אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קודם כל, אני מבקש סליחה מהמנהלים אם אנוכי עובר על כלשהו חוק... אם כן, אנא תקנו אותי ואל תמחקו\תנעלו נושא זה או תזהירו אותי.. אובכן לנושא.... זה: http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=3056184&refid=6 נקרא דרמל? כדי לקנות את זה? זה טוב? איכותי?
-
- 4 תגובות
- 837 צפיות
-
-
האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש מחברים כמו של USB או של הסוויטשים והלדים של הפאנל הקדמי של המארז עם הציוד הדרוש כדי ליצור אותם ? אפילו מקום שמכין כאלו גם יעזור. תודה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי המעבד: pentuim E2160 עשיתי לו אוברקלוק... הגעתי איתו עד ל-3.2GHZ. ויציב בבדיקות מאמץ,הוא מגיע לטמפרטורה של 65 60 במאמץ. ברשותי הקירור therlmaltek V1. יש אפשרות להנמיך את הטמפרטורה?
-
- 4 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מבקש מראש רק מי שמבין בעיניין ומעוניין לתת תשובה מדוייקת, תודה! אני מרכיב בקרוב סוג של סטודיו, וקטע שמאוד מאוד מעצבן אותי זה הקטע של הכבלים נמאס לי מהחוצפה של חנויות לקחת 50 שקל על כבל, 100 שקל על כבל, מחירים בשמיים!!! כל ראש כבל שאתה צריך אתה צריך להתחיל לקנות כבלים מיוחדים, מתאמים, מאריכים, לא מתאים לי :'( חשבתי לקנות איזה 50 מטר כבל, עוד מבחר ראשים שאצטרך, RCA, PL וכיוצא באלה, ולמשוך כבלים באורכים מדוייקים ובהרכבה עצמית. מאחר ואני לא חדש בעולם האלקטרוניקה, אני יודע שהמחירים של החנויות באמת לא מוצדקים. שאלתי היא האם ארגיש הבדל (ואם לא ארגיש האם יהיה הבדל)? אני יודע לעבוד עם ציוד אלקטרוניקה, כך שאני מאמין שבלאי לא יהווה בעיה. לגבי המחירים, אני מ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש כרגע dyanmat extreme איפה אני מוצא את זה אצלנו בארץ? (אני יודע שבחנויות רכב, השאלה היא איפה יש אותו)
-
- 6 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום לכולם, היום הייתי בשדרות הר ציון (תל אביב) והצגתי לו את הרשימה של הרכיבים כדי לבנות את המקלט IR מהמדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 (זה ככה באמצע העמוד) קיבלתי ממנו את כל החלקים כמובן, חוץ מהמקלט IR שנראה שונה ממה שיש בתמונה (מה שדורשים במדריך הוא עם שתי ברזלים כאלה). כשהגעתי הבייתה הבנתי ששכחתי לשאול אותו לאן מתחברת כל רגל, ולכן אני פונה אליכם. תמונות: עוד תמונה: למעלה כתוב כך: 131 19 TK 2838 חיפשתי את זה בגוגל ולא מצאתי משהו רלוונטי (אין לי נסיון בחיפוש datasheet) דחוףף אני צריך לבנות את המקלט היום !! תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לא יודע אם זה קשור כל כך... ( אתם מוזמנים להעיר\ למחוק אם לא.. אבל חשבתי שזה יעניין.. זה פרוייקט הגמר שלי ושל חברי, מן גרסא שלנו לשולחן Microsoft Surface, בבלוג ייתוארו כל שלבי העבודה מההתחלה ועד הסוף... www.touchproject.net Enjoy! רועי
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם מתיי שאני יצבע עם ספריי תמאורר זה יוכל לגרום להורדת RPM? האם זה יאט או יפגע במאורר תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אפשר לשים כרטיס מסך אחד של NVIDIA בלוח אם שיש בו CROSSFIRE לשני כרטיסי ATI? פשוט יש לי כרטיס מסך של NVIDIA על המחשב הנוכחי והוא יחסית טוב ואני רוצה לקנות מחשב חדש ולהעביר אותו ועל הלוח אם שאני רוצה למחשב החדש יש CROSSFIRE
-
- 1 תגובה
- 582 צפיות
-
-
לא אני ולא אף אחד מהפורום ומהאתר לא אחריים לנזקים שעלולים לקרות לכם ולמחשבכם כתוצאה מרשלנות וטעויות בהלחמה לבשו משקפי מגן הכל התחיל מזה שכשהרכבתי את המעגל לא נהנתי מהתוצאה במיוחד .. הלדים מהבהבים רק בבאסים או בווליום גבוה אני רציתי שהמעגל יגיב גם לצלילים הגבוהים ולקולות וכאלה ולא רק לבאסים מצאתי את המיני מגבר הזה http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/amp1.htm ושילבתי אותו עם המעגל המקורי http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ חומרים: 2 טרנזיסטורים (אחד להגברה והשני לתגובה של הלד) בשביל הראשון אפשר לקחת את אלא: 2N3392 BC168B BC168C BC183LB BC183LC BC238C BC548A BC548C (<--- אני השתמשתי בזה) PBC109 KT373A NTE199 בש…
-
- 19 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום... קניתי מכונית על שלט וכמה חוטים יצאו מהמעגל החשמלי מרוב שניסיתי להלחים ולא הצלחתי הרסתי את החיבור שאליו מתחברים החוטים... האם יש מישהו שמבין מה לעשות ויכול לעזור לי? אם כן אני יעלה תמונה של הלוח... אולי אפשרי לעשות מעקפים? אני יודע שזה לא הפורום המתאים אבל זה המקום היחיד שאני מכיר שיש אנשים רציניים... תודה מקווה שתוכלו לעזור לי...
