עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by משה קנייבסקי,

יש לי רעשים באוזניות של gbl ברגע שאני מדליק אותם וזה נפסק כאשר אני שומע מוזיקה יש למישהו הסבר?

2. Started by R0ck,

גלשתי לי ל Quakecon.org ובנוסף לכך שנתקלתי בהודעה הרשמית על כך שדום 3 הולך להשתחרר בשלושה באוגוסט, נתקלתי גם במוד הבא, אשר משך את עיני בצורה יוצאת דופן :

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by motir,

הי, אני מחפש דרך להפעיל (להדליק) את המחשב ע"י שלט IR. חשבתי על מעגל שננעל על כפתור שלט ספציפי (כלומר, קוד IR ספציפי), וברגע שהוא מזהה את הקוד הוא סוגר מעגל. למעגל אני אחבר את כפתור ה-ON. לחלופין, אפשר שכשהוא מזהה את הקוד, הוא ישלח 5V ואני אחבר אותו אל הפין של כפתור ה-POWER על לוח האם. מישהו יודע איך בונים דבר כזה, או למי אפשר לפנות? תודה מוטי

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. משהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין הלוחות? אני מתחיל בזה ואני לא רוצה לקנות משהו ואז לגלות שלא מתאים תודה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by card,

שלום באתר electrodragon, יש אפשרות אחת לקנות 50 דיודות: http://www.electrodragon.com/?product=diode-100-pcs (יש שם 4 סוגים - 1N4007, 1N4148, 1N5408, 1N5819 בוחרים ב-ComboBox איזה סוג רוצים, ואז מקבלים 50 מהסוג שנבחר) או אפשרות שנייה, סט: http://www.electrodragon.com/?product=general-diode-pack-8-kinds-100-pcs הסט, כולל 100 דיודות, מ-8 סוגים שונים. מתוך 8 הסוגים האלו, 4 הם אלה שהוזכרו באפשרות הקודמת. ובנוסף ל-4 הסוגים שבאפשרות הראשונה, הסט מוסיף עוד 4 סוגים אחרים.. האם כדאי לקחת את הסט? או שאולי כדאי לקחת את האפשרות הראשונה, ובה לבחור דיודיה מסוג מסוים? תודה card

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. אני רוצה לנייד את הפרויקט שלי כך שאוכל להזין אותו ע"י המצת שברכב. איך ניתן לבצע את זה? איזה חיבורים צריך? כבל? וכל מה שעולה לכם לראש... תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by oxyn,

אומנם שאלה היא פשוטה אך אני מעוניין במינימום הוצעה ואני לא מעוניין לחבר מיקרו בקר בשביל זה אני מאמין שעם הרכיב ה 555 אפשר לעשות את זה השאלה שלי היא כזאת יש 10 לדים שלא משנה איך הם מחוברים אני מעוניין שהם ידלקו בסדר עולה עם הפרש זמן שאני אקבע אותו הלד ילדק עם מתח משתנה כלומר יתחיל מ 0V ויעלה עד ל 1.2V באופן ליניארי אפשרי לעשות את זה בלי מיקרו בקר?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by gfdvchgjrgtoh8r6f,

הסתדרתי, לנעול בבקשה.

9. מה המצב אנשים? שאלה, היום רכשתי שקעים ומפסקים חדשים לדירה החדשה, ופגשתי בעיה ליד המטבח יש מספק כפול, נכנס לשם 3 כבלים, 2 צהובים וממול 1 צהוב, אני מאמין ש הצהוב מחובר ל2 המפסקים שם, כי בצד של הכבל האדום יש רק חיבור אחד, בצד של הצהובים יש 2 (1לכל לחצן). קניתי מספק חד קטבי כפול ואני שובר את הראש למה לא עובד חח, ומה אני מגלה? הם נפרדים לגמרי חח, חשבתי לחבר חוט חשמל בין אחד לשני אבל זה לא נראה לי תקני, אז האם מה שאני מחפש זה מפסק חילוף כפול? תודה. _________________ http://postimage.org/image/v7cm1o5f9/ השני זה החדש, ו2 המספקים נפרדים לגמרי.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. האם זה השם? המחשבVantec Cable Sleeving Kit UV ואם כן תגידו לי איפה אפשר לקנות אותם בזול..? בכול מיקרה אני רוצה לדעת איך קוראים לדברים האלה ואיפה קונים במחיר זול תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by ElemenTal,

