עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by CyberBot,

par 38 cfl 6500k לא מצאתי ב ACE מקומות נוספים שאולי אני אמצא? זה המנורות ששמים בדוקרנים בגינה

2. Started by NuXeR,

שלום לכולם, אני מתכנן לבנות "מסנן RF ו-EMI" לטובת מערכת סטריאו יוקרתית. לקחתי קופסא של DVD תקול שהיה לי בבית, ואני מעוניין להשתמש בה כיוון שהיא תראה טוב יחד עם שאר הציוד... מה אני צריך ? פאנל קדמי ואחורי חדשים. רצוי - אלומיניום, הבעיה היא שצריך "לחתוך" בו צורות וחורים לפי דרישה שלי. (תקעי חשמל, לדים במקומות מסויימים, וולט-מטר וכו'...) האם מישהו יודע היכן ניתן לעשות זאת? או מכיר שירות נוח? מצאתי אתר בחו"ל שעושה זאת עם תוכנה שאפשר לשרטט בדיוק מה אתה רוצה, אך העלות יקרה מאוד (50EURO בערך לפני משלוח) תודה

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  3. Started by Zolipop,

שלום לכולם\ אני מקווה שהנושא בפורום הנכון, במידה ולא אשמח אם ניתן יהיה להעביר לפורום הנכון. יש ברשותי ספק כח של Enermax Liberty 500W זה ספק מודולרי. מחוברים לספק 4 סטים של כבלים שהיציאות הם מצד הספק חיבור 6 פינים וממנו יוצא כבל עם חיבור חשמל SATA -----> חיבור חשמל 4 פינים (מולסקס)------> חיבור חשמל SATA----> חיבור חשמל 4 פינים (מולסקס) מאחר ויש לי 7 הארדיסקים מחוברים 6 מתוכם בעלי חיבור חשמל SATA ורק 1 בעל חיבור חשמל 4 פינים וגם SATA אני מעוניין לרכוש 4 כבלים לספק המודולרי שלי כאשר כל החיבורים בכבל יהיו חשמל SATA בלי ה 4 פינים של מולקס מאחר ואין לי שימוש בהם. אשמח אם מישהו יכול לכוון אותי ולומר לי איך נקרא כבל כזה כדי …

4. השאלה היא 1. א) ממש את הפונקציה (f(a,b,c)=(1,3,5,6 באמצעות מפענח וציין באמצעות איזה מפענח השתמשת. ב) נניח שמותר לך להשתמש בסיבית נוספת שנקראת Enable הקיימת במפענח. כאשר סיבית זאת היא "1" אזי המפענח "פועל", ו-"0" אומר שהמפענח מכובה (כלומר לא משנה מה הם ערכי שאר הסיביות, המוצא תמיד יהיה "0"). האם ניתן להשתמש במפענחים קטנים יותר (כלומר יותר מאחד) מאשר בסעיף הקודם. (יש פה משהו שעשיתי) סעיף ב' עשיתי משהו אבל אני לא יודע אם זה נכון או לא ... ישמח לעזרה (:

• 11 תגובות
    • 8.9k צפיות
  5. Started by Ran B,

אז הפרויקט שלי בתהליכים, ומכיוון שאני מתכוון מתישהו לתכנן לעצמי מארז חדש בגודל טוואר בנוי בפרספקס, אבל עד אפשר קצת להנות מהמארז הנוכחי. אם כך, אתמול סיימתי לעשות, אחרי לילה שלם ובוקר קצר. בעזרת דרמל, מקדחה ונירות ליטוש (ובלאגן גדול בחדר) פרקתי הכל מ-א ועד ת', והתחלתי בתיכוננים. ראשית הפכתי את החלון שלי לריבוע שלם ובקרוב אני אבקר בהום סנטר בשביל גומי. אחר כך החלטתי לעשות חור קידמי למאוורר שלי, שיראו אותו, אך יצא פשלה קטנה ויש לי שירטה שאני צריך לחסות במשהו.. אחר כך עברתי למוד שלקח לי 5 דקות ודיסקית חיתוך 420 (אם אני לא טועה) חור למאורר למטה. אם כך סיימתי הכל והחלק הנחמד הוא תמונות. מה שמחכה בהמשך זה הגומי U לחלון, חריטה ולהאיר אותה בלדים, כיסוי השריטה המעצבנת ולב…

• 53 תגובות
    • 10.4k צפיות
  6. Started by ARI_ARI,

אני רוצה להרכיב מעגל וחלק מהרכיבים הם BC547B 1N4738 8.2 volt zener diode 1N7433 5.1 volt zener diode השאלה שלי האם אני יכול להשתמש בBC546B במקום BC547B שאלה שניה היא מה מיוחד בדיודות האלה ובאיזה דיודות אפשר להשמתש במקום? ועוד שאלה לא ממש קשורה... מה ההבדל נניח בין קבל 50UF 50V לבין קבל 50UF 16V? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. תודה

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  8. Started by Paranoid,

אני מחפש מארז שיהיה לו עיצוב יפה.. שיהיה לו איוורור טוב ולא משנה לי עם דלת או בלי דלת וכאלה. העיקר שיהיה יפה וטוב...המלצות? (לא חובה מסקיי פיסי אני יכול גם לקנות במקום אחר..)