-
- 9 תגובות
- 941 צפיות
-
-
אני התחלתי בתהליכים ראשונים של תכנון מוד למארז כרגע אני מתלבת בין סילברסטון, אנטק או כולר מאסטר או בכלל לבנות מארז חדש מעץ (אני יודע את הבעיות של עץ עם חום). החלטתי כבר על כמה דברים שאני רוצה: הפיכת לוח אם כדי ש הדלת הימיני תהיה הדלת הראשית למארז ושם יהיה גם החלון. תאורה עדינה של ספוטים של לדים לבנים מערכת חשמל ייחודית כבר בתהליכים סופיים. כמובן סליבינג שחור אולי מסך 20x4 עם רקע שחור ואותיות לבנות הצבע של המארז יהיה שחור מט עם חלקים כתומים ולבנים. אולי מחזיק דיסיקם פנימי (חשמלי) אל תדאגו לכמה זמן כל זה יקח כי זה מתוכנן לחופש הגדול ואז כנראה יהיה לי גם מחשב חדש אז המפרט שבפרופיל שלי כנראה תהיה זו אבל קחו בחשבון שאין לי תקציב גדול חוץ מהמארז שגם הוא יהיה רק כ500 כרגע אני מב…
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום אני שחר בן 16 מחדרה דיי הרבה זמן אני מסתקל פה בפורום מודינג ואלקטרוניקה ורציתי גם אני לעשות איזה פרויקט מה שחשבתי לעשות בפרויקט זה ככה: הכנת פרספקר עם לדים ירוקיםX4 - שיוכנסו לתוך המארז לתאורה ירוקה צביעת המארז כולו בשחור(איזה ספרי אני צריך ספרי מיוחד???) בצד המארז להכין דלת נפתחת שהדלת תהיה חתוכה בצד האחורי שלה במעין קוצים גדולים כאלה בחצי עיגול בכל שאר המסגרת החתוכה אני ישים פרספקר עם גומי U (אני ממש ממש ישמח אם מישהו יוכל לצייר לי ציור של הדלת עם הרעיון של החתיכה) בדלת המארז אני רוצה לעשות מאורר ואני לא יודע להחליט אם מאורר לבן או כתום? אני ישמח אם תוכלו להביע חוות דעת על הרעיון
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם האם זה אפשרי לבנות רמקולים שישמעו מה ששמעים בפלאפון נגיד דרך הבלוטוס?? תודה מראש ....!?!!??!?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. פירקתי מכשיר מסוים של מוטורולה ונתקלתי במסך שנראה דווקא עם סיכוי לחיבור למחשב. הדגם הוא WD-G0903Q חיפשתי את הדגם בגוגל ומצאתי רק אנשים ששואלים, ואתר האתרים הבאים http://forum.modlabs.net/topic1978.html http://rifer.narod.ru/i2cldc.html הבעיה שהם ברוסית, והמסך לא נראה כמו בתמונות. הנה תמונות של המסך יש תקווה? *התסכלתי בנעוץ, אבל לא הבנתי אם הדגם שכתוב על המסך הוא הדגם של המסך או הבקר, ואני מקווה שיש עליו בקר, בנוסף אנשים מצאתי משהו! http://sandiding.tripod.com/m3x88.html הבעיה ששם כתוב REV C ואצלי זה A זה משנה? ואיך אפשר להלחים לכזה דבר קטן?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים ! מחר אני מביא פטיפון Thorens td 160 במצב כחדש אבל ללא מכסה . הפטיפון בתמונה למטה אני רוצה לעשות לו מכסה מפרספקט כמה שאלות : 1.אני רוצה פרספקט כמה שיותר שקוף , כלומר כמה שיותר דומה לזכוכית , איך קוראים לסוג כזה ? 2.עם איזה כלי עבודה חותכים אותו ? 3.עם איזה חומר מומלץ להדביק ? שיהיה חזק וגם אסטטי . תודה . עריכה : ירדתי מזה .... אני אקנה מכסה מוכן ב200 ש"ח [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 830 צפיות
-
-
ראיתי את המדריך לבנית מקלט IR http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg635087#msg635087 לקחתי כבל של עכבר ישן, בדיוק כמו בתמונה, וחתכתי אותו. אך בכבל ישנם רק 4 חוטים, מצאתי את החוט של 5 ו7, אבל אני לא מוצא את החוט של 1 (השתמשתי במודד זרם...) הצבעים הם: כחול, לבן, ירוק וכתום (אם זה עוזר) מה אפשר לעשות? אפשר אולי להשתמש בכבל USB? ואם כבר מדברים, יש לי מתאם IR שמתחבר בUSB, יש מצב שישנה אפליקציה אחרת (אני יודע שזאת שעובדת עם המקלט הזה לא תומכת) שאני אוכל להשתמש בה? לא נראה לי הגיוני שכל התוכנות ברשת מצריכות מקלט HOME MADE. אני צריך רק לשלוט על עוצמת הLINE IN במחשב :-\ תודה
