אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי מאוורר 12V ואני רוצה לחבר אותו למתח של 5V (יש לי יציאה במולקס רק לשחור ואדום). הזרם של המאוורר הינו 0.13A. עשיתי את החישוב לפי חוק אוהם: R = 5V:0.13A ומצאתי שערך הפוטנציומטר יהיה 38.46 אוהם. אז רציתי לדעת מה הכי קרוב לערך הזה שהוא יוכל לעבוד.. וגם אם אפשר אז אני צריך סרטוט לאיזו רגל בפוטנציומטר אני צריך לחבר לאיזה חוט.. תודה מראש, אוהד כהן.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רקניתי שתי גופי קירור שאחד מהם הולך לצ'יפסט העלין והשני מאורר קטן שהולך לתחתון שתייהם מוזהבים ואמורים לתת קצת צבע לווח עם הצי'פס הצפוני אין בעיה כי יש חורים בלוח בדרומי יש בעיה.... אין לי לאיפה לחבר אותו כי אין לי חורים בלוח ..... חשבתי לשים קצת דבק 3 שניות ולהדביק את הקירור כאילו לשים 3 שניות קצת מסביב ובאמצע קצת משחה תרמית וללחוץ עליו עד שיתפוס.. השאלה שלי, היא אם יש למישהו רעיון יותר טוב .. תודה לעוזרים הנה הקירור.. מדובר במאורר.. [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אחרי שהתשחררתי מהצבא (לפני חצי שנה) וקניית מחשב חדש הגיע הזמן להמשיך את המודינג שעשיתי לפני 4-5 שנים http://hwzone.co.il/gallery/thumbnails-150.html אז עשיתי חלון במארז (chifetec ax01sld) וצביעה קטנה שאף פעם לא הושלמה עכשיו בשבועות האחרונים עשיתי : צביעה מחדש של כל המארז מבפנים כחול , מבחוץ צבע כחול ים מטאלי של טמבור החלפה של 2 מאוררי 120 רועשים (45DB) בscythe jyuni 4 (איזה כיף שקט) החלפה של הפרספקס הישן (שנשבר) והתקנה של 2 קתודות כחולות על הדלת בתמונות : המארז "הישן" המארז בלי הדלתות החיצוניות צבוע בכחול הדלתות בצבע יסוד והמארז עם הקתודות מותקנות על הדלת הקתודות גם מחוברות לrehbus ככה שאפשר לשלוט על העוצמה ולכבות בקלות מה שנשאר לי זה לתקן את הפ…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני לא הייתי בטוח שזה כל כך קשור, אם לא, קבלו את התנצלותי ותעבירו את זה למקום המתאים. אני יודע שרוב המשתמשים בפורום זה מכירים קצת מקומות לקנות כלי עבודה וכאלו, אז אמרתי ננסה. לפני שאני נוסע לאיזה Ace קנה ובנה לבדוק, הייתי רוצה לדעת אם מישהו מכיר מקומות אחרים. אני נוסע לאיזה פסטיבל בחו"ל, ורוצה לקנות פוליטילן שיהיה מספיק גדול לכסות את האוהל שלי, שלא ייכנסו איליו מים ואין לי שמץ של מושג מאיפה להביא אחד כזה. אם למישהו יש מושג, מדובר על משהו בגודל של 5X5 בערך, אני מאוד אשמח לעזרה. תודה מראש, Ptyahoo.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הרכבתי את המעגל האלקטרוני לפי הצורך עשתי הכל לפי ההוראות יצא טוב עד שנוצרה לי בעיה עם החיבור של המדפסת לי יש מדפסת שאני צריך ומה לעשות היא עם חיבור רגיל למדפסת ולא USB אז ככה שאני צריך את המדפסת כמעט תמיד אבל מצד שני אני צריך לחבר את המסך למחשב למישו יש רעיון הצעה עזרה הכל יתקבל בברכה..
