לשים במודינג כי הלאפינג בכל מקרה לא יהיה לגוף קירור אני רוצה לדעת איך להחליק בצורה מושלמת מתכת, כמו שעושים לתחתית של היטסינקים. יש לי נייר: waterproof: abrasive paper 1200 תודה (:
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מגבר JVC RX-5032V אחד האחים שלי (עוד לא ידוע מי זה ) שיחק איתו מאחורה ושינה את הVoltage Selector ל110---240 וולט במקום מה שהוא היה צריך להיות 127---220 וולט....מתי שחיברתי אותו לחשמל והדלקתי אותו כנראה נשרף שם פיוז (היה מן אור כזה מהמגבר). עכשיו, כל פעם שאני מחליף פיוז ואני מנסה להדליק את המגבר - הפיוז נשרף. עכשיו רציתי לשאול אם למישהו יש מושג מה הבעייה והאם שווה להשקיע תיקון על המגבר הזה...הוא בכלל מגבר טוב? לפי מה שאני חושב (למרות שאני לא כ"כ מבין באלקטרוניקה) הרכיב של הVoltage Selector נפגם (מבפנים כמובן..) אותו דבר אמר לי גם איזה בחור שמתקן מגברים וכו' אבל הוא לא בן אדם אמין...לכן אין לי מושג אם הוא (ואני) צודק... תודה לעוזרים...
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר שלי קנה מחשב ב 2008, המחשב עבד תקין עד 2010, ואז התחיל לעשות בעיות כרטיס מסך Inno3D 9600 PCIE לוח Gigabyte GA-945GCM-S2L מחוץ למשחק הכרטיס מסך עובד תקין. אם הלוח המקורי שהיה במחשב הכרטיס מסך עובד תקין גם במשחקים החלפתי לו לוח (ללוח זהה) בגלל בעיה שהלוח לפעמים לא היה מזהה את הכרטיס מסך וממשיך לעבוד אם הכרטיס מסך המובנה (בדקתי אם כרטיס מסך תקין אחר, הבעיה היתה בלוח) בלוח השני הכרטיס מסך עובד תקין מחוץ למשחקים, אבל כשפותחים משחק אז אחריי 5 דקות מקבלים מסך שחור no signal והמחשב נתקע (למשל עושים num lock וה LED לא נדלק) החלפתי בחזרה ללוח המקורי, המחשב עובד תקין גם במשחקים (בנתיים, מהניסיון הקודם אם הלוח הזה - לא להרבה זמן) בכרטיס מסך יש קבל שמתחמם לטמפ' שאי אפשר לגעת בו כש…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אם יש מקום בפורוםא הזה או פורום אחר שאתם מכירים שיוכל לענות לי בצורה יותר טובה אני אשמח.. אני רוצה לדעת כמה ואט לוקח מזגן 3.5 טון (כוח) מזגן מרכזי לשעה וכמה לוקחים מכונת כביסה ומייבש כביסה לשעה... איפה אני יכול להשיג את המידע הזה?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חתכתי את המארז עם דרמל בצורת איקס ...יצא נחמד מאיפה אני משיג פרספקס ? ואיך אני מחבר אותו? ויש כל מיני גדלים ל פרספקס ? וכמה זה עולה תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום זה הפורום הכי מתאים לשאלה שלי לדעתי בכל מקרה, אני רוצה לקנות משאבה לקירור מים מחו"ל: http://www.dangerdenstore.com/product.php?productid=40 שימו לב שהיא צריכה מתח 110V ובארץ משתמשים ב220V מה אני עושה כדי להתאים אותה לארץ? באריהב מצאתי כמה דברים: http://www.arihav.com/indexheb.asp (תכתבו בחיפוש "110V") יש שם משהו שיכול לעזור לי? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אפשר לקבל הסבר לגבי כל הגדלים,מה מתאים למה (8\1 הכי גדול?), איך עושים סלייב לכבל שיוצא מהספק ומתחבר ללוח האם?,יש לו את החיבור של הלוח ולא ניתן להוריד אותו,ולא ניתן להכניס את הסלייב, אם אני מתכנן קנייה של סלייבים איזה לקנות,אני צריך לספק,איזה גדלים וכמה "פיט" לקנות.. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה אחרי שעבדתי עם הדרמל הכול היה טוב ויפה עד שהוצאתי את התקע מהשקע ובטעות שימשתי כארקה למכשיר והתחשמלתי(החיבור של הדרמל הוא רק 0 ו ~ זאת אומרת שאין הארקה) במילים פשוטות נגעתי בשתי הפינים של המכשיר יכול להיות שבגלל הקבל שיש בפנים הוא נטען ואין לו איפה להתפרק אז הוא התפרק דרכי?