עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Ash Binary,

חבר שלי קנה מחשב ב 2008, המחשב עבד תקין עד 2010, ואז התחיל לעשות בעיות כרטיס מסך Inno3D 9600 PCIE לוח Gigabyte GA-945GCM-S2L מחוץ למשחק הכרטיס מסך עובד תקין. אם הלוח המקורי שהיה במחשב הכרטיס מסך עובד תקין גם במשחקים החלפתי לו לוח (ללוח זהה) בגלל בעיה שהלוח לפעמים לא היה מזהה את הכרטיס מסך וממשיך לעבוד אם הכרטיס מסך המובנה (בדקתי אם כרטיס מסך תקין אחר, הבעיה היתה בלוח) בלוח השני הכרטיס מסך עובד תקין מחוץ למשחקים, אבל כשפותחים משחק אז אחריי 5 דקות מקבלים מסך שחור no signal והמחשב נתקע (למשל עושים num lock וה LED לא נדלק) החלפתי בחזרה ללוח המקורי, המחשב עובד תקין גם במשחקים (בנתיים, מהניסיון הקודם אם הלוח הזה - לא להרבה זמן) בכרטיס מסך יש קבל שמתחמם לטמפ' שאי אפשר לגעת בו כש…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by izikd,

שלום לכולם, יש ברשותי רשת אלחוטית, אך הבית שלי בנוי כולו קירות בטון, והקליטה בחלקי הבית נמוכה יחסית. כמו כן, אינני יכול להזיז או לפחות להגביה את הראוטר האלחוטי עצמו. הגעתי למסקנה שאני צריך לבנות אנטנות, או לפחות חוטים מאריכים לאנטנות. לפי מספר מדריכים ראיתי שהשתמשו בקונקטור SMB לחיבור האנטנה, אך לפי מה שמצאתי החיבור של האנטנה הוא RP-SMA. וזאת בעצם הבעיה העיקרית שלי, להשיג את המחברים הללו. בדקתי באתר של אריהב, ואין. למישהו יש מושג/נסיון מאיפה ניתן להזמין קונקטורים RP-SMA או SMB?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. אז זאת השאלה שלי העם אני יכול להכין לבד כפתורים כאלו? ועם כן יש איזה אתר שמסביר את זה? או מישהו יכול להסביר לי?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום למישהו יש מדריך או יודע איך אני בונה שנאי מ 220 AC ל 12v Dc - 5A? אני רוצה משהו קטן לבנות כמו מטען לפלאפון אפילו עם טרייאק . תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  5. הזוכים בתחרות המודינג של מעריב וHWZONE המופיעים בעיתון "און ליין" : והנה לכם אליאור ורן בפוזה מגרה : תהנו

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. אם יש מקום בפורוםא הזה או פורום אחר שאתם מכירים שיוכל לענות לי בצורה יותר טובה אני אשמח.. אני רוצה לדעת כמה ואט לוקח מזגן 3.5 טון (כוח) מזגן מרכזי לשעה וכמה לוקחים מכונת כביסה ומייבש כביסה לשעה... איפה אני יכול להשיג את המידע הזה?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by yilya,

שלום אני כחובב אלקטרוניקה מחפש כבר כמה זמן אתרים בנושאי אלקטרוניקה שכוליים בין השער שרטוטים ומעגלים וכדומה... כמו שהיה פעם אלקטרוניקה בקלי קלות... אתם מכירים אתרים כאלו??? תעזרו בבקשה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by AmitMa,

ראיתי את התמונה הזאת: http://hwzone.co.il/gallery/displayimage-3071.html ואני מת להשיג גם עקרב כזה... השאלה שלי.. זה מואר? זה מדבקה? חריטה? חייזר? מאיפה קונים את זה? קיצור... מישהו יכול לתת לי פרטים? תודה...

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Mr Gadget,

אז ככה אחרי שעבדתי עם הדרמל הכול היה טוב ויפה עד שהוצאתי את התקע מהשקע ובטעות שימשתי כארקה למכשיר והתחשמלתי(החיבור של הדרמל הוא רק 0 ו ~ זאת אומרת שאין הארקה) במילים פשוטות נגעתי בשתי הפינים של המכשיר יכול להיות שבגלל הקבל שיש בפנים הוא נטען ואין לו איפה להתפרק אז הוא התפרק דרכי?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Big_Guy7,

קראתי נושאים קודמים על העטים שרגישים לאור UV. אמרו שהם של חברת BIC ורשום שהם רגישים ומשהו כזה.. הייתי באופיס דיפו ולא מצאתי את זה, אבל מצאתי עטים של חברה בשם Pentel. באריזה היו 5 עטים בצבעים: כתום,ירוק,כחול,סגול,צהוב. על האריזה היה רשום שאלו עטי ג'ל רגישים, ומחירם היה 30ש"ח. מישהו אולי מכיר את זה ויכול להגיד לי אם אלו עטים שבאמת זוהרים בתאורת UV??? (דרך אגב, לא קניתי את החבילה עדיין..)

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אממ אני מחפש חנות באזור חולון בה אוכל לקנות פרספקט פשוט החנות שהייתי קונה ממנה נסגרה תודה מראש לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. זה המוצר :

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום אני בדרך לפרוייקט המודינג הראשון שלי אבל אני תקוע לבינתיים כי אני לא מוצא איפה לקנות גומי H לחיבור המארז לפרספקס אבא שלי חיפש בהום סנטר ובאייס ולא מצא הם אפילו לא יידעו על מה הוא מדבר!.1 צריכם את עזרתכם בכך שתגידו לי איפה אני יכול לקנות את זה יעני באיזה רשת או משהו כזה או חנויות שבאזור המרכז (כפר סבא וסביבתה) (גם אזור תל אביב טוב) תודה לכם עריכה: חח מצטער שמקודם היה שגיאות חח כתבתי ממש מהר הייתי חייב להשתין חח תיקנתי

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by the_king00,

תראו את המחשב שלי.. http://photos.walla.co.il/the_king00 מפרט: פנטיום 4 3.0 asus p4p800 e deluxe r9600pro 128mb wd120 8mb buffer

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by avielsh3,

תמיד לרכבי ביטחון יש את האורות המהבהבים. רציתי לדעת איך קוראים לרכיב/משהו דומה. תודה לעוזרים! :

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by T-boon,

היי. לא בטוח שזה המקום הנכון לשאול, אבל אני מעריך שלרבים בפורום יש ניסיון בעניין. מבקש המלצה לרתכת אלקטרונית, השימוש הוא ביתי, כרגע למשל אני בונה שער לגינה ונמאס לי לבקש מחברים אז החלטתי לקנות. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. בגלריית המודינג ישנו פרוייקט שנקרא "ה-HTPC של רן" ובתיאור שלו מתוארת בעייה כמו שאני נתקלתי בה. הפיתרון שמוצע שם הוא "אדמה משותפת לכל המכשירים". האם הכוונה להארקה משותפת למחשב ולטלוויזיה? איך עושים את זה?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by 114508534,

אהלן התבקשתי להחליף סוללה למכשיר הנ"ל , חיפשתי ב EBAY ויש מלא סוללות אבל יש כל מיני דור שני דור שלישי רביעי חמישי ואין לי מושג איזה דור זה וגם לבעל המכשיר , אשמח לדעת אם מישה יודע האם יש הבדל בין הסוללות, המכשיר נראה אותו הדבר בכל הדגמים . חבל לי להזמין סוללה שלא תתאים בסופו של דבר למכשיר . תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  19. Started by roeesnir,

קיבלתי נדנדה לתינוק, והיא עובדת עם 4 סוללות 1.5V גודל C. אני רוצה לחבר ספק, ולחסוך החלפה של סוללות כל יומיים. מצאתי בeBay ספק 6V, אבל אני לא כ"כ מבין באמפרים. 1 יספיק? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Ancient1,

קניתי מדבקת חלון "H2O Cooled" ב JAB . אבל היא הפוכה למה שאני צריך ! אני אמור להדביק אותה בתוך החלון מופנית כלפי חוץ , כלומר יש דבק על החלק שאמורים לראות מבחוץ. אבל מה שאני צריך זה להדביק אותה על הצד החיצוני של המארז ! . אין לי חלון. כלומר הדבק חשוף לאויר ואין דבק היכן ש"צריך" . מה עושים ? צריך להדביק (מריחת איזשהו דבק ? יש דבק דו צדדי ? ) וגם לבטל את הדבק הקיים ( למרוח משהו שיסתור את הדבק ? להדביק ניילון שקוף ? ) מישהו עם נסיון ? הצעות ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. http://blogs.howstuffworks.com/2008/11/24/diy-build-your-own-led-clock/ הבחור נתן בראש! סתם מצאתי את זה המהלך השיטוט שלי באינטרנט והחלטתי לשתף.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Asaf.Y,

שלום,יש לי מאוורר פשוט שאני רוצה לחבר אליו פונטציומטר. מה שכתוב על המאוורר זה: DC FAN D80SM-12A ----- DC 12V 0.14A 2 1 5 --- תודה לכל מי שיעזור לי! אסף.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by eladj05,

אני עכשיו בכיתה יד' הנדסאי אלקטרוניקה ואני עובד עכשיו על פרוייקט גמר. הפרוייקט הוא מכונה להברשת נעליים אוטומטית, הכוונה ברגע שאני מכניס את הרגל למקום של ההברשה היא מתחילה להבריש לבד ושיהיה אפשר לשלוט במהירות של המנוע עם שלט. החלטתי להשתמש בצמד אופטי שיזהה שהנעל נכנסה ושמנוע יפעל. חברתי את הצמד האופטי והוא עובד ומפה אין לי מושג איך להמשיך. המנוע שאני החלטי לקחת זה מנוע של המאורר כי לא מצאתי מנוע אחר מספיר חזק ואני אשלוט בו באמצעות ממסרים (החליף את הכפתורים של המאורר בממסרים שידמו לחיצה על הכפתור). עכשיו איך אני מעביר את "הפקודה" של להפעיל את המאוורר דרך הצמד האופטי? אמרו לי פעם משהו לגביי ULN שישמש כדוחף לממסרים(תקנו אותי אם הבנתי לא נכון) תודה מראש לעוזרים ובאמת אני מת…

24. Started by שורטי,

ראיתי שבתחרות מדריכים יש מדריך לאיך להכניס לדים לעכבר והיה רשום שהעכבר מתחמם אז החלטתי לשים את הנורות בצדדים כאילו לא בכיסוי אלא בדפנות. אבל חוץ מזה יש איזה שהו חומר שאני יכול להכניס פנימה שימנע התחממות?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.