אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אני בונה פרוייקט של בית חכם ובין היתר אני רוצה שהפרוייקט יוכל גם להעביר ערוצים בממיר של יס או הוט או שניהם לא משנה לי כל כך.. אני לא מצליח למצוא מידע על השיטת שידור בין השלט לממיר ואיזה סוג של מידע אני אמור להעביר לממיר בשביל להעביר לערוצים מסויימים אז אם למישהו יש מקור או ידע בנושא אשמח לעזרה כי אני לא מצליח למצוא מידע על זה בשום מקום..
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מהו הפלוס והמינוס בקבל ובסרטוט של קבל? וגם מה הפלוס והמינוס של לד ומיקרפון קטן?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מודה שאין לי הרבה מושג במודינג אבל רציתי לשאול עד כמה מסובך לבניה עצמית המארז בקישור המצורף http://www.alienware.com/ALX_pages/area51_alx.aspx מכיוון שאין לי 5000 דולר מיותרים לדבר עצמו אני משוכנע שalienware קונים מארז ממוצר מדף כלשהו ומשנים אותו רק שאין לי מושג מה השלד שהם קונים וכיצד אני מלביש עליו את התוספות . תודה מראש לכל המומחים והמייעצים.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לא ידעתי אם זה מתאים לפה או לכללי, תום - תרגיש חופשי להעביר אם אתה חולק עלי מכירים את האתר הזה: http://www.ratemysystem.com/vote.php מה אתם אומרים עליו? יש שם גם פרוייקטים נחמדים (לצד דברים זוועתיים) למי שמחפש רעיונות... תהנו
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יודע איפו אפשר לקנות רמקול "ערומים" כאלה בלי בתיבת תעודה ובלי חיבורים רק הרמקול נטו?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לא מיזמן החלטתי לצבוע את המחשב לשחור, בימקום לקנות מארז חדש . הלכתי לקניות וקניתי צבע ספריי שחור מתוצרת טמבור שעלה לי 31 שקלים - באייס קנה ובנה . יאלה לתמונות : הצבע : לפני הצביעה : פירוק : צביעה : סיום, כל החלקים ביפנים : כנראה שהשבוע אני יקנה עוד קצת צבע, פשוט ניגמר לי .. צבעתי בערך 95 אחוז מהמארז .. אני רוצה לצבוא את הספק בכסוף או אדום ואת הקדימה (החלק מיפלסטיק) בשחור או אדום .. יש המלצות ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה היום עשיתי חלון במארז יצא פצצה מחר אני קונה מאוורר לדים למארז אז ככה חייב להשים את הגריל הזה את הרשת הזאת? או שאפשר סתם לחתוך עיגול ולחבר אליו את המאוורר עם ברגים עכשיו לשאלה המרכזית אני מת לעשות תאורה למחשב וראיתי שתאורת לדים חזקה מאוד ולא שווה להוציא 60 שקל על קתודה אם אפשר להוציא 10 שקל על חומרים ללדים הבעיה היא שהמדריכים שראיתי פה באתר לא ברורים(לי לפחות) או שהתמונות לא עובדות או לא מפורטים מספיק אז למישהוא יש איזה מדריך פשוט או שהוא יכול להסביר לי איך להאיר את המארז בעזרת לדים ? הודעה ראשונה שלי פה אז תודה לעוזרים...
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, ראיתי כמה פוסטים דומים אבל מחפש עזרה בנושא. יש לי רקע מלפני הרבה מאוד שנים באלקטרוניקה, יודע להלחים וזקוק לעזרה במשהו (שלדעתי) פשוט. יש לי מכשיר אבטחה שמוציא התראה קולית בהתאם לתזוזה, הבעיה היא שההתראה מאוד חלשה ובעיקר לא אפקטיבית. יש למכשיר יציאה לאוזניה. אני מעוניין להוסיף למכשיר תאורת לד בולטת שתידלק בכל פעם שהמכשיר נותן התראה (תדירות מאוד נמוכה). המכשיר הוא נייד כך שאם אפשר לעשות את התאורה באופן כזה שתקבל את המתח מיציאת האוזניה. 4-6 לדים יספיקו עבור העניין. האם זה אפשרי? אם כן, האם אפשר לקבל הנחיות לחיבור לדים כזה? תודה מראש,