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-
-
בשעה טובה כמעט סיימתי את הפרוייקט הקטן שלי... נישאר רק להדביק את הפלסטיק של הכונן dvd לבנות שלט למחשב... ולסדר טיפה את הכבלים בפנים ואולי להוסיף מאוררון קטן אז הינה כמה תמונות
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי שרטוט מדוייק של מעגל על לוח ממש תמונה שמיועדת להדפסה על מעגל האם יש מקומות בארץ או איזה שהיא דרך ביתי להכין מעגל מודפס? אם כן האם זה יקר ואיפה ניתן לעשות זאת?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי צורך ברכיב או מעגל שיכול להוציא מתח בהתאם לזרם הזורם דרך נגד (shunt). המטרה שלי זה ליצור מעגל שיבצע את הפעולה הזאת בין שני נגדים של 60 ו80 אוהם: כאשר ישומש הנגד של ה-60 אוהם, המעגל יוציא אחד לוגי, וכאשר ישומש הנגד של ה-80 אוהם, המעגל יוציא אפס. אני יודע שזה אפשרי בעזרת חיישן הזרם ומשווה. אני מכיר את הרכיבים של Analog Devices... ad82xx אבל אין אותם בארץ משום מה. גם את הרכיבים INA17X/19X אין בארץ. אולי יש דרך לפתור את הבעיה ללא רכיב החיישן הזה?
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
במדריך מבקשים את הדיודה 1N4148... יש לי שקית עם כמה דיודות.. אני לא מבין גדול באלקטרוניקה הדיודה היחידה שהצלחתי לזהות היא 1N4001 שלא ניראלי תתאים יש בשקית עוד כמה דיודות שקופות עם פס צהוב וחלק עם פס שחור הדיודה היחידה שהיה כתוב עליה משו מלבד 1N4001 היו כתובים עליה 3 ספרות 784 למישו יש מושג איך מזהים את הדיודיות ?!?
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
מדובר על כרטיס מסך GV-NX88T512HP שאני חם עליו אש, עם מאוורר זלמן. הבנתי שיש פאק בתכנון המקורי של הכרטיס, כך שאין לו בקרת מהירות סיבוב למאוורר. המאוורר מסתובב ב100% כל הזמן - מה שהופך אותו למעט רועש (מעט, אחרי הכל, מדובר על מאוורר זלמן). יש חבר'ה שהפחיתו את המתח למאוורר ידנית, ודיווחו על תוצאות טובות מאוד הן מבחינת קירור, והן מבחינת דציבלים: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1242588&page=18 מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה? (אני לא הבנתי ממה שהבחור כתב שם באנגלית) **עריכה** אוקיי לא משנה מצאתי מדריך ממש טוב לעשות בדיוק את זה: http://www.techpowerup.com/articles/other/137
-
- 0 תגובות
- 664 צפיות
-
-
יש לי מאוורר 80mm שאלה הפרטים שלו: V:12 A:0.16 לפי חישוב פשוט יוצא 75 OHM עכשיו האם זה החישוב הנכון? ואם כן זה 75 או 75K (כי שאלו אותי על זה בחנות ולא ידעתי לענות)? בעיקרון איזה נגד משנתה אני צריך.
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לפני שבו פתחתי תרד בפורום תוכנות ושאלתי שם כמה שאלות אחד מן השאלות היום אם מישהו יודע פונקציות בוליאניות ואיך מחשבים זרם בסרטוט אם נעלם אחד באלקטרוניקה .כי אני לא מצליח להבין את הנושא אני במגמת אלקטרוניקה כתה י ואני רוצה לדעת את הנושא כי אני רוצה לעלות ציונים יפים אבל אני לא מבין את הנושאים האלו בעניין החשמל יש סירטוטים ולמצוא R,U,I לפי כמה משוואות אבל אני לא מצליח לזכור אותם או להבין אותם מישהו יכול להבעיר לי את הנושא הזה ובפונקציות בוליאניות אני פשוט נתקע ולא מוצע שום דבר נגיד: ______ _ _ AB+CD || __ ___ _ _ ABXCD || _ _ ABXCD || וזהו אני לא יודע מה לעשות :s05: תודה לעוזרים
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי פאנל שליטה של SCYTHE KAMA-METER, ברצוני לחבר 2 מאווררים אל תוך חיבור יחיד בפאנל. האם יש מפצל מיוחד בשביל זה או שחותכים את החוטים ועושים קומבינציה של השניים. ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 773 צפיות
-