אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אהלן. בעקבות גישה די חופשית לחומרי גלם, החלטתי לנסות לבנות מארז חדש. מכיוון שאין לי ניסיון בזה, או בתוכנות שירטוט למינייהן, אני מבקש עזרה. הדרישות שלי: - לא גדול מידי... אני מתכנן על משהו בגודל דומה לTOWER, אז להשתדל להיות חסכוניים בגדלים (אם אתם חושבים שאפשר לקצץ איפשהו- ציינו את זה בבקשה) - מארז בצורה סטאנדרטית, כשברוחב צריך להיות מקום גם לכרטיסי מסך גדולים, גם לגופי קירור (בינתיים אוויר) בינוניים, וגם לספק סטנדרטי עם רווח של עוד 5~7 ס"מ (כנראה שהגג יפתח ע"י בוכנה שתחובר לשילדה....) - בגובה צריכים להכנס בצורה מרווחת (לא דחוס) 4 כוננים קשיחים, 5 כוננים אופטיים ורווח של עוד איזה 7~10 ס"מ (בשביל כפתורים וכו'...) - באורך- אני רוצה לשים בגג מאורר של 80 מ"מ לפחות+ כונ…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי 4 לדים שאני רוצה לחבר לספק המחשב של 12 וולט. הלד שיש לי הוא בדיוק זה- http://us.100y.com.tw/chanpin.asp?MNo=49684 לד אחד צורך 1.5 וולט, ו100mA. (זה מה שרשום באתר למעלה) אני רוצה לחבר בטור. החישוב שלי כדי למצוא איזה נגד אני צריך הוא כזה- 1.5*4=6 (המתח הדרוש להפעלת 4 הלדים) 12-6=6 (נגד שיקח 6 וולט). 6/0.1= 60 אוהם.(אני צריך נגד של 60 אוהם). החישוב שלי היה בסדר? כי באתר - http://ledcalc.com/ , שמתי את הפרטים לחישוב איזה נגד צריך לשים, והוא רשם לי נגד של 68 אוהם. אז לקנות נגד של 68 אוהם? או נגד של 60 אוהם(מה שאני חישבתי)? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך של GECUBE HD2900PRO 512BIT ואני רוצה לעשות צריבת ביוס ל2900XT אני רוצה לדעת מה הסיכויים שהכרטיס יהרס או יישרף או יינזק בכל צורה שהיא ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות trackIR ביתי, ולהשתמש בתוכנה freetrack. אם אתם לא יודעים מזה trackIR, אז לא משנה, בכלל יש לי שאלה על לדים. בקיצור אני רוצה לחבר 4 לדים אינפרה אדום(IR), בטור, ואז למקור כוח. הלד אינפרה אדום שאני יחבר הוא OSRAM SFH485P. זה מה שאני רוצה לבנות, והוא יראה ככה- השאלה שלי היא, כמה וולט ואמפר צורך הלד אינפרה אדום אחד כזה-OSRAM SFH485P?, ועוד שאלה, לאיזה מקור כוח אני יכול לחבר את 4 הלדים IR האלו? לחבר לסוללה(איזה סוללה , כמה סוללות , ואיך?), או לחבר למקור כוח אחר? איך לעשות את זה וכמה עולה בערך הלד (OSRAM SFH485P) הזא? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם..! לדוד שלי היה שרת מפורק של ibm והוא איביא לי אותו אם המארז ובפנים המארז יש לוח אם,2 דסקים קשיחים,כרטיס Adaptec 29160, השאלה לי היא שראיתי את הAdaptec 29160 ואני לא יודע מה זה הכרטיס הזה למה הוא משמש וגם לדיסקים הקשיחים יש אותו חיבור כמו של ה- Adaptec 29160 מה זה..? ראיתי בזאפ שהוא עולה בסביבות ה800 ש"ח..? תודה מראש לעוזרים..! [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
סתם נגיד למה אני לא יכול לחתוך צורה במארז עם דיסק? הרי אני יכול לשים דיסק משייף וחותך ברזלים, אלומיניום במקרה שלנו מה באמת ההבדל בין השניים?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני בונה מארז למחשב משהו קטלני במיוחד. כשיהיה תמונות אני יעלה. בנתיים אני הורס חומר בנסיונות. אני רוצה לצבוע אותו בשחור ואני לא בטוח איך לתפעל את זה. אמרו לי כל מיני דברים כמו: צריך צבע מיוחד, צריך לשייף, רק ספרי, רק עם אייר בראש, צריך להוסיף חומר מיוחד וכאלו ואחרים. אני כבר לא יודע מה הנפצו"ת ומה מציאות. מישהו יכול להבהיר לי את העניין?