סוף סוף קניתי דרמל, את ה eXpert הזה שהיה במצבע ב 120 ש"ח, רק לא קניתי ב 120, אלה ב 160 כי המבצע נגמר , בהתחלה בכלל באתי לסניף בקנוין, ולא היה להם אותו בכלל, אז נסעתי לאזור התעשיה ל ACE גם שם לא היה, אז מצאתי באזור עוד סניף של הומסנטר ושם היה להם. קיצר לשאלה - על איזה מהירות לסים כאשר אני חותך דתל של המארז ? ותגידו - הדיסקיות של החיתוך (שהם בקופסה עגולה נפרדת) עשויות מקרטון (או ממשהו אחר, קיצר הן מתקפלות כמו נייר) - זה בסדר ? ולאיזה צד להרכיב אותן - החלק המחוספס כלפי מעלה או מטה ?[br]פורסם בתאריך: 7.05.2008 בשעה 18:41:54 אוי חברה דחוף........ הדיסקית שאני משתמש בא לא חותכת, וזה הגיוני, כי זה מקרטון והקצה בכלל לא חד, רק הפנים של זה משופשפות.יכול להיות שחסר לי את אלה שח…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום לכולם. נקרע לי החוט של המקלדת והחיבור ps/2 בקצה שלו בלתי שמיש. למזלי יש לי כמה עכברים מאוד ישנים בעלי אותו חיבור - ps/2. לקחתי אחד אך כעת נתקלתי בבעיה - צבע החוטים בשני הכבלים לא תואם. עכשיו אני מנסה להבין לאן מתחבר כל חוט בכבל המקלדת, הצבעים שבכבל הם: אדום שחור ירוק לבן חוט חשוף ללא צבע (הארקה ?) לפי מה שהבנתי מחיפוש באינטרנט הוא שלמקלדת מחוברים 4 חוטים: Vcc GND Clock Data הבעיה שלי עכשיו היא להתאים את תפקידי החוטים לצבעם, למישהו יש מושג איך זה מתחבר ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by guy124,

רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר את המחשב לאוטו על ידי מצבר או שנאי כלשהו ? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. אהלן ( פתחתי על הנושא דיון מזמן אבל ביקשתי לסגור אותו אחרי כמה דקות ) אני רוצה להחליף את החלון שיש לי כיום במארז שלי Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 480 Watt ולשים במקומו פרספקט שקוף חדש בגלל שבמה שיש לי עכשיו יש שני חורים למאווררי 80 מ"מ שיצאו ממש מגעיל בגלל חוסר השקעה אז אני רוצה לשים פרספקט חדש ולעשות חורים יפים שיצא הפעם מודינג יפה . אני רוצה לקנות את הפרספקט הזה :http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=865 האם הוא מספיק חזק להחזיק שני מאווררים ? כלומר הפרספקט מספיק עבה ? דבר שני - אני חייב עזרה במציאת כוס למקדחה ! אני גר במרכז בעיר חולון וחיפשתי בכמה חנויות גדולות וקטנות ובאף אחת מהן לא מצאתי כוס מתאימה לעשו…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Doctor Ice,

שלום לכם !!! אני גולש קבוע באתר זה במשך כמה שנים טובות ואין יום שאני לא גולש בו לפחות 3-4 פעמים (גם באמצע הלילה) אני רוצה לציין שהפרויקטים שאנשים הציגו/בנו באתר מראים שילוב של רצון ויכולת מקצועית טובה ואני שמח שכך . הפרוייקט שאותו אני רוצה להציג הינו מערכת קירור גז שבניתי הכוללת בלוק של צ'ילי 1 המפורסם . את הבלוק קניתי ממנו , ובעזרת קריאה מסיבית באינטרנט (כמה חודשים טובים) למדתי את התחום . למזלי יש לי כמה חברים טובים שעובדים בענף המזגנים והקירור, והם עזרולי להשיג את החלקים הדרושים . לפני כ-4 חודשים החלטתי לשפר את המערכת - נאלצתי להלחים שוב (אצל כמה טכנאי מיזוג-קירור) לצורך החלפת צנרות,גז ועוד... והיום המערכת חזקה יותר (200W) לפני הכל ישנם כמה אנשים שעזרו לי בייעוץ…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by AmitMa,

ראיתי את התמונה הזאת: http://hwzone.co.il/gallery/displayimage-3071.html ואני מת להשיג גם עקרב כזה... השאלה שלי.. זה מואר? זה מדבקה? חריטה? חייזר? מאיפה קונים את זה? קיצור... מישהו יכול לתת לי פרטים? תודה...

