אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קראתי בכל מיני מדריכים באנגלית שבשביל ליצור אפקט מראה צריך אחרי כמה שכבות של צבע ושיוף עם נייר מים לרסס כמה שכבות של clean coat... רציתי לשאול אם מישהו יודע מזה,איפה אני יכול להשיג את זה וכמה זה עולה? והאם אני יכול ליצור אפקט מראה עם ספריי לקה לאחר שאני עושה את אותם הדברים אבל פשוט במקום להשתמש בדבר ההוא אני משתמש בספריי לקה?
-
- 2 תגובות
- 699 צפיות
-
-
איך אני יכול לעשות "חור מפגיעת כדור"?
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי! אני רוצה לבנות חיישן מתח שמעביר את התוצאות (עם חותמת זמן) לserial port. אין לי את החיישן (אם יש אחד כזה)... אם אפשר לצרץ גם את הקוד, והסבר (אני מתחיל) תודה!!
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אני מקווה שזה הפורום המתאים לזה. יש לי בבית כבל שמתחבר כבלים שהולך על הקיר שלי. עכשיו אני רוצה לחתוך אותו באמצע ולפצל אותו כך שהוא ימשיך למקום המקורי שלו ובנוסף יהיה לי עוד כבל כזה. עכשיו השאלה שלי אך אני יוצר את המחבר הזה של הכבל ומאיפה אני יכול לקנות את הציוד הדרוש לזה(מפצל מחברים וכבל וכו') אני מאמין שזה יהיה יותר קל וזול מלקראו לטכנאי שלהם.... תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם זה זמן רב שאני משתעשע ברעיון של יצירת מארז, לשמחתי יש לי גישה למגוון חומרים ולבית מלאכה [כולל אנשים שם שיוכלו לעזור לי]. נשאר לי אם כך הרעיון. לדעתי אין לי צורך בקירור אקטיבי לרכיבים כמו הכוננים הקשיחים והצורב ולכן לדעתי אוכל להפריד בין החלקים המקוררים אקטיבית [לוח אם עם כל הכלולים] לבין אלו שלא [החיבור יעשה על ידי החיבורים המתאימים, הכוונה פה היא לחיבורי SATA] מה לדעתכם החומר שכדאי לי להשתמש בו, מהו התצורה העדיפה ביותר לדעתכם? [אשמח אם תצרפו תמונות/סרטוטים] דעו לכם שאני לא מגביל את עצמי ברוחב גובה וכו'. העיקר שאוכל לקרר כמו שצריך אני מצרף מספר תמונות שמתארות רעיונות שהשתעשעתי בהם. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 989 צפיות
-
-
יש לי המון חוטים של 1.5 של 220 וחשבתי להכין סלילים לפילטר RF שאני מנסה השאלה אם הבידוד משפיע באופן כל שהוא על ההשראה שבחישוב? http://www.66pacific.com/calculators/coil_calc.aspx
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
ראיתי ברשת את הרעיון לביצוע הפעולה באמצעות ספק כוח של מחשב, הבעיה שבמסך שאני מתעסק איתו יש חיבורי 5V ו 14V האם ניתן להשתמש בספק כוח של מחשב לפעולה כזו?
