אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
לא ידעתי אילו מילות מפתח לחפש אז אני פשט שואל: יש אפקט לגיטרה: http://www.freeinfosociety.com/electronics/schemview.php?id=653 עכשיו מצאתי רק תיאור סכמתי שלו. לפי מה שאני רואה זה רק הלוח שלו.. איך אני יכול לדעת איך כל האפקט מתחבר? ופרטים שחסרים שם?
-
- 7 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אני רציתי לחתוך פרספקט באורך של 40+- ס"מ ורוחב כ 20 ס"מ. בכל מקרה חתכתי עם הדרמל, ועזבו את זה שכל הבית מסריח, זה גם חתך די מעפן. זה חתך ע"י חימום מטורף. אני מניח שלא השתמשתי במסורית הנכונה, למרות שכתוב שהיא יכולה לחתוך פלאסטיק. השתמשתי ב 426, דיסקית חיתוך מחוזקת. עם מה אמורים לחתוך?
-
- 7 תגובות
- 821 צפיות
-
-
הכותרת מספרת הכל .. או אם יש שיטה לפצל את החיבור מכוון שאני רוצה שתיהיה לי מדפסת וגם LCD.. ועוד שאלה קטנה כמה עולה מסך LCD בגודל הבא.. 15 על 13 (גובה) תודה לכל העוזרים אמיר.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהו מכם יודע איפה אני יכול לקנות צורב EEPROM שיצרוב זכרון מסוג 28C64? כל החנויות שדיברתי איתם עד עכשיו אמרו לי שצריך להזמין ורק אחריי פסח זה יהיה ואני צריך את זה עכשיו. אם אתם מכירים חנות ,רצוי באיזור חיפה והקריות אז תכתבו את הפרטים שלה בבקשה. תודה
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מחפש בנרות חנות שמוכרת Scotch Blue, זה טייפ איכותי ביותר לצביעה. ראיתי גם שהמון מודרים משתמשים ספציפית במוצר הזה וכידוע, 3M אכן יצרן איכותי. בכל מקרה, אני מתקשה למצוא את זה בארץ... בהום-סנטר יש מוצרים של 3M אבל אין להם את הטייפים האלה, סביר להניח גם שאם היה, אז במחיר מופקע. אני סבור שיש חלופות איכותיות לא פחות, ולכן פתחתי אשכול, אז שוט.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. יש לי נגן MP3 עם הקלטות מאוד חשובות. \חיבור הUSB נשבר, ואני חושש לנסות לתקן בעצמי. (קניתי בebay מחברים חדשים) יש למישהו המלצה על מקום / מישהו מקצועי שיוכל לתקן לי? כמה דבר כזה אמור לעלות? תודה.
-
- 7 תגובות
- 4.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, להפתעתי מצאתי היום ברחוב מסך lcd כמתואר למעלה. אמרתי לעצמי שכנראה שהוא לא עובד אבל אמרתי שיש אולי מצב שבגלל שהוא כזה ישן הבעלים לא טרחו אפילו לבדוק מה הבעיה וזרקו אותו... ואכן כשחיברתי את המסך התגובה היחידה שהוא עשה היתה השמעת תיקתוקים מהקמקולים המובנים וזהו זה... פתחתי את הברגים והכל נראה שלם בגדול,אבל איזור סביב שני רכיבים ,שאני מניח שהם מיצבי מתח, שאליהם מחוברים צלעות קרור קטנות מושחרים(הpcb). רכיב שאני לא מזהה ועליו כתוב:"HD H4;1000;16V" נראה עם מעט נוזל בצבע חלודה עליו,אבל אני לא בטוח אם זה אומר שהוא גמור.... כל הרכיבים האחרים בגדול נראים בבדיקה ויזואלית בסדר.... לצערי אין לי מצלמה טובה לצלם איתה.... אולי צילום מסלולרי שכרגע אני לא יכול להעלות.... יש למישהו השג…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי ANTEC 900 ועשיתי טעותוקניתי לו מאוורר THUNDERBLADE של THERMALTAKE (זה מאוורר שעושה הרבה רעש....), עכשיו אני רוצה לבנות לו פאנבאס (בכללי רציתי, אבל זה נתן לי תירוץ P:). חשבתי על לקחת את את מהפאנלים של המחשב (ה5.25) ולהכניס לתוכו את הפוטנציומטרים (מקדימה להוסיף ידיות). מה שרציתי לשאול זה אם מישהו עשה דבר כזה, או אם יש למישהו ANTEC 900 ויכול לבדוק אם נכנס לו פוטנציומטר בחורים? אלה חורים של 3 מ"מ... ואם לא אז מה הפוטנציומטר הכי קטן שיש (מבחינת עובי של הידית) שיוכל להחליש מאווררים כאלה. אני מתכוון לשים 5-6 כאלה, ואז להשתמש במדריך שמצאתי שמציע להשתמש בLM317 כדי להעביר את המתח למאווררים. תודה…
-
- 7 תגובות
- 990 צפיות
-
-
לא מזמן קניתי מחשב חדש משהו פגז, אבל נורא התאכזבתי מהמארז עצמו אז חשבתי לעצמי אולי אני יעשה לו כמה שינויים שיראה פצצה.. בכל מקרה זה המארז עכשיו כל הקטע של הפרפר הזה בצד ממש אבל ממש לא מתאים לי עכשיו השאלה שלי היא: האם אני יוכל לקנות משהו שיחליף את הפרפר המסכן הזה ואם כן אז מאיפה?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה ההבדל בין המייצב מתח L78L00 To-92 לבין המייצב מתח שבמדריך למקלט IR? שניסיתי לשים את המייצב מתח הזה הוא גם עבד.. האם זה יכול להרוס? האם אפשר לשים אותו במקום המייצב מתח? תודה.
-
- 7 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מדריך לעשות אורות במקדלת (ולא עליה) אני מעדיף אבל אין לי בעיה באנגלית האם תוכלו בבקשה לעזור לי? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ואם יש גם פאן באס עם תצוגה של מהירות מאוורר יותר טוב .. תקציב:עד 150 שקל
-
- 7 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אוקי, בעיקרון אני מנסה לעשות עמדה בעזרת המסך מגע+OS של הIPOD TOUCH בערך ישמש כמו MEDIA CENTER בלי הרבה התברברות של הכנת HTPC שלם בעיקרון זה יראה כך לבן=הבסיס עצמו שחור=איפה שהמסך צריך להיכנס (והפינות אמורות להיות עגולות יותר... אני פשוט נוב לחלוטין בכל תוכנה גרפית ביקום) אז חשבתי בהתחלה לעשות את הבסיס מפלסטיק כלשהו אבל לדעתי גם מתכת יעבוד השאלה שלי היא מאיפה לעזאזל אני משיג משהו כזה/איך לבנות משהו כזה? אני clueless לחלוטין... או אולי אם מישהו מכיר מוצר שנראה כך ואני אוכל לקנות ולפרק אותו לשימושים שלי זה גם יעזור
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי בקיצור יש לי מקלדת עם חיבור USB ואני מעוניין להחליף את החיבור ל 5 פינים הישן ולא יודע איך ( סידור הכבלים ) אני מתכוון לעשות את זה בגלל שתי סיבות 1. אצלי במחשב שאני עושה פורמט מקלדת עם חיבור USB לא מזוהה ,מקלדת מהסוג הישן כן 2. יש אצלי שקע כזה מאריך עם חמישה שקעים ויש אחד דפוק קצת , ובכל שמישהו נוגע בכבל אני מאבד את המקלדת ( כנראה שעושה קצר )
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות רצועת הארקה בראשון לציון או איפה יש חנות אלקטרוניקה בראשון לציון אני צריך כתובת מדויקת איפה לא " אתה יכול לקנות בראשון יש מלא חנויות" אני לא יודע איפה יש חנויות אלקטרוניקה אז בבקשה תשובה מדויקת (גם אתר אינטרנט זה טוב [אפילו עדיף])
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ניסיתי ללכת לפי המדריך באתר אבל בכבלל פרללי שלי למשל בפין הראשון אין חוט מחובר אליו ויש עוד כמה מקומות שהחוטים לא מחוברים שם לפי מה שיש באתר אז רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם זה ועוד משהו אני יכול למשל לקחת את הכבל של הפלופי ולחשוף אותו משני הצדדים לחבר אותו למסך כאילו אחד אחרי השני אבל לקחת את הצד של הכבל פרללי שמתחבר למחשב ולחבר שם לפי הסדר שמופיע באתר
-
- 7 תגובות
- 846 צפיות
-
-
למישהו יש כאן קצת חומצה גופרתית שהוא לא צריך. טוב האמת לא קצת, תלוי בריכוז שלה, בכל מקרה מצאתי את המדריך הזה לביצוע Anodizing ביתי.. http://astro.neutral.org/anodise.shtml http://astro.neutral.org/anodise2.shtml
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_158&products_id=2272 מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 919 צפיות
-
-
היי לכולם, אני יושב וחושב איך יהיה לי יותר נוח לעבוד עם המחשב שמיקומו בסלון.הגעתי לרעיון מדהים, לשנות את צורתו לצורה של שלט רגיל עם ג'ויסטיק שמזיז את הסמן,שאר הכפתורים ימוקמו באזורים נוחים לגישה וכמובן שיהיה אלחוטי. אני חושב לרשום פטנט על זה. איך הרעיון?