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בפרויקט שחשבתי עליו. אני רוצה לבנות לבית שלי, מכשיר שכולל בתוכו, מצלמה וחיישן תנועה פסיבי. חשבתי על הדבר הבא קניית בקר ארדואינו\רספברי פיי אליו לחבר את החיישן תנועה, ברגע שהחיישן מזהה תנועה (ע"י חום או תזוזה), הוא שולח סיגנל לבקר, והוא בתורו מפעיל את המצלמה ומתחיל להקליט.(בעתיד לכתוב אפליקציה ולשלוח אליה את התמונה, אולי) באותו זמן גם נשלחת הודעה לפעמון שנמצא באיזור כלשהוא בבית. יש לי ידע בשפות תכנות, כולל בארדואינו. אשמח לדעת אם אתם מכירים מדריכים טובים בנושא, או בכללי, כיצד לדעת איזה רכיבים יעבדו עם הבקרים וכו', אני לא רוצה להתמודד עם בעיות תאימות. תודה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי. לא בטוח שזה המקום הנכון לשאול, אבל אני מעריך שלרבים בפורום יש ניסיון בעניין. מבקש המלצה לרתכת אלקטרונית, השימוש הוא ביתי, כרגע למשל אני בונה שער לגינה ונמאס לי לבקש מחברים אז החלטתי לקנות. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
במגירה שוכבים לי 3 מכשירים כבר הרבה זמן אין לי מה לעשות איתם 1 זה גייםגר של נינטנדו מסך צבעוני 1 גיימבוי מסך ירוק מכוער ועוד 1 גיימבוי קולור עם מסך צבעוני חשבתי אולי אפשר לעשות איתם משהו... יש רעיונות?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מאוורר 12V ואני רוצה לחבר אותו למתח של 5V (יש לי יציאה במולקס רק לשחור ואדום). הזרם של המאוורר הינו 0.13A. עשיתי את החישוב לפי חוק אוהם: R = 5V:0.13A ומצאתי שערך הפוטנציומטר יהיה 38.46 אוהם. אז רציתי לדעת מה הכי קרוב לערך הזה שהוא יוכל לעבוד.. וגם אם אפשר אז אני צריך סרטוט לאיזו רגל בפוטנציומטר אני צריך לחבר לאיזה חוט.. תודה מראש, אוהד כהן.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תודה מראש ...........
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני לא הייתי בטוח שזה כל כך קשור, אם לא, קבלו את התנצלותי ותעבירו את זה למקום המתאים. אני יודע שרוב המשתמשים בפורום זה מכירים קצת מקומות לקנות כלי עבודה וכאלו, אז אמרתי ננסה. לפני שאני נוסע לאיזה Ace קנה ובנה לבדוק, הייתי רוצה לדעת אם מישהו מכיר מקומות אחרים. אני נוסע לאיזה פסטיבל בחו"ל, ורוצה לקנות פוליטילן שיהיה מספיק גדול לכסות את האוהל שלי, שלא ייכנסו איליו מים ואין לי שמץ של מושג מאיפה להביא אחד כזה. אם למישהו יש מושג, מדובר על משהו בגודל של 5X5 בערך, אני מאוד אשמח לעזרה. תודה מראש, Ptyahoo.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר שלי קנה מחשב ב 2008, המחשב עבד תקין עד 2010, ואז התחיל לעשות בעיות כרטיס מסך Inno3D 9600 PCIE לוח Gigabyte GA-945GCM-S2L מחוץ למשחק הכרטיס מסך עובד תקין. אם הלוח המקורי שהיה במחשב הכרטיס מסך עובד תקין גם במשחקים החלפתי לו לוח (ללוח זהה) בגלל בעיה שהלוח לפעמים לא היה מזהה את הכרטיס מסך וממשיך לעבוד אם הכרטיס מסך המובנה (בדקתי אם כרטיס מסך תקין אחר, הבעיה היתה בלוח) בלוח השני הכרטיס מסך עובד תקין מחוץ למשחקים, אבל כשפותחים משחק אז אחריי 5 דקות מקבלים מסך שחור no signal והמחשב נתקע (למשל עושים num lock וה LED לא נדלק) החלפתי בחזרה ללוח המקורי, המחשב עובד תקין גם במשחקים (בנתיים, מהניסיון הקודם אם הלוח הזה - לא להרבה זמן) בכרטיס מסך יש קבל שמתחמם לטמפ' שאי אפשר לגעת בו כש…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מעגל וחלק מהרכיבים הם BC547B 1N4738 8.2 volt zener diode 1N7433 5.1 volt zener diode השאלה שלי האם אני יכול להשתמש בBC546B במקום BC547B שאלה שניה היא מה מיוחד בדיודות האלה ובאיזה דיודות אפשר להשמתש במקום? ועוד שאלה לא ממש קשורה... מה ההבדל נניח בין קבל 50UF 50V לבין קבל 50UF 16V? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חיברתי פנטיום 2 שהיה לי מחשב טלוויזיה, וחיברתי לו גם מקלדת אלחוטית ועכבר, אבל יש בעיה! שאני רוצה לכבות אותו מרחוק אני יכול (עם המקלדת) אבל אני רוצה גם להדליק אותו מרחוק. למישהוא יש רעיון איך לעשות איזה מעגל שידליק את המחשב מרחוק עם שלט של רכב נגיד?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איזה מתחים אפשר לתת לארדואינו דרך הפלאג 2.1 ? והאם צריך לתת לו את זה גם שהוא מחובר למחשב או שמהמחשב הוא מקבל דרך הUSB ? בכל מקרה הוא יודע אם אני שם נגיד בחיבור 9V להוציא בחיבור של ה5.5 5.5 ? זאת אומרת הוא יודע להמיר מתח ?