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by taimor,

יש דבר כזה מפצל LNB ? ? אם כן מאיפה אני משיג ? ד"א LNB זה הכבל שמתחבר לממירים משידור, אני צריך מפצל כזה, מישהו מאיפה משיגים וכמה הוא עולה ? תמונה על הכבל המדובר:

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by zurkin1232,

מישהו מכיר את החומר הזה, Lexan? זה אמור להיות חומר דומה לפרספקס, אני חושב שיותר קשיח ועמיד בפני חום. הוא נקרא גם polycarbonate.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by roei_b,

אוקיי, אני מעוניין לבנות מארז מעץ מה החסרונות? איזה עץ עדיף? איזה עובי? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by benx,

?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by ggg456,

שלום לכולם, יש ברשותי איזהו שנאי/מייצב מתח או כל מה שזה לא יהיה, ואני פשוט לא מבין מה השימוש בו (הוא הגיע לידי לפני כמה ימים חשבתי שוכל לנצל אותו) מכיוון שהחיבור UOTPUT שלו הוא בעצם חיבור מקלדת (משו מוזר) אז עשיתי רגע חושבים לפני שחיברתי אותו למשהו והנה אני שואל אתכם של מה לעזעזל השנאי הזה תמונות: מבפנים (אולי החלקים יכולים לעזור בזיהוי( עוד מבפנים: ועכשיו עם המכסה: החיבור המוזר של ה-UOTPUT ולבסוף כל הכיתוביות שעל השנאי (שזה מה שאמור הכי לעזור) אם מישהו מבין בשנאים בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה אני יכול לעשות אם זה ואני רואה שזה שנאי רציני

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by CyAn1de,

אז ככה, אני מעוניין לשפצר את המארז המדיה שיש לי בסלון שקצת סובל מחום - בעיקר בגלל מחסור בפתחי איוורור, ובעתיד עוד מודים נוספים . הגעתי למסקנה שאין מנוס מלקנות דרמל, השאלות: כמה מומלץ להשקיע? אני חשבתי לשים כ300-400 שקל גג. איפה לקנות והכי חשוב איזה מותגים אתם ממליצים? תודה מראש לכל חובבי המודינג

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by card,

שלום עד עכשיו כשקניתי שלטי RF, קניתי תמיד Fixed Code. אני רוצה לנסות הפעם Rolling Code, והשאלה שלי, האם האלגוריתם שצריך בצד המקבל הוא פשוט יחסית? לדוגמא אם אני קונה את השלט הזה: http://www.tinydeal.com/two-buttons-rf-remote-control-p-19634.html?zenid=isfjqsntfsuquk6qeansfjc357 ובוחר את האפשרות Rolling Code, האם זיהוי ה"קפיצות" יהיה קל? (בהנחה שהם לא נותנים לי דף עם מפרט שאומר איך הקוד משתנה בכל לחיצה.. ) תודה רבה card

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. דבר ראשון שאני רוצה לומר זה שהפרויקט הקודם שלי לא יסויים מסיבות אלו ואחרות ולכן עברתי הלאה לפרוייקט הזה. אני ממש צריך עזרה ממישהו שיוכל לשרטט לי את המוצר ה"מוגמר" בתוכנה סקצ'אפ בינתיים הכנתי סקיצה זמנית קלילה בפוטושופ על מנת שיהיה לכם מושג אני אסביר ואשאל מספר שאלות שחשוב לי לדעת. הסקיצה: אז ככה...קצת הסברים בתור התחלה. הצבע השולט שעליו אני חושב הוא שחור מט כשעליו אני אשתמש בירוק זרחני על הדלת הימנית [מבט מקדימה על מארז] אני אצייר בעזרת מברשת את המילים HIGH GEAR בסגנון כתב כמו בסקיצה [רק מעט פחות מעוטר] על הדלת השמאלית יבוא חלון יחסית קטן בצורה שניתן לראות, הפרספקס יהיה שקוף ומצדדיו אני אכין תאורה ירוקה כמו כן מעל החלון אצייר שוב במברשת עם צבע ירוק זרחני את ה…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by nehmia,

ניסיתי עם פאן לא עבד.... מה השיטה?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים