עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by blackman10,

אני עומד לעשות דלת שלמה מפרספקס למארז שלי. כגע, על דלת המארז הנוכחית עשיתי מקום למאוורר 120MM ואני רוצה לעשות את זה גם בדלת הפרספקס. אבל אין לי דרמל לחתוך איתו את העיגול בפרספקס, יש לי רק ג'קסו. זה יתאים? ד"א: אבא שלי יעשה את העיגול, הוא מיומן בזה (אני אפילו אף פעם לא ראיתי ג'קסו).

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. ראיתי עד כה המון מעגלים אבל כולם עם 8 לדים. אני מתכנן לחבר למחשב בכבל LPT ולשלוט דרך פלאג של ווינאמפ DiscoLitez . הייתי רוצה לדעת כמה לדים מקסימום הכבל יכול להחזיק. הבנתי שאם מעמיסים עליו הרבה זרם תהיה לי בעיה. בהנחה שאלו נתוני הלד: Typical: 3.4 V Max: 3.8V 20mA אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל לצייר לי שרטוט חשמלי בEWB או כל תוכנת סימולציה שהיא ואפילו בצייר כל עוד זה יהיה מספיק ברור.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. היי עבר המון זמן מאז שממשתי שרטוט כזה ולכן אשמח לעזרה במימוש השרטוט הזה על לוח פסי נחושת המון המון תודה [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Aviko,

היי יש לי המון כלי עבודה שכתבוים עליהם כל מיני מספרים וגדלים. בכל כלי זה מסמל גודל שונה, ז"א האוך של הכלי, קוטר המברג וכו'. אשמח לדעת כיצד זה עובד, מה כל סימון אומר בדיוק (מפתחות שוודים, בוקסות, ביטים, מברגים וצבתות). תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. היי מישהו יודע פחות או יותר כמה יעלה לי לפתח בקר על בסיס ארדואינו למערכת מכנית קטנה ע"י חברה גדולה בטווח של חודשיים

6. Started by Alexkmr,

אני רוצה להחליף את הבד שמכסה את הכיסה מחשב. הכיסה מעור, והעור התחיל להתקלף וזה מתפזר בכל הבית. כבר פירקתי את הכיסה. והידיות של הכיסה עשויות מפלסטיק. רציתי לשאול עם איזה צבע אני יכול לצבוע אותם? כמו כן כמה בערך עולה אקדח סיכות בשביל שאני אאדק את הבד החדש על הכיסה? כמו כן עדיף להוציא את העור ואז לשים את הבד החדש או שאפשר להשאיר את העור?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אוקיי אז קניתי 4 לדים עכשיו אני יודע איך לחבר והכל ויש לי גם 4 נגדים כל אחד של 470 עכשיו ראיתי שאפשר לחבר לדין בלי נגד אבל אמרו שזה יכול לשרוף את הספק וחלק אמרו שלא וחלק אמרו שכן איך לעשות? עריכה: מנהלים אל תנהלו לי בבקשה עשיתי חיפוש

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by kkffiirr,

שכן שלי הביא אלי את הגלקסי S3 שלו שסבל מבעיית ריסטים חמורה, כשהוכנסה סוללה הוא הדליק את עצמו, הראה את סמל סמסונג והפעיל מחדש, כשחובר למטען, הראה סמל של חיבור למחשב, סוללה, ושוב הופעל מחדש כנ"ל בריקוברי. התסמינים האלו שונים מSDS כך ששללתי זאת, חשדתי שכפתור הPOWER נדפק והוא מקצר כל הזמן, בדיקה פשוטה במולטימטר איששה את הטענה הזו. הוא הזמין מאיביי מפסק חדש כזה, השאלה היא איך כדאי להלחים את המפסק חזרה, מנסיון שיש לי עם נגן MP3, זה מאוד מסוכן לעשות את זה עם מלחם, כי המפסק יכול להנמס, וגם חשוב שהוא יהיה מקובע, כי הוא נדחף מכיוון שיכול להוריד אותו מהלוח, באינטרנט ראיתי מישהו שממליץ לעשות את זה עם בלואר. השאלה שלי זה איך לעשות את זה נכון, מלחם (ואם כן, איזו טמפ' לכוון) או בלואר.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by g_s,

פרויקט המודינג שלי נמצא בעיצומו..והגעתי לשלב של חיתוך החורים למאווררים... המאווררים יהיו מאווררי 120 MM אז השאלה שלי היא האם אני צריך לעשות חור בקוטר 120 MM או חור יותר קטן?בעצם השאלה שלי היא האם קוטר המאוורר עצמו הוא 120MM או שהמאוורר כולל המסגרת שלו ביחד הם 120 MM? תודה לעוזרים