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בקרוב מאוד אני מתחיל מוד למחשב ולרמקולים שלי. בקשר למחשב, אני צריך לדיסקיות חיתוך איכותיות ולא הפשוטות שמגיעות עם הדרמל עצמו. אני יודע שיש דיסקיות חיתוך מיהלום, אבל הן יקרות מידי בשבילי, היות ואני קונה כמה יחידות. בקשר לרמקולים, אני בונה תיבה אחת ל2 וופרים 8'' מבית ROTTWEILER - (חברה לא מוכרת-מיוצר בארה''ב-אבל וופרים מעולים! באס עמוק מאוד ונקי לחלוטין!) בכל אופן, אני צריך דסקיות לעץ/MDF כמה שיותר איכותיות, ושלא יישברו לי כל 4 דקות כמו הדסקיות הפשוטות. אם זה לא קשור לפורום הזה, אבקש להעביר, עמכם הסליחה :]
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הגריל שנמצא על ה Spark7 שלי. הגודל של המאוורר והגריל הוא גודל מוזר ולא סטנדרטי, 70 מ"מ. חיפשתי בJab Tech אחרי גריל מואר עבור גודל כזה ולא מצאתי כלום. האם ידוע לכם היכן ניתן להשיג את הדבר, אם בכלל? לסיום אני מצרף תמונה ממארז של מישהו שיש לו גריל מואר על הHSF, השאלה באיזה גודל זה. http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200306092105281746&id=200401082311025681&user=dj_gal
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, החלטתי לקנות דרמל כדי להחיות פרוייקט מודינג שנתקע. מפני שמעולם לא השתמשתי באחד ואני לא מכיר את הסוגים השונים של הכלי( חיקויים, סדרות וכו'), אז הגעתי לכאן כדי לברר אם מה שמצאתי מתאים לי. אז הנה הכלי: http://www.buyitcenter.co.il/ShowProduct.asp?product_id=10175 לי זה נשמע בסדר, דרמל מקורי עם ערכה מינימלית ומתאם גמיש(!!!). אם אפשר חוות דעת מקצועית לגבי הכלי הספציפי, או להיפך, הכוונה לאחד אחר,אודה מאוד!.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. התחלתי להתעניין קצת באלקטרוניקה בעקבות כך שבחרתי במגמת אלק'\מחשבים בתיכון. אבל כמובן שעד שמסיימים לבנות משהו בבית הספר לוקח שבועות והעובודות לא תמיד כאלו מדהימות. כך שברצוני לבקש ממכם שתביאו לי כמה אתרים נחמדים שאני יוכל ללמוד מהם קצת יותר על אלקטרוניקה אך אני לא מתכוון אתרים עם פירוט על כל רכיב כי יש לי הרבה כאלו אלא אתרים קצת יותר רציניים. בנוסף אני צריך גם אתרים עם פרוייקטונים למתחילים שאני יוכל לבנות. האתרים כמובן יכולים להיות באנגלית. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי! יש לי עכבר רגיל ביותר של מייקרוסופט: Wheel Mose Optical 1.1A 100mA 5V. עשיתי חיפוש ומצאתי חמישה ת'ראדים שימושיים אבל באף אחד לא הייתה התשובה לשאלתי... אז לשאלה שלי: יש לי מאוורר 5 ס"מ שמתאים לגודל של העבר שלי(בס"מ פחות מהרוחב של העכבר עצמו אז יש מקום) כתוב על העכבר שלי שהוא 5 וולט... אבל על המאוורר כתוב 12V... ניסיתי להדליק אותו עם 2 בטריות שטוחות כמו של עונים(כל אחד 3 וולא אז בחיבור טורי רגיל יצא שהן היו 6 וולט).. המאוורר עבד אבל ממש לאט ולא כל כך יצר רוח... :-\ אז רציתי לשאול אם יש דרך להגביר את המתח של העכבר איכשהוא בלי לפגוע ברכיבים שבתוכו...? אני חשבתי על משהו בסיגנון ממיר מתח של קתודה... זה משהו שממיר מתח של ספק-12V וזרם לא יודע כמה למתח של 620V וזרם …
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום שוב, אשמח להמלצה על מאווררי מארז כמה שיותר זולים ושיהיו גם שקטים.(דגש על זולים ). אני רוצה לקנות 4 מאווררים ולהוציא בערך 100 שקל. תודה
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אני דיי נוב אז תעזרו לי קראתי את המדריך להרכבת מסך LCD וחיבורו למחשב אבל יש לי שאלות: 1. חיבור פרללי זה כמו החיבור של המדפסת? 2. יש מקום לחיבור מולקס על הבקר של המסך? לאיפה אני מחבר את המולקס על הבקר של הLCD? 3. איך אני יכול להראות נגיד את הטמפ' של המעבד ולוח אם נגיד כל הזמן שזה ישתנה בהתאם למצב הקיים? (לא כתוב את זה במדריך) תודה לכל מי שעוזר ואם אני אבין הכל אני אחבר מסך LCD (כמו שבטח לרובכם כבר יש פה).
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-