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  9. Started by Big_Guy7,

אני רוצה לקנות בקרוב לוח בקרה כזה למאווררים.. לא משהו יקר מדי אבל משהו טוב. אז מצאתי ת'אחד הזה: http://www.com4u.co.il/Product.asp?Pid=X-controler&Cat2Cat1ID=23&Cat2ID=140 ורציתי לדעת כמה דברים: 1) איפה הוא מתחבר? 2) הוא יכול לשלוט גם על המאווררים הכי פשוטים (אלה שיש להם רק חיבור לספק ואין להם חיבור לבקרת מאוורר)? תודה על העזרה, גיא!

• 6 תגובות
    • 740 צפיות
  10. אני רוצה לצבוע את המארז שלי ולצייר עליו משהו גם. אני ראיתי את המדריך שיש פה באתר אבל ראיתי איך שהם צבעו מבלי לשייף בהתחלה את המארז אז הם ישר צבעו על הצבע הקיים וזה יצא להם די מכוער הצבע ניראה מרוח כזה לא יפה כל כך לדעתי... לשייף קודם את המארז?! עם איזה מספר נייר? אם למישהו כאן יש נסיון של צביעת מארז שהוא צבע את שלו או שעזר למישהו אחר יכול בבקשה לכתוב לי מה הוא עשה את הסדר עבודה שהוא עשה בערך... עם איזה מספר נייר שיוף הוא השתמש, ואם יש לכם מדריך גם אם הוא באנגלית אז זה טוב ד"א אני לא רוצה לקבל אפקט מראה מאוד מאוד חזק. מישהו יכול לעזור לי בבקשה... תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Mike-,

שלום לכולם, בדיוק הזמנתי נגן mp3 חדש שנטען בUSB, כשההסתכלתי על מטעני הUSB נדהמתי מהמחירים הגבוהים וחשבתי לשפצר אחד ממטען פלאפון. מצאתי באחת המגירות בבית מטען ישן של מוטורולה שמספק 5v ו0.7mA, הגדלים אמורים להספיק הרי ויציאת הUSB מוציאה 5.2-4.8v ועד 500mA. חיברתי את המטען לחשמל ומדדתי כ5.15v במוצא. השאלה שלי היא כזאת, איך מתבצעת הטעינה של הסוללה מהUSB ? האם מספיק המתח של ה5v ? או קיים גם צורך בפיני התקשורת DATA +- ? עריכה: הנגן הספציפי הוא Sansa Clip.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. 1. איזה טווח טמפרטורות (מאיזה טמפרטורה להתחיל עד איזה טמפרטורה מקסימלית למאמץ) יש לכרטיס 7600GS של EVGA 2. המאוורר האחורי שלי עובד ב2800RPM והמאוורר של המעבד עובד ב2500 האם כדאי להחליף למאוורר נורמלי?

13. Started by bneli,

יש לי דילמה קניתי כמה קתודות והו באות בזוגות רציתי לדעת אם אני יכול לשים קתודה מחברה אחת עם משנק של חברה אחרת(או שזה סיכון שהיא תתפוצץ?) מבחינת חיבורים הם אותו דבר בדיוק אבל אני לא יודע עם מבחינת זרם יש תקן שווה לכולם? (ניסיתי למדוד עם רב מודד אבל יש לי רב מודד ישן מאוד והוא לא מראה לי על כמה זה הוא רק קופץ עם המחוג עד הסוף..)

• 4 תגובות
    • 936 צפיות
  14. אני בונה פאנל של אודיו קידמי וכמו שאתם רואים בתמונה זה המבנה של החיבור של האודיו הקידמי בלוח אצלי הקטע שיש דברים שאין לי מושג לאן לחבר כמו MIC BIAS POWER RESERVED GND מישהו יכול לעזור?? מצורפת תמונה של סדר החיבורים שעשיתי שהעתקתי מהלוח תודה לכל מי שיש לו מושג [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 710 צפיות
  15. איך אני יכול לדעת כמה וואט מהספק כוח שלי בשימוש? המפרט בקישור בצד, והספק ג'נרי..300 וואט אם אני זוכר נכון..אולי אפילו 250. אני רוצה להוסיף מאוררים, אבל אני לא יודע אם הספק יוכל להחזיק אותם..כי תקציב לספק אין לי כרגע... אז מישהו יודע אם יש איזשהיא תכנה או שאני יכול לבדוק איכשהו כמה כל רכיב צורך ולפי זה לדעת אם אני יכול להוסיף עוד מאוררים?

