עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. http://blogs.howstuffworks.com/2008/11/24/diy-build-your-own-led-clock/ הבחור נתן בראש! סתם מצאתי את זה המהלך השיטוט שלי באינטרנט והחלטתי לשתף.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. אפשר לקבל הסבר לגבי כל הגדלים,מה מתאים למה (8\1 הכי גדול?), איך עושים סלייב לכבל שיוצא מהספק ומתחבר ללוח האם?,יש לו את החיבור של הלוח ולא ניתן להוריד אותו,ולא ניתן להכניס את הסלייב, אם אני מתכנן קנייה של סלייבים איזה לקנות,אני צריך לספק,איזה גדלים וכמה "פיט" לקנות.. תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. בגלריית המודינג ישנו פרוייקט שנקרא "ה-HTPC של רן" ובתיאור שלו מתוארת בעייה כמו שאני נתקלתי בה. הפיתרון שמוצע שם הוא "אדמה משותפת לכל המכשירים". האם הכוונה להארקה משותפת למחשב ולטלוויזיה? איך עושים את זה?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. אני עושה פרוייקט גמר שלי לכיתה י'ד ואני צריך לצייר את המעגל של הפרוייקט שלי בתוכנה orcad ואין לי מושג איך אני אודה לכם עם מישהו יכול להביא לי איזה מדריך שיוכל לעזור לי בזה דחוף בבקשה בתודה אורן!!!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by arkadur,

אומנם קצת מוזר שאני מתחיל עוד פרוייקט לפני שאני מסיים את הקודם, אבל זה יהיה פרוייקט זריז בניגוד לפרוייקט הקודם, כאן תראו בניית מארז למחשב המשני (שמחליף את אחד המחשבים המיושנים שבבית), שהוא לכשעצמו די מיוחד אני בונה למחשב מארז מפרספקס צבעוני, מן הסתם אני אשתמש קצת בציוד שיש לי (חומרים) לפרוייקט הזה אגב המחשב יהיה די קטן, וזה כל המהות שלו, מדובר בלוח MINI ITX, כלומר גודל הלוח הוא 17X17 CM בלבד, והמחשב צורך 24 WATT בלבד (לא כולל כוננים) אומנם יש לי ספק קטן מהרגיל,אך אני בנסיון להשיג אחד קטן במיוחד הMIC, הוא שם זמני עד שיוחלט על שם סופי (אם בכלל) המארז יבנה בסגנון HTPC, כך גם שיהיה נייד וגם מעוצב הנה כמה תמונות של הלוח המדובר [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by MisterL,

שלום, יש לי מגבר JVC RX-5032V אחד האחים שלי (עוד לא ידוע מי זה ) שיחק איתו מאחורה ושינה את הVoltage Selector ל110---240 וולט במקום מה שהוא היה צריך להיות 127---220 וולט....מתי שחיברתי אותו לחשמל והדלקתי אותו כנראה נשרף שם פיוז (היה מן אור כזה מהמגבר). עכשיו, כל פעם שאני מחליף פיוז ואני מנסה להדליק את המגבר - הפיוז נשרף. עכשיו רציתי לשאול אם למישהו יש מושג מה הבעייה והאם שווה להשקיע תיקון על המגבר הזה...הוא בכלל מגבר טוב? לפי מה שאני חושב (למרות שאני לא כ"כ מבין באלקטרוניקה) הרכיב של הVoltage Selector נפגם (מבפנים כמובן..) אותו דבר אמר לי גם איזה בחור שמתקן מגברים וכו' אבל הוא לא בן אדם אמין...לכן אין לי מושג אם הוא (ואני) צודק... תודה לעוזרים...

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by midnight8,

בניתי את המעגל (מי שצריך קישורhttp://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/) עכשיו אחרי שסיימתי לבנות הלחמתי הכל חיברתי למחשב במצב הראשון של המפסק זה פעל קבוע אחרי שהעברתי למצב השני ושמתי מוזיקה זה פעם אבל בערך פי 5 פחות חזק זה היה ממש ממש חלש בקושי ראו אור מה אני יכול לעשות? לפי ההשערה שלי זה הTIP31 לוקח את רוב המתח כי שמפעילים את המפסק זה כאילו מקצר רק אותו אז רוב הסיכויים שזה הוא אם יש לכם רעיונות בבקשה תשימו אותם כאן כי בא לי כבר לסיים את זה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Asaf.Y,

שלום,יש לי מאוורר פשוט שאני רוצה לחבר אליו פונטציומטר. מה שכתוב על המאוורר זה: DC FAN D80SM-12A ----- DC 12V 0.14A 2 1 5 --- תודה לכל מי שיעזור לי! אסף.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by blackman10,