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
יש לי לפחות 3 מאווררי 80 מ"מ האם שווה לי לחבר אותם למחשב הזה..? בזה יש גם 3..? האם זה ישפר משהו?? תודה מראש..! nimrods
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
השאלה בכותרת. אני מחפש משהו כזה: למי שלא הבין אין למסך הזה שורות. יש לו רזולוציה רגילה. (במקרה הזה 128x64) נראה לי שקוראים לזה dot matrix.במקרה הגרוע אין לי בעיה שיהיו גם שורות. אבל אני פשוט לא מצליח למצוא מסכים כאלו בארץ. וגם באיביי לא ראיתי משהו נורמלי. עוד שאלה, מחברים את המסך הזה כמו במדריך שבאתר? תודה לעזורים
-
- 2 תגובות
- 959 צפיות
-
-
אוקייי אממ הביאו לי רדיוטייפ וברצוני לחבר אותו עם מצבר 12V ו2 רמקולים למערכת מוזיקה ניידת לאופניי תלת אופן עכשיו יש חיבור עם 12 פינים ורק 2 פיניפ מהם אני יודע שזה חשמל(האדון והשחור) וכל השאר אני לא יודע ואני רוצה שתגידו לי מה כל פין ופין יענו מי מהם הולך לרמקולים,מי מהם זה הכניסה שרטוט של החיבורים: http://www.siz.co.il/my.php?file=cnj3k1zntao2.jpg __________________
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
הי. אני מעוניין בדרמל מאמזון,ואחי יכול להביא לי את זה לארץ שהוא יגיע. השאלה שלי היא האם יווצרו בעיות כלשהן בשדה התעופה... (יש לומר שהוא עולה פחות מ-200$,אז אני יודע שהוא אמור להיות פטור ממשהוא). MuTaTiOn.
-
- 3 תגובות
- 947 צפיות
-
-
יש לי הרבה גופי קירור ואני רוצה לחתוך אותם בעזרת הדרמל ולעשות קירור לסטיקים של הזיכרון השאלה שלי האם כדאי לחתוך אותם ולעשות כמין קופסה כזאת שהקוצים האלו של גופי הקירור כלפי מעלה ודפנות הקופסקא יהיו צמודים לזיכרונות
-
- 8 תגובות
- 841 צפיות
-
-
מצאתי מסך lcd של מחשב ויש לו חיבור כמו של שנאי של 3-12 וולט השאלה אם זה הגיוני שהוא משתמש ב12 וולט? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי זוג רמקולים ישנים של aiwa (אלה מהמערכות הישנות שלהם ) והצבתי אחד מהם ממש ליד המחשב (מרווח של 20 ס"מ) האם זה בסדר? הרמקולים לא יכולים להזיק למחשב? אני לא מבין גדול ברמקולים אבל הבנתי שיש מין מגנט בתוך הרמקול-הוא יכול להזיק למחשב? תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי סרטוט של מעגל מה הדרך הכי טובה לעצב אותו על הלוח??? יש אוליי תוכנה?
