אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
http://www.readme.co.il/pnimit/guide/images/new/9.jpg http://www.readme.co.il/pnimit/guide/images/new/19.jpg http://www.readme.co.il/pnimit/guide/images/new/6.jpg
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
מה המצב אנשים ?.. לאחרונה המאוורר (120 מ"מ שבא עם המארז 6A19) האחורי במארז שלי לא עובד וגם אם כן הוא עובד כל כך חלש שכשאני נוגע בו הוא נעצר לגמרי ... לפעמים קורה לי כשאני פותח את המחשב הוא עובד יותר חזק מאשר כשהוא עבד כמו שצריך כשרק קיבלתי את המארז ואז הוא מרעיש ... המאוורר תקין או לא ?.. איך אני מסדר את זה ?.. הנה מפרט המחשב אם זה יעזור לכם: Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHz 2Mb Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 ATI RADEON X1950PRO 512 mb Dual DVI PCI-E OCZ 1GB DDR2 800 PC2-6400 Platinum Dual Channel CL 4-5-4-15 GEIL 1GB DDR2 800 Dual Channel CL 4-5-4-15 Western Digital 160GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD1600JS Enermax Liberty 400W Active PFC LG GSA-H62 SATA…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יושב כזה בחדר ואז אני רואה את הגיים בוי שלי ואני כזה וואי בו נעשה לזה חלון פרספקס אבל אני חושב ... אבל זה שקוף אז מה הטעם??? ;D
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם ותודה שנכנסתם. היה לי רעיון קטן, שלצערי כנראה לא יבוא למימוש (אבא שלי לא מרשה). הרעיון היה איך ליצור חלודה נחמדה.. מצרכים: שבבים קטנים של ברזל או פלדה (לא אל חלד), או אבקה.. הכי טוב.. צבע יסוד (בסיס), חומר מחמצן (אפשר כמו של השיער). איך זה הולך? לוקחים משטח (אפשר מארז). מרססים/צובעים אותו בצבע יסוד, כך שהחימצון לא ישפיע על הכל.. אחרי שעושים שכבה או שתיים, עושים שכבה שלישית.. לפני שהיא מתייבשת לגמרי, מפזרים את אבקת הברזל או השבבים הדקים על הצבע, ואז הם נדבקים אליו כשהוא מתייבש אפשר למרוח שכבה של דבק חזק מעל צבע היסוד ועליו לשים את השבבים אם רוצים.. אם צבע היסוד לא מדביק טוב. לוקחים חומר מחמצן, כמו של שיער (עדיף רמה חזקה), ומורחים/שופכים על הברזל. תוך…
-
- 7 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מישהו עם גישה לאוסילוסקופ (פשוט) שיכול להתחבר איתו למוצא כרטיס הקול שלו, לנגן את קובץ הWAV המצורף ולציין מהיא צורת הגל שהתקבלה. התדר של האות מאוד נמוך (עד 1KHz) אז כל אוסילוסקופ אמור לקלוט אותו. [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השאלה שלי היא כזאת האם זה יהיה יפה אם אני יעשה חיטוך למאז שלי.. ואני יעשה במקום פרספקס אני ישים רשת.. האם זה אפשרי? האם זה יפה? תנו את דעתכם כאן..
-
- 7 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום, יש לי 3 מאווררים 80 mm + מאוורר מיוחד שטוח 12 v וכשאני יושן בלילה אז הרעש של המאווררים מפריע לי לישון :-( ורציתי לדעת האם אני יכול לשלוט עליהם באמצעות פוטנציומטר או משהו קטן.. אני לא רוצה לבנות פאן באס או ריאו באס מספיק לי משהו פשוט ביותר שיכבה את המאווררים לפני שאני הולך לישון. אז אם למישהו יש רעיון אני ישמח מאוד.. תודה מראש, אוהד כהן.
-
- 7 תגובות
- 937 צפיות
-
-
אם אני מחבר מפסק למאוור במחשב, זה לא יגרום נזק ללוח אם / ספק / משהו אחר, אם אני מדליק ונכבה את המאוורר כשהמחשב דולק? כי עד כמה שאני יודע, לא ממש כדאי לחבר משהו למחשב כשהוא דלוק (הארד דיסק / סידי רום / משהו אחר)
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש עם מאווררים ביינוניים (3 מאווררים + אחד אופטימלי של המארז) אני רוצה ליצור כפתור שיכבה 2 מאווררים חבל לי על הרעש בלילה. אני יעביר את זה דרך חורי קרור המים של המעבד וכך אני יוכל להעביר את זה למצב נגיש יותר ליד (מארז V3). (אני יכול להשיג כל צייד כולל עט חשמלי)
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן אנשים, אז אחרי שחיפשתי הרבה אחרי סקופ משומש במחיר הגיוני, דיברתי עם אחד היבואנים של ציוד בארץ (כיוון שהיה לו מכשיר משומש שרציתי), והוא הציע לי לבדוק חברה בשם Rigol. אז אחרי לא מעט קריאה ברשת הבנתי שכולם ככלל מרוצים מהמכשירים הללו ולא מאמינים שהם כל כך זולים. מעבר לזה שמי שמכיר את סדרת ה-1000 של Agilent אני מניח ששמע שהם כולם ככלל מכשירים של Rigol. גם סדרת ה-3000 של Agilent היא סדרת 5000 של Rigol, כך שכנראה שהאיכות שם לא רעה אם זה מספיק ל-Agilent. בכל אופן, הדגם שאני שוקל לרכוש כרגע הוא ה-1052E. מדובר על מכשיר של 50MHz בשני ערוצים (100 בערוץ אחד). הייתרון שלו לעומת מכשירים אחרים ששקלתי לרכוש (ישנים) הוא המסך הצבעוני, חיבור USB למחשב ול-DOK, זיכרון גדול יותר, אפשרות …
-
- 7 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
* עשיתי חיפוש קצר, לא מצאתי שום דבר מועיל. * אממ.. אז ככה.. יש לי מלטשת (לא דע איך קוראים לזה.. כזה חשמלי שמשים ניר שיוף). ניסיתי לשייף עם זה את הקוספא של הספק כוח.. ולא הלך כל כך! זה יצא עם מלא שריטות כאלה.. וזה היה קצת שחור. (תמונה בהמשך) אז מה שאני רוצה לשאול, זה איך אפשר לשייף את זה עד כדי מראה? האם עם דרמל אפשר? *עריכה* מצאתי את זה http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=48393 מישהו אי פעם ניסה את זה? מה הראש שהשתמשו בו? אם אפשר לשים את אוטו חומר ולהשתמש במלטשת שיש לי במקום דרמל? זה יצא אותו דבר במכסה של הספק?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקי, אז אני יודע שצריך קבל ורזיסטור כדי לגרום ללד להבהב. יש לי רזיסטור שבא עם הלד של 226Ω, איזה קבל אני צריך כדי לגרום ללד לדלוק שנייה ולהכבות לשנייה וכך הלאה. -+-+-+-+- (- = לא פועל | + = פועל) תודה רבה, אני ישמח לדעת אם יש חישוב או משהו כי הרי זה בטוח יחסי, רק צריך לדעת תמשוואה.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני צריך פשוט משהו שיעשה צליל כזה כי אני רוצה לפרק לו את המעגל הזה ולשים במארז שלי שיהיה כאילו כמו רכב ויעשה רעש כמו רכב
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי היום הייתי משחק במצלמה וחשבתי לעצמי למה אין פנסים עם מנורות קסנון ? והאם אפשר לבנות אחד כזה ? למשל עם איזה 10 מנורה אחת נדלקת ונותנת את הפלאש ונכבית ,והשנייה נדלקת , וכך הלאה אחת נותנת מנוחה לשנייה כדי שלא תשרף , האם הדבר הזה אפשרי ?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי שלום לכולם וערב טוב !! אני מחפש את הסכמה של הראובס שבנה בזמנו alianyn בפרויקט המדהים שבנה אז (פרויקט ספידי) למי שזוכר הוא ממש הדהים משלב לשלב אז חיפשתי בפרויקט עצמו עברתי על כל הפרויקט (גם כדי להיזכר וגם קצת להנות) ;D ולא מצאתי את המעגל החשמלי של הראובס אני זוכר שהוא פרסם אותו אך אני לא מוצא אותו כמו כן אני לא יודע אם הוא עדיין איתנו כאן בפורום אשמח לדעת אם כן על מנת להודות לו ולתת לו את הקרדיט על כך בתודה רבה לכל העוזרים ביי והמשך יום נעים מאיר
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כן שלום...מישהו יכול להגיד לי איך אני חותך את המארז עם איזה מכשיר?....יש מכשיר מיוחד?...או להשתמש בדיסק?....רק תגידו במה להשתמש בבקשה..תודה לכולם..
-
- 7 תגובות
- 664 צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא היטסינק גדול שצידו התחתון שטוח לגמרי ויש לו משטח גדול יחסית. רצוי בחינם (מישהו מכיר חנויות מחשבים שיכולים לתת (חינם כמובן) היטסינק של פנטיום 2/3 (המעבדים שבאו בחריץ)
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברה יש לי שלט ומקלט לשלט שקיבלתי ממזמן פעם שהיה לי כרטיס טלויזיה והם נשארו אצלי.. אני יכול איכשהו להפוך את זה לשלט שאני יוכל לשים בו את הפקודות כמו ווליום והעברת שיר\סרט...? הנה תמונה שלהם!!
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
יש לי הגה/פדלים ישנים של DEXXA ( http://www.ciao.co.uk/Logitech_Dexxa_Wheel_and_pedals_set__5434259 ) עכשיו הוא אמור להתחבר עם חיבור DB15 שהיה קיים על לוחות אם ישנים השאלה שלי אם יש איזה מתאם או סרטוט איך לחבר אותו לאיזו יציאה מודרנית בחשב? מצאתי אצלי בבלאגן איזה חלק שזה DB15 שיושב על סלוט של המארז ואמור להתחבר ללוח אם, הקטע אין לי כזה חיבור על הלוח אם זה חיבור של 8 חורים בשורה למעלה ו 7 חורים בשורה למטה יוגב
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דרמל של וולף אבל המחיר שלו כצת מדאיג אותי אז עם יש לכם דרמל של וולף או השתמשתם באחד בבקשה תתנו לי את חוות הדעת שלכם לגביו
-
- 7 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך עזרה בתכנון המעגל הממתג בין ארדואינו לבין עומס שיחובר למתח הרשת. אני רוצה לבנות תרמוסטט בשביל מדגרה. הבקר הוא כמו שאמרתי ארדואינו (או יותר נכון המעבד עצמו) וגוף החימום הוא 6 נגדים של 10W 200ohm שיחוברו בטור למתח הרשת. את הנגדים אני מתכוון להפעיל בעזרת PID, כלומר מיתוגים מהירים מאד. על פי החישוב שלי הזרם יהיה פלוס מינוס 0.2A (שינויים במתח הרשת). חיפשתי די הרבה ברשת הצעות למעגלים ורכיבים ודי הלכתי לאיבוד. כרגע אני מכוון על מעגל כזה: הארדואינו מחובר לאופטודיאק שמחובר ל SSR של 1/2A (לא בטוח כמה מקדם בטחון צריך לקחת). המטרה שלי היא להפריד לחלוטין את מתח הרשת מהבקר. מכיוון שאין לי נסיון עם הרכיבים הספציפיים האלה אשמח אם תחזקו את קו המחשבה שלי או לחילופין תצ…
-
- 7 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר שנעזרתי בחברי הפורום להפעלת מספר מסכים במקביל, נוצרה לי בעיה חדשה... בהתחלה הלחמתי פס חיבורים למסך וחיברתי את המסך למתאם הסריאלי דרך כבלים באופן זמני כדי לבדוק את העבודה מול המסך גם בלי המתאם. הצלחתי להפעיל את המסך במקביל לעוד מסך והכל עבד כשורה! כשפרקתי את ההלחמה של הפס חיבורים מהמסך והלחמתי את המתאם הסריאלי ישירות למסך, המסך חזר להציג שורה של קוביות לבנות בשורה העליונה. ומאז לא הצלחתי לשלוט בתצוגה של המסך הזה.. המסך השני עדיין עובד מצויין על אותה תוכנה. השאלה מה יכולה להיות הבעיה, וממה היא נגרמה? תודה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לילה טוב לכולם שמעו קיבלתי לא מיזמן את המארז החדש שלי אבל אין לי כוח לעביר לשם את כל התחולה של המארז שלי טוב לעינין אני מיתלבט איזה קתודות ליקנות ל Tempest שלי שיהיה יפה ועם אדום משתלב עם כחול תודה לעוזרים =] עריכה: תגידו גם איזה מודינג אפשר לעשות ל Tempest =]
-
- 7 תגובות
- 930 צפיות
-
-
האם יש לנגד פלוס ומינוס? או שאין לו קוטביות.. כי למשל לידודה יש..
-
- 7 תגובות
- 916 צפיות
-