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by matteo,

אוקיי אז ככה יש לי את הלוח הבא http://img409.imageshack.us/my.php?image=ts808ce8dj1.jpg] דבר ראשון יש לי סוללת 9 וולט עם מתאם שיוצא ממנו 2 חוטים אחד אדום אחד שחור איפה בדיוק אני מחבר אותם? דבר שני איפה שיש קבלים אלקטרוליטים איפה שיש את ה + שם שמים את הרגל הארוכה יותר או להפך? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. הכל התחיל בזה שחיפשתי לקנות מאוורר לps2 שלי, אחרי קריאת ביקורות באינטרנט, הבנתי שהמאוורר הזה מאוד רועש ובתכלס לא מוציא כמעט אוויר. מה גם שמחירו לא ממש זול.. (כ-50 ש"ח בארץ) אז חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי מדריך להפוך מאוורר של מחשב למאוורר בחיבור Usb. השתמשתי במאוורר חרישי במיוחד - glacialtech silent blade. בסה"כ מוד קל לעשייה, תוצאה מספקת ביותר, עובד עם כל מכשיר בחיבור usb. התוצאה לפניכם: http://img521.imageshack.us/img521/3228/22042008671ps9.jpg אם למישהו יש שאלות אשמח לענות.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Justniv1,

שלום כולם,אני מנסה לצרוב בוטלואדר/תוכנית (אני לא סגור על מה ההבדל בינהם) על ATmega328 שקניתי בנפרד. עשיתי את המדריך הזה http://arduino.cc/en/Main/Standaloneועכשיו אני מנסה לעלות תוכנית לצ'יפ החדש, אז הוצאתי את הצ'יפ של הארדואינו ושמתי את החדש ניסיתי לעלות את התוכנית-והוא לא הצליח לעלות. אח"כ קראתי עוד קצת והגעתי לפה-http://arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoToBreadboard ניסיתי לעשות את סעיף 1 וגם זה לא הצליח- אותה בעיה כמו מקודם: avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x0מה לא בסדר?קראתי גם את האשכול שפורסם פה לפני כמה ימים, והוא לא ממש עזר לי, וגם חיפשתי בגוגל ולהרבה היה בעיה דומה אבל אני לא מצליח להבין מהם/לפתור.חשוב לציין שאני ממש חדש בארדואינו ותכנות.תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום, רכשתי רכיבים לתאורת לדים לאקווריום צמחייה שלי, אני זקוק למעט הדרכה וסיוע בחיבור כל המערכת. הרכיבים: דרייבר, לד+צלעות קרור, מאווררים סקיצה של התאורה מורכבת בתוך מסגרת עץ מקום למאווררים הדרייבר הארון לאקווריום: התאורה תותקן בחלק העליון כבר הפעלתי את כל המערכת(בצורה די מרושלת מבחינת חיבורים) למס' שעות כדי לוודא שהמאווררים עומדים במשימה, עכשיו צריך לעשות התאמות. כרגע אני זקוק ל-3 שקעים כדי להפעיל הכל- דרייבר, ספק לעמעום וספק לאוורור, האם ניתן להפעיל את העמעם והאוורור ביחד כדי לחסוך שקע? האם מסגרת העץ שתכננתי ומיקום המאווררים אופטימלים? איך לחבר את כל הרכיבים פיזית אחד לשני, איזה עובי חוטים להשתמש? איך לחבר את הספק למאו…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אהלן חבר'ה, חבר ואני זקוקים לכמות גדולה יחסית של לדים לפרוייקט קרוב שלנו, וישנה גם חשיבות שהלדים יהיו עם אפשרות FADE ושליטה ידנית ואוטומטית. קיבלו הצעה ממספר מקומות למעין סרט שעל כל כמה סנטימטרים ישנו לד RGB ואתה בעצם חותך את הסרט הזה באיזה נקודה שאתה רוצה, ומחבר שנאי ובקר שליטה לאותה נקודה, כל הלדים מחוברים במקביל מן הסתם, ומקבל בעצם רצועה עם תאורה ופייד לפי צריך. עכשיו, בגלל שההיצע נמוך מאד בתחום הזה, ברמה כזו מתקדמת, הגנבים רוצים בין 180ל200 שקל לפאקינג מטר!!! ועוד 200 לכל שנאי שהוא גם בקר. וזה ממש ממש, ממש, לא נראה לי, עם כל הכבוד, כי יש שם 20 לדים במטר, ועשרה שקלים ללד בשיקלול לא נראה לי הגיוני. בבקשה, מי שיכול להמליץ לי, היכן להשיג דבר דומה, אודה לו מאד. והשאלה השני…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by UberGitter,