-
- 7 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על פרוייקט לחיבור הדוד חשמל למחשב ולצורך כך אני זקוק לממסר (Relay) עם פיוז של מעל 10 אמפר והפעלה של 5 וולט, אבל מתקשה להשיג כזה.. לא באיביי ולא בחנויות בארץ, אשמח לעזרה (לינק לאיביי יהיה נהדר).
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי שלוש לוחות אם משנת 96-97 ואיך לי מה לעשות איתם (על תבקשו אני ל יביא אותם לאף אחד) ויש בהם מלא רכיבים שקל להוריד בנוסף לזה יש דם ג'וקים כל מיניאז רציתי לשאול האם ניתן לעשת שימוש כל שהוא בג'וקים הבאים: 9416 A USA 4C16256DJ 9438 B USA 4C4001JDJ N341256P-15 5H606020 VT82885N VT82C42N UM61256BK-25 9236S R60567 P9218 DM74LS245N יש עוד אבל אלה הכי קל להוריד ורובם גם על תושבת אז האם ניתן לעשות בהם שימוש כל שהוא?
-
- 7 תגובות
- 947 צפיות
-
-
בניתי מעגל IR לפי המדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg635087#msg635087 בפעם החמישית אולי.. רציתי לשאול איך אני יכול לבדוק עם המעגל בנוי טוב עשיתי אותו במדויק כמו שבמדריך (שאגב מבלבל מאוד האיור שם)
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום יש כבלים של USB שלפעמים באים עם התוספת הקטנה הזו לקראת סוף הכבל: מה היא עושה? ומשהו נוסף: מכירים את הכבלי USB הנמתחים? http://www.buyincoins.com/new_en/details/usb-to-mini-usb-5-pin-male-retractable-data-cable-mp3-product-5762.html המבנה הפנימי של הכבלים האלה שונה מהרגילים: 4 החוטים בפנים מסודרים בשורה, במקום להיות צמודים, אין סביבם ליפוף של חוט מתכת, ובכלליות הכבל דק יותר.. (לא בדקתי אם כל חוט בתוכו גם דק יותר, אולי החוטים בפנים הם בעובי זהה לחוטים שבכל USB רגיל) השאלה - האם לכבל מהסוג הזה יש חסרון? למשל יכול להעביר פחות זרם? או יותר חשוף לרעשים? תודה רבה card
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קראתי שוב את המדריך באתר שמראה איך לעשות חור למאוורר 120MM. ראיתי שיש שם כמה שרטוטים שלפיהם אפשר לעשות חורים למאווררים 80,92,120MM. עכשיו, הורדתי את השרטוט והדפסתי אותו, אבל אני הורדתי שרטוט נוסף מאתר אחד של מודינג ויש בעיה: ארבעת החורים שלפיהם אני אמור לקדוח חורים לברגים של המאוורר לא תואמים בשני השרטוטים, אז לפי איזה שרטוט הכי כדאי לי לפעול?: לפי של האתר או לפי של האתר האחר? כי אני לא רוצה לקדוח ארבעה חורים לברגים של המאוורר ואז לגלות שמיקום החורים לא מתאים למיקום הברגים.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-