• 18 תגובות
    • 8.8k צפיות
  16. Started by chenrp,

שלום, אני מעוניין לבנות דוחה ציפורים בתדר גבוה. חשבתי על המעגל המוכן הזה בשימוש של 556 על מנת לתת שינוי בתדר המוצא בין 25KHz ל65KHz. במוצא יש ספיקר גבישי, וחשבתי אם אולי אפשר להשתמש ברמקול (אשים קבל באחד הרגליים) רגיל ובמתח מבוא של 12V 1A (שנאי שמצאתי בבית). יש המלצות לתדר\ שינוי במעגל והערות בעניין? תודה.

17. Started by Electrobunny,

שלום לכולם ..... לפני כמה זמן מסך ישן שבראשותי הפסיק לעבוד ......הוא משמיעה "טיקים בילתי פוסקים ולא מראה כלום" אני חושש שאיזה ממסר בפנים נשרף או משהו כזה... השאלה שלי היא האם אפשר לנצל את המסך בדרך אחרת כגון חלקים מסוימים בתוכו.. ( אני יודע שזה מסוכן לתקן אותו ) ...או שפשוט כדי להיפטר מימנו..... מישהו מאיזה פורם הציע אקווריום אבל אני בטוח שיש איזה חלקים ביפנים שאפשר לעשות איתם משהו......

• 2 תגובות
    • 882 צפיות
  18. Started by Mr Gadget,

יש לי רק כבלים שרגישים ל UV עכשיו אני מתלבט אם לקנות קטודה רגילה שתאיר את כול המארז או לקנות קתודת UV לכבלים הייתי קונה את שתיהם אבל לא הולך ביחד

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  19. Started by J0n1,

יש לי Data Sheet שכנראה יתאים למסך שברשותי, אבל אני לא ידע מה לחפש. זה הלינק http://www.datasheetpro.com/108994_download_LTM10C273_datasheet.html זה יכול לעזור לי?

• 1 תגובה
    • 830 צפיות
  20. Started by Xpand3D,

חברה אני עושה בקרוב שידרוג רציני למחשב החלפת כרטיס מסך הוספת ראמ שדרוג ספק כוח ועוד ואני בעקבות זה אני עושה מודינג (אני מתחיל במודינג) למארז אך אין לי ניסיון כל כך אז מה אתם מציעים בתור התחלה לעשות אל תאמרו לי לעשות חלון כי אח שלי exploit עשה וזהו אז מה לעשות בתור התחלה

• 6 תגובות
    • 700 צפיות
  21. רציתי לשאול אותכם בעניין טכני מסויים הנוגע לסוללה חיצונית שמצאתי ברשת באג . http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6402&perur=2&t=16&c=296 צילמתי את הסוללה וגם את ספק הכוח של ה-wind : http://img371.imageshack.us/my.php?image=msiwindpowersupplaynv6.jpg http://img524.imageshack.us/my.php?image=externalbatteryyy2.jpg ההתלבטות שלי היא האם הסוללה החיצונית הזאת באמת מסוגלת להפעיל את ה-wind . שימו לב שהסוללה נותנת מקסימום מתח של 19V ואילו השנאי המקורי של המחשב נותן 20V . אני לא אלקטרונאי אבל נראה לי שזה גבולי . מבחינת האמפר אין בעייה מפני שהסוללה נותנת 3A והמחשב הנייד מסתפק ב-2A . עד כמה ההפרש של 1V משחק תפקיד ,אם בכלל ? תודה

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by idan1836,

אני רוצה לקנות תצוגת LCD שתראה לי את החום במחשב ועוד כמה דברים, אין לי שום מושג מה לקנות וכמה עולה שככה שיכולים לעבוד עלי, כי בחיים לא התעניינתי בזה.. אני רוצה מקום שקרוב אלי (נתניה) ותגידו לי בדיוק איזה דגם לקנות! ד"א : מישהו יודע אם יש בKSP כאלו? תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  23. אנישים איפו אני יכול ליקנות לדים בהרצליה או רעננה לא דרך אתר תודה

• 6 תגובות
    • 945 צפיות
  24. Started by Pure-Gold,

בעקבות חוסר המקום על השולחן החלטתי לעשות מיני מדף ששני המסכים ישבו עליו ומתחתיו יכנסו המקלדת והעכבר. את המדף עצמו אני אכין מלוח פרספקס בעובי של 20mm אורך 700mm ורוחב של 260mm. הרגליים שלו יהיו גלילי אלומיניום וכמובן איך אפשר פרספקס ללא תאורה מקדימה אני מתכנן שיהיו בשולחן כניסות USB וכניסה לאוזניות + מיקרופון שיתחברו למחשב. הנה לבנתיים כמה תמונות של הפרספקס שנמצא ברשותי:

• 101 תגובות
    • 14.3k צפיות
  25. Started by tehnodrom,

מקודם עשיתי קצת סדר במגירות ומצאתי גיימבוי ישן כזה לא צבעוני ניסיתי להפעיל אותו אבל הוא לא עובד אז חשבתי אולי אני יכול לעשות משהו איתו עם המסך שלו??? תודה לעוזרים....

• 8 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.