היי, זה מופנה מישהו שמתעסק פה באלקטרוניקה. אי פעם יצא לכם להזמין סמפלים בחינם (כולל משלוח) מחברה גדולה, נגיד Texas Instruments? אני רוצה להזמין כמה רכיבי RF משם, והם אומרים שיש אופציה להזמין סמפלים בחינם כולל משלוח נשמע לי הזוי לגמרי. אבל אולי למישהו פה יש ניסיון... http://www.ti.com/sc/docs/sampfaq.htm

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by avielsh3,

תמיד לרכבי ביטחון יש את האורות המהבהבים. רציתי לדעת איך קוראים לרכיב/משהו דומה. תודה לעוזרים! :

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by LiorZi,

חשבתי לבנות בעצמי מארז פתוח למחשב, משהו בסגנון "test bench" שיש במעבדות תיקונים וכאלה... לדוגמא: http://www.coolermaster.com/product/...-bench-v1.html אני כנראה יתלה אותו מעל השולחן מחשב (גבוה). מה שאני "פוחד" ממנו הוא אבק שיצטבר שמה אחרי תקופה מכיוון שהמארז פתוח לגמרי, כמה זה יכול לפגוע אחרי תקופה ברכיבים? בקירור? או בכל דבר אחר? אציין שזה מחשב מבוסס i7 3770k עם OC ו-GTX670. תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. Started by scorpio2005,

חתכתי את המארז עם דרמל בצורת איקס ...יצא נחמד מאיפה אני משיג פרספקס ? ואיך אני מחבר אותו? ויש כל מיני גדלים ל פרספקס ? וכמה זה עולה תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. האם יש גוף שמארגן תחרויות של מודינג בארץ? איפה אפשר לקבל עוד רעיונות למודינג? אם מישהו יודע שישאיר הודעה. קראתי באיזה מקומון קול -הכפר אם אני לא טועה שיש בסוף יולי תחרות עיצוב מארזים בכפר-סבא , עוד מישהו שמע?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אז זאת השאלה שלי העם אני יכול להכין לבד כפתורים כאלו? ועם כן יש איזה אתר שמסביר את זה? או מישהו יכול להסביר לי?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by motir,

הי, אני מחפש דרך להפעיל (להדליק) את המחשב ע"י שלט IR. חשבתי על מעגל שננעל על כפתור שלט ספציפי (כלומר, קוד IR ספציפי), וברגע שהוא מזהה את הקוד הוא סוגר מעגל. למעגל אני אחבר את כפתור ה-ON. לחלופין, אפשר שכשהוא מזהה את הקוד, הוא ישלח 5V ואני אחבר אותו אל הפין של כפתור ה-POWER על לוח האם. מישהו יודע איך בונים דבר כזה, או למי אפשר לפנות? תודה מוטי

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. הסתכלתי במדריך בתחרות המדריכים ולא הבנתי שם דבר אחד, יש את החיבור של ה9 פינים, יש לי אחד כזה ומתוכו יוצאים 4 כבלים עכשיו איך אני יודע איזה כבל זה איזה ? או שאני צריך להוציא אותם ולהכניס חדשים דרך החורים שמסומן במדריך ואז איך אני אמור להלחים אותם בתוך המחבר הזה של ה9 פינים ? אם לא הבנתם למה אני מתכוון אני אנסה להסביר יותר טוב, תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אם יש מקום בפורוםא הזה או פורום אחר שאתם מכירים שיוכל לענות לי בצורה יותר טובה אני אשמח.. אני רוצה לדעת כמה ואט לוקח מזגן 3.5 טון (כוח) מזגן מרכזי לשעה וכמה לוקחים מכונת כביסה ומייבש כביסה לשעה... איפה אני יכול להשיג את המידע הזה?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. הי יש ברשותי שתי רמקולים ישנים אך טובים שהייתי רוצה לחבר למחשב. הבעיה שאין להן חיבור בננה כמו שנכנס לכרטיס קול אלא פשוט שתי חוטים שאלתי חהנה האם אני אוכל להלחים לחוט הרמקול חיבור בננה כמו של אוזניות והכל יעבוד טוב ? האם יש דיכונים בכך למחשב עצמו או לרמקול ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by yilya,

שלום אני כחובב אלקטרוניקה מחפש כבר כמה זמן אתרים בנושאי אלקטרוניקה שכוליים בין השער שרטוטים ומעגלים וכדומה... כמו שהיה פעם אלקטרוניקה בקלי קלות... אתם מכירים אתרים כאלו??? תעזרו בבקשה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.