יש לי מקדח כוס עם כוסות בגדלים 75 ו-85. והם, לפי מה שהבנתי, מתאימים רק למאווררים בגדלים 80 ו-92 מ"מ. אבל אני מעוניין לעשות חור בגודל של 120 מ"מ ו-60 מ"מ. אז תגידו לי בבקשה כמה עולות הכוסות לגדלים כאלה? שוב, כבר יש לי את המקדח, אני מעוניין בכוס עצמה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by f_b_i,

אם איזה חומר אפשר למלות חורים ולהחליק פלסטיק?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  11. Started by שורטי,

ראיתי שבתחרות מדריכים יש מדריך לאיך להכניס לדים לעכבר והיה רשום שהעכבר מתחמם אז החלטתי לשים את הנורות בצדדים כאילו לא בכיסוי אלא בדפנות. אבל חוץ מזה יש איזה שהו חומר שאני יכול להכניס פנימה שימנע התחממות?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by DimaX,

הי! יש לי עכבר רגיל ביותר של מייקרוסופט: Wheel Mose Optical 1.1A 100mA 5V. עשיתי חיפוש ומצאתי חמישה ת'ראדים שימושיים אבל באף אחד לא הייתה התשובה לשאלתי... אז לשאלה שלי: יש לי מאוורר 5 ס"מ שמתאים לגודל של העבר שלי(בס"מ פחות מהרוחב של העכבר עצמו אז יש מקום) כתוב על העכבר שלי שהוא 5 וולט... אבל על המאוורר כתוב 12V... ניסיתי להדליק אותו עם 2 בטריות שטוחות כמו של עונים(כל אחד 3 וולא אז בחיבור טורי רגיל יצא שהן היו 6 וולט).. המאוורר עבד אבל ממש לאט ולא כל כך יצר רוח... :-\ אז רציתי לשאול אם יש דרך להגביר את המתח של העכבר איכשהוא בלי לפגוע ברכיבים שבתוכו...? אני חשבתי על משהו בסיגנון ממיר מתח של קתודה... זה משהו שממיר מתח של ספק-12V וזרם לא יודע כמה למתח של 620V וזרם …

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by ביצה,

אהלן אנשים! יש מסך מגע 18"? אם כן, איך אינ מרכיב אותו על גבי המסך? איך אני מחבר אותו (ב-USB?) והאם זה יעבוד טוב על חלונות 7? וכמובן, תג המחיר. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by itaibm,

אני הולך להוסיף עוד 2 מאווררים למארז שלי השאלה היא העם כולם צריכים להוציא אוויר מתוך המארז או חלק צריכים להכניס אוויר (פעם ראשונה שאני מתעסק עם הדברים האלו)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. פתרתי את הבעיה הקודמת אז כבר ערכתי לשאלה חדשה =) קיצר, קניתי דרמל של סקיל ואני משתמש בראשי חיתוך שקיבלתי, הם נגמרים בטיל!!!! זה אשכרה מטורף כמה מהר שהם נגמרים, בערך כל 10 ס"מ של חיתוך במארז אני צריך להחליף ראש. אני חותך לא טוב? אלה ראשים מסריחים? דרך אגב, אני חותך על מהירות 5 בגרסאת ה 125 W כפי שמומלץ בהוראות לחיתוך ברזל.

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. אני צריך לעשות מפסק לספק כוח שברגע שאני מדליק אותו הספק כוח נדלק. הספק כוח לא יתחבר למחשב בכלל. זה לאיזה לקוח שלי שרוצה לחבר איזה משהו לספק כוח. זה לא הולך להתחבר בכלל למחשב. איך אני עושה את זה מישהוא יודע אולי?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by GUY16,

רבה מדברים על זה אפשר לדעת מה זה ? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by diablo4u,

דבר ראשון אני רוצה להתנצל אם זה לא הפורום המתאים לפרסום של כזה דבר. פשוט נאי מניח שהפתרון יהיה מודינג מסוים אז חשבתי שזה הכי מתאים... מקסימום תעבירו (למנהלים) סורי. קניתי מחשב חדש. ויש לי כונן maxtor sata 80 giga והוא פשוט רועש בטירוף. חוץ ממנו יש לי עוד כונן של 80 לא sata של wd. והוא לא עושה את הרעש כי הוא כונן גיבוי ואני לא משתמש בו אז הוא לא עובד. מכאן יוצא שהרעש בה מהmaxtor. וזה לא רעש של מאוררים, זה כזה רעש של כונן שעובד. וזה מעצבן. יש איזשהי דרך להחליש את הרעש? לעשות איזה מודינג או משהו? הנה שאר המפרט (כי אני רוצה להתלהב גם) D: amd 64 3200+ albatron k8x800 pro pmi 512 ddr400 cl2 עם צלעות קירור ati r9800 pro 128mb 80 giga sata mxtor 80 giga 8mb wd supertalent case זה…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by liord10,

שלום לכלום יש לי מכשיר ברכב שיש לו חיבור אוזניות אני רוצה לדעת אם אפשר לחבר לד שידלק בזמן שהמכשיר מוציא קול זה למכשיר GPS שיש לו חיבור אזניות 2.5 ופשוט שאני נוסע אם מוזיקה אני בקושי שומע שהוא מדבר אז חשבתי אם אפשר לשים לד כח שמתי שהוא ידבר הלד ידלק ואז אני ידע שצריך להסתכל עליו תודה ליאור

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. מישהו השתמש פעם בשבלונות ללמאוררים שיש במדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=holes-pavel האם השבלונה של ה 120מ"מ טובה? ושל ה 80 מ"מ טובה? טל.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by eladj05,

אני עכשיו בכיתה יד' הנדסאי אלקטרוניקה ואני עובד עכשיו על פרוייקט גמר. הפרוייקט הוא מכונה להברשת נעליים אוטומטית, הכוונה ברגע שאני מכניס את הרגל למקום של ההברשה היא מתחילה להבריש לבד ושיהיה אפשר לשלוט במהירות של המנוע עם שלט. החלטתי להשתמש בצמד אופטי שיזהה שהנעל נכנסה ושמנוע יפעל. חברתי את הצמד האופטי והוא עובד ומפה אין לי מושג איך להמשיך. המנוע שאני החלטי לקחת זה מנוע של המאורר כי לא מצאתי מנוע אחר מספיר חזק ואני אשלוט בו באמצעות ממסרים (החליף את הכפתורים של המאורר בממסרים שידמו לחיצה על הכפתור). עכשיו איך אני מעביר את "הפקודה" של להפעיל את המאוורר דרך הצמד האופטי? אמרו לי פעם משהו לגביי ULN שישמש כדוחף לממסרים(תקנו אותי אם הבנתי לא נכון) תודה מראש לעוזרים ובאמת אני מת…

22. Started by nimrods,

יש לי מחשב ישן ויש לו חיבור רק של מקלדת (החיבור הישן הזה) אז השאלה שלי היא אם אני יכול לקנות דבר כזה שיתחבר לחיבור הישן ושהיה לו שני יצאות של עכבר ומקלדת?? ואם אין דבר כזה שאפשר לקנות אז יכולים לבנות דבר כזה? תודה לתשובות...!

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by ShowstoppeR,

אני מניח שחלק מכם שמעו על הפרוייקט שרץ בארה"ב בשם The Mod Nation. המפתחים Bill "mnpctech" Owen ו Stuart "kikboxes" King שלוקחים את כל נושא המודינג בתור מקצוע החליטו לשתף פעולה ולפתוח סדנת מודינג מקצועית בארה"ב. הפרוייקט החל כיוזמה אישית והתפתח לרעיון לפתוח קהילה שתבוא לעזרתם של מודרים ברחבי העולם ותכלול בתוכה את מיטב המודרים בעולם שיבואו כדי לשתף את הקהילה בשיטות עבודה, מדריכים וסודות מקצועיים שרכשו במהלך הקריירה שלהם בתחום. לא מזמן קיבלתי הודעה פרטית בפורומים של wizdforums.co.uk והופתעתי לגלות כי נבחרתי ע"י mnpctech עצמו להכין את הבסיס לקהילה שתבוא בפתיחה הרשמית. סה"כ הוזמנו כ 20 אנשים, כולם מודרים בדם והקריטריון היחיד חוץ ממקצועיות כמובן היה רצון וידע לתרום למודרים ברחב…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אני מחפש מאריך לכבל שמגיע מהספק ללוח אם. איפה אפשר להשיג כזה ומה המחיר?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. כאמור אני רוצה להכין לעצמי קצת כבלים מעוגלים. יש לי את הכבלים ואת כל הציוד, ואני יודע איך להכין אותם השאלה היא באיזה צינור להשתמש? אני מתכוון לקוטר פנימי במ"מ/ס"מ מה העובי של הIDE133 כאשר הוא מגולגל ומהוא הקוטר של הפלופי כאשר הוא מגולגל. ועוד דבר אחד, אני גם מכניס כמה מהכבלי חשמל גם לצינורות סיליקון כמו הכבלים עצמם, איזה קוטר לבחור להם? זה יהיה הראשון מבין מודי הגטו שלי (מעביר את הזמן עד פרויקט הקיץ הענק) אחרי הכל אני חייב להוריד את הטמפ' במחשב שלי.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.