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי רשת אלחוטית, אך הבית שלי בנוי כולו קירות בטון, והקליטה בחלקי הבית נמוכה יחסית. כמו כן, אינני יכול להזיז או לפחות להגביה את הראוטר האלחוטי עצמו. הגעתי למסקנה שאני צריך לבנות אנטנות, או לפחות חוטים מאריכים לאנטנות. לפי מספר מדריכים ראיתי שהשתמשו בקונקטור SMB לחיבור האנטנה, אך לפי מה שמצאתי החיבור של האנטנה הוא RP-SMA. וזאת בעצם הבעיה העיקרית שלי, להשיג את המחברים הללו. בדקתי באתר של אריהב, ואין. למישהו יש מושג/נסיון מאיפה ניתן להזמין קונקטורים RP-SMA או SMB?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז זאת השאלה שלי העם אני יכול להכין לבד כפתורים כאלו? ועם כן יש איזה אתר שמסביר את זה? או מישהו יכול להסביר לי?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הכל התחיל בזה שחיפשתי לקנות מאוורר לps2 שלי, אחרי קריאת ביקורות באינטרנט, הבנתי שהמאוורר הזה מאוד רועש ובתכלס לא מוציא כמעט אוויר. מה גם שמחירו לא ממש זול.. (כ-50 ש"ח בארץ) אז חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי מדריך להפוך מאוורר של מחשב למאוורר בחיבור Usb. השתמשתי במאוורר חרישי במיוחד - glacialtech silent blade. בסה"כ מוד קל לעשייה, תוצאה מספקת ביותר, עובד עם כל מכשיר בחיבור usb. התוצאה לפניכם: http://img521.imageshack.us/img521/3228/22042008671ps9.jpg אם למישהו יש שאלות אשמח לענות.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בס"ד שלום רב, אני מחפש משהו שמכיר את סביבת ארדואינו ויכול לעזור בתכנות הבקר וחיווטים של רכיבים פשוטים כגון חיישנים פשוטים. בנוסף אני מנסה להבין האם יש תכנה בשוק שמאפשרת לתכנת את הארדואינו בצורה פשוטה ללא צורך בהקלדת פקודות , אלא באמצעות גרירה של סמלים .. כך שתוכל להתאים לילדים. baruch.next@gmail.com
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, חבר ואני זקוקים לכמות גדולה יחסית של לדים לפרוייקט קרוב שלנו, וישנה גם חשיבות שהלדים יהיו עם אפשרות FADE ושליטה ידנית ואוטומטית. קיבלו הצעה ממספר מקומות למעין סרט שעל כל כמה סנטימטרים ישנו לד RGB ואתה בעצם חותך את הסרט הזה באיזה נקודה שאתה רוצה, ומחבר שנאי ובקר שליטה לאותה נקודה, כל הלדים מחוברים במקביל מן הסתם, ומקבל בעצם רצועה עם תאורה ופייד לפי צריך. עכשיו, בגלל שההיצע נמוך מאד בתחום הזה, ברמה כזו מתקדמת, הגנבים רוצים בין 180ל200 שקל לפאקינג מטר!!! ועוד 200 לכל שנאי שהוא גם בקר. וזה ממש ממש, ממש, לא נראה לי, עם כל הכבוד, כי יש שם 20 לדים במטר, ועשרה שקלים ללד בשיקלול לא נראה לי הגיוני. בבקשה, מי שיכול להמליץ לי, היכן להשיג דבר דומה, אודה לו מאד. והשאלה השני…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
באילו כבלים אני יכול להשתמש בכדי לחבר את המחשב לטלוויזיה hdmi -> s-video/rca vga-> s-video/ rca או כל סוג כבל שיכול להתאים לי המחשב: כרטיס מסך: Radeon 5850 HD לוח אם: Gigabyte GA-770TA-UD3 הטלוויזיה: s-video RCA תודה
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קראתי נושאים קודמים על העטים שרגישים לאור UV. אמרו שהם של חברת BIC ורשום שהם רגישים ומשהו כזה.. הייתי באופיס דיפו ולא מצאתי את זה, אבל מצאתי עטים של חברה בשם Pentel. באריזה היו 5 עטים בצבעים: כתום,ירוק,כחול,סגול,צהוב. על האריזה היה רשום שאלו עטי ג'ל רגישים, ומחירם היה 30ש"ח. מישהו אולי מכיר את זה ויכול להגיד לי אם אלו עטים שבאמת זוהרים בתאורת UV??? (דרך אגב, לא קניתי את החבילה עדיין..)
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://blogs.howstuffworks.com/2008/11/24/diy-build-your-own-led-clock/ הבחור נתן בראש! סתם מצאתי את זה המהלך השיטוט שלי באינטרנט והחלטתי לשתף.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-