-
- 2 תגובות
- 864 צפיות
-
-
יש לי את המעגל המצורף בתמונה, עכשיו מה זה Audio Input , Audio GND ו GND .. ? מה זה מציין? ואיך אני מחבר את זה למעגל .. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מארז CM690, ומי שמקיר יש למעלה כניסת SATA. אבל זה בכלל לא שימושי. אז הוצאתי אותו ויש לי שם חור. החור לא מפריע לי אבל חשבתי לסים שם משהו. ראיתי אצל משהו שיש לו שם בפתור on/off למאוורר, אבל מה זה נותן לי לכבות להדליק מאוורר בודד. לכן חשבתי: האם אני יכול לחבר כמה לדים לכפתור אחד ? אני יודע שככה אני לא אוכל לשלוט בכל אחד בנפרד - אני לא צריך את זה. כל מה שאני רוצה זה שהם יהיו מחוברים ללחצן שליטה אחד בעל 3 מצבים on/off/on - כבוי/דלוק/לפי מוזיקה. אז 2 שאלות: 1. עכשיו אני בדיוק בכיתה י' אבל לא בחרתי את מגמת האלקטרוניכה (אם הייתי מגלה את המודינג לפני, הייתי לוקח את המגמה), כך שאין לי שום ידע בזה, אבל האם בעזרת תרשים אני אוכל פשוט להכין את זה כמו תוכי ? פשוט לעשות את מה שכתוב…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם..! פרקטי אתמול מדפסת epson stylus cx3200 הוצאתי לה את המסך את המנורת אור של הסריקה ועוד כמה דברים האם אני יכול לעשות מהמסך תצוגת טמפ'..? ואם כן מאיפה אני מסיג תוכנה.? ואני צריך רעיונות בקשר למנורה..?? תודה מראש...! [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב אפשר בבקשה שרטוט שמסביר איך בונים מקלט ושלט אלחוטיים שיכולים לבצע on ו of למשהו מסוים, כמו מנוע חשמלי או לד תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי בקר טוב (Sunbeam Rheobus Extreme) אבל אני לא רואה שיש אותו בארץ. אז יש לכן המלצה לבקר טוב בעל 6 ערוצים, בלי תצוגה של מהירות וטמפ' - לא צריך את זה, שיש בחנויות עד 200 ש"ח ? (ושיבוא עם חותים מעריכים, ומפצלים שיהיה אפשר לחבר גם לבקר וגם ללוח אם)
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אריסטוק אלקטרוניקה - ענק האלקטרונקה מס' 1 בישראל כנסו לכתובת: WWW.ARISTOCK.CO.IL ספקי כוח אדפטורים ממותגים ל: מכשירים אלקטרוניים, ציוד תקשורת, צגים, ומחשבים ניידים מאווררים: AC DC במגוון מידות ומתחים מהמלאי זיווד אלקטרוני: קופסאות פלסטיק ארונות תקשורת סוללות וחידוש סוללות לדים - LEDS - בעוצמות אור חזקות ומידות שונות. רכיבים אלקטרוניים - פאסיבים ,אקטיבים אלקטרומכנים. כל זאת ועוד.... WWW.ARISTOCK.CO.IL
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום. אז ככה, ישנם כמה סטיקים המיועדים שכל אחד יציג את מסך שולחן העבודה שלו,מקום העבודה וכו'. ודווק מה שיותר מעניין אתי,הוא לראות את כלי העבודה שיש לכולם ;D ;D ;D, להיתרשם ולקנא. הכלים שלי - http://picasaweb.google.com/DareDevil.mail בארגז 1 יש כל מני כבלים,ספקים,אקדח של דבק חם,חוטי חשמל ומוצרי אלקטרוניקה. בארגז השני עוד מלחמים,ברגים,ומברגים למינהם. יש לי גם קומפרסור,אקדח צבע (זה שעובד עם הקומפרסור),מקדחה,מברגה ועוד כמה כלים נוספים,שלא היה לי כוח לצלם. אז מה איתכם?, תתחילו לצלם את הכלים שלכם. (מצפה לסטיקי ;D) MuTaTiOn.
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
-
-
אני צריך לבנות מעגל שקולט אור במשך 10-20 שניות ושידליק לד בסיום . תודה
-
- 3 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מכשיר שבצד אחד יש חיבור של קו טלפון ובצד השני חיבור אודיו MONO כשאני מחבר אוזניות למכשיר, אני שומע ממש ממש חלש, יש איזה דרך להגביר את הסאונד? ניסיתי לחבר את המכשיר לline in במחשב עם כבל סטריאו זכר-זכר אבל שומעים קול זמזום ממש רועש ברקע של הטלפון, יש איזה דרך לסנן את הרעש או משהו כזה? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
קודם כל החיבור שיש לי לפלאפון הוא כמו של אוזניות רגילות אך טיפה יותר קטן. השאלה שלי היא האם אני יכול נגיד לחבר את הפלוס והמינוס לזה ואז אני ישמע דרך החיבור של האוזניות? ואם נגיד אני צריך מגבר... כיצד אני מכין דבר כזה? אפשרי לקבל סירטוט?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-