-
- 25 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום קורה שיש לנו פונקציות שכתבנו, והן שימושיות לא רק בתוכנית אחת, אלא בכמה. לשם כך, כדאי להעתיק אותן לקובץ נפרד שיהווה ספרייה, ולספרייה הזו נעשה include בכל תוכנית שתצטרך אותה. עשיתי בדיקה, ויצרתי קובץ h. קטן, ושמתי בו סתם פונקציה אחת לדוגמא, כדי לראות שזה פועל. הפונקציה היא: int TestFunction(int N) { return 2*N; } שמרתי את זה בקובץ בשם "Library.h". אח"כ הלכתי לתוכנית ארדואינו כלשהי, ושם הוספתי: #include "D:\Folder\Library.h" והוספתי שורה שמשתמשת בפונקציה, לראות שאכן הכל עובד: Serial.println(TestFunction(80)); לחצתי Verify, ואכן עבר קומפילציה. לחצתי Upload והרצתי, ואכן הודפס לי בסריאל "160". נפלא - אפשר להתחיל ליצור ספריות לארדואינו ו…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. יש לי מארז ללא יציאות USB קדמיות, ואפשר לומר שלא הייתי מתנגד לכמה יש למישהו רעיון איך אפשר ליצור כאלו? חשבתי על לקנות מפצל USB פשוט, למקם אותו יפה באחד הפאנלים הקידמיים ואיכשהוא גם לחבר אותו שיפעל. (אין לי מושג איך, חוץ מכמובן לחבר אותו לאחת יציאות הUSB האחרויות ) למישהו יש רעיון? תודה ולילה טוב.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין ליצור פאנל מפרספקט למחשב שלי איפה שמחוברים הסידירומים. כידוע לכולכם יש שם מעין מכסים כאלה מפלסטיק, חשבתי לאחד אותם למכסה אחד מפרספקס אשר עליו אני אוכל לשים כל מה שאני רוצה. בכל אופן אני צריך ליצור משהו כמו בתמונה, השאלה היא איך אני יוצר את זה מפרספקט. כל עזרה תתקבל בברכה. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אהלן, רציתי להתייעץ אתכם. מה מומלץ על מנת ליצור פילטרים למאווררים? חבר המליץ לי לקנות רשת נגד יתושים לגזור ולהדביק עם סקוטשים אבל הבנתי שמקובל להשתמש בספוגים בימינו. האם יש משהו מומלץ? תודה
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
היי חשבתי לי על משו נחמד... מעין פליקר שיהיה בנוי מדי הרבה לדים על פי הקצב של המוזיקה שמתנתגנת במחשב.. כלומר בזמן באס חזק לדוגמא הם ידלקו במתח גבוה יותר וחזק יותר מאשר בשיר רגוע יותר.. מה יכול לווסת את המתח ע"פי השיר? האם לדים מתאימים או שעדיף משו אחר? האם התוצאה יכולה להפיק אור חזק? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. לאחרונה הזמנתי מ dealExtream 3 מאווררים של 8 ס"מ. זאת מכוון שמהאווררים בP4 המזדקן שלי הפסיקו לעבוד. P4 + 2 HD + קיץ => חום והרבה ממנו. 4 דולר למתעניינים כולל משלוח. הבעיה: 1. המאווררים (אני יודע הם זבל ג'נרי) רועשים, אבל עובדים מצויין. 2. כל המאווררים באים עם חיבור מולקס רגיל שלא מאפשר שליטה על המהירות. הייתי רוצה לפתור את הבעיה הזו. האמצעים: 1. מפצל מולקס ישן. 2. פנציומטר של TT גם כן ישן. 3. חברי הפורום. מה אני צריך לחבר ולאן כדי להיות מסוגל לשלוט בבעית המהירות? (לא צילמתי את המאווררים כי הם בתוך המארז - אבל אני בטוח שכל אחד פה מכיר את הסוג) תודה מראש, KingYog.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא יודע אם זה קשור כל כך לפורום, אך אנסה את מזלי ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. אני חייב להשיג בדחיפות את ATMEL בישראל מכיוון שאני חייב לרכוש מהם צורב כלשהו למיקרו בקר שאני עובד איתו, ואני לא מצליח למצוא מספר טלפון שאוכל להשיג אותם בו. אשמח לעזרה בדחיפות, תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן התחדשתי לי במערכב רמקולים 5.1 של לוג'יטק והבעיה היחידה היא שאין שלט , אפילו לא חוטי, הייתי שמח לדעת האם אפשרי לעקוף את כפתור הוליום שנמצא ברמקול הקידמי הימני ע"י כך שאני אחבר לו כבר ואחר פוטיצימטר זהה בצד השני וכך אוכל לשלוט על העוצמה של הרמקולים בלי לצאת מהמיטה . הרעיון הוא למנוע פגיעה כלשהיא ברמקולים ושיהיה אסטטי . אשמח לשמוע רעיונות לביצוע . תודה
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חלון למארז וחשבתי על לצבוע את המאווררים שיש לי לצבע בולט (כמו כחול או משהו כזה). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אצבע את המאווררים בצבע בספריי רגיל הם יכולים להיפגם?
-
- 3 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת אם אתם, או מישהו שאתם מכירים מסוגל לבצע (בתשלום כמובן) פרוייקטים בדומה לפרוייקטים של L3P (http://www.l3p.nl מארזי שולחן עם קירור נוזלי, נאון וכל מה שקשור) כמו זה או זה:
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
http://hwzone.co.il/gallery/thumbnails-41.html איך בדיוק הוא עשה את זה..
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
בטח לא הבנתם מה אני רוצה, אז ככה, יש לי מאוורר שצריך 12V 0.14A ומה שאני רוצה לעשות זה לחבר לו פחות מתח כדי שהוא יפעל יותר לאט. בשביל שזה יהיה יותר ברור תחשבו על דוושה של אוטו. ככל שלוחצים עליה יותר חזק הגלגל עושה יותר סיבובים. אז מה שאני רוצה זה לעשות אותו דבר למאוורר- לדוגמא איזה כפתור מסתובב (כמו של ווליום) שאפשר לכוון באמצאותו את המתח שילך למאוורר ולפי זה את המהירות של המאוורר (יש לי רעיון בראש לעשות משהו יפה...) הסבר די צולע, מקווה שהבנתם.
-
- 31 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
רציתי פעם לקנות מארז כזה אבל עכשיו חשבתי שאפשר לבנות לבד רק את הדלת, אז אני צריך מאוורר 25-20CM בשביל זה (כמובן שייתחבר למולקס מהספק) מישהו מכיר מקום שאפשר להשיג מאוורר כזה ?
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המסך שלי התחיל להידפק ואין אחריות, אם אני אזכור אותו לזבל יש איזה משהו שימושים שאפשר למצוא בתוכו?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך את זה דחוף (לפני הסילבסטר). הכנתי את השלט הזה למסיבה: http://pix.aquacut.co.il/ny2008.jpg כן זה דלת של מארז שחתכנו בווטרג'ט הוא הולך להתלות על הדלת, כשישאר מרווח של בערך 2 ס"מ בינו לבין הדלת. יש לי קתודות אולטרה קטנות שאני רוצה להכניס שם, וחשבתי לצבוע איזה דיקט מאחורי השלט בצבע אולטרה כך שהאותיות יזרחו. יש איפה להשיג בארץ במהרה? רצוי בת"א. אם לא אז אני יארגן קתודות רגילות במקום. אגב, האם יש בעיה לחבר את הקתודות לשנאי 12V?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם שום דבר אחר לא עוצר אותי ויש לי מאוורר מיוחד למעבד.. ועדיין החום של המעבד לא עצר אותי.. האם יהיה אפשרי להגיע לכזה OC בלוח הזה כי הבנתי שהוא מתחמם מהר.. ואז האם הלוח הוא זה שיגביל אותי (בגלל החום עזבו את הבאס)
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקחת רדיו של אוטו ולהשתמש בספק ישן של P3 שיפעיל אותו. מבחינת הספק בטח לא צריכה להיות בעיה.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם אני אשים את הCDROM שישכב כמו שהPS עומד,זה יעבוד? כי אני לא חושב שהוא יתפוס בגלל שאין לו תופסנים כמו לPS. יש אפשרות לסדר את זה? ויש סכנה שגם הHD יהיה כך?
-
- 10 תגובות
- 977 צפיות
-