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט נתונים של מנוע צעד מסוג : teac p.no.14769070-90. מי שיוכל לתת לי קישור או לחילופין את המפרט פה אני אודה לו מאוד.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה החלון הראשון שלי מה אתם חושבים עליו http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/l/i/o/n/0/3/2/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200404212257378309/200408162143135876/HPIM0047.JPG
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מאוורר של מעבד סוקט 478 עם שלושה חוטים: ירוק, צהוב ושחור, אני יודע שהשחור זה אדמה והצהוב זה ה12V (אלה שנותנים את החשמל), אבל מה הירוק עושה ? זה החיישן או מה ?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חיברתי פנטיום 2 שהיה לי מחשב טלוויזיה, וחיברתי לו גם מקלדת אלחוטית ועכבר, אבל יש בעיה! שאני רוצה לכבות אותו מרחוק אני יכול (עם המקלדת) אבל אני רוצה גם להדליק אותו מרחוק. למישהוא יש רעיון איך לעשות איזה מעגל שידליק את המחשב מרחוק עם שלט של רכב נגיד?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
המוכר אמר שזה ספריי שמיתבש מהר אז סבבה נתתי לו שעה וחצי להתיבש בחוץ (זה פאנל פלסטיק של המארז, פלסטיק חלקלק שכזה) בקיצור הרכבתי אותו חזרה במארז וכל פעם שאני טיפה נוגע בו אז נשארים סימני אצבעות, ופשוט הוא כבר לא מבריק כמו קודם כולו נראה מטונף מה אתם מציעים לעשות, לא רק שזה ממש מכוער זה גם לא נעים למגע..
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הזוכים בתחרות המודינג של מעריב וHWZONE המופיעים בעיתון "און ליין" : והנה לכם אליאור ורן בפוזה מגרה : תהנו
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אם לא מתאים לפורום הזה אנא העבירו לפורום המתאים. קניתי את המטען הזה ויש לי כמה שאלות: 1. איזה זרם (200,500 או 700) רצוי לסוללות GP 2700, לסוללות GP RECYCO(הירוקות) וסוללות ENELOOP 2000MAH(לא lite הרגילות: http://www.ebay.com/itm/270676349941?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649) 2. איזה מוד ממולץ? (Discharge, refresh, charge או test) כדי להטעין בטריות שיחזיקו כמה שיותר זמן. 3. איך בודקים מה מצב הבטריה שהוכנסה למטען?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
-
היי עבר המון זמן מאז שממשתי שרטוט כזה ולכן אשמח לעזרה במימוש השרטוט הזה על לוח פסי נחושת המון המון תודה [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
יש לי שנאי חשמל רגיל כזה יש לי שאלה בקשר למחבר של השנאי אני רוצה לדעת אם המוט באמצע הוא פלוס או מינוס ומה החיצוני תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, הביאו לי 2 פנסים לאופניים ובכל אחד יש 9 לדים והוא מופעל על 3 סוללות דקות. אני רוצה להוציא מאחד מהם את כל הלדים כי אני בונה מוד כלשהו.. שווה להסתכן כי הפנס עולה רק 8 שקל ויש בו 9 לדים אולטרהברייט וזה שוווה!!! יש לי מלחם של סטודנטים אז איך להוציא בזהירות?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, ראיתי כמה פוסטים דומים אבל מחפש עזרה בנושא. יש לי רקע מלפני הרבה מאוד שנים באלקטרוניקה, יודע להלחים וזקוק לעזרה במשהו (שלדעתי) פשוט. יש לי מכשיר אבטחה שמוציא התראה קולית בהתאם לתזוזה, הבעיה היא שההתראה מאוד חלשה ובעיקר לא אפקטיבית. יש למכשיר יציאה לאוזניה. אני מעוניין להוסיף למכשיר תאורת לד בולטת שתידלק בכל פעם שהמכשיר נותן התראה (תדירות מאוד נמוכה). המכשיר הוא נייד כך שאם אפשר לעשות את התאורה באופן כזה שתקבל את המתח מיציאת האוזניה. 4-6 לדים יספיקו עבור העניין. האם זה אפשרי? אם כן, האם אפשר לקבל הנחיות לחיבור לדים כזה? תודה מראש,
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דבר ראשון אני רוצה להתנצל אם זה לא הפורום המתאים לפרסום של כזה דבר. פשוט נאי מניח שהפתרון יהיה מודינג מסוים אז חשבתי שזה הכי מתאים... מקסימום תעבירו (למנהלים) סורי. קניתי מחשב חדש. ויש לי כונן maxtor sata 80 giga והוא פשוט רועש בטירוף. חוץ ממנו יש לי עוד כונן של 80 לא sata של wd. והוא לא עושה את הרעש כי הוא כונן גיבוי ואני לא משתמש בו אז הוא לא עובד. מכאן יוצא שהרעש בה מהmaxtor. וזה לא רעש של מאוררים, זה כזה רעש של כונן שעובד. וזה מעצבן. יש איזשהי דרך להחליש את הרעש? לעשות איזה מודינג או משהו? הנה שאר המפרט (כי אני רוצה להתלהב גם) D: amd 64 3200+ albatron k8x800 pro pmi 512 ddr400 cl2 עם צלעות קירור ati r9800 pro 128mb 80 giga sata mxtor 80 giga 8mb wd supertalent case זה…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, זה מופנה מישהו שמתעסק פה באלקטרוניקה. אי פעם יצא לכם להזמין סמפלים בחינם (כולל משלוח) מחברה גדולה, נגיד Texas Instruments? אני רוצה להזמין כמה רכיבי RF משם, והם אומרים שיש אופציה להזמין סמפלים בחינם כולל משלוח נשמע לי הזוי לגמרי. אבל אולי למישהו פה יש ניסיון... http://www.ti.com/sc/docs/sampfaq.htm
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דבר ראשון, בסיקור של המארז (http://hwzone.co.il/reviews/SunbeamTransformer/7/) בסיכום רשום שאחד החסרונות שלו שהמאווררים רועשים רציתי לדעת עד כמה הם רועשים... בוא נגיד ככה אפשר לישון ברעש כזה? והשאלה השנייה אם המפרט הזה: יתלבש טוב על המארז... שלא יתחמם יותר מדי ושכל החלקים יכנסו (לזה הכוונה) תודה
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי עד כה המון מעגלים אבל כולם עם 8 לדים. אני מתכנן לחבר למחשב בכבל LPT ולשלוט דרך פלאג של ווינאמפ DiscoLitez . הייתי רוצה לדעת כמה לדים מקסימום הכבל יכול להחזיק. הבנתי שאם מעמיסים עליו הרבה זרם תהיה לי בעיה. בהנחה שאלו נתוני הלד: Typical: 3.4 V Max: 3.8V 20mA אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל לצייר לי שרטוט חשמלי בEWB או כל תוכנת סימולציה שהיא ואפילו בצייר כל עוד זה יהיה מספיק ברור.
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הבד שמכסה את הכיסה מחשב. הכיסה מעור, והעור התחיל להתקלף וזה מתפזר בכל הבית. כבר פירקתי את הכיסה. והידיות של הכיסה עשויות מפלסטיק. רציתי לשאול עם איזה צבע אני יכול לצבוע אותם? כמו כן כמה בערך עולה אקדח סיכות בשביל שאני אאדק את הבד החדש על הכיסה? כמו כן עדיף להוציא את העור ואז לשים את הבד החדש או שאפשר להשאיר את העור?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אומנם קצת מוזר שאני מתחיל עוד פרוייקט לפני שאני מסיים את הקודם, אבל זה יהיה פרוייקט זריז בניגוד לפרוייקט הקודם, כאן תראו בניית מארז למחשב המשני (שמחליף את אחד המחשבים המיושנים שבבית), שהוא לכשעצמו די מיוחד אני בונה למחשב מארז מפרספקס צבעוני, מן הסתם אני אשתמש קצת בציוד שיש לי (חומרים) לפרוייקט הזה אגב המחשב יהיה די קטן, וזה כל המהות שלו, מדובר בלוח MINI ITX, כלומר גודל הלוח הוא 17X17 CM בלבד, והמחשב צורך 24 WATT בלבד (לא כולל כוננים) אומנם יש לי ספק קטן מהרגיל,אך אני בנסיון להשיג אחד קטן במיוחד הMIC, הוא שם זמני עד שיוחלט על שם סופי (אם בכלל) המארז יבנה בסגנון HTPC, כך גם שיהיה נייד וגם מעוצב הנה כמה תמונות של הלוח המדובר [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-